Názory a komentáře

Súhrn jesennej časti Corgoň ligy

Uplynulým víkendom definitívne skončila jesenná časť slovenskej najvyššej súťaže. Je teda čas na zhodnotenie doterajšieho priebehu Corgoň ligy z viacerých pohľadov.

Tápající Porto: 10 prohřešků Paula Fonseky

Celé zástupy kritiků nyní dýchají za krk mladému kouči Porta Paulu Fonsekovi. Ten loni uvařil hotový zázrak s Paçosem Ferreira, teď však ve velkoklubu ochutnává jinou polévku. Jeho Porto sice vévodí tabulce portugalské ligy, to však dost dobře výkonům navzdory. Následující řádky odhalují, v čem všem zatím Fonseca selhává...

O konstrukci prvního čínského kolosu (2.)

Bylo to velkolepé. Stovky mažoretek a profesionálních tanečníků se seběhly na hrací plochu stadionu v Guangzhou, aby na barevně osvětleném trávníku, pod vybuchujícími konfetami, v karnevalovém duchu poděkovaly domácím fotbalistům za historický úspěch. Tedy fotbalistům - ve středu všeho dění byl toho večera spíše italský veterán Marcello Lippi...

A ti nenápadní vzadu

Celé Německo ba možná celá fotbalová Evropa sledovala supersouboj 13. kola německé Bundsligy - Der Klassiker - mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov. O taktických tazích Pepa Guardioly, které vedly k zdánlivě jasné výhře bavorského velkoklubu, bylo popsáno mnoho papíru a ještě více virtuálního prostoru.

O konstrukci prvního čínského kolosu (1.)

Zapomeňte na Brisbane, teď je v kurzu Guangzhou. Když Australané před časem vydrželi být neporazitelní dlouhých 36 kol, hýbali celou asijskou zónou fotbalu. Zato když nyní Evergrande poprvé po 23 letech přineslo Číně triumf v kontinentální Lize mistrů, je z toho paf úplně celý svět. A vpravdě není divu...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (17)

V minulém díle seriálu o francouzských talentech jste vybírali mezi pěticí brankářů, a vítězem se nakonec před Stéphane Ruffierem stal teprve dvacetiletý Alphonse Aréola, považovaný za aktuálně největší klenot vyhlášené gólmanské školy L'Hexagone. O pařížském odchovanci bylo hodně slyšet zejména v létě, kdy Francii vychytal světový titul v kategorii U-20...

Probudí mladík Werner stuttgartské VfB?

Když se v 82. minutě utkání Stuttgartu ve Freiburgu rozhodl Timo Werner v brejku, že akci zakončí samostatně, možná ani netušil, jaké události mohl spustit. Nejen o zápisu do historie bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Michal Šíma.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (16)

Další představované jméno v našem seriálu o francouzských talentech je prvním, o němž jste v anketě rozhodli vy, čtenáři, a zároveň zatím zřejmě vůbec nejkontroverznějším: seznamte se, Florian Thauvin, hráč, kolem kterého byl v létě pořádný poprask. Co je tenhle ofenzivní univerzál s darem od Boha vlastně zač?

Gepard proti krajtě

Body a góly vždy vše určí jasně. Vítěze i poražené. Ale atraktivnost hry týmů je fandy nezřídka ještě zkoumanější položkou než strohá čísla, ač fotbal není krasobruslení či jiný sport, kde se více hraje na umělecký dojem. A tak se i v Německu samozřejmě řeší otázka, čí hra je přitažlivější. Nejvíce samozřejmě u lídrů bundesligy - Bayernu a Dortmundu.

Výroky měsíce v italském fotbalu - říjen

Po delší odmlce se na prkna Eurofotbalu vrací rubrika s těmi nejzajímavějšími, nejkontroverznějšími a nejvtipnějšími výroky měsíce z italského fotbalu. Říjnový šuplík zaplnily mimo jiné i peprné reakce na turínské derby. Nechybí ani tradiční vsuvka vládce říše sicilské Maurizia Zampariniho.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (15)

V dalším díle přibližování francouzských talentů zabrousíme tentokrát do Paříže, kde na sebe už druhou sezonu poutá pozornost čerstvě plnoletý Adrien Rabiot. Novinkou je pak hlasování o dalšího mladého hráče, kterého si v našem seriálu rozebereme.

Stranzl mezi hříšníky

Borussia Monchengladbach opět předvedla, co znamená, když si tým věří. Po hříchu to ale pro Hříbata platí jen v domácím prostředí, kde získala v 5 odehraných zápasech plný počet 15 bodů, na cizích hřištích ukazuje tým kouče Favreho zcela jinou tvář. Za bundesligovým děním se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Mistr světa pro Afriku aneb Podivuhodný svět Seppa Blattera

Prezident FIFA Sepp Blatter, jeho evropský protějšek Michel Platini a nový šéf jihoafrické fotbalové asociace Danny Jordaan se včera shodli, že je na čase projednat zvýšení počtu afrických a asijských týmu na mistrovství světa. Inu, proč ne. Otázkou však je, jaký by to mělo smysl.

O gólu, jaký svět neviděl

Bundesligou otřásl v pátek večer skandál. Bayer Leverkusen vyhrál na hřišti Hoffenheimu 2:1, a vítězství to bylo krajně diskutabilní. Diplomatické následky známe - Hoffenheim žádá opakování zápasu. Pro toto řešení už existuje v Bundeslize precedens. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Radim Bártů.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (14)

Pokud si některý ze současných hráčů Ligue 1 zaslouží nálepku "žhavý vývozní artikl," je to bezesporu Kurt Zouma. Stále teprve osmnáctiletý odchovanec Saint-Étienne si za poslední dva roky stihnul vydobýt pověst jednoho z nejtalentovanějších stoperů planety, a fakt, že stále nastupuje za svůj mateřský klub, je pro mnohé překvapením.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele