Premier League v kostce (33. kolo)

12.04.2016, 01:41
Názory a komentáře
Leicester už popáté v řadě zvítězil, ještě k tomu s čistým kontem, a jeho šance na titul jsou zase o něco větší. Sedmibodový náskok na čele nedokázal Tottenham umazat ani přes jasnou výhru nad Manchesterem United. Třetí Arsenal naopak po remíze s West Hamem z boje o první místo definitivně odpadl.

Na Boleyn Ground nezazářil Dimitri Payet ani Mesut Özil, hlavním hrdinou utkání i celého kola byl Andy Carroll. Anglický forvard nasázel bleskový hattrick a postaral se o dělbu bodů. Ani Kladivářům však remíza nevyhovuje, protože tím de facto přišli o šanci kvalifikovat se do Ligy mistrů. K ní má po tomto kole nejblíž Manchester City - čtvrtý s čtyřbodovým náskokem na Man Utd.

Velká bitva se naopak může rozhořet o páté a šesté (popř. sedmé) místo, jež v sobě skrývá vstupenku do Evropské ligy. Southampton ztrácí po výhře nad Newcastlem na West Ham už jen dva body, zatímco Liverpoolu je sice pozadu o čtyři bodíky, ale má utkání k dobru. Naopak Chelsea po 14 zápasech poprvé prohrála a zbytek sezóny už bude pouze dohrávat. Dle Guuse Hiddinka se však fanoušci Blues mohou těšit alespoň na řadu mladíků.

V boji o záchranu se nic nezměnilo, protože Norwich, Sunderland i Newcastle prohrály. Norwich má oproti těmto soupeřům o jeden mač navrch, zato však drží solidní náskok. Na Black Cats čtyři a na Magpies dokonce šest bodů. Aston Villa poosmé v řadě prohrála a v příštím kole už snad definitivně sestoupí.
Zápas 33. kola: West Ham vs. Arsenal

Zlatý hřeb? Kdepak, ve třiatřicátém kole se to nejlepší událo hned na začátku! Arsenal byl v úvodu utkání na půdě West Hamu lepší - Alex Iwobi nachystal góly Mesutu Özilovi i Alexisu Sánchezovi. Na konci první půle však během tří minut vyrovnal hrdina utkání Andy Carroll.

Ten se následně prosadil i krátce po změně stran a West Ham sahal po nesmírně cenných třech bodech, které by zachovaly jeho šanci na Ligu mistrů. Vyrovnání a konečný výsledek 3:3 však zařídil Laurent Koscielny.



Podrobnější záznam v lepší kvalitě, včetně toho z Match of the Day od BBC, si můžete prohlédnout zde.

Gól 33. kola: Steve Cook

Obránce Bournemouthu Steve Cook se nevídaně rozstřílel. Od začátku března už vstřelil tři branky, z nichž ta poslední do sítě Aston Villy skutečně stála za to. Rukopis Eddieho Howea se nezapřel, nacvičený signál z rohového kopu vyšel na jedničku. Francis rozehrál míč nakrátko k Richtiemu, ten mu patičkou míč vrátil, načež Steve Cook další patičkou po Francisově centru překonal Guzana.

Z Aston Villy už si dělá srandu leckdo. Steve Cook sestřelil Villans parádní střelou za patou!

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 9. duben 2016


Zákrok 33. kola: Joel Robles

Joel Robles vytlačil z branky Evertonu dlouholetou jedničku Tima Howarda a proti Watfordu ukázal proč. Při remíze 1:1 vytáhl ze svého repertoáru minimálně dva vynikající zákroky a v poslední minutě zazářil naplno. Ránu Bena Watsona tečoval ramenem John Stones a míč by nejspíš zaplachtil k tyči - Robles však tygřím skokem balón z branky vyškrábl.

Joel Robles vytlačil z branky Evertonu dlouholetou jedničku Tima Howarda a proti Watfordu ukázal proč. Nejlepší zákrok 33. kola Premier League předvedl proti tečované ráně Bena Watsona.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 11. duben 2016


Hráč 33. kola: Andy Carroll

Takhle se odpovídá na kritiku. Andy Carroll nepatří k nejoblíbenějším útočníkům v Premier League, avšak proti Arsenalu předvedl fantastický výkon. Prokázal při něm, že ve vzdušných prostorech patří k nejlepších forvardům v Anglii, ne-li v celé Evropě. Kromě pěti vyhraných soubojů totiž ze vzduchu vstřelil hned tři góly a vybojoval pro West Ham alespoň bod.

Na hattrick mu bez nastaveného času v prvním poločase stačilo něco přes sedm minut. První a třetí branku vsítil tradičně - hlavou - po centrech Cresswella a Antonia. Carroll je však překvapivě skvělý i jako akrobat. Jedny povedené nůžky měly mít punc asistence, Lanziniho branku ale nesprávně neuznal sudí. Na sklonku úvodního dějství nicméně vysoký útočník zastříhal v odlišné pozici znovu a byl z toho krásný gól.

Andy Carroll, an acrobat!Jeho první nůžky kvůli chybě čárového rozhodčího gólem neskončily, když však zastříhal podruhé, mohl slavit. Tím spíš, že v závěru poločasu během tří minut sám vyrovnal utkání s Arsenalem z 0:2 na 2:2!

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 9. duben 2016


Břídil 33. kola: Steven Taylor

Newcastle se řítí do druholigové propasti, na udržení ztrácí už šest bodů. Proti Southamptonu mu rozhodně nepomohl stoper Steven Taylor, který při prvním gólu Shana Longa zatancoval jako po šesti pivech a nechal soupeři volný průchod do vápna. Když v nervózním výkonu pokračoval i nadále (viz video), stáhl ho Rafa Benítez radši už o přestávce.

Newcastle se ani pod Rafou Benítezem nezvedl a na udržení nyní ztrácí 6 bodů. V Southamptonu prohrál i vinou otřesného výkonu Stevena Taylora, který nechal Longa snadno vstřelit první branku, a když v nervózním představení pokračoval i nadále, byl o poločase stažen. Břídil 33. kola.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 11. duben 2016


Sestava 33. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy patří velké díky Víťovi Horákovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Mezi gólmany byl nejlepší Heurelho Gomes z Watfordu. Pochytal šest střel hráčů Evertonu, čtyřikrát se zaskvěl a nestačil jen na jedinou přesnou ránu McCarthyho. Nebývale skvělý obranný výkon předvedl mladičký Timothy Fosu-Mensah, po jehož odchodu ze hřiště Tottenhamu se Manchester United zcela sesypal. Alberto Moreno naopak zaujal ofenzivním přínosem - výhru Liverpoolu 4:1 nad Stoke zaštítil gólem a asistencí.

Gólová potence vynesla nominaci v sestavě kola i oběma stoperům. Nutno však podotknout, že nejen ta. Steve Cook byl na hřišti Aston Villy dominantou v defenzivní struktuře Bournemouthu a k tomu navíc přidal zmíněnou branku. Totéž platí taky o Tobym Alderweireldovi, jenž zapříčinil ofenzivní sterilitu Manchesteru United.

Parádní výkon předvedl i jeho spoluhráč Erik Lamela. V utkání dal gól, na další nahrál, ale nezanevřel ani na svou klasickou dřinu po celé délce hřiště. Od protihráčů vybojoval hned devět míčů. Klíčovou roli při výhře Swansea nad Chelsea měl střelec jediného gólu Gylfi Sigurdsson, jenž potvrdil svoji skvělou formu. Dařilo se i Dannymu Drinkwaterovi, který spolu s Kantém dobře řídil střed hřiště a navíc nahrál Vardymu na vítězný gól.

Jamie Vardy v nejlepší sestavě kola také chybět nemůže, jelikož dvěma góly porazil Sunderland a Leicester díky němu stále vede ligu o sedm bodů. Výtečně zahrál i Graziano Pellé, který k parádnímu výkonu proti Newcastlu přidal i gól a nahrávku. Ti všichni se však musí sklonit před Andym Carrollem, hráčem kola, o jehož výkonu se dočtete výše.
Statistické okénko 33. kola

- Leicester v Premier League nikdy nevyhrál 5 utkání v řadě, nikdy neudržel 5 čistých kont v řadě a nikdy nevyhrál na půdě Sunderlandu; až do včerejška

- Younes Kaboul v utkání s Leicesterem odklidil míč z vápna a jeho okolí (clearances) hned pětadvacetkrát; vytvořil tak v této disciplíně maximum současné sezóny

- Manchester United je v prvních poločasech dlouhodobě úděsný, proti Tottenhamu však tahle negativní bilance ještě graduje; ani v jednom utkání letošní sezóny se Spurs totiž Red Devils nedokázali před přestávkou vystřelit na branku

- Andy Carroll v sobotu fascinoval třemi góly proti Arsenalu a taktéž se zapsal do historických tabulek; hattrick zkompletoval za 7 minut a 14 vteřin (bez nastavení, jež se do těchto statistik nepočítá), což je nejrychlejší hattrick letošní sezóny a pátý nejrychlejší v historii Premier League

- Carroll byl proti Gunners skutečně při chuti; celkem vystřelil hned desetkrát (z toho pětkrát na branku), čímž vyrovnal letošní maximum jednoho hráče v jednom utkání


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (253)

Přidat komentář
hefy

Usty nespí.

Reagovat
Usty

Hefy

Reagovat
santini

ten Taylor tvl

Reagovat
fantomas

Si holt šel kopnout po pár pivkách na slehnutí, to mu člověk nemůže mít za zlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Toons jsem neviděl, přesto pochybuju, že mohl být horší než Gabriel

Reagovat
fantomas

Taylorův výkon má hmatatelnější dopad na výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

v létě mu končí smlouva a je čas jít pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je masakr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

To jsem ještě neviděl Nechápu, že je takový výkon v Premier League vůbec možný

Reagovat
Rarášek

Reagovat
I am Mancunian

fosu mensah

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

ja si začínam myslieť, že to tomu Mourinhovi nakoniec nedáte. Mensah a Rashford môžu byť zlomovým prvkom ak budú hrať do konca ligy dobre.

Reagovat
Swarley

zlomovým prvkem jako v čem? je hezké, že dokážou zastínit hráče áčka, ale to v současném rozpoložení té "nejlepší" jedenáctky není žádný překvapení...vzhledem k tomu, jak hrál na podzim Rooney nebo jak teď hraje Mata, Herrera, Rojo nebo Darmian, stačí na dobrý výkon slušný pohyb a pořádné nasazení...samozřejmě jsem rád, že se mladí derou do základu a že dokážou svou šanci dobře využít, ale stejně nevěřím tomu, že se dlouhodobě 3 nebo 4 prosadí v áčku...LVG jim dává šanci a to je jedině dobře, ale je to dost způsobené tou marodkou...on by jim tu šanci dal i tak, ale určitě ne v tak velkém množství...kdyby tohle měl v plánu od začátku, tak by nekupoval tolik hráčů a mohl to rovnou zkusit s mladíky...

na těch mladých vidíš, že to dohání nadšením a to mě právě nejvíc sere na těch áčkových hráčích, že na to jakoby serou a neporvou se tak, jak to dokážou ti mladí...ale když srovnáš individuální kvalitu těch hráčů, tak je jasné, že Rooney, Mata i Herrera jsou před nimi...Martial je z těch mladých jinde, ale z těch našich už teď Lingard jasně ukazuje své limity (a to vypadal na začátku taky naprosto úžasně a pak spadl mezi ostatní průměr), u Rashforda s Mensahem uvidíme, ti určitě ukázali, že v nich může něco být...z těch našich se mi nejvíc líbí právě Mensah, ten vypadá hodně slušně...na takové pozici prokázat takový přehled v jeho věku, hodně dobrý...

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som Rashforda v 3 zapasoch, a vobec sa mi nepozdaval. Teda na svoj vek ano, ale podla toho, kolko sa toho o nom pise a spomina, som cakal nieco viac Samozrejme, je este velmi mlady s velkym potencialom, no ma sa este co ucit a nechapem ten jeho hype. Arsenalu da gol kde kto, aj Carroll, rovno tri.

Reagovat
Swarley

ono to samozřejmě nemusí vůbec nic znamenat, Januzaj vypadal pod Moyesem naprosto úžasně a kde je mu teď konec...tomu jsem věřil hodně, ale tak uvidíme, ještě není všem dnům konec...

co se týče Rashforda, tak bych ještě přihlédl k tomu, jak se na téhle pozici dařilo jeho mnohem zkušenějším předchůdcům...už jsem to tady párkrát psal, ta pozice útočníka je v tomhle systému pod LVG za trest...nedařilo se tam absolutně nikomu, věčně hraješ zády k bráně, do brejku se dostaneš jednou za 5 zápasů, celkově se dostáváš do šancí naprosto minimálně...i vzhledem k tomuhle si Rashford nevedl vůbec špatně, sem tam navíc ukázal, že umí najít zajímavé řešení, je rychlý, výborná technika, nebál se jít 1vs1 a to velmi často úspěšně...

já už se u těch předpovědí sekl milionkrát, takže to není potřeba brát nějak vážně...ale vzhledem ke srovnání s Lingardem mi přijde, že Rashford ukázal ještě cosi navíc...podobně jako Mensah...

Reagovat
smazaný uživatel

On ma relativne dobry pohyb a vyber mista. Coz tedy povazuji u utocnika za povinnost.

Reagovat
vladis271

pretože by to znamenalo na 3 roky stop hráčom z akadémie, ktorú máte dobrú. Vašej U21 sa darí. Veď Mourek nedal šancu hráčom ani z najúspešnejšej mládežníckej generácie CFC v jej histórii. A netvár sa, že je to čierne a biele. Že buď Mourek alebo neúspech. Po svete behá x perspektívnych trénerov. Áno možno nenalákate teraz trénera áčkového renomé Simeone, Poche, ale to neznamená, že Mourek je nevyhnutná alternatíva v tomto prípade.

Reagovat
Swarley

já právě nechápal, jak to myslíš...

já neříkám, že je to buď Mourek alebo neúspěch...vždyť úplně primárně jsem chtěl Pepka, který nevyšel a jde do City, Simeone by byl zajímavý, ale tomu se asi od Atletů nechce, Poche by byl taky zajímavá varianta, ale těžko bude odcházet po takhle úspěšné sezóně u Spurs...Mourinho je mezi těmito jen další varianta, která je ovšem jednoznačně nejreálnější, proto se o něm tak bavíme...a pokud bych chtěl brát nějaké méně známé jméno a jaksi experimentovat, tak na co mám na té lavečce Giggse? v mých očích se to rozhodování mezi REÁLNÝMI variantami zmenšilo na souboj Giggs nebo Mourinho...

Reagovat
Swarley

což teda souvisí i s šancemi pro mladé, kdy to budou v tomhle ohledu asi absolutní protipóly...Mourinho, který na to bude na 90% srát a přivede si své koně a nebo Giggs, který samotnou akademií prošel a dá se očekávat, že by na těch mladých mohl dál stavět...

Reagovat
r.mrazik

jojo...asi tak nejak...bud to pujde ve starych slepejich MU a nebo prijde mourek a ten prerod v obycejny velkoklub zamereny na uspech bude totalni...

a takovy Rashford a Fosu budou hrat v jinych klubech...

Reagovat
Swarley

ono je to těžký, zase se nemůžeme tvářit tak, že naše akademie vychrlí každý rok 3-4 hráče, kteří budou schopní hrát o titul v PL a je to jenom o tom jim dát tu šanci...buď v akademii ti výborní hráči jsou nebo nejsou, stavět to mladých odchovancích a pak hrát o 8. místo asi taky není úplně cesta, kterou by se měl MU vydat...

ale jako je jasné, že Mourinho je v tomhle extrém, odchovanec neodchovanec, neudržel ani Lukaku nebo KdB...

Reagovat
r.mrazik

to mas samozrejme pravdu...je obdobi,kdy nekolik let nezapracujes nikoho a pak ti vyskoci nekolik skvelych hracu....

jen mi prijde,ze obdobi sucha v akademii uz probehlo a ted tam par zajimavych kousku je...BJ,Rashford a Fosu vypadaji hodne slusne..jen to novy CM a kridlo se nejak nedari...uvidi se,co mlady Gribbin

Reagovat
r.mrazik

ale proste s mourkem zadny zapracovavani mladych nebude i kdyz bude akademie skvela...to je na hovno

Reagovat
Talker

Tak hlavně nejde o to chrlit 3-4 odchovance každý rok do základu, to není žádná stabilita pak.

Jde o to udělat si nějaký základ a do širšího kádru zapracovávat postupně mladé, kteří budou hrát poháry, budou naskakovat na poslední půlhodinku a podobně. A jeden rok se třeba nikdo nechytne, další rok se můžou chytnout 2-3 a jeden z nich do základu.

U Mourinha to bylo tak, že na lavičce první 2 roky neseděl ani jeden mladík. A ten poslední půlrok tam měl Mourinho jednou RLC, podruhé Kenedyho a potřetí nikoho.

I když je fakt, že s vaší porcí zranění se to tam bude točit více, než u nás.

Reagovat
vladis271

a práve tlak a odporúčanie Fergieho a Charltona nakoniec prevážia.

Reagovat
kiciN

neskutecnej borec

Reagovat
Riviera Kid

Zlínský festival vzdá holt filmovým velikánům

Tak ani na csfd to neumí používat.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

gól a zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

Townsendův gól se mi líbí víc, ale byl k hovnu no.

Reagovat
niflheim

Timmyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
Swarley

co ten Rooney vůbec včera? má pět kilo + a zkoušel dloubáčky, nebo to byla klasika po zranění, kdy ani nevíš, že hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, jak vehementně o tom informoval eurofotbal, tak to asi byla událost

Reagovat
Swarley

tak pochopitelně, návrat legendy anglického fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je pribraty vobec, vyzera v dobrej forme, na treningu skusa dloubacky, to este budu velke veci.

Reagovat
Swarley

už je čas, aby mu ten lob vyšel někdy v zápas...dřív mu to tam padalo, teď už ani nevim, kdy se tak trefil naposled...možná na WHU, ale to bylo z té půlky...

Reagovat
nani92

v jeho prípade mi to príde ako strata motivácie...ked na treningu dávaš dloubačiky De Geovi, tak potom je ťažšie tešiť sa z toho ked ti to má vyjsť proti Schmeichelom a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměníme Bogdana za De Geu, aby ho to zas bavilo i proti největším dřevům při zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Always take Lamela with you, everywhere you gooooooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. zaznamenali jste v zápase Spurs-United komentátorovu Shakespearovskou chvilku "For Pochettino it's not really Toby or not Toby, as he's played almost every minute this season" ?

https://www.youtube.com/watch?v=4CmM7hwmqV0 Neuvěřitelný nákup.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaznamenal Jsi si jistý tím almost? Protože on hrál úplně každou minutu v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si vůbec jistý celou skladbou té věty, protože jsem to tahal z hlavy po dvou dnech

Reagovat
FUnk

stabilni vykony, golovy, dobra rozehravka, minimum karet sbira, pecka nakup

Reagovat
smazaný uživatel

Average dribble success rate in the PL this season: 56.5%

Mousa Dembélé's dribble success rate this season: 91.7%

Reagovat
smazaný uživatel

Bůh!

Reagovat
smazaný uživatel

Second Willian 68%. Debakl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Lee Cattermole 93% Lucas Leiva 92%

Reagovat
smazaný uživatel

Cattermole a dribble? urcite?

Reagovat
Mimalu

Tak je pravda ze se mu to povedlo jen 13x (oproti 77 Dembeleho) ale to uz je druhorade

Reagovat
Talker

To je nepodstatné - prostě je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

Reagovat
Wat

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

5 - Most shots on target in the big five European leagues this season:

Real Madrid 247

Bayern 230

Tottenham 228

Barcelona 218

PSG 210

5 - Fewest shots on target in the PL so far in 2016:

Manchester United 46

Watford 40

Norwich 39

Aston Villa 36

WBA 31

Reagovat
niflheim

Ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
Talker

Nevím, proč je jedna statistika za rok 2016 a druhá za celou sezonu - on je tam rozdíl 20 zápasů (Tottenham 33 zápasů, United 13 v tomto roce).

I konečné výsledky budou vypadat blbě, ale tohle je extrémně zkreslující. Zvlášť, když jsou United tak jako tak 5. od konce.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to dvě nezávislé statistiky

Reagovat
Talker

Které jsou odeslány společně v jednom příspěvku a mají spojitost - a zatímco jedna je za 33 zápasů, tak druhá za 13.

Reagovat
smazaný uživatel

spojitost je akorát v tom, že se mi obě líbily

Reagovat
smazaný uživatel

No ved prave

Reagovat
Jardin

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Counter

Prostě owny.

Reagovat
frank

Já si říkal, že ten rozdíl nemůže být takový. Ale chvíli jsem tomu věřil

Reagovat
kvasha16

Reagovat
C-M@ster

Takhle vznikají ty manipulace!

Reagovat
veikko

Mě vždycky dostane ten komentátorův příkaz: Danny, drink water! Nejsi jeho máma.

Reagovat
fff

Takze Gotze za 15 az 20, Dahoud za 20...take ceny pisali vcera Barrett a Joyce tusim.

Reagovat
avicii

Reagovat
fff

K tomu pisal Riley, ze straslivo chceme toho Dembeleho a Zielinski potvrdil, ze Klopp s nim hovoril.

Reagovat
avicii

a co ktomu Dahoudovi, co hra v tej zalohe?...vraj ale teda kvalitka

Reagovat
fff

Dahoud's passing ability, both long and short, appeals to Klopp, who is looking for someone who can dictate from deep. #lfc (Paul Joyce)

Liverpool are pursuing Mahmoud Dahoud. Klopp is an admirer of the player renowned for his stamina & technical ability. #lfc (Tony Barrett)

Reagovat
smazaný uživatel

Predstav si mladsiho Gundogana cca.

Reagovat
avicii

fuu tak to by bolo super, diki

Reagovat
smazaný uživatel

takový mladší a horší Ilkay. Kontrola hry, míče, přihrávky a přehled na velmi vysoké úrovni. Není ale až tak agilní, mrštný jako Ilkay.

Ale stejně.. toho už mám dávno vyhlédnutého jako náhradu právě za Ilkaye, který jde v létě nejspíš k Pepkovi

Reagovat
tomasinho

A hrává normálně v dvojčlenném středu? Asi má spíš za sebou Xhaku s Nordveitem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo v dvojčlenném středu s Xhakou. Nordveit teď v poslední době spíše nastupoval v obraně. Xhaka je z té dvojice o něco více defenzivnější..

Ale jak říkám.. ruce pryč

Reagovat
fff

Takze Can Dahoud ?

Ono furt by mi tam u nas chybalo nejake DM ...

Reagovat
smazaný uživatel

Can tam proste bude hrat. Nikdo na DM neprijde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to záleží na stylu hry, ale někdy čistokrevné DM prostě není zapotřebí. My na něj taky nehrajeme (pokud myslíš takový stereotipní DM jako silného bořiče, co tuny odpracuje a odběhá)

Reagovat
tomasinho

To ne, to už je v dnešním fotbale docela přežitek, spíš myslel někoho jako právě Xhaku.

Reagovat
cristiano.K.

mrštného Ikaye jsem teda neviděl nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

a viděl jsi ho někdy? (dobře, hlavně v této sezoně?)

Reagovat
cristiano.K.

v této sezoně ne, se přiznám

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude tím

Reagovat
tomasinho

A pak ty vole někomu něco říkej.

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

trochu malo ten Gotze ne??

Reagovat
fff

Tiez sa mi najprv zdalo, ale on ma tusim rok do konca zmluvy v lete.

Reagovat
smazaný uživatel

Berie sa niekde do uvahy aj to, ze Ancelotti by ho mohol chciet?

Reagovat
fff

Je samozrejme mozne, ze Carlo by ho presvedcil ostat. O tomto som cital iba nejake rumours, ze ho nejako extra nechce.

Reagovat
kiciN

i tak je to hrozne malo

Reagovat
fff

Tak do Bayernu siel cca za 32m libier tusim, v tom pripade napr. 20m libier pri roku do konca zmluvy, plus mal nejake zranenia. Ako znie to fajn, ale teoreticky by ta suma nemusela byt uplne mimo.

Reagovat
Swarley

za tu cenu se dá očekávat, že se ozve i někdo jiný, takže možná to trošku ještě poroste..ale s Kloppem asi budete favoriti, záleží jak nesli ten vzájemný rozchod v Dortmundu...

Reagovat
smazaný uživatel

podobne to ale bolo aj u Isca, co je tiez stale velmi mlady hrac s velkym potencialom co uz dokazal hrat top urovevn RM(cca situacia podobna ako u Maria) a v expreske na ef bolo ze RM stanovil cenu na 30m€, co je dost malo ked si vezmes kolko dokazu zaplatit kluby z PL za Bentekeho atp.

Reagovat
smazaný uživatel

zase tieto loserpoolske rozpravky a nakoniec aj tak pride nejaka banda supakov

Reagovat
fff

Co konkretne je rozpravka na tom, ze najspolahlivejsie LFC zdroje pise, ze o nich mame velky zaujem. Mien je vela, snad aspon niektore z toho sa podaria.

Reagovat
kiciN

že na něj vůbec reaguješ

Reagovat
andrew96

Dahoud za 20 Toho bych si přál ještě víc než Götzeho.

Reagovat
fff

Pisal tu sumu Barrett no...

Reagovat
andrew96

Snad ještě vydrží v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

strasne moc

Reagovat
smazaný uživatel

Dahoud? CM?

Reagovat
smazaný uživatel

Never jim.

Reagovat
fff

?

Reagovat
smazaný uživatel

Abys neveril Barrettovi ani Joycovi tolik.

Reagovat
fff

To uz nemusim pokial ide o LFC verit skoro nikomu. Preco by napr. Barrett nemal byt doveryhodny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravdu o tom, ze se o Dahouda a Gotzeho zajimame samozrejme maji, ale ty ceny jsou uplne mimo momentalne, kdyz u jednoho se nevi jestli ho bude Ancelotti chtit a u druhyho je malo pravdepodobny, ze pusti Dahouda, Xhaku i Nordveita.

Reagovat
Counter

Reagovat
fff

U Dahouda cenu berem s rezervou, to mi pride malo.

U Gotzeho podla mna cenu neovplyni, ci ho bude Carlo chciet alebo nie. Furt to je rok do konca zmluvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ho Carlo bude chtit tak zustane a podepise novou smlouvu, ze jo.

Reagovat
fff

Moze chciet odist bez ohladu na to, ze jo.

Reagovat
fff

V debate o cene nema vyznam Carlo, v debate ci odide alebo ostane vyznam ma.

Reagovat
Nikikrew

Skoda, ze tam nie je Iwobi. Ten bol od nas MOTM a hral velmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle bol lepsi ako Origi? Usty?

Reagovat
fenixLFC

Keby tam da longa tak nepoviem...

Reagovat
Usty

a tys ten zápas viděl?

Pellé hrál celej zápas výborně a kromě gólových akcí byl jako jedinej schopen něco vymyslet. A taky byl na rozdíl od Origiho na place celej zápas a byl super.

Reagovat
Harakan

On zahrál jeden zápas a tím pádem na něm už stihla místní smetánka postavit tým na dalších 10 let. Přidáš Goetzeho za 15 a titul je doma

Reagovat
smazaný uživatel

Origi hraje dobre uz delsi dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa len pytam.

Reagovat
Usty

Tobě je taky věnována ta druhá část o Pellém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu po odchodu Longa úplně přestali Saints hrát dopředu

Reagovat
Usty

Pellému se už nechtělo, no

Reagovat
fenixLFC

ano videl. a long bol pri drvivej vacsine sanci

Reagovat
kiciN

Co ty fauly Carrolla, ty za zminku nestoji?

Reagovat
smazaný uživatel

A co s nimi? To je vec rozhodciho, jak posuzuje zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle would have to pay Jonjo Shelvey £80,000 a week in the Championship..omg

Reagovat
fff

Wow

Reagovat
Swarley

tak tenhle kapitán potápějící loď neopustí

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

něco jako Wazza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
tony223

To je ostuda. Stejně jako jeho výkony. Jenom nakopává míče na dlouhou vzdálenost, vůbec neběhá a nesnaží se.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom teame su takmer vsetci charakterovo na nizkej urovni a maju klub na haku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham usiluje o Wanyamu. Ty vole Sotton nám ten nový stadion podpálí s takovouhle.

Reagovat
frank

Reagovat
TopinB

Reagovat
Pony Slaystation

Taky mi tam chybí Origi

Reagovat
avicii

Reagovat
kylo ren

vyhodte uz nekdo lvg

Reagovat
smazaný uživatel

OT: môžem sa niečo opýtať? Prečo kluby, ktoré padnú do druhej ligy vždy rozpredávajú tým aj keď tých hráčov predajú totálne pod cenu, za ktorú ich kupovali? Veď ak by ich udržali, tak by mali väčšiu šancu na návrat späť. Diki za objasnenie

Reagovat
Swarley

drtivá většina hráčů u těchto klubů má ve smlouvě, že v případě sestupu mohou odejít

Reagovat
smazaný uživatel

Diki. A ako je to s tými čo idú na hosťovačky ? Tiež to majú v zmluve?

Reagovat
Swarley

to už bude nejspíš souviset s tou snahou ušetřit na platech, protože logicky s pádem dolů klesají i příjmy těch klubů...v tu chvíli se nemůžou dovolit vyplatit na výplatách tolik, jak to bylo v PL a snaží se ušetřit...pokud toho hráče neprodají, tak ho můžou poslat na hostovačku, čímž se na rok zbaví jeho platu a tak ušetří...pokud by to šlo ideálně a jim by se hned další rok povedlo postoupit, hráč se může vrátit zpět a zase hrát PL...

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt? Co je potom motivuje k tomu aby nespadli? Hodně kokotská klauzule.

Reagovat
Swarley

no já myslím, že u dost hráčů to tak bude, možná to nebude drtivá většina, ale určitě to bude podstatná většina těch lepších hráčů v klubech dole...blbá klauzule to sice je, ale to už se musíme vrátit k samotnému příchodu toho hráče...pokud bere ten tým jako přestupní stanici a za pár let se vidí někde v lepším klubu, tak je samozřejmě logické, že o nějakou takovou klauzuli bude mít zájem, určitě nebude chtít hrát nižší ligu...ty týmy z nižších pater tabulky na to stejně musí přistoupit, jak jinak by nalákaly lepší hráče...vždyť i samotný Rafa tohle v Newcastlu má...

samozřejmě někteří to v té smlouvě mít nebudou, ale pak stačí trucovat a ten tým tě stejně prodá alespoň za nějakou cenu...a pravda je i to, co píše werwolf, ty kluby samotné potřebujou stáhnout náklady alespoň o trochu dolů a tohle je nejlehčí cesta...

Reagovat
Zaschrona

urcite tam hraci nemaji, ze muzou odejit v pripade sestupu, jen tam holt nekteri hraci maji vykupku, pokud klub nebude hrat PL... ale ten hlavni motor za prodeji je ten, ze hraci maji na Champ prilis velke platy a jelikoz klubum i pres parachute payments klesnou prijmy (TV prava jsou fuc) - jsou nuceni setrit

Reagovat
vodka

to ani neni pravda, horsi je, ze by jim museli platit ty silene platy, WHU moc hracu neprodal a byl v silenem minusu. samozrejme par hracu tam ma nejakou castku, za kterou v pripade sestupu muzou prestoupit.

Reagovat
Swarley

já to samozřejmě nijak podložené nemám, ale měl jsem napsat, že většina z těch jejich nejlepších hráčů...jako Wijnaldum a podobně, ti v těch smlouvách tohle budou mít určitě...

Reagovat
smazaný uživatel

Zostup znamena znizenie prijmov, hraci maju neprimerane vysoke mzdy, preto sa ich znazia kluby zbavit. Navyse mnoho hracov nema zaujem hrat v druhej lige.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taký fulham napríklad... Poslali na hosťovačku mnoho hráčov, čo mali vysoké platy a potom kúpili McCormacka za 20 mega... To je určite viac ako platiť platy tým hráčom. Alebo na prestupy sa používajú iné peniaze?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Mitroglu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je iny pripad. Fulham ma relativne bohateho majitela, ktory to ale vedie od desiatich k piatim. Navyse McCormack uz predtym hral druhu ligu a jeho plat bude len nadpriemer v Championship. Na druhej strane QPR opustili po zostupe v roku 2013 hraci ako Bosingwa, Remy, Julio Cesar, Samba a dalsi, ktori mali obrovske platy. Podobny exodus bude prebiehat aj v pripade zostupu Newcastlu alebo Sunderlandu. Otazkou je, kto si tych hracov vezme. Nikto. Pretoze samy nebudu chciet odist, pretoze nikto im uz neponukne taky plat.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
tony223

Protože ti hráči jsou většinou nespokojení. Převažně jsou to hráči, do kterých klub investoval hodně peněz a ti hráči si myslí, že hrát druhou ligu je tedy pod jejich úroveň - i když svým nedostatkem bojovnosti často právě oni sami k sestupu přispívají. Udržet nespokojené hráče je náročné kór když jsou to hráči o které je zájem. Dokáží rozhádat celou kabinu. Každopádně to tak nemusí být vždycky. Příkladem profesionála je podle mě Charlie Austin, který si na ten přestup počkal. Dnešní týmy nakupují spoustu legionářů, kteří neznají pojem klub.

Reagovat
tony223

a ano skvělá poznámka, výkupní klauzule v případě sestupu, která býva hodně nízká.. a také skvělá poznámka - je to naprosto kokotská klauzule

Reagovat
Zaschrona

to je mozny, ale bez ni by mnoho hracu do nekterych klubu proste neslo

Reagovat
Azazelo RD

Je třeba vytvořit místa v sestavě pro Pudila, Skaláka a Vydru pro případ, že by jejich týmy postoupily.

Reagovat
r.mrazik

jak tu pisou kluci...jsou tam dve veci...jedna je financni,kdy ten klub ma mnohem mensi prijmy a druha hracska,kdy ti hraci hrat druhou ligu nechteji a maji to osetreny ve smlouvach.... on by ten klub asi jeden rok dokazal je platit...

nevi tady nekdo kolik je ten zlaty padak z PL???

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
risk je zisk

Origi nikde? Jinak jak je na tom Markovic? Protoze jesti se zvedne, tak Liverpooo poreseny utok na hodne dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je zpatky v Liverpoolu, protoze se nedavno zranil do konce sezony.

Reagovat
fff

som zvedavy co s nim Klopp urobi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

já se trochu obávám,že mu to hostování moc nepomohlo

Reagovat
risk je zisk

Dik.

Reagovat
fenixLFC

Markovic out do konca sezony

Reagovat
risk je zisk

A pocita s nil Lfc do pristi sezony? Nebo pujde zase hostovat? Protoze si myslim, ze tech Benteku a Carollu uz bylo az az.

Reagovat
avicii

myslim si a aj dufam ze ostane, minimalne v priprave sa ukaze..

Reagovat
fenixLFC

pochybujem ze by sme ho poslali hostovat. sancu dostane ked ju nezuzitkuje tak skor ocakvam predaj, hostovacku tazko

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečná anketa, tabulku střelců si umí otevřít každý a ta nelže

Reagovat
andrew96

Nevíš, jak se ownymu daří oprava?

Reagovat
Azazelo RD

Zatím nezvládá.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

No tebe osobne to s tymi tabulkami prave nejde..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Masi

Koho prosím dorovnal Carrol 10 střelami za zápas v této sezóně?

Reagovat
kvasha16

- Younes Kaboul v utkání s Leicesterem odklidil míč z vápna a jeho okolí (clearances) hned pětadvacetkrát; vytvořil tak v této disciplíně maximum současné sezóny

to sa da stihnut?

Reagovat
r.mrazik

hasič...

Reagovat
smazaný uživatel

kopal aj 5-ky?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Free_player

Wow v sestavě kola není hráč CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Wow Toby má teprve třetí nominaci? Má nějakej stoper nebo vůbec obránce víc?

Reagovat
Mimalu

minimálně van Dijk má 5

Reagovat
Hokaido

Na toho jsem úplně zapomněl. 3 nominace mi fakt přijdou málo na něj. To má určitě i takovej Bellerin, Huth atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma a Azpilicueta beztak

Reagovat
Hokaido

Tak Zouma je o třídu lepší stoper, tam se není čemu divit.

A Toby hrál dřív pravýho beka, v repre ho hraje dodnes a tam je zas o třídu lepší Azpi, takže se taky není co divit.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se teď snažíš trollit, v čemž je zase o třídu lepší owny, takže se tu teď akorát ztrapňuješ, ale není se čemu divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze to teda poslední dobou Azpi dokazuje, jak je o tridu lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Slabší...

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma má potenciál být lepší stoper než Alderweireld, ale má zlomenou nohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Free_player

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

ale Toby je pravděpodobně nejlepší stoper letošní PL sezony vůbec stejně

Reagovat
Hokaido

Však o tom asi nikdo nepochybuje, proto mě překvapily jen tři nominace.

Reagovat
vodka

konzistentni je, ale zase mi prijde logicke, ze top vykon nekoho preskoci vysoky standard druheho... i kdyz treba s van dijkem sem mel parkrat problem, protoze mi prislo, ze tam byl jenom kvuli tomu, ze dal gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Viz Cook

Reagovat
vodka

tak jasně, jako a priori ten přístup chápu, ale ten by se měl vyrovnat třeba v souhrnu měsíce. a teda zápasů Spurs sem viděl relativně dost, ale u vás funguje celá defenzivní složka, z toho se vážně těžko vybírá pak někdo, kdo vysloveně zazáří, když to tak není...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to jen můj pocit, ale mám dojem, že drtivá většina Ustym nominovaných obránců, dala v dtom kole gól.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Usty

Výhradně tam dávám hráče, kteří hráli dobře - pokud k tomu navíc dali gól, jejich šance na nominace se logicky rapidně zvýší - protože stejně jako ofenzivní hráči tím pomůžou týmu k úspěchu v zápase.

Reagovat
Usty

A když vezmeš předchozí tři kostky, tak 6 z 10 nominovaných obránců gól nedalo. Tolik k tý drtivý většině.

Prostě se odprostěte od toho, že jsou tam jenom za gól Ono je docela běžný, že ten obránce odehraje zkrátka bezchybnej výkon směrem dozadu, no a když k tomu navíc pomůže týmu i vpředu, je logicky jasnou volbou. Často to bývá u výsledků 1:0 (nebo jiných, kdy tým udrží čistý konto).

Reagovat
fantomas

To si ho asi pleteš s Garthem Crooksem z BBC, ten ještě ve svý sestavě kola naopak snad nikdy neměl beka, co neskóroval.

Reagovat
Usty

Van Dijk má 6, dalších třináct hráčů má 3.

Reagovat
C-M@ster

Hlava mi nebere, proč se do toho hattricku nepočítá i nastavení.

Kdyby všechny 3 góly padly během něj, tak se to bere jak? 0 minut?

(čistě hypoteticky se to stát může, třeba v zápase, kde se zranil Čech, se tehdá nastavovalo snad 11 minut nebo kolik)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No smysl to nedává hlavně z toho důvodu, že on jednu z těch branek v nastavenym čase dal, že jo.

Reagovat
Counter

Je to nastavený čas za prodlevy ve hře, kdy se nehrálo. Snad jen kdyby přišel takový hráč až v tom nastavení a dal hattrick, tak je to docela dobře ochcané, ale jinak na tom nevidím nic zvláštního.

Reagovat
smazaný uživatel

takže i kdyby to nastavení mělo 12 minut, tak mu napíšeš 1 minutu, protože v tom nevidíš nic zvláštního?

Reagovat
C-M@ster

No počkej, takže když vstřelím góly v časech 45+1, 45+3 a 45+4, tak to bude zapsáno jako nejrychlejší hattrick s časem 0 minut?

Reagovat
Usty

V zásadě jo no... Ale v takovým nemyslitelným případě by asi byli nucení k nějakýmu přehodnocení

Reagovat
C-M@ster

Přijde mi to divný...

Reagovat
honziss

Stejně nechápu, proč PL nemá nic podobného jako je MLB.tv, NHL.tv nebo NBA League Pass. Na tomhle modelu by museli vydělávat velké peníze. Asi chápu argument, že je to jinak se strukturou ligy a že to může blokovat nějaký prodej a exkluzivita práv, ale věřím, že by nějak dokázali přechcat i tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

existuje http://www.premierleaguepass.com/ , ale to člověk musí Evropan všelijak obcházet a doufat, že mu to nezablokují

Reagovat
smazaný uživatel

*bez člověk

Reagovat
fantomas

Zéland a Taiwan

Reagovat
Counter

Tak oni podle všeho vydělávají velké peníze i se svým modelem.

Reagovat
Talker

Tak vzhledem k tomu, kolik PL rýžuje za TV práva tak nemá smysl to riskovat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele