Vzpoura slabých a čísla z Mnichova

18.04.2016, 13:04
Názory a komentáře
Třicáté kolo nabídlo vzpouru slabých, když ze šesti nejhorších týmů v tabulce jich hned pět vyhrálo! Ten nejlepší tým - Bayern - ale vyhrál rovněž. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Šest nejhorších celků v Bundeslize, všechny ohrožené sestupem, získalo v aktuálním kole dohromady 15 bodů! Jinými slovy, kromě Frankfurtu všechny zvítězily. Výhra Darmstadtu s Ingolstadtem by nebyla tak překvapivá, nebýt faktu, že Ingolstadt držel ve vzájemných zápasech neporazitelnost (i když v nich pokaždé prohrával)! Navíc Darmstadt doma dosud vyhrál jen jeden zápas - nejméně ze všech profi týmů v německém fotbale! Osudu a statistikám se vzepřeli Rausch a Wagner.

Alespoň částečně očekávaný výsledek přinesl duel v Augsburgu. Ten byl sice v tabulce tři body za Stuttgartem, ale vyhrál proti němu posledních šest vzájemných zápasů v řadě, což proti nikomu jinému v Bundeslize samozřejmě nedokázal. A VfB má horší šňůru jen proti Bayernu. Tradice byla dodržena a postaral se o to Finnbogason, který se trefil počtvrté z posledních pěti zápasů.

Další výsledky "slabých" už byly z kategorie nečekaných. Nový trenér Julian Nagelsmann sice Hoffenheim výrazně pozvedl (a lepší poměr získaných bodů na zápas než on (1.89) měl ze současných koučů jenom Guardiola (2.52)), ale Hertha měla mít slušnou motivaci i sestavu, aby zápas zvládla. Tým ze Sinsheimu ale doma vyhrál, i když prohrával 0:1.

Brémy se na domácí utkání s Wolfsburgem asi moc netěšily, doma se jim letos nedaří, 11 bodů ze 14 domácích zápasů je smutný klubový rekord. Poslední zápas na Weserstadionu proti Augsburgu navíc Brémy prohrály i přes vedení 1:0. Ale světe div se, i s pomocí navrátilce Pizarra se to povedlo a Brémy získaly nejen tři body, ale hlavně pořádnou psychickou vzpruhu. Pizarro se pak 102. gólem stal nejlepším klubovým střelcem v historii.

Korunu všemu ale nasadil beznadějně poslední Hannover v páteční předehrávce s Gladbachem. Po instalování provizorního kouče Daniela Stendela a bodovém výpočtu, kde by kdejakému školákovi vyšlo, že je H96 bez šancí, Hannover ze sebe setřásl tlak a začal hrát. Remíza v Berlíně byla předehrou k famóznímu týmovému výkonu proti Hříbatům. Všichni do jednoho makali na 100%, sebevědomí týmu rostlo s každou minutou a první bundesligový gól Antona přerušil 578 minut bez gólu v domácím prostředí. Začala nevídaná jízda a ukázalo se, že i v nejsmutnějším bundesligovém městě může být veselo.

Vzácnou shodou výsledků se tak na chvostu tabulky mnoho nemění, pokud nepočítáme stále zoufalejší Frankfurt. Ten se modlí ke svému bohu, Alexi Maierovi, aby se vrátil na trávník. Nic jiného asi nepomůže.

Statistické zajímavosti ale přinesl i zápas v Allianz aréně. Manuel Neuer právě před zápasem proti Schalke nastoupil shodně ke 156 zápasům za Schalke i za Bayern. Po sobotě má už tedy více odchytáno za Bayern. Výhra Bavorů byla 100. triumfem Davida Alaby, který se stal nejmladším hráčem v historii Bundesligy, který na takovou metu dosáhl. Povedlo se mu to ve 23,8 letech. A Bayern zvítězil i v desátém ligovém zápase, který následoval po Lize mistrů, jeho skóre v těchto utkáních je navíc impozantních 29:2.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koľko je vlastne v súčasnej BL trénerov, ktorí boli v nedávnej dobe vytiahnutí z vlastných mládežníckych tímov?

Napadá ma Tuchel, Martin Schmidt, Nagelsmann, Schubert a Stendel.

Reagovat
Rudnevs

7 ( Hertha, Gladbach, Mainz, Hoffenheim, Stuttgart, Werder, Hannover )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Skripnik

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj EF family, prosím o minutu Vašeho času a vyplňte mi dotazník o 5 otázkách. Je to hlavně pro sázkaře.

http://www.survio.com/survey/d/W5A2I5C2Y1L2B1D7G

Díky

Reagovat
Rudnevs

OT: Útočník Sandhausenu Aziz Bouhaddouz je tretia posila pre St. Pauli na budúcu sezónu. Je to moc dobrý krok pre St. Pauli, Thyho nahradí úplne v pohode, je to jeden z ťahúňov Sandhausenu. Navyše je to zadarmo, podpísal do roku 2019.

Bouhaddouz v novom tíme: https://pbs.twimg.com/media/CgT1aobW4AAN_j0.jpg

-------------------------------------------

Prestupové plány H96 po zostupe: http://www.transfermarkt.de/bericht-96-plant-mit-maier-bakalorz-und-heise/view/news/232670

Príde mi to moc druholigové čakal som hráčov typu Beister napríklad...

-------------------------------------------

Gladbach vraj zatiaľ neplánuje vykúpiť Hintereggera. Škoda, že neostane v BL, ale chápem Gladbach. Radšej nech si kúpia Wollscheida... a vykúpia Chistensena. S tým, že odíde Brouwers.

Reagovat
Jeňa

Myslím že z BL nezmizí, protože jestli h Gladbach nekoupí tak ho Salcburk obratem pošle do Lipska. Dávalo by to smysl protože jemu je takouská liga malá a Lipsko potřebuje CB. Viděl jsem ho jenom párkrát za repre a Gladbach, ale přišel mi lepší než Nukan

Reagovat
Rudnevs

Počuj, ty si nejaký fanúšik RB. Nie? Bohuźiaľ prestupy na trase Lipsko a Salzburg sú zdarma... takže, tiež možnosť. Ja by som si ho prial do HSV.

Reagovat
Jeňa

Jo Lipsko je mi docela sympatické. Doufám, že mě místí komunita za to hned nezavrhne.

Reagovat
cologneFC

Zavrhne

Reagovat
Rudnevs

Aj mne bolo moc sympatické z týchto dôvodov:

■ Krásna aréna, moc pekne ( avšak neprakticky ) vyriešené, obľúbil som si ju najmä v dobe, keď tam hrala repre.

■ Mnohí Rakúsky hráči, v tom čase ( aj teraz vlastne ) som mal moc rád Rakušanov ( najmä Garicsa a Ivanschitza )

■ Mladý Nemci ako napríklad Klostermann, Selke, Orban, Halstenberg...

■ Mnoho ďalších sympatických hráčov ( Forsberg, Poulsen ) navyše keď to tam celé vedie Ralf.

■ RB môže potrápiť Bayern => V Nemecku by bol riadny súboj o titul

Lenže RB už rád nemám Zo známych dôvodov.

Reagovat
Jeňa

Jsou mi sympatičtí protože úplně nelpím na nějakých tradicích a proto, že tam hrají mladí Němci a jiní fakt zajímavý hráči. Třeba můj oblíbenec Forsberg.

Reagovat
Rudnevs

Forsberga mám moc rád aj ja... škoda, že to takto rozbehnuté nie je v nejakom sympatickom tíme...

Akurát, keď už hovoríme o Forsbergovi: http://www.bild.de/sport/fussball/rb-leipzig/everton-will-forsberg-fuer-15-millionen-45422108.bild.html

Reagovat
Jeňa

Myslím že jeho cena může být trojnásobná

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslím, že tých 15 mega je akurát. Ale oveľa radšej by som ho videl v BL ako...

Reagovat
Jeňa

Myslel jsem to spíš pokud by se hned v 1. sezoně dostali do pohárů. Pak může mít hodnotu okolo 30 mil.

Reagovat
Rudnevs

Aha. Tak držím palce, snáď po ňom pôjde taký Dortmund, Schalke alebo VfB.

Reagovat
Rudnevs

Heise vraj dostal povolenie k odchodu: http://www.transfermarketweb.com/?action=read&idsel=170888 Aspoň sa nejako rozhýbal na prestupovom trhu.

Reagovat
stas87

Ktoru konsku hlavu napadlo hrat pokal v utorok a Nordderby v piatok?Priorita je liga,aspon pre mna. Snad to tak vnima aj Eichin a Skripnik.Uspech v pokalu je fajn,zaplatit ale za to ligoilu je hlupost.Hamburg bude odpocatejsi ale tak to proste je,musime sa s tym vyrovnat.

Reagovat
Rudnevs

Nordderby v Piatok je škoda, hoci sa konečne bude dávať v TV, ale bude to nuda jako hovado... lebo Piatok. Tiež nechápem, prečo všetky tímy čo hrajú v Piatok, hrajú nudný futbal, že sa na to nedá pozerať.

Reagovat
cologneFC

Uplne chore rozhodnutie. Kludne sme mohli hrat v piatok my s Darmstadtom. Hlavne kvoli tomu, ze hrate pokal v utorok.

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš čo, poslednou dobou si všímam že lepšie hráme keď máme program nabitý, ja verím že oba zápasy zvládneme

Reagovat
Rudnevs

Ja verím, že iba jeden...

Reagovat
Pipo123

HSV bude docela v prdeli na derby ne ? Proti BvB sa im zranili traja hráči, nedohral ani Ekdal, to môže byť docela výhoda pre vás

Reagovat
Rudnevs

Ekdal nie je až taká strata, Kačar ho nahradí. Lasoggu nahradí Rudnevs.

Reagovat
Spalovač šancí

Holt v Německu má prodávání zápasů tradici ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodilo sa taktiež spomenúť, že Pulisic sa stal 4.najmladším hráčom v histórií BL, ktorý dal gól: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/13015290_988715987842984_8711379673457716877_n.png?oh=dfda5e3bcd81d54a644bafed7805f86b&oe=57722514

Reagovat
Rudnevs

1. bol Sahin

Reagovat
smazaný uživatel

Justin Eilers v lete zadarmo z Drážďan

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele