Názory a komentáře

Lidový vypravěč Mourinho aneb je odchod Maty vážně tak náhlý?

V notně bouřlivé atmosféře opouští Chelsea Juan Mata, který zanedlouho podepíše smlouvu v Manchesteru United. Je jen málo fanoušků Blues, kteří se nad nenadálým odchodem dva roky jednoho z nejlepších hráčů ligy alespoň nepozastaví, z vícero důvodů. Ústřední postavou všech diskuzí je José Mourinho, který dal bez hnutí brvy transferu zelenou...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (18)

Prvním představeným hráčem nového roku je dvacetiletý Lucas Digne, hvězdička PSG a francouzské jednadvacítky, který má ambice navázat na slavnou tradici skvělých levých beků v dresu Les Bleus. Právě on má být tím, kdo v budoucnu nahradí v reprezentační sestavě stálici Patrice Evru..

Ibrahimovič, Messi a povaha egoismu

Anketa o nejlepšího fotbalistu roku 2013 je za námi a s povděkem lze konstatovat, že se odborníci, hráči i fanoušci kolektivně shodli na vítězství portugalského ostrostřelce Cristiana Ronalda. V komentářích a článcích vztahujících se k volbě se objevila celá řada zajímavých připomínek k hlasování jednotlivých hráčů, trenérů a novinářů...

Výroky v italském fotbalu - to nejlepší z roku 2013

Další měsíc je za námi. Tentokráte však s prosincem dokráčel ke svému sklonku i celý rok - nenabídneme vám tak nejzajímavější hlášky uplynulých jednatřiceti dní, nýbrž to nejlepší z celého roku 2013. Post krále mluveného slova uhájil Maurizio Zamparini, jemuž však nechtěně sekundoval Mario Balotelli.

Poločas v Ligue 1: Několik poznámek k podzimní části (2/2)

Po rozebrání týmů od 9. místa níže se už dostávají ke slovu ti vůbec nejlepší - ve druhém dílu tradičního podzimního souhrnu francouzské nejvyšší soutěže se podíváme na celky bojující o titul a o pohárové příčky. První osmičku načíná úřadující mistr z Paříže a uzavírá jedno z nejpříjemnějších dosavadních překvapení, Stade de Reims.

Když je trenér garantem

Závěr bundesligového podzimu snad ani nemohl přinést zajímavější podívanou: utkání Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg bylo hlavním tahákem 17. kola a přineslo dle očekávání opravdu dobrý fotbal. Nejen za tímto kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Radim Bártů.

Poločas v Ligue 1: Několik poznámek k podzimní části (1/2)

Remízou 2:2 ve šlágru mezi PSG a Lille skončila úvodní půlsezona francouzské nejvyšší soutěže, která vedle potvrzení obecně stoupající kvality nabídla hned několik rekordů a zajímavých statistik. V první části se podíváme na to, jak se v uplynulých měsících dařilo týmům bojujícím ve středu tabulky a o záchranu.

ANKETA: Český fotbal v roce 2013

Rok 2013 se chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Letos si reprezentační výběr vysloužil průměrnou známku čtyřku, nejlepším hráčem roku má být Petr Čech, ligovým mistrem bude Sparta - to jsou názory našich respondentů.

Je dobře, že Pavel Vrba převzal reprezentaci?

To, co bylo zprvu považováno za Peltovu obsesi a téměř vyloučené, se nakonec stalo skutečností. Po úspěšné odvetě Plzně s CSKA se Pavel Vrba definitivně stal trenérem české reprezentace. Na internetu zejména ve fázi vyjednávání vřely diskuse o tom, zda je to krok správným směrem či ne...

Může být hůře...

Norimberk láme neblahé rekordy a stále čeká na první výhru od začátku sezony, a to už v době, kdy lidé pomalu dávají do kupy finální podobu dárků na Vánoce. Tohle Bundesliga nezažila, navíc způsob, jakým naposledy Norimberk ztratil nabyté vedení, bije do očí.

Tahle liga není pro starý

Když po porážce 0:1 s Nantes opustil místo trenéra Marseille Élie Baup, přišla Ligue 1 o svého nejzkušenějšího kouče; Baupovi tento titul spadnul do klína poté, co v Montpellieru rezignoval další veterán Jean Fernandez. Oba stratégové vyhořeli kvůli odlišným problémům, jednu věc však mají společnou - zdá se, že pro úspěch v Ligue 1 už nestačí pouze bohatý životopis.

Výroky měsíce v italském fotbalu - listopad

Po měsíci opět přichází čas perliček z italských fotbalových zákoutí. Hráči, trenéři i funkcionáři se činili i tentokrát, aktivní byli především Antonio Cassano a Gennaro Gattuso. Jak už je tomu v naší rubrice zvykem, součástí nejzajímavějších hlášek měsíce je i nejkontroverznější postava Calcia Maurizio Zamparini - nikoli však v pozici "tvůrce", nýbrž terče.

Nováček proti Novákovi

Eintracht Braunschweig v neděli promarnil šanci odpoutat se ode dna tabulky. Jenže v utkání s Herthou se ukázalo, že není nováček jako nováček. Za uplynulým kolem bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Radim Bártů.

Penaltový ráj

Uplynulý víkend v německé Bundeslize přinesl předčasnou vánoční nadílku. Rozhodčí nařídili hned 8 pokutových kopů a ve všech případech byli střelci neomylní. Mimochodem, stačily k tomu pouze 4 zápasy.

Nerovný boj o nadvládu nad Korsikou

V rámci vloženého 16. kola Ligue 1 se už tuto středu mezi sebou utkají dva nesmiřitelní rivalové, SC Bastia a AC Ajaccio. Nejde přitom jen o "klasické" lokální derby - Korsika je specifické prostředí, což se odráží v její historii, postavení v rámci Francie, a pochopitelně i na fotbalových tribunách..

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele