Názory a komentáře

Kapitáne, kam s tou lodí

VfB Stuttgart pokračoval i ve 20. kole Bundesligy v mizerných výkonech a utržil doma ostudnou porážku 1:4 od Augsburgu. Za zápasem, v němž kromě iluzí přišel i o svého kapitána, se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Sláva nazdar výletu, máme bůra, už jsme tu!

Eintracht Frankfurt prohrál na Bayernu 0:5. To není překvapení, stejně jako fakt, že hosté nemohli snad ani minutu vážně pomýšlet na bodový zisk. Lidově řečeno, nic nehráli. Nejúspěšnější klub loňského roku doma znovu dominoval a Frankfurtu tyto body chybět nebudou, protože s nimi ani nepočítal.

Cabaye a ti druzí: 15 nejzajímavějších přestupů ve Francii

Asi nikoho nepřekvapí, že se dění v lednovém přestupovém okně v Ligue 1 točilo zejména kolem vedoucího dua PSG, Monaco; angažmá Johana Cabayeho a Dimitara Berbatova patří k tomu vůbec nejzajímavějšímu, co se v Evropě podařilo upéct. Jak si však vedlo ostatních osmnáct klubů?

Africké mistrovství národů: O turnaji, který nikdo neviděl

Stranou všeobecného zájmu proběhl v Jihoafrické republice třetí ročník Afrického mistrovství národů - včerejší finálové utkání ovládla Libye, kterou na "bedně" doplňují Ghana a Nigérie. Vedle krátkého shrnutí letošního turnaje vám přinášíme také stručný přehled o jeho historii.

ONLINE: Než se v Anglii dochumelí...

Měsíc leden si pomalu balí kufry a s ním se během dneška na některých místech planety loučí také někteří opoždění hráči. Konkrétně jejich proudění do Velké Británie, po ní i z ní, bude jako už každý půlrok mapovat tento speciál EuroFotbalu...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (19)

Po Lucasi Dignem přichází v našem seriálu o francouzských talentech na řadu vítěz čtenářského hlasování o nejzajímavějšího stopera Samuel Umtiti. Tento lyonský univerzál se po trochu vachrlatých začátcích ve velkém fotbale rychle oklepal a dnes už platí za jednu z opor ambiciózního týmu.

Případ Monaco: Černá mračna nad Ligue 1

Před několika desítkami hodin padlo finální rozhodnutí - AS Monaco FC může i nadále pokračovat ve francouzské lize, pokud zaplatí jejímu vedení jednorázové "odstupné" 50 milionů eur. To sice vypadá na první pohled jako rozumné řešení, ve skutečnosti však jde spíše o definitivní potvrzení přerodu Ligue 1 v soutěž dvou týmů...

Nejslabší, máte padáka

O titulu v Bundeslize je asi definitivně rozhodnuto. Po úvodní jarní výhře Bayernu Mnichov na hřišti do té doby doma neporaženého Mönchengladbachu a ztrátách ostatních z čela tabulky nikdo nepochybuje o triumfu bavorského gigantu. O to sledovanější během druhé části sezony bude boj o záchranu.

Lidový vypravěč Mourinho aneb je odchod Maty vážně tak náhlý?

V notně bouřlivé atmosféře opouští Chelsea Juan Mata, který zanedlouho podepíše smlouvu v Manchesteru United. Je jen málo fanoušků Blues, kteří se nad nenadálým odchodem dva roky jednoho z nejlepších hráčů ligy alespoň nepozastaví, z vícero důvodů. Ústřední postavou všech diskuzí je José Mourinho, který dal bez hnutí brvy transferu zelenou...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (18)

Prvním představeným hráčem nového roku je dvacetiletý Lucas Digne, hvězdička PSG a francouzské jednadvacítky, který má ambice navázat na slavnou tradici skvělých levých beků v dresu Les Bleus. Právě on má být tím, kdo v budoucnu nahradí v reprezentační sestavě stálici Patrice Evru..

Ibrahimovič, Messi a povaha egoismu

Anketa o nejlepšího fotbalistu roku 2013 je za námi a s povděkem lze konstatovat, že se odborníci, hráči i fanoušci kolektivně shodli na vítězství portugalského ostrostřelce Cristiana Ronalda. V komentářích a článcích vztahujících se k volbě se objevila celá řada zajímavých připomínek k hlasování jednotlivých hráčů, trenérů a novinářů...

Výroky v italském fotbalu - to nejlepší z roku 2013

Další měsíc je za námi. Tentokráte však s prosincem dokráčel ke svému sklonku i celý rok - nenabídneme vám tak nejzajímavější hlášky uplynulých jednatřiceti dní, nýbrž to nejlepší z celého roku 2013. Post krále mluveného slova uhájil Maurizio Zamparini, jemuž však nechtěně sekundoval Mario Balotelli.

Poločas v Ligue 1: Několik poznámek k podzimní části (2/2)

Po rozebrání týmů od 9. místa níže se už dostávají ke slovu ti vůbec nejlepší - ve druhém dílu tradičního podzimního souhrnu francouzské nejvyšší soutěže se podíváme na celky bojující o titul a o pohárové příčky. První osmičku načíná úřadující mistr z Paříže a uzavírá jedno z nejpříjemnějších dosavadních překvapení, Stade de Reims.

Když je trenér garantem

Závěr bundesligového podzimu snad ani nemohl přinést zajímavější podívanou: utkání Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg bylo hlavním tahákem 17. kola a přineslo dle očekávání opravdu dobrý fotbal. Nejen za tímto kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Radim Bártů.

Poločas v Ligue 1: Několik poznámek k podzimní části (1/2)

Remízou 2:2 ve šlágru mezi PSG a Lille skončila úvodní půlsezona francouzské nejvyšší soutěže, která vedle potvrzení obecně stoupající kvality nabídla hned několik rekordů a zajímavých statistik. V první části se podíváme na to, jak se v uplynulých měsících dařilo týmům bojujícím ve středu tabulky a o záchranu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele