Premier League v kostce (31. kolo)

21.03.2016, 21:00
Názory a komentáře
Dva nejlepší týmy Anglie svoji cestu k cíli rychle krátí, Leicester i Tottenham mají před sebou už pouze sedm ligových utkání. Situace na čele je pořád stejná, Lišky i Kohouti shodně zvítězili a pětibodový odstup se tak nezměnil. Svěřenci Claudia Ranieriho vyhráli počtvrté z pěti posledních zápasů 1:0 a vidina Garyho Linekera ve spodním prádle v Match of the Day je stále reálnější...

Tottenham však nezahálí a svého soka v boji o titul nenechává odskočit. Fantastickou formu nabral Harry Kane, který rozhodl o vítězství nad Bournemouthem dvěma góly, stal se hráčem 31. kola a navíc se posunul do čela tabulky střelců. Šanci na zlato má i ještě i Arsenal, který po pěti týdnech konečně zvítězil a v případě úspěšné dohrávky bude jen o tři body za Spurs

Naopak Manchester City už je definitivně ze hry venku. Citizens prohráli čtvrtý ze šesti minulých utkání, tentokrát v derby s United, a na první Leicester ztrácí propastných 15 bodů. Ve prospěch Rudých ďáblů rozhodl osmnáctiletý Marcus Rashford, jenž se trefil hned při svém "derbydebutu". Právě mezi městskými rivaly a West Hamem se pravděpodobně rozhodně v boji o čtvrté místo.

V boji o záchranu je už na devadesát devět procent utopená Aston Villa, která pošesté v řadě prohrála a na sedmnáctou příčku ztrácí nedosažitelných 12 bodů. Tu po výhře nad WBA drží Norwich, o dva body zpět je Sunderland, tři body ztrácí Newcastlu; oběma týmům příliš nepomohla vzájemná remíza. Do sestupových tahanic se začíná zaplétat i Crystal Palace, který už třináctkrát v řadě nevyhrál a jej dělí od gilotiny už "jen" sedm bodů.
Zápas 31. kola: Southampton vs. Liverpool

Na Ligu mistrů mohli reálně pomýšlet i fotbalisté Liverpoolu, kteří by v případě vítězství nad Southamptonem ztráceli na čtvrté místo čtyři body s výhodou zápasu k dobru. Měli k tomu výborně nakročeno, po první půl vedli zásluhou Coutinha a Sturridge na hřišti Southamptonu 2:0 a Jürgen Klopp se radoval i po neproměněné penaltě Maného zkraje druhého dějství.

Martin Škrtel však vedle faulu před pokutovým kopem zpackal ještě řadu dalších věcí. Za pětačtyřicet minut na hřišti nedokázal ani jednou pro Liverpool vybojovat míč, zato stihl krátce před koncem nadvakrát přijít o míč a zavinit vítězný gól Sadia Maného. Ten se i přes penaltový neúspěch trefil dvakrát; na oba góly mu nahrál Graziano Pellé, jenž také jednou skóroval.



Gól 31. kola: Cesc Fábregas

Na přímé kopy je v Chelsea královským odborníkem Brazilec Willian - ten však v utkání proti West Hamu už jednu podobnou situaci zpackal. Proto dostal na sklonku prvního poločasu příležitost Cesc Fábregas, který se jí chopil naprosto dokonale. Standardku z nějakých dvaceti metrů stočil přímo do šibenice, kam se Adrián neměl šanci natáhnout.



Zákrok 31. kola: Rob Elliot

V utkání se Sunderlandem neměl moc práce, v klíčovém okamžiku však gólman Newcastlu Rob Elliot vytáhl parádní "semafor", jímž pomohl Magpies k zisku alespoň jednoho bodu. Ránu Khazriho ještě zblokoval Townsend, když se ale k míči přichomýtl Patrick van Aanholt, musel zasahovat muž v rukavicích. Elliot vytrčil svou levičku tak rychle, že by se ani Martin Brodeur v nejlepších letech nemusel stydět.

Semafor jako v NHL! Rob Elliot z Newcastlu předvedl nejlepší zákrok 31. kola.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 21. březen 2016


Hráč 31. kola: Harry Kane

To je forma, panečku. Harry Kane nastřílel v posledních třech zápasech Premier League pět gólů; dva z nich v neděli proti Bournemouthu. Anglický útočník byl proti Cherries naprosto nezastavitelný, své protivníky předčil rychlostně, silově i technicky. Neštítil se navíc ani obranné práce, i když onen skvělý zákrok ve vlastním vápně předvedl po standardní situaci.

Větší práci každopádně předvedl Kane v útoku. Už v první minutě lízl Walkerův skvělý centr a otevřel skóre. Za čtvrt hodiny přidal po dalším parádním pasu Alliho druhý gól. Vysoký forvard hru i tvořil - Eriksen na jeho pobídku před prázdnou branku jen těsně nedosáhl, zatímco Walker pálil těsně vedle. Třetí gól měl Kane taktéž na svědomí; jeho tvrdou ránu totiž Boruc vyrazil jen před sebe, kde měl Christian Eriksen snadný úkol.

Harry Kane je v obrovské formě. V posledních třech zápasech nastřílel 5 branek, dvě z nich v utkání proti Bournemouthu. Zaslouženě je nejlepším hráčem 31. kola.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 21. březen 2016


Břídil 31. kola: Martín Demichelis

Zavinit gól v derby a ještě zranit vlastního gólmana, to je opravdu den blbec. Martínu Demichelisovi včera zdatně konkuroval tragéd č. 2 Martin Škrtel, ale Demicheliovo počínání mělo pro Manchester City ještě destruktivnější následky. Argentinec samozřejmě selhal při bránění střelce vítězného gólu Marcuse Rashforda, jenž kolem něj ladně a nesmírně snadno proběhl a vzápětí skóroval.

Krátce po přestávce pak Demichelis svůj výkon "korunoval". Poslal příliš krátkou malou domů Joe Hartovi, který si při snaze vykopnout míč zpod kopaček dotírajícího Martiala poranil lýtko. To už Manuel Pellegrini nevydržel a tragického stopera během pár minut stáhl z placu.

Podílet se na gólu, který vám prohraje zápas, a k tomu ještě zranit vlastního gólmana, to je opravdu den blbec. Martín Demichelis si ho vybral v nejhorší možný okamžik - při Manchester derby - a je Břídilem 31. kola.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 21. březen 2016


Sestava 31. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy patří velké díky Víťovi Horákovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Při skvělém bránění Lišek obvykle příliš práce nemá, v utkání na hřišti Crystal Palace však Kasper Schmeichel musel hned čtyřikrát zasahovat (víc zákroků v jednom utkání vytáhl letos pouze čtyřikrát). Především jeho zákrok proti střele Bolasieho byl obtížný, jelikož ránu tečoval stoper Morgan.

Kapitán Leicesteru se do sestavy kola rovněž dostal, což se mu podařilo vůbec poprvé v sezóně. Wes Morgan byl tvrdou skálou defenzivy Foxes, vyhrál 7 vzdušných soubojů a hned 18x odklidil míč (clearances) z nebezpečí. Do tříčlenné stoperské obrany našel cestu i Timm Klose, hlavní strůjce čistého konta Norwiche v utkání proti WBA, a Federico Fernández ze Swansea. Ten navíc rozhodl zápas s Aston Villou jediným gólem.

Parádně vyšel zápas i Kylu Walkerovi. Hned v první minutě utkání Tottenhamu s Bournemouthem nahrál na gól, pro obranu Cherries představoval konstantní hrozbu. Výjimečný výkon předvedl taky Cesc Fábregas, který byl proti West Hamu jediným schopným ofenzivním hráčem Chelsea. Takřka všechny akce šly přes něj, pětkrát vystřelil a spoluhráčům vytvořil čtyři šance. Navíc vstřelil dva góly, jeden nádherně z přímého kopu, druhý z penalty.

Uprostřed pole jej doplnil Kanonýr Francis Coquelin. Defenzivní středopolař podpořil vítězství Arsenalu nad Evertonem uvědomělým výkonem, jenž potvrdil rekordními 12 přerušeními útoku soupeře (interceptions) a 4 vybojovanými míči (tackles). Obrovské uznání si pak zaslouží Sadio Mané, jemuž stačil poločas ke dvěma gólům a dokonání obratu Southamptonu v utkání s Liverpoolem.

Pod útočníkem předvedl skvělý výkon i Jonathan Walters ze Stoke, na němž Potters postavili výhru 2:1 ve Waftordu. Zkušený univerzál dal gól a na druhý pohotově přihrál. V útoku pak kralovali dva fotbalisté - Harry Kane, o jehož výkonu se dočtete výše, a Graziano Pellé. Forvard Southamptonu jednou překonal Mignoleta a Manému nachystal obě branky.
Statistické okénko 31 kola

- Liverpool vedl o poločase v Southamptonu 2:0, přesto nakonec 3:2 prohrál; vůbec poprvé v klubové historii tak Reds podlehli, přestože vedl v poločase o dvě branky (112 výher, 3 remízy)

- Manchester City prohrál v derby s United 1:0 a potvrdil, že v zápasech s top týmy Premier League to letos neumí; z devíti klání proti TOP 6 ani jednou nevyhráli (6 porážek, 3 remízy)

- Derby rozhodl mladičký útočník Marcus Rashford, pro nějž to byl první duel s Man City - a hned dal první gól; včera mu bylo 18 let a 141 dní, čímž se stal nejmladší střelcem v manchesterském derby

- Leicester vyhrál na půdě Crystal Palace 1:0, rozhodující branku vstřelil Riyad Mahrez; Alžířan vstřelil už sedmý vítězný gól v sezóně, víc než kdokoli jiný

- překvapivá situace na čele tabulky vygradovala tak daleko, že nejlepší tři týmy Premier League získaly za celou svou historii méně titulů než aktuálně tři nejslabší celky ligy; Leicester (0), Tottenham (2) a Arsenal (13) dohromady vyhráli ligu 15x, zatímco Sunderland (6), Newcastle (4) a Aston Villa (7) hned 17x


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (891)

Přidat komentář
Miguel19

Mladičký Španěl Fabregas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Mastný Chobot

Coq ten bude mať sochu pred Emirates

Reagovat
Superme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kohut pred Emirates ? To by bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Tá posledná štatistika

A Demichelis ešte raz, . To má ale Pelegrini za to, že tam dotiahol svojich, ktorí na to nemajú.

Reagovat
bbbauch

ta me dostala celkem

Reagovat
Mastný Chobot

Pelle to má tak piči akurát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

No nevím, na té poslední tiskovce byl dost nabroušený, zvláště na své poměry hodného dědečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

bez rashforda

Reagovat
Hokaido

Manchester City prohrál v derby s United 1:0 a potvrdil, že v zápasech s top týmy Premier League to letos neumí; z devíti klání proti TOP 6 ani jednou nevyhráli (6 porážek, 3 remízy)

Jsem si nejdřív řikal, že tam Usty má chybu, že my jsme s nima prohráli hned ze začátku sezony...

Reagovat
Usty

Reagovat
TopinB

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kiwwi

jezis uz je to trapne s tym Skrtelom...tam zlyhalo viacero hracov a tu sa z toho robi ze kvoli nemu prehrali vyhraty zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy ti uz konecne pride, ze vela Cechov (a ceskym sovinizmom nakazenych Moravanov a Slezanov) premysla v sovinistickych asociaciach?

Reagovat
kiwwi

chod sa zabit ty pripeceny retard

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

všimol si si, že to je nový trend na EF? výzvy k samovražde, pozorujem to tuna dlhšie. Dosť hustá atmosféra tu je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu je vidiet premyslanie jednoduchsich jedincov, kt. su nielen na EF lahko ovplyvnitelni. Ale nie je to nic nove, je dokazane, ze zhruba 95-98% ludi sa spravaju ako ovce v kontexte preberania nazorov a spravania. Otazka je, preco? Pretoze je to pohodlne.

Jeden cas tu Ondro (hrubas) zacal 'odpisovat' ludi nadavkami na matku, tiez sa to uchytilo u niektorych.

Reagovat
Mastný Chobot

psychoanalytik Oľo, tu už chýba len vladisova konšpiračka

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu nasilu trefny a vtipny.Dom?:-)

Reagovat
Mastný Chobot

čakal som hlbšiu analýzu teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fenri

zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Je toho plny internet, skus pogooglit...

Reagovat
nani92

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
vladis271

Reagovat
I am Mancunian

labil ivan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
matZz

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Maresma

Reagovat
bbbauch

V tvojem svete bych fakt nechtel zit

Reagovat
Lacko_Boh

schvalne napis aspon dvoch slezanou co hrotia Skrtela

Reagovat
Lacko_Boh

* slezanov, azanďalát

Reagovat
Swarley

na Moravě se tyhle debilní hry nehrajou, tady sou lidi v pohodě, se bavijou, chlastajou a souložijou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
Swarley

*chtěli by souložit

Reagovat
Busby babes

mozna kdyby si z nej prestal delat toho superstopera, kterym proste neni a nereagoval podrazdene na kazdou kritiku jeho vykonu, mohlo by to byt taky fajn.

Reagovat
kiwwi

ale prosim ta...po prve nerobim z neho ziadneho superstopera a po druhe, vobec niesom haklivy na jeho kritiku, ale co sa vsade po vcerajsku strhlo na jeho hlavu je proste sialene...jemu nevyjde po 2 ci 3 mesiacoch co nehral kvoli zraneniu jeden polcas (a aj to z penalty gol nebol a pri tretom bolo este asi tak 5 dalsich veci kde sa ten gol dal prerusit) a ludia si pytaju jeho hlavu, uz je odpisany v klube a podobne picoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

a co, vsak se tu jen psalo, ze hral tuzku. coz hral. ze pak nejaky noviny napisou, ze ma koncit, coz je samo blbost, tak tomu najednou budem strasne verit?

Reagovat
smazaný uživatel

Kto z neho robi superstopera?

Reagovat
Busby babes

parkrat jsem tu videl velmi prestrelene hodnoceni na jeho stranu, hlavne od bratia.

Reagovat
smazaný uživatel

No on už měl být odepsaný v klubu už dávno. Určitě to není kvůli tomuhle zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

To by potom museli byt kompletne vsetci stoperi odpisani.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez i Sakho jsou lepší stopeři (nebo mají větší potenciál). Se zbytkem stoperů máš pravdu.

Reagovat
fff

Uf tak pri Gomezovi je ta zatial velmi, velmi o tom, ze ma potencial.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni az tak pravda. Staci mu dat sanci.

Reagovat
fff

Boze ano vieme, ze Skrtela nemas rad, podcenujes ho a ci si to znas alebo nie, si voci nemu straslivo zaujaty. Ak tu chces teraz tvrdit, ze chalan ktory v PL este neodhoral ako CB ani jeden zapas je lepsi stoper ako Skrtel, ktory sice nie je najlepsim stoprom na svete, no urcite kvality zjavne ma, co ukazal v repre aj v kluboch, tak potom uz fakt Tvoj hate na Skrtela dosiahol vrchol.

Reagovat
vladis271

presne toto si myslí, načo o ňon debatuješ o Škrtelovi?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Břídil kola je po zásluze Demichelis. A to mi jako chceš říct, že si Škrtel ani tu zmínku nezasloužil?

Reagovat
cristiano.K.

pokud nezmíníš Sakha, tak ano.

Reagovat
fantomas

Tak Skrta ma navic tu pentli

Reagovat
salami

ta podle tebe byla? vždyt to bylo vzájemný držení

Reagovat
cristiano.K.

oba moc dobře víme, že penalta byla spíš na Lovrena, tohle byla kompenzace nebo spíš sečtení dvou penáltových situací, i když by se to dělat nemělo.

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

Sakho u tří golů,na třetím má teda nejmenší podíl, ale debata je o Škrtělovi.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

mierne OT: Ako to vážne budeme hrať 34., 35. a 36. kolo v pondelok tri týždne po sebe? Nerozumiem tomu, hlavne teraz, keď sme mimo EL. Kde boli tie pondelkové zápasy, keď sme hrali vo štvrtok v Azerbajdžane? Zrazu treba sfilmovať naše zápasy a kvôli TV ich presunúť na pondelok 3x po sebe. Toto môže byť výhodou pre Leicester v boji o titul, nás to môže dostať pod ešte väčší tlak.

Reagovat
fenixLFC

pretoze vtedy vas nikto nepovazoval za aspiranta na titul takze vas nemuseli pchat do telky

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedna vec, ale veď doteraz sa v pondelok odohrali max 3 alebo 4 kola, a zrazu teraz budú nasledovať 3 pondelkové zápasy po sebe, pričom všetky naše!! A to keby aspoň atraktívny súperi, ale okrem Chelsea sú to Stoke a WBA.

Reagovat
smazaný uživatel

to mě poser

Reagovat
smazaný uživatel

Tak normální to rozhodně není, tak čemu se tlemíš? A výhoda pro Lester to jednoznačně je.

Reagovat
celeb

v com? Mate predsa stale 6 dni na dni na oddych, 7. zapas. Bude problem zaplnit stadion, alebo v com konkretne mate nevyhodu?

Reagovat
smazaný uživatel

Môže to mať určitý psychologický dopad na hráčov, ak ich hlavný súper hrá svoj zápas skôr ako oni. Nehovorím že je to jednoznačne výhoda alebo nevýhoda pre Lester, že hrajú skôr, len mi to nepríde celkom košer dať nás 3x za sebou v pondelok v rozhodujúcej fáze sezóny. Ani atmosféra na štadióne nie je cez pracovný deň večer taká, ako o víkende.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

že se vysmíváte Chelsea z "kampaně", ale sami se cítíte zneužívání z takové blbosti, přesně z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je nějaká Chelsea u prdele. Obzvlášť teď...

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

kampaň

Reagovat
Svatej

Chudinky

Reagovat
fenixLFC

Maneho fotka ako nejaky samansky tanec

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pekný článok. Do tejto zostavy kola by sa vošiel určite aj Kirchhoff na DM. Odohral parádny zápas a stále viac ma prekvapuje, akú ma kvalitnú rozohrávku. Na to, akú ma výšku je aj celkom pohyblivý a hrá fakt skvele.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tim Howard se za moře stěhuje za pořádným výdělkem, vyšlo dnes najevo. Čerstvá smlouva s Coloradem Rapids podle všeho americkému brankáři zaručuje 2,8 milionů dolarů ročně, což těsně převyšuje sumu gáží všech jedniček klubů MLS za rok 2015 (2,797 milionů). To porovnání s tím zbytkem brankářů.

Reagovat
Azazelo RD

Akorát to nebude platit Colorado Rapids, ale na základě tajné dohody Zaschrona.

Reagovat
Counter

"Time, nabídnem ti o tři tisíciny víc, než je národní průměr!"

Reagovat
Mimalu

průměr

Reagovat
Counter

to mám za to, že jsem to nedočetl.

Reagovat
Wat

Že by Pellé ještě oživl na starý kolena?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Robertson

Reagovat
Mimalu

Fotbalista roku - takové kombo na závěr

Reagovat
smazaný uživatel

Most Premier League goals since last season:

Harry Kane (42)

Sergio Aguero (42)

Diego Costa (31)

Romelu Lukaku (28)

Olivier Giroud (26)

Reagovat
smazaný uživatel

Pierre-Emerick Aubameyang (0)

Reagovat
Lacko_Boh

...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

s takou ma Kane ligovu stovku do 25ky...slusne nato ze hra od 21

Rooney to dal v 24 ale hra od 16

Reagovat
I am Mancunian

mourinho sa na neho uz tesi

Reagovat
smazaný uživatel

snáď nie. Mali by ste sa pozrieť do vlastnej kuchyne, Rashford sa pekne chytil a Wilson v Brightone tiež. Kane zostane v Tottenhame dokonca kariéry a prekoná Shearera.

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho si může tak max. vyhonit

Reagovat
Mastný Chobot

kks, pekne

Reagovat
Lacko_Boh

vieš čo znamena Nezvladajko? Nezvladajko je madarske priezvisko a Nezvladajko znemana sedmička. A sedmička je čislo ktore symbolizuje šťastie. A Janko to šťatie ma

prišla naša chvila

pošleme vas domov

lebo my sme Nezvladajkovci

varime pre bohov

Reagovat
smazaný uživatel

Absurdnost tvojich vtipov nezna hranice .

Reagovat
Mastný Chobot

fú, nie je nezná tak trochu šovinistami a konfidentmi používaný čechizmus? -.-

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis.

Reagovat
Mastný Chobot

som dúfal, že ťa naserem, ale nedáš sa

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som len rad, ked ma opravis. Dakujem.

Reagovat
Lacko_Boh

fúúú teraz si dal Dominikovi veľkú školu. veľkú

to si si fakt nemohol takto vypytat tie cigarety?

Reagovat
Mastný Chobot

pokora

Reagovat
Swarley

wow, hotový Dalajláma

Reagovat
smazaný uživatel

*nepozna

Reagovat
Lacko_Boh

Absurdnost tvojich vtipov nepozna hranice = ujebany?

Reagovat
vladis271

Reagovat
pa3ce

Som na neho dosť zvedavý na Eure. Tá anglická ofenzíva na papieri vyzerá hrozne zaujímavo. Škoda, že im nemôžem naplno fandiť v skupine s našimi, ale hádam to druhé miesto bude ich

Reagovat
spider_8

Costa > Lukaku

Reagovat
Svatej

To je jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

duplicita

Reagovat
smazaný uživatel

smrdi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
fantomas
Reagovat
SunFells

Reagovat
wild

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fabregas solidně

Reagovat
Swarley

Leicester si pojistí kapitána Morgana.

to nemůže být náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pak se div, že hrajou s takovou chutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

morgan<<bucanero

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnáváš jabka a hrušky

Reagovat
nani92

jablka > hrušky

Reagovat
FUnk

hrusky<jablka

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut > Eriksen

Reagovat
FUnk

kuca>cech

Reagovat
smazaný uživatel

Co je kuca?

Reagovat
FUnk

cech vis co je?

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě...

Cech je středověké a raně novověké řemeslnické nebo obchodnické sdružení, které hájilo práva a zájmy svých členů, dohlíželo na jakost a cenu výrobků, na výchovu učedníků a skládání mistrovských zkoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Swarley

možná jedinej Drinkwater s tím může mít problém, ale jinak je to jasné

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pa3ce

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kucka

Reagovat
efellipe

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Cipinho

Reagovat
jacobT

Reagovat
Wat

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
forrest

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
niflheim

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kily

Reagovat
Swarley

a jasně jsem tušil, kdo v tom má prsty

Reagovat
Counter

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
efellipe

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
forrest

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
SunFells

Tady tyto výbušné povahy v Bruselu

Reagovat
Kang & Kodos

Podle velký fotky na novinkách jsem poznal, že to asi je vážný.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi vždycky dělali, co viděli v televizi. A těch katastrofických filmů už je prostě moc. Teď jen doufat, že Tom Cruise sejme zlýho bosse.

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Dlouhá cesta, aby se probil k bossovi, na to Tom stačit nebude. To by možná byla dřina i pro Stevena Seagala, takový Rambo by to však moh nazvat pouze úterkem.

Reagovat
FUnk

a jeste by mu stacil luk a toulec šípů..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4 pismena JCVD

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
niflheim

Reagovat
Nikikrew

to je v prdeli fakt uz ale

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, jen houšť

Reagovat
smazaný uživatel

Máš rodiče sourozence nebo proč píšeš takový hlouposti?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale nějak to poslední dobou houstne a nemyslím si, že ten přísun inženýrů na to nebude mít do budoucna vliv. Ještě pár útoků a snad se některým rozsvítí

Reagovat
Zaschrona

Ono se rozsviti az tehdy, az lidem dojde, ze se volbama fakt daj veci zmenit. To muze byt za par mesicu, let, nikdy... Soucasny eurounijni mainstream nic menit nebude, naopak bude chtit jeste posilovat vic Evropy a tim se vse vyresi.

Reagovat
fenixLFC

pretoze nacionalisti po celej europe su riesenim

Reagovat
Zaschrona

Resenim jsou narodni staty, ktere zajisti uz jen to, ze pokud se v nektere zalezitosti bude delat spatna politika, tak to nutne nemusi byt politika uplatnovana po cele Evrope.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlásat, že budeš dělat věci jinak a skutečně si fakticky prosadit něco svého v globalizovaném světě jsou dvě různé věci.

Reagovat
Zaschrona

Pokud na to nasi politici v podstate rezignovali prijetim Lisabonske smlouvy, tak ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Lisabon jako berlička Ten ústup od národní politiky začal dávno před vstupem do EU.

Reagovat
Zaschrona

Jasne, ale byl to definitivni zlom.

Reagovat
vladis271

a ono je to inak? o EU vieš veľký prd, max. naučené frázy a hoaxy z aeronetu.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vladis271

my sme minulý rok prijali !!!!!!!!!!!! imigrantov a EU nemá právo nás nijako nútiť. Veď sme aj podali žalobu (aj ked to bol len populizmus boľševika birmovaného pred voľbami).

Reagovat
Zaschrona

Ja vubec nepisu o imigrantech. Mne hlavne jde o ty naprosto nesmyslny restriktivni narizeni v oblasti danove, ekonomicke, o deni kolem eura nebo co se tyka dotaci. Bezpecnost a imigrace se toho taky tyka, ale tam uznavam, ze nejaka spoluprace z hlediska Evropy je nutnost, jinak nemuze fungovat Schengen, jen se to holt bere za uplne spatny konec.

Reagovat
vladis271

Tak ak chceš mat spoločný alebo voľný obchod v celej EU (čo chceme snád, tam pozitíva xnásobne prevažujú negatíva) tak sa musíš podriadiť určitým spoločným pravidlám daného trhu.

Reagovat
Zaschrona

Jo, ale k tomu pozitivnimu, co nam prinasi EU, na to staci byt clenem EFTA.

Reagovat
Zaschrona

A teda vedle toho pripadne s EU spolupracovat v dalsich otazkach, to zakazane neni, Norsko nebo Svycarsko to bezne delaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

heh, by sa nám EU vysrala do huby rovnako ak vám. Švajčiari kvôli všetkému a Nóri kvôli nerastom sú trošku iný hráč ako ČR a SR.

Reagovat
Zaschrona

Ono by to poskodilo EU uplne stejne jako nas. Takze to je nesmysl.

Reagovat
fenixLFC

v com by to poskodilo EU rovnako ako nas?

Reagovat
Zaschrona

Ekonomiky jsou provazane, logicky. Obchod ma dve strany.

Reagovat
fenixLFC

leneze ekonomika ceska je zavislejsia na europe a europa to bez cesk prezije predsalen podstatne jednoduchsie nez naopak

Reagovat
Zaschrona

A proc by se mela Evropa poskozovat za cenu toho, ze Cesko na tom bude krvacet? EU naopak bude rada, pokud s nima budem dal maximalne spolupracovat.

Reagovat
Mastný Chobot

keď budeme/te robiť problémy pri spolupráci a nebudeme/te sa chcieť podvoliť, tak to budú sankcionovať ekonomickými obmedzeniami.

Reagovat
Zaschrona

Proc by to meli delat? Vsak to uskodi i jim. Navic vystoupeni z EU automaticky neznamena vystoupeni z vnitrniho trhu EU nebo Schengenu. Treba Norsko je v obou tehle vecech, ale neni v EU. A je v EFTA. EU ma alternativu a funkcni.

Reagovat
Mastný Chobot

Proc by to meli delat?

Bavíme sa hypoteticky o tom, keby ste/ste začali robiť problémy a nechceli sa podvoliť. Či už pri povinných utečeneckých kvótach alebo hocičom inom. Majú na to páky, veď je to aj v zakladajúcich zmluvách.

Reagovat
Zaschrona

Pokud z EU vystoupime, tak zadny jejich pakach ze smluv, z kterych vystoupime, pro nas neplati, pokud je znova neuzavrem.

Reagovat
Mastný Chobot

Ty čo dávaš? Ja nehovorím o vystúpení z EÚ, ja hovorím o tom, že by sme robili problémy s adopciou ich záväzných aktov.

Ak by sme vystúpili, tak by sme si hospodársky poškodili ešte viac sami a nie že nie. A diplomatické vzťahy medzi nami a ostatnými ČS by asi tiež neboli najlepšie.

Reagovat
Zaschrona

Ale vzdyt kdyz vystoupime, tak absolutne nemame povinnost se zucastnovat nejakych povinnych kvot EU. Klidne se k tomu muzem pridat, ale na zaklade vlastniho rozhodnuti. Ve stylu treba Svycarska.

S adpoci jejich legislativy je to slozitejsi, zalezi, jestli bychom zustali ve vnitrnim trhu. Pokud ano, tak by se toho zas tak moc nezmenilo, vetsina pravnich predpisu by stejne musela byt tak, jak je ted, podminky jak co v jakem obalu a jakym zpusobem vyrabet a prodavat atd., to by porad zustalo. O zadne velke hospodarske poskozeni by se nejednalo, uvazuju-li, ze bychom zustali ve vnitrnim trhu unie (kde je i treba Island, Norsko nebo Svycarsko) a Schengenu. Zasadni rozdil by byl predevsim v dotacich a zastaveni euronesmyslu. Diplomaticke vztahy by byly v dlouhodobem horizontu naprosto bez problemu, tohle je jen nesmyslny straseni.

Reagovat
Mastný Chobot

"Ale vzdyt kdyz vystoupime, tak absolutne nemame povinnost se zucastnovat nejakych povinnych kvot EU"

Tak znova; 11:53: Ja nehovorím o vystúpení z EÚ, ja hovorím o tom, že by sme robili problémy s adopciou ich záväzných aktov.

Mne nemusíš vysvetľovať princíp EÚ, Schengenu a Eurozóny, ja to chápem. V prípade, že budeme robiť problémy pri adopcií pr. aktov EÚ (ako začína SR robiť v prípade povinných kvót), prídu/môžu prísť sankcie zo strany EÚ. V prípade, že z EÚ vystúpime (o čom som ja nepísal, s tým si začal ty), tak sa o tom fakt môžeme baviť len hypoteticky, keďže to ešte nikto neurobil a nevieme, ako veľký dopad by to malo a ako by sa k tomu postavila EÚ ako PO, ako zoskupenie štátov a ako jednotlivé ČS. Každopádne si myslím, že pre také štáty ako SR alebo ČR by vystúpenie z EÚ (či už aj z trhovej únie alebo nie) malo veľmi neblahé dôsledky.

Reagovat
Zaschrona

Jake?

Reagovat
Mastný Chobot

čo jaké?

Reagovat
Zaschrona

dusledky

Reagovat
Mastný Chobot

vystúpenia z EÚ? ako vravím, ťažko to odhadnúť, keďže to nikto neurobil ešte, ale taký kolos ako EÚ by si ťažko nechal beztrestne skákať po hlave od takých krajín ako my, nehovoriac o tom, že keby sme to spravili ako prví, tak by z toho chceli urobiť exemplárny prípad pre ostatných, aby sa nezačala rozpadať únia. To nie je len o eurofondoch, tam musí byť kopa iných vecí a pák, ktoré by proti nám mohli použiť. Nám je EÚ oveľa prospešnejšia ako my pre EÚ.

Reagovat
smazaný uživatel

Transpozicia, harmonizacia, implementovamie. Adopcia asi nie.

Reagovat
fff

Olo neslovickar, ludia Ta budu nenavidiet

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem mu len pomoct, neviem, ci by mu to uznali na skuske.

Reagovat
fff

Olo na skuske by Ti neuznali ani to, ze smernice su urcene jednemu statu, pozor na to.

Reagovat
fff

Ci nie zle som si to po Tebe precital

Reagovat
fff

Smernice mozu byt adresovane viacerym statom, nie nutne iba jednemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pisal som to z hlavy, asi nie uplne jasne. Mal som skor napisat, ze "nie vsetkym" alebo "prevazne jednemu". Ale nie som teraz pri knihe, potom to pozriem.

Reagovat
Mastný Chobot

ja už som Európske spravil

Reagovat
fff

Kolko semestrov to inak mate tam u vas?

Reagovat
Mastný Chobot

Jeden povinne. Stačilo. Jeden to môžeš mať ako voliteľný, ale to je tuším v angličtine.

Reagovat
fff

Jeden? Ts, my sme mali povinne dva, neznasal som ten predmet. V case ked som mal skusku sa akurat riesila Lisabonska zmluva, cize nasa retardovana fakulta nas ucila europske pravo po starom hoci vedeli, ze od januara to bude inak a aj nas po novom samozrejme skusali. Absurdistan to bol vtedy.

Reagovat
Mastný Chobot

pekne. Pre mňa to bol najhorší predmet asi, hoci skúška bola celkom ľahká, ale celý semester som na seminároch netušil, o čom točí a čo chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslis katedru/? Lebo aj mne pride zvlastna, fakulta je v poho.

Reagovat
fenixLFC

my sme mali jeden semseter europsku uniu kde sme za ten smester prebrali to co na európskych studiach brali 3-4. neskutocne prijebany predmet, ani neviem ako som ho spravil a doteraz neviem z neho nic

Reagovat
Mastný Chobot

ok, keď ťa to poteší

Reagovat
smazaný uživatel

*nie na konci posledneho slova

Reagovat
smazaný uživatel

WTF? Jaký nesmysly v oblasti daňový pls?

A co to nepřeberný množství naprosto zásadních nařízení?

Reagovat
Zaschrona

Budouci dan z financnich transakci, nesmyslne povinne emisni dane nebo nesmyslne limitace nastaveni DPH v jednotlivych statech. Odstranovani danove konkurence brzdi CR i vetsinu statu Evropy.

Reagovat
Busby babes

co se tyka eura? on nas nekdo nuti zavest Euro? kdo? to by me celkem zajimalo... Danova harmonizace je spis jistym snem nez skutecnosti, nebo si myslis, ze se u nas plati stejne dane jako v Nemecku nebo Svedsku?

Reagovat
Zaschrona

ano, euro u nas zavede EU rozhodnutim Rady ministru na zaklade navrhu Evropske komise podle clanku 140, odstavec 2 Smlouvy o fungovani EU ... plus Recko, euroval, tisknuti penez ECB atd., vsecho nas to ovlivnuje

a danova harmonizace je nesmysl, cesta je danova konkurence

Reagovat
Busby babes

hmm, v tom pripade fakt o zavedeni eura a tom procesu vubec nic nevis. Vis co je to system ERM II? A jak se do toho systemu vstupuje?

Pred prijetim eura musis mit 2 roky stabilni menovej kurz vuci euru, A do tohodle systemu musi kazda zeme DOBROVOLNE podat prihlasku. Pokud to neudela, nikdy euro mit nebude. Takze je jen na nas kdy a jestli nekdy zazadame a pak to bude jen a jen nase rozhodnuti.

Svedsko takhle oddaluje prijeti eura asi 25 let a bude v tom pokracovat vesele dal.

Reagovat
Zaschrona

Ptal ses na to, jestli nas nekdo nuti zavest euro - a proste nuti, jakmile naplnime tu zminovanou podminku, tak mame povinnost prijmout euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, trvalu vynimku ma len VB.

Reagovat
Zaschrona

a Dansko

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, nezamieňame si štrukturálne fondy s eurofondami? Eurofondy sú adresované kandidátskym štátom...Štrukturálne fondy čl. štátom...

Reagovat
Zaschrona

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím všeobecne v diskusii, nemyslím konkrétne teba...

Reagovat
smazaný uživatel

Sekundárne právne akty (teraz píšem o právne záväzných) prijaté inštitúciami EÚ sú nadradené (zjednodušene napísané) právnym poriadkom členských štátov. Patria medzi ne nariadenia, smernice a rozhodnutia. Z toho, čo som sa naučil z práva EÚ, mi vychádza, že povinné kvóty sú právnou silou a záväznosťou na úrovní nariadení (kt. majú všeobecnú právnu záväznosť, pôsobia voči všetkým a uplatňujú sa vo všetkých čl.štátoch), kedže som nezachytil, že by sme mali povinné kvóty "harmonizovať" do svojho právneho poriadku (podobne ako smernice), rozdiel oproti smerniciam je aj to, že smernice sú adresované jednému člen. štátu, pričom povinné kvóty sú adresované všetkých štátom EÚ.

Neviem, presne kvôli akej skutkovej podstate podala vláda SR žalobu na neplatnosť právneho aktu EÚ na Súdny dvor EÚ, ale vidím tam viacero nejasností, podľa kt. pravdepodobne podala za toto:

" Bola to Európska rada, ktorá si na aprílovom summite EÚ v Bruseli dohodla toto:

1. Posilniť prítomnosť európskych síl na mori. S cieľom zabrániť ďalším úmrtiam utečencov, ale aj s cieľom ochrany vonkajších hraníc únie.

2. Bojovať proti prevádzačom. Vrátane „potápania plavidiel prevádzačských skupín“.

3. Predchádzať nelegálnym migračným tokom. Podstatou opatrenia je „vracať neoprávnených (ekonomických) migrantov späť do krajín pôvodu“. A pomáhať len skutočným utečencom.

4. Posilniť solidaritu a zodpovednosť. Tu bola zhoda výlučne na dobrovoľných kvótach. Nie povinných. "

zdroj: http://komentare.hnonline.sk/komentare-hn/531291-dag-danis-boj-o-kvoty

Reagovat
smazaný uživatel

*mohla podať

Reagovat
smazaný uživatel

lol... půl semestru práva EU?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo lol?

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
smazaný uživatel

to musel byt hodne (ne)kvalitni seminar, pokud vam tam takhle definuji, co je smernice

Reagovat
smazaný uživatel

A co je smernica? Respektive, co sa ti nepozdava?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty osoby reprezentující nacionalistickou vlnu taky nejsou to pravé ořechové. V Evropě třeba ano, v Česku to jsou fakt komické figurky. Taková Sofiina volba trochu mi to přijde

Reagovat
Zaschrona

Jedina volitelna strana v tom anti EU duchu jsou pro me dlouhodobe Svobodni. Bohuzel ale neni u nas ani jinak z ceho vybirat...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, nicméně ti mi taky někdy svým elitářstvím lezou na nervy, ale nikoho jiného, kdo by mi byl takhle blízký nevidím

Reagovat
Kowe

Reagovat
Kowe

odejít z EU a dát každýmu občanovi zbraň je podle tebe řešení? však to jsou oboje uplný píčoviny

Reagovat
smazaný uživatel

EU se dříve či později rozpadne sama, pokud ji povede dál současná garda přiblblých úředničků. A pokud by příliv muslimů zasáhl i ČR, ozbrojovat se bude spousta lidi samovolně - bez ohledu na příkazy/zákazy/omezení..

Reagovat
vladis271

Ak budú mať všetci zbrane, tak moslimovia budú posledná vec, čo nás bude trápiť. Všetci ozbrojení, človek človeku vlkom.

Reagovat
Kang & Kodos

Paranoidní čuráci, který za všim vidí Obamu, ilumináty a islám/cigány (podle toho, co je zrovna in) s legální zbraní v ruce. My se tady nakonec stejně pozabíjíme sami.

Reagovat
vladis271

a kvôli takým kokotom (nie kvôli islamistom) si nakoniec aj tak budeš musieť zaobstarať devinu aj ty, aby si sa nebál ísť večer von. Efekt snehovej gule.

Reagovat
Kowe

To není argument ani pro jednu věc. Čistý hypotézy vycházející z myšlenek jen jednoho pólu.

Reagovat
Mimalu

Tak s tou zbrani to bylo jinak.... Odchod z EU je samozrejme nesmysl

Reagovat
Zaschrona

Odejit z EU je podle me spravna soucast reseni jakym smerem postupovat. A dat kazdymu obcanovi zbran Svobodni nikdy nerikali - oni tvrdi, ze pokud bude mit vic normalnich lidi zbrane v ruce, tak to zvysi bezpecnost spolecnosti, s cimz se celkem da souhlasit, napriklad pak je vetsi sance se branit silencum v restauraci. Ta kampan nebyla uplne povedena, ale zas se aspon o nich mluvilo.

Reagovat
soukup

jj zbraně masivně mezi běžným obyvatelstvem jsou super http://www.dayssincethelastmassshooting.com/

Reagovat
Zaschrona

Masivne nikde netvrdim. Jen rikam, ze souhlasim s nazorem, ze pokud mam u sebe zbran, tak se citim bezpecneji a kazdy rozumny clovek by mel mit pravo ji vlastnit, logicky tedy musi byt peclive hlidana bezpecnosti stranka tehle veci. Problem USA je ten, ze tam si muze bouchacku poridit pomalu kdokoliv.

Reagovat
Kowe

V Česku ještě daleko víc ale, už teď jsou naprosto vtipný podmínky, tak na co to ještě snižovat? Naopak by se to mělo zpřísnit, ať ji maj fakt lidi s mozkem a ne že ji vytáhnou při prvním amoku a postřílí půl hospody.

Nemluvě o tom, kolik lidí na světe umře díky nehodně se zbraní.

Reagovat
Zaschrona

Ja nechci nic z podminek snizovat, ja jen chvalim tu ideu Svobodnych, kdy podporuji, aby si rozumni lide porizovali zbrane - pro otazku svoji bezpecnosti. Protoze faktem je, ze v tehle situacich jako v Brode, to ti nikdo nepomuze.

Reagovat
Kowe

Tohle je úplná sračka a divím se, že inteligentní člověk jako ty si může tohle myslet. Víc zbraní ve společnosti vždycky přinese akorát více průserů. Fungovalo by to jen v utopickým světe, kdy by zbraň měli jen rozumní lidé, kteří dokáží zachovat chladnou hlavu ve vypjatých situacích, a takoví většinou zbraň nechtějí.

Čím víc zbraní ve společnosti, tím větší šance, že se stane něco jako v Brodě.

A vystoupit z EU? jako co by to zrovna Česku přineslo? Už jen dotace, ať už jsou s něma problémy jaký jsou, tak jsou pro nás kladná věc. Nemluvě o zahraničním obchodu, na kterým je ČR závislá. Přineslo by to maximálně nějakej pseudo pocit větší ochrany, ale teroristi maj stejně ČR u zadku, migranty to žádný nemáme a případných pár stovek je lehký kontrolovat a zaopatřit. Bezpečnost by se měla řešit celoevropsky chráněním vnějších prostor EU a ne že jak pitomci vyjdem z EU s tím, že nevidíme dál než na vlastní nos.

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
soukup

Reagovat
patas92

Reagovat
Zaschrona

Jenze situace, kdy zbran ma jen minimum lidi, ta je extremne nebezpecna v situacich prave jako v tom Brode. Ti lidi nemohli delat vubec nic, jen doufat. Mit tam nekdo bouchacku, mrtvych mohlo byt mene, neni to cernobile.

Dotace jsou pro CR absolutne negativni vec. Pokrivuji trzni prostredi, davaji jednem nechutnou konkurencni vyhodu oproti druhym, protoze jen vyvoleni na ty dotace dosahnou. Navic urednici rozhodne nevedi lepe nez samotni podnikatele, kam je lepsi alokovat penize, casto se pak tedy vyhazuji za nesmysly nebo se ani nestihnou vyhazet, protoze neni pripraveny byrokraticky proces, jak ty penize vyhazovat. Zaroven se na tomhle delaji naprosto famozne plytvani, korupce a podvody. A k dotacim taky casto patri spoluucast - to, ze "dostanem" z Bruselu dotaci znamena to, ze obvykle musi subjekt u nas k tomu doplacet z vlastniho, to dela 15-50%. Coz pak ve vysledku znamena, ze temer vsechno z dotaci je predrazene, protoze se na zadnou korunu moc nekouka. Vysledek dotaci vidis na Recku nebo Portugalsku. Jen se zde dlouhodobe vytvari falesny dojem, ze Cesko na dotacich vydelava - ono ze statniho rozpoctu tam odvadime docela podstanou castku, kterou pak slozite dostavame zpatky s mensim navysenim v ramci prerozdelen, v ramci ktereho si byrokraticky proces prerozdeleni vyzada dalsi podstatne vydaje. Sice porad plati, ze v ramci teorie vic prijimame nez vydavame, ale to je jen naprosta iluze reality.

Zahranicni obchod s EU nijak nesouvisi, ten budem mit i bez ni, naopak nas nebude EU omezovat vnitrnim trhem, kteremu se musime prehnane prizpusobovat. A to pozitivni lze zachovat, vyjedname-li si vstup do EFTA a pojedem dle jejich zpusobu spoluprace s EU, coz bude dal vyhohdne jak pro EU, tak pro nas. Jen pro nas o neco vyhodnejsi a muzem odmitnout to nesmyslne.

A bezpecnosti otazka taky s EU uplne nesouvisi, to je zalezitost predevsim Schengenu. Vystoupeni z EU neznamena vystoupeni z Schengenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

je na tom urcite vela pravdy...s tymi eurofondami je to v podstate tak ako si napisal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

"Jenze situace, kdy zbran ma jen minimum lidi, ta je extremne nebezpecna v situacich prave jako v tom Brode. Ti lidi nemohli delat vubec nic, jen doufat. Mit tam nekdo bouchacku, mrtvych mohlo byt mene, neni to cernobile."

Ano to je jedna strana problému a může se stát, že by tam někdo toho střelce sám zneškodnil. Druhá strana problému je ta, že pokud by zbraň byla mezi obyvatelstvem běžná, tak situace jako v Brodě bude mnohonásobně častější. Že se to u nás skoro nestává je právě díky tomu, že tu je ozbrojena malá část obyvatelstva. Zaplaťpánbůh.

Jinak všechno to, co píšeš jako negativa u dotací se u nás děje i s penězi ze státního rozpočtu, takže přijít o dotace, tak se změní v podstatě jen to, že se tyto nešvary budou dít s menším objemem peněz. Zatím totiž pořád platí, že jsme větší příjemci než dárci. Každoročně je čistá pozice ČR vůči EU kladná o desítky mld korun, loni to bylo kolem 150 mld. Těžko se mi tedy uznává výrok, že dotace jsou proč ČR absolutně negativní věc Byl bych to ochotnej připustit, kdyby to opravdu vedlo k rozvracení trhu, podvodům, krádežím, byrokratickým zvěrstvům a to na úrovni těch desítek miliard ročně, což ale silně pochybuju. Navíc rozkrádání a rozhazování peněz se tu nestává kvůli penězům EU, to se tu stává, protože jsme v tom sami Češi naprostí machři. Díky EU akorát rozkrádáme a rozhazujeme větší objem peněz. Byrokratický proces přerozdělení nás stojí cca řádově jednotky mld, zas tolik ouřadů na tom nesedí.

Reagovat
soukup

Bezdotační ekonomika je utopie nad kterou masturbují voliči svobodných. Stejně má každý stát svoji vlastní rozbujelou dotační strukturu, která se s tou evropskou akorát propojila, bez eurodotací se zbavíme jen jedné z těch úrovní a ta národní nám tu stejně zůstane. Není ve výsledku jedno, jestli na evropským trhu bojují podnikatelé na trhu pokřiveném eurodotacema + národníma dotacema nebo bez eurodotací, ale s větším vlivem dotací národních? Jen naivní člověk si může myslet, že při zrušení eurodotací by se neposílily národní dotace, podnikatelé by se jen tak nesmířili s tím, že vyschl jeden zdroj peněz, kterej by nic nenahranilo

Reagovat
kiwwi

ten trh by bol zdravsi

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou ale obory, které ti trh nevyřeší, ani kdyby jsi se rozkrájel, navíc jakákoliv země a tím pádem i její ekonomika neexistuje sama, ale je součástí většího celku a taky nějakého historického vývoje.

Je hezká představa bezdotačního zemědělství. ale když ti pak celé obilnářství zkrachuje, protože nemůže konkurovat zemědělcům z USA, Kanady a podobných zemí, kteří mají k dispozici několikanásobně větší plochy a stát se díky tomu stane zcela závislý na dovozu tak hodně štěstí do budoucna. Třeba u Německa potravinová nesoběstačnost měla vliv na výsledek jak v 1, tak i ve 2. světové.

Nebo kdyby státy nedotovaly enormními částkami výstavbu železnic a později silnic, tak do práce jezdíš dneska na koni nebo kole, protože takový nákladný systém ti soukromník nikdy nevybuduje bez garancí a podopory ze strany státu.

Reagovat
Zaschrona

EU dava na vystavbu infrastruktury necelych 20% z dotacniho programu na leta 2014-2020. Zbytek jde na z vetsiny nesmyslne provadenou snahu o integraci regionu a venkova, na podnikani, na vyzkum, vzdelavani, zamestnanost, technickou pomoc, rybarstvi nebo Prahu. Na co z toho je presne nutne vynakladat tak masivni prostredky? Fajn, mozna na vyzkum, ale ty prostredky fakt nejsou vynakladany efektivne.

A zemedelstvi jde uplne mimo tyhle struktury. A jde to i bez dotaci. Nejaky zkrachovani nebo hrozeni svetovyma valkama je jen nesmyslny straseni.

http://www.huffingtonpost.com/mark-ross/farm-subsidies-new-zealand_b_1680259.html

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se číst, válkou nestraším

NZ odkud je ten člověk je další země s minimem populace, zato s obrovskými plochami, podle wiki je v počtu obyvatel na km čtvereční 193 na světe s naprosto úžasnými 14 lidmi, v ČR 131, takže opět u tebe absolutní nepochopení textu.

Ta doprava je tam jen jako příklad, obecně to platí pro všechny investice s dlouhodobou návratností. Ono se to hezky kecá o trhu, když máš holou prdel a o ničem nerozhoduješ ale investuj stovky miliard do projektu s návratností v horizontu 30-40 let bez jakýchkoliv garancí. To si nikdo vzhledem k proměnlivosti dnešního světa nelajzne.

A k těm programům. Pokud by jsi se na ně podíval podrobněji, tak zjistíš, že se v řadě věcí překrývají, z dopravy platíš třeba opravu dálnice, z regionálky opravu okresky, věda je taky zašantročená v řadě různých programů.

Reagovat
Zaschrona

Tak netusim jakou maji souvislost svetove valky s dnesnim svetem a dotacema zemedelstvi. Nemaji totiz realne zadnou.

Novy Zeland ma celkove mene orne pudy na rozlohu nez CR, takze velikost ploch neni ani zdaleka pravdou. Novy Zeland ma jen mnohem vice pastvin. Zije tam 2,2x mene lidi nez v CR. Zase tak uplne nesrovnatelne to neni. U nas pracuje 3% lidi v zemedelstvi, tam 8% - takze pracuje v zemedelstvi priblizne stejny pocet lidi. Presto na NZ nemaji potrebu tolik procent lidi dotovat. A nevim, jaky je problem nechat si potraviny dovazet, pokud je jinde umi vytvorit levneji. At se u nas pestuje to, co se ekonomicky vyplati. Horsi nez s repkou to nebude.

A opet plati - ma se stavet to, co se dlouhodobe vyplati nebo na cem ma celkova spolecnost zajem. Pokud ten predpoklad je, tak fajn, at si na to stat ucelove pujci a pak to splaci. Nebo at se zkouma ze statnich penez leceni treba rakoviny. Jinak at si cokoliv dalsiho plati soukromy sektor. Z evropskych penez se investuje do spousty nesmyslu, ktere tohle nesplnuji. A ja vim, ze to tam je zastrkane, coz ale plne vypovida o nesmyslnosti celeho toho byrokratickeho systemu - jak presne Brusel vi, kam je co potreba presne naalokovat... Houby, oni ti urednici nevi, takze se pak logicky bude spousta penez vyhazovat za nesmysly a bude to jeste k tomu predrazene.

Reagovat
soukup

existuje spousta věcí, které se nevyplatí čistě v tvrdých ekonomických číslech, ale stejně jsou prospěšné, bezdotační ekonomika není možná i kdyby se Mach rozbrečel a bouchal pěstičkama do stolu

Reagovat
Zaschrona

Jde o to odstranit nesmysly, ne vsechny dotace. Nekdy jsou skutecne dotace jedina moznost, to jsem tu psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Orná půda je jen jedna složka, pro živočišnou produkci jako je třeba dobytek platí to samé co pro obilí, velké plochy jsou nejlepší, proč si myslíš, že je tak ceněné hovězí z Argentiny.

potraviny jsou strategická komodita jako třeba ropa, proto je ideálním stavem soběstačnost, jíst musejí všichni, aby s prázdnými žaludky nemysleli na hlouposti, to s tím Německem je jen příklad, kam až to může vést v krizové situaci a je jedno, jestli to je válka nebo něco jiného.

Brusel jen nastavuje parametry, o projektech se pak rozhoduje u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jedna věc k tomu Zélandu a zemědělství. I když mají málo orné půdy, tak díky jedné věci jsou světovou zemědělskou velmocí a to je chov ovcí. Zéland s těmi 4,5 mil. obyvatel má 11,25 % světové produkce vlny, víc mají jen USA, Čína a Austrálie, pro srovnání UK jako jediná evropská země v top 10 má 2,25% https://en.wikipedia.org/wiki/Wool

S takovou pozicí na světovém trhu k tomu můžeš přistupovat trošku jinak než v Evropě, kde někteří lidé hovoří o krizi v zemědělství od 70-80 let, bohužel 19. století a bohužel ne bezdůvodně.

Třeba u nás ovce na vlnu chovat nemůžeš, protože díky malé ploše pastvin a tím pádem i stád nemůžeš konkurovat australským nebo novozélandským cenám. A obdobné je to v řadě dalších obůastí zemědělství.

Reagovat
Zaschrona

Jasne, kazda zeme ma specificke podminky. Ja nejsem na zemedelstvi zadny odbornik, takze mi je jasne, ze treba v tech ovcich nemuzem konkurovat. Ale tutove se najde neco, v cem konkurovat muzem. Tak ted je to jen o tom, aby cesti zemedelci produkovali to, co se skutecne vyplati. Nema cenu u nas dotovat neco, co se nevyplati, kdyz to jinde zvladnou levneji. Nas stat to akorat stoji penize.

Reagovat
soukup

že si konkrétně ty nedokážeš představit, co může v tom kterým oboru stát peněz neznamená, že to automaticky jsou neefektivně vyhozený peníze

Reagovat
Zaschrona

Pokud to nastavis tak, ze po urcitou dobu se ten a ten pocet penez vyhazi za to a to, tak ty penize nikdy nemuzou byt efektivne nainvestovany. Pak se temer automaticky da zelena i projektum, ktere nemaji ekonomicke ci spolecenske opodstatneni. Proste se jen musi vycerpat penize. Tedy, pokud nahodou nenastane situace, kdy se objevi dostatek relevantnich moznosti na to, kam to dobre nainvestovat. A to se takhle bavime tak mozna o te infrastrukture nebo vede, treba to podnikani je totalni zlodejna od zacatku...

Reagovat
soukup

To by platilo jen v případě, že balík peněz připravený k dotacím je větší než potřeba finanční podpory pro "užitečné projekty", což je asi hlavní problém této debaty, ty jsi totiž prostě apriori přesvědčený, že tomu tak je

Reagovat
Zaschrona

V nekterych tech slozkach to tak je. V nekterych je naopak problem to vycerpat.

Reagovat
vodka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

I proto ani nahodou netvrdim, ze se ma ozbrojovat masivne nejak cele obyvatelstvo. Ja si jen preju, aby po velmi peclivem prozkoumani byla moznost, aby si kazdy rozumny clovek, ktery projde testy, si tu zbran mohl dal poridit. V Evrope jsou aktualni tlaky, ktere se snazi prosadit zakaz, v nekterych pripadech az uplny, vlastnit zbrane. A to proste dobre neni, zvlast v dobe, kdy je terorismus na velkem vzestupu.

A mas pravdu, ze tohle je problem i u naseho statniho rozpoctu. I proto souhlasim se Svobodnyma i v jejich myslence zmensovani statu a snahy o ruseni vsech dotaciho tohohle typu. Nicmene neni pravda, ze se by doslo jen k presunu na nas stat - v realu by to dopadlo tak, ze by se spousta z tech veci proste delala pocesku, jinym zpubosem. Ma to ale jedno velke ale - cesky stat by mel plne pravo se o ty veci starat, cesky obcan by mel plnou moznost si ve volbach zvolit ty, kteri se mu o rizeni tehle veci budou starat. V soucasnosti to v EU probiha mnohem mene demokraticky, v nekterych prvcich az nedemokraticky. Muzem si to delat jeste hur nez to dela EU, ja si ale myslim, ze to jde delat hlavne mnohem lip.

Celkove CR vysala z EU zatim 990 milard, zaplatila tam 430. Cisty prijem teda 560 miliard. Prumerna na rok teda 47 miliard, to vypada super. Nicmene to ale neni cela pravda. Vetsina tehle dotaci jde pres vase verejne rozpocty a minimalni kofinancovani je 15%, muze ale byt i 50%. Pokud stridme odhadnu, ze kofinancovani tehle projektu je v prumeru 20%, tak to mame razem dalsich 200 milard pryc a rocne teda 30 milard. A ted si vem, kolik stoji rocne urednici operacnich programu, ale vlastne i zbytecni urednici na uradech obecnich, krajskych nebo ministerstvech, kteri by nebyli potreba, kdyby nebylo dotaci nebo kdyby nebylo potreba se porad zaobirat tak masivni byrokracii, kterou porad chrli Brusel. Navic si vem, kolik musi stat to neustale cestovani mnoha lidi do Bruselu. Mnoho z nich by pak jiste ekonomiku naopak povzbudilo, kdyby vytvareli v soukrome sfere nejake realne hodnoty - takhle je to naopak, nekdo si treba postavi za eurodotace tovarnu, diky podpore si pak muze dovolit vyrabet za nizsi naklady a marzi, muze si pak dovolit konkurenci pretahnout zamestnance a cenami ji postupne znicit a zkrachuje nebo ji, v lepsim pripade, prevezme. Tak jako tak, nektere zkrachuji a tohle uz EU ve statistikach uspechu dotaci nezahrne...

Krome toho davame jako stat kvuli uslechtilym planum EU povinne na naprosto nesmyslna biopaliva rocne v radech desitek miliard korun rocne - jednak primo na dotacich a pak hlavne v ramci drazsich cen PHM a davame desitky miliard rocne na solarni a vetrne elektrarny, za bombasticky nesmyslny evropsky plan skolstvi do roku 2020. K tomu lze jeste navic pripocist cla, ktera zustavaji na hranicich EU, ktera musime platit, kdyz nakupujem zbozi ze zahranici - ty penize ale nejdou do rozpoctu CR, ale odvadi je do EU treba Francie, Nemecko nebo Polsko. K tomu ted navic prichazi dalsi nutne vydaje, kdyz po nas napriklad EU zada prerozdeleni uprchliku, coz jsou dalsi naklady, ktere by bez EU nebyli vubec nutne. A to jsem jeste urcite na neco ted zapomnel... Tak jako tak, kdyz se to secte, podle me jsme ve vyraznem minusu, co nas dotace rocne stoji. Aktualni velky narust v poslednim roce byl na papire krasny, ale on prijde velky propad ke konci cerpaciho obdobi a postupne budeme z EU dostavat mene a mene, tim spis az se EU rozsiri na Balkan nebo do Turecka ci na Ukrajinu, to uz asi budem naopak primy platci.

Navic podle me to za to rozvaceni trhu nestoji. Uspech se aktualne casto meri tim, jak kdo dokaze vycerpat dotace. Coz je uplne zvraceny pohled. Navic u dotaci nikdy neni dopredu uplne jiste, ze treba ty prachy jednou nebude chtit zpatky. A teda sice chapu, ze dotace zajisti i neco, co bychom si museli zajistovat i sami, nicmene castecne si ty veci stejne hradime uz nyni kvuli nutnemu kofinancovani, ale zaroven i tak i nas stat ve vetsine pripadu neni, kam je efektivni posilat prostredky. Vubec nejlepsi by bylo, aby stat financoval skutecne jen to, co je nutne, a o co se soukromy sektor dostatecne nepostara - armada, bezpecnost, zdravotnictvi, veda, skolstvi, kultura, sport - tam maji dotace smysl, pro neziskove veci, jinde ne. Ve vysledku odstrizeni od eurodotaci by bylo jasne pozitivum. Jsou hlavnim zdrojem korupcniho prostredi a plytvani u nas, nerovnovahy na trhu a ve vysledku i pomahaji likvidovat male podnikatele a posiluji ty nejbohatsi. A hlavne teda ten rust, ktery dotace delaji, tak neni casto zdravy, stavi se neco, co neni potreba a pak je to zdrojem obrovskych problemu. Viz Recko, ktere melo impozantni rust, ale melo ohromny pocet pracovnich mist, ktere nemeli zadny ekonomicky ucel - tady mame my jeste stesti, ze nemame euro, ktere neustale posila Recko jeste vic ke dnu.

A na dotacich je taky blbe to, ze jeste prohlubuji problemy slabych regionu - nikde v EU nedokazali pomoct snizit rozdily mezi chudymi a bohatymi regiony, naopak. Tohle se dari v Evrope jen ve Svycarsku, kde funguje danova konkurence jednotlivych kantonu. A taky neni uplne prekvapive, ze tohle funguje dlouhodobe v USA...

Reagovat
Zaschrona

pardon za tu delku, ale myslim, ze bude lepsi, kdyz to shrnu vsechno v jednom prispevku, nez pak 100x reagovat...

Reagovat
vodka
Reagovat
soukup

Reagovat
Zaschrona

"Jisté však je, že například v Kanadě by James Holmes na svou poloautomatickou zbraň potřeboval speciální licenci, kterou by, vzhledem ke svému psychickému stavu, pravděpodobně nezískal."

A o tomhle to cele je. Je potreba mit pro tohle licence a neprodavat v zemi jen tak volne bouchacky. Ale je nutne dat rozumnym lidem moznosti, aby tu bouchacku mohli mit.

Reagovat
Counter

A ty tu jako nejsou?

Reagovat
Zaschrona

Zatim ano, ale ozyva se od nekterych politiku volani po omezovani az dokonce zakazovani.

Reagovat
smazaný uživatel

První. Trh je konstrukt, jak by to mělo v ideálním případě vypadat, fakticky v čisté podobě nikdy a nikde neexistuje, pokud chceš nstatus quo v daném oboru změnit díky vlivu trhu k lepšímu, tak by to chtělo dokázat, třeba výpočty a ne jen přesvědčením.

že se v USA daří mazat rozdíly mezi regiony je rozdíl sever-jih se od občanské války , tj. 150 let nezměnil i přes miliardy dolarů do toho narvané Montanu a Kalifornii nebo Texas nemůžeš taky moc srovnávat, tady máš něco o tom Švýcarsku, http://www.gnxp.com/blog/2008/09/cantons-of-switzerland-per-capita-gdp.php, rozdíly až 4násobné.

ať se ti to líbí nebo ne, díky geografii, nerostným surovinám, přirozeným dopravním tepnám a řadě dalších faktorů jsou prostě regiony odsouzeny k rozdílnosti, trh mapu nepřekreslí.

A ještě jedna věc. Když argumentuješ náklady na úředníky v souvislosti s ROP, tak by bylo záhodno uvádět čísla a ne jen dojmy.

Reagovat
Zaschrona

Nikdo nepopira, ze jen trh se muze o vsechno postarat, ne. Ale ma se o to postarat v maximu veci, kde se o to postarat muze bez toho, aniz by to privedlo spolecnost k rozvratu, protoze naprosto logicky je to financne nejvyhodnejsi a nejspravedlivejsi moznost, jak veci zaridit.

A ja nepisu, ze se USA dari mazat rozdily, ja jen pisu, ze ty rozdily se dari zmensovat, nez jake by byly bez samostatne danove politiky jednotlivych statu USA. Jeste lepe se to dari ve Svycarsku.

Reagovat
soukup

s těmi čísly si hraješ dost účelově

1) projekt financovaný z EU není vždy spolufinancovaný z veřejného rozpočtu, nemalá část je spolufinancovaná i ze soukromého sektoru. Tys to spočítal tak, že každá koruna z EU je spolufinancovaná z rozpočtu, což je zavádějící.

2) Spolufinancování nemůžeš počítat do nákladů státu takovým způsobem, že jsou ty peníze vynaložené navíc. Ve většině případů jsou to peníze, které by stejně byly utracené a pravděpodobně i ve stejném sektoru. Když má stát na 5 km nové silnice, ale skrze projekt a dotaci z EU pak postaví 20 km, nemůžeš to počítat způsobem, že stát nalil do EU peníze na 5 km silnice

3) úředníci dotačních programů a úředníci zaměstnaní kvůli eurodotacím budou stát cca jednotky mld, píšu to už v tom původním příspěvku, dá se to celkem odhadnout když se podíváš na rozpočty ministerstev. MMR, která na starost většinu euroagendy má celkový rozpočet 13 mld a mají na starost i jinou agendu, na kterou jde část rozpočtu. na MZP, MK, MZ atd je evropská agenda okrajová v porovnání se zbytkem jejich výdajů. Není to samozřejmě málo a bez dotací by se tyhle peníze ušetřily, na druhou stranu to není nějaká katastrofální částka.

4) Solární průser tu nenáme kvůli EU, odhlasovali jsme si ho v této podobě sami, konkrétně vláda ČSSD. Že jsme se zavázali do určitýho roku mít určitý procento energie z obnovitelných zdrojů nebyl primární spouštěč toho zákona a už vůbec ne jeho podoby.

5) Krach Řecka je mnohem složitější fenomén než že za něj může EU. Ty spousty zbytečných pracovních míst, rozbujelý sociální systém, důchody, dávky a všecko další jim nenařídila EU, byla to většinou volba vlád samotných Řeků, kteří navíc falšovali ekonomický statistiky, aby zakrývaly některé problémy právě před EU. Poslední roky tomu pak pomohlo euro, to zas jo, protože Euro funguje podle ekonomik severozápadní Evropy a ne podle zákonitostí Řecké ekonomiky. Ale říct, že za krach Řecka může EU je hrozný zjednodušování, který se hodí leda tak do kampaně Okamury.

6) Eurodotace nejsou hlavním zdrojem korupčního prostředí, to je pořád samotný náš stát a jeho rozpočet a jeho byrokratický aparát, kde se točí víc peněz než je příjem z dotací.

7) Že se staví něco, co není potřeba je snad problém náš a ne EU. Oni pokud vím nám striktně nenařizujou na co má dotace jít, jednotlivý operační programy podporují určitý typy projektů, konkrétní projekty jsou na těch, co o dotaci žádají, oni by měli přijít se smysluplným projektem. Oni když to zjednoduším v podstatě přidělují peníze podle toho, jak kvalitně je vypracován projekt a nezkoumají, jestli to náhodou není projekt zbytečný. Svým způsobem by se dalo říct, že to tímto podporují, ale na druhou stranu by sám stát měl zařídit, aby nežádal o kokotiny a čerpal dotace na užitečný věci a zároveň by stát měl vědět, co je užitečný a co ne. Problém vidím pak v tom co píšeš, že se hrozně hloupě posuzuje úspěšnost vlády tím kolik se získalo dotačních peněz, přitom by větší důraz měl jít na to, jak užitečně se ty peníze využili. To taky vnímám jako velkej problém a nepochopení podstaty těch dotací.

Reagovat
fenixLFC

iba k tomu grecku-u nich to nie je nic nove, pravidelne krachovali uz od staroveku, od ziskania samostatnosti 5-krat a v bankrote stravili 90 rokov.

Reagovat
Zaschrona

1. Ve vysledku at uz ty prachy jdou ze statniho nebo soukromeho, musi se vynalozit. Pokud se nevynalozi, cesti lide usetri, at uz jednotlivec nebo vsichni prostrednictvim statu.

2. Nekdy to tak predpokladat, nekdy ne. Je predpoklad, ze stavba silnic by byla levnejsi bez dotacniho procesu pres EU, stat samotny by si zrejme dokazal lepe zatlacit na snizeni ceny. Navic uz jen ten puvodni predpoklad, jestli ta silnice je fakt realne potreba, je s otaznikem. Nicmene uznavam, ze vystavba infastruktury ma z dotaci jednoznacne nejvetsi smysl a pokud uz jsou, at se vyuzivaj predevsim na to - bohuzel to je ale jen velmi mala cast.

3. Nicmene to neni nezanedbatelna castka. Navic tu je ten mnou zmineny predpoklad, ze v soukrome sfere ti lide naopak do statniho rozpoctu na danich jeste prispeji.

4. Ano, ale bylo to na zaklade pozadavku EU. A pokud uz je ten system momentalne takhle nastaven, hodne blbe se to meni. Bez ucasti v EU by to bylo o dost lehci zmenit.

5. Rozhodne to je slozitejsi, ale dotace jsou zasadnim prvkem jejich problemu. Kdyby nebylo dotaci, touhle cestou by nikdy na pocatku ani nemohli jit, vetsina veci by tam byla uz dlouho nastavena uplne jinak, protoze by zkrachovali. S Eurem souhlas. A samozrejme si za to muzou samotni Rekove, nicmene kvuli EU ty problemy nabobtnali do neuveritelnych rozmeru.

6. Nemandatorni vydaje z SR rocne jsou cca 300 milard korun - z EU dostavame v prumeru 80. Ok, z tohohle pohledu to je teda pravda.

7. Prave, cely ten koncept je nesmyslnej. Proste se to nastavuje dle socialisticky myslenky, ze stat vi nejlip jak co a jak, jen to teda ma pak ten zlepsovak oproti socialismu, ze si pak muzou zadat lide, firmy. A to, o cem pises, to prave otvira to korupcni prostredi. Nas stat si vetsinou umi pohlidat lepe ucelnost samotneho vyuzivani dotaci.

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
R22

Reagovat
Busby babes

vsechno co pises je dost problematicke. srovnej pocet nasilnych tr.cinu v USA a treba v Australii. obdobne vychozi podminky, protestantske zeme s podobnym historickym vyvojem (samo, jsou specifika, srovnani nikdy neni dokonaly). Podle me zrovna u zbrani u nas je imho nastavena politika rozumne. Neni snadne se ke strelne zbrani dostat, ale nemozne to taky neni.

Kdyz rikas, ze by bylo snazsi zabranit treba tragedii v Brodu... ok, takze rozumny clovek, kterej jde v patek vecer chlastat do hospody si s sebou bere strelnou zbran? ja navim, to bych uplne za rozumne pocinani nepovazoval. Dneska si na diskotece kluci rozbijou hubu, kdyz tam bude mit pulka kvery, ani se mi moc nechce domyslet jak by to dopadalo...

Ad dotace... neumime je cerpat (dlouhy proces, debilni projekty) a je to vina dotaci? Je jen nas problem ze dotace cerpame na picoviny a jeste pulku rozkradem. To fakt neni vina EU. Dotace v EU principialne maji fungovat jako prispevek bohatsich regionu (vetsinou zapadni zeme) tem chudsim... Ze to rozmrdame za picoviny je jen a jen nase vina.

Reagovat
Zaschrona

Ja si taky myslim, ze to je nastavene docela rozumne, ja bych klidne byl prisnejsi, ale zaroven si myslim, ze je fajn, aby se tlacilo na to, at si tu zbran rozumni lide poridi, protoze kdyz pak na to prijde, policie te proste neochrani.

Samozrejme predstava kveru na diskotece je volovina, tam ma bezpeci ochranit ochranka, ktera ma mit kvery. I s tou hospodou je to problematicky, nicmene proste, i protoze si tam lidi ten kver obvykle neberou, tak je to jeden z nejlehcich cilu. Tohle je tezka vec, ale lide by meli mit pravo na to, aby se mohli branit.

A to, ze neumime cerpat dotace je sice fakt, ale nijak to dotace neomlouva. Jejich skodlivost je nezpochybnitelna, i presne pro tu relokaci zdroju slabsim regionum, je to z velke casti kontraproduktivni.

Reagovat
smazaný uživatel

Průser u nás je hlavně definice přiměřené obrany. Já se třeba považuji za rozumného člověka, ale i kdybych u sebe zbraň nosil, tak se ve většině případů stejně raději pokusím utéct, protože způsobit útočníkovi vážné zranění ti přinese ve výsledku jen problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

az na tie zbrane teda to je fakt chujovina

Reagovat
Mada

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Cipinho

Reagovat
vodka

Reagovat
Heisenberg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Víc zbraní by možná o nějaký procento snížilo počet obětí terorismu, ale v konečným zúčtování by to mělo za následek daleko víc obětí.

A nejhorší na tom je, že velká část populace by i přesto souhlasila, protože počet lidí zabítí teroristy se z nějakýho důvodu násobí asi tak tísícem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ludom sa bohuzial rozsvieti az vtedy, ked sa nieco podobne stane blizko ich domovov, trebars v CR alebo SR. Ak sa podrobime diktatu EU, je to mozne, kedze obe krajiny su v NATO, kt. pomaha rozvracat arabske staty na Blizkom vychode...

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale je reseni volit fasisty?

Reagovat
I am Mancunian

3K

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
Swarley

hm, a zase na víc místech

Reagovat
smazaný uživatel

a to je v tom bruseli momentalne najvacsia ostrazitost aka moze byt..ja napriklad neverim ze euro bude safe a daco sa tam stane

Reagovat
SunFells

Taky je tam ale největší koncentrace těchto radikálů v Evropě, ne?

Reagovat
Zaschrona

Jaka ironie, ze zrovna hlavne v sousedstvi parlamentu EU.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale tu vidno, ze sa tomu napriek vsetkym opatreniam skoro vobec neda zabranit..euro bude obrovsky ciel

Reagovat
vladis271

nedá no, asymetrický spôsob boja. Vynález najmä 2. polovice 20. storočia. Strašne efektívna vec, a keď to spojíš ešte s extrémizmom a ochotou sa sám odpáliť, nebrániteľné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Swarley

něco jako Messi a Barcelona

Reagovat
Cobra

Reagovat
ZB 07

Já se ani tak nebojím o bezpečnost fanoušků na stadionech, jako spíše o bezpečnost těch davů lidí, co budou v době MS proudit městy..tam nějakej útok podle mě přijde, protože je to prakticky nebránitelný a navíc může přijít úplně kdekoliv..

Reagovat
fenixLFC

tak to iste sa vravi pred kazdou olympiádou a MS...

Reagovat
ZB 07

No tak teď to pro ně bude ideální příležitost k útoku, protože to bude akce sledovaná téměř po celém světě a hlavně, a to především, se jedná o Francii, tedy jednoho z jejich "nejúhlavnějších nepřátel"..

Reagovat
Mastný Chobot

ach jo, a Monika tam zrovna nebola

Reagovat
Mastný Chobot

(fórik, nikomu neprajem nič zlé, len môjmu profesorovi zo správka a tej nechutnej predavačke z fornettov na Hlavnej)

Reagovat
I am Mancunian

ta predavacka je vpohode

Reagovat
Mastný Chobot

hej, hlavne, keď začne pičovať, keď tam má viac ako 3 ľudí, piča

Reagovat
ďuriLFC

Ale to v pici s nou, pride tam nejaky cudzinec,nevie ani ceknut a na celu predajnu kriči na kolegynu že zas je tu nejaka pica co nevie po slovensky, odtial potial, moj nazor.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
wild

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vladis271

Reagovat
Nikikrew

hlavnej stanici sa nastastie uz vyhybam

Reagovat
Darren Fletcher

ja som myslel, ze hovori o hlavnej ulici mate tam taku?

Reagovat
smazaný uživatel

Hl.stanica=hl.železničná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

a Blahovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Richard Sulik

pred 17 minútami ·

EURÓPA SA NACHÁDZA VO VOJNE A MUSÍ POCHOPIŤ, ŽE SA MUSÍ ZAČAŤ BRÁNIŤ.

Skutočne brániť znamená uzavrieť a dôsledne chrániť svoje hranice, vykázať všetkých, ktorí naše zriadenie ohrozujú (takzvaní Gefährder, len Nemecko ich eviduje 8 tisíc, Francúzsko 10 tisíc), vykázať všetkých cudzincov, ktorí v Európe páchajú priestupky trestné činy. Riešenie určite nie je dohoda s Tureckom, na konci ktorého je bezvízový styk pre 75 miliónov Turkov.

Pozostalým úprimnú sústrasť. ...a to sa tu minule riesilo, ze Sulik je v otazke zahranicnej politiky mimo, naopak, je potreba mat viac Sulikov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně podle mě je jedinou možností obrany dát si přes profilovku belgickou vlajku, napsat #JeSuisBrusel na kteroukoli sociální síť, hrubě odsoudit útoky, uspořádat nějakou benefici a dále integrovat jako by se nic nedělo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

A jeste poslat Bruselu nejakou dalsi pravomoc.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Eiffelova věž se v úterý večer zahalí do belgických barev, uvedla primátorka Paříže Anne Hidalgo na svém Twitteru. Vzdá tak úctu "obětem, jejich blízkým a belgickému lidu". "Chtěla bych Belgičany ujistit o solidaritě své i všech Pařížanů," dodala.

Netrvalo to ani jeden den

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A v nejostřejším odsouzení zatím vede

Peter Altmaier ✔ ‎@peteraltmaier

Unfassbar. Die Terroristen dürfen nie gewinnen! Die Werte Europas sind stärker als Hass und Gewalt! Alle Solidarität für Brüssel und die EU.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
widlak

Já bych založil „Komisi pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti“. Má to jednu nevýhodu - zkratka je „K.L.I.T.O.R.I.S."

Reagovat
widlak

A pak trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní, a zatímco se z ní bude sbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: „Imigranti ven!“, „Islámští extrémisté? Ne, děkuji!“ ... a pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co…

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
WienArsch

Arnie

Reagovat
TopinB

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
kvasha16

Reagovat
ZB 07

Seznam už se brání - oblékl se do belgické trikolory

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
wild

Reagovat
Busby babes

aha, fortress Europe. skoda ze Sulik nerika jak by to chtel technicky dokazat. Vi jak dlouha je hranice? nedokaze to ani podstatne mensi Izrael s podstatne pocetnejsi armadou a bezpecnostni slozkou.

Druha vec, a ta me mozna desi jeste vic je ten rozdilnej pravni pristup. nekdo ukradne cokoladu, je to ok, pokud je to Nemec nebo Cech, dostane pokutu. udela to Syran, je to tresntej cin..

Ok, ted to jsou Syrane, na ktere bude prisnejsi metr. Kdo pak? Cikani? Zide? Pravo bud plati pro vsechny stejne nebo neplati vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si, na co reaguješ, a nepiš sračky. Jaké dvojí metry? A jací Syřané?

Reagovat
fenixLFC

Vykazat vsetkych cudzincov co pachaju PRIESTUPOK trestny cin...jeho poznamka je spravna

Reagovat
Busby babes

reagoval jsem presne na to, co psal fenix ted nademnou. Pokud to dobre chapu, tak Sulik rekl, ze proste neco budem hodnotit jako trestne ciny, protoze to udelal nejakej cizinec. Je to tak?

Reagovat
Zaschrona

No ja nevim, mne to spis prijde nefer vuci puvodnim obcanum. Kdyz to prezenu, tak Sulik tvrdi, ze kdyz nekoho zabije Syran, tak ho za to vyhosti. Me asi porad zavrou.

Reagovat
Busby babes

hele ukaz mi stat, kterej kdyz chytne vraha, tak ho vyhosti a nezavre?

Tady jde spis o to, ze Sulik chce prestupky hodnotit jako trestne ciny, pokud je spacha cizinec. Kdo bude dal? Blondaci? fanousci Slovanu? volici jine strany?

Jak jsem psal vyse, pravo neplati jen pro nekoho a obcas. pokud jo, tak neplati vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Och, skoda, ze som iba na mobile teraz, ale vecer sa k tymto tvojim dristom vratim

Reagovat
Busby babes

klidne vrat. jen pisu, co s sebou takove selektivni uplatnovani prava nese... pak uz je na kazdem jestli se rozhodne ze mu to vadi nebo nevadi.

Reagovat
Zaschrona

Vsak pisu "kdyz to prezenu." Ono staci zustat jen u toho znasilnovani a o volani, jak by se ti lide meli vyhodit, coz jsem taky v medialnim prostoru zachytil...

Kazdopadne, taky si myslim, ze pravo platit musi pro vsechny. Ale je to delikatni otazka - ono pokud nekterym staci dostat se na zapade do vezeni, tak to pro ne muze byt mnohem lepsi nez jejich dosavadni zivot, pro nektere. Pro takoveho je pak vetsi trest vyhazov zpatky domu a at si jde do vezeni tam.

Reagovat
Busby babes

proto existuje system pripadne extradikce.

Reagovat
Zaschrona

Nejsem prebornik na pravo.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Chce prestupky trestat vyhostenim. Ne hodnotit je jako trestne ciny. A to burcovani s "kdo prijde dal" ma znamenat co? Ze budeme vyhostovat fanousky Slovanu, vlastni obcany? To by asi dost dobre neslo, vid? A jeste jednou ti pripominam, ze Syrane jsou jenom podmnozina vsech imigrantu a rozhodne se neda tvrdit, ze vyhostovani imigrantu = vraceni lidi do valecnych oblasti.

Reagovat
Busby babes

sorry, neni z toho poradne jasne, jak to je mysleno, kdyz tam jsou zminene prestupky jako trestne ciny pro imigranty.

A jen rikam, ze tenhle princip, kdy zacnes pravo aplikovat jen selektivne, pak uz neni vubec o demokracii, ale mame pro to jinej nazev: diktatura.

a pak jen na zacatku je to jedna skupina, pak to otocis proti jine a tak dale a tak dale... v historii uz to tak probehlo xkrat.

Syran byl jen priklad, klidne si tam dosad Slovaka v CR, vyjde to nastejno. O vyhostovani do valecnych zon vubec nemluvim, tak nevim proti cemu vlastne argumentujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguju na to, co z toho textu vyvozuješ a jak u toho argumentuješ. Vyvozuješ něco, co tam vůbec není a při argumentaci vědomě používáš nepřesné výroky.

Reagovat
Busby babes

kde nepresne cituju? Palike sdilel, ze rekl: Skutočne brániť znamená uzavrieť a dôsledne chrániť svoje hranice,

tohle mi proste prijde jako klasicke hlasani fortress Europe. A pak se teda ptam, jak toho chce nekdo technicky docilit?

dalsi citace: " vykázať všetkých cudzincov, ktorí v Európe páchajú priestupky trestné činy. " tady si nejsem jistej jak to mysleno je, ale pokud tak, ze se nektere prestupky budou kvalifikovat jako tr. ciny pokud je spacha urcita skupina lidi, pak to je jen zadelavani na velkej pruser a popsal jsem co by takove selektivni aplikovani prava znamenalo.

Tak kde neco spatne cituju?

Reagovat
Busby babes

btw. kde jsem z toho vyvodil treba to tebou zminovane vyhostovani do valecnych oblasti?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyvozuješ například, že u imigrantů to neskončí a že je to vlastně diktatura. Neříkám, že nepřesně cituješ, ale že používáš nepřesné výroky - Syřan X imigrant.

Reagovat
Busby babes

nepouzivam nepresne vyroky, dal jsem jen priklad toho, jak by to asi bylo aplikovany.

A ano, pokud pravo plati selektivne jen pro urcitou skupinu obyvatel a je celkem fuk na zaklade jakeho znaku, tak uz proste neplati vubec. A takovemu zrizeni se pak casto rika diktatura. Proste pravidla bud plati pro vsechny stejne nebo neplati vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, teď totiž platí pro všechny stejně. U vyhošťování. Jak pro vlastní občany, tak pro cizince. O tom se tu celou dobu bavíme.

Diktatura je autoritativní forma vlády, s nějakou právní vymahatelností pro určitou skupinu obyvatel ten termín nemá absolutně nic společného. Zase ho jenom taháš z klobouku, abys postrašil.

Reagovat
Busby babes

vlastni obcany muzes vyhostit ze zeme? odkdy?

prave ze netaham z klobouku nic. proste klasifikace trestnych cinu je stejna pro vsechny. Nemuze byt neco trestny cin jen proto, ze ses imigrant/krestan/ beloch. O tom se tu bavime. Tresty pak mohou byt ruzne, prave proto, ze imigranta muzes vyhostit. Coz ale u trestneho cinu asi udela maloktera zeme, ze by treba vraha jen vyhostila.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak znova a bez ironie, jako pro šestiletého, abys to pochopil i ty. Vlastní občany vyhošťovat nemůžeš. Cizince vyhošťovat můžeš. A to v současném modelu. Nacházíme se tedy v diktatuře?

Původní Sulikův text chápu tak, že chce vyhošťovat nejen za trestné činy, ale také za přestupky. Ne že chce dělat z přestupků trestné činy.

Jako obvykle jsi mimo s tím, že málokdo vyhostí za trestný čin, protože trestný čin zdaleka není jen vražda. Za jedinou noc se například našly stovky až tisíce znásilňujících násilníků. To je trestný čin. Stejně jako krádež od určité hodnoty. Takových trestných činů je imigranty pácháno řádově víc než vražd. A jsou to přesně ty případy pro vyhoštění. Co se týká vrahů z řad imigrantů, je obvykle po činu sbírají smetáčkem, takže netřeba vyhošťovat.

Reagovat
Busby babes

jasne no, mimo jsem ja. tak si najdi takove pripady, kdy byl nekdo za znasilneni odsouzen JEN k vyhosteni. Pokud to je trestny cin, za ktery je pak u soudu ulozen trest odneti svobody, tak to vetsinou je neco ve stylu: 5 let + vyhosteni. Ale tech pet let si odsedi v te zemi (pokud nedojde k extradikci). Ale jo, klidne dal vysvetluj jako petiletym detem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochop, že současná migrační situace nemá po dobu historie současného evropského soudního systému obdoby. Evropská legislativa (ani nic jiného) není připravena na situaci s takovým počtem migrantů nebo dokonce na Taharrush. Právě proto je třeba reformovat a urychlit vyhošťovací proces - což se koneckonců i nějak pomalu dalo do pohybu. Ani Německo totiž nedokáže uvěznit tisíc lidí najednou. Takže...evropské kvóty na vězně, nebo vyhošťování?

Reagovat
avicii

Reagovat
puji

Hmm letim tam ve ctvrtek

Reagovat
I am Mancunian

prinajhorsom si este raz poletis no

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

Teď to bude nějakou chvíli nejbezpečnější místo na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to letiště do čtvrtka vůbec nějak zprovozní.

Reagovat
SunFells

To by mě docela překvapilo, kdyby tam nebyl jen omezený provoz, ale pro pujiho je určitě vhodné to sledovat a nechat se danou společností před odletem ještě informovat no.

Reagovat
Miguel19

Nějaký uprchlík zase obohatil evropskou kulturu.

Reagovat
minoLFC

Tak to museli organizovať miestni, ktorí to tam dobre poznajú.

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší zase budou fanatici na obou stranách jak Konvičkovici tak sluníčkáři. Nemůžeme to třeba hodit na cigány jak se to dělalo v minulosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec měla Fuhrerka ještě velké štěstí s načasováním voleb

Reagovat
ZJEV

Včera když jsem si četl článek, jak se v Bruselu chvástali, že ten Abdeslah, nebo jak se jmenoval, je pro ně co se týče informací zlatý důl jsem si říkal: Ty vole to jsou blbci, teď se všichni ti radikálové poserou a zdrhnou a nebo se půjdou rovnou odpálit a....

Reagovat
Pipo123

Tak im treba, zrovna Belgicko si to za tú politiku posledných rokov zaslúži. Kopec Belgických občanov toto predpovedalo ešte pred desiatimi rokmi. Nikto ich nepočúval, to že Brussel je arabské mesto nikoho netrápi a do pár rokov to bude už čisto moslimské mesto a všetci odtiaľ zdrhnú preč. Je nádherne sledovať ako europske mesto v priebehu pár rokov stratí svoju identitu a stane sa moslimským mestom. Ľudia čo sa tam narodili a žijú tam celý život odtiaľ odchádzajú a stahujú sa do menších miest, len kvôli politike celej posranej európskej únie. Fakt na smiech, alebo do plaču ?

Reagovat
ZJEV

Do toho jaký Brusel byl a je zas tak nevidím každopádně pokud tam jsou ghetta a Belgičané se z tama radši stěhují pryč, tak je to teda určitě k pláči no. To je tak, když necháš hosta, ať se chová jako doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co bys musel mít na svědomí, aby sis zasloužil teroristický útok. Navíc na letišti. Tam ani jedna z obětí nemusí být Belgičan.

Reagovat
Pipo123

Možno sú to tvrdé slová, ale Belgicko to proste posralo a už dávno sa o tom rozprávalo. Majú tam toľko radikálov a teroristov že ich počet asi ani nevedia. Takže mali túto situáciu riešiť v minulosti a ako som písal vyššie, tých ľudí čo na to v Belgicku upozornovali bolo kopec. Teraz je už neskoro na nejakú zmenu, Brussel už nezachránia, tie odhady že do roku 2030-40 to bude už moslimské mesto sa pomaličky ale isto naplnajú, navyše to by až tak nevadilo, ale vadí fakt že tam je kopec bláznov a radikálov čo majú sklon k podobným veciam ako dnes či v Paríži

Reagovat
iamek

Kurvaaa a ja si koupil letenky a ubytko na kveten. Trip Brusel - Antwerpy - Brugetty - Bruggy - Brusel a dodom. No nic musim zrusit. Strach ani nemam, ale cena hotelu a letenej pujde na stokorunove castky. Stejne jako po Parizi, kdy se z Bratiskavy litalozpatecni i za 1200kc a hotely pro dva na noc i za litr 4*. To same prijde tady.

Reagovat
Zaschrona

Takze prichazi idealni cas na to, abych se podival do Bruselu, diky teroristi.

Reagovat
iamek

Samozrejme. Levnejsi to nebude. A Brusel je pry nudna, ale antwerpy a bruggy pryntop.

Reagovat
Zaschrona

Jojo, ono toho je v Belgii a blizkem okoli fakt hafo, co bych chtel videt. Zvlast tim spis, kdyz jsem krome historie i fanda do cyklistiky a F1. Ale holt neni uplne lehky najit narychlo vic nez jen vikend na ten trip do Bruselu.

Reagovat
iamek

Vikend mas malo. Antwerpy pry dva dny, brusel jeden, brugetty mas jen zoo a bruggy den. Ja cekal, ze mi bude stacit vikend na Budapest a nestacil.

Reagovat
Zaschrona

Ja v te Budapesti samotne jsem byl 3 dny a teda klidne by to bylo, myslim, na cely tyden, fakt super. A to navic kdyby clovek chtel videt jeste i neco z blizkeho okoli, tak jeste vic - ja tam byl krome toho pak na vikend na F1 v Hungaroringu a pri te prilezitosti v Gödöllo. I by se tam toho naslo o dost vic.

Reagovat
iamek

Budapest je mega. Jsem necekal. A ty burtgy v jack baru a u zoo. Neuveritelne. A zadni arabaci nic. Raj.

Reagovat
iamek

Jinak casu malo. Ted vined na Febiu a proste malo, malo, malo.

Reagovat
Kowe

Reagovat
andrew96

Vítejte v Belgistánu.

Reagovat
ZB 07

Takovej Molenbeek by si zasloužil srovnat se zemí..a to stejné Rakka..

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně bezpečné ;) #CallBrussels

www.youtube.com/watch?v=PL7hvXeOAKw

Reagovat
smazaný uživatel

“There is virtually nothing left now. They have emptied it. I have virtually nil affect on Newcastle in reality because I only pick the board.”

“But there is negativity around me as an individual when it comes to Newcastle, so the best thing was to make sure it was on solid ground and then step back and get them to self manage Newcastle.”

Ok. Jinými slovy - Newcastle čeká osud Leedsu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo Aston Villy. Na konci toho clanku povedal pravdu, minul 80 milionov libier za posledne 2 prestupove obdobia, ale vysledkok nikde. Ani sa mu necudujem, ze lutuje kupu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti jasný, že primárně je za to zodpovědný on?

Reagovat
smazaný uživatel

Ved to som ani nenapisal, ze nenesie zodpovednost. Ale obklopil sa aj neschopnymi ludmi. Nemozes povedat, ze nepodporil manazment klubu investiciami v poslednom obdobi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

#Kroos in talks with PSG ! And he is in Guardiola's shortlist at City and Manchesrer United are willing to offer €50M for him ! #RMCsport

Reagovat
smazaný uživatel

Pfuu, United naňho nemajú miesto. Do City ideál.

Reagovat
I am Mancunian

nemame miesto ? presne taky hrac by sa nam hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme že by sa hodil.

Reagovat
kiwwi

no Carrick uz pomaly konci, Kroos by bol super nahrada...a mat stred Kroos - Basti, to by bolo zuzo

Reagovat
nani92

Este Mullera, riberyho, robbena a na lavicku Straku

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Swarley

jakože Straka jako manažer je v pohodě?

Reagovat
Darren Fletcher

ideme mat mourinha kamo, nie je to uz jedno?

Reagovat
kiwwi

tiki taka, jaka tiki taka, co to je tiki kaka jezismaria

https://youtu.be/oaPiumd_0Ug?t=1m34s

Reagovat
Wat

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak Kroos za Carricka jo? to je fakt stejnej post no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako Carrick, Fellaini, Schweinsteiger, Schneiderlin.

Reagovat
smazaný uživatel

To som rátal že je na 2 posty tak akurát

Reagovat
Wat

Tak Fellaini půjde skoro určitě pryč, ne? Do toho Carrick taky pomalu půjde. A Kroos je extratřída, pro toho je místo prostě všude podle mě.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Za predpokladu, že pôjde aj Van Gaal. Taký Mourinho by si ho ale tiež mohol nechať ako škodcu do jeho taktiky. Pokiaľ ešte majú v United trochu rozumu, tak Fellainiho samozrejme predajú.

Reagovat
Swarley

ono je to těžké, hlavní chyba je to, jak ho LVG vůbec využívá...já při jeho přestupu doufal, že budeme schopní z něj udělat CM a kdyby to ideálně šlo, tak DM, ale to jsem se teda krapánek seknul...na to bohužel nemá hlavu, aby byl schopný takový post zahrát, pořád se někde motá mimo pozice a to je pak těžké...

pořád si myslím, že pokud se bude správně využívat, může mít na lavičce své místo...ale rozhodně by se s ním neměl počítat do toho absolutního základu...jako určitej taktickej prvek bych si ho nechal, ale tak s tímhle využitím by se jen těžko spokojil...tam asi bude fakt nejvhodnější ho prodat...

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini sa podľa mňa nedá nijak normálne využiť, okrem vzdušnej sily na posledných 5 minút, keď sa v prípade nepriaznivého stavu zúfalo nakopáva do vápna. Minule som sa nad tým zamyslel, že on je hráčom, ktorý by nemal byť nijak postovo zaradený, lebo sa k nemu žiaden post proste nehodí/nevie to hrať. Mourinhovi by ešte mohli imponovať jeho lakte v tvári protivníka, príp. hráč do absolútneho betónu. Neviem koľko ma plat, ale asi to nebude málo

Reagovat
Tomanatura

V Evertonr hral na tom podhrotu dobre. Jen na neco lepsiho vubec nema, navic je psychicky dost dole. Az takovy traged to neni.

Reagovat
Wat

Tomu věřim, že by Fella škodil i jeho taktice...

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick se konečně vrací domů. Prý má už v Newcastlu i nemovitosti koupené.

Reagovat
cristiano.K.

méně pohybu, méně zábavy

Reagovat
nani92

Co nemame?

Reagovat
EXoRcIsT

super nahrada za Carricka

Reagovat
Swarley

má vůbec důvod k odchodu z Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

Není to moc pravděpodobný, ale možný jo. Real nevyužívá jeho plnýho potenciálu. A je možný, že to jednu nebo druhou stranu takhle přestává bavit.

Reagovat
Swarley

co je špatně? vím, že hrál hodně hluboko, někdy až pomalu DM...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jako není to vyloženě průser, už tam hraje celkem dlouho, ale DM to není. Teď pár zápasů hraje Casemiro, takže Kroos s Modričem jsou volnější a hrajou víc nahoře a prostě je vidět, že jim to víc svědčí.

Reagovat
Swarley

právě mi to přišlo takové zvlášní, jak někdo může dostat nápad, že v té záloze by měl hrát Kroos toho nejstaženějšího...jako asi si s tím poradí, fotbalista je to kvalitní, ale jak říkáš, je škoda ho takhle brzdit....

Reagovat
Wat

To mě napadlo hned při prvním pohledu na tu zprávu.

Reagovat
Swarley

právě no, že zrovna v téhle době budeme jen tak lovit v řadách Realu nebo třeba Barcy, to bych nečekal...ale tak Peréz je fakt blázen, u něj člověk nikdy neví...

Reagovat
Wat

Podle mě teda spíš dotáhne pořádný DMko, pokud vůbec, aby mohl mít Kroos tu potřebnou volnost a byl využitej naplno. To mi přijde reálnější, než že by šel k vám či do City.

Reagovat
Swarley

jako kdyby to nebyl Real a Peréz, tak bych řekl, že tohle zní reálněji...

Reagovat
Wat

Je vidět, že mu věříš, i když jde o Kroose, tak se není čemu divit...

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna nikam nepojde, ale tak vieme ako to, Real dva roky bez trofeje mozno, tam sa mozu diat rozne veci

Reagovat
Swarley

jedině tak, že by Peréz zase roztočil hvězdná kola a koupil Pogbu nebo něco podobného...což by u něj úplně nepřekvapilo, to je fakt..

Reagovat
Error

Tak přes Daridu by si nezahrál.

Reagovat
Swarley

no vidíš, to jsem se chtěl někde zeptat...co to je jako za úlet? jsem si myslel, že to je nějaká kravina a on se k tomu Darida vyjadřuje, jak kdyby mu v týdnu z Realu fakt volali...

Reagovat
smazaný uživatel

To nemusi byt vobec kravina

Reagovat
Swarley

určitě nemusí, ale teda dost mě to překvapilo...Darida je v současnosti nejzajímavější zboží z našich, ale že by až na Real?

Reagovat
Kang & Kodos

Perez chce expandovat na náš trh.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ono, ten skauting maju po celem svete. To, ze sa onho zaujimaju este neznamena, ze ho kupia. Ved som tu uz raz pisal, ze som cital, ze sledovali napr. aj Stevena Fletchera...

Herta je v hajpe a on patri medzi najdolezitejsich hracov. Logicky sa zacinaju zoskupovat velkokluby, aby si cekli matros skor ako konkurencia. Ale moc vazne by som to nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale urcite by si zasluzil nejaky karierny posun v lete. Maka ako o zivot.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mateo16

Prosim ta ked nevies o prestopovej politike Realu nic preco to hovoris ?

Reagovat
smazaný uživatel

o prestupovej politike Realu vieme vsetci. Ja pisem o skautingu, dobre moj?

Reagovat
wild

Carrick konci, Fella dopice a hned bude nanho miesto

Reagovat
ACSMan

Demichelis to je to nejlepší co se mohlo v City stát

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
vrabejka

břídil kola jasný Škrtel.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že není břídilovská sestava kola. Stoperská dvojice Škrtel Demichelis

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kiwwi

Ex-Newcastle midfielder Jonas Gutierrez claims the club deliberately did not start him in matches so they could release him after cancer treatment.

The 32-year-old is suing the club for in the region of £2m over disability discrimination after he was diagnosed with testicular cancer in October 2013.

http://www.bbc.com/sport/football/35872542

tam sa to ruca jak domcek z karat v tom Newcastli

Reagovat
smazaný uživatel

Keď je to pravda, tak hnus od klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, ze je to pravda, proc myslis, ze nadavame na Ashleyho? protoze se klubu nedari? ne.. jde o to, ze z respektovanyho klubu udelal cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si to nemyslím. Je to podobné, ako teraz pri Greenovi v QPR. Už si za nich nezachytá, pretože ak by odohral čo i len jediný ďalší zápas v Champe, tak by sa mu automaticky aktivovala klauzula predĺženia zmluvy. A on tam berie šialené prachy.

Toto je rovnaký prípad. A nebavme sa o jeho zdravotných problémoch. Klub nie je žiadna charita a nebude platiť hráča len preto, lebo mal ťažké zdravotné problémy. Tí hráči sú platení za futbal. Ja osobne kroku Newcastlu rozumiem. Podľa mňa s ním aj tak nepočítali a nechceli mu ďalšiu sezónu platiť ťažké prachy.

Reagovat
avicii

ak da West Ham 40 mil. Ł za Bentekeho tak pijem tyzden v kuse

Reagovat
smazaný uživatel

Séria dobrých výsledkov a už im začína preskakovať.

Reagovat
vladis271

to čo je za hovadinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Cena prehnana, ale prestup by som chapal.

keby s utokom Benteke-Carroll uhrali aj dalsiu sezonu lepsiu priecku ako LFC, tak by to bolo komicke.

Reagovat
smazaný uživatel

ale inak Benteke spravil 13 bodov do tabulky za tych 1300 minut co mal

Reagovat
smazaný uživatel

*14

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to dali není nad čím přemýšlet.

Reagovat
fenixLFC

ja nevidim jediny dovod okrem overenosti ligou preco by ho mali uprednostnit pre lacazettom a batshuayaklfjf ci ako sa to pise podobne typy ako benteke v kadri uz maju takze by to skor chcelo nejakého futbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

Podobné typy? Koho? Carrolla, kt. je často zranený a keď nie je rozohratý, je ešte drevenejší? Sakho a Valencia nie sú podobné typy...

Reagovat
fenixLFC

yup carrolla. pride mi zybtocne mat oboch. Benteke je lepsi ale carrolla za 19 mega posles do haja? alebo bude benteke hrat namiesto neho? nehovoriac o tom ze carroll pod bilicom (najma kvôli zraneniam) nie je jednotka

Reagovat
smazaný uživatel

Písal si v množnom čísle (typy) a ja som reagoval hlavne na to, čiže len "typ"... A kľudne sa zbavia Andyho, peniaze budú mať, aj keď neverím, že by dali až 40 za Chrisa...

Reagovat
smazaný uživatel

blázni, hodnotu má tak polovicu...

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepší bude, že vy to odmítnete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som skor cakal 30 od chelsea, ale to by musel dat este zopar golov

Reagovat
Counter

To bude teprv sranda, když nad Liverpoolem skončí jeho feeder club Southampton a k tomu i jeho úschovna nechtěných hráčů West Ham.

Reagovat
fenixLFC

co je na tom sotone sokujuce? ked si hral nejaku onliinovku tak vies ze proti feednutemu superovi sa hra tazko a my sme saints nafeedili veru statocne

Reagovat
SunFells

User Actions

Following

Mesut Özil

‏@MesutOzil1088

Have seen the media reports today. Arsène Wenger was a big reason for me joining Arsenal – this hasn’t changed!

Né že by to ale předtím mohl někdo brát vážně.

Reagovat
Mastný Chobot

Happylight bral

Reagovat
SunFells

Arsenal want Xhaka, meet dad: €43m fee, €5m for player, €2.3m agent, €8m wages. [Bild]

Pro fandy Live, kteří se tu u každého z Německa rádi ohání nemálo bulvárním Bildem a přejí si Xhaku

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

meet dad?

Reagovat
smazaný uživatel

meet dad, tak to je gamechanger...

Reagovat
fantomas

#StopIslam trenduje na twitteru

Reagovat
smazaný uživatel

Copak? Málo lajků u #JeSuisBrussels?

Reagovat
r.mrazik

ted uz nikdo nema ani zadnou vlajku pres profilovku

Reagovat
fantomas

Lajků?

Reagovat
Busby babes

co vidim u worldwide trends:

#Brussels

#PrayForBelgium

Rob Ford

#JeSuisBruxelles

stop islam tam neni.

Reagovat
fantomas

Už ne, byl v době, kdy sem to sem dával.

Reagovat
Busby babes

ok. koukam, ze to pouzivali i dost v pripsevcich typu, ze ten hastag je uplne debilni.

Reagovat
fantomas

Jj, zaplaťpánbůh

Reagovat
fantomas

A už je to zpátky, na topce dokonce.

Reagovat
Busby babes

ted uz to taky vidim.

Reagovat
Hokaido

Trochu k tématu:

No vždy se dokázala Evropa ubránit nájezdníkům .... teda až do doby EU která vše posrala v čele s Merkelovou a hloubý český národ (nemyslím tím všechny) se musel k téhle organizaci připojit, jako ovce, co jde na porážku a nechává si stále jen diktovat, co má dělat Emotikona smile nejsem bezcitný, ale za veškeré teroristické útoky si může Evropa sama a už x let o téhle hrozbě vý a co udělala, ještě si je pustila skoro až ke dveřím a jediný co jsem uznával a uznávám je .... naše vlast, naše zákony, naše hranice a hlavně naše Ženy a děti a EU je jeden velký omyl za který budou platit všichni a jestli po mě chce někdo soucit, za něčí chyby, tak to pardon a Sorry !! PS .... je mě úplně u prdele, co si o mě ted' kdo myslí, ale tohle je realita !

Nechť teď každý bohu poděkuje, kdo nemá takové přátele na FB.

Reagovat
fantomas

klenot

Reagovat
Hokaido

Je to tvrdej kluk, no... ( a celkem velkej fanda MU, tak snad sem nechodí )

Reagovat
Kowe

No vždy se dokázala Evropa ubránit nájezdníkům.. proto byli až u Vídně a Evropu zachránila i souhra náhod

Reagovat
Hokaido

Přesně tohle mě taky napadlo- Evropa už byla několikrát v horší situaci, než dnes. Ale ani jsem na to nereagoval, nemám na to sílu.

Reagovat
Busby babes

treba mysli to jak se Rimane ubranili Hunum... oh wait..

Reagovat
Godwinson

V obou případech je zahnali, to je hlavní

Reagovat
Zaschrona

V tomhle ma docela pravdu ale, Evropa to nejak prezila. I tohle nejak prezije.

Reagovat
Godwinson

Zrovna v tomhle směru vyhlídky nejsou nic moc

Reagovat
Zaschrona

EU vsechno vyresi, klidek.

Reagovat
Godwinson

Toho bych se bál nejvíc

Reagovat
Busby babes

jeste mel dodat Nas jazIk a bylo by to dokonaly.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

John O’Shea has played against Newcastle 21 times in the ‪#‎BPL‬, and never lost…ty pico

Reagovat
vodka

Sheasy je borec

Reagovat
niflheim

Reagovat
vladis271

aspoň by za tými hráčmi mohli poslať agentov a nie, že si to vybavia takto natajnáša popri príprave.

Reagovat
fenixLFC

co vies ci neeboli za hracmi a tieto priatelske zapasy su sucastou prestupu

Reagovat
vladis271

tí cigáni hrajú v príprave vlasttne aj s nami.

Reagovat
fenixLFC

neboj, nam nemaju moc koho zobrat...mozno tak coutinha

Reagovat
vladis271

toho sa bojím, ten by im v tom cirkuse pasoval ako riť na šerbel. Nebol by drahý. Tak 35 v librách tipujem a bol by to bagrain ore nich.

Reagovat
Kowe

zatim na Barcu ale nemá

Reagovat
Diego2

cirkus, cigani Nebud tak zatrpkly i vy se mozna vyhrabete z toho hnoje a uzijes si fotbal

Reagovat
vladis271

čo sem lezeš, pod PD máte útrum?

Reagovat
Diego2

jj je tyden nohy na stole a odpocivame

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Prý má hrát i s MK Dons

Reagovat
kvasha16

Chelsea během 10 minut vyprodala všech 2000 lístků na venkovní zápas proti Swansea a to i přesto, že klub již prakticky o nic nehraje, fanoušci navíc budou muset urazit 290 kilometrů. ‪#‎plastics‬

Reagovat
r.mrazik

to jsou ty dva tisice,co klubu fandili uz pred nastupem Romana...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
koudys2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea v lige doma:

poslednych 7 zapasov, 6 remiz.

vonku:

poslednych 5 zapasov, 4 vyhry.

That's why

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
spider_8

Fanoušci jsou obrovský pozitivum téhle sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Však tohle na plastic fanoušcích Chelsea nic nemění.

Reagovat
koudys2

na tvé trapnosti rovněž ne

Reagovat
fenixLFC

tak ked uz nehraju europu, chcu si vyjst mimo anglicko

Reagovat
off-olda

Schmeichel dánským fotbalistou roku Se owny posere.

Reagovat
Error

Mastný Chobot

21.03.2016 13:42 #

The FA are attempting to lure Alex Iwobi back into the England setup before his full debut for Nigeria. [Mirror]

18:36 Iwobimu se udělalo špatně

Alex Iwobi by nakonec nemusel být připraven odbýt si v pátek proti Egyptu soutěžní debut v dresu Nigérie poté, co se mu udělalo špatně ze salátu, který včera spolu se zbytkem týmu pozřel na tréninkové základně v Abuji. Devatenáctiletý nigerijský rodák, který coby mládežník reprezentoval Anglii, kvůli nevolnosti vynechal poslední trénink mužstva. (espnfc.com)

Takže FA se dala na catering?

Reagovat
SunFells

Ze salátu je mi taky špatně.

Reagovat
Lacko_Boh

ako ani ja nemusim Kornela nejak extra ale až tak?

Reagovat
SunFells

Kornel je super.

Reagovat
Counter

dobrá náhodička

Reagovat
SunFells

Alexander Iwobi

‏@alexiwobi

Had The Maddest Food Poisoning But I Am Good Now & Feeling Ready For The Egyptian Match ✌

Reagovat
vladis271

OT:

http://www.csfd.cz/film/382006-neznami-hrdinovia/komentare/

wau, takto pohnutí som nebol dávno. Fakt existuje veľa vecí, či ľudí z minulosti na ktoré môžeme byť hrdí. Je to na ulozto, odporúčam.

Reagovat
SunFells

Woy povolal Drinkwatera

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře dělá. Ten hráč je jak stroj tuhle sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.humblebundle.com/sega-strategy-bundle

Eastside hockey manager za pouhých $5, kdo by chtěl vyzkoušet + další hry.

Reagovat
cristiano.K.

to co se rozjelo na Škrtěla je fakt unikát, potom co byl Sakho u tří golu a ještě nám nebyl jeden uznanej kvůli jeho ofsajdu

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fff

Twitter ho uplne zozral tiez . Ale tak nehral dobre to je jasne, vela ludia mu nvedelo prist na meno ani ked hral na svoje pomery velmi dobre, nema to lahke. Sakho ma zas taku auru nedotnutelnosti, hoci teda vieme, ze po zraneni bol nejake dva mesiace tiez vcelku mimo.

Ono ale ak pride Matip, Sakhovi a Lovrenovi Klopp podla mna vcelku veri, je tu Gomez, spekuluje sa o Sulem a je tu este Kolecko s mensim platom nez Skrtel. Mozno by aj on sam uvital ochod, niekam v ramci PL etse ucite ma co ponuknut a zahral by si zrejme viac.

Reagovat
fff

Hoci teda o Sulem pise Bild ... a podla Bildu uz nebude o rok mat kto v BL hrat, kedze vsetci budu u nas.

Reagovat
cristiano.K.

jasně, ale nastoupil po zranění, takže tím spíš se čeká,že bude nerozehranej. Penalta asi taková, že rozhodčí klidně mohl pískat faul na Škrtěla, zkrátka došlo ke kompenzaci za Lovrena. Třetí gol z velké časti jeho to je jasný, ale když si fakt vezmeš, že Sakho hraje úlohu ve čtyřech golech (jeden neuznaný), tak ten hate působí strašně vtipně

těch spekulací je strašný množství, že k nim nepřikládám váhu. Jistý si jsem koncem Tourého, což vlastně naznačilo i to nedělní střídání.

Reagovat
Rssa

Sakho byl u tech branek, ale vetsi vinu bych pripsal na konto Skrtela, protoze on ty branky chybama zpusobil. Sakho se provinil tim, ze nebyl duraznejsi a vicemene stinoval, ale byl to prave Skrtel, kdo za to mohl.

Skrtel je tedy kritizovan pravem.

Reagovat
cristiano.K.

stínoval a nestíhal, což je dle mě vážný důvod ke kritice.

Reagovat
Rssa

Nestihal zareagovat vcas a pristoupit tak, aby zabranil brance, vse ale zpusobeno neduraznosti, ztratou mice a fyzickym odpadnutim Skrtela...

Reagovat
cristiano.K.

první gol - nesmyslná ztratá míče od Flanagana, Mané jednoduše oklame Sakha.

druhý gol - Škrtel prohraje souboj, Sakho nestíhá dosoupit Peleho.

třetí gol - špatný výkop Mignolet, Škrtel odhlavičkuje soupeři, Allen nepřeruší, Sakho nezachytí.

Reagovat
Rssa

Skrtel nevyhraje hlavu, pak se necha telem odstavit a mic jde na protihrace. Sakho zareaguje pozdeji i prave kvuli tomu

Nerikam, ze Sakho je buh. Ale ze byla chyba Kloppa tam poslat skrtela, ktery nema formu, je slaby a chybuje...a tim znervozni i sve spoluhrace.

Reagovat
cristiano.K.

ježiš, nemá formu? Nebo to byl zkrátka první zápas za áčko po zranění?

Klopp ho samozřejmě nasazoval s tím, že bude lepší než Lovren a příště určitě ho zamýšlel dát do základu, jenže Škrtel si to svým výkonem dost pohnojil.

Reagovat
Rssa

Nebuď zaslepeny a najust proti proudu. Skrtel hrát neměl, chyba Kloppa. Předvedl tragicky výkon, tak byl ohodnocen jako tragéd. Sakho svoji práci nedělal dobře, ale z velké části kvůli chybám spoluhráčů (Skrtel a Flannabauer)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

tak ono jít jako stoper do rozehranýho zápasu je vždycky těžký notabene po dlouhý pauze kvuli zranění

Reagovat
Rssa

Ano, proto se to nemělo stát. A proto tvrdím, že předvedl tragicky výkon, přičemž ho za trageda nepovažuji.

Reagovat
cristiano.K.

zaslepený seš ty, pokud hodnotíš výkon Škrtěla horší než Sakhův

Reagovat
Rssa

Ano, Skrtelovy chyby vedly k tomu, že Sakho nepokryl protihráče. Však to je evidentní.

Sakho hrál špatně, to já přece nepopírám. V ideálním případě by měli hrát dva jiní stoperi a Sakho jako třetí do rotace.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kowe

otázka kde bude pravda.. jestli ji bude blíž několik tisiců lidí a nebo ty sám

Reagovat
cristiano.K.

pokud tisíce lidí nevidí,že Sakho byl u třech golu + nám jeden kvůli němu neuznali, tak by se měli dát na jiný sport

Reagovat
Maresma

Reagovat
Cipinho

Reagovat
fff

Reagovat
vladis271

Reagovat
Counter

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Docital som sa o moznom odchode Martina Skrtela z Liverpoolu. V zavislosti na tom, kam by siel, by som sa aj potesil. V minulosti sa pisalo o zaujme z Talianska. Tam by sa nieco nove priucil, z coho by mohla tazit repre.

Reagovat
smazaný uživatel

taliančine?

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze pojde niekde kde bude mat isty zaklad napr. do Barcy

Reagovat
Kowe

S tou Itálií nevim, moc mi teda do stylu italskýho fotbalu nesedí. Pro něj by byla nějakej slabší tým PL, případně prostě tým PL, kterej hraje zataženou obranu, tam by jeho přednosti byly nejlíp využitý.

Reagovat
Rssa

Bylo chybou Kloppa, ze tam toho Skrtela poslal. Byl opravdu tragicky, bez fyzicky, bez odhadu, nestihal a kazil. Sakho taktez, nezastavil branky, ale v pocatku ty jeho chyby byly mensi nez chyby Skrtela.

Obrana by mela byt jednou z priorit v lete, protoze je to nase slabina. A to velka.

Reagovat
cristiano.K.

at chcete nebo ne, Škrtel je nejkonzistentnější stoper za posledních pět let, že je to dáno zraněníma Aggera či Sakha na tom faktu nic nemění. Je to sice smutné konstatování, když byl to měl být maximálně třetí stoper,ale co se dá dělat. A kdy jinde ho tam má poslat než ve chvíli, kdy Lovren zahraje špatný poločas. Nebyla to Kloppova chyba, nýbrž selhání Škrtěla a minimálně ve stejné míře Sakha.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba Kloppa byla to, že tam nedal Kolečka když ten hrál dobře..

Reagovat
Swarley

chyba Kloppa hlavně byla, že šel do Liverpoolu...od té doby se to s ním veze...

Reagovat
fff

Aj s tebou sa to uz nejaku dobu veze swarlos.

Reagovat
LGT

Reagovat
Swarley

čo na to povedať, rád sa vozím

Reagovat
Swarley

kazdopádně "oni su tu neni" a "vozit sa na bicykli" jsou nejlepší slovenský slovní spojení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

rovnako ako vase nezvladanie ze uprednostnil nas a na vas sere pes

Reagovat
Grahf

jak vás mohol uprednostniť, keď my sme sa o neho vôbec nezaujímali? Ver tomu, že keby sme ho vtedy chceli, tak je dávno v United.

Reagovat
smazaný uživatel

neverim, lebo je v LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nahodou.

Reagovat
cristiano.K.

YNWA měl už dávno nacvičenou, byli jste bez šance

Reagovat
Swarley

proč hned nezvládání? on na svou chybu brzo přijde

Reagovat
Rssa

Dědko nezvladajko?

Reagovat
Swarley

nn, děkdo predpovedko, vás nezáchrání ani Klopp

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

ako sorry zas to nie je ziadna Sibyla aby vedel, ze to takto odpadne podla mna bolo logicke, ze ked uz striedal Lovrena tak zrovna za Skrtela

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

alebo chyba Lovrena, ze bol taky premotivovany jak kokot

Reagovat
masly008

kde se dá sehnat ta knížka?

Reagovat
smazaný uživatel

môžem ti ju predať

Reagovat
masly008

nevíš jestli vyšla,nebo má vyjít v češtině?s angličtinou si moc netykám.bych to luštil hooodně dlouho.

Reagovat
fff

West Ham Co-Chairman David Sullivan on Benteke: “He’s a player we admire but the problem is he is on huge wages that no club can afford.”

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

To nechápu, však mají Emenikeho a Carrolla, tak na co další tank? A to nemluvim o dalších útočnících...

Reagovat
Kowe

tak zase Benteke je o level jinde než tihle dva

Reagovat
salami

bejt Carroll fit, tak rozhodně ne

Reagovat
Kowe

bej Carooll fit tak o půl levelu, takhle o level

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
salami

o level ne, souhlasim, že momentálně je Benteke určitě kvalitnější, ale hlavně díky Carrollovejm zraněním, bejt Andy dlouhodobě fit, tak je to jiný kafe, a je teda fakt, že dost ztratil dynamiku, což přičítám taky těm zraněním, nicméně West Ham naprosto chápu, na Andyho se nedá spoléhat a stavět na něm

Reagovat
Counter

http://is.gd/536Ewv

djourou skáče do vzduchu aspoň metr dvacet...

Reagovat
Lacko_Boh

chudak, ale cez Nacha nema narok no Ci mali sme prehnane ocakavania?

Reagovat
Lacko_Boh

ale aj tak bol lepsie ako Clichy- to je v pici

Reagovat
Counter

Tak asi jde o určitý kompromis - on by chtěl hrát víc, což mu Nacho nedovolí, a klub tak potřebuje na levý kraj někoho mladšího, kdo bude Nachův understudy bez věčné nespokojenosti z menší porce minut díky výhledu do budoucna.

Reagovat
SunFells

Na lavici přestal být hladový.

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že měli.

Reagovat
smazaný uživatel

ua este giroud a mozem ist na to

https://www.youtube.com/watch?v=2rEO1nju_fw

Reagovat
Trand

Guerreiro Sibyla.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
M0rb1D4S

https://www.youtube.com/watch?v=QWYpQdBpt-g

Tohle od svého střeďáka prostě chceš. Náš nejlepší hráč ve druhé polovině sezony.

Reagovat
Usty

Costa je ještě o trošku lepší, Willian asi taky Ale Fabre hraje taky výborně, překvapil mě i tím, že dobře brání. A proti West Hamu byl neuvěřitelnej.

Reagovat
patas92

Movie OT:

Force Awakens BD venku

BvS zatím podle rottentomatoes, metacritic a pár lidí z čsfd, docela průser

Reagovat
r.mrazik

i revenant je venku

BvS...to se dalo docela cekat...Snyder je nic moc..

Reagovat
patas92

Já od toho taky moc nečekal, ale po těch úplně prvních ohlasech jsem trochu doufal, že by to nemusel být brak jak Man of Steel...Ale asi bude

Reagovat
fff

Man of steel bol brak?

Ako v pohode, len ja mam asi fakt nizko polozenu latku zabavy a som nenarocny pokial ide o komiksovky, scifi a pod .

Reagovat
Kowe

Však to byla hrozná sračka. Snažilo se to hrát sice i na nekomiksovou psychologickou notu, ale nevyšlo to.

Reagovat
patas92

Přesně

Reagovat
patas92

Já sem taky nenáročný, mně se líbili i druzí Avengers, ale MoS mně přišlo hrozně o ničem.

Reagovat
fff

Ako prislo mi to vcelku .... no videl som to danvo ale dojmy co mi ostali, ze to bolo pomale. Ale napr. ten uvod filmu na Kryptone bol super

Ja som fakt v tomto nenarocny, Avengers dvojka boli super, vsetky marvelovky sa mi pacia no

Reagovat
pa3ce

ja to mám tak isto a som za to rád aj keď Avengers dvojka ma predsa len trochu sklamala

Reagovat
r.mrazik

tipuju to na takovy prumer...takovy nepotesi,neurazi...ale skoda...jeste jsem nevidel,ale z traileru mi to prislo extremne preplacany...uvidi se...

ale do kina na to nepujdu...to asi az na SS...

Reagovat
Xavi

Revenant má být až 18.5., co jsem teda četl. Máš jiné informace?

Reagovat
r.mrazik

http://sceper.ws/2016/03/the-revenant-2015-1080p-web-dl-aac2-0-h264-rbg.html

1080p web-dl je jen o malo horsi kvalita nez BR 1080p...

Reagovat
Xavi

Dík, ale počkám na blue ray.

Reagovat
r.mrazik

jasny...on rozdil neni moc videt ani na velky tv...

Reagovat
fff

Benteke sa trosku rozrozpraval. Podla mna uz je jasne, ze u nas konci. Vdakabohu.

Reagovat
Zaschrona

Ja bych se ho ale do WHU docela bal prodat, si takhle pomuzete vybudovat pekneho konkurenta. I kdyz zase kam jinam ho prodavat...

Reagovat
avicii

on bude vo West Hame vyborny, a uz vidim ako nas pravidelne zostreli ale skusil by som to...

Reagovat
Kowe

“Some team-mates have said that I was lucky with the arrival of Klopp, because I certainly would play,” he is quoted as saying.

“When your coach says he wanted to take you to Dortmund and a little later you sit at the same club and he ignores you, it is hard to understand.”

Initial hopes and subsequent disappointment largely stem from a early, perceived notion that Benteke could replicate the target-man play of Robert Lewandowski under Klopp at Borussia Dortmund.

But Benteke has so far failed to adapt to Klopp’s high-intensity attacking system—though the striker insists this is not the case.

“I do not understand why people say that,” he continued.

“I can play pressing and moving a lot. It is not that we play in the Barcelona style.”

Reagovat
Kowe

ať už zmizne proboha

Reagovat
fff

Bud nech je ticho alebo nech teda beha a maka ako o tom rozprava, no nerobi to.

A skor nez niekto pride s tym, ze nam vyhral 12 bodov, ok mozme potom argumentovat, ze nam body aj prehral, napr. ked na Arsenale nedal gol z dvoch metorv a zadrbalkopu inych sanci. S Origim je ta hra lepsia, byt zdravy Ings tak verim tomu, ze s nim by sme mali bodov viac nez s Bentekem.

Reagovat
avicii

na Ingsa sa tesim pod Kloppom

Reagovat
Kowe

Nejvic me pobavilo to s tim, ze ho chtel Klopp. Zaprvni Klopp nerozhodoval o prestupech v Dortmundu, takze se scoutingem mel spolecnyho jeste min. A zadruhy kazdej vetsi klub scoutuje stovky hracu, takze to vubec nic neznamena. A na Bentekeho ocividne od BVB nabidka neprisla, tak jim asi nevyhovoval.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

“I can play pressing and moving a lot. It is not that we play in the Barcelona style.”

Reagovat
vladis271

človeku by ho bolo aj ľúto, ale potom vidí, že Benteke vydá pri zápase menej energie než ja, keĎ si idem na hodinku zabehať v miernom pokluse a nvm, či sa mám smiať alebo plakať.

Reagovat
fff

Ale mna asi najviac prekvapuje, ze pomaly aj v tom co ma byt jeho silna stranka, vzdusne suboje, mi pride posledne zapasy Origi lepsi.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fenixLFC

vydrzat hodinu behat

Reagovat
smazaný uživatel

to byla drahá sranda

Reagovat
fff

No ja som sa moc nebavil .

Reagovat
fenixLFC

bavili sa tu len fanusikovia ostatných klubov

Reagovat
tomasinho

“What’s annoying me the most, is that I would have never signed for Liverpool if I wasn’t the manager’s first choice,” he said.

“Everything was there to play a good season at a big club. And it started well, [but] I am the first to admit that I haven’t shown enough my worth for a team like Liverpool.

“On the other hand, under Brendan Rodgers, I knew I would get the opportunity to show my qualities, to show that I was worth the money and that I deserved to wear the shirt of Liverpool. But now?

“The last few weeks I am physically and mentally okay. Since I went to England in 2012 I’ve never been on the bench for such a long period.

“It hurts, especially since I never was as fit as now.

“That’s why I try to grab my chance when I get five or ten minutes playing time. I don’t want people to blame me a lack of professionalism.”

Ať táhne šulin

Reagovat
Kowe

“If I give a bad pass, I get the feeling that [the supporters] resent me more than anyone else. It’s hard to play football then relax,” he attested.

“Despite the situation I find myself in, I am the second best goalscorer of the club, after [Roberto] Firmino, who has eight. That’s not bad, even though I was hoping for more.

“The criticism also stems from the fact that I’m a newcomer; someone who has been at a club is assessed in a different way.”

kokot, bych mu teď nedal čuchnout už vůbec

Reagovat
Mastný Chobot

za čo presne je kokot, podľa toho, čo si sem dal?

Reagovat
Kowe

“Some team-mates have said that I was lucky with the arrival of Klopp, because I certainly would play,” he is quoted as saying.

“When your coach says he wanted to take you to Dortmund and a little later you sit at the same club and he ignores you, it is hard to understand.”

Initial hopes and subsequent disappointment largely stem from a early, perceived notion that Benteke could replicate the target-man play of Robert Lewandowski under Klopp at Borussia Dortmund.

But Benteke has so far failed to adapt to Klopp’s high-intensity attacking system—though the striker insists this is not the case.

“I do not understand why people say that,” he continued.

“I can play pressing and moving a lot. It is not that we play in the Barcelona style.”

“What’s annoying me the most, is that I would have never signed for Liverpool if I wasn’t the manager’s first choice,” he said.

“Everything was there to play a good season at a big club. And it started well, [but] I am the first to admit that I haven’t shown enough my worth for a team like Liverpool.

“On the other hand, under Brendan Rodgers, I knew I would get the opportunity to show my qualities, to show that I was worth the money and that I deserved to wear the shirt of Liverpool. But now?

“The last few weeks I am physically and mentally okay. Since I went to England in 2012 I’ve never been on the bench for such a long period.

“It hurts, especially since I never was as fit as now.

“That’s why I try to grab my chance when I get five or ten minutes playing time. I don’t want people to blame me a lack of professionalism.”

“If I give a bad pass, I get the feeling that [the supporters] resent me more than anyone else. It’s hard to play football then relax,” he attested.

“Despite the situation I find myself in, I am the second best goalscorer of the club, after [Roberto] Firmino, who has eight. That’s not bad, even though I was hoping for more.

“The criticism also stems from the fact that I’m a newcomer; someone who has been at a club is assessed in a different way.”

za tohle

Reagovat
Mastný Chobot

Ja na tom fakt nevidím toľko zlého, je jasné, že je so svojou situáciou nespokojný, ale tie vyhlásenia nie sú nijako búrlivé alebo odsúdenia hodné.

"I’m a newcomer; someone who has been at a club is assessed in a different way."

Na toto sa zabúda, on fakt nemôže za to, koľko ste zaňho vy zaplatili.

Reagovat
Kowe

Ale može za to, že nesplňuje ani základní věci, aby mohl vůbec hrát v základu a v současnosti je lepší i dvacetiletej Origi. Místo aby byl zticha a makal, tak si začne stěžovat do novin..

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim s Dominom, nic nepovedal, ani nikoho neobvinuje ani nic, je len nasraty, ze nehraje..

Reagovat
fenixLFC

vyjadruje sa ako keby bol najvacsia hviezda timu ktoru si nikto nemoze dovolit posadit-What’s annoying me the most, is that I would have never signed for Liverpool if I wasn’t the manager’s first choice. o kloppovi de facto tvrdi ze mu neda sancu (On the other hand, under Brendan Rodgers, I knew I would get the opportunity to show my qualities, to show that I was worth the money and that I deserved to wear the shirt of Liverpool. But now?) Pritom predviedol po vacsinu casu uplne na hovno.

If I give a bad pass, I get the feeling that [the supporters] resent me more than anyone else.-v tom am pravdu pretoze chce hrat uplne cosi ine ako zvysok timu.

A tak by sa dalo pokracovat.

Reagovat
fantomas

Ne no, jenom se trefil při prvních dvou startech pod Kloppem V základu na novej rok nastoupil jednou jedinkrát. Neni divu, že je nasranej.

Reagovat
fenixLFC

mne je jedno kolkokrat sa trafil. na rozdiel od teba tie zapasy sledujem a to ze dal gol fakt nie je ospravedlnenim pre to ako hra a ze ta jeho hra nie je dobra a najma pre kloppa nevyhovujuca

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

klasika

Reagovat
fantomas

Jono, právě tomu se směju.

Reagovat
Kowe

Skoda, ze bez nej davame vic golu nez s nim. Kdovi cim to bude

Reagovat
fenixLFC

jedine tym ze bez neho nas superi podcenuju a s nim si na nas davaju vacsi pozor, ine vysvetlenie neexistuje

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Maresma

Opravdu ti přijde, že řekl něco tak strašnýho, že si zaslouží nadávat do šulinů? Tohle už je směšný a není to nic, co by si zasloužil.

Reagovat
tomasinho

Jo, nemá fňukat a má ukázat, že vůbec něco umí. Zatím krom jedněch nůžek neukázal zhola nic. Akorát, že je zoufale imobilní, ani ty vzdušné souboje nevyhrává a máme 3 lepší volby do útoku.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Reagovat
I am Mancunian

Knee injury! @BSchweinsteiger left the @DFB_Team. He flew to Munich for medical examination

tak bastiana sme si velmi neuzili

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

takže Kroos říkáš...

Reagovat
fff

Reagovat
I am Mancunian

edo vybavi

Reagovat
bbbauch

takze Maruána si poradne uzijem jeste

Reagovat
Swarley

ale jako s tímhle se muselo na druhou stranu počítat, Basti celou sezónu bez zranění na 100% už nikdy nedá...bohužel to je náš nejlepší střeďák, Carrick nemá zrovna super formu, Morgan má jiné přednosti a Ander s Fellou hrajou hrozně, navíc se vlastně ani jeden an to typické CM nakonec nehodí...

Reagovat
smazaný uživatel

nieco vaznejsie? ci sa este nevie?

Reagovat
Busby babes

Löw: "We have to wait for the results, but it does not look positive. We expect a call from Dr. Müller-Wohlfarth today."

Reagovat
smazaný uživatel

vy mate tuto sezonu slusnu marodku len co je pravda.

Reagovat
Busby babes

njn, kdyz se dari... smula no. zrovna u Bastiho se s tim trochu pocitalo, ale i tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney by ale uz mal by na zapas s nami k dispozicii, ze?

Reagovat
wild

Reagovat
Billy McClane

Gerard Piqué: "Anglicko je oveľa jednoduchšie ako Nemecko. Pep Guardiola bude mať množstvo príležitostí vyhrávať trofeje s Manchestrom City"

Som zvedavy teda

Reagovat
fff

Premyslam v com konkretne ma byt Anglicko lahsie, ci vacsim poctom zapasov, vyrovnanejsou ligou alebo absenciou zimnej prestavky.

Reagovat
Zaschrona

Asi videl zapas Dortmundu s Tottenhamem a udelal si zaver.

Reagovat
VasAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to môže povedať hráč ktorý hral v Anglicku pred 8 rokmi, v nemecku nikdy...inteligentný názor naozaj

Reagovat
Infernoqt

v IQ... jen se podívej, jak si ty hlupáky vodí Van Gaal

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnanejsi liga je to jenom diky tomu ze jsou ty tymy nahore slabe.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Mastný Chobot

heh, Gerard by mal byť rád, že je dosť vysoký a nie až tak drevený, aby mohol robiť stopéra vo futbale, lebo keby sa mal živiť niečim iným, tak by som mu moc šancí nedával... Pep to bude mať neskutočne ťažké už len skladaním tímu na ďalšiu sezónu, tam sa to bude prekopávať jak vo Vietname. V prvej sezóne si nemyslím, že nejako výrazne zabojuje o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nerobme z nich Liverpool, ak by mali zdravych Kompanyho a De Bruyneho celu sezonu a pri kormidle niekoho ineho okrem Pellegriniho tak su majstri. Podla mna buducu sezonu utocia na titul. Kupia 2-3 hracov na klucove pozcicie CM a kridla.

Reagovat
Mastný Chobot

Podľa mňa sú na tom dosť biedne. Keď si pozrieš ten káder, tak na každom poste okrem hroťáka by sa im zišla posila. Dvojka tragédna, obrana rozjebaná jak automaty v Rimavskej Sobote, RB majú dokopy 64 rokov, stopéri síce drahí, ale okrem Kompanyho zatiaľ žiaden nič moc neukazuje a asi bude treba jeden namiesto Demichelisa, LB tragédni a tiež už starí, záloha okrem Silvu, KdB, Raheema, 33-ročného Yayu, ktorý aj tak možno odíde, a možno Fernandinha a starého Nasriho nebude spĺňať Pepove parametre.

Buď začne ťahať čarovných králikov z akadémie, alebo bude nakupovať jak Paris Hilton na dojazdoch.

Ďakujem Fučovi za inšpiráciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hart, Kompany, Zabaleta, De Bruyne, Silva, Aguero kludne buducu sezonu zaklad. Ak naucia Otamendiho stat na nohach pri subojoch a daju mu facku pri kazdom naznaku simulacie tak by mohol hrat zaklad tiez. Klucove bude posilnit LB, dvoch CM a prave kridlo.

Von: Demichelis, Kolarov, Fernando, Fernandinho, Navas, Bony, Yaya, Caballero, Sagna.

Reagovat
Zaschrona

Takhle velka obmena to tutove nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto nie je velka obmena, ale nutna obmena. Mozno Fernandinho a nahradny golman zostanu. ostatni preco by nemohli odist.

Reagovat
Zaschrona

A proc by meli? Kolarov by mel zustat, Fernandinho skoro tutove ano, s odchodem Navase bych si nebyl tak jisty, podobne i Sagna, letos hraje dobre. Nahradni golman, stoper, DM, CM, kridlo. Vic nepotrebujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj LB podla mna, tam maju slabinu, ktora sa ukazuje hlavne v LM.

Reagovat
Zaschrona

No, nevidel bych to uplne jako prioritu, ale mohli by upgradovat, to urcite.

Reagovat
Bayern +

A dvojku na hrot ešte bezpochyby!

Reagovat
Zaschrona

Ja na tohle docela verim Kelechimu, navic Pep kdyz tak tutove radsi v pripade zadneho Aguera na hrot radsi hodi Sterlinga nebo neco podobneho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerobme z nich Liverpool a pak vypises tolik veci, ktery by se museli stat aby byli mistri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tolko? Ved trenera noveho maju vyrieseneho, De Bruyne uz trenuje a ci bude znova fit Kompany, je otazkou casu. Akurat 2 novi hraci v lete a hraju o titul, o ktory by hrali aj teraz, ak by mali klucovych hracov fit a neoznamovali noveho trenera pocas rozbehnutej sezony. Nie su to ziadny tragedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zo Gerarda by bol pravdepodobne studovany clovek.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Lacko_Boh

Asi ano ale to neznamena ze je inteligentny. A aj tak to je jedno, ma vraj bohateho tatka, on by sa mal po tejto stranke v pohode aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

Je z celkom uspesnej rodiny to je pravda. Obaja jeho rodicia su mozgy. Aj on dosahoval velmi dobre vysledky. Dokonca boli sklamani, ked zistili, ze si vybral futbal.

Ja taketo vyhlasenia neberiem ako meritko inteligencie.

Reagovat
SunFells

A to borec hraje celkem slušně poker

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
salami

máš nějakej zdroj? Pique zase neni takovej idiot

Reagovat
Mastný Chobot

700. pre klobásu z Pasienkov a baby z Považskej

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Baby z Považskej

Reagovat
Hokaido

Bisexuál Domènico.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

babam z povazskej sa vyhybaj ked nemas prachy alebo holu hlavu

Reagovat
Mastný Chobot

pf, z Považskej je budúca žena mojich detí len musím zistiť, ako sa k nej dostať do blízkosti. Doteraz vždy, keď som niečo s babami riešil, tak to boli baby z mojej blízkosti, s ktorými som sa bežne stretával, v tomto nie som zbehlý.

Reagovat
fenixLFC

ty si v trnave? aby to nebola moja segra

Reagovat
Mastný Chobot

nie

Reagovat
Mastný Chobot

ale to by bola sranda

Reagovat
fenixLFC

Ani nie, lutoval by som ta

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tvoje sestra se jmenuje Romana?

Reagovat
fenixLFC

ee

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United have held secret talks over the transfer of Borussia Dortmund hot-shot Pierre-Emerick Aubameyang, says the Daily Mirror.

Reagovat
Mastný Chobot

keď sa hovorí o Lukakovi, že bude horúci tovar v lete, tak Auba bude jak peklo

Reagovat
fff

Balotelli, Benteke out, Aubameyang in

Reagovat
Mastný Chobot

*Giroud, Joel out

Reagovat
fff

Inak ked som si teraz pripomenul, ze vlastne mame este Balotelliho ... jaaaj dpc.

Odide hrac ako Suarez a my privedieme .... Balotelliho a rok na to Bentekeho ... pici, to co je toto za svet.

Reagovat
fenixLFC

obaja vyzeraju ze v pekle nejaku dobu zili

Reagovat
Swarley

on nebo Lukaku jsou hodně zajímavé varianty do útoku a možná by mohli být v létě dostupní...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak mate Rashforda. Nechte Lukakua v Evertonu

Reagovat
Swarley

Rooney podhrot a na špici Lukaku nebo Auba...Rashford s Wilsonem jako náhrady...

Reagovat
Busby babes

to bych asi uplne nebral, kdyz zatim Rashford ukazuje, ze na to ma...

Reagovat
Swarley

je jedině dobře, že na to má, ale zase nemůžeme se spolehát na tak mladého borce obzvlášť na hrotu...potřebujeme tam stabilní přísun branek a to chce někoho zkušenějšího...mladí můžou být jako záskok a i tak, pokud by byli dvojka a trojka, tak to je pro ně výborná výchozí pozice...

Reagovat
Busby babes

tobe se bude mourinho libit.

Reagovat
Swarley

tak v tomhle to ani nemá spojitost nějak s Mourinhem, prostě je vidět, jak ten stálý přísun branek chybí...tohle jsme měli naposled v té mistrovské sezóně s Robinem, od té doby je to i v tomhle ohledu bída...ten přínos je pak vidět hlavně v těch venkovních zápasech, kde toho kvalitního střelce potřebuješ neskutečně...Robin v té době měl formu a když se dostal třeba do dvou nebo tří šancí, tak z toho byl zaručeně minimálně gól...

teď nám takový střelec chybí, Rooney bude mnohem platnější a lepší na té desítce...a když by mohli být ve hře Lukaku nebo Auba, tak nesmíme váhat a musíme to zkusit...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
r.mrazik

to jsou tedy secret,kdyz to vi daily mirror

Reagovat
smazaný uživatel

daily mirror byl prvni, kdo ohlasil Beniteze do Newcastlu, muze to jen vlastovka, ale stejne je od te doby vic sleduju

Reagovat
r.mrazik

tak oni jsou strelci ne? sto veci oznami a dve vyjdou

Reagovat
Zaschrona

Ono spis zalezi, jaky to pise novinar, nez ktere noviny to pisou. John Cross je docela dobry.

Reagovat
vladis271

bude drahý jak Kollárove výživné na všetky deti. Bude žiadaný ako. Sám som zvedavý. Ale MU moc neverím, tu fakt bude záležať, či uhrajú to 4. miesto.

Kane, Auba a Lukaku. Fakt trojka na pohľadanie. Bude záležať na koho si Peréz ukáže, a kto ostane ostatným. Ale nech si pripravia pálku. Ak niekto z nich bude prestupovať v rámci, resp. do PL 50 mega v librách min.

Reagovat
vladis271

MU by som tipoval najväčšie šance u Lukakua.

Reagovat
fff

Lukaku s tym prvym dotykom bude v Reale podobne zdrbavany jak Bale.

Reagovat
smazaný uživatel

kto ostane ostatnym? Kane by prestupil jedine do RM, Barcelony, Bayernu alebo PSG. Ale tam maju lepsich hracov na hrote a sam by bol blazon, ak by tam chcel prestupit teraz. Nikam nepojde ak niekto neda 100 a viac milionov libier za neho. Skor asi viac.

Reagovat
teenz

Reagovat
vladis271

Reagovat
tunkic

200

Reagovat
Swarley

Kane po téhle úspěšné sezóně ještě rok zůstane a o ty dva se podělíme s Realem...a kdo ví, třeba ani to ne, s Benzemou jsou prý spokojeni...

Reagovat
smazaný uživatel

*ještě 10 let

Reagovat
Swarley

chtěl jsem napsat minimálně rok

Reagovat
Zaschrona

Jestli Moshiri myslel sva slova vazne, tak Lukaku nikam nejde.

Reagovat
tomasinho

Levy Hurricana do MU taky neprodá a Auba do Realu a MU utřou hubu

Reagovat
Infernoqt

Aubameyang není hráč, kterého bychom potřebovali. Hlavně pod Gaalem by neměl prostor se ukázat jako třeba Di Maria. Potřebujeme fyzicky silného útočnína s konstantními výkony. Přijde max Ibrahimovič a to je všechno.

Reagovat
I am Mancunian

a rashford nam vystriela titul

Reagovat
vladis271

Reagovat
vladis271

Balo bude voľný

Reagovat
r.mrazik

a Ikay,Gotze a vlastne kazdy nemec do liverpoolu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sule, Volland a vsetky FM hviezdy stoja pred branou v Liverpoole

Reagovat
fff

Nezabudajte ... este Xhaka, Horn, Hector .

Reagovat
smazaný uživatel

jj Xhaka, ten albanec so svajciarskym pasom.

Reagovat
fff

Ved sa tu nebavime iba o nemcoch, vravel si vsetky FM hviezdy .

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, ale Xhaka nie je az takou hviezdou vo FM, ani Hector

Reagovat
Mastný Chobot

a ani nejde do Liverpoolu

Reagovat
fff

Aj keby vahal tak potom si da dve a dve dokopy ... tu mozem hrat s Canom a tu nemozem, takze Liverpool .

Reagovat
SunFells

A bude tam přitom hrát s Lucasem

Reagovat
fff

Reagovat
fff

Neviem, nehravam .

Skratka som chcel nadvizat na to, ze v lete chceme vsetkych, kazdeho, ci uz Nemca alebo v Nemecku hrajuceho hraca. Kazdy bude nas .

Reagovat
smazaný uživatel

o tom nikto nepochybuje

Reagovat
Free_player

Auba nepude přeci do hrošího

Reagovat
smazaný uživatel

Kane ostane v Tottenhame celú kariéru.

Reagovat
Busby babes

Alex Chaffer ‏@AlexChaffer 13m13 minutes ago

BREAKING: Bastian Schweinsteiger likely out for rest of the season and possibly Euros, with partial tear of the ligament in his right knee.

Alex Chaffer ‏@AlexChaffer 1m1 minute ago

The injury occurred when Schweinsteiger was in possession of the ball and was tackled, says the DFB.

Reagovat
smazaný uživatel

snad stihne Euro, na n

Reagovat
smazaný uživatel

...ěj se dobře dívá s Německem

Reagovat
niflheim

Už se Liverpoolští shodli v tom, že za to může Rodgers?

Reagovat
vladis271

za Bastiana?

Reagovat
bbbauch

Ten by k vam nesel ani s Kloppem, toho Brendanovi nezazlivejte

Reagovat
niflheim

hahaha sranda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jerichoo

Je jednoduchý no

Reagovat
oddy
Reagovat
smazaný uživatel

Vraví hráč ktorý tam hral pred 8 rokmi a v nemecku v živote nehral....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele