Přituhuje, 1. Bundesliga dospěla do cílové rovinky

22.03.2016, 09:59
Názory a komentáře
Do konce bundesligové sezóny zbývá sedm zápasů. Ve hře zůstává 21 bodů. A protože se teď bez naší zamilované ligy budeme muset obejít až do prvního dubna, můžeme ve volném čase spekulovat a tipovat, jak to všechno dopadne.

Podobně jako loni touto dobou je na čele tabulky Bayern Mnichov. Náskok má sice menší než před rokem, ale komu se chce věřit, že pětibodová rezerva na Dortmund nebude stačit k titulu? Na druhou stranu čekají Bayern soupeři, kteří hrají o hodně, a zejména mezi devětadvacátým a dvaatřicátým kolem to může být zajímavé, neboť Bavoři narazí postupně na Wolfsburg, Schalke, Herthu a Gladbach. Když k tomu připočteme Ligu mistrů, čeká i tak našlapaný kádr, jakým Bayern disponuje, docela náročná zkouška.

Naproti tomu Dortmund může být v pohodě, protože druhá příčka vypadá neotřesitelně, Liga mistrů je tak prakticky vybojovaná a všechno navíc je bonus. Los pro zbytek ligy navíc vypadá lehčí než v případě Bayernu. Mnichovští to ale mají ve svých rukou a kdyby v nich na konci sezóny nedrželi nad hlavou Meisterschale, byl by to velký div.

Boj o další pohárové příčky slibuje dramatickou podívanou až do konce. Už příští osmadvacáté kolo nabídne zápasy Leverkusen - Wolfsburg a Gladbach - Hertha, v nichž lze očekávat jízdu na krev. Přímých soubojů o Ligu mistrů bude do konce soutěže k vidění ještě víc a osobně se na zápasy s tímto motivačním nábojem těším asi nejvíc. Praxi v Prognostickém ústavu nemám, takže se nebudu pouštět do žádného velkého věštění, ale prozradím alespoň tolik, že už moc nevěřím Wolfsburgu, odkud chodí poslední dobou spíše zprávy o společenských skandálech a zmeškaných trénincích. Krom toho Vlci poznávají, jak náročné je bojovat ještě v této fázi sezóny na dvou frontách. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu je každopádně parádní úspěch a Wolfsburgu nezbývá než přát, ať reprezentuje německou ligu co nejlíp.

Zajímavý los má pro zbytek ligy Schalke. Po zájezdu do Ingolstadtu přijde v devětadvacátém kole veleslavné vestfálské derby s Dortmundem, které se hraje na půdě Königsblauen. Hned potom hraje Schalke v Allianz Aréně a v dalším kole má doma Leverkusen, což je drsné, ale v posledních třech kolech čekají Hannover, Augsburg a Hoffenheim, přičemž poslední dva duely odehraje Schalke před svými diváky. Rýsuje se tedy možnost mohutného závěrečného finiše.

A na závěr zdvižený ukazovák: do cílové rovinky závodu o pohárovou Evropu se řítí i zdánlivý outsider, jehož výchozí pozice ale vůbec není špatná. Mohuč ztrácí na třetí Herthu sedm bodů, na čtvrté Schalke jenom tři. Do konce ligy si ještě zahraje proti Augsburgu, Wolfsburgu, Kolínu, Frankfurtu, Hamburku, Stuttgartu a Hertě. V Gutenbergově městě dělají fotbal sice v relativně skromných podmínkách, ale zato hodně chytře. Předloni v Evropské lize neprošli předkolem, takže v Mohuči jistě touží po možnosti pohárového reparátu.

A boj o udržení? Vidíte to sami, stát se může všechno. Nebo skoro všechno, jak by si mohl povzdechnout nejeden fanda Hannoveru. Ale zajíci se počítají až po honu a nikdo neví, v jakém rozpoložení kdo bude po reprezentační pauze. Bodové série Stuttgartu nebo Hoffenheimu zůstávají v čerstvé paměti.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt šílené! A ti tvojí smajlíci to dobře vystihují. Jednak hrdost.. ale na druhé straně i trochu zoufalost, že ani tohle nestačí

Reagovat
andrew96

Reagovat
Baronne

Osobně jsem zvědavej, jestli to Hertha udrží, myslel jsem si, že už teď budou okolo 5-6 místa, ale pořád se drží .

Reagovat
Rudnevs

19:36 Djilobodji dostal stopku na tři kola

Obránce Brém Papy Djilobodji si za nevhodné gesto ze zápasu s Mainzem odsedí tři bundesligové zápasy na tribuně. Kmenový hráč Chelsea směrem k Pablu De Blasisovi napodoboval podřezání hrdla

Reagovat
stas87

Tri som aj cakal,je to tak akurat a snad to bude vystraha pre vsetkych hracov.Trpiet s Galvezom som nechcel ale co uz.

Reagovat
Rudnevs

Vestsergaard - Galvez môže byť v pohode. Nie?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Som už aj zabudol, že kto je Merino

Reagovat
Rudnevs

Malé OT: Pár fotiek, ktoré ukazujú čaro Millerntoru z Twitteru.

https://pbs.twimg.com/media/CdSyBblWAAAWbhn.jpg Pekné gesto.

https://pbs.twimg.com/media/CdMjuycWAAA7SvL.jpg Stará tabuľa, ktorá sa vryla fanúšikom do pamäte. Astra la vista 3.Liga.

https://pbs.twimg.com/media/CdIdHGjWIAAugin.jpg Fanshop

https://pbs.twimg.com/media/CdChCGGWIAAnqLX.jpg Vchod do jednej z tribún.

https://pbs.twimg.com/media/CbmFEKdW4AAzuAW.jpg Kabína

https://pbs.twimg.com/media/CblD092UAAA9e7q.jpg FANS HSV

https://pbs.twimg.com/media/CbC1CGnWAAEA1c5.jpg Choreo

https://pbs.twimg.com/media/CXe89mzWAAAKU3m.jpg Choreo

https://pbs.twimg.com/media/CXeBJqGW8AAJsqJ.jpg Takto vyzeral Millerntor v roku 2006, slušný posun. Nie?

https://pbs.twimg.com/media/CWhZ9X2XIAAIgs5.jpg Po rekonštrukcií vyzerajú krásne aj rohy, ktoré prispievajú do čara Millerntoru. Pekný je aj téglik od piva.

https://pbs.twimg.com/media/CWg7FJBXIAA9toB.jpg Lístky.

https://pbs.twimg.com/media/CVtOqOtWwAAJXMW.png ANTI VIP box.

https://pbs.twimg.com/media/CU_xPDlWUAAZJeH.jpg Takto vyriešili problém s donáškou jedla.

https://pbs.twimg.com/media/CU-r_TjWsAA2Rf0.jpg Choreo.

https://pbs.twimg.com/media/CU-gZoTWIAE4vZX.jpg Vstup do kabín. Kabíny na Millerntore sú v rohu.

https://pbs.twimg.com/media/CU-OLHXWEAAwQ2A.jpg Vstupy a stánky s občerstvením na jednej z tribún.

https://pbs.twimg.com/media/CRSoFZ5W8AAYLx7.jpg Pri prerábke okrem novej tribúny aj zavolali pár profesionálnych sprejerov, ktorý to tam pekne pokreslili. Vyzerá to fakt vkusne a podarene.

Tolko pár fotiek o Millerntore, verím že niekoho moja snaha poteší.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gladbach kúpil Strobla, takže Hoffe si chce Schweglera nechať. Je to škoda, chcel som, aby o neho Knäbel zabojoval a aby posilnil rady HSV.

Reagovat
Rudnevs

St. Pauli využilo opciu na jedného z najdôležitejších hráčov Waldemara Sobotu. ... A iba za 300 000 !!!

http://www.fcstpauli.com/website/var/tmp/thumb_26106__auto_552447583172a1f6e9b75eaf0c3919ac.jpeg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele