Názory a komentáře

O gólu, jaký svět neviděl

Bundesligou otřásl v pátek večer skandál. Bayer Leverkusen vyhrál na hřišti Hoffenheimu 2:1, a vítězství to bylo krajně diskutabilní. Diplomatické následky známe - Hoffenheim žádá opakování zápasu. Pro toto řešení už existuje v Bundeslize precedens. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Radim Bártů.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (14)

Pokud si některý ze současných hráčů Ligue 1 zaslouží nálepku "žhavý vývozní artikl," je to bezesporu Kurt Zouma. Stále teprve osmnáctiletý odchovanec Saint-Étienne si za poslední dva roky stihnul vydobýt pověst jednoho z nejtalentovanějších stoperů planety, a fakt, že stále nastupuje za svůj mateřský klub, je pro mnohé překvapením.

Jak nevyhrát

Příručku s tímhle názvem by mohli společně napsat Pep Guardiola a Jürgen Klopp. Jejich týmy totiž o víkendu v Bundeslize dominovaly na hřištích soupeřů, ale mnichovský válec jen remizoval na hřišti Bayeru a žlutočerní dokonce prohráli v Mönchengladbachu. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Jakub Vančura.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (13)

Ve třináctém díle seriálu o francouzských talentech se tentokrát zaměříme na levou stranu monacké obrany - právě tam totiž momentálně září jedenadvacetiletý Layvin Kurzawa. V nabitém kádru knížecího klubu sice jméno mladého odchovance příliš nevyčnívá, o to přesvědčivější jsou však jeho výkony na hřišti.

Odejít, či neodejít?

Zatímco nyní se Sparta hřeje na špici tabulky s poměrně nadějným náskokem na Plzeň, tak ještě nedávno podnikala velmi kvapné kroky na přestupovém trhu a mj. sáhla také po mladých hráčích, kteří měli v zahraničí problém se uplatnit - Bořku Dočkalovi a Lukáši Marečkovi.

O rozevřených nůžkách, volbách a křtinách

Vedoucí trio prchá. Dortmund, Bayern a Leverkusen odskočily dalším celkům. Takový je obraz německé Bundesligy, za jejímž dalším dějstvím se ohlíží Václav Procházka, komentátor české verze Eurosportu..

Dortmund: Týden ztrát

Kosa narazila na kámen - tak lze v maximální stručnosti charakterizovat vstup do nového ročníku Ligy mistrů v podání finalisty ročníku uplynulého. Tak obtížné utkání zažili hráči Borussie v této sezóně vůbec poprvé. Náladu si pak v sobotu nevylepšili ani v Norimberku - po chladném výkonu a remíze se na ně v tabulce bodově dotáhl Bayern.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (12)

Dalším z nadějných mladých hráčů, na které se letos ve Francii vyplatí zaměřit, je belgický útočník Divock Origi. Čerstvě plnoletý borec s keňskými kořeny požívá v Lille důvěry nového kouče Reného Girarda, a na hřišti je to vidět.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (11)

S novou sezonou pokračuje seriál Eurofotbalu o výjimečných talentech, které se prohání po hřištích Ligue 1. Jako první přichází na řadu šikovný defenzivní záložník Jordan Veretout, momentálně nejzářivější klenot proslulé nanteské mládežnické akademie a čerstvý mistr světa do 20 let.

Bayern nebaví, ale (zatím) vyhrává

Válcovali, vyhrávali, budili respekt. Nyní vyhrávají, ale herní projev je daleko kostrbatější než v loňské sezoně. Za dosavadními výkony Bayernu se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Africká kvalifikace ve finále: Poznámky k losu baráže o MS

Dnes odpoledne se v Káhiře losovaly barážové dvojice afrických týmů, které se mezi sebou utkají o pět vstupenek na mistrovství světa. Eurofotbal přináší bližší pohled na šance jednotlivých účastníků.

Obdobie Lichtenštajnska je preč. Kozák začal veľkou výhrou

V podstate totožná zostava, ako pod vedením trénerského dua Griga - Hipp a predsa výkon obrátený o 180 stupňov. To, čo predviedli slovenskí reprezentanti na horúcej pôde Bosny a Hercegoviny sňalo klobúky dole snáď všetkým futbalovým priaznivcom.

O magickém trojúhelníku Leverkusenu a rýsujícím se konfliktu

Možná se zrodil se nový magický trojúhelník. S ním je tu báječný rozjezd Leverkusenu. Vyhrál i třetí utkání nového ročníku soutěže, celkově osmé v řadě. Klubový rekord! Fanoušci se rozplývají nad výkony Bayeru. Hlavně nad ofenzivní silou. Stefan Kießling, Sidney Sam a Heung-Min Son o víkendu opět řádili a odnesl to Mönchengladbach.

Preview sezony Serie A 2013-2014

Zítra načne novou sezonu i poslední z velkých lig - italská Serie A. Titul obhajuje Juventus, který je opět největším favoritem. Velké změny se udály v Neapoli, vrátit se zpět na vrchol touží AC Milán. Co se dělo přes léto a jaké mají vyhlídky všechny prvoligové týmy, se dozvíte na následujících řádcích.

Česká stopa v bundeslize

Dlouhá anabáze s názvem "Frankfurt chce Kadlece" je konečně u konce. Odchovanec Bohemians, který poslední roky hájil barvy Sparty, se upsal Eintrachtu na čtyři roky. Jednadvacetiletý útočník se tak stal dvanáctým Čechem na soupiskách týmů v nejvyšší německé soutěži.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele