Názory a komentáře

Slovan Bratislava má nového trénera. Alebo nie?

Koľko vlastne má Slovan trénerov? V praxi sa v ostatnej dobe akosi začína udomácňovať systém na lavičke minimálne dvaja. Najnovšie sa tak stalo (opäť na Slovensku) na tej belasej. Bývalý tréner Dušan Galis zasadol na ňu po jej uvoľnení Samuelom Slovákom. Súbežne však s Jozefom Valovičom a Jozefom Kontírom. Hľadá sa však dokonca aj trvalý adept kormidelníctva...

Francouzské léto roku jedna (6/6): Nová éra pronásledovatelů

Rennes, Lille a Montpellier mají pár věcí společných - jde o ambiciózní celky, jejichž cílem je hrát evropské poháry, což se jim v uplynulých několika letech dařilo (ač bez odpovídajících úspěchů). Všechny tři kluby navíc vstupují do nové sezony s novými tvářemi na trenérské pozici. Ne tak Toulouse..

Italský fotbal v problémech - úvodní část

V rámci okurkové sezony by nebylo od věci okysličit dokola opakující se zmatené dohady o přestupech diskuzí nad problémy, se kterými se calcio dlouhodobě potýká. V první části tohoto "průvodce" nešvary se zaměřím na obecné definování problémů, které budou v dalších částech podrobněji rozebrány.

Klokaní sebevražda

Fotbaloví prognostici se před začátkem sezóny nemýlili, když Bohemians nekompromisně přišpendlili na dno ligové tabulky, ovšem ani oni jistě nečekali, jakou skvostnou bilanci budou na svém kontě Klokani po dvou odehraných kolech mít. Kdyby pokračovali tak, jak začali, zapíší se po sezóně do análů výsledným skóre 15:150.

Hřebík ven? Bednář sem!

Tak konečně. Sparťanský kotel našel viníka letošního neúspěšného tažení rudého klubu pohárovou Evropou. Za zkázu věčného a železného manšaftu zodpovídá jeho generální sportovní manažer, Jaroslav Hřebík. Fanynky a fanoušci žádají hlavu muže, který může sedět na týmové lavičce jen v případě, když hraje Sparta bez diváků, jinak by totiž bylo zle...

A kdo že to komentuje?

Pomalu se nám rozebíhá nová sezona. Pauza od fotbalu naštěstí nebyla ani letos dlouhá, neboť v červnu a v červenci jsme mohli a stále můžeme sledovat více turnajů. Na vítězky ženského Eura a vítěze Gold Cupu si ještě musíme počkat, ale mistry světa do 20 let už známe. Nás však bude v tomto článku zajímat jiná akce...

Francouzské léto roku jedna (5/6): Beckham, Thauvin a ti druzí

V předposledním díle Francouzského léta trochu uhneme z nastoleného kurzu a místo rozebírání situací v jednotlivých týmech se podíváme na konkrétní hráče - a to jak na ty, kteří se v roce 2013 s kariérou loučí, tak na jejich nově se rýsující následovníky.

Francouzské léto roku jedna (4/6): Muž, který odmítl předsudky

Ve čtvrté části seriálu o změnách v Ligue 1 se podíváme na jih Francie, kde v uplynulé sezoně nebylo o úspěchy nouze - Marseille si zajistila přímou účast v Lize mistrů, ale skutečným tahákem byl nenápadný výběr Nice, který šokoval konečným čtvrtým místem. To může být zároveň ukazatelem zajímavého trendu.

Ohlédnutí za Konfederačním pohárem v deseti bodech

Týden po skončení největší fotbalové události léta 2013 přichází čas podívat se blíže na poznatky, které během oněch 14 dnů v Brazílii vyšly na povrch, a krátce zhodnotit vystoupení jednotlivých účastníků. Nechybí ani ideální sestava turnaje.

Francouzské léto roku jedna (3/6): Bitva o Rhônu opět na scéně

Ve třetí části seriálu o probíhajících změnách v Ligue 1 se tentokrát zaměříme na jiné dva kluby - po zevrubné analýze vlivů potenciální pařížsko-monacké nadvlády přichází na řadu nová kapitola v boji dvou nesmiřitelných rivalů. Může obrozené Saint-Étienne v blízké budoucnosti sesadit Lyon z regionálního trůnu?

Konec velkého mýtu

O krizi Barcelony toho bylo napsáno mnoho. Ostrá kritika se na nejlepší tým všech dob snesla poprvé při loňském semifinále Ligy mistrů. Změny na trenérském postu a vstup do následující sezony přinesly drtivá vítězství a návrat na dřívější pozice, přesto se stále častěji objevuje kritika, že Barcelona začíná připomínat dostavník tažený unaveným spřežením.

Serie A 2012/2013

Jelikož ostatní soutěže již své skončené ročníky rekapitulovaly, je čas také na nej z italského calcia. V tomto shrnutí se pokusím kromě nejpozitivnějších stran italské soutěže označit také největší negativa a překvapení letošní sezony. Sezona v Itálii skončila podle papírových předpokladů...

Francouzské léto roku jedna (2/6): U zrodu vlády bohatých

Paříž a Monako - ve fotbalové Francii v současnosti neexistuje výraznější téma než přestupové (a od nové sezony snad i sportovní) dostihy těchto dvou nových velkoklubů. Co se momentálně v obou táborech děje? Jakou cestou se budou ubírat? A stojíme opravdu na prahu vytvoření "ligy dvou klubů"?

Kto zachráni slovenskú reprezentáciu pred totálnym pádom?

Po blamáži v Lichtenštajnsku je nad slnko jasné, že dvojica slovenských reprezentačných trénerov Stanislav Griga - Michal Hipp už priazeň verejnej mienky nezíska. Čo je horšie, neveria im už ani odborné kruhy a vyzerá to tak, že vo štvrtok sa ich misia pri národnom tíme skončí.

Francouzské léto roku jedna (1/6): Hlavní postavy uplynulé sezony

Před sedmnácti dny se v Ligue 1 zavřela opona za sezonou, která dost možná dostane v budoucnu nálepku přelomová. Eurofotbal pro Vás připravil krátký seriál o změnách, kterými fotbalová Francie aktuálně prochází. Jako první přichází na řadu výroční sestavy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele