Na koho to slovo padne, ten musí jít z kola ven

05.04.2016, 15:30
Názory a komentáře
Po reprezentační pauze otevřela Bundesliga závěrečnou kapitolu sezóny 2015/2016. Boj o setrvání v německé nejvyšší fotbalové soutěži se dostává do dramatické koncovky, kde na chyby už není čas. Na situaci na spodku tabulky se zaměřil komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Jeden sestupující už je takřka jistý. V současnosti by Hannoveru už asi nepomohla ani svěcená voda. Poslední tým tabulky propustil po uplynulém víkendu, kdy prohrál již třinácté utkání z posledních čtrnácti, Thomase Schaafa a na lavičce se v závěru sezóny bude objevovat bývalý kouč dorosteneckého týmu Daniel Stendel. Ztráta deseti bodů a nepřívětivý los jsou jasným signálem, že Hannover už může studovat druholigovou mapu.

Jelikož do konce sezóny zbývá ještě šest kol, tak definitivu klidu nemá ani Ingolstadt. Nováček má však dost nahráno a pravidelně boduje. Jedna výhra by měla na záchranu bohatě stačit. Podobná matematika platí i pro trio Hamburk, Kolín nad Rýnem a Stuttgart. Tady by k jedné výhře bylo asi záhodno přidat ještě jeden zápas s bodovým ziskem. Což by s ohledem na los opět nemuselo být tak problematické, obzvlášť pokud se to povede proti týmům ze dna tabulky.

Celky na 13. až 17. místě dělí pouhé dva body. Pět týmů tedy bude bojovat o tři místa znamenající záchranu a jednu příčku, která ještě dává barážovou naději. Jak tedy vypadá aktuální situace této pětice, která rozhodně nemá klidné spaní?

13. Darmstadt; 29 b.

Druhý nováček této sezóny sice osm duelů v řadě nevyhrál, ale z posledních pěti prohrál jen jeden. Pokud se tým Dirka Schustera nenaučí vyhrávat před vlastním publikem, tak se brzy může vrátit tam, odkud přišel. Právě doma Darmstadt přivítá ve 32. kole Eintracht. I přes aktuálně nejlepší výchozí situaci je to s Darmstadtem hodně nahnuté. Dost faktorů nahrává tomu, že Lilie letos zaplatí nováčkovskou daň.

Los: Hamburk (v), Ingolstadt (d), Kolín nad Rýnem (v), Eintracht Frankfurt (d), Hertha Berlín (v), Borussia Mönchengladbach (d)

14. Hoffenheim; 28 b.

Po zoufalých časech přišlo nyní období hojnosti. Pod novým trenérem Julianem Nagelsmannem se tým naučil nejen bodovat, ale hlavně vyhrávat. Z hlediska matematiky by mohlo stačit vyhrát jen zápasy s Frankfurtem a Hannoverem, ovšem v obou případech bude Hoffenheim v roli hosta. Z dané pětice bojující o záchranu má Nagelsmannova parta aktuálně nejlepší formu. Největším nebezpečím je asi mládí a nezkušenost. Hoffenheim má mladý tým a také trenéra, který se s Bundesligou stále ještě spíše seznamuje. Pokud se záchranářská mise podaří, je tu pak velká šance, že Hoffenheim čekají světlé zítřky.

Los: Eintracht Frankfurt (v), Hertha Berlín (d), Borussia Mönchengladbach (v), Ingolstadt (d), Hannover (v), Schalke (d)

15. Werder Brémy; 28 b.

Pokud má někdo osud ve svých rukách, tak je to rozhodně Werder. Brémy budou hostit Augsburg a také Frankfurt. Tyhle dva zápasy jsou klíčem k záchraně. Werder jako jediný ze zachraňující se pětice bude hrát hned čtyřikrát doma, což by mohlo být výhodou, kdyby se tedy více nedařilo letos venku.

Los: Augsburg (d), Wolfsburg (d), Hamburk (v), Stuttgart (d), Kolín nad Rýnem (v), Eintracht Frankfurt (d)

16. Augsburg; 27 b.

Nebýt zázračného závěru minulého kalendářního roku, už by asi Augsburg byl jistým sestupujícím. Takhle je tým Markuse Weinzierla stále ještě ve hře. Kromě utkání s Werderem už Augsburg nečeká konfrontace s přímým konkurentem v boji o záchranu a potřeba bude zvládnout hlavně duely na domácí půdě. Pokud si v Bavorsku nevzpomenou na předvánoční časy, tak příští sezóna už nebude bundesligová.

Los: Werder Brémy (v), Stuttgart (d), Wolfsburg (v), Kolín nad Rýnem (d), Schalke (v), Hamburk (d)

17. Eintracht Frankfurt; 27 b.

Bez Alexandera Meiera se záchrana bude honit jen těžko. Pokud Eintracht nezvládne hned další duel doma proti Hoffenheimu, tak situace začne být kritická. Frankfurtu navíc moc nehraje do karet ani los, který má snad nejtěžší ze všech týmů namočených do sestupových starostí.

Los: Hoffenheim (d), Bayer Leverkusen (v), Mohuč (d), Darmstadt (v), Borussia Dortmund (d), Werder Brémy (v)

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavně ať se udrží Werder, sice už dávno neni tým co byl, ale do bundesligy patří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spomínam na sezónu 2006/2007 skupina Chelsea, Barcelona, Werder, Levski...bolo to nakoniec tesné...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Van Gaal zůstává, takže by se mohl Mourinho vrátit do Interu !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Najradšej by som bol, keby poletel Ingolstadt, ale to je nereálne, ták snáď aspoň ten Darmstadt, aj keď majú najľahší los. Hlavne sa musí udržať Werder a Augsburg. Škoda by bolo aj Hoffenheimu, síce by sa v druhej lige vynímali viac, ako v BL, ale ten káder je najlepší a najtalentovanejší z tímov hrajúcich o záchranu. Osobne tipujem na priamy zostup Eintracht a do baráže Werder/Augsburg. Už ďalšie kolo veľa napovie- dva priame zápasy o záchranu, to bude nesmierne zaujímavé...

Reagovat
andrew96

Prosím Darmstadt dole a Werder s FCA záchrana, zbytek je mně jedno.

Reagovat
andrew96

A ve 2. lize RB ještě o jedno místo dole, děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

a pak vypadnout v baráži

Reagovat
andrew96

Ale snad nedojde na Hoffe-RB, to by bylo prašť jako uhoď.

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

možná o 4 dolu... děkuji i já

Reagovat
smazaný uživatel

H96 už je v podstatě jasný, takže přímý sestup snad Darmstadt a baráž Frankfurt.

Z 2.BL přímo Freiburg a Nürnberg. Energiťáci snad vypadnou v baráži.

Reagovat
stas87

Los mame prijatelny,doma uz to musime zlomit a vyhrat.Uz bolo dost nedotiahnutych zapasov k vyhre. Mozno tu zachranu vystriela sam Ujah.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Inak stas, vraj máte možnosť spätného vykúpenia na Fullkruga... To by bola paráda, by ste mali posily z 2.BL - Fullkrug, Thy, Kroos, Aycicek... paráda, touto cestou sa treba uberať... A snáď dáte šancu ešte aj Hajrovičovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Fullkrug sa mi páčil ešte keď bol u nás, niesol som jeho odchod s nevôľou, ale momentálne by som s jeho príchodom na Weserstadion ešte počkal, konkurenciu máme na poste útočníka slušnú a v prípade vyhýbaniu sa zranení a zotrvaní Pizarra ešte sezónu by som povedal že hodnú pohárov, čo sa však nedá povedať o zbytku tímu. Aj keď treba povedať že záver sezóny ho zastihol v parádnej forme

Thy, má 24 rokov, opäť útočník, zahviezdil 4 gólmi proti Dusseldorfu, je súčasťou mne a vlastne aj celým Brémam sympatickému, rodinnému tímu majúcemu s Werderom družbu, St. Pauli, kde ak by sa udržal súčasný káder mohol by pomýšľať na postup do najvyššej ligy, opäť prípad podobný Niclasovi, ešte sezónu, potom sa uvidí.

Kroos. Z tejto štvorice najzbehnutejší v Bundeslige, návrat z hosťovania, jednoznačne s ním Skripnik ešte ráta, tam nie je čo riešiť, šancu istotne opäť dostane, je už len na ňom či sa jej chopí lepšie ako posledné sezóny.

Čo sa Ayciceka týka, znova hosťovačka, návrat, ale nevidím jeho budúcnosť v Brémach. Mal by skúsiť ľahšiu zahraničnú ligu.

Izet je zaujímavý hráč, v 24 rokoch okúsil už 4 ligy, myslím že tento trend v jeho živote bude mať pokračovanie, snáď sa raz niekde uchopí, ale v Brémach, si myslím, to nebude. Navyše je to "nákup" (prišiel zadarmo) Dutta a s nimi si myslím, sa do budúcnosti neráta.

Reagovat
Rudnevs

Ak by bol Fullkrug za rozumnú cenu, ja by som ho bral. Navyše vraj je tam nejaká klauzula spätného odkúpenia... Toho Lorentzena môžete poslať na hosťovačku. Johannsson by mohol možno aj odísť. Thy, Bartels aj Fullkrug môžu hrať aj inde... Pizarro ešte nemá kontrakt... Proste môže to byť hocijako. Je ale pravda, že Fullkruga by ste zobrať mali, veď žiť sa dá aj s 8 útočníkmi... viz. HSV

Som nevedel, že máte so St. Pauli družbu. Ďakujem za info. Tá družba je asi preto, lebo oba tímy majú spoločného nepriateľa, čo je zhodou okolností môj obľúbený tím... Ale káder majú dobrý, od Crotone teraz dostali 1 milión za Budimira... A za 300 tisíc prišiel natrvalo Sobota, čo je veľká opora. Taktiež kúpili Hedenstada z Freiburgu, dokonca zadarmo... Rozhodne o rok môžu postúpiť, tam budú kandidáti asi zostupujúcé tímy, Bochum a St. Pauli... Lautern určite nie, už predali aj Loweho... tam to ide dolu vodou, Przybylko sa ako náhrada za Hofmanna neukázal... odišiel aj Heintz, ktorého ale až nečakane dobre nahradil Vučur... odišiel Orban, nahradil ho Heubach, ktorý už bol v kádri. Navyše minulý rok tam bola kopa dobrých hráčov na hostovaní, ktorý sa teraz vrátili späť do domovských klubov. Teraz odišli už Zimmer a Lowe... číže krajný beci v kíbli

O Kroosovi som čítal, že ostane v Unione. Ani sa mu nedivím, správny krok.

Aycicek by mohol ešte rok zostať v M1860 - ideálne riešenie pre vš. strany. Ak teda TSV nezostúpi...

Izet by mohol byť zaujímavý hráč na Bundesligovom trhu... najmä pre zostupujúce kluby, kedže bude takmer zadarmo a pochybujem že si bude nárokovať mega plat...

Reagovat
eleven11

Hoffenheim dole,časom sa dufam vráti Waldhof Mannheim-3,liga volá SB -nikdy!!!!!!! ,ale hlavne to vyzerá dobre s postupom Loko a Sachsen Lipsko.

Reagovat
Rudnevs

Mannheim teraz myslím, že získal Balitscha, alebo niekoho podobného, čo je na ich pomery skvelá posila. Do 3.BL by sa mohol vrátit Aachen a Jahn ešte.

Reagovat
Rudnevs

Môj tip:

13. FCA

14. Hoffe

15. Werder

16. Darmstadt

17. Frankfurt

18. Hannover

------------------

1. RB

2. Freiburg

3. Club

Reagovat
Rudnevs

Je tam Hoffe, ktoré má celkom formu a už sa z toho dostáva. Bremy, to sú taký náladový tím, raz to vyzerá, že vyhrajú a pôjdu hore potom zasa naopak. Darmstadt, oni majú najväčšiu schopnosť tú situáciu ukopať, ubojovať za každú cenu. Proste niečo ako minulo sezónny Hamburg. Frankfurt je závislí na Meierovi a Hannover je už asi jasný.

Reagovat
Rudnevs

16:14 Hamburk plánuje posily za 15 milionů

Částku ve výši 15 milionů eur plánuje za nové posily utratit Hamburk. Severoněmecký celek se chce podle informací deníku Bild soustředit na příchod nového útočníka. (transfermarkt.de)

To je snáď zlý vtip Proste Hamburg... Načo, načo ďalšieho útočníka. Lasogga, Rudnevs, Olič, Drmič, Altintas, Mueller a Schipplock nestačia????

Reagovat
smazaný uživatel

Olič je/jde pryč ne? tak potřebují doplnit na postu 7. útočníka

Reagovat
Rudnevs

Tak ono hej, ide preč Olič, Rudnevs a Drmič... Ale stále budú štyria. Keby chceli kľudne môžu predlžiť s Rudnevsom za pár drobných ale takto asi odíde... Podľa špekulácií by mohol prísť Harnik a zadarmo, to by bola skvelá posila...

Reagovat
Rudnevs

Najmä by to ale chcelo stopéra, to ale evidentne nikoho v HSV netrápi...

Reagovat
HSV1887

Doufám, že za dva týdny pošleme Brähmen do druhý ligy :P Jedu se na to podívat do HH :P Nordderby by mi sice chybělo, ale aspon jednu sezonu, at si daj ve 2. lize :) Ale myslím si, že se nakonec udrží..

Vyletí podle mě Darmstadt a bohužel taky Hannover, ten už je si myslim bez šance. Do baráže půjde Frankwurst nebo Augsburg, spíš Frankwurst bych řekl..

Ale nejradši bych, kdyby zmizel Hurenheim..a to navždy.. Bohatě stačí, že do BL postoupí ta komerční sračka RB Leipzig :/

Reagovat
Rudnevs

V podstate súhlasím...

Reagovat
eleven11

Reagovat
andrew96

Aachen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele