Serie A - souhrn 34. kola

23.04.2011, 14:26, aktualizováno 23.04.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
AC Milán zvítězilo v Brescii a na čele má již osmibodový náskok, protože Neapol neuspěla v Palermu a navíc druhé místo přenechala Interu, který si poradil s Laziem. Udinese prohrálo s Parmou a přiblížilo se mu AS Řím, ztrácí naopak Juventus po remíze s Catanií. Bari prohrálo se Sampdorií a je prvním sestupujícím ze Serie A...

Juventus FC - Calcio Catania 2:2

23.04.2011 21:00

Góly: 19. Alessandro Del Piero (pen.), 38. Alessandro Del Piero - 81. Alejandro Gómez, 90+5. Francesco Lodi

Juventus dvěma góly v závěru ztratil vyhraný domácí duel s Catanií a bere tak pouze bod za remízu 2:2. Obě branky domácích vstřelil ještě v první půli Alessandro Del Piero, deset minut před koncem však snížil Gomez a v nastavení vyrovnal Lodi.

První příležitost utkání měl v sedmé minutě domácí záložník Claudio Marchisio, jeho střelu z úhlu však gólman Andujar vytěsnil mimo tři tyče. Na první branku se tak čekalo do devatenácté minuty, to po rohovém kopu zahrál v pokutovém území rukou Spolli a kopala se penalta. K její exekuci se postavila Alessandro Del Piero a s klidem sobě vlastním poslal Andujara na druhou stranu.

Běžela osmatřicátá minuta, když se na pravé straně uvolnil Krasič, odcentroval na Del Piera a od jeho hrudě se míč odrazil do branky. Juventus vedl 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl o výhru přijít, zvlášť když Catania byla v útoku bezzubá. Ovšem již o minutu později o sobě hosté dali výrazně vědět, do míče se z velké vzdálenosti opřel Alejando Gomez a míč zatřásl břevnem! Dvě minuty před přestávkou to ještě zkoušel z volného přímého kopu Del Piero, Andujar však byl na místě.

Del Piero byl nezastavitelný, hned po přestávce to zkoušel pro změnu levačkou, ovšem minul. Za obranou Juventusu se pak zjevil aktivní Gomez, slabou hlavičkou však Buffona nenachytal. Gomez pálil i z těžkých pozic, jako v šestašedesáté minutě, kdy se opřel do balonu a Buffon měl hodně co dělat, aby konečky prstů vytěsnil míč ke Spollimu, ten však stál v ofsajdu.

Na druhé straně hlavičkoval Toni, ale bez tolik potřebné razance. V osmdesáté první minutě si za domácí obranu naběhl Bergessio, připravil míč před prázdnou branku Gomezovi a ten se dočkal své zasloužené branky. Bianconeri pak šli tři na jednoho, Krasič poslal do šance Pepeho, ten si však míč dlouho zpracovával a jeho rána byla zblokována.

V poslední nastavené minutě dostali hosté příležitost rozehrávky volného přímého kopu z výhodné pozice. K míči se postavil střídající Francesco Lodi a perfektní technickou ranou nedal Buffonovi šanci. Catania si bodem pomohla na patnáctou příčku tabulky Serie A, Juventus zůstává sedmý.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - AC Milán 0:1

23.04.2011 19:00

Góly: 82. Robinho

Milánské AC je zase o krok blíže k titulu. V Brescii zvítězilo 1:0 brankou Robinha, na kterou si ale příznivci hostů museli počkat až do 82. minuty.

Červeno-černým navíc hraje do karet fakt, že Neapol klopýtla a přenechala druhé místo tabulky Interu. AC tak má v čele soutěže už osmibodový náskok. Bresciu čeká velmi důležité utkání příští týden, ve kterém bude hrát se Sampdorií o bytí či nebytí v Serii A.

Už při rozcvičce se hostům zranil Gattuso a jeho místo tak narychlo zaujal Flamini. A ten se hned ve třetí minutě dostal do šance, ale jeho střela mířila pouze do boční tyče. V deváté minutě pak střílel nad břevno Robinho. Obě příležitosti svým spoluhráčům připravil Cassano.

Po čtvrthodině hry střílel nad domácí branku aktivní Cassano. Domácí poprvé zahrozili až deset minut před poločasovým hvizdem, ale Éder střílel přesně do míst, kde stál gólman Milána. Největší šanci prvního dějství spálil ve 41. minutě Cassano, který z osmi metrů netrefil hlavou branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Lepší vstup do druhé půle měli domácí, ale Éder nebyl ani podruhé v zápase úspěšný. Jeho střela totiž mířila nad milánskou svatyni. K zakončení se poté opět dostal hostující Cassano, ale jako poněkolikáté ve střetnutí nebyl gólově úspěšný.

Rozhodující moment tak přinesla až 82. minuta. Domácí Diamanti zahrával přímý kop a trefil břevno branky AC Milán. Odražený míč si však vzal do parády Cassano a bleskově vyrazil do protiútoku. Přihrávkou vybídl ke skórování Robinha a ten se nemýlil - 0:1. Podle sobotních výsledků se navíc může nadneseně zdát, že právě tento gól zajistil hostům Scudetto.

Diamanti zkoušel ještě v 89. minutě s výsledkem něco udělat, ale jeho přímý kop zneškodnil brankář Abbiati. Milánští si tak domů vezou zásadní tři body letošního ročníku.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Cesena 0:2

23.04.2011 15:00

Góly: 48. Emanuele Giaccherini, 84. Dominique Malonga

O tom, jestli Bologna závěr sezóny skutečně vypouští, se můžeme pouze dohadovat, ale čtvrtá prohra v řadě mluví sama za sebe. Dnes Rossoblu nestačili na Cesenu, pro kterou jsou tři body za vítězství 2:0 nesmírně důležité. Boj o záchranu bude ještě velký.

První poločas na Stadio Dall'Ara příliš vzrušení nepřinesl. Dalekonosný pokus Mudingayiho se nedostal ani k brance, Meggioriniho výzvu zase nezužitkoval Di Vaio. Vášně vzplanuly poté, co Mudingayi odmítl přestat hrát, když na zemi ležel Lauro. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky ještě zahrozil Meggiorini, jeho trestný kop olízl brankovou konstrukci.

Po změně stran však okamžitě udeřila Cesena. Až na třetí pokus byl Viviano překonán. Jimeneze domácí brankář zastavil, stejně tak následný pokus Giaccheriniho, ale na ten třetí už neměl, to už mohl Giaccherini slavit. Sedm minut před koncem si pak naběhl na Casertův pas Malonga, uklidil míč do sítě a rozhodl a velice důležité výhře pro Cavallucci Marini.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 1:2

23.04.2011 15:00

Góly: 46. Andrea Cossu - 45. Alessio Cerci, 50. Alessio Cerci

Fiorentina veze poměrně překvapivé body ze Sardinie. Vítězství Violy je stejně nečekané jako hned dvojitý zásah Alessia Cerciho, který zajistil těsnou výhru 2:1. Fiorentina dokázala Stadio Sant'Elia dobýt teprve potřetí z 32 pokusů.

Úvod duelu ozdobilo Gilardinovo volání po penaltě za Astoriho držení za dres, ale neuspěl. Stejně si vedl se svou střelou Montolivo. Jen půlhodiny zvládl odehrát Marco Donadel, pak se zraněním odkulhal a na hřiště naskočil D'Agostino. Na první gól museli diváci čekat až do samého závěru prvního dějství. Z vnitřku šestnáctky se přesně trefil levačkou Cerci.

Vedení Fiorentiny trvalo jen o přestávce. Třicet sekund po změně stran totiž Andrea Cossu srovnal. Přihrávku Acquafrescy totiž vzal levačkou z halfvoleje a parádní ranou nedal šanci Boručovi. Cossu to zkoušel vzápětí znovu, ale tentokrát už polský gólman uspěl.

Ani tento stav ale netrval dlouho. V 50. minutě překvapil Cerci, když dal už svůj druhý gól, ačkoliv se dosud trefil v lize jen jednou. Tentokrát stál hostující útočník ve správný čas na správném místě, když dorážel Behramiho vyraženou střelu. V závěru dokonce mohl Cerci zkompletovat hattrick, ale Agazziho mu takovou radost nepovolil.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SS Lazio 2:1

23.04.2011 15:00

Góly: 40. Wesley Sneijder, 53. Samuel Eto'o - 24. Mauro Zárate (pen.)

Ačkoliv to Inter neměl vůbec jednoduché, dokázal klíčovou bitvu závěru sezóny vyhrát a posunul se na druhou místo. To jednak díky těsné výhře nad Laziem a také ztrátě Neapole, ta prohrála v Palermu. Nerazzurri museli nepříznivě se vyvíjející duel otáčet bez vyloučeného Julia Cesara, ale nakonec to zvládli.

Zápas začal výborně pro hosty. Ve 21. minutě podklouzl Ranocchia a sám na bránu šel Zarate. Julio Cesar proti němu vyběhl a seslal ho nešetrným zákrokem k zemi. Za to dostal červenou kartu a navíc byla proti Interu nařízena penalta. Do branky musel rychle místo staženého Milita Castellazzi, který si se Zarateho penaltou neporadil, ačkoliv nebyl daleko od lapení.

S vlastní první šancí přišel Inter až ve 27. minutě. Musela musel likvidovat nepříjemný projektil Sneijdera, který kvůli oslabení hrál zleva. Zarate na druhé straně znovu obešel Ranocchiu a na bližší tyči musel zasahovat Castellazzi. Pět minut před přestávkou přišel čas Wesleyho Sneijdera. Nizozemský záložník opět předvedl svou vytříbenou kopací techniku a střelou z trestného kopu nedal Muslerovi šanci, v poločase byl stav vyrovnaný 1:1. Ještě před poločasovým hvizdem zamrazilo domácím, protože se zdravotními problémy se potýkal náhradní gólman Castellazzi, ale nakonec to rozběhal.

Krátce po změně stran musel střídat Stankovič, nahradil ho Mariga. Po Eto'ově asistenci pro změnu hrozil Sneijder. Inter dokázal i v desíti soupeře tlačit a v 53. minutě slavil další gól. Biava uklouzl, nedokázal zastavit Zanettiho, který poslal míč Eto'ovi a Kamerunec obešel Musleru a zakončil do prázdné brány.

Až pak konečně začalo útočit také Lazio. Od Maicona se odpoutal stoper Dias, pálil ovšem do boční sítě. Ofenzivní snahy Biancocelesti překazil v 66. minutě Mauri, který se podobně jako v první půli Cesar poroučel do sprch. Červenou kartu dostal za faul na Nagatoma. Čtvrthodiny před koncem nicméně měl obrovskou šanci na vyrovnání střídající Libor Kozák, ale nastřelil břevno. Inter nakonec těsné vedení v desíti ubránil a poskočil na druhé místo. Lazio si naopak zkomplikovalo boj o Ligu mistrů, ačkoliv má štěstí, že ztratilo také Udinese.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Lecce 4:2

23.04.2011 15:00

Góly: 10. Antonio Floro Flores, 42. Rodrigo Palacio, 54. Rodrigo Palacio, 62. Antonio Floro Flores - 3. David Di Michele, 30. David Di Michele

Janov dnes svým fanouškům připomněl minulé sezóny a po šestigólové přestřelce se raduje z výhry 4:2, s prázdnou odjíždí Lecce, které musí v závěru zabojovat o udržení. Po dvou gólech dali Di Michele a na domácí straně Floro Flores s Palaciem.

Lecce sice na Marassi vyhrálo jen jednou, v roce 1998, ale dnes začalo dobře. Už ve třetí minutě zatočil levačkou parádní střelu do horního rohu Di Michele a Eduardo byl bez šance. Výstavní zakončení otevřelo zábavné odpoledne v Janově. Grifové totiž na tah soupeře okamžitě zareagovali, Floro Flores utekl obraně a překonal Rosatiho.

Salentini se nicméně nevzdali a po půlhodině si vzali vedení zpět. Byl to znovu Di Michele, kdo úřadoval. Tentokrát na zadní tyči doklepával po závaru z rohového kopu. Odpověď Janova teď na sebe nechala čekat o něco déle, ale stihla to ještě do poločasu. Ve 42. minutě zahájil akci Palacio, vyměnil si míč se spoluhráči a nakonec byl i na závěru celého tažení a vyrovnal.

Po změně stran potvrdil Palacio střeleckou formu a hlavičkou po rohu posunul Janov poprvé v zápase do vedení. Když pak deset minut na to, v 63. minutě, přidal čtvrtý zásah Floro Flores, kterému asistoval Criscito, bylo hotovo. Di Michele se sice odmítl vzdát, ale veškeré jeho pokusy už Eduardo vychytal.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SSC Neapol 2:1

23.04.2011 15:00

Góly: 38. Federico Balzaretti, 45. Cesare Bovo - 2. Edinson Cavani (pen.)

Pokud někdo řadil Neapol jako adepta na titul, může si jí po dnešku z této listiny odškrtnout. Partenopei totiž nezvládli poslední dva klíčové duely s Udinese a Palermem, oba prohráli a přišli o druhé místo. Nestačila ani rychlá branka Cavaniho.

Hosté byli v Palermu bez důležitých hráčů základní sestavy - kvůli kartám chyběli Lavezzi a kapitán Cannavaro. Vrátil se alespoň Cavani, který nastoupil proti svému bývalému zaměstnavateli. A začal skvěle. Mattia Cassani stihl ještě v první minutě faulovat v pokutovém území právě Cavaniho, který sám pokutový kop proměnil a poslal Neapol do důležitého vedení.

Cavani se pak ještě několikrát snažil přidat druhý zásah, ale buď zařízení netrefil, nebo dobře zasáhl Sirigu. Na druhé straně mohl skórovat Bovo, ale zblízka přestřelil. Druhý gól nakonec přišel ve 38. minutě. Cassaniho dlouhý centr našel Balzarettiho, který zcela nebráněn nádherným volejem překonal De Sanctise. Jako čertík z krabičky pak po zákroku Pazienzy na Bacinovič skákal u lajny kouč domácích Delio Rossi, kterému se nelíbilo, že Pazienza unikl druhému žlutému trestu. Palermský trenér byl natolik rozzuřený, že si to šel vyříkat na hřiště s hlavním rozhodčím a byl vykázán.

Atmosféra před poločasem houstla, což potvrdila i závěrečná akce. Pastore našel patičkou Migliaccia a ten byl v šestnáctce faulován. Nocerino sice ještě akci gólem zakončil, ale ten sudí neuznal, když předtím odpískal penaltu. Tu nicméně proměnil Bovo a poslal Palermo do vedení.

Hned po změně stran mohli Rosanero náskok navýšit, Balzaretti trefil břevno. Neapol věděla, že musí dát gól, ale proti Hamšíkovi vyběhl Sirigu a poradil si také s Cavanim. Tři body mohlo naopak pojistit Palermo, jenomže Pastore trefil pouze boční síť. Neuspěl ani Abel Hernandez, kterému stačilo překonat De Sanctise, a tak naděje Neapole do posledních minut žily, ale když výtečně proti Mascarovi a Garganovi zakročil Sirigu, mohli se radovat domácí.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Parma FC 0:2

23.04.2011 15:00

Góly: 13. Amauri, 90. Amauri

Udinese sice minulý týden porazilo Neapol, jenže dnes, když mělo výhru potvrdit, vyhořelo. Bianconeri na domácí půdě podlehli Parmě a mají štěstí, že prohrálo i Lazio. Ztráta na pozice zajišťující Ligu mistrů tak je nadále jednobodová. Vítězstvím Gialloblu zajistil výtečný Amauri.

V domácí brance se objevil Emanuele Belardi, protože jednička Handanovič byla v trestu. Do základní sestavy se vrátil také Alexis Sanchez, jeho parťák Di Natale byl schopen začít jen na lavičce.

Ačkoliv byla Parma outsiderem, soupeře se vůbec nezalekla a začala agresivně. Útok hostů opět vedl Giovinco, který nabral velkou formu, ve 12. minutě centrem našel Amauriho a ten skóroval. Gól jde na vrub Belardimu, před kterým míč skočil a přeskočil ho. Parma vedla na Stadio Friuli, kde nevyhrála deset let.

Ve 20. minutě se situace pro Udinese ještě zhoršila. Gokhan Inler nejprve dostal žlutou kartu za faul na Giovinca a byl tak rozzloben, že šel vehementně protestovat k sudímu, a když se s ním pustil čelo na čelo do křížku, musel dostat červenou kartu.

Oslabené Udinese do druhé půle vyslalo na hřiště Abdiho a po dalších 13 minutách také Di Nataleho, ale nebylo to nic platné, ačkoliv Bianconeri tlačili. Sanchez se dožadoval penalty, ale místo toho dostal jen žlutou kartu za filmování. Pak Sanchez kopal standardku, hlavičkujícího Islu vychytal Mirante. Další výtečnou příležitost měl Abdi, ten svojí hlavičkou Miranteho dokonce překonal, ale na čáře překazil radost domácím Paletta.

Naopak na 2:0 z pohledu Parmy mohl zvýšit Amauri, ale Belardi předvedl dobrý reflex. Nicméně to nebylo domácím nic platné, protože v nastaveném čase opět úřadoval brazilský útočník a svým druhým gólem v zápase pojistil pro Gialloblu tři body.

Více informací k zápasu

AS Bari - UC Sampdoria 0:1

23.04.2011 15:00

Góly: 59. Nicola Pozzi (pen.)

Jeden z nejdůležitějších zápasů dne se hrál na Stadio San Nicola. Velká sestupová bitva nakonec vyústila v potvrzení pádu Bari a udrželo naději pro Sampdorii, která se bude v posledních zápasech snažit sestup odvrátit. Galletti už ani matematickou šanci nemají.

Sampdoria s bojem o záchranu na začátku sezóny určitě nepočítala, jenže poté, co v lednu prodala hvězdný útok Cassano, Pazzini, se její hra naprosto rozpadla a když sesbíráte ze 42 možných bodů pouhých pět, nemůžete pomýšlet na úspěch. Dnešní duel byl pro Sampdorii rozhodující, Bari už stejně mělo jen teoretickou naději.

Přitom Blucerchiati naposledy na San Nicola vyhráli v roce 1998, takže vyhlídky nebyly úplně pozitivní. Jako první hrozil ze standardní situace Parisi, na druhé straně likvidoval Gillet pokus Pozziho. Nepříjemný pokus Husekleppa směřující na vzdálenější tyč musel vyrážet Curci, podobně se předvedl také Gillet opět proti Pozzimu.

Pozzi byl hlavní hrozbou hostů, jeho skvělý volej mířil jen pár centimetrů nad břevno. Laczko se pak sice trefil, ale byl při zakončení v ofsajdu. Sampdorii pak mohl znenadání uklidnit Andrea Poli, který se v krátkém sledu ocitl ve dvou velkých příležitostech. Nejprve levačkou orazítkoval břevno, když na něj míč vytáhl Gillet, a pak byl ve vápně faulován Husekleppem a vybojoval penaltu. V rozhodujícím momentě nezklamal Pozzi a rozjásal janovské fanoušky.

Vyhráno ale ještě Dorie neměla. Andrea Masiella však naštěstí pro hosty pohrdl velkou šancí po Parisiho trestném kopu. Svou šanci neproměnil ani Gergely Rudolf. Vítězství nakonec v závěru zkalil Poli, který na lavičce za protesty dostal červenou kartu.

Více informací k zápasu

AS Řím - Chievo Verona 1:0

23.04.2011 12:30

Góly: 4. Simone Perrotta

Naděje týmu z věčného města na Ligu mistrů stále žije. Fotbalisté AS Řím totiž dokázali porazit Chievo a čtvrtou příčku v tabulce mají stále na dosah. O osudu utkání rozhodl už ve čtvrté minutě Perrotta.

Domácí si nemohli přát lepší start do zápasu. Už ve čtvrté minutě našel Di Rossi v pokutovém území Perrottu, který přízemní střelou překonal gólmana hostů Sorrentina - 0:1. Římané mohli vzápětí přidat i druhou branku, ale Vučinić z pěti metrů netrefil branku Chieva. Brankář hostů pak musel zasahovat i proti Vučinićově dalekonosné střele.

Vučinić zřejmě v sobotu neměl svůj den, protože ve 20. minutě opět zahodil dobrou šanci po vybídnutí Tottiho. Zbytek poločasu poté žádnou vážnější příležitost ke skórování nenabídl.

Chievo začalo v druhém dějství hrát aktivněji a v 53. minutě se dokonce mohlo dočkat vyrovnání. Uribe, který byl na hřišti jako střídající hráč pouhých pár minut, se objevil sám před brankou Říma, ale balón poslal mimo tři tyče.

Aktivní Vučinić se snažil napravit zaváhání z první půle po hodině hry, ale jeho projektil zneškodnil strážce svatyně hostů. Dvacet minut před koncem zápasu střílel nebezpečně domácí Totti, jeho pokus se však zastavil na horní tyči branky Chieva.

Domácí sice utkání dotáhli do vítězného konce, ale v průběhu utkání zahodili několik dobrých příležitostí a výsledek tak nebyl jistý do poslední chvíle. Hosté po dnešní prohře stále zůstávají vzdáleni jen pár bodů od sestupového pásma.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán34228460:2374
2.Inter Milán34206860:3866
3.SSC Neapol34205954:3465
4.SS Lazio341861046:3260
5.Udinese Calcio341851159:3759
6.AS Řím341681052:4756
7.Juventus FC341411952:4253
8.Città di Palermo341551452:5550
9.ACF Fiorentina3411131040:3646
10.Janov CFC341291338:3945
11.Cagliari Calcio341281442:4244
12.Bologna FC3411101334:4640
13.Chievo Verona349121332:3539
14.Parma FC349111434:4538
15.AC Cesena349101532:4537
16.Calcio Catania349101533:4737
17.UC Sampdoria348111527:3935
18.US Lecce34981740:6035
19.Brescia Calcio34791828:4430
20.AS Bari34492120:4921
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (433)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele