Nizozemská Eredivisie - souhrn 32. kola

22.04.2011, 22:43, aktualizováno 24.04.2011, 18:20
Komentáře a souhrny
PSV prohrálo s Feyenoordem a jeho šance na titul rapidně poklesly - Twente už v pátek vyhrálo v Den Haagu, Ajax si zase poradil s Excelsiorem. Sobotu otevřelo překvapivé vítězství posledního Willemu II nad Alkmaarem a domácím se dařilo i nadále, tři body zaznamenaly také Roda a Heracles, Venlo s Heerenveenem se rozešly smírně...

FC Groningen - NEC Nijmegen 3:1

24.04.2011 16:30

Góly: 21. Thomas Enevoldsen, 83. Dušan Tadić, 89. Tim Matavž - 25. Niki Zimling

Nijmegen už zřejmě definitivně ztratil naději probojovat se do kvalifikace Evropské Ligy a asi se umístí v dolních patrech tabulky. Po prohře na půdě Groningenu totiž okupuje stále dvanácté místo se ziskem devětatřiceti bodů a na Utrecht s Heraclesem ztrácí pět bodů, což se bude ve zbývajících dvou duelech dohánět těžko. Groningen naopak udělal důležitý krok k vytouženému čtvrtému místu, po překvapivé prohře Alkmaaru ztrácí jen tři body.

Situace kolem čtvrtého až sedmého místa je hodně vyrovnaná a ve dvou zbývajících kolech se čeká opravdu napínavý souboj. Groningenu v tuto chvíli patří sedmá pozice se ziskem třiapadesáti bodů na pátý Den Haag i šestou Rodu ztrácí pouhopouhý bod. Vystoupení s Nijmegenem bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Jenže závěr zápasu přeci jen patřil domácím.

Do duelu vstoupil lépe celek z Euroborgu. Po centru Fredrika Stenmana pálil jen o malý kousek nad Thomas Enevoldsen. Vzápětí zahrozil též Nijmegen, po přihrávce Bjorna Vleminckxe mířil příliš vysoko Lorenzo Davids. V polovině úvodního dějství se dočkali úvodní trefy domácí. Na pravém kraji vápna se uvolnil Enevoldsen a přesně vypálil levačkou, míč zapadl do vzdálenějšího pravého dolního rohu - 1:0.

O dvě minuty později již ale bylo srovnáno. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Niki Zimling a jeho nádherný pokus zapadl přímo do horního rohu. Poté šancí ubylo a věci se začaly dít až v samém závěru zápasu. Druhý poločas patřil Groningenu, ten do něj také vstoupil aktivněji. Po centru Dušana Tadiče mířil jen o malý kousek vedle Tim Matavz, další gólovky však dlouho k vidění nebyly.

Teprve sedm minut před koncem poslal nádhernou přihrávku do vápna střídající Petter Andersson a Tadič nekompromisně zavěsil - 2:1. Hned na to pálil stejný hráč z přímého volného kopu mimo branku, avšak v předposlední minutě utkání se báječně trefil Matavz. Po dalším skvostném centru Anderssona vypálil z levé strany a přízemní ranou poslal balón do dolního koutu - 3:1. V příštím kole čeká domácí rozhodující souboj na půdě Den Haagu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Excelsior 4:1

24.04.2011 14:30

Góly: 13. Lorenzo Ebecilio, 71. Christian Eriksen, 78. Lorenzo Ebecilio, 90. Siem de Jong - 54. Daan Bovenberg

Ajax zvládl roli favorita a poradil si na domácí půdě s Excelsiorem snadno 4:1.

Začátek utkání patřil podle očekávání domácímu favoritovi, který se již od prvních minut tlačit do zakončení. První velká šance, která také skončila brankou, přišla ve 13. minutě z kopaček domácího Ebicilia. Ten se na hranici pětadvaceti metrů dostal ke střele, tu ovšem zablokoval hostující obránce. Ebicilio se však rychle dostal k odraženému míči a prudkou ranou otevřel stav utkání.

Tím však bohužel všechno hezké v prvním poločase skončilo. Začalo tak druhé dějství a Ajax usiloval o další branku. Byli to však hosté, kteří se dostali do první velké šance. Běžela 54. minuta a k volnému přímému kopu se postavil Koolwijk. Jeho přesný centr našel osamoceného Bovenberga, který přesnou hlavičkou srovnal stav duelu.

Domácí si však nemohli dovolit ztratit ani bod, a tak hned po inkasované brance převzali otěže utkání. Bylo jen otázkou času, kdy se některý z domácích hráčů prosadí. Psala se 72. minuta a Van der Wiel svým centrem do pokutového území našel nabíhajícího Eriksena, který přesnou tečí poslal Ajax opět do vedení. O šest minut později bylo v Amsterdamu ještě veseleji, když si na Sulejmaniho centr naběhl střelec první branky Ebecilio a svou střelou zvyšoval už na 3:1.

Utkání se chýlilo ke konci, když se v nastaveném čase před brankou hostujícího brankáře urodila skrumáž. V té se nejlépe zorientoval De Jong, když v akrobatické pozici zakončoval nůžkami a parádní trefou stanovil konečné skóre 4:1.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 3:1

24.04.2011 14:30

Góly: 27. Georginio Wijnaldum, 63. Georginio Wijnaldum, 79. Luc Castaignos - 60. Ola Toivonen

Fotbalisté PSV si velmi zkomplikovali souboj o titul a po prohře na půdě Feyenoordu klesli až na třetí místo v tabulce o tři body za Twente a o dva za Ajax. Feyenoord tak na stánku De Kuip potvrdil vzrůstající formu, v tuto chvíli patří rotterdamskému celku desátá pozice se ziskem třiačtyřiceti bodů a na kvalifikaci Evropské Ligy mu stále chybí pouhý bod. Osmý i devátý celek Eredivisie mají na kontě 44 bodů.

Domácí šli sice do vedení už v prvním poločase a měli lehce navrch, nicméně duel mohl vypadat úplně jinak, nebýt brzkého vyloučení hostujícího Orlanda Engelaara, tak by se možná hra odvíjela zcela jinak. Hosté totiž i v početní nevýhodě dokázali zásluhou švédského zabijáka Oly Toivonena vyrovnat, jenže za další tři minuty vsítil svou druhou trefu v zápase domácí hrdina Wijnaldum.

Výsledek pak pojistil deset minut před závěrečným hvizdem tradiční šutér Luc Castagnios. PSV musí doufat, že v příštím kole buď Twente nebo Ajax ztratí body, jinak šance na titul definitivně zhasne. K tomu musí samo vyhrát a situace pro svěřence kouče Freda Ruttena rozhodně není nijak růžová. Přitom hosté vstoupili na stánku De Kuip do utkání lépe. V 8. minutě pálil ze střední vzdálenosti bek Stanislav Manolev, nicméně jeho pokus šel těsně nad.

Vzápětí to na druhé straně zkusil šikovný záložník Leroy Fer, ovšem jeho průnik dokázal brilantním zákrokem zlikvidovat švédský gólman ve službách PSV Andreas Isaksson. Domácí se přeci jen dočkali ve 27. minutě. Po centru Diega Biseswara do vápna hlavičkoval přesně zblízka Wijnaldum. Ke konci úvodní půle zkusil vyrovnat Zakaria Labyad, jenže jeho ránu skvěle zlikvidoval gólman Erwin Mulder. Po poločase se frustrace PSV projevila naplno.

Engelaar totiž v 53. minutě oběma nohama zaútočil velice nebezpečně na Castganiose a sudí poslal hostujícího záložníka předčasně do kabin. I tak ale bylo za dalších sedm minut srovnáno, když Labyad nejprve napálil pravou tyčku, pak se dostal k míči znovu a zpětnou přihrávkou vyzval Toivonena, který mířil do pravého dolního rohu. O tři minuty později ale dokončil kombinaci s Biseswarem podruhé Wijnaldum - 2:1. A v 79. minutě ztvrdil cenné vítězství domácích Castaignos.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 4:2

24.04.2011 14:30

Góly: 51. Michihiro Yasuda (vl.), 52. Dries Mertens, 60. Kevin Strootman, 73. Frank Demouge - 54. Guram Kašia, 86. Adnane Tighadouini

Utrecht v domácím utkání proti Vitesse potvrdil svou roli menšího favorita a zvítězil 4:2.

Utkání nezačalo pro oko fanouška vůbec příjemně. Oba celky se jen oťukávaly a fotbalová nuda během prvního poločasu odlákala příliš mnoho fanoušků. První dějství toho opravdu moc nenabídlo, prakticky nic. Na řadu přišlo dějství číslo dvě a hodně se od něj očekávalo.

Druhá půle však splnila všechna očekávání. Hned od úvodních minut se do svého soupeře zakousl domácí celek. Psala se 51. minuta a Utrecht si vyšlápl na hostující obranu. Ta nevydržela nátlak a po jednom z mnoha centrů si hostující Michihiro Yasuda srazil míč do vlastní sítě.

Utrecht však nevypnul a o minutu později bylo ještě veseleji. Dries Mertens se zmocnil míče a skvělou individuální prací si prorazil cestu až před hostujícího brankáře. Jeho následná střela znamenala vedení o dvě branky. Neuběhly ovšem ani dvě minuty a v 54. minutě o sobě dali vědět hostující hráči. Alexander Buttner se chopil zahrání rohového kopu a jeho měkký centr našel osamoceného Gurama Kashiu, který přesnou ranou snížil.

Domácí však kontrolovali průběh utkání a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 60. minutě se parádním způsobem blýskl domácí Kevin Strootman. Ten z uctivé vzdálenosti natáhl ke střele a jeho pumelici zastavila až síť hostující branky.

Utkání se spíše jen dohrávalo. Hosté nijak nenacházeli způsob, jak překonat obranu soupeře a když se v 73. minutě skvělou střelou prosadil Demouge a zvýšil už na 4:1, zdálo se hotovo. Utkání ještě změnilo svou podobu v tu konečnou až v 86. minutě, kdy se dokázal ve skrumáži prosadit hostující Adnane Tighadouini a stanovil tak konečný stav 4:2.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SC Heerenveen 2:2

23.04.2011 20:45

Góly: 86. Ruud Boymans, 88. Ruud Boymans - 47. Mika Väyrynen, 90+3. Bas Dost

Velmi divoký konec byl k vidění v utkání mezi domácím Venlem a hostujícím Heerenveen. Hosté v něm až v posledních vteřinách duelu zachraňovali alespoň remízu 2:2.

Utkání ve Venlu začalo velice poklidně. Oba celky se dlouho po úvodním hvizdu spíše okopávaly a vyčkávaly na chybu soupeře. Ta ovšem nepřicházela ani na jedné straně, a tak se první poločas obešel bez výraznějších šancí. Druhý poločas tak měl slibovat nejen branky, ale také rozuzlení, kdo že si odveze nějaké ty body.

Hned samotný začátek druhého dějství přinesl branku. Ve 47. minutě se totiž k volnému přímému kopu postavil Vayrynen a skvělou ranou poslal hostující "srdíčka" do vedení. Toto vedení si držela celkem dlouho, ovšem v 56. minutě o něj mohla díky hraní rukou v pokutovém území přijít. Domácí Vujičevič však výhodu pokutového kopu nevyužil.

Domácí postupem času získávali herní převahu a Heerenveen se pouze bránil. V samotném závěru tak tlak domácích dosáhl ohromné intenzity. Odměnou byla 86. minuta a perfektní individuální akce Boymanse, který svou skvělou trefou zařídil srovnání. Boymans o sobě dal vědět ještě o dvě minuty později, když si perfektně naběhl na kolmou přihrávku a další ranou poslal Venlo rázem do vedení.

Heerenven jakoby druhá inkasovaná branka probudila. Hosté se tak začali ihned tlačit do zakončení, avšak zdálo se, že mají už jen velmi krátký čas. V nastaveném čase se však před brankou Venla urodila velká šance, když se k míči po přímém kopu Philipa Haglunda dostal Bas Dost. Ten se ve velmi blízké vzdálenosti k brance perfektně zorientoval a lehkou tečí stanovil konečný stav 2:2.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - BV De Graafschap 2:0

23.04.2011 19:45

Góly: 41. Everton, 90+2. Willie Overtoom

Heracles potvrdil svou dobrou formu a proti De Graafschapu dokázal hned dvakrát skórovat. Hostující celek se nezmohl ani na jedinou branku a utkání tak skončilo 2:0.

Utkání začalo lépe pro domácí hráče. Ti se snažili o brzkou branku, ovšem proti byla obrana hostů. První velká šance přišla z kopaček domácího Evertona. Jeho střela ovšem nijak neohrozila hostujícího brankáře, a tak z vyložené pozice branka nepadla. Další šance přišla nedlouho nato. Do dobré pozice se individuální prací prosadil Samuel Armenteros. Jeho následná střela ovšem neznamenala branku.

Blížil se konec prvního poločasu a domácí opět bojovali o úvodní branku duelu. Ve výborné pozici se objevil Marko Vejinovič, ovšem jeho rána mířila těsně vedle tyčky hostující branky. Na řadu však přišla 41. minuta a velká chyba hostujícího Jordyho Buijse. Po té se zmocnil míče domácí Everton a po přesné ráně vstřelil tak svůj patnáctý gól této sezony.

Druhý poločas toho už moc nenabídl. Domácí si bránili své těsné vedení a hosté prakticky odevzdaným dojmem utkání dohrávali. Ke konci utkání se diváci těšili alespoň na finální tlak obou celků. Ten ovšem nepřišel. V běžící 92. minutě se však dostal k míči osamocený Overtoom a jeho rána znamenala druhou a poslední branku utkání.

Více informací k zápasu

Roda JC - NAC Breda 5:1

23.04.2011 19:45

Góly: 14. Jimmy Hempte, 17. Morten Skoubo, 27. Mads Junker, 54. Mads Junker (pen.), 65. Anouar Hadouir - 43. Joonas Kolkka

Rozjetá Roda si v domácím utkání poradila s Bredou, kterou díky pěti brankám poslala domů s výsledkem 5:1.

Utkání začalo lépe pro domácí. Ti se totiž hned od prvních minut chopili své úlohy favorita a tlačili na Bredu, co se dalo. První velká šance však přišla až ve 14. minutě. Anouar Hadouir se uvolnil po pravé straně a skvělým centrem našel osamoceného Hempteho, který přímou střelou poslal domácí do vedení.

Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Již o tři minuty později se opět uvolnil Hadouir a utekl všem svým protihráčům, vychytralou přihrávkou vybídl ke skórování Skouba a následně se celá Roda mohla radovat z brzkého vedení 2:0.

Nátlak domácích ovšem nebral konce a o deset minut později to pro ně bylo mnohem veselejší. Skoubo totiž svým sprintem utekl všem hráčům Bredy a přesnou nahrávkou našel Junkera. Ten se nad ničím nerozmýšlel a okamžitou ranou poslal Rodu do vedení již o tři branky.

Breda hrála v tomto utkání druhé housle, ovšem před koncem prvního dějství o sobě dala značně vědět. V běžící 43. minutě se k míči dostal Ali Boussaboun a svým centrem našel nabíhajícího Kolkku, který snížil na rozdíl dvou branek.

Druhý poločas ovšem začal opět lépe pro domácí. Ti šli opět do tříbrankového vedení v běžící 54. minutě, když v pokutovém území zahrál rukou hostující Matthew Amoah. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který s velkým přehledem zahrál Junker - 4:1.

Utkání ovšem dostalo svou finální podobu o jedenáct minut později. Běžela 65. minuta a chyby v obraně využil rozeběhnutý Hadouir a perfektní ranou překonal hostujícího brankáře. Domácí tak šli do vedení už 5:1 a tento výsledek si ubránili až do konce.

Více informací k zápasu

Willem II - AZ Alkmaar 2:1

23.04.2011 18:45

Góly: 5. Andreas Lasnik, 62. Jevhen Levčenko - 30. Kolbeinn Sigthórsson

Velkou senzací se stalo utkání domácího Willemu II a hostujícího AZ Alkmaar. O záchranu bojující Tilburg totiž hostujícího favorita velmi zaskočil a šokoval celé Nizozemsko, když po devadesáti minutách slavil velmi důležité a opravdu nečekané vítězství 2:1.

Utkání začalo velmi dobře pro domácí mužstvo. To se snažilo hned od první minuty atakovat svého soupeře a vytvořit si alespoň minimální tlak. První velká šance tak přišla hned v páté minutě. K volnému přímému kopu se postavil Lasnik, parádní střelou překonal hostujícího brankáře a poslal tak celkem překvapivě domácí celek do brzkého vedení.

Hosté s tímto scénářem absolutně nepočítali a na jejich následující hře bylo zřejmé, že jsou velmi zaskočeni. Willem II si vedení užíval a dal by se i bez nadsázky říci, že v utkání drželi taktovku právě domácí. AZ však s přibývajícími minutami srovnávalo krok a své šance množilo.

Uběhla přesně půlhodina, když se právě Alkmaar se dostal do velké šance a to díky ohromné chybě domácího Marlona Pereiry. Ten si totiž nedokázal s míčem absolutně poradit, a tak poslal malou domů přímo na brankáře Kujoviče. Síla jeho přihrávky ovšem zdaleka nemohla poslat míč až ke kopačkám domácího brankáře. Tuto přihrávku navíc vystihl hostující Sigthorsson, v samostatném úprku na domácího brankáře nezaváhal a srovnal stav utkání.

Domácí jakoby se zalekli možného nástupu AZ, stáhli se do obranné pozice a spíše se vyčkávalo, kdo že se chopí iniciativy. První poločas toho už mnoho nenabídl, a tak se šlo do poločasu číslo dvě.

Ten hned od začátku patřil domácím. Z přímého kopu opět zahrozil Lasnik, ovšem tentokrát branku netrefil. Fanoušci domácích táhli svůj celek kupředu a ten se jim v 62. minutě odvděčil opět překvapením. Po rohovém kopu se totiž do vzduchu zavěsil Levčenko a skvělou hlavičkou poslal Tilburg do vedení.

Hosté opět přestali hrát a nevěřícně zírali. Domácí navíc nesložili zbraně a neustálým nátlakem nutili AZ k chybám. S blížícím se koncem duelu se navíc na kopačky Alkmaaru dostavila nervozita. Ta vyvrcholila v 87. minutě, kdy Moreno nezvládl svou frustraci a nevybíravým faulem na Levčenka si vykoledoval červenou kartu. Utkání se nakonec dohrálo v klidu a domácí se tak mohli začít radovat z cenných tří bodů, které Willem II vrací do boje o záchranu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Twente 1:2

22.04.2011 20:45

Góly: 70. Dmitrij Bulykin - 61. Bryan Ruiz, 86. Luuk de Jong

Twente konečně ukázalo, že se nechce vzdát mistrovského titulu a ve velmi důležitém souboji na půdě největšího letošního překvapení Eredivisie dokázalo zvítězit těsně 2:1. A byl to vskutku překrásný souboj se vším všudy. Den Haag totiž potřeboval vyhrát, pokud ještě chtěl myslet na čtvrté místo Alkmaaru. Twente by naopak při případné ztrátě bodů muselo bezpodmínečně porazit příště Tilburg i na závěr Ajax a ani to by mu nemuselo stačit.

V tuto chvíli má situaci ve svých rukách jen částečně. Vede sice minimálně do neděle o tři body, nicméně PSV má lepší skóre a drží tedy trumfy v rukávu. Nicméně Enschede má ve svých rukách alespoň Ligu mistrů. Pokud příště podle předpokladů zdolá Tilburg, stačí mu na závěr s amsterdamským Ajaxem na jeho hřišti remizovat a možná nebude vadit ani prohra. V tuto chvíli se zraky fanoušků upínají především na utkání Feyenoord - PSV.

Páteční klání proběhlo naprosto v klidu a sudí musel všehovšudy vytáhnout pouze dvě žluté karty. Duel byl po většinu času velmi vyrovnaný a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Po hodině hry byl navíc stav bezbrankový, věci se začaly dít až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve dostal hosty do vedení Bryan Ruiz, nicméně ani ne za deset minut srovnal tradiční šutér Dmitrij Bulykin. Hosté ale nakonec zvítězili zásluhou Luuka de Jonga.

Ten totiž pět minut před koncem dostal do extáze i kouče Michela Preud'hommeho a šance Twente na obhajobou mistrovské trofeje rapidně vzrostla. V domácím dresu v úvodní hodině hrozilo nejvíce duo Bulykin - Danny Buijs, na druhé straně se tlačili do útoku Ruiz s Nacerem Chadlim. V 61. minutě se trefil kostarický forvard. Landzaat totiž procpal balón pod tělem gólmana Gina Coutinha a na Ruize po jeho nahrávce zívala volná klec - 0:1.

Jenže už v 70. minutě byla jinak pevná obrana Twente pokořena a nepotvrdilo se, že když hosté vsítí v důležitém klání branku, tak už neinkasují. Opět u toho byl hvězdný Bulykin, který je tak s devatenácti trefami společně s Madsem Junkerem z Rody nejlepším střelcem Eredivisie. Tentokráte po centru Vicenteho mířil přesně pod tělem gólmana Nikolaje Mihajlova. Twente však v závěru přidalo na obrátkách a v 86. minutě po centru střídajícího Emira Bajramiho zblízka přesně hlavičkoval De Jong - 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente32208460:3168
2.AFC Ajax32207567:2867
3.PSV Eindhoven32198577:3365
4.AZ Alkmaar32168849:3856
5.Roda JC321412665:4554
6.ADO Den Haag321661061:4854
7.FC Groningen321651161:5053
8.FC Utrecht321281249:4744
9.Heracles Almelo321271360:5543
10.Feyenoord Rotterdam321271350:5043
11.SC Heerenveen3210101259:5240
12.NEC Nijmegen329121151:5539
13.NAC Breda321151642:5838
14.SBV Vitesse32981540:5535
15.BV De Graafschap328111329:5135
16.SBV Excelsior32851938:6429
17.VVV Venlo32532431:7318
18.Willem II32362337:9315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Yes

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
fantomas

Haluz neskutečná, ale pokud po sobě bude Groningen koukat na Haag jen z bodový vzdálenosti, bude to fakt krása už.

Reagovat
afc ajax

mala to byť remíza, ale čo už . nám by pomohlo zaváhanie PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Haag bol objektívne lepší, nezískať ani bod je pre nich hodne kruté. Ale aj takéto víťazstvá majú cenu, ak nie vyššiu, kde sa válcuje.

Reagovat
smazaný uživatel

twente,proste stastkari...a to som videl len poslednych 20min...

Reagovat
smazaný uživatel

Akoby PSV neboli...

Reagovat
Stiksxx

bohužel na to už se historie ptát nebude. některý naše zápasy, taky nebyly z těch top vyhrejeme s Feyenoordem a bude zas klid.

Reagovat
afc ajax

no dúfam že nie

Reagovat
FC Porto FC

Jestli PSV nezastaví Feynoord tak už nic

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Mr.Mike

doufám že dá Bony zas gola

Reagovat
Filipow

Pokud bude hrát, tak ho dá.

Reagovat
Stiksxx

Bony sem do Eredivisie fakt asi naláká nové fanoušky.

Reagovat
fantomas

Roda je slušně rozjetá, snad ji to do play-off nevydrží. (Ale Junker zase ). A Tilburg potěšil, s takovou pomocí sem ani nepočítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Komu ty vlastně fandíš?

Reagovat
fantomas

Přeju Groningenu.

Reagovat
afc ajax

aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Willem II

Reagovat
AjaxFans

Snad to ukopou na baráž alespoň

Reagovat
smazaný uživatel

Jj přál bych jim to lepší než VVV.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak

Reagovat
Zajda

COME ON WILLEM II

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Hm, zbytečná ztráta Venla.

Reagovat
smazaný uživatel

Udržet kluci rotterdamští, jak v Amsterdamu tak i v Rotterdamu

Reagovat
AjaxFans

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

No vypadá to, že si to rozdáme v posledním kole, PSV je ze hry pravděpodobně venku

Reagovat
AjaxFans

Příští týden Srdíčka,nebude to lehké.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Feyenoord, nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Bony

Reagovat
božský John

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenost , porazit doma Tilburg (to je povinnost) a uhrát remízu na Ajaxu.

Reagovat
afc ajax

aj tak sa dá ale poznám lepšiu kombináciu

Reagovat
afc ajax

a pozor na tilburg potrebuje body

Reagovat
mastakillah

Wijnaldum

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stiksxx

je dobrej no..líbí se mi

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax to nakonec snad vybojuje!!!

Reagovat
afc ajax

je to v našich rukách

Reagovat
smazaný uživatel

I v našich

Reagovat
afc ajax

tak je

Reagovat
AjaxFans

Je to furt o bod,víme jak to bylo loni

Reagovat
afc ajax

ano ,ale v tedy sme to nemali len v našich rukách takže treba chlapcom veriť a držať palce

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci bý rýpavý, ale kde jsou 7Zaja2, Stiksxx a ostatní?

Reagovat
smazaný uživatel

schovaní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Jj,taky si říkám

Reagovat
Stiksxx

já griloval

Reagovat
AjaxFans

V jakém smyslu

Reagovat
Stiksxx

grilování má víc smyslů?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle vidím na titul Ajaxu Twente bude 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax to má ve vlastních rukou, MUSÍ TO DÁT.

Reagovat
Robbie

jsem zvědavý kdo zlanaří Wijnalduma

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax.

Reagovat
smazaný uživatel

nemožné, přestupy mezi Ajaxem a Feyenoordem!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl vtip. Jinak doufám, že od nás koupíte Vencu Kadlece prý ste ho chtěli už v zimě.

Reagovat
smazaný uživatel

jo nějaký zájem byl, ale myslím, že na seznamu letních posil není. uvidíme

Reagovat
AjaxFans

Kolem něj to bylo asi spíš takové otukávání.Myslím,že jej ted nebudem kupovat,ale hodně bude záležet na ceně taky.

Reagovat
AjaxFans

Loni jej chtěla Valencie.Dochází mu nervíky v Feye,brzo pujde fuč.Má na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Sportovně přiznávám, že takto se titul nehraje a PSV si ho nezaslouží! bohužel...stojí to za hovno

Reagovat
smazaný uživatel

ku.va že toto řeknu bych nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsme hráli bídu a se štěstím vyhráli, ikdyž výsledek vypadá jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

ani jeden s trojice nepodává přesvědčivé výkony...v tom je tato sezóna hodně odlišná od minulých...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, majster bude jednooký medzi slepými, to není dobrá vizitka Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by se mi říct, že klesla úroveň, ale na druhou stranu ty výsledky v evropské lize tomu úplně neodpovídají...Zase si říkám, když si vzpomenu na týmy co vyhráli v minulých sezónách, tak ty byli hráčsky kvalitnější, hlavně Ajax a PSV měli mnohem hvězdnější hráče...ale příští seźona by to mohla dohnat, pukus zase všichni neodejdou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj vďaka tomu je Twente hore na špici Všetko zlé je na niečo dobré

Reagovat
AjaxFans

Děsná bída dneska.Mounir podělal co šlo,v obraně tam bylo taky pár slušných zmatků.Holomajzna,ale zas na druhou stranu se zajíždí talenti v sestavě,tak pro budoucnost

Reagovat
Stiksxx

je to tak. jestli to nevyjde, tak si za to můžou jedině sami a nesmí se vymlouvat, na jednu kartu v jednom zápase udělali takových neodpustitelných chyb na cestě za titulem, že to fakt nejde

Reagovat
smazaný uživatel

asi bych byl taky pro Ajax, ať je nějaká změna...ale dokud žije naděje pro PSV budu doufat

Reagovat
Stiksxx

Titul by si zasloužilo Twente..podává si myslím nejstabilnejší výkony ze všech týmů na špici a až ted ke konci klopýtali, ale tak někdy to nastat musí. + odvedlo slušnou práci v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

ajax remíza na heerenveenu, pak výhra doma s twente, psv 2 výhry, twente jedna výhra, všichni budou mít stejný počet bodů a PSV vyhraje o skóre

Reagovat
Stiksxx

to by šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord

Reagovat
Shevchenko

PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord maj skvělej tým, škoda že Castaignos v létě odejde příští rok by mohli zkusit pohárový příčky

Reagovat
FC Porto FC

Řikal sem že jedinej Feeynord dokáže zastavit PSV a nikdo mi nevěřil

Reagovat
Zajda

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Tadič to urobil perfektne Aj keď s bolesťou

Reagovat
smazaný uživatel

no fajny zapasik zase psv...posledne zapasy tam nevidim snahu..kazdy sa len hada,proste to nejde...prehrali sme si to sami a nikto inny..potrebujeme utocnika ,lens na kridlo..berg??ten len prisiel a uz som dal pestovku do monitora..to je take drevo,ze az..ta sanca po jeho prichodu,kopol ju,ako keby bol podplateny..idiot..dalsi zapas bez 4roch dolezitych hracov..to je sila..mi ani len tu LM hrat nebudeme..zase

Reagovat
Stiksxx

nebude no.. Chce to taky hlavně nějakýho pořádnýho zadáka

Reagovat
fantomas

Groningen, Feyenoord Vitesse Bony

Reagovat
afc ajax

chlapci ale treba dodať že De jong-ovi to parádne sadlo už to potreboval trochu sebavedomia dodať!

Reagovat
smazaný uživatel

Našemu De Jongovi? Ano to mu sadlo parádne

Reagovat
afc ajax

tomu našemu

Reagovat
smazaný uživatel

Brácha má prima bráchu

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Tj,doufám,že ten náš půjde do Dortmundu.Xy zápasů si hraje na neviditelného na ůtěku To už radši Rasmus místo něj,nechápu co furt dělá v zakl sestavě

Reagovat
AjaxFans

Ale 11 mga za Luuka je dost.Na kolik se tak cení Ruiz?

Reagovat
FC Porto FC

jo no tech 12 M bych za něj dal

Reagovat
AjaxFans

Neblbni.V Ere je to ojedinělá haluz.Krom Miralema jsme přes 10 snad nedali a Mira je rekord ligy.Po sezoně musí dojít Hunter a Dries minimálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, viem len, že obaja majú teraz mizernú formu a tie góly čo dali v piatok, boli tiež z kategórie haluzných a to ešte spomeniem, že Ruízovu trefu predchádza jehol neodmávaný ofsajd.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Bony libec, rval se jako kůň!

Reagovat
fantomas

Hezky, ty ses koukal.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nekoukal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Carlos Juan Pablo

stovka pro Boňáka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele