Bundesliga - souhrn 31. kola

21.04.2011, 22:23, aktualizováno 24.04.2011, 19:25
Komentáře a souhrny
Wolfsburg konečně vyhrál a oživil naději na záchranu. Dortmund prohrál na hřišti posledního Gladbachu a opět dal naději Leverkusenu, který otočil zápas s Hoffenheimem. Bayern jen remizoval ve Frankfurtu a byl přeskočen Hannoverem, který už ve čtvrtek zvítězil ve Freiburgu. Stuttgart porazil Hamburg, venku uspěly Brémy a Kaiserslautern...

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 0:0

24.04.2011 17:30

Góly: -

V nepříliš pohledném utkání, které bylo zároveň přímým soubojem o pátou příčku zaručující start v Evropské lize se nakonec body dělily. Mainz si tak i nadále drží před svým dnešním soupeřem dvoubodový náskok.

Úvod utkání nám příliš fotbalové krásy nenabídl, ve třetí minutě vyslal první střelu Cohen, ale Wetklo neměl výraznější potíže. V dalším průběhu se oba celky soustředily především na obranu, nikdo nechtěl udělat chybu a hra tak postrádala tempo. Dalsí vzrušení přišlo ve čtrnácté minutě, aktivní Cohen našel na levé straně Eiglera, jehož centr nedokázal v pokutovém území usměrnit do branky v dobré pozici Ekici.

O tři minuty později rozehrával standardní situaci Schürrle, ale mířil pouze do zdi. Ve 20. minutě měli možnost rozehrávat standardní situaci i domácí, k míči se postavil Ekici a ukázkovou střelou trefil levou tyč Wetklovy branky. Po půlhodině hry si vypracovali velkou příležitost rovněž hráči FSV, ale Fuchs nedokázal po parádní Schürrleho přihrávce zamířit z voleje mezi tři tyče. Ve 35. minutě ztratil míč Wollscheid, Schürrle našel Sota, jehož přízemní rána skončila jen několik centimetrů vedle pravé tyče.

Po změne stran se v domácím dresu objevil také Gündogan, který nahradil Hegelera. V 52. minutě se v zajímavé pozici ocitl po autovém vhazování Fuchse Allagui, ale v tísni pálil jen do boční sítě. V 70. minutě našel Polanski rozběhnutého Schürrleho, ten postupoval z pravé strany do pokutového území, ještě obešel skluzujícího Wollscheida i vracejícího se Simonse, ale následně nedokázal z osmi metrů trefit odkrytou branku.

O dvě minuty později našel Gündogan parádním pasem přes celou šířku hřiště nabíhajícího Chandlera, ten si ale míč špatně zpracoval, a tak se sám o šanci připravil. Pět minut před koncem rozehrával standardní situaci z ideální vzdálenosti střídající Ivanschitz, ale ani on nedokázal zamířit přesně. V nastaveném čase ještě napřáhl z úhlu Schieber, ale jeho střela byla prozměnu zablokovaná, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 4:1

24.04.2011 15:30

Góly: 14. Mario Mandžukić, 39. Mario Mandžukić, 58. Ashkan Dejagah, 88. Ashkan Dejagah - 40. Sebastien Freis

Wolfsburg s přehledem přejel Köln a připisuje si tak první tři body pod vedením staronového kouče Felixe Magatha a zároveň udělal významný krok k udržení bundesligové příslušnosti i pro příští sezónu.

Domácí začali poněkud vlažně a už ve třetí minutě mohli za svoji pasivitu pykat, na Jajalův rohový kop z pravé strany si vyskočil Freis a trefil břevno Benagliovy branky. Tahle situace jakoby Vlky probudila, hned vzápětí totiž přišla příležitost na druhé straně. Riether vracel odražený balón zpátky do pokutového území, kde v akrobatické pozici střílel těsně vedle Grafite.

V sedmé minutě už dostal tentýž hráč míč za brankovou čáru, ale radost to byla předčasná, protože stál v době zakončení v ofsajdu. Ve čtrnácté minutě již vybuchla Volkswagen Arena nadšením, aktivní Riether našel parádním pasem rozběhnutého Diega, ten z pravé strany pokutového území vracel před branku, kde Mandžukić z první napálil míč nechytatelně do sítě - 1:0. VfL bylo i nadále aktivnější, ale Mandžukić ani Grafite se prosadit nedokázali.

Po půlhodině hry zahrozili znovu hosté, ale střela Clemense nemohla Benaglia ohrozit. Ve 34. minutě přišlo první střídání, místo Cícera se na trávníku objevil v domácím dresu Dejagah. O pět minut později právě novic Dejagah přistrčil Schäferovi, ten nacentroval před bránu, kde Mandžukić přeskočil Mohamada zvýšil na 2:0. O minutu později bylo sníženo, po pěkné kombinační akci se s výrazným přispěním Benaglia prosadil Freis - 2:1. Ve 42. minutě mohl Mandžukić završit hattrick, ale Rensing byl proti a udržel tak pro svůj tým naději.

Ofenzivní podívaná pokračovala i po přestávce, ve 46. minutě rozehrával standardní situaci Diego a z ideální pozice hlavičkoval Polák, ale pouze do míst, kde stál připravený Rensing. Na druhé straně musel Benaglio zasahovat proti střele Jajala. O čtyři minuty později po další standardní situaci Diega nepřesně zakončuje Kjaer.

V 58. minutě už to bylo znovu o dvě branky, rychlý protiútok potáhl Mandžukić, následně předal pod sebe Diegovi, ten přihrál do strany Grafitemu, jenž z první posunul na Dejagaha, který povedenou přízemní střelou k levé tyči překonal Rensinga - 3:1. O šest minut později netrefil z dobré pozice branku Jajalo a za další tři minuty předvedl to samé Freis. Köln začínal vyrovnávat hru, v 68. minutě znovu pálil Jajalo, ale ani tentokrát nezamířil mezi tři tyče.

V 74. minutě centroval Brečko, Novaković si míč dobře zpracoval, ale potom nedokázal z obtížné pozice trefit branku. Za dalších pět minut musel Rensing znovu zasahovat proti střele Diega. Konečnou podobu dostal výsledek dvě minuty před koncem, Vlci předvedli další smrtící protiútok, míč se po ose Diego - Dejagah - Mandžukić dostal znovu k druhému jmenovanému, který upravil na 4:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:0

23.04.2011 18:30

Góly: 35. Mohammadou Idrissou

Souboj prvního s posledním vyzněl lépe pro Mönchengladbach, který si díky gólu Idrissoua připisuje další tři body a po dlouhé době opouští poslední příčku, na kterou vinou horšího skóre spadlo St. Pauli.

Dortmund vstoupil do utkání skvěle, neuběhla ani minuta a Götze pálil z jedenácti metrů těsně nad břevno. To bylo na dlouhou dobu poslední vzrušení, Gladbach se snažil ovládat hru, ale BVB pozorně bránilo a vyčkávalo na příležitosti k protiútokům. V desáté minutě střílel z dálky znovu Götze, ale ter Stegen bezproblémů zasahuje. O pět minut později napřáhl z podobné pozice na druhé straně rozvěž Reus, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Další zajímavá situace přišla po půlhodině hry, Lewandowski postupoval z levé strany sám na ter Stegena, když už ho překonal, tak ho na brankové čáře zastoupil Jantschke a balón odkopl. Ve 35. minutě nepřesně rozehrál da Silva, míče se ujal Arango, výborným pasem našel rozběhnutého Idrissoua, ten ustál souboj se Subotičem a z úhlu překonal Weidenfellera - 1:0. Velkou možnost na srovnání skóre měl Dortmund ve 45. minutě, Götze našel Lewandowskiho, ten ale z blízkosti trefil pouze ter Stegena.

Druhá půle začala tlakem BVB, Piszczekův centr se nečekaně stočil až k brankové čáře, kde však stál pozorný Stranzl a míč odkopl. O chvíli později rozehrával rohový kop z levé strany Götze a na zadní tyči hlavičkoval jen těsně nad branku Hummels. Po hodině hry rozehrával další standardní situaci Arango, ale Weidenfeller si s tečovanou střelou poradil. Vzápětí si dal po rohu Reuse málem vlastní gól Hummels.

V 68. minutě se opět předvedl mladíček Götze, který bez rozmýšlení napálil odražený míč z rohového kopu na branku a parádní ranou trefil břevno domácí svatyně. V 74. minutě hlavičkoval po centru Götzeho nepřesně střídající Zidan. O dvě minuty později napřáhl z úhlu Schmelzer, ale ter Stegen byl pozorný a střelu vyrazil konečky prstů alespoň na tyč. Těsně před koncem ještě pálil Subotić, ale ter Stegen si poradil i tentokrát a dovedl tak svůj tým k extrémně důležitým třem bodům.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern 0:1

23.04.2011 15:30

Góly: 42. Srđan Lakić

Kaiserslautern dokázal zásluhou branky Lakiče vyhrát po téměř jedenácti letech v Gelsenkirchenu a udělal tak výrazný krok k záchraně.

Utkání začalo pěkně zostra, hned ve třetí minutě měli první velkou příležitost hosté, Metzelder v rozhodujícím okamžiku podklouzl, Tiffert našel volného Hoffera, který ale nedokázal z dobré pozice trefit odkrytou branku. Odpověď Königsblauen na sebe nenechala dlouho čekat, Edu centroval do pokutového území, kde v obtížné pozici nedůrazně hlavičkoval Farfán. Ve 13. minutě přišlo vynucené střídání na straně Kaiserslauternu, místo zraněného Dicka musel přijít na trávník Kirch.

O šest minut později našel po kombinaci Raúla s Farfánem druhý jmenovaný Edua, ten ale míč špatně trefil, a tak nemohl Trappa ohrozit. Za další čtyři minuty centroval z levé strany Hloušek, ale Hoffer nedokázal ve stoprocentní příležitosti ohrozit branku. Vzápětí napřáhl Tiffert, ale Neuer se překvapit nenechal. Po půlhodině hry pálil na druhé straně Farfán, ale Trapp balón bezproblémů vyrazil. Ve 41. minutě našel Farfán v ideální pozici Draxlera, ten ale nedokázal umístit míč do sítě. A to se ukázalo jako rozhodující okamžik celého zápasu, o minutu později totiž Hloušek našel Lakiče, a ten umístil balón nechytatelně k levé tyči - 0:1.

Do druhé půle udělal domácí kouč Ralf Rangnick hned dvě změny, místo Pliatsikase s Farfánem poslal na trávník dvojici Jurado - Baumjohann. Od té doby jsme byli svědky zcela jiného obrazu hry, Schalke mělo znatelně navrch a FCK se musel soustředit především na obranu. Domácí měli sice více ze hry, ale žádnou šanci na srovnání skóre si dlouho vypracovat nemohli. To se změnilo v 78. minutě, Escudero napřáhl z hranice pokutového území, Trapp vyrazil míč pouze před dobíhajícího Draxlera, ani ten ale nedokázal dostat balón do sítě.

S přicházejícím závěrečným hvizdem začal tlak Schalke slábnout a Kaiserslautern si tak v poklidu hlídal nejtěsnější možné vedení. Ještě jednu šanci na srovnání skóre si však domácí přecejen vybojovali tři minuty před koncem, střídající Karimi našel v pokutovém území nabíhajícího Matipa, ten ale mířil těsně vedle levé tyče, a Schalke si tak připisuje první porážku od nástupu nového kouče Rangnicka.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:1

23.04.2011 15:30

Góly: 40. Michal Kadlec, 51. Arturo Vidal - 28. Gylfi Sigurdsson

V oboustranně ofenzivním utkání se nakonec zcela po zásluze raduje Leverkusen a připisuje si tak další tři body, díky kterým si v podstatě pojištuje druhé místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Leverkusen začal hodně aktivně a od prvních minut určoval tempo hry, první vážnější šanci si však paradoxně vytvořili hosté. Psala se čtvrtá minuta, Babel našel Mlapu, ten napřáhl a Adler musel předvést první výraznější zákrok. Domácí byli i nadále lepší, ve dvanácté minutě přistrčil Rolfes Ballackovi, ten těsně za pokutovým územím vypálil a Starke se musel za míčem směřujícím k pravé tyči pořádně natáhnout.

Rohový kop rozehrál Augusto, Starke vyrazil balón pouze ke Kadlecovi, ten ale mířil vysoko nad branku. Ve 23. minutě napřáhl z dobré pozice Augusto, ale pálil nad branku. Vzápětí vypálil z téměř identické pozice na druhé straně Sigurdsson, ale Adler si s jeho skákavou střelou poradil. To už neplatilo o chvíli později, po kombinaci Alaby s Mlapou se k míči dostal Sigurdsson, poradil si s celou levou stranou obrany Bayeru a ukázkovou ranou na zadní tyč překonal Adlera - 0:1.

Obrovskou šanci na vyrovnání měli domácí ve 36. minutě, Rolfes posunul do strany na Sama, ten našel před bránou zcela volného Kießlinga, který z obtížné pozice vypálil, ale Starke jeho střelu směřující k levé tyči vyrazil. O dvě minuty později napálil Sigurdsson tvrdou ranou levou tyč Adlerovy branky. Pět minut před koncem první půle bylo vyrovnáno, na rohový kop Vidala z pravé strany si naběhl na přední tyči Kadlec a nechytatelnou hlavičkou překonal Starkeho - 1:1.

Po změně stran se na trávníku objevil v domácím dresu další útočník Derdiyok, kterému uvolnil místo defenzivněji laděný Rolfes, z čehož se dalo usuzovat jediné, co nejrychleji zvrátit průběh utkání na svou stranu. To se také Leverkusenu povedlo, v 51. minutě se po zmatcích v obraně TSG nejlépe zorientoval Vidal a nekompromisní ranou poslal domácí do vedení - 2:1.

Po tom co se domácí dostali do vedení se tempo hry trochu zvolnilo, což však byla pouze předzvěst dalších velice rušných minut. V 68. minutě rozvrátil hostující obranu Augusto, následně ještě přihrával před branku volnému Kießlingovi, jeho přízemní střelu k levé tyči ale vyrazil skvělý Starke. Rohový kop rozehrál Vidal, míč se odrazil k Augustovi, jehož ránu zablokovala hostující obrana na další roh.

Ten rozehrál znovu Vidal, tentokrát zakroutil balón na přední tyč, kde hlavičkoval nikým nehlídaný Hyypiä, ale Starke byl znovu na místě a balón do branky nepustil. V 81. minutě měl na hlavě další gólovku Kießling, ale v tísni mířil nepřesně. Leverkusen dokázal v BayAreně znovu otočit nepříznivý vývoj utkání a připisuje si tak další důležité tři body.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hamburger SV 3:0

23.04.2011 15:30

Góly: 6. Cacau, 78. Christian Gentner, 88. Cacau

Stuttgart si především zásluhou Cacaua poradil s HSV a výrazným způsobem se tak přiblížil záchraně, svěřenci Michaela Oenninga naopak přišli zřejmě o poslední možnost jak se posunout na příčky zaručující start v evropských pohárech.

Domácí si pro své fanoušky přichystali úvod jako z říše snů, hned v šesté minutě našel Harnik volného Cacaua, a ten se v tváří v tvář v souboji s Rostem nemýlil - 1:0. Byl to jeho první gól po téměř pětiměsíční pauze způsobené povětšinou zraněním. O tři minuty později neuhlídal Diekmeier Cacaua, ten přistrčil Okazakimu, jehož střela mířila těsně vedle. Za dalších pět minut se dostal balón po ose Harnik - Cacau až k Hajnalovi, který z dobré pozice netrefil branku.

Domácí středopolař se ocitl v dobré šanci i v 18. minutě, ale ani tentokrát nedokázal dostat míč do sítě. Postupem času se do hra začalo dostávat i HSV, ve 29. minutě našel Ben-Hatira volného Toruna, ten se nerozmýšlel a z první vypálil, Ulreich se musel mít na pozoru. Za osm minut selhal v podobné pozici rovněž sám Ben-Hatira. O chvíli později se do zajímavé šance probíjel Petrić, ale obrana VfB byla pozorná a odvrátila na roh.

I po změně stran byli aktivnější hosté, ale znovu mohlo udeřit paradoxně na druhé straně. Psala se 56. minuta, VfB předvedlo další rychlý protiútok, Kuzmanović našel Cacaua, jehož ránu zablokovala hostující obrana a definitivně odklidil balón do bezpečí Aogo. Za osm minut mohlo být vyrovnáno, Guerrero z 18 metrů vypálil, Ulreich míč vyrazil pouze před sebe, kde číhal Ben-Hatira, ale ani ten nedokázal strážce domácí svatyně překonat.

Kýžené druhé branky se domácí dočkali v 78. minutě, Hajnal odcentroval přes stínujícího Kačara na Gentnera, a ten uklidnil celou Mercedes-Benz Arenu - 2:0. Konečnou podobu dostal výsledek dvě minuty před koncem, ztráty Westermanna využil Harnik, přihrál Cacauovi, který pohodlně zvyšoval na 3:0.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:1

23.04.2011 15:30

Góly: 54. Sebastian Rode - 89. Mario Gómez (pen.)

Bayern venku znovu neuspěl, a ačkoliv zachraňoval remízu až v samém závěru, tak bod z Frankfurtu je pro něj sakra málo, protože boj o Ligu mistrů už nemá ve svých rukou. Ani pro Eintracht není remíza pro tuto chvíli závratným úspěchem, ale v konečném zúčtování za tři týdny pochopitelně může hrát velkou roli.

Vyprodaná Commerzbank-Arena viděla ostrý úvod z obou stran a po dvouminutových intervalech pokusy domácího Ochse a hostujících Ribéryho a Müllera, po chvíli ale utkání nabylo značně defenzivnějšího tónu a tak tomu zůstalo minimálně po celý první poločas. Méně aktivní směrem dopředu byli pochopitelně domácí, kteří ovšem zahrozili například povedeným kontrem z 22. minuty, po němž ale Halil Altintop přestřelil. Podobná situace nastala ještě čtyři minuty před odchodem do kabin, ale Fenin veterána v hostující svatyni Butta překonat nesvedl.

Po obrátce se už začaly dít věci. Nejprve Lahm našel v pokutovém území Gómeze, jehož nedokázal zastavit Rode, což se ale povedlo skvěle zasahujícímu Fährmannovi. Bavorští museli litovat této neproměněné šance o to víc, že v 54. minutě odrazil Tymoščuk Köhlerův přímý kop jen k Rodemu a jeho střela zapadla přesně k levé tyči - 1:0. Bayern byl naprosto mimo hru, pozorné obraně Frankfurtu problémy prakticky nenadělal a naopak mohl inkasovat, ale po Feninově akci zakončoval z ideální pozice Gekas nad branku.

V hostujícím dresu už na hřišti byl Kroos místo Tymoščuka, kreativitu svého mužstva ale hmatatelně nezvýšil a jen Ribéryho střela z dálky zaměstnala pozorného Fährmanna. Na druhé straně znovu odmítl rozhodnutí Gekas, který ze tří metrů (!!!) pálil mimo. Bayern v tu chvíli už soupeře mačkal, Clarkovu ruku ještě rozhodčí Drees neviděl, údajný faul Fenina na Luize Gustava už ale penaltu přinesl, načež se v 89. minutě z bílého puntíku nemýlil Gómez - 1:1. Čtyřminutové nastavení už i přes oboustrannou snahu nic nepřineslo a body se tak dělily.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Werder Brémy 1:3

23.04.2011 15:30

Góly: 29. Fin Bartels - 50. Markus Thorandt (vl.), 73. Claudio Pizarro, 74. Claudio Pizarro

Zejména zásluhou skvělého výkonu ze druhé půle zvítězil Werder v malém serverském derby na hřišti St. Pauli 3:1 a záchranu má již na devětadevadesát procent jistou. Zcela opačně je na tom domácí tým, který ve zbývajích třech kolech bude potřebovat malý fotbalový zázrak.

Kiez-Kicker ovšem vstoupili do utkání tak, jak si boj o přežití žádá, a herně svého věhlasnějšího soupeře předčili, jenže v ofenzivě toho moc nepředvedli a první nebezpečí tak zaznamenala na druhé straně dalekonosná rána Wesleyho. Hosté se krátce nadechli k ofenzivě a ve 13. mohli vést, když po příhře Wagnera trefil Pizarro brankovou konstrukci.

Domácí poté přišli o zraněného Bolla, v devatenácté minutě ale už měli co slavit. Marin ztratil míč a Gunesch tak mohl vyslat na zteč Bartelse, který povedenou ranou na zadní tyč nedal Wiesemu pražádnou šanci - 1:0. Následovalo nepříliš záživné dění, které mohl odehnat krátce před přestávkou Asamoah, po nejistém zákroku Wieseho ale nedokázal míč dostat do sítě.

Werder tak do druhé půle vyrazil mazat jen jednogólové manko a to se mu povedlo vcelku brzy. Nejprve sice zůstal bez penaltové odezvy zákrok Brunse na Mertesackera, v 50. minutě ale poslal míč do ohně Bargfrede a domácí Thorandt si ho špičkou kopčky srazil do vlastní sítě - 1:1. Chvíli nato mohlo mít St. Pauli vedení zpět, když Asamoah uháněl sám na Wieseho, jenže zakončení nezvládl a trefil jen strážce hostujících tyčí.

Zhruba o deset minut později neefektivně skluzoval Pasanen a těžil z toho Asamoah, který nahrál do druhé vlny Takyimu, jenže ten v rozhodující chvíli selhal. A Brémy trestaly, v 73. minutě si Pizarro naskočil na Frinsgův roh a hlavou poslal svůj tým do vedení - 1:2. To ale nebylo všechno, minutu nato si peruánský kanonýr naběhl na Marinův pas, udělal kličku Pliquettovi a rozhodl o osudu utkání - 1:3. Domácí už na zvrat neměli a jejich situace se již dá označit za kritickou.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hannover 96 1:3

21.04.2011 20:30

Góly: 79. Jan Rosenthal - 24. Mohammed Abdellaoue, 31. Jan Schlaudraff, 58. Konstantin Rausch

Hannover si z Badenova-Stadionu odváží zasloužené tři body a alespoň do soboty se tak posouvá na průběžnou třetí příčku před Bayern, který čeká utkání na půdě Eintrachtu.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale proti pozorné obraně H96 se dlouho nemohli prosadit. V jedenácté minutě rozehrával standardní situaci Schuster, ale pozorný Zieler si poradil. O tři minuty později mohlo po rychlém protiútoku udeřit na druhé straně, Cherundolo zakombinoval na pravé straně se Stindlem, na jehož přízemní centr si na přední tyči naběhl Abdellaoue a pohotovou střelou vyzkoušel Baumanna.

Hannover začínal postupem času přebírat dirigentskou taktovku, střela Schlaudraffa si však cestu mezi tři tyče nenašla. Ve 22. minutě předvedli domácí ukázkový protiútok, Makiadi posunul na Putsilu, ale ten z úhlu nedokázal Zielera překonat. To se ukázalo jako klíčový moment, neboť za dvě minuty prostrčil Schlaudraff balón za obranu na rozběhnutého Abdellaoueho a ten přízemní ranou k levé tyči překonal Baumanna - 0:1.

Freiburg se snažil odpovědět, ale Schusterova střela mířila nepřesně. A tak se chopili šance znovu hosté, Stindl ve spolupráci s Lalou odebral ve středu pole míč Caligiurimu, druhý jmenovaný potom pěkným pasem prostrčil balón za obranu na Schlaudraffa, ten ještě obešel vyběhnuvšího Baumanna a zvyšoval na 0:2. Chybujícího Caligiuriho vzápětí vystřídal Rosenthal. Domácí se před odchodem do šaten snažili vstřelit kontaktní branku, ale proti střele Putsily se vytáhl Zieler a další zakončení téhož hráče bylo prozměnu nepřesné.

I po změně stran jsme na trávníku viděli stejný obraz hry, domácí se snažili útočit a chtěli co nejdříve snížit, ale museli se mít pořád na pozoru, neboť Hannover se snažil využít každou příležitost ke smrtícím protiútokům. Právě jeden takový přišel v 58. minutě, Cherundolo vysunul Schmiedebacha, ten si poradil s Butscherem a přesným centrem našel z druhé vlny nabíhajícího Rausche, jenž nechytatelnou hlavičkou překonal Baumanna potřetí.

Dlouho se zdálo, že má Hannover utkání pod kontrolou, ale opak byl pravdou. V 70. minutě posunul Cissé do strany Nicuovi, na jehož centr si naběhl Rosenthal, ale z ideální pozice trefil pouze místo, kde stál připravený Zieler. O osm minut později našel střídající Williams Nicua, jeho ránu ale zastavil obětavý Cherundolo.

Vzápětí se však Freiburg zaslouženého snížení dočkal, na Butscherův centr si naběhl Rosenthal a ranou z první překonal Zielera - 1:3. Dvě minuty před koncem měl tentýž hráč možnost vstřelit kontaktní branku, ale tentokrát se hostující brankář překonat nenechal a zajistil tak svému týmu zasloužené tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund31216462:1969
2.Bayer Leverkusen31197562:4164
3.Hannover 96311831045:4157
4.Bayern Mnichov31168767:3756
5.1. FSV Mainz 05311541244:3749
6.1. FC Norimberk311381045:3847
7.Hamburger SV311271244:4843
8.SC Freiburg311251439:4741
9.TSG Hoffenheim3110101146:4440
10.Schalke 04311171335:3540
11.Werder Brémy319111143:5738
12.1. FC Kaiserslautern311071441:4837
13.VfB Stuttgart311061555:5536
14.1. FC Köln311051641:6135
15.Eintracht Frankfurt31971530:4134
16.VfL Wolfsburg317111338:4532
17.Borussia Mönchengladbach31851844:6429
18.FC St. Pauli31851833:5629

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Abdellaoue byl neskutečný kauf.

Reagovat
Aldeano

Žádný překvapení

Reagovat
Arne

Zieler To bude ten Sarův nástupce.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkej, že ho chce

Reagovat
smazaný uživatel

už tam byl

Reagovat
Pipo123

Ale on je hráč Hannoveru, alebo hostuje ?

Reagovat
Arne

Nechce, aspoň co já vím... Je hráčem Hannoveru.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf. To sem si oddechl. Jinak tak kdo bude v Herthě? Fromlovitz,Rost nebo Kraft?

Reagovat
Arne

Nedokážu říct, Rosta bych ale vyloučil... Ten buď skončí nebo dohraje někde v exotice.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej Qatar bych to viděl a přeju mu to. Já si myslím, že ten Kraft by byl lepší.

Reagovat
jv

Já bych to viděl spíš na MLS, podle mě se i v takovým smyslu vyjádřil, ale teď nevím jestli si to nepletu s někým jiným...

Reagovat
Arne

Já bych byl radši, kdyby zůstal v HSV a hnedka tam dostal nějakou funkci... K tomu dojde tak jako tak, ale teď bude mít ten klub takovej přerod, tak by se to hodilo víc.

Reagovat
jv

Jj, to by asi bylo nejlepší. A nakonec ani on sám ještě neřekl, že bude najisto pokračovat, takže třeba k tomu dojde...

Reagovat
Arne

Jj, je to otevřený zatím.

Reagovat
jv

Jj, MU ten jeho odchod bude nakonec ještě mrzet.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak teď už to chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Abych řekl pravdu, tak jsem tak zajímavej zápas nečekal, ale je dobrý se někdy zmýlit...

Domácí dneska na Hannover neměli, Cissé byl na hrotu dlouho odstřihnutej, podpora až do příchodu Rosenthala, kterej to hodně zvednul téměř žádná. Obrana ve středu s Krmašem a Toprakem moc nefunguje, Butscher na kraji se mi taky moc nelíbí, celkově to působí hodně chaoticky, navíc dneska nepodržel ani Baumann...

Naopak H96 hrál hodně chytře, zpočátku se držel zpátky a pak v pravou chvíli udeřil. Zieler byl opět skvělej, obrana jako už tradičně spolehlivá, záloha v tomhle složení i bez Pinta přehrávala tu domácí, no a kupodivu to vepředu šlo i bez Konana... Slomka sestavil hodně zajímavej tým a když se k tomu přidá dobrá taktická připravenost a smrtící protiútoky, tak je z toho tým útočící na LM. Uvidíme jak to bude pokračovat...

Reagovat
aurelio

Dnes som videl reprízu semifinále FA Cupu, Robert Huth hral za Stoke ozaj parádne. Čo myslíte, bol by on ten vhodný do defenzívy Bayernu ? Hviezda to síce nie je, ale kvalitatívne aj štýlom je blízky Mertesackerovi, len by bol o dosť lacnejší

Reagovat
jv

Tak jestli zrovna do Bayernu, to nevím, ale v některém bundesligovém týmu bych ho viděl rád...

Reagovat
aurelio

Ja osobne by som chcel, aby ostal v Stoke, lebo sa tam jednoducho parádne hodí, ale mám dojem, že je ho tam škoda. A navyše Nemci patria do Nemecka

Reagovat
jv

Tak ona mu hlavně anglická liga sedí. Jinak nechápu, proč není povolávanej do repre, zvlášť když Merte je mizernej, ale to bude asi tím, že není na očích... Jinak jako Berlíňan by se třeba mohl za čas objevit v Herthě.

Reagovat
aurelio

Obávam sa, že v Anglicku pre neho nie je iné miesto ako v Stoke. Nijaké iné (lepšie) tímy vysokého stopéra nutne nepotrebujú. Do Nemecka sa asi naozaj nechystá, ak by to chcel, tak by tam šiel hneď z Chelsea. Hertha tak skoro asi ešte nehrozí, radšej nech sa dostane do repre, Tasci, Friedrich či Mertesacker tento rok nie sú ani o piaď lepší

Reagovat
mike.84

hannover třetí, co se to děje

Reagovat
mike.84

wolkswagen sestup ... , atd. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg se jen vrátil tam, kde byl před prvním příchodem Magatha

Reagovat
jv

Hannover je na třetím místě zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover je jedním velkým omilem..

Reagovat
Sosi

ty jsi taky omyl

Reagovat
smazaný uživatel

Nééé on je om(i)l

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ano, ovšem jak bude příští rok reprezentovat BL v LM? Vždyť se možná ani nedostanou přes předkolo ;-)... A kdo jinej na to bude mít? BvB s Leverkusenem budou rádi, když přejdou skupinu. BvB nemá zkušenosti a Leverkusen kvalitu...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mají radši pustit 3 místo pro Bayern,aby neudělali ostudu?

Reagovat
smazaný uživatel

a myslím že by to nemuselo bejt tak špatný BVB sice nemají zkušenosti,ale kde jinde by je pak měli nasbírat a hlavně pokud budou hrát jak letos, tak nemám obavy.....a Leverkusen že nemá kvalitu? Pokud udrží současný kádr, tak kvalitu bezesporu mají

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnej kvalitu leverkusenu se špičkou jinejch evropskejch lig. Jen jsem reagoval na zaslouženost místa hannoveru. Z dlouhodobého hlediska si to místo nezaslouží, protože příští rok v tý LM stejnak zahrajou tužku a spadnou do průměru. Jen jejich skóre mluví za vše...

Reagovat
jv

Ta kvalita je na poměry klubu jako je Bayer naprosto srovnatelná.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez si myslim, Ofenziva skvela, zlepsit by to chcelo snad tu obranu. Inak Reinartz je predovsetkym stoper alebo def. zaloznik? Videl som ho na oboch postoch a teda na def.zal. sa mi pacil na jesen celkom dost (teraz ten post okupuju ini).

Reagovat
jv

Tak Reinartz dokáže zahrát obojí, ale původem je to stoper, kde mu to asi sedí trochu víc a hlavně tam má větší šanci nastupovat... Ale potřeboval by vedle sebe nějakýho jinýho partáka než je Hyypiÿ a Friedrich. Jinak do obrany má přijít Toprak z Freiburgu, hovořilo se o Zankovi z Kodaně, ale teď se spíš začíná mluvit o Dantem. Možností je i příchod Bastianse z Freiburgu, ale to asi jen v případě, že odejde Kadlec.

Reagovat
JozkokozleJ

Dvojka Reinartz - Toprak by bola zaujimava, ale neverim, ze by to riskli s tak mladou dvojicou (hoc v BL plati "mladi vpred"). Ten Dante nie je zly, ale pre mna precenovany. Ako som si povsimol, vynorilo sa okolo neho mnoho spekulacii, ale mna teda zatial vykonmi v Gladbachu nepresvedcil, ze by mal byt jasnou volbou pre niektory top klub BL.

Mozno by mohol zapracovat na zlepseni aerodynamiky

Reagovat
jv

Tak jestli Leverkusen nemá kvalitu, tak to nevím proč potom je na druhým místě v BL a postoupil do osmifinále EL, kde vypadl halvně díky špatné obraně, která se po příchodu Dutta výrazně zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi protože tento rok je BL celá naruby. Konkurujou jim týmy jako Hannover nebo Mainz... Bayern i přes to, že hraje neuvěřitelnou tužku moc bodů neztrácí a tou tužkou myslim to, že ze všech zápasů zahrál možná 3 slušný, kdy soupeře opravdu jasně přehrál... i přesto je ale schopnej leverkusen porazit 5:1...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jako takový tužku nehraje cca. 3/4 jsme hráli bez obrany - útoék se probudil až po nějakym 6. kole (?) a ten to pak držel v mezích, takže Bayern díky tomu neprohrával více, bez Robbena a Ribéryho by se Bayern plácal někdo v místech, kde se nachází Schalke...

...a nemůžeš porovnávat podle 1. zápasu po změně trenéra - to bývá ten nejméně objektivní (a jestli sis nevšiml, tak Leverkusen měl obranu poslepovanou) - do další sezony příjde Schürrle, který pozvedne ofenzivu a snad už i Toprak, který by měl naopak vystužit defenzivu...

Reagovat
jv

Tak jestli si třeba už viděl sestřih dnešního zápasu, tak tam byl vidět ten starej dobrej Leverkusen z před roku, dvou. Jinak Schürrle pozvedne tu už tak skvělou ofenzivu Bayeru určitě, o tom žádná. Jinak místo Topraka přijde do obrany ještě jeden stoper...

Reagovat
smazaný uživatel

co tam dělal fanoušek BvB?

Reagovat
jv

Psal report. Z těch odpoledních zápasů se mi tenhle jevil jako nejzajímavější a rozhodně jsem toho nelitoval. Jinak Bayer je taky jedním z těch týmů, který mám taky docela rád.

Reagovat
jv

Jeden zápas sezónu nedělá. Jinak Leverkusen je letos nahoře naprosto oprávněně a dlouhodobě patří mezi absolutní špičku BL.

Reagovat
smazaný uživatel

A do osmifinále se dostala i Sparta... A taky jí nechybělo zas tak hodně do postupu...

Reagovat
smazaný uživatel

...protože měla do osmifinále lehký los

Reagovat
jv

To ale takhle nemůžeš porovnávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Němci jsou dost urputní a prostě když se hecnou tak dokážou hrát skvělej fotbal viz Schalke v LM....kdo by řekl,že budou v semifinále

Reagovat
Bayern +

30. pro Supermaria

Reagovat
smazaný uživatel

v 89. minutě penaltička...

Reagovat
smazaný uživatel

která mohla být už předtím několikrát a jasnější - nakonec si sudí vybral tu nejméně pravděpodobnou

Reagovat
smazaný uživatel

BvB 09 ! konečne si po dlhšom čase vychutnám zápas nových majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Fenin? asi nadprůměr ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Super, zavinil penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

která spíše být neměla...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale předtim byli dvě jasný..

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc do něj šel šlapákem, byl to likvidační zákrok, měla být

Reagovat
smazaný uživatel

až ze záznamu jsem si všiml toho penaltového zákroku před rukou Chrise(?), který byl také od Fenina...

...jinak tam to byl spíše šlapák ze strany Luize Gustava

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Gustavo níkoho nezasáhl..

Reagovat
smazaný uživatel

VfL

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund kterej prohraje s poslednim chce reprezentovat němce v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A proto mám rád Bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo tehdy prvoligová Energie Cottbus porazila Bayern a následně také HSV...

...to je prostě vyrovnaná liga

Reagovat
slovaňáák

Čekal jsem, kterej vůl se tu s podobnými kecy jako první objeví, gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že jsi ten zápas neviděl

Reagovat
jv

Přesně, jinak by takovou hovadinu nemohl napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl. Ale tak, myslete si co chcete. Až BVB příští rok v LM vyhoří protože rozprodá polovinu kádru tak si pak něco řekenem.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nebude rozprodávat kádr ...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nebude rozprodávat kádr ...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nebude rozprodávat kádr ...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nebude rozprodávat kádr ...

Reagovat
smazaný uživatel

A na to si přišel jak?

Reagovat
slovaňáák

Jasněže, tak do doby než se to stane se tu neukazuj, ok?

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat
jv

Tak už asi po stopadesátý tady opakuju, že BVB nikoho z kádru neprodá, viz. vyjádření Watzkeho, ale to bys musel číst články... Jo a k smíchu jsi tady jedině ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak říkám že je něco k smíchu?

Reagovat
jv

Co ten smajl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle lidi mám nejradši.....BVB vyhoří....a ten nemůže vyhrát a ten nepostoupí Možná sedíte jenom u počítače a nikdy jste nehráli žádnej sport, jinak by jste tohle nevypustili z úst

Reagovat
smazaný uživatel

Jackpot.

Reagovat
jv

Nechápu, proč reaguješ na mě?

Reagovat
smazaný uživatel

kdo? Já ne

Reagovat
jv

No ty.

Reagovat
smazaný uživatel

já reagoval na myttyse, ale ty jsi mi to tam hodil přede mě

Reagovat
jv

Ne ta reakce je na ten můj komentář nad ním, ale to je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. když ti tolik jde o tabulku, tak se podívej, kdo minulý rok skončil první, kdo druhý - kdo zůstal v LM a na jakém místě je letos v BL

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Tomanatura

Pizza Furt jeden z nejlepších, ještě dlouho Werder potáhne. Werder je zachráněn, teď se soustředit na přestupový trh, ten bude naprosto klíčový. Tým, co za posledních 5 let udělal v Evropě nejvíc bodů do koeficientu, přece nemůže chybět v pohárech.

Reagovat
jv

Jj, chce to přivést minimálně po dvou hráčích do obrany a zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Samuel? přišel a nehrál snad ani jeden zápas

Reagovat
jv

Nehrál no, taky to moc nechápu ten jeho příchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa by se měl zahrabat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska hrál fakt špatně promin,ale za svůj pobyt na hřšti vystřelil jednou v 20. sekundě a to nad.

Reagovat
smazaný uživatel

no co, i mistr tesař se jednou utne. Má špatný období ale nezaslouží si, aby tady na něj byl skoro pořádán hon na čarodějnice. Však počkej na příští sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti Gekasovi byl Lewa úžasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo

Reagovat
jv

Tak zase spálil další tutovku, jako v každým utkání. Ale snad to začne časem dávat, jinak nevím... Barrios by tohle proměnil.

Reagovat
Tomanatura

Letos jste trefili 20 tyček a břeven

Reagovat
smazaný uživatel

To víc. Jinak snad Reus půjde k nám a ne do Bayernu

Reagovat
jv

Hm a Lewa zahodil dalších deset tutovek...

Reagovat
smazaný uživatel

No ovšem co ve Freiburgu zahodil Kuba.

Reagovat
slovaňáák

To je spíš smutný.. A přijde mi, že jich bylo ještě víc.

Reagovat
fantomas

Manuel Neuer has conceded just 0.95 goals per game, the best record of all Bundesliga keepers with at least 100 appearances.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro pisatele reportu: "údajný faul na Gustava" ... to znamená že nebyl, nebo jak si to mám vyložit? Gustavo byl u míče první a Fenin ho zasáhl jasně šlapákem. Toto už nepísknout, to by bylo na kriminál. A může být sakra rád za tu žlutou po tom, co toho rozhodčího málem složil. Hráli jsme velký hovno, velké díky patří Gekasovi, ale nechápu, proč se tak domácí rozčilovali (trenér vykázán na tribunu), když pískl tu pentli? Byla naprosto jasná a předtím odpustil domácím další dvě - za jasnou kosu zezadu bez míče na Goméze a za házenkářskej zákrok už nevím koho alá Thierry Henry v baráži o MS 2010.

Reagovat
smazaný uživatel

právě, že měl písknout ty přechozí dvě penalty a tu třetí měl nechat, protože vlastně k ničemu nedošlo - a Gustavo tam šel taky nevybíravě... spíše bych pískl jeho šlapák...

Reagovat
smazaný uživatel

No já fakt nevím, ty dvě byly naprosto jasný, navíc první opět Fenin, ale ta, která byla odpískaná ... šlapákem do souboje jde ten - když to řeknu hodně laicky - co má podrážku z těch dvou výš - ať koukám, jak koukám, Gustavo odkopával míč nártem a Fenin ho přejel podrážkou ... pro mě prostě šlapák. Možná je to i tím, že jsem přenos i opakovačky sledoval ne netu, musím si asi pořídit Eurosport 2, abych byl více v obraze

Reagovat
Arne

Jo, že nebyl, nebo že byl velice pochybný... Sami hráči Bayernu říkali, že to byla chyba, ale že se jim to jen vrátilo za to předchozí.

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, že do Gladbachu si hosté berou obzvlášť rádi pyro

Lautern: http://www.youtube.com/watch?v=mu7EK4qQvpo&feature=related

Köln: http://www.youtube.com/watch?v=KF8lFlE8wfY&feature=related

Dortmund: http://www.youtube.com/watch?v=WHPznUspHbY

...u BvB mne ale spíše překvapil počet hostů

Reagovat
slovaňáák

Nádherné.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

pyro není zločin

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to teď vůbec v BL s tím pyrem mají? Pořád jsou za to tresty, nebo už to nechávají? Četl jsem, že se ty podmínky mají nějak zmírnit, ale nevím jestli už to platí

Reagovat
smazaný uživatel

pod jedním z těch videí (asi z Latuernu) někdo psal, že to představení za tu pokutu stálo - tak za to asi ještě tresty jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak snad to někdy vyřeší. Přišlo mi, že tuhle sezonu jsem viděl nějak víc pyra než obvykle, ale to bude asi výběrem zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

nebo to je součást celého snažení a snaží se tím ukázat, že se nikomu nic nestane...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Hehe, kdyby Gladbach nakonec vybojoval baráž a Vlci sestoupili, to by byla sranda Snad zítra něco uhraje Kolín. Vlk by zůstal o hladu a Koza zůstala celá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Adam Hloušek !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupil Pizzaro nekdy za chelsea?

Reagovat
jv

Jj, v sezóně 07/08 tam odehrál 21 zápasů a dal dvě branky, ale nastupoval většinou až z lavičky.

Reagovat
smazaný uživatel

21 to je docela dost, já si ho pamatoval vždycky jenom z tribuny...

Reagovat
jv

Jj, koukal jsem na TM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek byl hodně vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně protože hrál na Haoa, což je útočný záložník a ne obránce

Reagovat
smazaný uživatel

v 1. lize se fanoušci snaží ukázat, že pyro nebezpečné není a ve třetí lize jim to fanoušci Rostocku kazí

http://www.youtube.com/watch?v=zCtya6U8tcY

Reagovat
jv

Někdo takovej se bohužel vždycky najde...

Reagovat
smazaný uživatel

mne právě překvapilo, že jich bylo docela dost (jako by nestačilo, že slaví postup před týmem, který má jistej sestup )

Reagovat
smazaný uživatel

Volové no..

Reagovat
smazaný uživatel

možná to bude hodně kontroverzní, co napíšu ale to, že maník vběhne se světlicí na trávník, v tom nevidím nic hroznýho. Ta věc ale, co následovala, to už je něco jiného, nejspíš vyřizování nějakých rozbrojů

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem narážel až na to házení světlic na tribunu...

...v tom, co bylo ve videu předtím problém nevidim...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Můžu poprosit o bližší popis Nuri Sahina?

Reagovat
smazaný uživatel

nejmladší střelec gólu v historii BL, Turek narozený v Německu, typově podobný Schweinsteigerovi...

Reagovat
smazaný uživatel

+ má lepší rozehrání přímých kopů a řekl bych, že častěji střílí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele