Primera División - souhrn 32. kola

16.04.2011, 19:52, aktualizováno 18.04.2011, 22:52
Komentáře a souhrny
El Clásico po dvou penaltách skončilo remízou a Barcelona má tak před Realem Madrid stále osmibodový náskok. Villarreal porazil Zaragozu a pronásleduje Valencii, ta zvítězila v Almeríi, tři body do boje o záchranu si připsaly Getafe a Málaga. Athletic Club si pak odvezl vítězství z Pamplony a Espanyol remizoval s Atléticem...

Villarreal CF - Real Zaragoza 1:0

18.04.2011 21:00

Góly: 71. Giuseppe Rossi (pen.)

V dohrávce 32. kole přivítal Villarreal hráče ze Zaragozy, která je ohrožena sestupem. Trenér domácích Garrido označil tento zápas za nejdůležitější celé sezóny, neboť právě toto klání mohlo mnohé napovědět o tom, zda se Žluté ponorce podaří kvalifikovat do Ligy mistrů přímo. Dlouho to vypadalo, že zápas skončí remízou, jenže proměněná penalta Guiseppem Rossim v 71. minutě znamenala zisk pří bodů pro domácí.

Villarreal po dvou porážkách konečně dokázal vyhrát, a odskočil tak pátému Athleticu Bilbao již na rozdíl 9 bodů, přičemž náskok třetí Valencie stáhl na šest bodů. Do konce sezóny ještě zbývá šest kol, a tak s trochou štěstí mohou svěřenci Garrida stále doufat v dosažení třetí příčky. Ovšem nechybělo moc a diváci na El Madrigalu mohli být svědky nečekané remízy.

Do zápasu totiž domácí nevstoupili zrovna nejlépe. Již v 5. minutě se do velké šance dostal Said Boutahar, ofenzivní hráč Zaragozy, ale selhal v koncovce, když přestřelil bránu. O chvíli na to na druhé straně hřiště vychytal brankář hostů Antonio Doblas Rossiho střelu z blízka. Ve střehu musel být také druhý brankář Diego López, který vyrazil Ucheho střelu pravou nohou.

Ačkoli se Zaragoza poměrně dlouho snažila držet s Villarrealem krok, postupem času jí začal docházet dech a Žlutá ponorka začínala na hřišti dominovat. Nejprve se k zakončení po rohovém kopu Rossiho dostal Mateo Musacchio,který ovšem mířil nad, hned na to další šance řítil sám Rossi, jenže Doblas jeho střelu zlikvidoval. Tím pro něho ovšem práce nekončila, neboť se musel znovu vytáhnout dalším zákrokem, tentokrát proti střele španělského reprezentanta Santi Cazorly.

Na začátku druhého poločasu se do šance dostali znovu hosté, jmenovitě aktivní Uche, který svojí střelou z pravé strany otestoval Lópeze, ten však balón nepustil za svá záda. Zlom zápasu přišel v 70. minutě, kdy Leonardo Ponzio fauloval v pokutovém území Rossiho, který se sám postavil k následné penaltě, a tu proměnil přesnou střelou k levé dolní tyčce.

Villarreal si před koncem zápasu dokázal vytvořit ještě jednu velkou šanci,a to když z pokutového území pálil Cazorla. Jenže Doblas dobrým zákrokem neumožnil domácím pojistit si vítězství. Zaragoza však jiždo konce utkání nedokázal vsítit gól, naopak Uche uviděl druhou žlutou kartu, a tak se musel poroučet ze hřiště.

Zaragoza tak znovu neproměnila šanci bodově předskočit Osasunu, a tak zůstává na 17. místě, přičemž sestupující Malaga má stejný počet bodů a lepší formu. Pokud se tedy bude chtít klub se lvem ve znaku udržet v La Lize i pro příští rok, měl by v posledních kolech získat co největší množství bodů. Lehké to ale rozhodně mít nebude.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 2:2

17.04.2011 21:00

Góly: 38. Daniel Osvaldo, 58. Daniel Osvaldo - 2. Koke, 50. Sergio Agüero

Ve 32. kole La se zrodila remíza 2:2 mezi týmy Espanyolu a Atlética Madrid. Za domácí se dvakrát trefil Pablo Daniel Osvaldo, za hosty Koke a Agüero, a tak i druhá bitva tohoto kola mezi Barcelonou a Madridem skončila remízou.

Oba týmy před zápasem doufaly, že se jim podaří vyhrát,což by jim výrazně pomohlo v dobývání vyšších met. Atlético začínalo den na sedmé příčce,Espanyol byl osmý, pouhý jeden bod za ním. Oba týmy tak věděly, že výhra znamená návrat mezi šest nejlepších týmu sezóny.

Espanyol prohrál 8 z posledních 11 zápasů, a tak se není čemu divit, že trenér Piochettino obracel veškerou svoji pozornost na toto utkání. Jenže jeho vidiny tříbodového zisku byly rychle rozprášeny, neboť již ve druhé minutě se hosté dostali do vedení 1:0. Hráči Espanyolu nedokázali odkopnout míč z blízkosti své brány, naopak obránce Ernesto Galan daroval míč neobsazenému Kokemu, který se nemýlil a překonal brankáře Kameniho.

Ve 24. minutě poprvé vážněji zahrozil také Espanyol , ale útočník José Callejón jen těsně minul bránu z dálky. O minutu později se s míčem rozběhl Agüero, krásně proplul obranou a fanoušci Atlética začínali slavit, jenže tentokrát skvěle zakročil Kameni. A ve 38. minutě se domácímu týmu již povedlo vyrovnat skóre. Po dobrém pasu Verdúa se před brankářem Davidem de Geou zjevil Osvaldo, který se prudkou střelou zasloužil o vyrovnání.

Espanyol se před koncem poločasu ještě jednou pokusil o další gól, ale střela letěla mimo, a tak to bylo Atlético, které se na začátku druhého poločasu znovu dostala do vedení. Gól znovu padl po chybě domácích. Tentokrát se Callejon snažil přihrát míč na křídlo, ale jeho přihrávku vystihl Agüero, který následně proběhl kolem všeho, co mu stálo v cestě a poslal míč do sítě. Hosté tak znovu vedli, tentokrát 2:2.

Espanyol ale neskládal zbraně a jeho snaha vstřelit minimálně vyrovnávací gól se splnila v 58. minutě. Po vynikající m centru Verdúa odhlavičkoval Agüero míč směrem na bránu a Kameni nebyl s to ho vyrazit.

Konec zápasu již nebyl nikterak zajímavý, jako by snad oba týmy byly vzájemně spokojeni s remízou. Espanyol je tak po zisku jednoho bodu 8., přičemž ztrácí jeden bod na Sevillu a Atlético Madrid, který je 6. a po sérii několika dobrých výsledků konečně okupuje příčku, která je spjata s Evropskou ligou.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Athletic Bilbao 1:2

17.04.2011 19:00

Góly: 51. Kike Sola - 69. Fernando Llorente, 90. Iker Muniain

Tým z Bilbaa, který se uchází o evropské poháry, zavítal na hřiště Osasuny, která ještě nemá zdaleka jistou záchranu ve španělské Primera División. Domácí dobře rozehraný zápas nakonec ztratili v poměru 1:2.

Hned na začátku utkání narušilo plynulost zranění hostujícího Gurpegiho, a tak první větší šance utkání přišla až v jedenácté minutě. David López z Bilbaa vypálil prudkou střelu na branku domácího celku, bohužel pro hosty rána mezi tři tyče nezamířila. Osasuna se ke gólovým příležitostem dostala až po dvacáté minutě, šance Camuňase na brankáře hostů nemířila, pokus Pandianiho gólman Iraizoz zneškodnil.

Ve zbytku první půle si obě mužstva pár příležitostí vypracovala, ovšem ani jedna z nich neměla vytoužené gólové parametry, a tak oba celky šly do kabin za bezbrankového stavu.

Chvíli po začátku druhého poločasu již bylo na stadiónu v Osasuně veselo, Kike Sola zamířil přesně, nedal brankářovi Bilbaa žádnou šanci a poslal domácí celek do jednobrankového vedení. V 57. minutě přišla pohroma pro hosty, Xabier Castillo po druhé žluté zamířil předčasně pod sprchy.

Vyloučení ale jako by spíše hosty stmelilo, dokázali zabrat a v šedesáté minutě se dočkali vyrovnání, Fernando Llorente si naskočil na centr Lópeze a srovnal stav utkání na 1:1. Kdo čekal, že to bude od hostů vše, ten se mýlil, hosté si začali vypracovávat další příležitosti, v té další se objevil Mikel San José, střela ale svatyni domácích neohrozila.

Dvě minuty před koncem zápasu se červenalo i na straně domácích, a tak přišel šok, v devadesáté minutě zápasu Iker Munain napálil míč tak přesně, že ten zapadl za brankáře domácích Ricarda a Bilbao se v poslední minutě ujalo vedení 2:1.

Osasuna již síly na vyrovnání nenašla, a tak si hosté odváží pro ně velmi důležité tři body, které mají v jejich cestě za pohárovým umístěním cenu zlata. Domácí se nakonec museli smířit s porážkou, která rozhodně nesvědčila průběhu utkání.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Racing Santander 2:0

17.04.2011 17:00

Góly: 45. Lassad Nouioui, 48. Xisco

Domácí La Coruňa pokračuje v cestě za udržením se v nejvyšší španělské lize, což potvrdila vítězstvím na své půdě proti hostům ze Santaderu v poměru 2:0.

V první větší šanci utkání se již v šesté minutě ocitl domácí hráč Guardado, jeho rána však zamířila vedle pravé tyče hostujícího gólmana Tona. O dvě minuty později zahrozili hosté, Munitis se propracoval k zajímavé příležitosti, zakončení však scházela přesnost.

V prvních dvaceti minutách byli hosté mnohem aktivnější, vypracovali si hodně zajímavých pokusů, stav utkání ale zůstával stále nezměněn, a tak zahrozili opět domácí, v rozmezí tří minut, mezi dvacátou čtvrtou a dvacátou sedmou se Colloto a následně Pablo probojovali k zakončení hlavou, v obou případech brankář Tono mohl být klidný, neboť balón mezi tři tyče nemířil.

Ve druhé části prvního poločasu domácí převzali iniciativu, vypracovali si několik šancí a nakonec se přeci jenom dočkali, v nastaveném čase první půle si Lassad naběhl na centr Pabla a jeho střela hlavou zapadlo do levého rohu branky hostujících. La Coruňa si tak do šatny odnesla vedení 1:0.

Chvíli poté, co se obě mužstva vrátila z kabin na hřiště, se domácí opět radovali, tři minuty po začátku druhého poločasu tentokrát střelec první branky Lassad centroval, na jeho centr si parádně naběhl Xisco a hlavou dokázal zamířit tak, že si balón do brány cestu našel. V této chvíli byli domácí fanoušci ve varu, jejich tým se ujal dvoubrankového vedení.

Hosté šokováni tímto nástupem domácích se k první větší příležitosti ke snížení nepříznivého stavu propracovali v šedesáté minutě, Santosova střela měla ale do gólových parametrů daleko. Hráči Santanderu se snažili, ale brankové příležitosti si vytvářeli spíše hráči domácích, aspoň čestný zásah mohl v osmdesáté minutě zaznamenat Munitis, bohužel pro hosty ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Do konce utkání se dalšího závažného nestalo a domácí si odnesli ze zápasu zaslouženě tři body. Santader si sice vypracoval několik zajímavých možností ke vstřelení branky, hráči ale přesnou mušku neměli, většina jejich střeleckých pokusů ani na svatyni domácích nezamířila.

Více informací k zápasu

Levante UD - Hércules CF 2:1

17.04.2011 17:00

Góly: 4. Rubén Suárez, 43. Juanlu - 82. David Trézéguet

Ve 32. kole La Ligy prodloužilo Levante svoji sérii skvělých výsledků, když si díky brankám Suaréze a Juanlua zajistilo vítěztví 2:1 proti Herculesu. Za ten se v závěru zápasu trefil David Trezeguet. Levante si tak nadále drží 9. příčku a nadále se přibližuje trápícímu se Espanyolu, zatímco Hercules se nevymanil ze zóny sestupu, a tak nadále okupuje 19. pozici.

Levante má v druhé polovině ligy neuvěřitelnou formu, kdy poráží jeden celek za druhým, a tak se mu může rovnat pouze Real Madrid a Barcelona. Hráči z Valencie své momentální vítězné rozpoložení chtěli přenést i do nedělního zápasu 32. kola La Ligy, ve kterém na svém stadionu Ciutat de Valencia hostili Hercules. A vstup se jim povedl znamenitě.

Už v 5. minutě se totiž k přímému kopu postavil Rubén Suaréz Estrada a jeho střela levou nohou dokonale minula zeď a zapadla přímo do horního růžku Calatayudovy brány. Levante se tak hned v úvodu dostalo do vedení a udělalo první důležitý krok k tomu, aby získalo 3 body a dosáhlo tak celkově na 42 bodů. To je hranice, která by měla zajistit setrvání v nejvyšší soutěži i pro příští rok, a tak se na ni před zápasem upínaly oba týmy. Levante k ní mělo samozřejmě blíže, o to více však chtěl Hercules získat tři body. Hned ze začátku však byly jeho plány silně narušeny.

A pro tým z Alicante mohlo být ještě hůř, neboť nápor Levante nepolevoval, naopak do velkých šancí se dostal Suaréz a Stuani, jenže ani jeden nedokázal skóre navýšit. Svoji šanci však dokázal proměnit Juanlu, který těsně před přestávkou obešel dva obránce, a poté z úhlu prudkou střelou prostřelil Calatayuda. Domácí tak vedli již 2:0.

Druhý poločas nepřinesl příliš šancí, ačkoli domácí byli stále lepším týmem. Paradoxně se gólu dočkali do té doby neškodní hosté. V 82. minutě nedokázal domácí obránce Ballesteros odkopnout míč, čehož využil zkušený útočník Trezeguet a pohotově snížil na 2:1. Bylo to však příliš pozdě na to, aby se Hercules ještě pokusil o vyrovnání, a tak zápas skončil vítězstvím Levante, které má na tým z Alicante již dvanáctibodový náskok.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sporting Gijón 2:1

17.04.2011 17:00

Góly: 32. Antoine Griezmann, 79. Antoine Griezmann - 69. Miguel de la Cuevas

Zajímavé střetnutí mezi Socieadadem a Gijónem přineslo 32. kolo španělské Primera División, ve kterém se diváci dočkali mnoha příležitostí se šťastným koncem pro domácí celek.

Zápas ale začal opatrně, v prvních minutách se žádné příležitosti nezrodily, obě mužstva si poctivě hlídala prostor před svými pokutovými územími. Ve čtrnácté minutě to byli domácí, kteří poprvé zahrozili, domácí Ifrán ale nemířil přesně. Gijón zahrozil v minutě dvacáté, Eguren vyslal dělovku na brankáře domácích Brava, ten míč za svá záda nepustil. O minutu později se musel Bravo opět činit, tentokrát zastavil pokus hostujícího Castra.

Gijón v polovině první půle převzal iniciativu, žádná jeho akce bohužel pro hosty ke gólu nevedla, a tak ve 32. minutě domácí Griezmann naběhl na centr Prieta, poslal hlavou balon za záda brankáře hostů Juana Pabla a svůj tým do jednobrankového vedení. Hosté zaskočeni touto brankou se dokázali do šance probojovat až ve čtyřicáté minutě, proti pokusu Barrala se opět postavil gólman domácích Bravo. Do konce poločasu si vytvářeli šance už jen domácí hráči, skóre se již ale neměnilo, poločas skončil jednobrankovým vedením Sociedadu.

V 53. minutě mohl vyrovnat Cuevas, ani tentokrát nedokázal protlačit míč za záda strážce svatyně domácího mužstva. O dvě minuty později hostující Martínéz odmítl vyrovnání, do brány se jeho pokus nevešel. V 69. minutě se již ale hosté dočkali, Cuevas napálil míč svojí pravou nohou a tentokrát byl domácí brankář Bravo bezmocný, skóre nyní bylo vyrovnané 1:1.

Domácí obdržená branka nepoložila, o pár minut později mohl Tamudo vrátit vedení na stranu Sociedadu, jeho pokus však neměl gólové parametry. Přeci jen se ale domácí dočkali, v 79. minutě Griezmann napálil levačkou balón tak přesně, že zapadl za záda hostujícího gólmana.

Hosté zaskočeni tímto gólem už nedokázali najít odpověď, do konce zápasu se neprosadili a zápas tedy skončil výsledkem 2:1 pro domácí, kteří tak získali vytoužené tři body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 1:1

16.04.2011 22:00

Góly: 82. Cristiano Ronaldo (pen.) - 53. Lionel Messi (pen.)

V prvním měření sil se Real s Barcelonou rozešel v Madridu smírně. Oba góly vstřelily shodně z penalty největší hvězdy týmů Ronaldo a Messi. Utkání bylo svázáno taktikou, přesto byly k vidění hezké momenty.

Realu se nepodařilo stáhnout náskok Barcelony a v domácím utkání s ní remizoval. Skóre otevřel na začátku prvního poločasu z penalty Messi po faulu na Villu, kdy byl vyloučen Albiol. Stav utkání vyrovnal rovněž z pokutového kopu Ronaldo po faulu Alvese na Marcela.

Oba hráči tak prolomili své letité prokletí - "Pulga" Messi vstřelil poprvé gól týmu, který trénuje José Mourinho a CR7 zase zaznamenal premiérový gól proti Barceloně. Katalánský klub tak udržel svůj osmibodový náskok před Bílým baletem a přiblížil se více ligovému titulu.

Real nastoupil od začátku s Marcelem místo Arbeloy na levém beku, na křídle se objevil Di María a tak jako proti Athleticu na pozici štítového záložníka Pepe. Adebayora na hrotu nahradil Benzema. Barcelona překvapivě nasadila do základu sotva uzdraveného Puyola, na levý bek Adriana, Busquets se posunul do zálohy a na lavičce zůstal Keita.

Utkání začalo držením míče v podání Barcelony, na které odpovídal Real presinkem a napadáním zejména Xaviho s cílem vyrazit do protiútoku. První střelu na branku zaznamenal Ronaldo z přímého kopu, ovšem Valdés zneškodnil. Stejně se vedlo v 19. minutě Messimu, který zkoušel po ideálním naběhnutí oblouček, ale rovněž Casillas zachránil.

Ve 22. minutě měli šanci hráči Bílého baletu, nejprve z nenápadné šance pálil Benzema a Valdés vyrazil na roh, z kterého hlavičkoval Ronaldo nad. Ve 27. minutě se Katalánci dožadovali penalty po zákroku Casillase na Villu, ale píšťalka zůstala němá. O čtyři minuty nato se probil zleva Di María do vápna, ale vypálil z úhlu nad.

Další šanci přinesla 34. minuta, kdy Marcelo pěkně dával do vápna Ronaldovi, tomu nicméně ukopl v poslední chvíli míč Adriano. Pak se utkání rozdrobilo na řadu soubojů, Real začal být mírně aktivnější, přesto měli velikou příležitost hosté, poté co se Messi probil do vápna přes čtyři hráče a zakončil. Jeho střelu však Casillas vyrazil. Domácí přesto mohli jít do kabin s vedením, protože po rohu a hlavičce Ramose zabránil po další hlavičce Ronalda gólu jen včasný zásah Adriana na brankové čáře.

Druhý poločas přinesl nejprve přímý kop Realu, který Ronaldo napálil do tyče. V 51. minutě se vřítil do vápna domácích Villa, Albiol ho stáhnul na zem, byl vyloučen a skóre zápasu otevřel z penalty Messi. Vzápětí byl střídán Puyol, který se patrně po jednom ze střetů necítil dostatečně zotaven ze svého zranění.

V 62. minutě měl příležitost po akci Messiho a zpětné přihrávce Pedra Xavi, ale nastřelil břevno. Domácí museli s výsledkem něco dělat, nejprve Di María střílel mimo z ostrého úhlu po samostatné akci, poté měl velkou šanci po rohu Pepe, ale svoji hlavičku nenamířil do černého. Další možnost měl vystřídavší Adebayor, ale nezkrotil osamocen ve vápně přihrávku Ronalda.

Portugalec měl příležitost v podobě přímého kopu, ale přestřelil. Pak se domácí fanoušci přece jen dočkali vyrovnání. Alves zastavil ve vápně Marcela a nařízenou penaltu proměnil Ronaldo v 82. minutě ve vyrovnání.

V závěru utkání měly oba týmy dvě šance. První barcelonskou zmařil Casillas včasným vyběhnutím Villovi a dorážka Messiho šla nad. Pak se proháčkoval Ozil, přihrál Adebayorovi a Khedira po jeho pasu střílel sice tvrdě, ale doprostřed branky a Valdés jeho pokus lapil. Z protiútoku nasadil náhradník Afellay jesličky Marcelovi a jeho střela zpoza vápna minula branku Realu.

V nastavení se nejprve zlobili diváci na Messiho, který napálil míč, který nestihl, přímo mezi ně a zápas uzavřela pěkná přihrávka Xaviho, na niž nedosáhl Villa. Utkání tak skončilo remízou, která nahrává v měření o ligový titul Barceloně. Ovšem v dalších třech utkáních je ve hře španělský pohár a finále Ligy mistrů, Fanoušci obou týmů tak budou mít o zábavu postaráno.

Více informací k zápasu

UD Almería - Valencia CF 0:3

16.04.2011 20:00

Góly: 51. Roberto Soldado, 67. Marius Stankevičius, 81. Jordi Alba

Ve 32. kole La Ligy přivítala Almería hráče z Valencie. Ti po bezbrankovém prvním poločase předvedli drtivou kanonádu a díky brankám Soldada, Stankevičiuse a Alby se radovali z venkovního vítězství 3:0. Valencie tak navýšila svůj náskok nad čtvrtým Villarreallem na 9 bodů, ten však má ještě zápas k dobru. Valencie však i přesto s největší pravděpodobností uhájí třetí místo, které si před sezónou vytyčila za cíl.

Na stadion Jueges Mediterráneos přijížděli valencijští s velkým sebevědomím, neboť v posledních dvou zápasech se jim podařilo vstřelit hned 9 branek, z nichž 6 vstřelil útočník Roberto Soldado. V prvním poločase si ale třetí celek soutěže na posledním týmu vylámal zuby.

Hned v první minutě se sice hosté propracovali k rohovému kopu, ten byl ale dobře ubráněn almeríjskou defenzívou. V další čtvrthodině zápasu se nestalo nic zajímavého, neboť Almería dobře bránila, a tak se Valencii jen s obtížemi dařilo vytvořit něco kloudného. Jediným momentem hodným k zmínění tak byla žlutá karta Ricarda Costy.

Teprve po patnácti minutách hry se začaly dít zajímavé věci. Chvíli po Costově žluté kartě se do dobré příležitosti dostal Ever Banega. Argentinský záložník zdálky napřáhla vyslal střelu, kterou překonal brankáře Andrese Estebana. Úvodní gól to ale nebyl, neboť míč pouze rozezněl brankovou konstrukci. Nicméně Banega alespoň probudil své spoluhráče k mnohem větší aktivitě.

Ve 24. minutě se podobně pokoušel prosadit Pablo Hernandez. Chybělo mu ovšem trochu štěstí, neboť jeho dalekonosná rána byla zastavena obráncem Santiagem Acasietem, který tak pro svůj tým zažehnal nebezpečí gólu. Střelky zdálky byly toho dne zřejmě hitem, neboť první výraznější šance domácích měla podobný charakter. Leonardo Ulloa vypálil z dálky, ale jeho střela se mezi tyče nevešla.

O chvíli na to se do další velké šance dostávali znovu domácí. Pablo Piatti na rozdíl od svého spoluhráče volil zakončení z malé vzdálenosti , přesto branku netrefil. Sotva začal druhý poločas, už se do velkých akcí hrnuli Hernandez a Piatti, kterých bylo plné hřiště, ale ani tentokrát to nevedlo k otevření skóre.

V 50. minutě se však stav zápasu již měnil. Jérémy Mathieu nacentroval míč před bránu, odkud ho Soldado poslal hlavičkou do sítě. Hosté se ujali vedení 1:0. Chvíli na to se Ulloa snažil překonal brankáře Valencie Guaitu,a vyrovnat tak na 1:1, jenže se mu to nepodařilo,a na místo toho to byla Valencia, která vstřelila gól. Ricardo Costa nacentroval míč, který byl následně hlavičkou dopraven do sítě. Autorem gólové hlavičky byl Marius Stankevicius.

A Valencie pokračovala dále.O třetí gól se pokoušel Hernandéz, který vyslal z dálky tvrdou střelu, tu ale dokázal Esteban zastavit svými rukavicemi. Domácí brankář však byljiž bezmocný, když Joaquín vyprodukoval krásný centr z levé strany, který našel vystřídavšího Albu, a ten s milimetrovou přesností poslal míč do sítě na 3:0.

Valencie tak zaznamenala již třetí vysoké vítězství v řadě a drží si tak nadále třetí příčku s poměrně velkým náskokem na čtvrtý Villarreal. To Almería se trápí, prohrála již svůj čtvrtý zápas v řadě, a je tak v tabulce poslední. Pokud se chce ještě zachránit, bude muset ve zbývajících kolech razantně zvýšit svoji produktivitu.

Více informací k zápasu

Málaga CF - RCD Mallorca 3:0

16.04.2011 18:00

Góly: 26. Sebastián Fernández, 39. Júlio Baptista, 56. Júlio Baptista

Málaga přehrála na vlastním hřišti Mallorcu hladce 3:0 a zaznamenala tak velmi důležité tři body v boji o záchranu. Pořád se nachází na sestupové osmnácté příčce, nyní však již pouze o skóre. Pro Mallorcu prohra neznamená absolutně nic, na Baleárských ostrovech je záchrana dávno pod palcem.

Domácí byli po celý průběh zápasu jasně lepším týmem, první velkou šanci měl stoper Demichelis, jeho hlavička po rohu však skončila na tygřím skoku Aouateho. Hned o minutu později pálil z dobré pozice hostující Tejera, ovšem náhradního brankáře Caballera, který zaskakuje za zraněného Asenja, nepřekonal.

Ve čtrnácté minutě se v obrovské šanci ocitl Webo, zblízka však trefil domácího brankáře do hrudi. Ve dvacáté minutě mohl (a měl) otevřít skóre Duda, jenž se po nádherné kombinaci s Baptistou a Fernandezem dostal tváří v tvář Aouatemu, avšak nepřekonal ho. V šestadvacáté minutě se již domácí dočkali zaslouženého vedení, Rondon přiťukl míč Sebastianu Fernandezovi a jeho krásná rána prosvištěla až do branky.

A ještě do poločasu to bylo o dva góly, ve čtyřicáté minutě si Baptista poradil se dvěma obránci a střelou k tyči překonal Aouateho podruhé. Baptista se pak trefil ještě jednou, v padesáté šesté minutě si naběhl na centr Dudy a uzavřel skóre utkání na konečných 3:0.

V závěru mohl nejprve snížit Nsue, fantastický zákrok proti němu ale vytasil Caballero. Ještě hůře pro Mallorcu pak mohlo být v poslední nastavené minutě, kdy se do míče z velké vzdálenosti opřel Camacho, hostující svatyni však uchránil skvělý Aouateho zákrok.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sevilla FC 1:0

16.04.2011 18:00

Góly: 76. Miku

Totální herní destrukci Sevilly přetavil v tři body pro Getafe v závěrečné čtvrthodině Miku, autor jediné branky zápasu. Domácí byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vyhráli, čímž se dostali na dvanácté místo ligové tabulky a po několika ztrátách znovu šplhají vzhůru. Naopak pro Sevillu je porážka ránou do vazu na evropské plány.

Domácí hned od úvodního hvizdu svého soupeře drtili a vypadalo to, že se dnes bude řešit jen kolik, namísto jestli. První velkou šanci měl Casquero, ale Varase nepřekonal. Nebýt jeho, skončil by zápas přibližně 5:0, Varas totiž chytil několik obrovských příležitostí madridských.

První takovou měl Víctor Sánchez, který si naběhl na centr Pareja a hlavičkoval prudce a k tyči, vynikající reflex však předvedl Varas. Poté to zkoušel z hranice šestnáctky Colunga a míč směřoval přesně do šibenice, kde se však z ničeho nic zjevila levá ruka brankáře Sevilly a míč vyškrábla na roh. Z něj hned přišla další možnost, Díazova hlavička ovšem mířila nad branku.

Hned v úvodu druhého dějství se v největší šanci zápasu ocitl Adrian Sardinero, jenž si naběhl na perfektní Sánchezův centr, zblízka však jen napálil bezmocného Varase. Štěstí Sevilly a kouzlo Varase ale nemohlo dnes vydržet celých devadesát minut. Běžela sedmdesátá šestá minuta, když poslal nádherný pas za obranu Parejo, kam si naběhl Miku, přetlačil Fazia a rozhodl.

Na závěr trochu statistik. Poměr střel z pohledu domácího Getafe? 14:1!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona32274186:1785
2.Real Madrid32245373:2377
3.Valencia CF32196754:3563
4.Villarreal CF32176949:3657
5.Athletic Bilbao321531449:4648
6.Atlético Madrid321371250:4346
7.Sevilla FC321371248:4746
8.Espanyol Barcelona321431540:4545
9.Levante UD321261436:4242
10.RCD Mallorca321161533:4539
11.Sporting Gijón329111230:3738
12.Real Sociedad321221842:5538
13.Deportivo La Coruña329111227:4038
14.Getafe CF321071543:5137
15.Racing Santander329101331:4737
16.CA Osasuna32981537:3935
17.Real Zaragoza32891531:4533
18.Málaga CF32961742:6233
19.Hércules CF32861829:5030
20.UD Almería325111632:5726

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (591)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele