Reportáž

Marseille obhájila Coupe de la Ligue. Montpellier musí dál čekat

Po Tropheé des Champions má Marseille i svou letošní druhou trofej. Katem Montpellieru se podruhé v krátké době stal Tayé Taïwo, jenž po nedávném vítězném gólu v lize zaručil svému týmu i triumf v Coupe de la Ligue.

Marseille se tak ze zisku prestižního domácího poháru raduje již podruhé v řadě - stejně jako se o to jedná v případě vítězství nad Montpellierem. Po výhře 2:1 v lize znamenalo tentokrát nejtěsnější vítězství druhou trofej v probíhajícím ročníku. Naproti tomu Montpellier musí na trofej čekat dál. Trpělivost již musí mít nacvičenou, vždyť čeká celkem již 21 let.

V prvních minutách utkání zaujali diváka především hráči Montpellieru - nicméně nejednalo se o žádné fotbalové finesy či pohledné akce, tým okolo Oliviera Girouda se totiž prezentoval možná až příliš bojovnou hrou, což v sedmé minutě odnesl Stéphane M’Bia, jehož na hřišti musel nahradit Charles Kaboré.

I přes tuto úvodní ztrátu to byla Marseille, která si v prvním poločase vypracovala dominantní postavení a svého soupeře bez větších problémů přehrávala. Nádherný přímý kop z kopaček Lucha Gonzáleze dokázal vyrazit bravurním zákrokem až "pohárový gólman" Laurent Pionnier.

O pár minut později se k útoku dostala také La Paillade. Míč z levé strany hřiště se záhadně prosmýkl okolo dezorientovaného obránce Heinzeho, jehož zaváhání ale Jamel Saihi nedokázal využít a balon nasměroval vedle branky. Přesto to byla Marseille, která jasně určovala tempo utkání.

André-Pierre Gignac si naběhl na skvělý pas ze středu pole, probojoval se až k šestnáctce soupeře a ještě stihl nahrát lépe postavenému Mathieuovi Valbuenovi. ‘Le Petit Velo’ se namísto síly spolehl na přesnost, nicméně jeho pokus se po teči jednoho z hráčů do branky nakonec nevešel - odrazil se od tyčky.

V samém závěru poločasu ještě zahrozili outsideři dnešního utkání z Montpellieru. A byl to bývalý muž Marseille - Gary Bocaly -, jenž parádními nůžkami vylekal Steva Mandandu. Blízko pak mířil také Cyril Jeunechamp, skóre se ale v první půli již neměnilo.

Marseille na svého soupeře vlítla již krátce po rozehrávce - a téměř se radovala z rychlé branky. Gignac hledal svým centrem v pokutovém území Andrého Ayewa, který nakonec míč tvrdě napálil míč na branku. Radost mu zkazil dobře postavený Pionnier. Další skvělou příležitost promarnil mladý ghanský forvard po přesném rohu Valbueny. S jeho střelou si poradilo defenzivní duo Mapou Yangambiwa a Benjamin Stambouli.

Kouč Montpellieru se pokusil hru oživit nasazením nejlepšího střelce turnaje Hasana Kabzeho, nicméně namísto jeho si zanedlouho veliké ovace zasloužil Tayé Taïwo, jenž devět minut před koncem poprvé a naposled rozvlnil síť. Za vším stál zbytečný faul Bocalyho na Valbuena - a z toho pramenící nebezpečný přímý kop. Centr Cheyroua ještě dokázal Pionnier, ač pod tlakem tří soupeřových hráčů, vyrazit. Na dorážku Taïwa z pokutového puntíku již byl ale krátký - 1:0.

Nigerijský obránce tak podruhé v řadě rozhodl utkání s Montpellierem - snad pouze shodou náhod ze stejného místa a dokonce i ve stejné minutě.

Svěřencům Reneho Girarda jako by v honbě za vyrovnáním scházelo odhodlání - a žádná další příležitost tak nepřišla. Mančaft pod vedením Didiera Deschampse tak za posledních dvanáct měsíců zvedl nad hlavu již svou čtvrtou trofej.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (101)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
FC Porto FC

Spahič má furt trest?

Reagovat
smazaný uživatel

MHSC teda má jistou Evropskou ligu pro příští rok pokud se OM kvalifikuje do ligy mistrů?

Reagovat
božský John

V Gyoru se na Rémiho partu už těšej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Montpellier musí!

Reagovat
smazaný uživatel

Droit Au Buuuuuuut! Hlavně vyhrát

Reagovat
božský John

Musíme vyhrát, Rémi Gaillard SC je ve sračkách a chtělo by to, aby si kluci před závěrem zvedli sebevědomí. Sestava vypadá dobře. Vyhrajem

Reagovat
domingo

Allez MHSC

Reagovat
Godwinson

Škoda všech těch trestů, to by šance vypadaly zase jinak. Ale věřím, že se na ně hecnou a zabojujou. Alespoň jednoho sympatického zástupce by Francie v evropských pohárech mít měla.

Reagovat
PePiG7

2-0 Valbuena,Heinze

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pome OM !!!

Reagovat
Godwinson

Spahić chce po sezóně odejít z Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že půjde do Lille..

Reagovat
Godwinson

Já taky, ale četl jsem teď jeho vyjádření, že už ve Francii dál hrát nechce a že by chtěl do PL. :) Je to škoda, ale na druhou stranu, Lille si ho nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni chtějí do PL.. No, kdo chce kam, pomozme mu tam

Reagovat
Godwinson

:) Akorát teda nevím, kam tam bude chtít. Arsenal už o něj nejspíš znovu stát nebude. No, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on nebude zase tak moc drahý, takže si bude moc vybírat z těch průměrnějších týmů... Ale aby nedopadl jako Cana, kterej byl hned po chvilkce kapitán, hrál dobře, ale tým byl stejně dost na hovno a tak šel zas šupem pryč

Reagovat
Godwinson

Jsme ve Francii, drahej asi nebude. Na druhou stranu pokud půjde do PL, drahej by měl být Smlouvu má ještě tři roky ... ještě před rokem Nicollin stanovoval jeho cenu na 28m Jj, to je pravda. Já mu budu naivně přát Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

28? Slušně.. Já tomu dávám dost možná i do 10 milionů eur, taky není nejmladší, nejde z velkoklubu.. Známe to

Reagovat
Godwinson

Jj, taky si myslim, že 10 by bylo pozitivní číslo :))

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to bude za 5 Ale to snad nee..

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze mu az moc verite. je to problemovej hrac, posledni dobou nema zadnou zazracnou formu, v lete je mu 30 a de z montpellieru. jediny hraci, kteri sli za vic nez 7M byli sessegnon (mladsi, bohatej klub, hodne velika reputace, PSG) a makoun (to snad ani nemusim obhajovat. ) takovej rami, kterej ma mnohem lepsi povest a je mladsi a reprezentant francie, sel za 6M. fanni sel za 4M. Pak je tu jeste bangoura, kterej sel sice za 8M, ale do kuvajtu ci kam, gyan za 16M (MS), remy, gignac, niang a gourcuff ( ), koscielny sel za 12,5, ale je to talent a je to arsenal. budou radi, kdyz ho streli za 5 milionu eur..

Reagovat
Godwinson

Proč by jsme moc věřili? Má dlouhodobou smlouvu, problémový hráč je to jen letos, i když občas nějakou botu udělá, je to Balkánec. Patří mezi nejlepší stopery jedné z nejlepších světových lig.

Co se týče porovnání cen, nemyslím si, že to dost dobře lze. Briand šel za 6, Gyan, jak píšeš, za 16, to se prostě nedá. Jediné, co bych porovnal jsou Rami s Koscielnym, já myslel, že u Ramiho jsou ještě nějaké doplatky a splátky, které to poženou ke 12, pokud to bylo jen za 6, tak je to čistě hloupost v Lille. Koscielny je příklad nad příklady, pokud bych se měl držet jeho, Spahić by neměl odcházet pod 15.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja ti nevim. cena koscielnyho podle me byla dost nadsazena, navic je o dost mladsi a je to francouz.. i kdyz montpellier je zase docela dobrej obchodnik. podle me ho streli za 6-8M...

Reagovat
Godwinson

Mladší, ale potenciálu v něm tolik neni, průměrák. Spahić je v ideálním věku, třikrát kvalitnější a v Arsenalu by byl aktuálně stoper číslo jedna, to k tomu fantomasovi vedle. Byť chápu, že stoperů mají hodně a možnosti na posílení mají vhodnější z Anglie. Jj, souhlasim, reálně bych to viděl bohužel stejně, možná jako šel Tino, možná o trochu více.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohuzel wenger v nem videl potencial, kterej se asi zatim hodne skryva. v tricetiletym hraci potencial neuvidis s ohledem na to, ze bude hrat uz asi jenom tak tri sezony na nejvyssi urovni..

Reagovat
Godwinson

Já ho tam neprosazuju, jen bych mu takovej klub přál. :)

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec odejde nekam do nemecka..

Reagovat
Godwinson

On sám chce do PL, ale to by bylo skvělý, v Německu je další klub, který mu tímhle způsobem přeju, Bayern.

Reagovat
fantomas

Arsenal ho už nepotřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdes vzal, že byl tým na hovno?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť skončili až někde 15. nebo kolikátí..

Reagovat
smazaný uživatel

A podle toho se určuje, že ten tým byl špatný?

Reagovat
smazaný uživatel

No a podle čeho se to určuje, než podle toho, co si vybojují?

Reagovat
smazaný uživatel

A není to trochu krátkozraké? Ten tým byl dobrý, ale že je Cana zlatokop je věc druhá. Určitě neodcházel kvůli týmu. Jednak chtěl hrát poháry (což stejně nehrál ) a jednak si nebudeme nalhávat, že Wearside je pěkné, což údajně byl taky jeden z důvodů, proč to po první sezóně zabalil.

Reagovat
smazaný uživatel

No, já nevim, jestli krátkozraké.. Teď jsem koukal a Sunderland je tak nějak pořád kolem toho 15. místa Chtěl hrát poháry právě, myslel si, že když v tu dobu tolik posilujou, že se o něco pokusej, zřejmě.. Prostě rád vyhrává

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale že ještě v lednu na ty poháry útočil už nezmíníš?

Nevím, pro mě není Bruce manažer pro Sunderland, což už snad zjistilo i vedení. Z toho týmu se dalo určitě dostat víc. Taky je možné, že když Cana viděl ten Brucův přístup, tak se na to vykašlal.

Reagovat
FC Porto FC

Z Francie? To sem nečekal je to dobrej stoper ale dělá bordel. Je zajimavý že Montpellier ve FIFĚ 11 kupujou na stopera Ryana Nelsena z Blackburnu tak třeba příde ale myslel sem si že půjde jako náhrada za Ramiho. Jo a Rami tam má nějaký bonusy takže jeho cena bude okolo 10 M

Reagovat
Godwinson

To nehrozí. Přijít by měl André Luiz z Nancy. S tím se všeobecně počítalo, že půjde k Lille, ale asi už ho to ve Francii nebaví, co se dá dělat.

Reagovat
FC Porto FC

Však v Anglii mu nakopu prdel jo toho Luize znám

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Robbie

jako že nehraje Ait-Fana ?

Reagovat
Yanek

Škoda Montpellieru, Taiwo je borec. Těším se na něj v AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Mrzuté. Než mi vypadl přenos, Montpellier byl nebezpečnějším týmem, což tedy není nic nového, ale tradičně to končí na impotenci. Každopádně velká škoda, byť poháry si letos Montpellier nezaslouží ... uvidíme, co přinesou zbylé zápasy v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

kdy ti to vypadlo?

Reagovat
Godwinson

Před koncem prvního poločasu.

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi teda zdalo, ze Marseille byla teda docela jasne lepsi.. nebo apson ten zapas docela kontrolovala..

Reagovat
Godwinson

Dobře, přiznám se, viděl jsem asi 25 minut :)) V těch rozhodně Marseille lepší nebyla, nebezpečný akce/šance měl Montpellier, bojovali, presovali, líbili se mi. To bylo někdy do 30.minuty, pak už to nebylo koukatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem na to teda koukala tak jenom po ocku, take se musim priznat..

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj dvou mých oblíbených týmů vyhrál ten oblíbenější Nevíte kolik tam bylo zhruba diváků?

Reagovat
smazaný uživatel

74.259..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako na Andrově Stadionu

Reagovat
FC Porto FC

kde se to hrálo?

Reagovat
FC Porto FC

už vím zajimávý ten stadak neznám

Reagovat
Godwinson

Neznáš? Trestuhodný

Reagovat
FC Porto FC

já znám jen ty stadiony ve Francii kde hrajou nějaký kluby tak známý jako Wembley to asi není

Reagovat
smazaný uživatel

no, rekla bych, ze ve francii to ma obdobnou povest jako wembley.. je to pro narodak, bylo to postaveny pred MS '98 a hralo se tam finale, kde francie porazila brazilii

Reagovat
smazaný uživatel

parc de princes?

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
FC Porto FC

škoda že de Taiwo do AC

Reagovat
Yanek

Kdepak

Reagovat
FC Porto FC

ale jo

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

a kam jinam bys ho chtel?

Reagovat
smazaný uživatel

opravit nadpis: je to "Coupe de la Ligue". a i kdyby tam nakrásně byl mužský člen, tak by se to stejně měnilo na "Coupe du Ligue". sry, že to píšu sem, ale nikde nevidim to "našli ste v článku chybu?..."

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode, chybicka se vloudi.. nejak jsem uz vecer nemela bystry zrak

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Kily,PJ stale mi tu vyhadzuje nejaky adobe 10 script a rusi to aj operu,robi mi to len pri EF nikde inde.Skusal som aktualizovat adobe na najnovsiu verziu a nepomohlo.

Co s tym?

Reagovat
Tomanatura

OT:

Kdo vlastně vlastní Montpellier? Přednedávnem postoupili z druhé ligy a oni hraí už druhý rok po sobě o poháry a jsou jeden z nejsilnějších týmů ligy. Čím to? Jak toho dosáhli?

Reagovat
smazaný uživatel

podle rychleho pohledu na wikipedii je to francouzskej podnikatel Louis Nicollin, kterej vede firmu Nicollin, ktera se ve francii stara o cisteni ulic, trideni odpadu a podobny veci. je to snad treti nejvetsi firma ve francii na tyhle veci. je to ipredseda nejakejch vyznamnejch francouzskejch sportovnich federaci, v montpellieru je snad uz od roku 1974.

Reagovat
domingo

Nicollin, ze je to magnat s hovnocucy jsem teda nevedel, ale je to docela znamy jmeno.

Reagovat
FORZAMILAN

Ví tady někdo,ale na 100%,jestli finalista tohoto poháru se kvalifikuje do evr. ligy místo Marseille,kteří budou hrát pravděpodobně ligu mistrů?.......................

Reagovat
Godwinson

Finalista ne, místo Marseille se kvalifikuje tým, který skončí na pátém/šestém místě (ještě v závislosti na Coupe de France).

Reagovat
smazaný uživatel

takze to montpellier docela dobre provahal.. nenasadil bohuzel uplne nejlepsi sestavu a nevyplatilo se mu to..

Reagovat
Godwinson

Ty jsi protimontpellierská, fuj :) Já si nemyslim, že by to prováhali, prostě na to neměli. Stačí se podívat, jak to letos jde v lize, co Girard s tím týmem vyvádí, co vyvádí někteří hráči. Nejsilnější sestavu asi výjimečně nasadil, i když ten krok s nenasazením Jourdrena jsem trochu nepochopil :)

Každopádně ještě mohou uhrát 6.místo v lize, i když počítám, že s tím losem půjdou ještě níže :)

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem nejsem. jenom me trapi, ze posledni dobou takhle divne experimentujou se sestavou, a proto se takhle propadavaj..

Reagovat
Godwinson

Ono to ani není v poslední době, je to od začátku sezóny. Co tím chce René docílit, těžko říct. Zase paradoxní je, že Girard to opravdu hrozivě kurví a ten tým stejně hraje o poháry, ironie :)

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas nevim, jestli by nejakej jinej trener byl lepsi.. preci jen mu odesli pred sezonou dva dulezity hraci. sice prisel ten chilan, ale ten po dobrym uvodu ted nic moc, giroud hraje zase fajn, to je fakt..

Reagovat
Godwinson

To ví bůh. Hrozně je cítit ten odchod Costy, ten chybí ohromně, AM by to chtělo v létě jako sůl. Bez něj to bude špatný. Giroud je úžasnej, snad ho v létě udrží, ten je prakticky jedinej, kterej tam pořádně hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

napada me treba ten amalfitnao, kterej ma jit do lazia.. nebo takovej mollo?

Reagovat
Godwinson

Mollo, to je můj vlhkej sen :)) V poslední době vzhledem k dění v Lyonu se přidal k onomu snu i Grénier. Když ho Cris mlátí a navíc nehraje, snad nebude chtít zůstat

Amalfitano je utopie, četl jsem v souvislosti s ním zájem Villarealu, Seville, ten určitě ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to amalfitano asi fakt ne.. ale tak grenier, to je neco jako pamic s repkou.. a ten se nejak ze sparty ani nechysta..

Reagovat
Godwinson

Ale ten hraje :)) Grénier je v ideálním věku, musí hrát a vzhledem k tomu, že před sebou má dvojku Gourcuff, Pjanić, moc toho nenahraje ... Montpellier pro něj ideální klub

Reagovat
FC Porto FC

a nevíš ještě proč chce Taiwo pryč z Marseille?

Reagovat
božský John

Nová výzva

Reagovat
FC Porto FC

ty chceš Molla? Myslíš že ho Monaco dá?

Reagovat
domingo

Mollo sedi do MHSC jak prdel na hrnec, talentovany, ale priserne labilni, neumi vyuzit svuj potencial, neumi si udrzet formu a tak.

Reagovat
FC Porto FC

myslím že si ho Monaco nechá

Reagovat
domingo

On by potreboval hrat pod nekym jako Garcia, jinak je to zabity.

Reagovat
Godwinson

Myslim, že ano. Sice už tam není Lacombe, se kterým měl problémy, ale pořád tam není příliš žádoucí. Do systému ho nepotřebují a on sám tam taky nebude chtít zůstat. Ale Montpellier by měl asi posilovat jinde, než v přervaném, často nekvalitou, útoku.

Reagovat
FORZAMILAN

Díky,já si to myslel...............

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Marseille a ještě líp Taiwo už se na něj v AC hodně těšim, dalo by se říct že to je moje vysněná posila

Reagovat
božský John

Jsem spokojen. Taye se loučí s klubem fakt ve velkym

Reagovat
Yanek

Já sem se včera schválně díval, nepřišlo mi, že by hrál nějak úchvatně, spíš tak průměr. Ale ten gól byl lahůdka, slabší nohou, přesně věděl jak to chce udělat a udělal.

Reagovat
božský John

Beru to golově, minule dával branku v Montpellieru vítěznou, včera zase proti Montpellieru vítěznou branku ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kdy budou zveřejněny nominace týmů na Copa América?

Reagovat
Tomanatura

Zhruba měsíc před začátkem, tedy někdy začátkem června.

Reagovat
smazaný uživatel

ok dik

Reagovat
Godwinson

100. pro Karima Aït-Fanu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele