Evropská liga - souhrn šestých zápasů skupinové fáze

13.12.2018, 20:54, aktualizováno 13.12.2018, 23:01
Komentáře a souhrny
Slavia doma porazila Zenit Petrohrad a zajistila si postup do vyřazovacích bojů Evropské ligy, kde se představí společně s ruským klubem. I přes porážky jdou do jarních bojů Celtic nebo Fenerbahçe. AC Milán naopak po porážce s Olympiakosem zbyly oči pro pláč. Slaví rovněž Malmö, které jde do vyřazovacích bojů na úkor Beşiktaşe. Jablonec se s Evropskou ligou rozloučil výhrou na půdě Dynama Kyjev...
Skupina A

AEK Larnaka - Bayer Leverkusen 1:5

13.12.2018 21:00

Góly: 26. David Català - 28. Dominik Kohr, 41. Lucas Alario (pen.), 67. Dominik Kohr, 78. Paulinho, 86. Lucas Alario

Larnaka předvedla asi nejhorší výkon v základních skupinách Evropské ligy a s Leverkusenem před vlastními fanoušky těžce padla. Přitom v utkání se ujala vedení, nicméně německý celek zabral a zaznamenal hned pět přesných zásahů. Upevnil si tak svoje vedení v tabulce, kyperský klub i přes tuhle porážku nakonec udržel třetí místo.

Už v říjnovém vzájemném zápase padlo šest branek a nejinak tomu bylo i v odvetě. Jen Larnaka tentokráte neinkasovala čtyři, ale rovnou pět gólů. Bayer měl klání pod kontrolou a potvrdil, že má aktuálně slušnou formu. Svou sérii neporazitelnosti prodloužil na pět zápasů, celkově mimochodem v téhle soutěži nastřílel šestnáct tref.

Oba týmy se snažily útočit, nebyly pod tlakem, byť oba samozřejmě musely hájit svoje pozice ve skupině, a jako by se jejich volnost trochu projevovala na hrací ploše. Už během první dvacetiminutovky bylo k vidění několik dobrých příležitostí na obou stranách, nicméně skóre se měnilo až po té ze 26. minuty.

García z levé strany poslal dlouhý centr do šestnáctky, tam našel nabíhajícího Cataláu, který neměl úplně jednoduchou pozici, ale přesto hlavičkou usměrnil balón do sítě. Hostům se podařilo srovnat stav jen o dvě minuty později. Po dobré kombinaci se najednou sám před gólmanem Christodoulouem objevil Kohr, který zakončil dle vlastních představ.

Skóre se do poločasu přece jenom ještě jednou měnilo. Bránící Truyols si v pokutovém území nepočínal čistě, zezadu sestřelil ve skluzu Kohra, a rozhodčí Letexier nařídil penaltu. Alario neměl problém s jejím proměněním, zamířil do protipohybu Christodouloua. Do poločasu ještě mohl srovnat Truyols, jenže hlavou nepřekonal brankáře Kirschbauma.

Od doby, co v 67. minutě Kohr hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Baileyho, si Leverkusen pohodlný náskok už jen hlídal. A ještě se mu ho podařilo v závěrečných minutách vyšperkovat. Nejprve se prosadil Paulinho po parádním dlouhém pasu od Dragovice, čtyři minuty před koncem pak vyslal přesně umístěný pokus k tyči Alario.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - FC Curych 1:1

13.12.2018 21:00

Góly: 45. Jakub Świerczok - 21. Stephen Odey

Ludogorec ani na šestý pokus neurval v Evropské lize vítězství a zakončil letošní ročník v této soutěži na posledním místě v tabulce. Zaostal nakonec o jeden bod za třetí Larnakou, která vysoko padla s Leverkusenem, a na své konto si připsal jen čtyři remízy. Curych měl už postup dávno zajištěný, do jarního play-off postoupil ze druhého místa.

Oba týmy měly naději, že se mohou ještě posunout o příčku výše, jenže k tomu potřebovaly nutně vyhrát. Remíza nakonec nechala situaci ve skupině tak, jako před posledním hracím dnem. Především bulharský celek musel být ze svého celkového působení v evropských pohárech zklamaný. Jeho soupeř naopak splnil cíl zisku aspoň druhé příčky.

Jako první skórovali hosté, a to po standardní situaci ve 21. minutě. Kololli našel svým centrem z levé strany v brankovém území stojícího Odeye, jenž hlavou překonal brankáře Brouna. Domácí mohli odpovědět o jedenáct minut později, rovněž po přímém volném kopu, jenže Natanael Pimienta svou střelu nasměroval smolně do břevna.

Ludgorec se vyrovnání dočkal v závěru prvního poločasu. Poté, co hostující stoper Kryeziu neodvrátil míč pryč z vlastního pokutového území do bezpečí, ale v podstatě ho pouze přihrál Šwierczokovi, bylo srovnáno, neboť polský forvard z dobré pozice snadno obhodil gólmana Vaninse. Druhý poločas s sebou následně již změnu skóre nepřinesl.

Obě mužstva se prakticky do žádné vyloženější šance nepropracovala, dění na hrací ploše bylo velmi vyrovnané, a nakonec byl konečný rezultát v podstatě logickým vyústěním. V 69. minutě se snažil zacílit domácí záložník Wanderson, leč na Vaninse si nepřišel, v 89. minutě vystřelil na branku taktéž jeho spoluhráč Keserü, ani on ale nevyzrál na Vaninse.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen (GER)641116:913
2.FC Curych (SUI)63127:610
3.AEK Larnaka (CYP)61236:125
4.Ludogorec Razgrad (BUL)60425:74
Skupina B

RB Lipsko - Rosenborg BK 1:1

13.12.2018 21:00

Góly: 47. Matheus Cunha - 86. Tore Reginiussen

Přestože se Lipsko mohlo spolehnout na výpomoc plechovkových kamarádů, nakonec se samo připravilo o postup ze skupiny. V závěrečném klání totiž neudrželo vedení nad Rosenborgem a domácím tak zůstaly pouze oči pro pláč. Hosté si připsali premiérový bod, který však nic nezměnil na mizerném posledním místě.

Mezi třemi tyčemi RB dostal jako vždy v Evropské lize brankář Mvogo. V obraně zůstal po bundesligovém debaklu na hřišti Freiburgu v sestavě pouze stoper Konaté. Do záložní řady postavil kouč Ragnick mimo jiné Laimera s Ilsankerem a Brumou. V obraně hostů dostal po výhře v domácím poháru šanci Reitan. V útoku zase vedle Adegbenra operovali Jebali s Vilhjálmssonem.

Domácí se od úvodního hvizdu hnali za vítězstvím. Již ve druhé minutě se Augustin dostal ke střele, kterou zlikvidoval brankář Hansen. Stejná situace se opakovala za dalších šest minut. Následně pálil Saracchi a několik fanoušků RB se dokonce radovalo, ovšem balón skončil pouze na boční síti. Své štěstí pokoušel taky Kunha, ale ani on na Hansena nevyzrál.

Po dvaceti minutách začali růžky vystrkovat též hosté. Nejprve se připomněl Jebali, který pálil nad břevno. Po půlhodině hry se v další dobré šanci ocitl Augustin, jenže i nyní byl gólman Trondheimu úspěšnější. Za dalších sedm minut se po rohovém kopu odrazil míč na zadní tyči od Cunhy, ovšem Hansen svůj tým opět podržel. Těsně před přestávkou byl nejblíže brance kapitán Lipska Orban, jenž po dalším kopu od rohového kopu hlavičkoval do břevna.

Aktivita z prvního poločasu zůstala domácím na kopačkách i po změně stran, kdy se brzy také konečně dostali do vedení. Cunhův centr si nešťastně do vlastní sítě srazil obránce Rosenborgu a Hansen již nestačil zareagovat. Za hosty se snažil odpovědět ovland, jenž však pálil podobně jako Sarachi o několik okamžiků později mimo. V 62. minutě byl blízko druhému gólu RB Poulsen, jehož střelu z úhlu vytáhl Hansen konečky prstů na tyč.

Lipsko nadále drželo pevně v rukou taktovku nad zápasem. V 66. minutě to dokumentoval Orban, který se dostal k nadějné, leč nakonec slabé hlavičce. Za šest minut mohl zničehonic udeřit Trondheim. Nejprve Adegbenrovu střelu vyrazil Mvogo s vypětím všech sil k Melingovi, jenž dorážel těsně vedle tyče. Následně si do dvou šancí dostal domácí Poulsen, poprvé však minul soupeřovu svatyni a podruhé si v tutovce vylámal zuby na Hansenovi.

Fanoušci Lipska již pomalu začali oslavovat postup, neboť znali výsledek z Glasgow. Tvrdou ránu jim ale čtyři minuty před vypršením devadesáti minut zasadil hostující Reginiussen, jehož hlavu po samostatné akci našel Meling. Stoper Rosenborgu se zblízka nemýlil a vyrovnávací ránu uštědřil RB nepříjemný políček, ze kterého se již německé mužstvo nevzpamatovalo.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Red Bull Salzburg 1:2

13.12.2018 21:00

Góly: 90+5. Olivier Ntcham - 67. Munas Dabbur, 77. Fredrik Gulbrandsen

Celtic Glasgow i přes další porážku od Salcburku postoupil do vyřazovací fáze, neboť mu pomohla překvapivá remíza Lipska s Rosenborgem Trondheim. Rakouskému klubu se povedl husarský kousek, když v šesti zápasech získal plný počet bodů. Vyrovnal tak svůj rekord ze sezón 2009/2010 a 2013/2014, kdy taktéž vyhrál v základní skupině Evropské ligy všech šest zápasů.

Zápas na slavném Celtic Parku rozhodl až druhý poločas, ve kterém padly všechny branky. Salcburk si postupně vytvořil dvougólový náskok díky trefám Dabbura a Gulbrandsena a Celtic pak stačil v nastavení už jen snížit na konečných 1:2.

Salcburku se proti skotskému šampionovi mimořádně daří a to i před výtečnou kulisou Celtic Parku, což během prvního poločasu potvrzovali. Salcburk byl aktivnějším týmem a brankář Gordon byl v jednom ohni. V 6. minutě se musel vytasit s prvním těžkým zákrokem po hlavičce Junuzoviće a o několik minut později ho při jiné hlavičce, tentokráte Ulmera, zachránilo břevno! Celtic měl v prvním poločase i smůlu, neboť už po dvaceti minutách musel poprvé střídat zraněného Mikaela Lustiga. Rakušané dál pokračovali v náporu a Gordon musel znovu výrazně zasahovat ve 32. minutě, kdy se na něj řítil sám Takumi Minamino. Kdyby Salcburk vedl po prvním poločase 3:0, nikdo by se tomu nemohl divit.

Celtic musel po změně stran výrazně přidat, jenže po hodině uplynulého času poprvé inkasoval. Munis Dabbur si naskočil na načechraný centr a zblízka hlavou nedal Gordonovi žádnou šanci. Celtic byl v tu chvíli na třetí nepostupové pozici, neboť v souběžně hraném utkání vedlo Lipsko nad Rosenborgem. Ještě hůře pak bylo příznivcům zelenobílých barev v 78. minutě, kdy hosté vstřelili druhý gól. Craig Gordon vyrobil takřka tu samou chybu, co ve finále Ligy mistrů Karius a balón hodil přímo na kopačku Fredrika Gulbrandsena - 2:0.

Zpátky do hry mohl vrátit domácí tým Ajer, ale ve vyložené pozici branku Walkeho přestřelil. Šance Ajera přišla jen krátce poté, co Rosenborg na půdě Lipska vyrovnal, takže v tu chvíli Skotové postupovali. Domácí si toho byli vědomi a najednou si proti Salcburku dovolovali více. Ve čtvrté minutě nastavení kopal Celtic pokutový kop, ale Olivier Ntcham ho neproměnil! K dispozici však měl okamžitou dorážku a s tou už byl úspěšnější. Více už ale Celtic nestihl a doma se Salcburkem opět prohrál, měl však štěstí, neboť mu k postupu pomohl remízový výsledek z Lipska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)660017:618
2.Celtic FC (SCO)63036:89
3.RB Lipsko (GER)62139:87
4.Rosenborg BK (NOR)60154:141
Skupina C

FC Kodaň - Girondins Bordeaux 0:1

13.12.2018 21:00

Góly: 73. Jimmy Briand

Ať už by tenhle zápas dopadl jakkoli, na tom, že do jarních bojů proklouzne na úkor obou družstev pražská Slavia, která v souběžně hraném klání skolila Zenit, by se nic nezměnilo. Bylo to nakonec Bordeaux, které slavilo v Kodani vítězství, a to díky trefě Jimmyho Brianda, a posunulo se v tabulce na konečné třetí místo právě před svého soupeře.

Dánský celek, kterému se před vlastními fanoušky nepodařilo naplno uspět ani na třetí pokus, ale rozhodně nebyl horším mužstvem, své gólové příležitosti jednoduše nepřetavil v žádný gól, a mizerná koncovka byl jeho největší kámen úrazu. Jeho protivník naopak z minima vytěžil vlastně maximum a vůbec poprvé sesbíral body z venkovního hřiště.

První poločas byl opravdu hodně, hodně opatrný. Obě mužstva se na hrací ploše doslova hledala, vždyť vůbec první střelecký pokus statistici zaznamenali až ve 38. minutě, to když se snažil zakončovat pravý záložník Skov, nicméně ho zablokoval hostující stoper Pablo. Skov zakončoval ještě ve 45. minutě, jenže netrefil kýžený a chtěný prostor.

V nastavení první půle mohla Kodaň přece udeřit. Zpoza vápna z halfvoleje vypálil opravdu hodně tvrdě N'Doye, měl ovšem smůlu, že balón narazil jen o bližší tyčku. Druhý poločas byl už přece jenom podstatně zajímavější. Les Girondins si v ní připsali svou první střelu na bránu, a to díky de Prévillemu, jehož v 53. minutě vychytal brankář Andersen.

V 65. minutě se domácí objevili v další dobré šanci, a to díky Soteriouovi, který utekl za obranu, nepředběhl však vracejícího se Pabla, takže akci trošku zabrzdil. Nakonec levačkou zacílil, každopádně gólman Costil pohodově zasáhl. V 72. minutě si Kodaň vybrala další velkou porci smůly, Skov totiž trefil po zemi vzdálenější tyčku.

V 74. minutě zaúřadovali z ničeho nic Les Girondins. Výtečnou práci na pravé straně odvedl Karamoh, jenž se zbavil dvou svých strážců, následně adresoval přihrávku do brankového území, odkud Briand skóroval elegantní patičkou. V závěru mohl ještě přece jenom srovnat Skov, avšak z úhlu minul, možná že i balón po jeho střele olízl zase tyčku.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Zenit Petrohrad 2:0

13.12.2018 21:00

Góly: 32. Jaromír Zmrhal, 41. Miroslav Stoch

Zatímco před rokem přinesl Slavii poslední skupinový zápas Evropské ligy hořké zklamání proti Astaně, tentokráte se může v Edenu bujaře veselit. Svěřenci Jindřicha Trpišovského se odmítli spolehnout na příznivý výsledek souběžně hraného utkání Kodaně s Bordeaux a po kvalitním výkonu porazili Zenit Petrohrad 2:0. Postup do jarní vyřazovací fáze z druhého místa právě za Zenitem Pražanům vystřelili již v první půli Zmrhal a Stoch.

Vstup do utkání sice měli slávisté nervózní, ale i tak první velká příležitost připadla právě jim. V páté minutě se při Hušbauerově rohovém kopu zjevil v nebezpečné pozici hlavičkující Ngadeu, avšak brankář Keržakov ještě na míč zvládl dosáhnout a excelentním zákrokem jej vytěsnil do bezpečí. Jinak úvodní minuty nabídly především boj ve středu pole s nepřesnostmi na obou stranách, ovšem domácí postupem času rozehrávku uklidnili a soustavným úsilím zatlačili Zenit na vlastní polovinu.

Po odehrané půlhodině hry se zdálo, že Slavii navzdory vší snaze dokáže pozorná obrana soupeře zdatně vzdorovat, avšak ve dvaatřicáté minutě přišel klíčový průlom skóre. Výtečnou akci po levé straně nastartoval Peter Olayinka, jenž vyklouzl z dvojnásobné přesily a ideální kolmicí vysunul Hušbauera, který zachoval chladnou hlavu a zpětnou přízemní přihrávkou našel nabíhajícího Zmrhala, jehož už čekala snadná práce v podobě uklizení míče zblízka do sítě.

Vstřelený gól domácím viditelně ulevil a přidal na sebevědomí, a i když Zenit na pár minut převzal iniciativu, k vážnějšímu ohrožení Kolářovy brány se nedostal. To Slavia naopak pokračovala v ofenzivním snažení s větším úspěchem, neboť čtyři minuty před koncem první půle přidala i brilantní zásah číslo dvě. Po dobré práci Coufala se k výpadu na pravé straně dostal Miroslav Stoch, který se jako obvykle s ničím nerozpakoval a napřáhl levačkou zpoza pokutového území. Zatímco v Petrohradu jeho pumelici branková konstrukce zastavila, tentokráte naopak vzdálenější tyč míči v cestě za brankovou čáru pomohla a Keržakov se na tuto lahůdkovou ránu natahoval marně. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0 a postup měli slávisté na dosah.

Hostující kouč Semak musel být s dosavadním průběhem utkání hrubě nespokojen, neboť bezprostředně po změně stran sáhl hned ke dvojímu střídání a zavelet k obratu přišli Mak s Driussim. Právě druhý zmiňovaný se brzy dostal do úniku a bylo zapotřebí pohotového bloku Kúdely. Stoper Slavie sotva pár minut nato musel stejným způsobem Kolářovi vypomoci i podruhé, stejně jako jeho obranný kolega Zelený, který na poslední chvíli hasil nebezpečnou situaci, již zprvu sám umožnil pozapomenutím se za obrannou linií.

Po krátkodobém vzruchu před Kolářem se ale Pražanům především díky neutuchajícímu napadání rozehrávky soupeře povedlo hru přesunout zpět na polovinu Zenitu, a jelikož byl Miroslav Stoch i nadále při chuti, nebylo daleko ani k třetímu gólu večera. Slovenský střelec napřáhl takřka ze stejného místa jako v předešlém gólovém případě, avšak tentokráte pravačkou pouze orazítkoval břevno.

Ani závěrečné minuty ovšem žádné nervydrásající drama nepřinesly, neboť Slavia dokázala nadále tempo kontrolovat a před aplaudujícími tribunami Edenu si bezpečně pohlídala jak cenné vítězství 2:0, tak setrvání v Evropské lize i na jaře, kam putuje z druhého místa s konečným ziskem deseti bodů. Český fotbal tak bude mít v pohárové Evropě díky perfektnímu zakončení skupinové fáze hned dvojí zastoupení.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)63216:511
2.Slavia Praha (CZE)63124:310
3.Girondins Bordeaux (FRA)62136:67
4.FC Kodaň (DEN)61233:55
Skupina D

Spartak Trnava - Fenerbahçe SK 1:0

13.12.2018 21:00

Góly: 41. Kubilay Yilmaz

Spartak Trnava sa s vydarenou pohárovou sezónou rozlúčil najkrajším možným spôsobom, keď si po skalpe Anderlechtu Brusel pripísal na svojom štadióne na konto aj triumf nad Fenerbahce Istanbul pomerom 1:0 (1:0).

O triumfe Trnavy rozhodol v 41. minúte turecký útočník Kubilay Yilmaz. Zverenci Radoslava Látala obsadili v tabuľke D-skupiny so siedmimi bodmi tretie miesto za Dinamom Záhreb a Fenerbahce. Štvrtý skončil Anderlecht Brusel. V Lige majstrov vyradili Spartakovci najprv Zrinjski Mostar a Legiu Varšava, v treťom predkole vypadli s Crvenou Zvezdou Belehrad. Červenočierni pokračovali v play off EL, v ktorom sa cez Olimpiju Ľubľana kvalifikovali do skupinovej fázy Európskej ligy.

Účinkovanie v Európe zakončili hráči malého Ríma duelom s tureckým mužstvom. Po kombinácii Grendela so Schirtladzem vypálil vo štvrtej minúte Yilmaz. Po zaváhaní Güveliho sa dostal k strele Yilmaz. Väčšina akcií Turkov išla cez Slimaniho, ktorý dvoma gólmi rozhodol prvé vzájomné stretnutie. V 40. minúte sa lopta po priamom kope dostala k Yilmazovi, ktorého technický pokus vytlačil Tekin končekmi prstov na roh. Po ňom si najlepší hráč na trávniku Yilmaz nabehol na Grendelov center a volejom od zeme umiestnil loptu k ľavej žrdi - 1:0.

Po obrátke Jirkovi zmenšil uhol Tekin. V 51. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Čanturišvili. Fenerbahce pohrozilo strelou Slimaniho, ale tá išla mimo. V 62. minúte neuspel pred Chudým Alici. Yilmaz tesne minul ľavý vinkel. Diváci odmenili trnavskú sezónu ováciami v stoji. "Štadión bol takmer plný, podpora fanúšikov bola veľká. Chcel som veľmi hrať proti Fenerbahce a dokonca sa mi podarilo dať víťazný gól. Asistent trénera mi hovoril, že mám pri štandardkách nabiehať z druhej vlny, takže polovica gólu je jeho. Som rád, pretože som tu mal viac ako päťdesiat členov rodiny a známych," vyznal sa jediný strelec šlágra Kubilay Yilmaz.

"Bol to asi najkrajší zápas v sezóne a som rád, že sme zdolali takého renomovaného súpera. Situáciu pri góle sme mali nacvičenú a dokonale nám to vyšlo. Fenerbahce sme nechceli púšťať pred našu bránku a myslím si, že sa nám to dlho darilo. V druhom polčase sme začali veľmi dobre, neskôr prebrali iniciatívu hostia, no my sme udržali nulu. Európska liga bola pre nás veľká škola, hrali sme proti výborným hráčom a klubom s neporovnateľne väčšími rozpočtami. Verím, že v nasledujúcej sezóne na naše úspechy nadviažu iné slovenské kluby a ja im budem určite fandiť," vyhlásil kapitán víťazného tímu Boris Godál. S mužstvom sa lúči tréner Radoslav Látal i útočník Erik Jirka, ktorý sa po jeseni sťahuje do tímu Crvenej Zvezdy Belehrad.

Více informací k zápasu

Dinamo Záhřeb - RSC Anderlecht 0:0

13.12.2018 21:00

Góly: -

Dinamo Záhřeb nedokázalo v závěrečném duelu základní skupiny EL uspět na domácí půdě proti belgickému Anderlechtu a po nepříliš atraktivním průběhu s ním uhrálo pouze bezbrankovou remízu. I tak obsadilo vedoucí pozici se čtrnácti body, před druhým Fenerbahce si vytvořilo šestibodový náskok. RSC v šesti utkáních ani jednou nevyhrál a po třech nerozhodných výsledcích skončil beznadějně poslední se třemi body.

Diváci na stadionu Maksimir prožívali nudnou podívanou v podstatě od úvodního hvizdu až do samotného závěru a vůbec nebylo znát, že jeho miláčci bojují o vylepšení koeficientu. Čtvrtečnímu střetnutí chyběla jiskra, oba celky měly obrovské problémy s přechodovou fází a prakticky se nedostávaly do zakončení. Balón se po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, defenzívy pracovaly po celé klání na jedničku.

Anderlecht byl opticky přeci jen aktivnější, míč měl na kopačkách téměř z šedesáti procent a vyslal také více střeleckých pokusů. Celkově se diváci dočkali pouhých čtyř střel mezi tři tyče, což je vzhledem k útočnému potenciálu obou protivníků velmi málo. První poločas nabídl nepříliš nadějné rány ze střední vzdálenosti, každý z brankářů zasahoval jednou a v obou případech se jednalo spíše o jednodušší zákroky.

Největší příležitost se urodila po necelé hodině hry a vypracovalo si ji Dinamo. Olmo si skvěle seběhl k vzdálenější tyči na povedený centr z levého křídla a snažil se zakončovat z voleje, jenomže zcela zapomenut neseřídil mířidla přesně a míč poslal hodně mimo prostor tří tyčí. Poté se utkání vrátilo do "nostalgické" nálady a všem bylo jasné, že se výsledek měnit nebude.

Několikanásobný chorvatský mistr jistě bude s netrpělivostí vyhlížet pondělní los prvního vyřazovacího kola a půjde do něj jako nasazený, mohl by tak narazit na papírově přívětivějšího soupeře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dinamo Záhřeb (CRO)642011:314
2.Fenerbahçe SK (TUR)62227:78
3.Spartak Trnava (SVK)62134:77
4.RSC Anderlecht (BEL)60332:73
Skupina E

Sporting CP - Vorskla Poltava 3:0

13.12.2018 21:00

Góly: 17. Fredy Montero, 35. Miguel Luís, 44. Ardin Dallku (vl.)

Sporting zakončil své působní v základní skupině Evropské ligy očekávaným vítězstvím nad outsiderem z Poltavy a zůstal na předem daném druhém místě v tabulce. Vorskla i přes tuhle porážku udržela třetí pozici, neboť Karabach v souběžně hraném klání na Arsenalu nepřekvapil a padl na anglické půdě nejtěsnějším možným způsobem.

Karty byly před tímhle mačem jasně rozdané. Lisabonský klub se už výše ani níže posunout nemohl a měl zaručený postup do jarních bojů ze druhé příčky. Hosté ještě museli hájit svůj třetí flek ve skupině, a protože měli nakonec lepší skóre než Karabach, neskončili poslední. O výsledku v tomto střetnutí bylo rozhodnuto už do poločasu.

Domácím se pod vedením trenéra Marcela Keizera, který je v novém působišti něco málo přes měsíc, velmi dobře daří, a proti Poltavě prodloužili svou sérii výher už na šest utkání v řadě. I v okleštěnější sestavě měli zápas plně pod kontrolou a pohodlný třígólový náskok bez větších problémů ve druhém dějství uhlídali.

V 9. minutě si Keizerovi svěřenci vytvořili první velkou příležitost, sám na bránu se po rychlé kombinaci řítil Miguel Luís, ovšem gólman Tkačenko proti němu dobře zasáhl. Rozhodující gól si na své konto připsal v 18. minutě Montero. Po Acuňově centru vznikl v šestnáctce menší zmatek, míč se odrazil ke Kolumbijci, a ten ho doklepl hlavou do sítě.

Sporting pokračoval v ofenzivním snažení, levačkou se ve 22. minutě osměloval Carlos Mané, svým pokusem ovšem Tkačenka nemohl výrazněji ohrozit. Ve 27. minutě mohl naopak vyrovnat Dallku, avšak jeho zakončení z dálky minulo cílený prostor. Další změna skóre pak přišla na řadu deset minut před koncem první půle.

Coates uvolnil do běhu Bruna Fernandese, ten ještě přihrál balón do středu lépe postavenému Miguelu Luísovi, jenž snadno zacílil do odkryté brány. Ve 44. minutě Sporting definitivně stvrdil svůj úspěch, to když si nahrávku Bruna Fernandese srazil nešťastně do vlastní sítě Dallku. Hosté přitom mohli těsně předtím snížit, jenže Habelok mířil mimo.

Druhá pětačtyřicetiminutovka další gól již nepřinesla. V 54. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat Carlos Mané, jenže jeho technická střela skončila vedle tyčky. V 69. minutě se snažil snížit soupeřovo vedení Kolomojec, ale ani on netrefil bránu. O pár chvil později neuspěl ani Jovane Cabral, jenž míč tvrdě napálil jen do Tkačenka.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Qarabağ Ağdam 1:0

13.12.2018 21:00

Góly: 16. Alexandre Lacazette

Ani s jistotou postupu z prvního místa ve skupině a ve značně pozměněné sestavě plné náhradníků či mladých talentů z klubové akademie londýnský Arsenal neponechal nic náhodě a na domácí půdě uzavřel své působení ve skupinové fázi Evropské ligy výhrou nad Karabachem 1:0. Těsný triumf nad ázerbájdžánským soupeřem Kanonýrům zajistil již v první půli Alexandre Lacazette, jenž se poněkud překvapivě objevil v základní sestavě.

Velkou událostí z pohledu domácího celku byl návrat Laurenta Koscielného. Klubový kapitán si odbyl první start v letošní sezoně po dlouhé absenci zaviněné vážným poraněním achillovky a vzhledem k vážnému zranění Roba Holdinga spolu s potížemi Shkodrana Mustafiho a karetnímu trestu Sokratise Papastathopoulose může být francouzského stopera potřeba již nyní o víkendu v ligovém duelu se Southamptonem. Možná i proto Koscielného za vřelých ovací tribun vystřídal po sedmdesáti minutách Nacho Monreal.

Po několikatýdenní pauze se na trávník podíval také Mesut Özil, jenž překonal údajné potíže se zády a přispěl k výhře gólovou asistencí. Po čtvrthodině hry totiž německý špílmachr vybídl k zakončení Lacazetta, jenž si posunul míč do streny a tvrdou přízemní ranou propálil brankáře Vagnera.

S výjimkou těchto zkušených harcovníků však čtvrteční večer z pohledu domácích patřil mládí. Asi největší pozornost na sebe upoutal teprve sedmnáctiletý Bukayo Saka, jenž měl několik slibných příležitostí stát se vůbec nejmladším střelcem v evropských pohárech v klubové historii, ovšem i tak zanechal veskrze pozitivní dojem a jen potvrdil velké naděje, jež do něj v Arsenalu vkládají.

Domácí měli od úvodního hvizdu více ze hry a netrvalo dlouho, než si vytvořili první šanci. Mladičký debutant Saka si ale s ranou zpoza pokutového území na Vagnera nepřišel. V sedmnácté minutě však mohli diváci na Emirates Stadium přece jen zajásat. Dobré napadání Eddieho Nketiaha započalo rychlou akci Arsenalu, kterou zakončil po Özilově přistrčení pohotový Lacazette tvrdou křižnou ránou na vzdálenější tyč.

Karabach toho sice v utkání směrem dopředu předvedl pomálu, ale po hodině hry mohl přesto platit vyrovnaný stav, kdyby si střídající Araz Abdullayev počínal v hloubi pokutového území lépe. Jinak se hra odehrávala výhradně na opačné straně, kde s přibývajícími minutami aktivní Saka čím dál více zaměstnával obranu soupeře a zahodil hned několik skvělých šancí včetně jednoho samostatného úniku. Když pak právě po Sakově centru konečně rozmnožil vedení Arsenalu Nketiah, radost mu zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Výsledek 1:0 tak pro Arsenal znamená prodloužení stávající série neporazitelnosti na dvaadvacet utkání napříč všemi soutěžemi a Unai Emery tak může být před nedělním duelem na půdě Southamptonu spokojen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)651012:216
2.Sporting CP (POR)641113:313
3.Vorskla Poltava (UKR)61054:133
4.Qarabağ Ağdam (AZE)61052:133
Skupina F

F91 Dudelange - Real Betis 0:0

13.12.2018 21:00

Góly: -

První místo ve skupině F obsadil Betis, navzdory bezbrankové remíze v Lucembursku, kterou si za rámeček rozhodně nedá. Dudelange získalo vůbec první bod v základní skupině evropského poháru. Utkání za devadesát minut hracího času žádnou branku nepřineslo.

Pro domácí tým je to bezesporu historický úspěch a nic na tom nezmění fakt, že Betis už měl jistotu postupu dávno v kapse, a že Dudelange už v žádném případě nemohlo postoupit či alespoň poskočit na třetí místo. Jinými slovy Betis měl lucemburského outsidera porazit, což se nestalo.

Velká územní převaha Betisu asi nikoho nepřekvapí. Španělé sice byli po celý zápas aktivnější, ale na branku Bonnefoie vystřelili všeho všudy jen čtyřikrát. Dudelange vyrukovalo na Betis s tuhou defenzívou a ta nakonec i se štěstím slavila úspěch. Ve 25. minutě neprocpal přes hradbu těl balón Tello a dorážku Loréna musel reflexivně vyrážet Bonnefoi. O několik minut později se stejný minisouboj Bonnefoie s Lorénem opakoval a znovu z něho vyšel lépe domácí brankář.

Betis byl i po změně stran lepším týmem, ale narážel na výtečného Bonnefoie. Jediná šance Dudelange přišla po hodině hry a zaváněla gólem, ovšem Sinani z dobré pozice přestřelil a Betis si musel oddychnout. Následně se hra zase rychle přesunula před pokutové území Dudelange.

Čtvrthodinu před koncem trefil jen boční síť León a čas se začal pro Betis rychle krátit. Španělé samozřejmé hráli s vědomím, že postup už mají dávno v kapse, nicméně neporazit Dudelange bylo přeci jenom menší ostudou. V 90. minutě mohl rozhodnout ve prospěch Betisu hlavičkující García a Bonnefoi dalším skvělým zákrokem vychytal Dudelange ceněnou remízu 0:0.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - AC Milán 3:1

13.12.2018 21:00

Góly: 60. Pape Abdou Cissé, 69. Cristián Zapata (vl.), 81. Konstantinos Fortounis (pen.) - 71. Cristián Zapata

Obrovské zklamání přichystal svým fanoušků AC Milán, který nezvládl zápas na půdě Olympiakosu Pireus a po porážce 1:3 nepostoupil ze skupiny. Slavnému velkoklubu přitom stačila i těsná porážka, jenž Řekové nakonec v dramatickém utkání uhráli kýžený postupový výsledek a do jarních bojů je posunulo lepší skóre.

Nepostup ze skupiny Evropské ligy je pro tak zvučný celek jakým je AC Milán obrovským zklamáním a ostudou. Rossoneri patřili do okruhu favoritů na celkové vítězství, ale nakonec díky horšímu skóre s Olympiakosem nepostupují. Oba celky získaly stejný počet bodů a vzhledem k tomu, že AC vyhrálo domácí duel 3:1, rozhodlo o postupujícím konečné skóre.

Gennaro Gattuso až na některé výjimky nasadil nejsilnější možnou sestavu, tedy i s útočnými hroty Higuaínem a Cutronem, kdo ale citelně scházel byl španělský štírek Suso. V brance pak dostal před Donnarummou přednost zkušený Pepe Reina. V obvyklé sestavě nastoupili i domácí fotbalisté v čele s kapitánem Fortunisem.

Už první poločas na stadionu Georgiose Karaiskakise nabídl útočnou podívanou. Jak Olympiakos, tak AC Milán se snažily hrát ofenzivně, avšak scházelo lepší zakončení. Pepe Reina a koneckonců ani Sá nemuseli tasit složitější zákrok. Až před koncem prvního dějství musel Reina vyrážet dalekonosný pokus Fortunise.

Nebezpečnou střelou Olympiakosu začal i druhý poločas. Fetfatzidisovi scházel opravdu kousek a Reina by na balón těžko dosáhl. Na druhé straně zase zkusil střelecké štěstí Kessié. AC Milán držel nerozhodný výsledek až do 60. minuty, kdy rozjásal bouřlivé řecké publikum Papa Abou Cissé. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval Vukovič, jenže trefil jen hlavu Higuaína, od kterého se balón odrazil přesně na hlavičku Cissého! Olympiakos vedl 1:0, ale tento výsledek stále posouval do jarních bojů AC Milán.

Olympiakos každopádně výrazně ožil a začal Milánu ještě více zatápět. Fortunis zblízka Reinu nepřekonal a bezprostřední dorážka Guerrera trefila jen obránce Zapatu. V 69. minutě už to ale domácím vyšlo, Guilhermeho střelu nešťastně přizvedl Zapata a Reina se na balón natahoval marně. Olympiakos vedl 2:0 a v tu chvíli už postupoval.

Drama na stadionu Georgiose Karaiskakise vrcholilo, neboť AC Milán musel začít útočit a s odpovědí neotálel. Po rohovém kopu hlavičkoval tentokrát do správné sítě Zapata a výsledek 2:1 zase posouval na druhé místo AC Milán.

Tento stav ale vydržel jen do 80. minuty, tedy do doby, kdy se ve vápně Milána drželi Ignazio Abate a zkušený Vasilis Torosidis. Hlavní sudí viděl přestupek italského zadáka a ve prospěch Olympiakosu odpískal pokutový kop. Zcela klíčový okamžik kapitán Fortunis zvládl, penaltu nekompromisně proměnil a nasměroval svůj celek za postupem.

Milán měl ještě čas na vyrovnání, zvláště když se nastavovalo dlouhých šest minut, ale vstřelit branku už nedokázal. Rossoneri sice měli v závěru tlak, ale Olympiakos se ubránil a nakonec se postaral dost možná o největší senzaci dosavadního průběhu Evropské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Betis (ESP)63307:212
2.Olympiakos Pireus (GRE)631211:610
3.AC Milán (ITA)631212:910
4.F91 Dudelange (LUX)60153:161
Skupina G

Villarreal CF - Spartak Moskva 2:0

13.12.2018 18:55

Góly: 11. Samuel Chukwueze, 48. Karl Toko Ekambi

Villarrealu se povedlo v domácím prostředí porazit ruský Spartak a díky vítězství 2:0 se usídlil na konečném prvním místě. Spartak se naopak po další ztrátě s Evropskou ligou loučí a zůstává až na poslední příčce.

Domácí Žlutá ponorka prožívá hodně smolné období v rámci LaLigy a fanoušky tak může těšit alespoň prezentace týmu v pohárech. Dnes začal Villarreal znovu aktivně a už v 6. minutě posílal Pablo Fornals míč do vápna na rozeběhnutého Gerarda Morena. Zkušený útočník se ale v krkolomné pozici neprosadil. Spartaku se nedařilo téměř nic a po prvních 10 minut ho domácí nepouštěli ani z vlastní poloviny.

Výsledkem obrovského tlaku domácích byla první branka už v 11. minutě. Ofenzivní záložník Samuel Chukwueze dostal míč ve vápně a nad ničím moc nepřemýšlel. Zvolil technický obstřel, kterým vyřadil ze hry obránce Melgareja i brankáře Aleksandra Maksimenka - 1:0!

Hosté ale nechtěli zůstat pozadu a hnali se do útoku. Další podařenou akci zosnoval Ivelin Popov, který ostrým centrem před bránou oslovil zkušeného útočníka Luize Adriana. Jeho hlavička však těsně minula tyč! Další povedenou pumelici z první vyslal zpoza vápna Denis Glušakov a brankář Andrés Fernández se jen ohlédl, jak míč letí těsně nad bránu.

Do konce první půle už se nic důležitého neudálo, ale hned po změně stran čekal na hosty další šok. Nepozorná obrana Spartaku nechala dost prostoru ve vlastním vápně, takže se balon dostal bez potíží ke Karlu Tokovi Ekambimu. Ten s ním prosvištěla až do zakončení, které zvládl na jedničku - 2:0 pro Villarreal!

Ani tehdy se ale hosté z Ruska nevzdali. Zé Luis mířil hlavičkou jen do tyče a na opačné straně rovněž zazněla konstrukce brány. To když Santiago Cáseres trefil ve skluzu odražený míč a napálil s ním břevno! Festival zahozených šancí pokračoval a do šance se dral jak Bacca, tak po něm také Tašajev. Skóre se už ale nezměnilo a nepomohla tomu ani červená karta pro Costu za ostrý a zbytečný faul na unikajícího záložníka Ananidzeho.

Více informací k zápasu

Rapid Vídeň - Rangers FC 1:0

13.12.2018 18:55

Góly: 84. Dejan Ljubičić

Rapid Vídeň dotáhl svou pouť letošním ročníkem hlavní fáze EL až do zdárného konce, přitom před čtrnácti dny se mu příliš šancí nedávalo. Pak ale brankou v nastaveném čase zvítězil na půdě ruského Spartaku Moskva 2:1 a nyní před zaplněným stadionem ve Vídni porazil skotský celek Rangers FC nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil po vyrovnaném průběhu zhruba deset minut před koncem

Ze šesti utkání tedy vybojoval solidních deset bodů a obsadil konečnou druhou pozici, za prvním španělským Villarrealem zaostal ve skupině G jen vinou horších vzájemných zápasů (0:5 a 0:0). Před pondělním losem úvodního vyřazovacího kola proto bude vyhlížet soupeře jako nenasazený tým. Klub z Glasgow se po návratu do evropských pohárů nemusí za své účinkování stydět, se šesti body mu náleží konečná třetí příčka.

Duel byl od samého začátku nesmírně opatrný. Rakouský celek se spoléhal na pozornou defenzívu a nikam se výrazně netlačil, hosté se jen těžko prosazovali proti dobře zkonsolidovanému obrannému valu protivníka. Nicméně již v polovině prvního dějství mohli přesunout výhodu na svou stranu, to když se těsně před hranicí pokutového území postavil k přímému volnému kopu z pravého křídla Tavernier.

Následně svým nádherným centrem našel přesně hlavu Gordona, jenž z hranice brankového území orazítkoval břevno. Míč se odrazil zpět do hřiště, ke změně skóre vskutku scházelo jen několik centimetrů. Rangers byli i v dalším průběhu mírně aktivnější, nicméně brankář Strebinger v podstatě nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci až do 82. minuty, kdy výrazně podržel své spoluhráče. Ke střele z pětadvaceti metrů se odhodlal Tavernier a domácí strážce vyrazil jeho prudkou ránu před sebe.

Rapid rozhodl o svém úspěchu za další dvě minuty, kdy z ojedinělé akce vsítil jediný gól čtvrtečního střetnutí. Po nepovedeném výkopu gólmana McGregora stanul na konci pohledné akce Dejan Ljubičić, který po finální nahrávce od Knasmüllnera zamířil po zemi ke vzdálenější konstrukci. Pak se už nic podstatného nestalo a po závěrečném hvizdu vypukla na místním stadionu Allianz obrovská vlna radosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)624012:510
2.Rapid Vídeň (AUT)63126:910
3.Rangers FC (SCO)61328:86
4.Spartak Moskva (RUS)61238:125
Skupina H

Olympique Marseille - Apollon Limassol 1:3

13.12.2018 18:55

Góly: 11. Florian Thauvin - 8. Anton Maglica (pen.), 30. Anton Maglica, 56. Marios Stylianou

Blamáží skončil nejen poslední zápas Marseille v Evropské lize, ale také všechny zápasy francouzského týmu v této soutěži v této sezóně. Jeden z horkých kandidátů na postup ze skupiny v ní nakonec získal pouhý jeden bod.

Marseille podlehla podceňovanému kyperskému Limassolu poměrem 1:3 a zápas dokončila v pouhých devíti hráčích. Rumunský sudí Petrescu totiž vyloučil nejen Kamaru, v nastaveném čase druhé půle dal druhou žlutou kartu i Ocampsovi.

Ani výhra však Limassolu nepomohla k postupu do jarní části soutěže. Se sedmi body skončil Limassol na třetím místě skupiny H, s dvoubodovým odstupem na druhé Lazio Řím. Skupinu vyhrál suverénním způsobem bez ztráty bodu německý Frankfurt.

V 8. minutě fauloval velmi hrubým způsobem ve vlastním pokutovém území domácí Kamara. Sudí Petrescu tedy nařídil penaltu a Kamarovi udělil bez váhání červenou kartu. Pokutový kop vzápětí proměnil Anton Maglica a poslal tak kyperský celek do vedení.

O necelé čtyři minuty později se však Marseille podařilo srovnat skóre zápasu. Po rychlé rozehrávce rohového kopu centroval Ocampos do pokutového území hostů, kde si míč našel hlavou Florian Thauvin a bez problémů míč usměrnil do odkryté části brány.

Ve 31. minutě to však znovu byli hosté, kdo šel do vedení. Stylianou se po pravé straně dostal až ke skvělému centru, který svým druhým gólem v utkání odhlavičkoval do brány Maglica. Do konce první půle se již nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za jednogólového vedení hostů.

A v 57. minutě zatloukl kyperský celek poslední hřebík do rakve Marseille. Z levé strany centroval Vasiliou a jeden z domácích obránců míč dokázal odrazit, odražený míč si však na hranici vápna našel Stylianou a z první se trefil přímo do šibenice.

Žádnou další vylouženou šanci jsme neviděli, stěžejním okamžikem však bylo vyloučení Lucase Ocampose ze 3. minuty nastavení druhého poločasu. Ocampos obdržel za nevybíravý zákrok druhou žlutou kartu a musel do sprch. O nic však nepřišel, zápas o chvíli později skončil poměrem 1:3.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Eintracht Frankfurt 1:2

13.12.2018 18:55

Góly: 56. Joaquín Correa - 65. Mijat Gačinović, 71. Sébastien Haller

Eintracht Frankfurt zakončil své působení v základních skupinách Evropské ligy velmi povedeným způsobem a připsal si i šesté vítězství! Za oběť mu padlo domácí Lazio Řím, které sice vedlo, ale ani to mu nestačilo.

Laziu v podstatě o moc nešlo. Postup mělo zajištěno, ať už by dnešní duel dopadl jakkoli. A jak to tak u italských týmů bývá, když není v sázce všechno a je prostor pro kalkulace, tak to s nějakou aktivitou zase tak moc nepřehání. Trenér Inzaghi dnes spoléhal na dvě falešné devítky Alberta s Correou, zatímco Frankfurt nechal odpočívat ofenzivní eso v podobě Joviće.

Přesto se bylo na co dívat. Gaćinović nejprve sklepával míč proti noze k Hallerovi, který ale dělovkou z první trefil jen nejblíže postaveného protihráče. Na opačné straně se Berishovi málem povedlo patičkou poslat do průniku Correu, ale nakonec jen zklamaně přihlížel, jak obránci německého týmu zakročili. Stejně dopadl nákop na rozeběhnutého Luise Alberta, který včas ukončil rázným odkopem obránce Russ.

Po třiceti minutách musel hřiště opustit bránící Hasebe, který se zranil. Ani vynucená změna ale Frankfurt nijak výrazně neoslabila a německý celek dál hrál s Laziem minimálně vyrovnanou hru. Pár minut před koncem první půle kroužil kolem vápna s míčem obránce Riza Durmisi, ale místo střely volil jen špatnou nahrávku na obsazeného Cataldiho.

Krátce po změně stran se za delší nahrávkou hnal mladý útočník Lazia Luis Alberto, jenže proti němu včas vyběhl brankář Frederik Rønnow a v podstatě mu znemožnil zakončení. Minuty postupně ubíhaly, ale ani jeden ze soupeřů se nedostal k souvislejšímu tlaku. Později se na nějakou kombinační hru vykašlal Danilo Cataldi a jednoduše práskl do balonu, načež míč prosvištěl kolem tyče!

O minutu později už to Laziu vyšlo a jeho fanoušci mohli oprávněně jásat. Míč měl pod kontrolou Španěl Luis Alberto, který jej po elegantní nahrávce dostal do vápna na Joaquína Correu. Mladý talent si poradil bezchybně a jednoduše obstřelil brankáře hostí - 1:0.

Frankfurt následně přidal na tempu, protože se nehodlal rozloučit se základními skupinami porážkou. Haller se ještě netrefil, ale v 65. minutě už se skóre měnilo. A to ve prospěch hostí, protože po zaváhání obránce Bastose hosté rozehrávali rohový kop. Po delší kombinaci se dvěma protihráčům vyhnul Mijat Gaćinović a krásnou ranou do šibenice překonal marně letícího Prota!

Netrvalo dlouho a Frankfurtu se dokonce povedlo otočit vývoj zápasu! Opět u toho byl aktivní záložník Gaćinović, který vyslal do vápna za obranu Sébastiana Hallera a ten už si s Protem poradil! A když v 90. minutě Luis Alberto neproměnil zajímavou standardní situaci, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Eintracht Frankfurt (GER)660017:518
2.SS Lazio (ITA)63039:119
3.Apollon Limassol (CYP)621310:107
4.Olympique Marseille (FRA)60156:161
Skupina I

Beşiktaş JK - Malmö FF 0:1

13.12.2018 18:55

Góly: 51. Marcus Antonsson

Hvězdami nabitý kádr tureckého Besiktase nezvládl přímý duel o postup mezi dvaatřicítku nejlepších v Evropské lize a před domácím publikem podlehl švédskému Malmö nejtěsnějším poměrem 0:1, pro letošek se tak nečekaně brzy rozloučil s evropskými poháry. Přitom k postupu mu stačila i remíza, jenomže s houževnatým rivalem inkasoval krátce po změně stran a po hloupém vyloučení zkušeného Ricarda Quaresmy již vyrovnat nedokázal.

Se svým čtvrtečním rivalem tedy prohrál i ve druhém vzájemném střetnutí ve skupině I a se sedmi body obsadil třetí příčku, nepomohlo mu ani heroické otočení zápasu před čtrnácti dny na půdě norského Sarpsborgu (z 0:2 na 3:2). Malmö naopak slaví obrovský úspěch, se kterým až zase tak nepočítalo. Devítibodový zisk mu stačí na druhé místo, do pondělního losu vyřazovací fáze půjde jako nenasazený.

Přitom istanbulský celek se mohl výrazně uklidnit po deseti odehraných minutách, kdy se po obrovské skrumáži před gólmanem Dahlinem hned dvakrát chvěla branková konstrukce, ale balón k obrovské smůle domácích přeci jen v síti neskončil. Pak diváci spíše sledovali opatrnou taktickou bitvu z obou stran, seveřané mohli z ničeho nic udeřit necelých deset minut před přestávkou po rohovém kopu z levé strany.

Poslední dobou médii propíraný brankář Karius totiž podskočil vysoký centr a k hlavičce uvnitř brankového území se protlačil obránce Bengtsson, jenž nakonec mířil o decimetry nad horní tyčku. FF po dobře odehraném prvním poločase neztratil chuť ani po změně stran a jediný gól tohoto střetnutí vstřelil v 51. minutě. Jeho hrdinou se stal sedmadvacetiletý útočník Marcus Antonsson, který využil nádherného pasu za obranu od Rosenberga.

Antonsson vzápětí postupoval sám směrem k soupeřově brance a své dlouhé sólo zakončil přízemním obstřelem k levé konstrukci, Karius byl naprosto bezmocný. O necelou čtvrthodinu později předvedl zkrat v dresu Besiktase frustrovaný Portugalec Quaresma, když naprosto zbytečně došlápl střídajícího Brorssona a po přímé červené kartě zaslouženě odešel pod sprchy. Oslabení domácí se na žádný výrazný tlak nezmohli a naopak v samém závěru je po přečíslení tři na jednoho podržel Karius, ovšem v tuto chvíli jim to už nebylo nic platné.

Více informací k zápasu

KRC Genk - Sarpsborg 08 FF 4:0

13.12.2018 18:55

Góly: 2. Zinho Gano, 5. Joseph Paintsil, 64. Sander Berge, 67. Joseph Aidoo

Belgickému Genku stačila k postupu v posledním utkání základní skupiny I remíza, ale od samého začátku neponechal nic náhodě a norského outsidera ze Sarpsborgu přehrál hladce po výsledku 4:0. Se ziskem jedenácti bodů se udržel na vedoucí pozici o dva body před švédským Malmö a při pondělním losu může narazit na papírově snazšího soupeře. Hosté skončili s pěti body poslední, i přesto při své premiérové účasti v hlavní fázi EL nezklamali.

KRC prokazoval vysoké kvality od samého začátku a v podstatě po pěti minutách nebylo o co hrát, neboť jasný favorit vedl dvoubrankovým rozdílem. Další dvě trefy přidal v rozmezí tři minut zhruba v polovině druhého dějství, pak se utkání spíše dohrávalo. Po necelých dvou minutách je nasměroval k vítězství Zinho Gano, který po zpětné přihrávce od Sandera Bergeho umístil míč jemnou tečí k levé tyči mimo dosah brankáře Vasjutina.

Neuběhly ani další tři minuty a v aréně Luminus bylo ještě veseleji. Joseph Paintsil po trochu šťastné spolupráci s Pozuelem vypálil z první z dvanácti metrů a balón uklidil k bližší konstrukci. Domácí ani v následujícím průběhu rozhodně nepolevovali. Ve 25. minutě mohl podruhé ve čtvrtečním střetnutí skórovat aktivní Paintsil, jenomže zcela osamocen na pravé straně orazítkoval pouze protější tyč hostující branky.

Následně mohl na druhé straně z ničeho nic snížit Mortensen, avšak ve vyložené pozici nezvolil nejlepší zakončení a mířil pouze do míst, kde operoval připravený gólman Vukovič. Hosté se po změně stran snažili aktivním pojetím vykřesat naději, nicméně v 64. minutě byli definitivně sraženi na kolena. Berge nejprve po patičce od Pozuela nechal vyniknout Vasjutina, po následném rohovém kopu se přeci jen prosadil. Před hranicí brankového území se míč odrazil od jeho stehna a zapadl k pravé konstrukci, hostující strážce se natahoval marně - 3:0.

Gólový účet uzavřel o tři minuty později Joseph Aidoo, jenž po zakončení Gana, fantastickém zákroku Vasjutina a centru od rohového praporku rozvlnil síť prudkou hlavičkou. Od tohoto momentu tempo hry výrazně opadlo, nejzajímavější bylo sledovat bouřlivé oslavy příznivců Genku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.KRC Genk (BEL)632114:811
2.Malmö FF (SWE)62317:69
3.Beşiktaş JK (TUR)62139:117
4.Sarpsborg 08 FF (NOR)61238:135
Skupina J

Sevilla FC - FK Krasnodar 3:0

13.12.2018 18:55

Góly: 5. Wissam Ben Yedder, 10. Wissam Ben Yedder, 49. Éver Banega (pen.)

Až nečekaně snadno si Sevilla na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán poradila s návštěvou z Ruska. Hlavním strůjcem jasného vítězství Sevilly se stal útočník Wissam Ben Yedder, který zaznamenal dva góly z celkových tří.

Sevilla potřebovala tohle utkání jednoznačně vyhrát, protože byla na druhé pozici a třetí Lutych se na ni nebezpečně dotahoval. Jejím soupeřem byl Krasnodar, který byl sice před zápasem na první pozici, ale ani on neměl jistotu postupu do další fáze. Domácí dali jasně najevo, že nic jiného než tři body neberou, takže se od prvních minut na hřišti objevila ofenzivní dvojka Ben Yedder a André Silva.

Favorizovaná Sevilla se hned od začátku hnala dopředu a vytvořila si solidní územní převahu. Tu mohl v první branku utkání už ve 4. minutě proměnit Wissam Ben Yedder, ke kterému se snesl centr od Banegy. Jenže maličký útočník namířil svou hlavičku jenom vedle!

Náladu si ale spravil jen o minutu později, když špatný odkop hostujícího brankáře poslal Kaboré nechtěně zpátky ke své vlastní bráně. Tam se míče chopil pohotový Ben Yedder a díky Kaborého nahrávce se o ofsajd jednat nemohlo. Zkušený útočník pak jen zamířil a překonal brankáře Stanislava Kricjuka - 1:0 pro Sevillu!

Hosté se nehodlali nechat přehrát a vrhli se do útoku. Ignatjev si zpracovával míč zády k brance a pokusil se z otočky vypálit, jenže minul tyč! A Sevilla podobné chyby netoleruje. V 10. minutě to dokonale ilustroval Ben Yedder, který se dostal do samostatného úniku a ačkoli mu byl obránce v patách, Ben Yedder svou rychlostí stačil doběhnout až do vápna. Souboj s protihráčem v něm zvládl na jedničku a stejně tak i zakončení - 2:0.

Pro hosty to bylo hodně turbulentních deset minut, ale pak se Sevilla trochu uklidnila. Po třiceti minutách z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Pereyra, jehož rána levou nohou nadělala Vaclíkovi problémy. Českého brankáře pak vyzkoušel ranou z úhlu také Claesson, který pálil po zemi. Na Vaclíka ale jeho rána nestačila.

Jen čtyři minuty po změně stran to Seville trvalo, než si vypracovala další šanci. Dnes svého soka opravdu drtila. Brankář Kricjuk sice parádním zákrokem vyrazil ránu Andrého Silvy, ale míč ještě za ním z brankové čáry vyrazil obránce Ramírez. Jenže naneštěstí pro hosty míč vyrazil rukou, za což dostal druhou žlutou kartu! Navíc domácí dostali šanci zahrávat penaltu a Éver Banega ji bezpečně proměnil!

Rozdíl tří branek už byl na Krasnodar moc a bylo to vidět i z jeho přístupu. Sevilla se logicky nikam nehnala a Krasnodaru scházely síly. A když se zajímavou ranou neprosadil ani střídající Christian Cueva, bylo o výsledku jasno. Sevilla postupuje z prvního místa, zatímco Rusové z druhého.

Více informací k zápasu

Akhisar Belediyespor - Standard Lutych 0:0

13.12.2018 18:55

Góly: -

Standard nezvládl svou úlohu na půdě posledního Akhisaru, získal na turecké půdě jen plichtu, a ačkoli během šesti zápasů posbíral dohromady solidních deset bodů, v Evropské lize skončil. Postupující Sevilla s Krasnodarem totiž urvali o dva body více. Domácí dosud ve všech případech prohráli, až na poslední pokus si tak zapsali jeden čestný úspěch.

Už v minulých střetnutích vítěz Tureckého poháru z předchozí sezóny nepůsobil na hřišti úplně špatně. Mnohdy o jeho prohrách rozhodovaly pouze detaily. Ani proti Lutychu nepůsobil na hrací ploše odevzdaným dojmem, byť už se posunout v tabulce výše nemohl. A nakonec se dočkal zasloužené odměny v podobě premiérového získaného bodu.

Hosté nepředvedli ani zdaleka takový výkon, jakým například naposledy skolili Sevillu. Všudy všeho vystřelili mezi tři tyče pouze jednou jedinkrát, soupeře v žádném případě nepřehráli. Statisticky bylo utkání velmi vyrovnané a vyústilo v podstatě v logický výsledek. A vůbec poprvé v této skupině se tak urodila bezbranková remíza.

V prvním poločase působil nebezpečněji Akhisarspor, a to především díky Hélderovi Barbosovi, se kterým si defenzíva Standardu nevěděla rady vlastně po celý zápas. Nejprve portugalský forvard zahrozil v 9. minutě, v šestnáctce po rychlém brejku dostal poměrně dost prostoru, jenže následná střela mu vůbec nesedla a nasměroval jí jen mimo.

Ve 34. minutě Hélder Barbosa spálil asi největší možnost celého střetnutí. Naběhl si do brankového území na zadní tyčku, odkud mohl v klidu zacílit ze dvou metrů do prázdné brány, jenže během zakončení jaksi zavrávoral a poslal balón vedle brány. Až ve 42. minutě se našel také belgický klub, jenže Vanheusden po rohovém kopu netrefil branku.

V 69. minutě Standard mohl zaúřadovat po akci střídajícího M'Pokua, jenž z pravé strany odcentroval do vápna, tam se zjevil Orlando Sá, jenže v koncovce trestuhodně zaváhal. Devět minut před koncem ještě mohl změnit bezgólové skóre Hélder Barbosa, jenž tlačil svůj pokus pod břevno, každopádně hostující gólman Ochoa pohotově zasáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)640218:612
2.FK Krasnodar (RUS)64028:812
3.Standard Lutych (BEL)63127:910
4.Akhisar Belediyespor (TUR)60154:141
Skupina K

Stade Rennes - FC Astana 2:0

13.12.2018 18:55

Góly: 68. Ismaïla Sarr, 73. Ismaïla Sarr

V tomhle utkání byly karty jasně rozdány, situace na ostří nože. Vítěz by si na poslední chvíli zajistil postup, přičemž Astaně navíc stačila i jen remíza. Té se ale nedočkala, protože se dnes dvakrát trefil útočník Ismaïa Sarr.

Astana sahala po skvělém úspěchu, dnes jí stačila i remíza. Tlačit muselo Rennes a soudě dle prvních minut mu to docela dělalo potíže. Mnohem víc mu vyhovovaly pasáže hry, kdy hrála Astana a domácí mohli hrát na brejky. Po patnácti minutách se na delší kombinaci už nemohl dívat Hatem Ben Arfa a jeho krásná rána zamířila nakonec těsně vedle tyče!

Velkou hrozbou (a jak se později ukázalo oprávněně) byl Ismaïla Sarr. Rychlonohý útočník i dnes ukazoval obrovskou chuť hrát a útočit, navíc se na jeho driblink soupeři moc nechytali. Po třiceti minutách si Rennes se svým soupeřem pohrálo a balon se dostal do vápna k nohám obránce Hamariho Traorého. Tomu sice zakončení sedlo, ale výtečným reflexem se blýskl brankář Erić!

Ten musel zasahovat také o chvíli později, když tvrdě a především velmi přesně vypálil Hatem Ben Arfa. Ofenzivní hráč Rennes ale narazil opět jen na připraveného brankáře hostí. I po změně stran Astana velmi dobře bránila s vědomím, že tento stav jí bohatě stačí. Navíc se v případě výhry Jablonce mohla posunout dokonce na první příčku skupiny!

Ismaïla Sarr na hranici pokutového území přenechal míč Clémentu Grenierovi, jehož střelu zablokoval Ivan Majevski. Hodně zajímavé to začalo být v 65. minutě. Unikajícího Sarra totiž fauloval ve vlastním vápně pozdě zasahující Baktijor Zajnutdinov a turecký sudí Gözübüyük pískal penaltu. K ní se postavil Benjamin Bourigeaud a pálil do tyče. Jenže z následné dorážky se už Ismaïla Sarr nemýlil a poslal domácí do kýženého vedení!

Aby se hosté nestačili vzpamatovat, zasadilo jim Rennes ještě jednu ránu. Po chybě Lászla Kleinheislera se k míči dostal Benjamin Bourigeaud, který nahrál dnes již jednou úspěšnému Sarrovi. Ten se tentokrát prezentoval parádní ranou a brankář Erić neměl nárok! I proto hosté odjíždějí hodně zklamaní.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - FK Jablonec 0:1

13.12.2018 18:55

Góly: 10. Martin Doležal

Jablonec zakončil svou premiérovou účast v Evropské lize výhrou, když zvítězil 1:0 na hřišti Dynama Kyjev. První pohárovou výhru od srpna 2015 jim zařídil gólem v 10. minutě Martin Doležal, který se trefil hlavou po rohovém kopu. Jablonci pak rozhodčí navíc upřel jasnou penaltu.

S pěti body skončili Severočeši ve skupině K poslední. Svěřenci trenéra Petra Rady alespoň pomohli vylepšit český koeficient. Dynamo skupinu vyhrálo. Doma neuspělo teprve podruhé z posledních 14 zápasů Evropské ligy.

Výhra Jablonci přinesla 360.000 eur (přes devět milionů korun). Spolu s odměnou za dvě předchozí remízy si ve skupině vybojovali 15,5 milionu korun k 67 milionům za účast ve skupině.

Jablonec dával od začátku najevo, že chce na rozloučenou uspět a byl nebezpečnějším týmem. V úvodu střílel Chramosta, ale obrana Dynama jeho pokus srazila. Pak Trávník nacentroval z rohového kopu, Doležal si dobře odstavil Kádára a hlavou poslal hosty do vedení.

Hned vzápětí měl další šanci. Obrana Kyjeva chybovala, Doležal vystihl malou domů, obhodil si brankáře, který ho podle opakovaných záběrů jasně zasáhl. Mladý islandský sudí Thórarinsson však překvapivě neodpískal penaltu, ale udělil útočníkovi Jablonce žlutou kartu za simulování.

Ve 22. minutě pálil Chramosta, brankář Buščan míč neudržel, ale dorážející Jovović byl v ofsajdu. Pak zahrozili i domácí, Kedziora však po rohovém kopu minul branku.

Blíže gólu byl Jablonec, ale svůj tým dvakrát podržel Buščan. Nejprve vyrazil pěknou střelu Jovoviče a v závěru poločasu skvěle zneškodnil i šanci Doležala, kterému po brejku připravil gólovou příležitost Jovović.

Hosté zahodili šanci i v úvodu druhé půle, kdy Chramosta přestřelil. Pak už mělo více ze hry Dynamo, ale se šancemi také zacházelo lehkomyslně. Besedin zblízka trefil tyč, Verbič ve skrumáži branku minul a Citajšviliho vychytal brankář Hrubý. Jablonec pak už vytouženou výhru ubránil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)632110:711
2.Stade Rennes (FRA)63037:89
3.FC Astana (KAZ)62227:78
4.FK Jablonec (CZE)61236:85
Skupina L

PAOK Soluň - BATE Borisov 1:3

13.12.2018 18:55

Góly: 59. Aleksandar Prijović - 18. Maksim Skavyš, 42. Mikalaj Sihnevič (pen.), 45. Mikalaj Sihnevič

PAOK Soluň doma podlehl běloruskému BATE Borisovu a ve skupině L Evropské ligy skončil na posledním místě. BATE se naopak může radovat z postupu ze druhého místa.

Skupinu L Evropské ligy UEFA suverénně vyhrála Chelsea, se šestnácti body byla její jedinou ztrátou remíza na půdě maďarského MOL Vidi. Druhé BATE nasbíralo devět bodů a na MOL Vidi má nakonec náskok dvou bodů. Poslední PAOK skončil v soutěži se třemi body.

BATE mělo postup jistý a do zápasu mohlo tedy vstoupit s čistou hlavou. To se mu podařilo a běloruskému klubu tak patřil úvod zápasu. V 18. minutě centroval do pokutového území domácích Stasevič a k míči se nakonec dostal Maxim Skavyš, jenž zakončil přímo do odkryté části brány - 0:1.

Ve 42. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Matos hostujícího Staseviče a sudí Welz nařídil pokutový kop pro Borisov. Ten proměnil o necelou minutu později Nikolaj Signěvič, pro něhož je vzhledem k dalšímu průběhu zápasu utkání s PAOKem velmi speciální.

Signěvič totiž ještě těsně před koncem první půle přidal gól ze hry, a sice když v 1. minutě nastavení první půle z levé strany přestřelil bezmocného gólmana Paschalakise. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:3, nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

V 59. minutě snížil alespoň na 1:3 domácí Aleksandar Prijović, který doklepl do brány z bezprostřední blízkosti centr Jaby. V 62. minutě dostal za obzvlášť hrubý zákrok přímou červenou kartu střelec dvou gólů hostů Signěvič a zápas pro něj skončil.

A výsledkem 1:3 skončil i zápas jako takový, který byl plný šancí. Běloruský Boris v něm však dokázal, že ze skupiny postupuje společně s Chelsea oprávněně a do jarní části Evropské ligy patří.

Více informací k zápasu

MOL Vidi FC - Chelsea FC 2:2

13.12.2018 18:55

Góly: 32. Ethan Ampadu (vl.), 56. Loïc Nego - 30. Willian, 75. Olivier Giroud

Hráči londýnské Chelsea v posledním kole základní skupiny Evropské ligy poprvé ztratili, a to na půdě MOL Vidi. Stejně jako Chelsea ale tato ztráta nic neznamená ani pro Maďary, neboť kvůli vítězství Borisova by jim nepomohl k postupu žádný výsledek.

Blues nastoupili do zápasu velice aktivně a od prvních chvil drželi míč na svých kopačkách. Odměny se dočkali po půlhodině hry. Po pohledné kombinaci Williana s Moratou fauloval Vinícius. Willian se ujal exekuce trestného kopu a dobře trefenou ranou přes zeď poslal favorita do vedení.

To ale nemělo dlouhého trvání. Po rohovém kopu prodloužil míč Nikolov a Ampadu, mladíček ve službách Chelsea, poslal za záda Caballera nechytatelného vlastence. Celek ze Székesfehérváru mohl udeřit ještě jednou. Loic Nego se pokoušel argentinského brankáře překonat z dobré pozice střelou na zadní tyč, Caballero byl ovšem pozorný a ránu dokázal zlikvidovat.

Tentýž hráč se dočkal po deseti minutách druhé půle. Milanov z levého křídla přenesl hru na druhou stranu, kam nabíhal Nego. Francouzský záložník trefil míč náramně a Caballero byl naprosto bez šance. 2:1!

A opět mohlo být vyrovnáno během dvou minut. Tentokrát až příliš prostoru dostal Hudson-Odoi. Pozorný brankář Kovácsik ale nekapituloval. Chvíli na to přišla desetiminutová smršť Chelsea. Nejprve těsně vedle brány pálil Giroud. Při další střele z voleje tentýž hráč pro změnu přestřelil. A podobně si vedl i Pedro. Giroud chtěl své spálené šance zřejmě odčinit, proto si vzal na starosti přímý kop patnáct minut před koncem. Podobnost s Willianovým gólem čistě náhodná - Giroud trefil míč ideálně přes zeď a pavučinkou srovnal stav utkání.

Chelsea tedy skupinou prošla bez jediné porážky, ztratila pouze v posledním utkání a inkasovala jen tři branky. MOL Vidi se naopak dále nepodívá, kromě remízy s Blues se mu podařilo porazit pouze dvakrát PAOK a o 2 body zaostal za postupem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC (ENG)651012:316
2.BATE Borisov (BLR)63039:99
3.MOL Vidi FC (HUN)62135:77
4.PAOK Soluň (GRE)61055:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Pipo123

Toto som ešte nevidel, štadión jak sviňa a na zápas prišlo 2500 fanúšikov Lazia a 10 000 fans Frankfurtu, tam mali hostia domácu atmosféru

Reagovat
smazaný uživatel

A to bylo dalších 5000 mimo stadion protože sme dostali jen omezenej počet lístků a nechtěli pouštět další na stadion... celkem mělo v planu odjet do říma něco kolem 20000 fans....

Reagovat
Pipo123

Príde mi to zvláštne, jasne zápas v ktorom o nič neišlo, bolo jasné že Lazio nechá odpočívať najlepších hráčov, ale príde 2500 fanúiškov wtf? To by sa nestalo ani Seriu B

Reagovat
RadekVonCZE

Nemůžu si představit jet do Říma a tolik fanoušků a ještě těch 5000 cca se na staďák nedostanou. No já bych byl mrtě nasranej.

Reagovat
andrew96
Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Radin

Celej tenhle týden byl velká ostuda pro italský fotbal..

Reagovat
Elliasson

Něco podobného jako RB Salzburg - Crvena Zvezda

Reagovat
QooBo

Trnava

Slavia

AC

Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko nakonec o 11 bodů méně než Salzburk, to nevymyslíš

Reagovat
QooBo

Hlavne si myslím, že Salzburg išiel dnes proti Celticu naplno, aby mohlo Lipsko postúpiť, ale Lipsko aj tak len remizovalo s tragickým Rosenborgom

Reagovat
smazaný uživatel

mají strašně nevyrovnané výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Těžko říct. Možná že Lipsko ani tu Evropskou ligu tolik nechce a spíš chce být v TOP 4 v Bundeslize.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Slazburg už potřetí v EL vyhraná skupina s plným počtem bodů. Kdyby jim takhle šla i ta kvalifikace do LM

Reagovat
Liquid

tam teď nebudou muset

Reagovat
smazaný uživatel

tak dlouho fandim AC Milan...........tohle neni AC Milan.kurva co to je,to stejne Inter ,AS.....ja to nechapu,to jako když hrajou sračky,tak furt berou stejne prachy celej rok a nic se neděje a dalši sezona zase sračky a nic,to jako po zapase přijdou domu a s pipkou se pomuchluji a snad trener něco vymysli,zitra musim na trenink 1hodku a pul to vydržim a pak pujdem koupit tu novou Audi

Reagovat
Liquid

naprostá italská blamáž tento pohárový týden, 0-1-5 !!! a to byli na postup Naepol, Inter i AC a všichni to podělali

Reagovat
smazaný uživatel

No AC už dávno nie je , klubom ktorý by naháňal strach a celkovo Taliansky futbal padol,jedine Juventus môže konkurovať svetu.

Reagovat
ratusek

Salzburg a Frankfurt snad se jim podaří co nejdále. Jsem zvědav na Salzburg v příštím ročníku LM.

Trnava

A pro onanisty i FC Koeficient

Reagovat
Elliasson

Já si myslím, že jeden z českých týmů dostane jednoho z nich. Bude to pěkný dvojzápas.

Reagovat
Zofka

Ohromná škoda. Nejslabší tým ve skupině Rennes postupuje. Doma je měl Jablonec na lopatě, jen dát z těch 21 střel gól a byl by na jejich místě jako postupující

Reagovat
Shevchenko

Nebyl no.

Reagovat
mayday

Ještě vzájemnej s Astanou tam je.

Reagovat
Frantszek

Slávka to podělala. 1:0 a bylo by to snad historicky nejnižší skére při 10 bodech a postupu ze skupiny. To se jen tak nevidí 3:3 a 10 bodů.

Jinak gratulace. Teď to bude nadvláda českých týmů v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LokoLFC

AC Milan

Reagovat
Free_player

AC mátláci italský

Reagovat
Pablos

pro mě teda největší zklamání Marseille a Anderlecht

Reagovat
Liquid

a od lídra řecký ligy se taky čekal postup na úkor Borisovu a Székesfeherváru

Reagovat
Elliasson

Reagovat
mayday

Marseille jeden bod, to je dost ubohost no.

Reagovat
Shevchenko

Fenerbahce v lize na předposledním místě

Reagovat
Pablos

tak to je Sparta ještě solidní válec

Reagovat
smazaný uživatel

a přitom takový tým na papíře, tam musí trénovat Štramák

Reagovat
smazaný uživatel

AC MILÁN

Reagovat
smazaný uživatel

Do play-off prosim Arsenal, hlavne ne Chelsea

Reagovat
Logan

Nechápu jak si někdo ze slávistů může přát Frankfurt, ten tým je v parádní formě, přál bych si je jen za předpokladu že jim v zimě odejdou 4 hráči ze základu, ale teď bych je fat nechtěl. šlapou v EL i BL a radši bych nějaké Italy nebo klidně Angličany, než zrovna Frankfurt. Když už, ta Leverkusen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele