základní skupiny - skupina B, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Salcburk vyhrál i šestý zápas, ovšem postup slaví i Celtic

Celtic Glasgow i přes další porážku od Salcburku postoupil do vyřazovací fáze, neboť mu pomohla překvapivá remíza Lipska s Rosenborgem Trondheim. Rakouskému klubu se povedl husarský kousek, když v šesti zápasech získal plný počet bodů. Vyrovnal tak svůj rekord ze sezón 2009/2010 a 2013/2014, kdy taktéž vyhrál v základní skupině Evropské ligy všech šest zápasů.

Zápas na slavném Celtic Parku rozhodl až druhý poločas, ve kterém padly všechny branky. Salcburk si postupně vytvořil dvougólový náskok díky trefám Dabbura a Gulbrandsena a Celtic pak stačil v nastavení už jen snížit na konečných 1:2.

Salcburku se proti skotskému šampionovi mimořádně daří a to i před výtečnou kulisou Celtic Parku, což během prvního poločasu potvrzovali. Salcburk byl aktivnějším týmem a brankář Gordon byl v jednom ohni. V 6. minutě se musel vytasit s prvním těžkým zákrokem po hlavičce Junuzoviće a o několik minut později ho při jiné hlavičce, tentokráte Ulmera, zachránilo břevno! Celtic měl v prvním poločase i smůlu, neboť už po dvaceti minutách musel poprvé střídat zraněného Mikaela Lustiga. Rakušané dál pokračovali v náporu a Gordon musel znovu výrazně zasahovat ve 32. minutě, kdy se na něj řítil sám Takumi Minamino. Kdyby Salcburk vedl po prvním poločase 3:0, nikdo by se tomu nemohl divit.

Celtic musel po změně stran výrazně přidat, jenže po hodině uplynulého času poprvé inkasoval. Munis Dabbur si naskočil na načechraný centr a zblízka hlavou nedal Gordonovi žádnou šanci. Celtic byl v tu chvíli na třetí nepostupové pozici, neboť v souběžně hraném utkání vedlo Lipsko nad Rosenborgem. Ještě hůře pak bylo příznivcům zelenobílých barev v 78. minutě, kdy hosté vstřelili druhý gól. Craig Gordon vyrobil takřka tu samou chybu, co ve finále Ligy mistrů Karius a balón hodil přímo na kopačku Fredrika Gulbrandsena - 2:0.

Zpátky do hry mohl vrátit domácí tým Ajer, ale ve vyložené pozici branku Walkeho přestřelil. Šance Ajera přišla jen krátce poté, co Rosenborg na půdě Lipska vyrovnal, takže v tu chvíli Skotové postupovali. Domácí si toho byli vědomi a najednou si proti Salcburku dovolovali více. Ve čtvrté minutě nastavení kopal Celtic pokutový kop, ale Olivier Ntcham ho neproměnil! K dispozici však měl okamžitou dorážku a s tou už byl úspěšnější. Více už ale Celtic nestihl a doma se Salcburkem opět prohrál, měl však štěstí, neboť mu k postupu pomohl remízový výsledek z Lipska.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele