základní skupiny - skupina D, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Nuda na Maksimiru přinesla bezbrankovou remízu

Dinamo Záhřeb nedokázalo v závěrečném duelu základní skupiny EL uspět na domácí půdě proti belgickému Anderlechtu a po nepříliš atraktivním průběhu s ním uhrálo pouze bezbrankovou remízu. I tak obsadilo vedoucí pozici se čtrnácti body, před druhým Fenerbahce si vytvořilo šestibodový náskok. RSC v šesti utkáních ani jednou nevyhrál a po třech nerozhodných výsledcích skončil beznadějně poslední se třemi body.

Diváci na stadionu Maksimir prožívali nudnou podívanou v podstatě od úvodního hvizdu až do samotného závěru a vůbec nebylo znát, že jeho miláčci bojují o vylepšení koeficientu. Čtvrtečnímu střetnutí chyběla jiskra, oba celky měly obrovské problémy s přechodovou fází a prakticky se nedostávaly do zakončení. Balón se po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, defenzívy pracovaly po celé klání na jedničku.

Anderlecht byl opticky přeci jen aktivnější, míč měl na kopačkách téměř z šedesáti procent a vyslal také více střeleckých pokusů. Celkově se diváci dočkali pouhých čtyř střel mezi tři tyče, což je vzhledem k útočnému potenciálu obou protivníků velmi málo. První poločas nabídl nepříliš nadějné rány ze střední vzdálenosti, každý z brankářů zasahoval jednou a v obou případech se jednalo spíše o jednodušší zákroky.

Největší příležitost se urodila po necelé hodině hry a vypracovalo si ji Dinamo. Olmo si skvěle seběhl k vzdálenější tyči na povedený centr z levého křídla a snažil se zakončovat z voleje, jenomže zcela zapomenut neseřídil mířidla přesně a míč poslal hodně mimo prostor tří tyčí. Poté se utkání vrátilo do "nostalgické" nálady a všem bylo jasné, že se výsledek měnit nebude.

Několikanásobný chorvatský mistr jistě bude s netrpělivostí vyhlížet pondělní los prvního vyřazovacího kola a půjde do něj jako nasazený, mohl by tak narazit na papírově přívětivějšího soupeře.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele