základní skupiny - skupina B, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lipsko přišlo v závěru o postup a s Evropskou ligou se loučí

Přestože se Lipsko mohlo spolehnout na výpomoc plechovkových kamarádů, nakonec se samo připravilo o postup ze skupiny. V závěrečném klání totiž neudrželo vedení nad Rosenborgem a domácím tak zůstaly pouze oči pro pláč. Hosté si připsali premiérový bod, který však nic nezměnil na mizerném posledním místě.

Mezi třemi tyčemi RB dostal jako vždy v Evropské lize brankář Mvogo. V obraně zůstal po bundesligovém debaklu na hřišti Freiburgu v sestavě pouze stoper Konaté. Do záložní řady postavil kouč Ragnick mimo jiné Laimera s Ilsankerem a Brumou. V obraně hostů dostal po výhře v domácím poháru šanci Reitan. V útoku zase vedle Adegbenra operovali Jebali s Vilhjálmssonem.

Domácí se od úvodního hvizdu hnali za vítězstvím. Již ve druhé minutě se Augustin dostal ke střele, kterou zlikvidoval brankář Hansen. Stejná situace se opakovala za dalších šest minut. Následně pálil Saracchi a několik fanoušků RB se dokonce radovalo, ovšem balón skončil pouze na boční síti. Své štěstí pokoušel taky Kunha, ale ani on na Hansena nevyzrál.

Po dvaceti minutách začali růžky vystrkovat též hosté. Nejprve se připomněl Jebali, který pálil nad břevno. Po půlhodině hry se v další dobré šanci ocitl Augustin, jenže i nyní byl gólman Trondheimu úspěšnější. Za dalších sedm minut se po rohovém kopu odrazil míč na zadní tyči od Cunhy, ovšem Hansen svůj tým opět podržel. Těsně před přestávkou byl nejblíže brance kapitán Lipska Orban, jenž po dalším kopu od rohového kopu hlavičkoval do břevna.

Aktivita z prvního poločasu zůstala domácím na kopačkách i po změně stran, kdy se brzy také konečně dostali do vedení. Cunhův centr si nešťastně do vlastní sítě srazil obránce Rosenborgu a Hansen již nestačil zareagovat. Za hosty se snažil odpovědět ovland, jenž však pálil podobně jako Sarachi o několik okamžiků později mimo. V 62. minutě byl blízko druhému gólu RB Poulsen, jehož střelu z úhlu vytáhl Hansen konečky prstů na tyč.

Lipsko nadále drželo pevně v rukou taktovku nad zápasem. V 66. minutě to dokumentoval Orban, který se dostal k nadějné, leč nakonec slabé hlavičce. Za šest minut mohl zničehonic udeřit Trondheim. Nejprve Adegbenrovu střelu vyrazil Mvogo s vypětím všech sil k Melingovi, jenž dorážel těsně vedle tyče. Následně si do dvou šancí dostal domácí Poulsen, poprvé však minul soupeřovu svatyni a podruhé si v tutovce vylámal zuby na Hansenovi.

Fanoušci Lipska již pomalu začali oslavovat postup, neboť znali výsledek z Glasgow. Tvrdou ránu jim ale čtyři minuty před vypršením devadesáti minut zasadil hostující Reginiussen, jehož hlavu po samostatné akci našel Meling. Stoper Rosenborgu se zblízka nemýlil a vyrovnávací ránu uštědřil RB nepříjemný políček, ze kterého se již německé mužstvo nevzpamatovalo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

ten pohled na tribuny, když po vyrovnání v 86. minutě domácí zjistili, že vlastně nepostupujou, stál za to. Akorát mám dilema, postoupil místo toho Celtic. Schíza...

Reagovat
vladino10

debili, čo iné povedať..a to im to Salzburg ešte uhral

A rangnick nech ide so svojím "sústredíme sa na lm v budúcej sezóne" doprdele, klub čo nikdy nič nevyhral a EL mu je málo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tak Leipzig je špecifický, oni ešte síce nič nevyhrali, ale majú veľké plány a veľa prachov... Ale inak súhlasím, tiež sa mi nepáči, keď sa do EL prebojuje klub, ktorý na to kašle, lebo tej súťaži neprikladá dôležitosť. A k RB mi tento prístup tak nejak sedí.

Reagovat
vladino10

Áno, len keď nemajú káder na to aby zvládli naraz EL a BL, tak čo chcú v LM.. Teda ak nechcú nejak extra nakupovať

Reagovat
vladino10

+ mi to príde ako blbá výhovorka, lebo to vyjadrenie dal až keď bolo.jasne, že to nemajú vo svojich rukách a že Salzburg musí vyhrať v škótsku, čo nie je jednoduché..

Minulú sezónu tu EL hrali naplno a aj hráčom by sa skúsenosti zišli- ak by tých skúsenosti mali viac, tak mohli prejsť aj cez Marseille, mali ich na lopate..

Reagovat
Rudnevs

Proste Scheißdreck celý ten spolok, no... Včera po zápase to komentoval i Werner, ktorý zahlásil niečo v zmysle: “Jasné, že to neni žiaden zázrak, keď sa vymení polka manšaftu...”

A mimochodom fanúšikov niečo málo nad 16 000, to sa dalo čakať... Naopak fanúšikovia SGE včera v Taliansku v hojnom počte, Frankfurt v skupine vyhral všetky zápasy a tú Európu si užili, tak to má byť!

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou ubozaci co predvedli

Reagovat
vladino10

Si to kukal, či?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, stačí mi ten průběh a fakt že RBK má po sezoně a bylo bez šance na postup, kdežto domácí museli nutně vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele