základní skupiny - skupina C, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň padla doma s Bordeaux, dál nepostupuje ani jeden

Ať už by tenhle zápas dopadl jakkoli, na tom, že do jarních bojů proklouzne na úkor obou družstev pražská Slavia, která v souběžně hraném klání skolila Zenit, by se nic nezměnilo. Bylo to nakonec Bordeaux, které slavilo v Kodani vítězství, a to díky trefě Jimmyho Brianda, a posunulo se v tabulce na konečné třetí místo právě před svého soupeře.

Dánský celek, kterému se před vlastními fanoušky nepodařilo naplno uspět ani na třetí pokus, ale rozhodně nebyl horším mužstvem, své gólové příležitosti jednoduše nepřetavil v žádný gól, a mizerná koncovka byl jeho největší kámen úrazu. Jeho protivník naopak z minima vytěžil vlastně maximum a vůbec poprvé sesbíral body z venkovního hřiště.

První poločas byl opravdu hodně, hodně opatrný. Obě mužstva se na hrací ploše doslova hledala, vždyť vůbec první střelecký pokus statistici zaznamenali až ve 38. minutě, to když se snažil zakončovat pravý záložník Skov, nicméně ho zablokoval hostující stoper Pablo. Skov zakončoval ještě ve 45. minutě, jenže netrefil kýžený a chtěný prostor.

V nastavení první půle mohla Kodaň přece udeřit. Zpoza vápna z halfvoleje vypálil opravdu hodně tvrdě N'Doye, měl ovšem smůlu, že balón narazil jen o bližší tyčku. Druhý poločas byl už přece jenom podstatně zajímavější. Les Girondins si v ní připsali svou první střelu na bránu, a to díky de Prévillemu, jehož v 53. minutě vychytal brankář Andersen.

V 65. minutě se domácí objevili v další dobré šanci, a to díky Soteriouovi, který utekl za obranu, nepředběhl však vracejícího se Pabla, takže akci trošku zabrzdil. Nakonec levačkou zacílil, každopádně gólman Costil pohodově zasáhl. V 72. minutě si Kodaň vybrala další velkou porci smůly, Skov totiž trefil po zemi vzdálenější tyčku.

V 74. minutě zaúřadovali z ničeho nic Les Girondins. Výtečnou práci na pravé straně odvedl Karamoh, jenž se zbavil dvou svých strážců, následně adresoval přihrávku do brankového území, odkud Briand skóroval elegantní patičkou. V závěru mohl ještě přece jenom srovnat Skov, avšak z úhlu minul, možná že i balón po jeho střele olízl zase tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
patrikhm

Tohle je jasná remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele