základní skupiny - skupina F, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dudelange vybojovalo s Betisem historický bod

První místo ve skupině F obsadil Betis, navzdory bezbrankové remíze v Lucembursku, kterou si za rámeček rozhodně nedá. Dudelange získalo vůbec první bod v základní skupině evropského poháru. Utkání za devadesát minut hracího času žádnou branku nepřineslo.

Pro domácí tým je to bezesporu historický úspěch a nic na tom nezmění fakt, že Betis už měl jistotu postupu dávno v kapse, a že Dudelange už v žádném případě nemohlo postoupit či alespoň poskočit na třetí místo. Jinými slovy Betis měl lucemburského outsidera porazit, což se nestalo.

Velká územní převaha Betisu asi nikoho nepřekvapí. Španělé sice byli po celý zápas aktivnější, ale na branku Bonnefoie vystřelili všeho všudy jen čtyřikrát. Dudelange vyrukovalo na Betis s tuhou defenzívou a ta nakonec i se štěstím slavila úspěch. Ve 25. minutě neprocpal přes hradbu těl balón Tello a dorážku Loréna musel reflexivně vyrážet Bonnefoi. O několik minut později se stejný minisouboj Bonnefoie s Lorénem opakoval a znovu z něho vyšel lépe domácí brankář.

Betis byl i po změně stran lepším týmem, ale narážel na výtečného Bonnefoie. Jediná šance Dudelange přišla po hodině hry a zaváněla gólem, ovšem Sinani z dobré pozice přestřelil a Betis si musel oddychnout. Následně se hra zase rychle přesunula před pokutové území Dudelange.

Čtvrthodinu před koncem trefil jen boční síť León a čas se začal pro Betis rychle krátit. Španělé samozřejmé hráli s vědomím, že postup už mají dávno v kapse, nicméně neporazit Dudelange bylo přeci jenom menší ostudou. V 90. minutě mohl rozhodnout ve prospěch Betisu hlavičkující García a Bonnefoi dalším skvělým zákrokem vychytal Dudelange ceněnou remízu 0:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
DUCK11

Luxemburci s bodom to je masaker, velká gratulacia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele