základní skupiny - skupina H, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Frankfurt dokázal zvítězit i v Římě a je stoprocentní

Eintracht Frankfurt zakončil své působení v základních skupinách Evropské ligy velmi povedeným způsobem a připsal si i šesté vítězství! Za oběť mu padlo domácí Lazio Řím, které sice vedlo, ale ani to mu nestačilo.

Laziu v podstatě o moc nešlo. Postup mělo zajištěno, ať už by dnešní duel dopadl jakkoli. A jak to tak u italských týmů bývá, když není v sázce všechno a je prostor pro kalkulace, tak to s nějakou aktivitou zase tak moc nepřehání. Trenér Inzaghi dnes spoléhal na dvě falešné devítky Alberta s Correou, zatímco Frankfurt nechal odpočívat ofenzivní eso v podobě Joviće.

Přesto se bylo na co dívat. Gaćinović nejprve sklepával míč proti noze k Hallerovi, který ale dělovkou z první trefil jen nejblíže postaveného protihráče. Na opačné straně se Berishovi málem povedlo patičkou poslat do průniku Correu, ale nakonec jen zklamaně přihlížel, jak obránci německého týmu zakročili. Stejně dopadl nákop na rozeběhnutého Luise Alberta, který včas ukončil rázným odkopem obránce Russ.

Po třiceti minutách musel hřiště opustit bránící Hasebe, který se zranil. Ani vynucená změna ale Frankfurt nijak výrazně neoslabila a německý celek dál hrál s Laziem minimálně vyrovnanou hru. Pár minut před koncem první půle kroužil kolem vápna s míčem obránce Riza Durmisi, ale místo střely volil jen špatnou nahrávku na obsazeného Cataldiho.

Krátce po změně stran se za delší nahrávkou hnal mladý útočník Lazia Luis Alberto, jenže proti němu včas vyběhl brankář Frederik Rønnow a v podstatě mu znemožnil zakončení. Minuty postupně ubíhaly, ale ani jeden ze soupeřů se nedostal k souvislejšímu tlaku. Později se na nějakou kombinační hru vykašlal Danilo Cataldi a jednoduše práskl do balonu, načež míč prosvištěl kolem tyče!

O minutu později už to Laziu vyšlo a jeho fanoušci mohli oprávněně jásat. Míč měl pod kontrolou Španěl Luis Alberto, který jej po elegantní nahrávce dostal do vápna na Joaquína Correu. Mladý talent si poradil bezchybně a jednoduše obstřelil brankáře hostí - 1:0.

Frankfurt následně přidal na tempu, protože se nehodlal rozloučit se základními skupinami porážkou. Haller se ještě netrefil, ale v 65. minutě už se skóre měnilo. A to ve prospěch hostí, protože po zaváhání obránce Bastose hosté rozehrávali rohový kop. Po delší kombinaci se dvěma protihráčům vyhnul Mijat Gaćinović a krásnou ranou do šibenice překonal marně letícího Prota!

Netrvalo dlouho a Frankfurtu se dokonce povedlo otočit vývoj zápasu! Opět u toho byl aktivní záložník Gaćinović, který vyslal do vápna za obranu Sébastiana Hallera a ten už si s Protem poradil! A když v 90. minutě Luis Alberto neproměnil zajímavou standardní situaci, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Marv

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Že mě to nepřekvapuje

Reagovat
Pipo123

Čo si čakal? O nič neišlo, na štadión prišlo 2500 fanúšikov Lazia, hostí bolo 10 000, mali domácu atmosféru, navyše Inzaghi pošetril takmer celú základnú jedenástku. Hostia do toho išli naopak na plno

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to tak že další IT tým nevyhrál tento týden. Myslím to celkově ale kdZ jsem viděl 1:0 myslel jsem si že tam naděje je.

Reagovat
Han střelil první

Proč je v Itálii takový přístup k EL? Protože 2500 lidí, to je fakt úlet na klub jako je Lazio.

Reagovat
Pipo123

Pre nich EL nic neznamena, Radsej si to pozrú v tv nez ist na stadion

Reagovat
Han střelil první

To je zvláštní prostě.

Reagovat
Pipo123

Je, ale pre nich nie je Frankurt atraktívny super, keby tam pride Napr Arsenal tak to je ine, ta kultúra fandenía v Taliansku je zvlastna

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelnym stylem Frankfurt tuhle pomerne silnou skupinu prevalcoval

Reagovat
Pipo123

Hlavne hrali na plno, aj ked mali istotu postupu tak hrali v najsilnejšej zostave, Lazio dalo totalne béčko na posledne dva zapasy, ina mentalita a prístup k zápasom

Reagovat
smazaný uživatel

My měli též půl týmu B akorát nás přístup k zápasu byl trochu jinej ....a to nemluvím o poradatelich a fanouscich lazia...

Reagovat
Pipo123

No pomlčal by som, to co vcera predviedli fans hostí bol hnus, hlavne v centre Rima sa správali ako Kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nevíš proč to tak bylo tak pomlc ty ...proto jsem se vyjádřil o fans lazia tak jak sem se o nich vyjádřil....začlo to už u nás kdy začli dělat bordel v hospodě až po zvedani pravic na našem stadionu a dodělali to utokama na naše první fans v římě v úterý když napadli skupinky našich fanoušků (většinou lidi kteří nepatří k ultras ) kdy museli bejt dva fans převezeni zpět do nemecka se zlomenýma nohama (seřezali je jak psi ) ....ve středu dorazili do říma většina našich a začli samozřejmě nahánet tyhle skupinky rádoby tvrdaku.....to co bylo na stadionu a chování security atd k tomu už se vyjadřovat nebudu ....samozřejmě vždy jsou dva pohledy na danou věc a taky záleží kolik informací člověk má a pokud čteš jen noviny tak se dozvís jen polopravdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele