základní skupiny - skupina I, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Besiktas vyhořel doma s Malmö a v Evropské lize končí.

Hvězdami nabitý kádr tureckého Besiktase nezvládl přímý duel o postup mezi dvaatřicítku nejlepších v Evropské lize a před domácím publikem podlehl švédskému Malmö nejtěsnějším poměrem 0:1, pro letošek se tak nečekaně brzy rozloučil s evropskými poháry. Přitom k postupu mu stačila i remíza, jenomže s houževnatým rivalem inkasoval krátce po změně stran a po hloupém vyloučení zkušeného Ricarda Quaresmy již vyrovnat nedokázal.

Se svým čtvrtečním rivalem tedy prohrál i ve druhém vzájemném střetnutí ve skupině I a se sedmi body obsadil třetí příčku, nepomohlo mu ani heroické otočení zápasu před čtrnácti dny na půdě norského Sarpsborgu (z 0:2 na 3:2). Malmö naopak slaví obrovský úspěch, se kterým až zase tak nepočítalo. Devítibodový zisk mu stačí na druhé místo, do pondělního losu vyřazovací fáze půjde jako nenasazený.

Přitom istanbulský celek se mohl výrazně uklidnit po deseti odehraných minutách, kdy se po obrovské skrumáži před gólmanem Dahlinem hned dvakrát chvěla branková konstrukce, ale balón k obrovské smůle domácích přeci jen v síti neskončil. Pak diváci spíše sledovali opatrnou taktickou bitvu z obou stran, seveřané mohli z ničeho nic udeřit necelých deset minut před přestávkou po rohovém kopu z levé strany.

Poslední dobou médii propíraný brankář Karius totiž podskočil vysoký centr a k hlavičce uvnitř brankového území se protlačil obránce Bengtsson, jenž nakonec mířil o decimetry nad horní tyčku. FF po dobře odehraném prvním poločase neztratil chuť ani po změně stran a jediný gól tohoto střetnutí vstřelil v 51. minutě. Jeho hrdinou se stal sedmadvacetiletý útočník Marcus Antonsson, který využil nádherného pasu za obranu od Rosenberga.

Antonsson vzápětí postupoval sám směrem k soupeřově brance a své dlouhé sólo zakončil přízemním obstřelem k levé konstrukci, Karius byl naprosto bezmocný. O necelou čtvrthodinu později předvedl zkrat v dresu Besiktase frustrovaný Portugalec Quaresma, když naprosto zbytečně došlápl střídajícího Brorssona a po přímé červené kartě zaslouženě odešel pod sprchy. Oslabení domácí se na žádný výrazný tlak nezmohli a naopak v samém závěru je po přečíslení tři na jednoho podržel Karius, ovšem v tuto chvíli jim to už nebylo nic platné.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Malresi

2:0

Reagovat
Elliasson

Ou a já že si to Besiktas pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

kloboucek dolu Malmo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele