základní skupiny - skupina L, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

BATE vyhrálo v Soluni a zajistilo si postup do jarní části

PAOK Soluň doma podlehl běloruskému BATE Borisovu a ve skupině L Evropské ligy skončil na posledním místě. BATE se naopak může radovat z postupu ze druhého místa.

Skupinu L Evropské ligy UEFA suverénně vyhrála Chelsea, se šestnácti body byla její jedinou ztrátou remíza na půdě maďarského MOL Vidi. Druhé BATE nasbíralo devět bodů a na MOL Vidi má nakonec náskok dvou bodů. Poslední PAOK skončil v soutěži se třemi body.

BATE mělo postup jistý a do zápasu mohlo tedy vstoupit s čistou hlavou. To se mu podařilo a běloruskému klubu tak patřil úvod zápasu. V 18. minutě centroval do pokutového území domácích Stasevič a k míči se nakonec dostal Maxim Skavyš, jenž zakončil přímo do odkryté části brány - 0:1.

Ve 42. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Matos hostujícího Staseviče a sudí Welz nařídil pokutový kop pro Borisov. Ten proměnil o necelou minutu později Nikolaj Signěvič, pro něhož je vzhledem k dalšímu průběhu zápasu utkání s PAOKem velmi speciální.

Signěvič totiž ještě těsně před koncem první půle přidal gól ze hry, a sice když v 1. minutě nastavení první půle z levé strany přestřelil bezmocného gólmana Paschalakise. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:3, nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

V 59. minutě snížil alespoň na 1:3 domácí Aleksandar Prijović, který doklepl do brány z bezprostřední blízkosti centr Jaby. V 62. minutě dostal za obzvlášť hrubý zákrok přímou červenou kartu střelec dvou gólů hostů Signěvič a zápas pro něj skončil.

A výsledkem 1:3 skončil i zápas jako takový, který byl plný šancí. Běloruský Boris v něm však dokázal, že ze skupiny postupuje společně s Chelsea oprávněně a do jarní části Evropské ligy patří.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Malresi

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele