základní skupiny - skupina G, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal dokázal porazit Spartak a je první

Villarrealu se povedlo v domácím prostředí porazit ruský Spartak a díky vítězství 2:0 se usídlil na konečném prvním místě. Spartak se naopak po další ztrátě s Evropskou ligou loučí a zůstává až na poslední příčce.

Domácí Žlutá ponorka prožívá hodně smolné období v rámci LaLigy a fanoušky tak může těšit alespoň prezentace týmu v pohárech. Dnes začal Villarreal znovu aktivně a už v 6. minutě posílal Pablo Fornals míč do vápna na rozeběhnutého Gerarda Morena. Zkušený útočník se ale v krkolomné pozici neprosadil. Spartaku se nedařilo téměř nic a po prvních 10 minut ho domácí nepouštěli ani z vlastní poloviny.

Výsledkem obrovského tlaku domácích byla první branka už v 11. minutě. Ofenzivní záložník Samuel Chukwueze dostal míč ve vápně a nad ničím moc nepřemýšlel. Zvolil technický obstřel, kterým vyřadil ze hry obránce Melgareja i brankáře Aleksandra Maksimenka - 1:0!

Hosté ale nechtěli zůstat pozadu a hnali se do útoku. Další podařenou akci zosnoval Ivelin Popov, který ostrým centrem před bránou oslovil zkušeného útočníka Luize Adriana. Jeho hlavička však těsně minula tyč! Další povedenou pumelici z první vyslal zpoza vápna Denis Glušakov a brankář Andrés Fernández se jen ohlédl, jak míč letí těsně nad bránu.

Do konce první půle už se nic důležitého neudálo, ale hned po změně stran čekal na hosty další šok. Nepozorná obrana Spartaku nechala dost prostoru ve vlastním vápně, takže se balon dostal bez potíží ke Karlu Tokovi Ekambimu. Ten s ním prosvištěla až do zakončení, které zvládl na jedničku - 2:0 pro Villarreal!

Ani tehdy se ale hosté z Ruska nevzdali. Zé Luis mířil hlavičkou jen do tyče a na opačné straně rovněž zazněla konstrukce brány. To když Santiago Cáseres trefil ve skluzu odražený míč a napálil s ním břevno! Festival zahozených šancí pokračoval a do šance se dral jak Bacca, tak po něm také Tašajev. Skóre se už ale nezměnilo a nepomohla tomu ani červená karta pro Costu za ostrý a zbytečný faul na unikajícího záložníka Ananidzeho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Messiáš

1:0

Reagovat
Marv

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele