základní skupiny - skupina H, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Marseille prohrála s Apollonem a s Evropskou ligou se loučí s jedním bodem

Blamáží skončil nejen poslední zápas Marseille v Evropské lize, ale také všechny zápasy francouzského týmu v této soutěži v této sezóně. Jeden z horkých kandidátů na postup ze skupiny v ní nakonec získal pouhý jeden bod.

Marseille podlehla podceňovanému kyperskému Limassolu poměrem 1:3 a zápas dokončila v pouhých devíti hráčích. Rumunský sudí Petrescu totiž vyloučil nejen Kamaru, v nastaveném čase druhé půle dal druhou žlutou kartu i Ocampsovi.

Ani výhra však Limassolu nepomohla k postupu do jarní části soutěže. Se sedmi body skončil Limassol na třetím místě skupiny H, s dvoubodovým odstupem na druhé Lazio Řím. Skupinu vyhrál suverénním způsobem bez ztráty bodu německý Frankfurt.

V 8. minutě fauloval velmi hrubým způsobem ve vlastním pokutovém území domácí Kamara. Sudí Petrescu tedy nařídil penaltu a Kamarovi udělil bez váhání červenou kartu. Pokutový kop vzápětí proměnil Anton Maglica a poslal tak kyperský celek do vedení.

O necelé čtyři minuty později se však Marseille podařilo srovnat skóre zápasu. Po rychlé rozehrávce rohového kopu centroval Ocampos do pokutového území hostů, kde si míč našel hlavou Florian Thauvin a bez problémů míč usměrnil do odkryté části brány.

Ve 31. minutě to však znovu byli hosté, kdo šel do vedení. Stylianou se po pravé straně dostal až ke skvělému centru, který svým druhým gólem v utkání odhlavičkoval do brány Maglica. Do konce první půle se již nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za jednogólového vedení hostů.

A v 57. minutě zatloukl kyperský celek poslední hřebík do rakve Marseille. Z levé strany centroval Vasiliou a jeden z domácích obránců míč dokázal odrazit, odražený míč si však na hranici vápna našel Stylianou a z první se trefil přímo do šibenice.

Žádnou další vylouženou šanci jsme neviděli, stěžejním okamžikem však bylo vyloučení Lucase Ocampose ze 3. minuty nastavení druhého poločasu. Ocampos obdržel za nevybíravý zákrok druhou žlutou kartu a musel do sprch. O nic však nepřišel, zápas o chvíli později skončil poměrem 1:3.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát 4:1 konecne.

Reagovat
smazaný uživatel

To vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Tohle ten žebrák na lavičce nemůže ustát, z toho se už musí vyvodit následky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyvodí, fakt ne... Ja prostě Eyraudovi neverim, on si rekne ze jsme furt 4 nebo kolik bodu od LM a ze do toho nebude řezat, je dost škoda že se ted zrusili ty dvě hry minule se Saint Etienne a ted o vikendu s Bordeaux, mohli z toho být 2 další porážky a možná by se Eyraud na Vánoce rozhoupal.

Takhle tam bude Garcia smrdet i v lednu a pořád ovlivnovat přestupy. Ale z 10 posledních zápasů 7 porážek (a jedna ostudná remíza s remeší doma) ... to jestli si Eyraud chtěl hrát na skoro velkoklub tak by hned dneska měl Garcia letet. Bohuzel nestane se.

Reagovat
El Fáňos

ona je to otázka, mě se na začátku vůbec nelíbil, pak jsem si zvykl a jeho práce je znát, pohužel je ted klasický období Marseillský deky která se na nás bohužel rok, co rok nalepí. Já věřím, že jediný trenér, který by nám sednul je Galtier, toho chci už tak 5 let a co teď předvádí v Lille zvyšuje šance, že jim ho přetáhneme, tak jako Flo Thauvina... a mimochodem, že cenovka za Thauvina je 45mil, to je pravda? Protože ten by mohl jít někde 60-80mil, top hráč ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi, Rudi jede.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia DEMISSION

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele