základní skupiny - skupina J, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla si jednoznačně poradila s Krasnodarem a je první

Až nečekaně snadno si Sevilla na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán poradila s návštěvou z Ruska. Hlavním strůjcem jasného vítězství Sevilly se stal útočník Wissam Ben Yedder, který zaznamenal dva góly z celkových tří.

Sevilla potřebovala tohle utkání jednoznačně vyhrát, protože byla na druhé pozici a třetí Lutych se na ni nebezpečně dotahoval. Jejím soupeřem byl Krasnodar, který byl sice před zápasem na první pozici, ale ani on neměl jistotu postupu do další fáze. Domácí dali jasně najevo, že nic jiného než tři body neberou, takže se od prvních minut na hřišti objevila ofenzivní dvojka Ben Yedder a André Silva.

Favorizovaná Sevilla se hned od začátku hnala dopředu a vytvořila si solidní územní převahu. Tu mohl v první branku utkání už ve 4. minutě proměnit Wissam Ben Yedder, ke kterému se snesl centr od Banegy. Jenže maličký útočník namířil svou hlavičku jenom vedle!

Náladu si ale spravil jen o minutu později, když špatný odkop hostujícího brankáře poslal Kaboré nechtěně zpátky ke své vlastní bráně. Tam se míče chopil pohotový Ben Yedder a díky Kaborého nahrávce se o ofsajd jednat nemohlo. Zkušený útočník pak jen zamířil a překonal brankáře Stanislava Kricjuka - 1:0 pro Sevillu!

Hosté se nehodlali nechat přehrát a vrhli se do útoku. Ignatjev si zpracovával míč zády k brance a pokusil se z otočky vypálit, jenže minul tyč! A Sevilla podobné chyby netoleruje. V 10. minutě to dokonale ilustroval Ben Yedder, který se dostal do samostatného úniku a ačkoli mu byl obránce v patách, Ben Yedder svou rychlostí stačil doběhnout až do vápna. Souboj s protihráčem v něm zvládl na jedničku a stejně tak i zakončení - 2:0.

Pro hosty to bylo hodně turbulentních deset minut, ale pak se Sevilla trochu uklidnila. Po třiceti minutách z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Pereyra, jehož rána levou nohou nadělala Vaclíkovi problémy. Českého brankáře pak vyzkoušel ranou z úhlu také Claesson, který pálil po zemi. Na Vaclíka ale jeho rána nestačila.

Jen čtyři minuty po změně stran to Seville trvalo, než si vypracovala další šanci. Dnes svého soka opravdu drtila. Brankář Kricjuk sice parádním zákrokem vyrazil ránu Andrého Silvy, ale míč ještě za ním z brankové čáry vyrazil obránce Ramírez. Jenže naneštěstí pro hosty míč vyrazil rukou, za což dostal druhou žlutou kartu! Navíc domácí dostali šanci zahrávat penaltu a Éver Banega ji bezpečně proměnil!

Rozdíl tří branek už byl na Krasnodar moc a bylo to vidět i z jeho přístupu. Sevilla se logicky nikam nehnala a Krasnodaru scházely síly. A když se zajímavou ranou neprosadil ani střídající Christian Cueva, bylo o výsledku jasno. Sevilla postupuje z prvního místa, zatímco Rusové z druhého.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Messiáš

3:0, Vaclik = Zed

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele