základní skupiny - skupina G, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň na závěr zdolal Rangers a postoupil do vyřazovací fáze EL.

Rapid Vídeň dotáhl svou pouť letošním ročníkem hlavní fáze EL až do zdárného konce, přitom před čtrnácti dny se mu příliš šancí nedávalo. Pak ale brankou v nastaveném čase zvítězil na půdě ruského Spartaku Moskva 2:1 a nyní před zaplněným stadionem ve Vídni porazil skotský celek Rangers FC nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil po vyrovnaném průběhu zhruba deset minut před koncem

Ze šesti utkání tedy vybojoval solidních deset bodů a obsadil konečnou druhou pozici, za prvním španělským Villarrealem zaostal ve skupině G jen vinou horších vzájemných zápasů (0:5 a 0:0). Před pondělním losem úvodního vyřazovacího kola proto bude vyhlížet soupeře jako nenasazený tým. Klub z Glasgow se po návratu do evropských pohárů nemusí za své účinkování stydět, se šesti body mu náleží konečná třetí příčka.

Duel byl od samého začátku nesmírně opatrný. Rakouský celek se spoléhal na pozornou defenzívu a nikam se výrazně netlačil, hosté se jen těžko prosazovali proti dobře zkonsolidovanému obrannému valu protivníka. Nicméně již v polovině prvního dějství mohli přesunout výhodu na svou stranu, to když se těsně před hranicí pokutového území postavil k přímému volnému kopu z pravého křídla Tavernier.

Následně svým nádherným centrem našel přesně hlavu Gordona, jenž z hranice brankového území orazítkoval břevno. Míč se odrazil zpět do hřiště, ke změně skóre vskutku scházelo jen několik centimetrů. Rangers byli i v dalším průběhu mírně aktivnější, nicméně brankář Strebinger v podstatě nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci až do 82. minuty, kdy výrazně podržel své spoluhráče. Ke střele z pětadvaceti metrů se odhodlal Tavernier a domácí strážce vyrazil jeho prudkou ránu před sebe.

Rapid rozhodl o svém úspěchu za další dvě minuty, kdy z ojedinělé akce vsítil jediný gól čtvrtečního střetnutí. Po nepovedeném výkopu gólmana McGregora stanul na konci pohledné akce Dejan Ljubičić, který po finální nahrávce od Knasmüllnera zamířil po zemi ke vzdálenější konstrukci. Pak se už nic podstatného nestalo a po závěrečném hvizdu vypukla na místním stadionu Allianz obrovská vlna radosti.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
penepi

0:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Škoda Stevene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

Stevie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele