Názory a komentáře

Premier League v kostce (13. kolo)

Fotbal nemá logiku a pro ten anglický to platí dvojnásob. Loni touto dobou byla Chelsea suverénně na čele Premier League a titul později uhájila. Dnes se potácí na patnácté příčce s propastnou ztrátou na první místo. To navíc drží šokující lídr Leicester City, jenž byl loni po třinácti kolech naopak úplně poslední...

Zlaté časy v Ciudad Condal

Jsou to již skoro tři roky, co jsem napsal článek, jenž poukazoval na všemožné trable, jimiž FC Barcelona prochází, ale který byl zároveň zakončen prohlášením, že všichni culers vzhlíží k budoucnosti s optimismem. Alespoň z krátkodobého hlediska lze nyní říci, že tento optimismus byl oprávněný.

Den, kdy stadión Santiaga Bernabéua povstal

Neymar se chystal na testy do Realu Madrid, Lionel Messi soupeřil s Robinhem (sic!) o pozici největšího talentu ve Španělsku, diskuze na Eurofotbalu byly stále údernější a Ronaldinho tvořil historii na Santiago Bernabéu. Psal se zkrátka devatenáctý listopad roku 2005.

Vynikajícímu Tottenhamu vzaly výhru v derby s Arsenalem centrované míče

V tradičně vypjatém severolondýnském derby byli dlouhou dobu výrazně lepší hosté, ovšem po vyrovnání málem přišli i o cenný bod. Tottenham v neděli vedl poté, co se prosadil Harry Kane, dělbu bodů zajistil v 77. minutě Kieran Gibbs...

Je tomu již šest let...

Bundesliga má za sebou 12 kol a stejně jako ostatní soutěže si teď vybírá krátkou reprezentační pauzu. Uplynulý víkend patřil hlavně derby o Porúří, kde Dortmund přehrál Schalke. Dnešek by ale měl být vyhrazen krátkém návratu do minulosti. Na brankáře Hannoveru Roberta Enkeho vzpomíná komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (12. kolo)

Dvanácté kolo Premier League je za námi a je čas na tradiční souhrn. V dnešní kostce se na piedestal zaslouženě dostává brankář Newcastlu Rob Elliot, který proti Bournemouthu předvedl fantastický výkon. Právě díky němu Magpies na jihu Anglie zvítězili a na úkor Cherries opustili sestupové příčky. K nim se nepříjemně přiblížila trápící se Chelsea.

Říjnová Premier League v kostce

První tři měsíce Premier League utekly jako voda. Říjnem nejpřesvědčivěji "proplaval" Arsenal, který dokázal vyhrát všechny zápasy a dohnal Manchester City na čele tabulky. Senzační výkony i výsledky má také Leicester, jenž pod vedením dua Mahrez - Vardy dvojici na špičce zdatně sekunduje. V mizerných výkonech naopak pokračuje obhájce titulu.

Premier League v kostce (11. kolo)

Premier League se přehoupla teprve do druhé desítky zápasů a její týmy už stihly vyměnit tři manažery. Po Dicku Advocaatovi a Brendanu Rodgersovi svůj post opustil i Tim Sherwood, jehož Aston Villa spadla na poslední pozici. V pondělí však už pod dohledem Rémiho Gardeho, byť jen na tribuně, opět padla a připsala si už sedmou porážku v řadě.

Když dva dělají totéž, není to totéž

Bayern i Borussia byly v 11. kole v roli velkých favoritů. Bavoři hráli na hřišti dvanáctého Frankfurtu, Dortmund zavítal do Brém, které se v tabulce nacházely na 14. místě. Domácí se v obou utkáních soustředili především na defenzivu, a tak bylo na favoritech Bundesligy, aby se s tím poprali. Za tím, co přinesly oba dva zápasy, se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Bundesliga, hříšná ves aneb zapomenuté tresty

Závěr 10. kola Bundesligy přinesl jeden nepěkný okamžik. V zápase Mönchengladbach - Schalke Johannes Geis surově fauloval Andrého Hahna a po zásluze viděl od Wolfganga Starka červenou kartu. I když mladý německý reprezentant patří mezi slušňáky a hned po zápase se kál a zraněnému soupeři omlouval, tak trest samozřejmě přijít musel. Königsblauen budou bez Geise 5 zápasů. V historii Bundesligy ale nalezneme i větší flastry...

Premier League v kostce (10. kolo)

Jubilejní desáté kolo Premier League nabídlo vedle dalších především derby z Manchesteru, které však skončilo nudnou bezgólovou remízou. Podobným zklamáním bylo pro nezaujaté fanoušky i další vyhrocené derby mezi Sunderlandem a Newcastlem, které negativně ovlivnil Robert Madley. Po desátém kole navíc skončil už třetí manažer, Aston Villa propustila Tima Sherwooda.

Ligue 1 speciál: Hrají Caen a Angers o poháry?

Pohled na tabulku francouzské nejvyšší soutěže vypadá vskutku bizarně: za suverénním PSG, které už od prvních kol dává jasně najevo, že titul se z hlavního města nikam stěhovat nebude, totiž trůní dvojice týmů, od nichž by to před sezonou nečekal asi vůbec nikdo. Caen i Angers zatím skutečně září; mění ale současná fazona jejich reálné cíle?

Mince v oku! Ruka v akci! Vzhůru k videu?

Zhola nic se nezměnilo v popředí Bundesligy po 9. kole, favorité vítězili, rozdíly mezi třemi nejlepšími celky zůstaly stejné. Nuda? To vůbec, zábavy a pozoruhodných okamžiků bylo i během uplynulého víkendu na německých hřištích více než dost. Ohlédnutí - nejen za diskutovaným hannoverským gólem rukou a úvahami o zavedení videa - nabízí komentátor Eurosportu Václav Procházka.

Premier League v kostce (9. kolo)

Další kolo Premier League máme za sebou. Devátý týden přinesl řadu gólových přestřelek, ale i nudných zápasů. Jeden z nich zároveň znamenal debut Jürgena Kloppa na lavičce Liverpoolu - někdejší šéf Borussie Dortmund začal v Anglii remízou na půdě Tottenhamu. Ještě horší start zaznamenal Sam Allardyce, jehož Sunderland prohrál ve West Bromwichi...

Ligue 1 speciál: Lyon versus Mathieu Valbuena

Po reprezentační pauze se do popředí opět dostává klubový fotbal; francouzská Ligue 1 startuje páteční předehrávkou Monaka s Lyonem, tedy dvou týmů, kterým se zatím rozhodně nedaří podle představ. O monackých problémech s nezvykle propustnou defenzivou jsme psali v posledním Speciálu, teď přichází řada na Les Gones, kteří potřebují nutně vyřešit jednu palčivou otázku..

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele