Mistrovství světa v kostce - osmifinále

05.07.2018, 11:19
Názory a komentáře
Je to vůbec možné? Vždyť mistrovství světa teprve před chvílí začalo, no a už máme za sebou šestapadesát zápasů! Na tu závěrečnou a nejočekávanější osmičku duelů jsme každopádně natěšeni dokonale. Dočkali jsme se nádherných zápasů, gólových přestřelek i napínavých zvratů. Ani ve čtvrtfinále přitom nebudou chybět příběhy a silné emoce.

Vzpomínáte na písničku Will Grigg’s on fire, se kterou Severní Irové před dvěma lety ovládli francouzské Euro? Nebo islandský tleskací pokřik, který tentokrát neměl tak dlouhého trvání jako v roce 2016? Letos se šampionátem jako červená nit proplétá anglický slogan It’s coming home, největší fenomén sociálních sítí za poslední měsíc založený na fotbalovém songu z roku 1996.

Ten si Angličané i všichni ostatní pějí od jejich zázračného penaltového úspěchu proti Kolumbii, na čtvrtfinále se s nimi těší taky Švédsko, kterému to bez Ibry jde o dost líp než s ním. Největší šok způsobili domácí Rusové, kteří toho podezřele hodně naběhají a v osmifinále si na nich vylámali zuby favorizovaní Španělé. Na pokutové kopy, které rozhodly taky o postupu černého koně z Chorvatska.

Mistrovství světa v kostce navazuje na tradiční sérii článků z Premier League nebo Eura 2016. Kromě oblíbené sestavy kola v článku najdete subjektivní pohled redaktora na nejpůsobivější góly, zákrok, nechybí ani vyzdvihnutí mimořádných výkonů jednotlivců - a to jak pozitivních, tak negativních.

Zápas osmifinále: Francie vs. Argentina


Po mnohých nudných závěrech základních skupin - speciálně v podání Francouzů s Dány - toho zrovna od tohohle zápasu moc k očekávání nebylo. Snad jen kdyby se Deschampsova družina doteď šetřila, ale to přece... no, možná jo. Fantastický zápas, sedm gólů, dva heroické zvraty a emocionální konec autora dvou asistencí Lionela Messiho. Famózní góly Di Maríi s Pavardem, excelentní individuální výkon teenagere Mbappého, drama v závěru. Kdo tohle neviděl, trhal si vlasy, má-li nějaké.



Gól osmifinále: Benjamin Pavard


Kudrnatý pravý obránce francouzského nároďáku nepatří k těm největším jistotám svého týmu - však mu taky Ángel Di María nadělal velké potíže. V ten pravý moment ale Benjamin Pavard vyběhl do útoku a opřel se do Henrándezova centrovaného míče na hranici vápna. Trefil ho tak úžasně, že se balón ověnčen nezaměnitelnou rotací zavěsil přímo pod víko. Nádhera.



2. Ángel Di María

3. Nacer Chadli

Zákrok osmifinále: Jordan Pickford


Ono to možná šlo těsně vedle, ale zaprvé se to jistojistě asi nedozvíme, no a zadruhé... ten zákrok byl sakra pecka. Jordan Pickford si během osmifinálového zápasu s Kolumbií mohl ve vápně rozložit lego; zničehonic ale v nastaveném čase vylétla neskutečná pumelice z Uribeho nohy a gólman Evertonu musel letět vzduchem. A letěl jako sokol...



Detailní zpomalený záběr tady.

Hráč osmifinále: Kylian Mbappé


Mohl to být on, nebo Edinson Cavani, volba nakonec padla teprve devatenáctiletého útočníka Francie. Kylian Mbappé nás už o svém talentu přesvědčuje hodně dlouho, přesto často končíme s otevřenými ústy zas a znovu. Proti Argentině fascinoval svou rychlostí, ve které dokáže brilantně kontrolovat míč, jako to svého času zvládal Brazilec Ronaldo. Proti Argentině z pozice pravého křídla vybojoval penaltu a nakonec sedmigólový thriller rozhodl dvěma brankami.



Břídil osmifinále: Neymar


Těžko fotbalově nezasvěcené přesvědčovat o tom, že fotbalisté nejsou slečinky a simulanti, když jedna z nejvýraznějších postav současné hry předvádí takhle nechutné divadlo. Neymar si před sebe na začátku turnaje nejspíš položil dva cíle - dovést Brazílii k vysněnému titulu mistra světa a udělat ze sebe nejvíce nesnášeného fotbalistu planety. To druhé se mu zatím daří fantasticky, proti Mexiku zatím vrcholným dadaistickým dílem klesl na doposud nepoznané dno, třebaže Mark Clattenburg (viz níže) by Layúnův zákrok ocenil červenou kartou.



Hvězdy osmifinále podle WhoScored.com:


1. Kylian Mbappé (Francie) - 9,77
- 2 góly, 2 střely, vybojovaná penalta, 7 úspěšných průniků, 4 vybojované fauly

2. Willian (Brazílie) - 9,24
- asistence, 2 střely, 3 klíčové přihrávky, 7 úspěšných průniků, 4 vybojované fauly, 2 obranné zákroky

3. Edinson Cavani (Uruguay) - 8,91
- 2 góly, 3 střely, 3 vyhrané vzdušné souboje, 3 obranné zákroky

4. Igor Akinfejev (Rusko) - 8,88
- 2 chycené penalty v rozstřelu, 9 zákroků

5. Kieran Trippier (Anglie) - 8,76
- proměněná penalta v rozstřelu, 5 klíčových přihrávek, 2 úspěšné průniky, 8 obranných zákroků

Ideální sestava osmifinále


Autor: Jakub Tymčík

Speciálně mezi brankáři byl velký nával. Za normálních okolností by se do ideální sestavy tlačili Akinfejev, Subašić, možná i Pickford. To by ale nemohli mít konkurenci v Kasperu Schmeichelovi, jenž zářil už v základní hrací době, aby v prodloužení lapil první penaltu a v rozstřelu další dvě. Ani to však Dánům na postup nestačilo.

Diváci z toho úplně nadšení nebyli, ruský tábor ale slavil jako na prvního máje. Mezi nimi i rodilý Brazilec Mário Fernandes, který na pravém kraji obrany významně přispěl k eliminování španělských útočných snah. Opačný kraj sestavy ovládl naopak ofenzivní bek Lucas Hernández, jenž měl při výhře Francie nad Argentinou prsty ve dvou brankách svého týmu.

Uprostřed obrany je to bez překvapení - zkušený Andreas Granqvist zažívá se švédskou reprezentací úžasný turnaj a dalším čistým kontem pomohl k postupu přes Švýcarsko. To José Giménez zase spolu s Godínem řídil precizní defenzivu Uruguaye proti Portugalsku - na rozdíl od svého kolegy však nebyl tak namočený ve vyrovnávací brance Pepeho.

Taky střed pole má uruguayskou stopu, Rodrigo Bentancur odběhal velký zápas, navíc nahrál na vítězný gól. Aleksandr Golovin byl v běhání ještě aktivnější, v osmifinále mu naměřili neskutečných 16 kilometrů. V zápase se Španělskem byl prostě všude a proměnil i penaltu v rozstřelu. K tomu v zápase Belgie - Japonsko nedošlo i díky Edenu Hazardovi, jenž mimo jiné parádně asistoval u vyrovnávací branky svého týmu.

V ofenzivě kraloval taky Brazilec Willian, a to hlavně ve druhém poločase, kdy strhl zápas s Mexikem na stranu Kanárků. Úžasně zařídil vítězný gól pro Neymara. Excelentní výkon předvedl Kylian Mbappé, o němž se rozepisuji výše. No a posledním dílkem do skládačky nemůže být nikdo jiný než Edinson Cavani, autor obou branek Uruguaye a neúnavný běžec, který svoji velikost prokázal i tím, že celou dobu na hřišti navíc obětavě bránil na levé straně hřiště.

Statistické okénko osmifinále


- Kylian Mbappé je druhým teenagerem v historii MS, který dokázal v utkání vstřelit dvě branky; tím prvním byl v roce 1958 Pelé

- Anglická reprezentace poprvé v historii vyhrála rozstřel na světovém šampionátu; potřebovala na to čtyři pokusy

- Jordan Henderson nebyl v anglickém dresu poražen už 29 zápasů v řadě; je v téhle statistice rekordmanem Albionu

- Belgie je prvním týmem od roku 1966 (Portugalsko), který ve vyřazovací části MS prohrával už o dva góly, ale přesto dokázal ještě v základní hrací době zvítězit

- Neymar v součtu všech zápasů letošního MS strávil povalováním na trávníku už 14 minut

Vtipné momenty osmifinále


1. It’s coming home!



2. Kluci... balonek!

3. Bezprostředně slavící Tolisso

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (142)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Popisek obrázku Snad Brazílie vypadne, už jen za to co doposud král simulantů Neymar předváděl.

Reagovat
Rox

Ostuda fotbalu. Za takovou simulací bych mu dal červenou, po třech červenejch by si to třikrát rozmyslel než by udělal něco podobného. Jak by se hned na ten fotbal koukalo zas líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by bylo, aby ho někdo fauloval tak tvrdě, že by to nemusel předstírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by řekl Valloire: "král je jen jeden".

Reagovat
Frantszek

Jeho dvorní šašek je také jen jeden.

Reagovat
Seydou Doumbia

Moc se s tím rozhodčí serou. Redka a nechat ho se válet klidně dalších pět minut za čárou a normálně pokračovat ve hře.

Reagovat
Adhol

Neymar: největší ostuda MS, před MS jsem ho moc nemusel a teď už ho vyloženě nesnáším. Snad tenhle kus hovna co nejdřív vypadne, což je mi líto kvůli zbytku Brazílie, která mi vůbec nevadí.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Mám stejný názor. Ta transka dost kazí celkově dojem z tohodle MS, jinak se mi ten turnaj celkem líbí.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Za hlavní kluby i za názor.

Reagovat
Adhol

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Staenly10

Za hlavní kluby i za názor.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu zbytku Brazílie, ešte tu je jeden, ale ten chváľa-bohu ostal doma, herečkin prisluhovač Dani Alves Inak súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Frantszek

Dal bych sto palců, Uplně to samé. Uplně se mi vaří krev v žilách, když tu buznu vidím dělat ty jeho grimasy a kotrmelce

Reagovat
Bastaron

Reagovat
ratusek

Doufám, že tu brazilskou slečinku fakt někdo zraní, ať má proč brečet. Zranění nikomu nepřeju, ale jemu zcela upřimně ano.

Reagovat
fantomas

Takže někomu to zranění přece jen přeješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo brečí, aby dostal uživatel zemi BAN a někdo si zas přeje tohle no

Reagovat
popltak

cry me a river

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Baronne

Umíš číst

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
ratusek

ano jemu ano

Reagovat
Talker

Neymar je snad epileptik, který dostane záchvat po každém dotyku. Tohle fakt volá po řešení - po každém takovém záchvatu buď žlutá, nebo na minutu mimo hru a čekat, až se dostane na trávník.

Reagovat
dantetomas

It's coming home sa rozbehla po vitazstve nad Panamou. Ale je pravda, ze pred a hlavne po Kolumbii to uz nema obdobu.V radiu to ide dvakrat za sichtu, vlajky aj na verejnych toaletach. Snad ich Svedi vratia naspat na zem.

Reagovat
ladyboy arsenal

Je to humus

Reagovat
REPLIKATOR

Clattenburg

Reagovat
Rudnevs

Přátelé Najlepší seriál všetkých čias! Som nečakal, že jednu zo scénok nájdem zrovna v článku na Eurofotbale...

Reagovat
Kixi Syhimour

Nemůžu se jich stále nabažit

Reagovat
Rudnevs

Presne, dá sa to pozerať stále dookola...

Reagovat
PP

tím je samozřejmě Red Dwarf..

Reagovat
Baronne

Reagovat
drussbarb

No jmenujete dva že tří, ještě IT Crowd

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar by se takhle doplazil až domů do Brazílie. Akorát přes moře by mu musel pomoct delfín Ronaldo.

Reagovat
Superme

Není snad hráč, kterého bych nesnášel víc než Neymara Sice mu zdatně sekundují Dembele a Pogba, ale Neymar je jiná kategorie

Reagovat
meno

Kterej Dembelé a proč Pogba?

Reagovat
Seydou Doumbia

a nebo proč Dembélé a kterej Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Clattenburg ve studiu kecá, jak by dával červenou, ale být on na hřišti, tak nedá ani žlutou..

Reagovat
masly008

proto tam taky není.průměrák jeden.

Reagovat
Counter

Není tam proto, že se sám rozhodl s tím seknout.

Reagovat
božský John

To its coming home je priserna sracka

Reagovat
raduinho

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Nihilister

A o co vůbec jde ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt je to docela mily. A je fajn, ze se aspon neco takoveho chytlo, kdyz tentokrat je to jinak dost bida, oproti tomu, jaka byla treba na poslednim Euru manie s Willem Griggem a jeho songem...

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Euphael

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Po utkání se Švédama to bude: "We are coming home".

Reagovat
raduinho

It is coming home je klasické anglické hospodské neposlouchatelné hovno. Pro lidi bez hudebního vkusu šité na míru.

Reagovat
dantetomas

tak on to ani nikdy nemal byt hudbobny skvost, ale jednoducha odrhovacka, ktora sa ti vryje do hlavy... na druhej strane, je to stale lepsie ako sucasne popove sracky valiace sa z radia (ktore bohuzial v praci pocuvame)...

Reagovat
ladyboy arsenal

Hits radio rules

Reagovat
Rudnevs

Mne sa tá pesnička náhodou celkom páči... Oveľa lepšie než väčšina dnešných pesničiek.

Reagovat
božský John

Jezismarja a v cem?

Reagovat
Rudnevs

Neviem, tie súčasné pesničky sa mi (až na výnimky) proste vôbec nepáčia...

Ale je to len môj subjektívny názor, niekto to môže mať trebárs úplne inak.

Reagovat
božský John

Jo, ja ti to neberu. Jen me to zarazilo

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě mu to bereš. chceš se naň vyvyšovat skrze jeho hudební (ne)vkus, což by správný hoch nikdy neměl dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

A co to je ten vkus? Jakože když někdo neposlouchá to, co poslouchám já, tak hned nemá vkus?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Pokud něco hudebně absolutně neladí a líbí se ti to tak nemůžeš mít vkus. Jelikož nemáš ani sluch.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jako neříkám, že se mi zrovna tahle písnička líbí, ani jsem ji do teď neslyšel celou, ale vždycky mě baví, jak se někdo postaví do role odborníka a odsoudí všechny, co si dovolí, aby se jim to náhodou líbilo

Reagovat
The Krupy

Reagovat
ladyboy arsenal

Voní angličáci sou takoví jednodušší, tak jim to odpusť

Reagovat
pepinho2

OT: Real prodává Ronalda, tak si může dovolit rozhazovat

https://imgur.com/L01AwoF

Reagovat
REPLIKATOR

neskutečná částka

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kang & Kodos

Neni to moc?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Azazelo RD

Až? Takže teoreticky ještě o něco míň. To jsou židi.

Reagovat
off-olda

Bargain

Reagovat
pepinho2

Za tu cenu si nejsem jistej Ale přinejhorším se to vrátí na dresech, snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty částky jsou dneska odporný

Reagovat
pobody's nerfect

14 minut válení se na zemi je neuvěřitelné, fakt by za tyto scény měl dostat trest za nesportovní chování, ale k tomu priposrana FIFA nikdy nepřistoupí

Reagovat
ratusek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
popltak

Když jde do tuhého, Ronaldo vyhoří jak papír..

Reagovat
REPLIKATOR

hlavně že dal 3 fíky marnýmu Španělsku s nejhorším golmanem od roku 1966

Reagovat
popltak

hlavně, že dal 3 gólmany s nejhorším marným fíkem, roku 1966 Španělsku.

Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Reagovat
blade115

Je fakt těžký dávat žlutou za tohle, když to vážně byl faul a Layun je blbec. Ale v rámci vymýcení těchto odporností bych dal povinnost, že pokud rozhodčí musí kvůli hráči přerušit hru, protože leží na zemi, tak musí buď okamžitě vystřídat, nebo alespoň minutu zůstat mimo hru.

Reagovat
mayday

V případě ležení hráče na zemi, svíjení se a ošetřování, tak počítat čistej čas a o to nastavit. Jinak se to prostě nevymýtí.

Reagovat
Nihilister

Není to jen Neymar ale celkově ty jižanský státy se chovaj jak ...

Reagovat
smazaný uživatel

16 rokov od Rivaldovho divadla a stale sa s tymi simulaciami nic neurobi. Mozno ten vplyv juzanskych timov na oboch futbalovych kontinentov vo futbale casom trochu zredukuje severna Amerika a Azia.

Reagovat
ratusek

OT: Nevím jestli se to neřeší už jinde, ale ta situace Parmy, jim to možná vezmou ten postup

Reagovat
REPLIKATOR

Do čtvrté ligy s těma korupčníkama.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Seydou Doumbia

To je v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Brazilie

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no, Neymar je urcite simulantskej kreten, ale ten, co mu slapl umyslne na kotnik, je proste hovado, ktery melo dostat cervenou. Mohlo to skoncit zranenim, ktere by ho vyradilo ze zapasu pripadne z turnaje. Jinak co se deje v soucasnem fotbale je dost katastrofalni. Po zapase Anglie s Kolumbii jsem rad, ze byly dva dny volna. Neumim si predstavit, ze tenista po kazdem mici blizko lajny ukazuje rozhodcim, ze jde o aut nebo po kazdem spornem okamziku diskutuje. Tyhle manyry tu hru zabiji. Jinak treneri by meli hrace vest k tomu, aby tohle nedelali, protoze to negativne ovlivni jejich vykon.

Reagovat
Miguel19

Marcel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je sila. Na miste pozustalych bych toho Raymonda nasel a zabil.

Reagovat
ladyboy arsenal

Souhlasím s tebou, kde nefunguje právo, tam nic jinýho nezbývá, než středověká odplata oko za oko, zub za zub

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, připadá mi, že tam jsou skutečnosti, o kterých my nevíme. Předpokládám, že novináři píšou jenom tu verzi, kterou se dozvěděli od rodiny, resp. kterou znají z britských médií, ale realita může být trochu jiná. Těžko se chce věřit tomu, že by ten zmrd jinak od soudu jen tak bez trestu odešel.

Reagovat
ladyboy arsenal

V pořádku, žij si dál ve svým dětským světě a nenech se rušit

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za inteligentní komentář

Reagovat
ladyboy arsenal

Hele nechtěl jsem být příliš ofenzivní, tak jsem vybral tu nejměkčí variantu ze tří možných, který se nabízí k vysvětlení, proč máš tak naivní pohled na svět

Reagovat
smazaný uživatel

A proč bych si nemohl myslet, že to, co tady píší novináři, nemusí být celá pravda? Ono by to snad bylo poprvé, kdy by média nepsala celou pravdu? Neboj se, naivní pohled na svět nemám, ale taky si nedělám jednoznačný názor bez znalosti věci. A zrovna tenhle případ je docela zvláštní v tom, jak to nakonec při těch informacích, co máme, celé dopadlo a že se rodina nemůže domoci spravedlnosti. A hlavně kvůli komu, nějakému obyčejnému Raymondovi, kdo to je? Takže bych byl rád, kdybys buď napsal něco víc, co o dané věci víš a podle čeho soudíš, že to nikoho žijícího v UK nepřekvapí a nebo přestaň hodnotit lidi, o kterých víš jen to, jakou mají přezdívku na eurofotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

I když mi něco říká, že ve tvém případě asi nemá smysl o ničem diskutovat.

Reagovat
PP

tady to české všeználkovství mě nepřestane udivovat.. Netušíme co se děje ani u domácích kauz, ale co se stalo nějakých tisíc kiláků víme z novinek naprosto přesně..

Reagovat
smazaný uživatel

je normálně na facebooku, můžeš s nim poklábosit.

Reagovat
Kepy_FCB

Špíny

Reagovat
Mass

Takže v Anglii někoho pronásledovat a 7x ho praštit řetězem do hlavy považováno za sebeobranu. Dobré vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom slaveni Tolissa vtipneho?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite, co je to ten power rankings? Mam to v appce, a jsou tam body, ale presne nechapu, co to je, a jak se to pocita.

Reagovat
smazaný uživatel

Power Rankings - nevim u ceho to mas, ale vetsinou to vychazi ze soucasne formy. Muze to byt navazano na nejake statistiky, ale stejne tak to muze byt pocitove, ze se ted nejakemu tymu dari extremne, takze je srovnast podle sily.

Reagovat
smazaný uživatel

U MS. Prvni Brazilie, pak Francie a Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že berou v potaz sílu kádru plus jak se jim dařilo v posledních zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nasel jsem i nejaky clanek na netu, ze se to hojne vyuziva za morem, napr. MLB, NHL a MLS. Zkratka souteze, ktere jsou rozdelene na vic divizi, a tymy se sebou nehraji. Aby doslo k porovnani. Neni divu, ze tady to je prakticky nezname.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Diky.

Reagovat
Taiger

Nemáš zač.

Reagovat
VojtovaChelsea

"Neymar ve své oblíbené pozici"

Reagovat
Frantszek

Do golu kola klidně i Inui. Tak čistě trefený balon. Mnam mlask...

Reagovat
Counter

V širší nominaci byl, sešlo se jich teď víc najednou.

Reagovat
PP

Škoda, že se Neymar chová jako idiot.. Přitom herně se jedná snad o nejzábavnějšího hráče na světě, ale tady to mrskání se na zemi je ubohost.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty víš. Třeba měl ten Mexicánec nelegálně upravenou kopačku, zmáčkl tlačítko a ze špuntů mu vyjely jehly tlustý jako dick se zpětnými hráčky, zajelo mu to do kotníku, protočilo se a pustilo mu tam jed. A proto tak skákal

Reagovat
smazaný uživatel

Málem jsem se za břicho popadal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele