Masakr modrou pilou. Chelsea se s Contem rozchází přes právníky a vzájemně si nemohou přijít na jméno

13.07.2018, 14:49
Názory a komentáře
V polovině července je už většina evropských klubů v plné přípravě nebo ji vzhledem k mistrovství světa minimálně rozjíždí. V Chelsea už sice hráči také pár dní trénují, jenže tématem číslo jedna je úplně něco jiného. Krvavý rozchod s trenérem Antonieem Contem, který vyvrcholil dnes jeho oficiálním ukončením kontraktu. Nového trenéra přitom měsíc před startem ligy Blues stále nemají.

Vše začalo jako z pohádky. Antonio Conte převzal zdecimovanou Chelsea, která se vyrovnávala s 10. místem v lize, v létě 2016, aby s ní v následující sezoně takřka bezprecedentním způsobem dokráčel k fantastickému titulu. Ze 38 zápasů jich vyhrála Italova družina třicet, z toho rekordních třináct v řadě, a o titulu rozhodla zcela nečekaně prakticky už na podzim.

Jenže už v tu chvíli - tehdy ještě zcela za kulisami nádherné pohádky - se začal příběh o tom, jak by mohl Antonio Conte vybudovat v Chelsea dynastii a konečně přinést potřebnou stabilitu, rozpadat. Londýnský klub zažil za vlády Romana Abramoviče různé rozchody s trenéry, většina z nich skončila během sezony, takže to nikdy nebylo úplně růžové. Ovšem to, co se nyní děje kolem Antonia Conteho, má úplně jiný rozměr.

Začátky je přitom potřeba hledat při oné mistrovské jízdě, respektive na jejím konci. Conte vrátil na Stamford Bridge titul nevídaným způsobem a když pak nastupoval do letní přípravy, jistě si mnul ruce, jak všem svou, v Premier League do té doby skoro neviděnou taktikou vypálil rybník. Možná ani samo vedení klubu nečekalo úspěch tak rychle. Jenže on přišel a to mohl být nakonec paradoxně kámen úrazu.

Zatímco Conte očekával, že vzhledem k tomu, že je úřadující šampion, získá od vedení prostředky na potřebné posily, aby v následující sezoně mohl zaútočit na další vavříny, stal se naprostý opak. Italský stratég volal po hráčích jako Sanchéz, Sandro, Van Dijk nebo Lukaku, jenže vedení otálelo a nakonec až na poslední chvíli dovedlo posily z druhé, možná třetí cenové kategorie. V tvrdohlavém a neústupném kouči to v tu chvíli začalo vřít.

Antonio Conte se nikdy netajil tím, že pro dosažení svých cílů je ochotný udělat cokoliv. Ostatně když se nedokázal shodnout s vedením Juventusu, podal v polovině července 2014 výpověď. A vlastně ve velmi podobný termín skončilo i jeho angažmá v Chelsea. Jenže zatímco v Turíně mu i přes náhlý konec poděkovali, v Londýně se nyní šermuje kordy a zdá se, že poteče krev.

V to léto, kdy Chelsea zcela prováhala svou skvělou pozici na přestupovém trhu a místo posílení kádr nepochopitelně spíše oslabila, totiž údajně Conte přestal s vedením klubu několik dní komunikovat. Spekulovalo se o tom, že bývalý vynikající záložník italské reprezentace a Juventusu zvažuje nabídku z Interu, ale ať za jeho neprofesionálním chováním bylo cokoliv, navždy to pošramotilo jeho vztah s nejvyšším managementem Chelsea.

A pak už se to, velmi slabě řečeno, vezlo. Conte zůstal frustrován tím, že mu vedení nedokázalo splnit, oč žádal, a naopak v kancelářích Stamford Bridge panovaly obavy, co dalšího Conte provede. Protože to nebylo poprvé, kdy se dostaly tyto dvě strany do křížku. Ještě před oním létem udělal Conte první osudovou chybu. Tehdy poslal útočníkovi Diegu Costovi SMS, ať už se z dovolené do Londýna vůbec nevrací, protože s ním nepočítá. Vyvrcholily tak půl roku trvající spory a Conte svým krokem potvrdil, že podobné chování zkrátka nestrpí.

Jenže jeho zpráva byla Costovi údajně odeslána bez jakékoliv konzultace s klubem, což vedení Chelsea pochopitelně rozlítilo. Zatímco temperamentní útočník v Brazílii tancoval s dresem Atlétika, jeho cena na trhu klesala, protože se vědělo, že pod Contem už hrát určitě nebude. Bublající atmosféra mezi Contem a jeho nadřízenými se pak navíc během sezony přenesla i do kabiny. A jakákoliv šance na napravení pošramocených vztahů byla definitivně pryč.

Do nemilosti upadl po komentářích ohledně taktiky v první polovině sezony David Luiz, na jaře podobný osud potkal Antonia Rüdigera a světlejší chvilky s horšími s trenérem zažíval i třeba Cesc Fábregas. Navíc podle všeho nebyli jediní. Když po letošním triumfu v FA Cupu, který však v klubu přes všechen ruch kolem prakticky hned zapadl, poslal Willian na Instagram vítěznou fotku, kde umístil přes Conteho hlavu obrázek poháru, bylo všem jasné, že tohle není dobré.

Byla prakticky jen otázka času, než se klub se svým trenérem rozloučí, jenže místo toho, aby k tomu došlo po posledním zápase na konci května, jak se to běžně dělá, rozhodla se Chelsea rozehrát jinou hru. A vlastně i Conte. Vzhledem k tomu, že měl italský kouč v Londýně ještě jeden rok platnou smlouvu, nechtěla mu dát Chelsea výpověď na hodinu a doufala, že dokáže vyjednat nějaké smířlivější podmínky. Ve smlouvě totiž jinak svítil zlatý Conteho padák ve výši 9 milionů liber.

V tu chvíli se naplno rozjelo právní oddělení Chelsea, a to hned na dvou frontách. Zatímco jeden tým řešil Conteho propuštění, druhý se snažil vyvázat ze smlouvy s Neapolí Maurizia Sarriho. Toho si Blues vyhlédli jako nového kouče, jenže ani jeho situace nebyla úplně jednoduchá. Prezident Neapole, známý tvrdý vyjednavač Aurelio De Laurentiis si sice za 59letého Itala rychle našel náhradu (Carla Ancelottiho), ale zároveň Sarriho odmítl vyvázat ze smlouvy, aby mu nepláchl zadarmo. Pro dokončení Conteho příběhu je však z toho celého důležité hlavně to, že se i jednání se Sarrim protáhla na téměř nekonečné dva měsíce.

Během nich prakticky nikdo nevěděl, jak to vlastně na Stamford Bridge bude dál. Klub mlčel, i proto, že Roman Abramovič řešil svůj problém s neobnovenými britskými vízy a navíc po podzimním odchodu sportovního ředitele Michaela Emenala zavládl v managementu Chelsea chaos. Hráči nevěděli, kdo je povede do přípravy, která se kvapem blížila, a reprezentanti, kteří se účastnili mistrovství světa z Ruska, hlásili, že vlastně ani nevědí, do kdy mají dovolenou. Protože nevědí, koho se zeptat.

Mlčel také Antonio Conte, jindy výmluvný a za nic se neschovávající muž. To proto, že na pozadí se rozhořela ona právnická bitva o jeho konci. Vztahy, respektive hlavy obou stran ani po sezoně nevychladly, a tak se Chelsea rozhodla, že Conteho s milioným odstupným rozhodně odejít nenechá. Italský kouč měl být spolu se svými kolegy informován, že je propuštěn na základě série nepřijatelného chování z jeho strany, což mělo klubu zajistit, že se dokáže vyvázat z klauzule o odstupném.

Jenže takové jednání si Conte pochopitelně nenechal líbit, a tak se již s klubem zřejmě baví pouze přes právníky o tom, kolik tedy na odstupném dostane. Jak to celé skončí, ukáží teprve následující týdny, možná měsíce, ale nejzásadnější je, že k prvnímu průlomu došlo v pátek 13. července. Přišlo dlouho očekávané oficiální oznámení o Conteho propuštění, které je však nade vší pochybnost jasným stvrzením toho, jak krvavý souboj mezi Contem a klubem je.

"Chelsea FC a Antonio Conte se rozešli. Během Antoniova působení v klubu jsme vyhráli náš šestý ligový titul a osmý FA Cup. Během vítězné ligové sezony jsme stanovili tehdejší rekord v počtu 30 vyhraných zápasů ze 38 a také klubový rekord 13 vítězných zápasů v řadě. Přejeme Antoniovi úspěchy v budoucí kariéře," stojí ve velmi strohém oficiálním prohlášení Chelsea.

Na první pohled na něm možná není nic zas tak překvapivého, ale když si ty tři věty přečtete pozorně, zjistíte, že to je do posledního slova promyšlené prohlášení, které mají podle anglických novinářů na svědomí právníci. Chelsea totiž neříká, že tituly vyhrál Antonio Conte, ale že ho vyhrál klub a Antonio Conte byl vlastně jen shodou okolností u toho. I takové maličkosti totiž mohou hrát třeba u případného soudu roli.

Navíc zcela pomíjíme to, že zatímco se všemi předchozími trenéry, ať už více či méně úspěšnými, se Chelsea rozcházela v dobrém, u Conteho se nic takového neděje. Žádné poděkování za jeho služby, jen obligátní popřání všeho dobrého do budoucna. Zkrátka otevřený souboj, kde na sobě nikdo nechce nechat nit suchou.

Je to smutný konec jednoho z nejlepších a nejúspěšnějších trenérů, kteří kdy Chelsea vedli. Větší procentuální úspěšnost vítězných zápasů má v klubu pouze José Mourinho a sám Conte dokázal prakticky okamžitě vnést do anglického fotbalu svěží vítr. Nakonec ho smetlo i vlastní chování a přístup, kdy nebyl ochotný slevit ze svého názoru a vždy se snažil prosazovat vlastní pravdu. Tím špatným a hlavním padouchem ale v tuto chvíli rozhodně není. Je to Chelsea, která nedokázala dva měsíce vyřešit naprosto klíčovou pozici, to jest trenér, a nechala kvůli tomu toho dnes již bývalého kouče ještě potupně zahájit letní přípravu.

V nejbližších hodinách nebo dnech sice zřejmě oznámí angažování Maurizia Sarriho, ale přesto bude mít minimálně celé léto v modrém táboře nepříjemnou pachuť po tom, jak neslavně skončilo jedno spojenectví, které mohlo na Stamford Bridge přinést velké věci. Fanoušci s Contem zažili dva skvělé úspěchy, a tak přestože klub už o něm asi nebude chtít v budoucnu ani slyšet, až se jednou výbušný Ital do Londýna vrátí jako soupeř, budou ho podle všeho čekat ovace.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (344)

Přidat komentář
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohoto článku cítím hrozně moc subjektivních dojmů.

Reagovat
Hokaido

Možná proto je to v názorech a komentářích.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
terry

Subjektivní je tam možná názor na to, jestli mu fanoušci, až se vrátí, zatleskají. Jinak to všechno vcelku do detailu popsali angličtí novináři.

Reagovat
kattos

Reagovat
elChe

A jak by mohl někdo napsat svůj názor, aby byl objektivní?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Counter

achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď hnidopich.

Reagovat
shitcool

Celkem hezky popsáno

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ross Geller

USA

Reagovat
Recoba Inter

uvažuj o změně jména

Reagovat
Ross Geller

To spíš ty, moje jméno je dobré.

Reagovat
C-M@ster

Lol, stejná blbost jak když ses nám posledně snažil namluvit, že seš doktor...

Reagovat
Ross Geller

Lol, jakej doktor?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Kixi Syhimour

Dinosauři

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Filipow

Paleontologové

Reagovat
smazaný uživatel

Mořské panny

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kvasha16

co mas proti dinosaurom?

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
kvasha16

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Pokrytci, co si jdou kopnout do Chelsea za 3,2,1...

Reagovat
fefo

Paklub

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Cirkus

Reagovat
REPLIKATOR

je jen jeden a to pražský Eden

Reagovat
Irek

Bacha mladej !!! Baletíš na velmi tenkém ledě

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasný, že odchod Antonia není žádná jednobarevná záležitost. V tom klubu je teď hroznej bordel. Ale co tě nezabije, to tě posílí. KTBFFH

Reagovat
Whitemedia

Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Dufan

Udělali si tam z toho dobrej cirkus. Conte je taky osel, bohužel si nemyslím, že i Sarrimu vedení přivede nějakou top class posilu. S tímhle přístupem se tam nikdo moc nepožene a pak se nemůžou divit, když budou hrát o čtvrté flek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC je z top klubov Anglicka akási výnimka pokiaľ ide o trénerov.

LFC, ManU, Arsenal, Tottenham zvyknú dávať trénerom /či podľa ich názvoslovia managerom/ dlhší čas.

ManCity je na výslní relatívne krátko, ale tiež sa zdá, že tam nepracujú ukvapene, unáhlene , ale systematicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak United za posledních 5 let 3 trenéři. Tam se to taky docela točí

Reagovat
smazaný uživatel

Špecifický prípad.

Po rokoch so sirom by bolo trochu naivné myslieť si, že tam jeho nástupca bude aspoň polovicu z toho.

V novodobej histórii sa niečo takéto nedeje.Jednoducho vo futbalovom živote je to tak, že po legende trochu trvá, kým zas nastúpi legenda.

Reagovat
smazaný uživatel

Může bejt. Chelsea je v tomhle trochu extrém, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně takový mourinho nebyl volnej a taky chyba z prvu ,že tam přišel moyes. Potom LVG, který taky tam neměl co dělat. Věřím , že pod mourkem to klapne jen ten woodward zatím nic nerozjíždí

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo taky za posledních 30 let 4 trenéři

Reagovat
Whitemedia

u většiny těch trenérů byla chyba v jejich angažování a ne v jejich vyhazovu.. neodpustím jim jen Carla, to byl největší Abrův fail..

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, že často bez rozmyslu siahnu po niekom, kto vystrelil hore ako meteor.

Ukážkový prípad Villas-Boas.

Reagovat
exot12

Mourinho?

Reagovat
Busby babes

kulovy, ty casy kdy SAF nebo Wenger byli v klubu desitky let se nevrati...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tony223

s názvoslovím to nesouvisí. Mezi trenérem (resp. koučem) a manažérem je sakra rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je si naopak myslím, že je to práve v názvosloví.

Na ostrovoch sa tomu, koho u nás /i v ČR/ tradične nazývame tréner, hovorí manager. Dokonca aj tento článok uvádza Conteho ako trénera.

To je celé.Nič viac, nič menej.

Je to ten chlapík, ktorého berie kamera po zostavách a má vyznačené to miesto pred lavičkou.

Reagovat
fenixLFC

lenze je rozdiel v pramovociach aj postaveni manazera a trenera

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě byl Conte opravdu jen trenér

Reagovat
tony223

Conte byl kouč kvůli čemu měl omezené pravomoci.

Reagovat
Pablos

A co jako ? šel proti klubu, sral je, urážel se, choval se nad ten klub.. i kdyby si sebevíc za to ten klub mohl tak, ale furt to je klub, který si rozhoduje o tom jaká osoba bude pro ně bude pracovat.

Jen ten čas, že to trvalo kvůli tomu odstupnému ...a že se to teď potáhne právnicky. Prakticky nic co bych považoval za šokujícího a nepředvídatelného v dnešní době.

Nic ohromujícího, jestli to tak mělo působit... dle nadpisu soudím, že mělo.

Reagovat
smazaný uživatel

"šel proti klubu, sral je, urážel se, choval se nad ten klub" ...tak tohle není právě úplně ukázkovej odchod trenéra, ne?

Reagovat
Pablos

tak to jsem napsal jak to působí na mě... jen že nejsem v šoku z odchodu. Ale nikterak to nevybočuje třeba se Zidanem ...kdyby dal Conte výpověd sám, tak je to to samé. Každej se nerozchází jen v dobrém.

Reagovat
Pablos

A vlastně nevím proč jsem se k tomu vůbec vyjadřoval... asi jsem se nechal unést. Jinak PL sleduji tak letmo. Jen mi to nepřišlo nic moc nevídaného ...jen se toho dost dostalo ven a nezůstalo to uvnitř klubu.

Reagovat
exot12

To asi nejde ani tak o to, že sa nerozišli v dobrom, ale ten spôsob akým spôsobom to spravili, tak na to doplatí vo finále klub, nie Conte.

Reagovat
Pablos

jo oká, to beru.

Reagovat
smazaný uživatel

Při rozlučce s trenérem Chelsea píše, že vytvořili rekord 13 zápasů v řadě, nemělo teď City další rekord 16 výher v řadě ?

Reagovat
El Cid z City

Klubový

Reagovat
Kixi Syhimour

Dokonce 18

Reagovat
smazaný uživatel

V době před Pepkem ano.

Reagovat
blade115

Hezky sesumírováno, terry. Mi tady jen vadí, že klub je natolik netransparentní, že ani nevíme, komu současný stav dávat za vinu. Romanovi? Marině? Buckovi? Ani se neví, jaká je politika klubu, co za cíle si v sezóně vždy vytyčí ... To je hrozně na nic, možná bychom pak lépe byli schopni pochopit, co se vlastně děje.

Reagovat
Gazdo

Marine jednoznacne neni o com

Reagovat
smazaný uživatel

Špína ke špíně sedá.

Reagovat
icemike

Škoda, škoda, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí zde taky napsána jedna z příčin a to je abramovicu, není žádnou novinkou , že obchody mu nekvetou. A tudíž ani contemu ty peníze dát nemohl. Doufám, že se stane karma a ten brýlatej sralriť bude bez evropy přeci jen odejde hazard a willian a zůstává tam kante, kterej podle mě stejnak odejde a ten tým bude na úrovni evertonu

Reagovat
RKBoy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Máte někdo bližší info o tom, jak se Abramovicovi nedaří? A jestli se hádají o odstupným a chtějí se soudit, to už asi něco naznačuje.

Reagovat
smazaný uživatel

abramovicovy firmy nemají už takové zisky je to i na google stačí napsat a mluvily i o tom na ruský stanici , i když on za tuhle hádku nemůže může za to , že conte neměl peníze na přestupy

Reagovat
Mars

Nic není větší žumpa než Chelsea, jen je podoj Tondo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mi bude chybět ta conteho angličtina to bylo něco

Reagovat
nani92

Mourinho > Conte

Reagovat
Swarley

Tak je jasné, kdo z nich je legenda Chelsea..

Reagovat
icemike

Ano, Mikel

Reagovat
Whitemedia

Monte

Reagovat
Counter

jj, akorát tam byl ještě záskok v podobě Hiddinka.

Reagovat
El Cid z City

Velká škoda,jeho přítomnost nutí ostatní trenéry k neustálému zlepšování se...pl utrpí

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kde koupit levně PS4 hry v Brně?

Reagovat
Azazelo RD

Od Brazilců na Cejlu.

Reagovat
Pablos

u každé stanice metra

Reagovat
pepinho2

Není náhodou komp lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Ale jsem celkem open-minded člověk, tak jsem si řekl, že tomu dám šanci.

Přinejhorším to budu používat jako DVD přehrávač.

Reagovat
pepinho2

Pamatuji si to správně, že jsi vždycky na otázku "PS x Xbox" odpovídal PC, že?

Reagovat
smazaný uživatel

jj a stále to budu dělat

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smetos

porovnáváš neporovnatelné. Na konzoili si zahraješ, pustíš film, stáhneš hudbu po brouzdáš po netu, na PC můžeš dělat tyto + milion jiných věcí

Reagovat
kylo ren

Ps 4 je podle mě na hrani lepší než pc

Reagovat
smazaný uživatel

na hraní čeho hlavně sportovních her ano FPS , RPG apod. nikoliv navíc na PSku máš všechny hry locknuté na 60 FPS

Reagovat
r.mrazik

dost casto na 30 fps...ale ze by to nejak vadilo?

RPG taky v pohode...

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím mě by to vadilo 30 fps je dost málo

Reagovat
r.mrazik

chapu...ja to nepoznam

Reagovat
smetos

přesně, jak čeho. Fotbal nebo hokej bych už na klávesnici nezvládl hrát, ale třeba takové GTA se neskutečně naho*no hraje na ovladači. Celkově nechápu lidi hrající bettla nebo COD. Největší problém je s mířením a otáčením se o 180. Na kompu jednou trhneš myškou, ale na controleru s tím mám problém, stejně jako rychle měnit směr kamery při boji o 180 stupnů. Ovladač už jde dneska taky připojit k pc, ale tomu pohodlí hraní ze sedačky se nic nevyrovná

Reagovat
kylo ren

Já ted parim cod ww2 a je to dobry nemusim resit nastaveni grafiky a tak

Reagovat
kylo ren

Za pc bych dal tak dvacku abych si zahrál full hd psko stoji 8 a nemusíš nic resit

Reagovat
smazaný uživatel

Přitlač s tou dvackou

Reagovat
Gazdo

A hodne

Reagovat
Joe.Cole

To zas neblbnete hoši, na full HD v klidu stačí GTX 1060 plus g4560 nebo nějaký i levnější Ryzen. Dohromady tak osmicka a do patnácti ten zbytek poskladas.

Reagovat
patas92

Na PS máš hry, které si na kompu nezahraješ

Reagovat
kylo ren

God of war je dobry

Reagovat
patas92

Na to se teprve chystám. Každopádně Uncharted 2 a Last of Us jsou spolu s Red Dead Redemption asi nejlepší hry, jaké jsem kdy hrál

Reagovat
kylo ren

Jj last of us je dobry a zkus to gow je to pecka

Reagovat
smetos

mě třeba to last of us tolik nechytlo. GoW jsem ještě nehrál, ale za nejlepší hru co jsem zatím hrál považuju Zaklínače GOTY a Horizon zero dawn

Reagovat
patas92

Tak já mám nejradši akční adventury, no. Na rpg jsem zas nikdy moc nebyl

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Red Dead Redemption na PS4 asi není, co?

Reagovat
patas92

Ne, ale na konci října vyjde druhý díl, který bude.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Joe.Cole

Na PC je těch her, které si nezahrajes na PS víc . Dokonce, a to u předchozích generacích konzoli nikdy nebylo, je více her na couch CO-OP více na PC

Reagovat
smazaný uživatel

u kohoutů na JZD

Reagovat
nani92

to, že ťa priťahujú lacné ženy neznamená, že si musíš kupovať aj lacné hry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

radsej lacne a pekne, ako drahe a skarede!

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Serg!o

Kupuj na storu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl bych proti, protože na PC jsem taky zvyklý používat Steam, ale přijde mi to docela drahé.

Reagovat
r.mrazik

musis vychytat akce...ted je zrovna docela dobra pro cleny PS plus...minuly tyden treba byla Fifa a PES kolem 250 kč

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
patas92

Gamebazar.cz, letgo

Reagovat
drussbarb

Ode mě

Napiš mi soukromou zprávu,jestli to nevadí hry v digitální podobě (prodávám účet s hrama)

Reagovat
Deywid

Chelsea are determined not to sell Hazard & will ignore any bids from Real or Barcelona. (@sjstandardsport)

Reagovat
nani92

Real a Barca sa neodmieta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto leto Real zopár persón odmietlo...

Reagovat
Deywid

prosím ťa...

Reagovat
Atlético de Madrid

Griezmann

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

a ja ze povedia, ze cakaju na ponuky a kto da ponuku prvy tak tomu ju automaticky prijmu

Reagovat
RKBoy

iba povedali ,že nepríjmu žiadnu , ale možno ide aj o taktický zámer vyvolat vojnu medzi Barcou a Realom a potom sa vedenie Chelsea bude smiat ako sa budú predbiehat v ponukách zatial čo ich budú oni zhadzovat zo stola rad radom...následne vedenie španielských gigantov povolajú svoje verné Ronaldo/Messi ovce na pouličnú bitku ,čo bude viest k diskvalifikácii klubov v europskych sútažiach na 5 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna taky logicky krok aby pripadne natiahli cenu, ale do Barcy pochybujem, ze pojde a Real no uvidime ako to dopadne s Neymarom

Reagovat
blade115

Ve stejném článku píše, že Barcelona nabídla 53 mega liber za Williana, kde už je klub daleko víc ochoten jednat. Tak doufejme.

Reagovat
RKBoy

celkom vtipné ,že celý postoj na prestup zmenia 3 miliony..hrozný držgroši vo vedení.

Reagovat
blade115

Já bych ho prodal i za pade. Na trhu se dá pořídit X lepších alternativ a poměrně snadno.

Reagovat
Error

Koho by sis pral?

Reagovat
blade115

Nějaký mladý dělo, co třeba momentálně není na úrovni Hazarda a spol, ale jednou tam určitě být může. Malcom, Bailey, Lozano, Martial, Brandt, Guedes, Pulisic, ti všichni vypadají slibně. Jednoho z nich bych vzal tak jako tak, pokud odejde Willian tak dva.

Reagovat
icemike

Reagovat
Talker

Reagovat
RKBoy

Bailey sa mi páči najviac,najvýhodnejší by bol asi Martial vzhladom na to ,že pozná už ligu.

Reagovat
Error

Dobra jmena. Nebo pritahnout nejake prekvapeni z Brazilie, jako tehdy Oscara.

Reagovat
Whitemedia

Když si vzpomenu na ten náš zájem o Gabigola.. raději ne

Reagovat
smazaný uživatel

oscara zpět výborný nápad

Reagovat
Error

Do triclenne zalohy proc ne.

Reagovat
Whitemedia

nechávat ho hrát podzimní zápasy a v lednu vždy poslat na půlroční hostování

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Gazdo

Tak hadam na dva mesiace vypadne elektrina v EU

Reagovat
r3

Takze Hazard je jasny.

Reagovat
kvasha16

nic ine nepripada v uvahu

Reagovat
CubONE

11:22 Maguire do Manchesteru United?

Harry Maguire před sebou má zápas o třetí místo na mistrovství světa, dovolenou a poté řešení další budoucnosti. Anglický obránce je hráčem Leicesteru, který pro něho chystá vylepšenou smlouvu, další možností pak bude stěhování, padesát milionů liber se chystá nabídnout Manchester United. (sport-express.ru)

Reagovat
smazaný uživatel

levnější verze než toby uvidíme bral bych ho klidně i přidat smalldiniho

Reagovat
RKBoy

další kopáč do obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 50

Reagovat
SpecialOne

Při jeho kvalitě, věku a národnosti to není zase moc. O něco starší Van Dijk šel za 75. Leicester ho za 50 neprodá, to by byli hlupáci.

Reagovat
Busby babes

no snad jsou to jen kecy. ohledne United ted casto novinari netusi...

Reagovat
Kapřík

Skvělá zpráva, je to Anglan a má na to.

Reagovat
C-M@ster

Dlouhodobě hraje skvěle, tak proč nepočkat na MS až se mu zdvojnásobí cena

Já bych se ani nedivil, kdyby to byla pravda.

Každej přestupák vyhodí peníze z okna... nicméně co se herní stránky týče, tak je Maguire dobrej a na MS zazářil jak prase - i díky anglickejm standardkám.

Reagovat
smazaný uživatel

Už by ale mohly začít probíhat aspoň nějaké spekulace, docela mě to ticho už sere. chce to LB, CB a křídlo. Hlavně ta obrana mi připadá úplně tragická. Koho bychom chtěli? Alex sandro, Toby, Ghoulam, Pavard? Na křídlo netuším.

Reagovat
TheTopFootbaler

Sandra jsme údajně chtěli, ale Juve odmítl. Já bych ho osobně neskutečně chtěl. CB to bude chtít tak dva až tři, na Roja a Smallinga se nedá koukat. Mně by fakt zajímalo, koho letos přivedeme.

Reagovat
Spasitel

Škoda, že to tak zle s Antoniom dopadlo ale tak treba mu podakovať za tie 2 roky i ked druhú sezónu to bolo od neho bez duše ale nech sa mu darí v ďalšom tíme.

Reagovat
Pinturicchio

Jak jsem psal, pravda je někde uprostřed a chyby byly evidentně na obou stranách. Úplně teda nevím, co si Chelsea slibuje od Sarriho. Ten je podle mého horší trenér než Conte, hraje jen jedním způsobem, nemá žádnou jinou variantu, neumí reagovat na průběh zápasu (ať už takticky nebo střídáním, která dělá vždycky ta samá), neumí rotovat sestavu, na což, mimo jiné, doplatil v Itálii a neumím si moc představit, jak to bude vypadat ve fyzicky náročnější PL. Ke všemu je to takový flyboy Eda, buran z vesnice.

Jediný relevantní důvod vidím v tom, že Sarri je takový tichošlápek, který bude vedení CFC přikyvovat a nechá si srát na hlavu, protože mu bude tak nějak stačit, že ho Chelsea vůbec angažovala a tam, kde by Conte za posily nebo spíš "posily" někomu utrhnul hlavu, ji Sarri skloní a bude potichu ... logicky tím budou trpět sportovní výsledky, což je nejspíš vedení CFC jedno, hlavně že tam budou mít "loutku", která bude potichu.

Tohle podle mě nemůže dlouho vydržet a Sarri poletí ještě dřív než Conte.

Reagovat
Error

V poslednich dvou vetach si protirecis.

Reagovat
Pinturicchio

Myslel jsem to tak, že Chelsea bude spokojená chvíli, ale pak jim dojde trpělivost, právě kvůli těm výsledkům.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas s tím, cos napsal a mám takový pocit, že tímto začíná náš pád na dno. Ale evidentně to potřebujem, aby si Roman (nebo kdo to vlastně vede) , že takhle fakt ne..

Reagovat
smazaný uživatel

*uvědomil

Reagovat
mesyas

Roman to jaksi už svěřil Marina která tam dělá bordel neskutečný

Reagovat
Gazdo

Nechcem byt nejaky zly na zeny ale jednoducho tu nema zena co robit

Reagovat
Pinturicchio

Tak dramatické to asi nebude, na druhou stranu asi není ani moc důvodů k optimisu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vidim to asi takhle: pokus o ofenzivní fotbal, ale výsledkově nic moc - střed tabulky - vyhazov Sarriho - po sezoně odchod důležitých hráčů a jsme na dně. Pak by mohl konečně přijít koncepční trenér, který dostane od NOVÉHO VEDENÍ čas a finance na vybudování nového týmu (ale nevím, který blázen by k nám chtěl)

Reagovat
smazaný uživatel

S trochou štěstí by to mohl být Allegri

Reagovat
Pinturicchio

Možná by nějaký restart fakt pomohl. Co se týče Allegriho, tak ten je lepší taktik než Sarri, ale i on má svoje neduhy - stejně jako Sarri rotace (byť je v tom lepší), mladým taky zrovna dvakrát šancí nedává, respektive je zapracovává dost pomalu, to už musí být jó talent, když pod ním hraje ze začátku často a poučit se z vlastních chyb taky moc neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je ten restart nutný.. Maxe nemám nějak nasledovaneho, ale baví mě hra Juve, tak proto.

Reagovat
Pinturicchio

Jako Allegri by byl pro CFC fajn, i přes ty nedostatky.

Reagovat
blade115

Já si o Sarrim myslím úplně to samé. Prostě někteří trenéři jsou hrozně super pro týmy druhého sledu, kde od nich nutně nečekají každý rok trofeje a okamžité výsledky. Ale do top klubů, kde se přesně tohle dít bude, se spousta z nich nehodí. Jestliže v Neapoli potřeboval minimálně rok (?) na implementaci svého herního stylu, tady bude mít tak dva měsíce. Taky v Anglii je trochu rozdílná konkurence, stačí třikrát po sobě nevyhrát a už se ta špička vůbec nemusí dohonit, člověk je na 7.-10. místě ani neví jak. To mu tady nikdo tolerovat nebude. A přesně ty vlastnosti, co vypisuješ, tedy "hraje jen jedním způsobem, nemá žádnou jinou variantu, neumí reagovat na průběh zápasu (ať už takticky nebo střídáním, která dělá vždycky ta samá), neumí rotovat sestavu", to je definice trenéra, kterého já pro svůj klub v žádném případě nechci. Může mu to fungovat třeba jednu sezónu, ale pak se prostě ostatní kluby naučí, jak proti tomu hrát a pokud Sarri nezareaguje, ujede mu vlak.

Ale tak nějak už jsem si zvyknul, že tady se nějaká koncepce a kontinuita prostě hledat nedá, proto mě to ani nevzrušuje. Do dvou let ho díkybohu vykopnou a přijde zas jiný jméno. A do té doby ... Člověk aspoň odvykne tomu sledování každého jednotlivého zápasu, ono to nakonec není na škodu.

Reagovat
Pinturicchio

Jak píšeš. Udělal Empoli, Neapol fajn, ale výš už to podle mě pro něj není.

Reagovat
blade115

Co jsem zapomněl ještě zmínit je ten jeho výrok:

"There is this idea that to win you sometimes have to play worse. I cannot imagine this. It's a premise I don't understand. How can you win playing worse football?"

Tohle je přesně to, čeho se nejvíc bojím. Občas je prostě potřeba na průběh zápasu reagovat, když nevyjde plán A, je potřeba to prostě urvat "na Fellainiho". Kdo tohle odmítá pochopit, je sám proti sobě. Je sice fakt, že třeba Guardiolovi to zatím poměrně často vycházelo, ale 1) i díky tomu už dlouho nevyhrál LM, 2) Pep je taky kvalitou někde trochu jinde než Sarri, stejně jako jeho kádr.

Reagovat
Pinturicchio

Přesně tohle sem chtěl k tomu předchozímu napsat, on hraje na krásu, urvat zápas na sílu je pro něj cizí fráze.

Reagovat
Talker

Tak ono je jasné, co od Sarriho očekávají - ofenzivní styl. Podle mého to taky není nejlepší krok, ale zas je to trenér, který by mohl využít Hazardův ofenzivní potenciál - Mourinho ho spíš zabíjel, Conte asi taky nebyl ideálním trenérem, tak teď se bere tento kouč. Podle mého ale dost pozdě - to mělo přijít hned po RdM, nečekat 5 let.

Druhý důvod bude, že nebude dělat bordel jako Conte a s vedením se neustále hádat. Ale na tento přístup mohli přivést téměř každého jiného trenéra, který není absolutní špička.

Reagovat
Pinturicchio

Tak vyhodit Conteho kvůli tomu, aby měl Hazard jednu, dvě dobré sezony mi nepřijde jako dvakrát promyšlené rozhodnutí. Ten druhý bod souhlas, to jsem vlastně napsal sám.

Reagovat
RKBoy

ja som to už písal , Sarri je tu aj koli štýlu hry, Roman chce aby Chelsea hrala atraktívnejšie a zároven je velká šanca ,že to udrží Edena..tažko povedat ako to celé nakoniec dopadne,ale ja Sarrimu verím,len mu treba dat čo potrebuje...tam tomu už tak moc ale neverím.

Reagovat
Pinturicchio

Jako takhle, ten jeho fotbal je krásný, super se na to kouká, blbé je, že když to nejde / soupeři to přečtou, tak je Sarri v prdeli, protože alternativu k tomu svému nemá.

Reagovat
Talker

Tak Conte se vyhodil kvůli několika důvodům - ty neshody s vedením, podle všeho i neshody s hráči (kdy několik hráčů vyhrožovalo prý odchodem, pokud by Conte zůstal).

Když si k tomu přičteš to, že vedení popravuje za výsledky samotné (nevýhra LM nebo PL), tak bylo měl Conte dost nahnutý i bez těch prvních bodů.

Reagovat
Pinturicchio

Ono je vždycky vyhodit jednoho trenéra než 22 hráčů. Jako tohla byla docela dost blbá kombinace, Conteho tvrdá hlava vs vaše vedení.

Reagovat
Talker

Tak ono kdyby mu vedení koupilo posily, tak to možná dopadne jinak. Prostě to dopadlo blbě, no.

Reagovat
Pettirosso

Prdel bude, az Hazarda koupi Real

Reagovat
spider_8

V podstatě souhlasim. Asi jediný logicky důvod u naší strany je, ze chceme konečně začít hrát kombinační dominantní fotbal, což je Abrovo přání dlouhodobě. Hlavně po něm volali někteří hráči v cele s Hazardem, u kterých by hrozil odchod. A smutná pravda je, ze s odchodem Hazarda bychom se v současnosti prostě nevyrovnali.

Ty snahy o změnu stylu už tu byly mnohokrát a je pravda ze tentokrát na to máme konečně kádr, hlavně tedy obranu. Stejně ale čekám, ze to dopadne, jak pises.

Reagovat
Pinturicchio

No, nedostal Guardiolu, tak vzal toho italského, který je přinejlepším o dvě třídy slabší a na velkoklub podle mě nemá.

Reagovat
spider_8

Já se nehadam, jen říkám, ze určitou logiku to ma

Reagovat
mesyas

Chelsea se zachovala prasácky, ale Contemu náleží tp odstupné tak ať mu to kurva zaplateji. Ano, občas se choval dost jako hulvát, ale nic na tom nemění, že vedení v celé s marinou jsou zmrdi

Reagovat
blade115

Kaveh Solhekol @SkyKaveh 1 min

Sky Italy: Barcelona make cash plus player offer to Chelsea for France midfielder N’Golo Kante. Player is Andre Gomes

Je milý, jak se toho šupáka každému snaží podstrčit. I když naše tupé vedení v kombinaci se Sarrim je asi jediná banda diletantů, co by ho byla ochotna vzít...

Reagovat
Talker

Ať si vezmou Williana a neserou.

Reagovat
Miguel19

Tak zrovna prodeje je to, co tomuhle vedení jde.

Snad je to jen nějaký pokus Barcy (i když z jejich pohledu to taky nechápu).

Jediné co hraje proti je příchod Jorginha no..

Reagovat
RKBoy

snád niesú tak blbý aby túto srandu prijali...pokial chceme konkurovat špičke,hráčov ako Kanté a Hazard nesmieme púštat a ani čo i len uvažovat o ich predaji.

Reagovat
blaugrana

Kludne by som bral, keby ste si zobrali Andreho zadara.

Reagovat
blade115

Otázka je, co za to.

Reagovat
blaugrana

Nic, Andre k vam a mna aspon nejebne z jeho kuskov v drese Barcy.

Reagovat
blade115

Tak to se nám samozřejmě nevyplatí, Gomese nechceme, na jeho kousky v drese Barcy se těšíme a tobě stejně už trochu muselo jebnout, když fandíš Barceloně.

Reagovat
blaugrana

Mňa už jeblo z iných vecí.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Greny

jak jsem psal vedle .. museli by jste zaplatit Kanteho, dat Gomesa a jeste zaplatit za to ze si ho vememe

Reagovat
Greny

očividne asi nebude Busquets nejlepsi defenzivni zaloznik jak porad tvrdi

Reagovat
ADM

Naopak, uvodomili sme si, kto je druhy najlepsim DM na svete a ich spojenim by sme prakticky mohli vpredu ovela kludnejsie hrat s ofenzivnou štvorkou Messi, Suarez, Couts a Dembele.

Reagovat
blade115

Pane jo, takovou blbost by nevymyslel ani Swarley.

Reagovat
ADM

Však to aj bolo nadnesené.

Reagovat
blade115

V to jsem taky doufal.

Reagovat
alcantara

Myslienka

Reagovat
Pablos

OT: nadpis na isport.cz : ,,Trenér Arsenalu promluvil o Čechovi. Prozradil svůj záměr s brankáři"

...a text: „Momentálně chci pracovat s Petrem Čechem, Berndem Lenem, Emilianem Martinezem, Mattem Maceyem i s Davidem Ospinou, sleduji je každý den a po přípravě před startem sezony, se rozhodnu, kdo bude jedničkou"

už mi skoro tahle novinařina zase chyběla

Reagovat
Infi

v podstatě je ten titulek naprosto přesný

Reagovat
Pablos

jako je no ...však mě taky docela pobavil

Reagovat
Mimalu

se divím že to není placený článek...

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné vďaka čomu mi bola Chelsea sympatická ... teraz budem znova v starých kolajách

Reagovat
blade115

Fabrizio Romano @FabrizioRomano 2 min

Sarri is signing his contract as new Chelsea manager! Gianfranco Zola is at Stamford Bridge with him... done! #CFC #Chelsea #transfers

Tak už asi není úniku... Leda by jim vyměnili smlouvy.

Reagovat
Mimalu

No snad už to bude konečně za námi, na delší protahování vážně není čas

Reagovat
blade115

Hm, to jsme to dopracovali, když už to prostě jen chceme mít za sebou...

Reagovat
Mimalu

nebudu lhát, rezignoval jsem minimálně před týdnem v jakoukoliv jinou variantu...

Reagovat
RKBoy

nová dvojročná éra Chelsea začína!

už sa neviem dočkat dalšej!

Reagovat
spider_8

Jaký je asi kurz, ze Zola dotrénuje sezonu?

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Je s nimi i Nsereko?

Reagovat
Whitemedia

Jako že by nás vedl Zola? To už trochu přeháníš, to bychom teprve byli v hajzlu

Reagovat
blade115

Pojď se vsadit, že první nebo druhou Sarriho sezónu dokoučuje on.

Reagovat
Whitemedia

To fakt působím jako takový idiot, že bych se ohledně Chelsea a jejich trenérů vsázel? Já jen vím, že přát si raději Zolu je už fakt přehánění, protože ten nezvládá vést ani tým ve druhé lize.. a taky teda věřím, že až Sarri půjde, tak přitáhneme Blanca..

Reagovat
blade115

Říkám - Zola byl spíš s nadsázkou. A Blanca bych nejradši bral už teď. Ušetřili bychom si půl roku až dva roky trápení. Respektive trápení bude především to období po Sarrim, až tu někdo bude uklízet ten bordel a vracet se k tvrdému pragmatismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri je dobry trener, top 6 date

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
blade115

Tak to je potom v nejlepším pořádku.

Reagovat
Kokesh

Super clanek.

Reagovat
ACSMan

To je tak dlouhý, že si to snad večer přečtu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sledujete někdo Anderson - Isner?

Reagovat
diastan

Čekám jen na konec

Reagovat
Greny

to muzes jit spat Nadal nastoupi az zitra

Reagovat
Inter Eterno Amore

nudaaaa

Reagovat
ZB 07

Jojo, po půl roce jsem si řekl, že se vydržím koukat na celej tenisovej zápas až do konce, tak se mi to vrátilo i s úroky...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Šílenci! Držím palce Kevinovi.

Reagovat
diastan

Že by, že by ?!!!

Reagovat
olis

ked tu tak citam ten hejt a zosmiesnovanie Sarriho a tie jeho hodnotenia ktore su uplne mimo tak mu budem ten uspech neskustocne priat aj ked mu tam nahodou privedu Higuaina, potom si jeho hejteri nezabudnite ako prvy honit na novej skvelej Chelsea

Reagovat
Whitemedia

On na něj ten hate přichází převážně od fanoušků Serie A no a na to jsme se chytili i my.. a došlo to tak daleko, že by jej blade pomalu měnil i za Zolu..

Reagovat
RKBoy

blade je miestna histerka.

Reagovat
blade115

Lol, tak k tomuhle konkrétně už nemám co dodat. Možná pokud jsi začal aktivně přispívat až letos, tak dejme tomu, ale jinak ... Ach jo.

Reagovat
RKBoy

ale no,len puštuchujem prispievam málo,ale diskusie sledujem často.

Reagovat
blade115

Tak si vzpomeň, kdo tady minulé léto "umravňoval" ty pravé hysterky, co už v květnu psali, jak je ten přestupák v hajzlu... Letos to je jiné, klub dělá v podstatě přesně ty kroky, které bych já dělat nechtěl a čím dál víc se mi odcizuje, tak z toho prostě ke stropu radostí neskáču, no.

Reagovat
Whitemedia

Jojo, důležitě jsi nás umravňoval, posmíval ses naší hysterii.. a jak to nakonec dopadlo?

Reagovat
blade115

Když ty jsi to očividně celou dobu nepochopil, já jen navrhoval, abychom ten přestupák zhodnotili až zpětně - až budou všechny přestupy hotové a až se ti hráči ukážou na hřišti. Netvrdil jsem, že je to parádní léto. Zpětně se dá říct, že to teda opravdu špatný bylo. Ale už to alespoň víme jistě a máme to čím podložit!

Reagovat
RKBoy

pridal sa do vašej armády hystérie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

A tak to byla nadsázka že jo... Ale Blanca bych místo něj bral hned. Vlastně bych i radši zpátky uvítal Granta.

Reagovat
Whitemedia

No ohledně Sarriho působíš takovým dojmem v posledních týdnech, že to beztak až tak velká nadsázka nebyla... s Grantem nestraš

Reagovat
blade115

Nebudu lhát, toho chlapa fakt nesnáším... Ale pěkný fotbal mu přiznat musím. Akorát budu radši, když ho bude produkovat někde jinde, kde nemají takové ambice a kde na to mají hráče. A Grant byl svým způsobem super!

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
blade115

Reagovat
Mimalu

Reagovat
RKBoy

Hrál jste někdy hru ano/ne?

(Grant odchází

to ma vždy rozseká.

Reagovat
Whitemedia

škoda, že to nejde najít v podobě videa

Reagovat
RKBoy

ešte napíš Enriqueho a bude to eňo ňuňo.

Reagovat
blade115

Toho ne, to byla úplně mimo varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Granta

Reagovat
blade115

Avram byl u nás hrozně nedoceněný.

Reagovat
Whitemedia

ale už dost

Reagovat
Talker

Reagovat
kvasha16

na prvej staci ano, ale tu druhu to nebola ziadna slava

Reagovat
blade115

Eh? Něco jsem zaspal?

Reagovat
kvasha16

pice, som si ho z nejakeho dovodu pomylis s Hiddinkom

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Granta nevím, mám ho rád, ale s Ghanou toho moc nepředvedl

Reagovat
olis

pisu to hlavne juventini a rimania, z roznych dovodov ich netreba brat uplne vazne, ano aj Sarri ma svoje chyby ako kazdy trener, ale to co tu z niektory robia je uplne mimo, je to skvely trener

Reagovat
10

kdo to píše? Sarri je top trenér, "akorát" nevyhrává

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ted nevim, tak se redeji zeptam: Je to ironie nebo ne? Jako asi jo, ale..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Counter

Reagovat
Miguel19

Reagovat
diastan

Reagovat
RKBoy

Reagovat
Talker

Takhle - Sarrimu nějak extra nevěřím.

Není to tak velké jméno, jako byl Conte nebo Mourinho, aby ho vedení podrželo, když to bude potřeba. Zároveň překopávání na ofenzivní styl byl u nás vždy průser. K tomu nemá moc zkušeností s (úspěšným) bojem o tituly - a Citizens jsou extrémně dobří.

Osobně s ním problém nemám, pokud nepřitáhne Higuaina - a tam nemám problém se jménem, ale spíš s věkem a cenovkou. Protože to je útočník na pár sezon, který nikdy nehrál v PL a odpálí to Moratu a Michyho - těm se nebude chtít čekat 3 roky, než skončí Higuain. A pak budeme investovat znova desítky milionů do nového forwarda.

Reagovat
Atlético de Madrid

Útočník na pár sezon? A který hráč vydržel v Chelsea déle než pár sezon?

Reagovat
Whitemedia

Drogba si to místo hlídal dost dlouho, pak se získal Torres, ten se nepovedl a od té doby začalo vedení do týmu tahat druhořadé útočníky a dědky, změnilo se to až s příchodem Costy, jenže ten zase už během první sezony dal jasně najevo, že ho Anglie zrovna nebere a bude chtít co nejrychleji zpět..

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, ja vim, ze Drogba (ktery prisel pred 14 a odesel pred 6 lety) tam byl dlouho. Ale prijde mi vtipny v pripade CFC kalkulovat s nejakou dlouhodobosti, ktera presahuje tri roky. Drtiva vetsina hracu, kterou koupila Chelsea tehdy po te vymene generaci kolem let 2011-2013 uz tam ted neni, a hraci, kteri prisli za Mourinha, se uz pomalu taky vsichni pakujou.

Reagovat
blade115

Hned šest hráčů základu už je u nás déle jak 5 let, to ti nepřijde jako pár sezón? Atlético má takové asi tři mimochodem.

A jako je teda hrozně šokující, že spousta hráčů koupených sedm let zpátky už v týmu není, když jsou to dnes už většinou třicátníci (prakticky až na KdB a Lukaka, o kterých jsme tu už tisíckrát přiznali, že to byly faily). Ze mě už je nějakou dobu cítit, že nesouhlasím s až moc velkou spoustou věcí, co klub dělá, ale tohle je děsná hloupost. Nebo jako chceš říct, že klub ty hráče kupuje s tím, že prostě udělají třeba 2-3 sezóny a pak potáhnou pryč? Nebo v čem je vlastně problém?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, vždyť opravdu málokdo hraje déle než pět let. Mně vždycky přijde bizár, když nějaký klub kupuje talentovaného hráče s tím, že by u nich mohl hrát třeba deste let. To se prakticky nikdy neděje... A zpravidla se to děje u hráčů, od kterých to spíše nečekáš, než u těch největších hvězd.

A Atlético teda opravdu ne, Godín, Filipe a Juanfran spolu hrají v obraně od roku 2012, Gabi, Koke a Saúl jsou odchovanci, Costa svoje první angažmá v klubu začal v roce 2007

Reagovat
blade115

Filipe a Costa už byli jinde, to je přece úplně směšný je do toho počítat. Saúla jsem vynechal, tam jsem nevěděl, že to měl v Rayu jen jako hostování. Gabi už v týmu není. Takže Godín, Juanfran, Koke a teda Saúl. My jich pořád máme o dva víc.

A teda asi jsem si to vyložil zbytečně útočně, ale přišlo mi, jako bys to podával tak, že se ta cirkulace hráčů děje jen v Chelsea.

Reagovat
Talker

Jinak ono je to logické - po Ancelottim přišla velká generační obměna, na kterou se dlouhodobě sralo. Tudíž tam není generace, která by začínala kolem 2007-2011 - protože tam přicházeli starší hráči, kdy někteří už skončili.

Co se týče stability, tak máme několik hráčů, kteří u nás jsou 6-7 let. A i v tom útoku - Drogba 8 let, Torres 4 roky, Anelka 5. A takový Kalas už u nás má cca 8 let. Za chvíli bude slavit dekádu

Reagovat
blade115

Reagovat
blade115

Tak jestli si ještě dovede Higuaína, tak už mě dokonce ani nebude zajímat, jestli jsem měl pravdu, nebo se mu daří.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Conte je hlavne ubohy trener s jednou taktikou a neschopnostou striedat.

Je dobre, ze ho vyhodili. Chelsea ma nezaujima, ale viem ako Conte RUINOVAL JUVENTUS a kolko skody tam narobil..

Navyse je to arogantny supak, co si o sebe mysli, ze je najlepsi trener na svete a , ze ma vzdy pravdu!!

To aky je Conte uboziak dokazuje ALLEGRI a to co s juventusom dokazal po Conteho odchode.. Ked Allegri prisiel do juve bol to priemerny trener a conteho titul obhajil bez najmensieho problemu.

Co bol ale rozdiel, juventus sa zacal presadzovat aj v europe a LM a to takmer okamzite....

Uboziak conte nedokazal dostat juventus ani zo skupiny, pod allegrim patri madzi TOP 4 KLUBY v europe..

Dalej , Conte je neskutocne konfliktny a toxicky pre cele muzstvo. pomaly ho rozoziera ako kyselina a onedlho sa to zaucne ukazovat aj na vysledkoch timu.

na zaver este spomeniem, ze conte nedava priestor mladym hracom, celu sezonu toci jednu zostavu a v juventuse zabil aspon 4-5 talentov.

bol to najkrajsi den v zivote, ked odtial zmizol a teraz sa uz mozu radovat aj fanusikovia chelsea...

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

clanok vyssie je zjavne napisany conteho fanusikom :D.

Reagovat
Whitemedia

Jojo, jednou taktikou.. akorát v první sezoně od přípravy v červenci po ligové zápasy v říjnu protočil několik různých taktik, než si to sedlo a byla z toho titulová jízda..

Reagovat
smazaný uživatel

kolko taktik pretocil tuto sezonu?

v juve skusal cca 3-4 kym skocnil pri 3-5-2 a z tej sa nepohol 2 a pol roka.

v sezone hralo priemerne 15 hracov a ZIADNY talent nikdy nedostal priestor ani pri jasnom titule.

Ten uboziak a ignorant chcel 100 bodov v lige a 3/4 zapasov sa skoncili 1:0

Minimalne 6 hracom UPLNE ZRUINOVAL KARIERY a boli to velke talenty.. dokonca ich nepustil ani hostovat..

v europe sme boli nasmiech a v zubozenej slabuckej lige si conte honil ego.

navyse na nakupoch podpriemernych hracov sme aj vdaka nemu prerobili cca 150 000 000 eur...

X hracov za 20 000 000 nikdy nedostalo sancu, mozno do 500 min v sezone, mlade nadejne talenty a odchovanci akademie nehrali ani ked sme mali scudetto iste...

CONTE JE LUDSKY ODPAD A NAJMIZERNEJSI TRENER, AKY KEDY JUVE TRENOVAL !!

toto je moj pohlad na jeho posobenie v juve, videl som cca 80% zapasov. .

Chelsea nesledujem, ale neverim, ze sa zmenil hlavne po tom co citam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ktoré talenty odpálil?

Reagovat
smazaný uživatel

marrone, giovinco, peryra, ELIA, berardi,

v utoku vzdy uprednostnil boriella, vucinica, amauriho, del piero sa dostal na druhu kolaj.

celkovo jeho hra zabijala utocnikov, dokocna minul cez 140 000 000 na vyssie spominany utocny odpad, kym sme kupili teveza, ktory sa v poradi ako 8 UTOCNIK KONECNE PRESADIL.

TRVALO TO 3 ROKY pocas ktorych sme v utoku tapali.

Reagovat
RKBoy

to su velké slová ,hlavne po tom čo vás ten šupák Conte s tou jednou taktikou vytiahol zo sračiek a spravil z vás najdominantnejšie Talianske mužstvo od Capellovho AC.

Reagovat
smazaný uživatel

nevyjadruj sa prosimta ked si tie zapasy nevidel.a nemas ani sajnu o juventuse ...... juve nalialo do posil 300 000 000 za conteho

konkurencia v tych rokoch OSLABOVALA, hraci dochadzali do zahranicia.

CONTE V EUROPE NEDOKAZAL ABSOLUTNE NIC , LIGU BY SOM VYHRAL AJ JA, KEBY SOM MINUL 300 MIL NA POSILY... a cela seria A, mala dokonca prebytok za predaj hracov do inych lig !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si riadny kkt

Reagovat
Malresi

Tých 300 mega si nabral z ktorej riti ?

Reagovat
eLJay.91

Ty jsi hroznej dement.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
Liquid

ten Conte je fakt čurák

Reagovat
Busby babes

je no, ale kvuli cemu tentokrat?

Reagovat
Liquid

po tak špatné sezóně lemovanými jeho přehmaty měl odejít a šoupat botama a ne se ještě soudit

Reagovat
TheMally11

Umělý klub

Reagovat
Csaplárova past

Contemu fandim. Clovek si nesmi nechat srat na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Soupiska Cityzens pro příští sezónu:

Brankáři: Ederson, Claudio Bravo

Obránci: Aymeric Laporte, John Stones, Vincent Kompany, Nicolás Otamendi, Kyle Walker, Danilo, Benjamin Mendy

Záložníci: Kevin De Bruyne, David Silva, Fernandinho, Ilkay Gündogan, Fabian Delph

Křídla: Raheem Sterling, Leroy Sané, Bernardo Silva, Riyad Mahrez

Útočníci: Sergio Agüero, Gabriel Jesus

Podle mě to chce levého beka (ne nutně, zvládne tam zahrát Delph, Danilo, Fernandinho i Zinchenko), středního/defenzivního záložníka (Youri Tielemans by byl ideální, vím, že máme Zinchenka, ale toho bych asi ještě poslal hostovat) a útočníka (stejně jako u levého beka to není akutní, protože na hrotu zvládne zahrát i Sterling, ale bylo by to dobré pro rozšíření kádru).

Talentované mladíky jako Foden nebo Díaz poslat rozehrát na hostování. Mangala prodat.

Ideální sestava: Ederson - Walker, Stones (Kompany?), Laporte, Mendy - Fernandinho/Gündogan - Sterling, KDB, D.Silva, Sané - Kun

Vypadá to hodně dobře, plus samozřejmě nabušená lavička. Věřím, že tuto sezónu se dostaneme alespoň do semifinále LM a třeba i obhájíme titul v PL.

CITYZENS!!!

Reagovat
Busby babes

Zinchenko jde nekam do Wolves nebo kam, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Wolves se o něj zajímají, ale ještě není nic ofiko.

Reagovat
Busby babes

jo a na LB jen minulej prestupak privedli hrace za 90 mega eur. urcite potrebujou nove LB no.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě na LB máme jenom Mendyho. Ale těch variant je spousta, jak píšu výše.

Reagovat
Busby babes

Danilo. ale whatever, kupte si vsechny. my zas kupujem vsechny LW na svete, tak je to vlastne fuk...

Reagovat
mikelinos

Tak on je to RB, akorát Pep ho tam párkrát šoupl

Reagovat
diastan

Já teda doufám spíš ve Stones - Kompany ....(Stále se držím naivního přání, že bude Kompa v pořádku). Sestava více méně stejná jak minulou sezonu. Na LB nikoho nepotřebujeme věřím, že Mendy když bude zdravý odehraje celou sezonu, smůlu si už musel vybrat. Danilo na občasný záskok je ideál.

Věřím, že tu zálohu bude hodně točit, hráči jako Bernardo S., Mahrez musí hrát

Naštěstí zápasu bude spousta, takže bych se nebál....Ale tu ,,základní 11´´ bych viděl podobně

Reagovat
smazaný uživatel

Ich prezyvka je Citizens a nie ako to pises. Robis zo seba velkeho znalca a nevies ani spravne napisat ich prezyvku.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to správně

Reagovat
diastan

Znovu

Reagovat
smazaný uživatel

zrejme mu neprivedli devatyho stopera nebo osmyho wingbacka... ty pico davno mel bejt v hajzlu. pokud chelsea nebude utocit letos tak uz fakt nikdy. jardim jesus michel...

Reagovat
smazaný uživatel

zrejme mu neprivedli devatyho stopera nebo osmyho wingbacka... ty pico davno mel bejt v hajzlu. pokud chelsea nebude utocit letos tak uz fakt nikdy. jardim jesus michel...

Reagovat
smazaný uživatel

Conteho povaha je všude dobře známá. On ví, co chce. Hlavně si trvá na vysokých standardech a chce vždycky hrát nahoře a mít to nejlepší dostupné. Takže Chelsea si do té oprátky problémů vlezla sama už jeho angažováním. Je to vyníkající trenér, ale má zkrátka vysoké nároky. Šel do Chelsea právě proto, že vždycky všem dávali na odiv, že mají finanční prostředky k realizaci úspěchů. S decimovaným týmem udělal výsledky, jimiž ukázal, čeho je schopný s nadprůměrným týmem a chtěl pár kousků k dokonalosti. Vinu nesou obě strany a to stejnou měrou. Chelsea, že mu nedala to, co chtěl. A Conte, že se opět naštval, stejně jako v Juve. Jenomže v Juve si zachoval tvář, protože přiletěla pozvánka z reprezentace. Tady si zatvrzele trval na svém, protože nabídka z Interu asi nebyla tak žhavá a tak do druhé sezóny vlétl po hlavě. Obě strany zaslouží pár facek. Chelsea je banda neschopných blbců a Conte arogantní zatvrzelec. Obě strany mají, co chtěly a patří jím to, přeju jim to. Sklízí plody své práce.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

To je kto ta jebacka vedla?

Reagovat
blade115

CEO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vrana17

Nepochopitelné co se v Chelsea poslední dobu děje. Zbavujem se nejperspektivnějších hráčů za pár šupů a kupujeme jak paka furt dokola do středu zálohy, i když jsme tam mohli mít hráče jako Kevin a další. Liverpool koupí Shaqiriho a mi jen čumíme, aby jsme zase koupili nějakého průměráka do středu zálohy. Brzo odejdou naši nejlepší hráči a budem tam kde jsme byli než došel Hazard. S tím rozdílem že konkurence bude mnohem silnější. Lidi v Chelsea odpovědní za přestupovou politiku dělají tak strašné chyby, že to možné není. Zabíjíme naše nejlepší talenty z akademie stupidní přestupovou politikou a ještě nejsme schopni vytvořit TOP team dlouhodobě. Z Chelsea už brzo bude průměrné mužstvo jestli tohle bude pokračovat, trh se hodně změnil a tyhle chyby co děláme ponesou následky. Vyhodit trenéra když se nedaří už stačit nebude.

Co dodat ted odejde TC,Hazard, Kante a přijdou průměráci už tak jich v Chelsea je dost a klub

bude dál herně upadat, nehrajem CZ ligu že.

PS: Conteho je mi líto ............

Reagovat
John Obi Mikel

Hele Shaqiri není žádný šlágr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele