Názory a komentáře

Báječné vyhlídky: Tuchel otevřel střelnici, Bayern má žraloky

Dalekosáhlé závěry dělat rozhodně nelze, ale jisté teď je to, že zkraje se Bundesliga rozjíždí velmi slibně. Asi málokdo si přeje jednoznačné tažení za titulem, ať už by to bylo v podání kohokoli. Nelze přehlédnout náznaky, že by tentokrát nikdo nemusel být neohroženým vládcem nejvyšší německé soutěže, jako tomu bylo v minulé sezóně v případě mnichovského obra...

Premier League v kostce (4. kolo)

Čtvrté kolo Premier League nabídlo dosud největší počet červených karet; a také největší počet překvapení. Z loňské TOP 6 dokázal zvítězit pouze Arsenal a Manchester City, který nadále suverénně vládne tabulce s tříbodovým náskokem nad Crystal Palace. Eagles senzačně vyhráli na půdě Chelsea, která se naopak nemůže vymanit z krize.

Ligue 1 speciál: Návrat zapomenutého génia

Žádný jiný přestup nevyvolal v létě ve Francii tolik protichůdných reakcí. Když vedení OGC Nice oznámilo, že s půlroční prodlevou přece jen hodlá na Riviéru přivést zářivě talentovaného průšviháře Hatema Ben Arfu, rozdělila se veřejnost prakticky na dva tábory - jedni mu prorokovali restart kariéry, druzí si klepali na čelo a považovali jej za odepsaného. Poslední ligový zápas s Caen však na tento problém nabídl překvapivě jasnou odpověď..

Premier League v kostce (3. kolo)

Anglická liga nadále pokračuje ve vysokém tempu. Uplynulý víkend se hrálo v brzkých odpoledních hodinách i pozdě večer, hrálo se za deště i za tropických paren. I přesto nebyla nouze o výjimečné výkony, krásné góly či (a především) oslňující zákroky brankářů. K vidění byl také první hattrick v nové sezóně.

Podařilo se Werderu Brémy najít nástupce Thomase Schaafa?

Konec sezony 2012/13 přinesl brémskému klubu dvě věci. Tou první bylo udržení klubu mezi německou elitou a tou druhou, ne už tak radostnou, byl odchod dlouholeté legendy klubu Thomase Schaafa. Nebudeme ale vzpomínat na minulost, raději se podívejme, co se od odchodu ikony klubu změnilo...

Co nového v Eredivisie?

Před necelými dvěma týdny začal nový ročník nejvyšší nizozemské fotbalové soutěže - Eredivise. Hned první dvě kola přinesla několik zajímavých výsledků. A co dále čekat?

Ligue 1 speciál: Nejšťastnější město ve Francii

Rozjezd francouzské nejvyšší soutěže je zatím až na několik málo záblesků spíše pozvolný, a naše dnešní téma z tohoto trendu nevybočuje - zápas, o kterém budeme mluvit, totiž skončil bezbrankovou remízou. To ale není podstatné. Pro desítky tisíc občanů západofrancouzského města Angers byl totiž v první řadě velkolepou oslavou vlastní identity..

Premier League v kostce (2. kolo)

Druhé kolo Premier League je úspěšně za námi, s jeho koncem zákonitě přichází i druhý díl nové rubriky Premier League v kostce. Opět si prohlédneme nejkrásnější gól i zákrok kola, chybět nesmí ani ideální sestava - tentokrát ve zbrusu novém grafickém kabátu!

Hříbata na jatkách

Odnikud nikam, resp. na ostudnou porážku, vedla cesta Mönchengladbachu v Signal Iduna Parku. Za drtivou výhrou Dortmundu v úvodním kole Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Recenze knihy Luis Suárez - Přes čáru

Ve druhé polovině minulého roku šlo ve fotbalovém prostředí zřejmě o vůbec nejdiskutovanější jméno. Útočník Luis Suárez kousnul na MS v závěrečném zápase skupiny D italského obránce Chielliniho. A protože to nebylo poprvé, kdy si tímto způsobem vybíjel frustraci, vyfasoval tvrdý trest. Pauzy pak využil k napsání své autobiografie, jež se nedávno objevila na pultech knihkupectví...

Ligue 1 speciál: Co přesně se stalo v Marseille?

V novém seriálu, jenž se bude vypíchnutím jednoho stěžejního tématu uplynulého týdne věnovat dění na francouzské fotbalové scéně, snad ani nelze začít jinak: Marcelo Bielsa totiž hned večer v sobotu 8. srpna, krátce po úvodní domácí porážce s Caen (0:1), oznámil šokující rozhodnutí ukončit svůj pracovní poměr v Olympique Marseille. Plánovaný dlouhodobý projekt prezidenta Vincenta Labruneho tak dostal zdrcující ránu..

Premier League v kostce (1. kolo)

První kolo anglické Premier League je úspěšně za námi. Po jeho konci je na čele vicemistr Manchester City, který smetl West Bromwich Albion. Naopak Chelsea i Arsenal překvapivě ztratily. Redakce Eurofotbalu na každý pád spouští zbrusu novou rubriku, v níž se několika pohledy k deseti odehraným zápasům vrátíme...

Preview bundesligové sezóny - 1. část

Páteční předehrávka mezi Bayernem Mnichov a Hamburkem, která odstartuje 53. ročník německé nejvyšší soutěže, se blíží, a je tak nejvyšší čas, abychom si představili jednotlivé účastníky...

Recenze knihy Alex Ferguson: Můj příběh

Osmého srpna odstartovala nová sezona anglické Premier League - v tomto století teprve třetí, ve které na lavičce Manchesteru United nebude sedět Alex Ferguson. Skotský trenér přitom začal nazývat Old Trafford svým domovským stánkem 6. listopadu 1986 a 19. května 2013 vedl Rudé ďábly v nezapomenutelném zápase proti West Bromwichi naposledy.

Preview Ligue 1: Útok na pařížskou pevnost

V posledním, sedmém díle našeho detailního předsezonního preview se podíváme na týmy, které loni obsadily pozice na 'bedně': mistrovský titul bude obhajovat mocné PSG, s další skvělou sezonou se pokusí vytasit i Lyon a kontinuální posun vzhůru vyhlížejí v omlazeném Monaku. Pařížané jsou nicméně pár hodin před startem ročníku obrovskými favority..

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele