Názory a komentáře

Konec velkého mýtu

O krizi Barcelony toho bylo napsáno mnoho. Ostrá kritika se na nejlepší tým všech dob snesla poprvé při loňském semifinále Ligy mistrů. Změny na trenérském postu a vstup do následující sezony přinesly drtivá vítězství a návrat na dřívější pozice, přesto se stále častěji objevuje kritika, že Barcelona začíná připomínat dostavník tažený unaveným spřežením.

Serie A 2012/2013

Jelikož ostatní soutěže již své skončené ročníky rekapitulovaly, je čas také na nej z italského calcia. V tomto shrnutí se pokusím kromě nejpozitivnějších stran italské soutěže označit také největší negativa a překvapení letošní sezony. Sezona v Itálii skončila podle papírových předpokladů...

Francouzské léto roku jedna (2/6): U zrodu vlády bohatých

Paříž a Monako - ve fotbalové Francii v současnosti neexistuje výraznější téma než přestupové (a od nové sezony snad i sportovní) dostihy těchto dvou nových velkoklubů. Co se momentálně v obou táborech děje? Jakou cestou se budou ubírat? A stojíme opravdu na prahu vytvoření "ligy dvou klubů"?

Kto zachráni slovenskú reprezentáciu pred totálnym pádom?

Po blamáži v Lichtenštajnsku je nad slnko jasné, že dvojica slovenských reprezentačných trénerov Stanislav Griga - Michal Hipp už priazeň verejnej mienky nezíska. Čo je horšie, neveria im už ani odborné kruhy a vyzerá to tak, že vo štvrtok sa ich misia pri národnom tíme skončí.

Francouzské léto roku jedna (1/6): Hlavní postavy uplynulé sezony

Před sedmnácti dny se v Ligue 1 zavřela opona za sezonou, která dost možná dostane v budoucnu nálepku přelomová. Eurofotbal pro Vás připravil krátký seriál o změnách, kterými fotbalová Francie aktuálně prochází. Jako první přichází na řadu výroční sestavy.

Peklo neseškvařilo fotbalovou vísku

K barážovým bitvám, které už takřka uzavřely klubovou sezónu v Německu, se pár poznámkami vrací Václav Procházka, komentátor české verze Eurosportu.

Svíčky sfouknout, padesátiletá bundesligo

Jubilejní padesátý ročník bundesligy je minulostí a nastává tedy čas bilancování. Jakou sezónu prožily jednotlivé týmy? Jaké heslo by ji nejlépe vystihlo? Kdo byl nejvýraznější postavou? Ohlédněte se společně s komentátorem Eurosportu Tomášem Petrem.

Bundesligové All-Stars 2012/2013

Jubilejní padesátý ročník německé nejvyšší soutěže je takřka za námi, zbývají odehrát poslední dva barážové duely, ještě předtím se však trochu ohlédneme. Jako tradičně si pro vás bundesligoví redaktoři připravili ideální jedenáctky a několik doplňujících kategorií...

All-Stars Premier League 2012/13

Jelikož tentokrát koncovka Premier League neslibuje drama na tolika frontách a nehty si budou kousat akorát fanoušci Arsenalu a Tottenhamu, rozhodl se EuroFotbal vlastními výběry hvězd vyplnit již ono čekání na závěrečné kolo. Další novinkou je exkluzivní přizvání odborníka z řad čtenářů Ondřeje Hrubého...

Bundesliga stále baví

O titulu se v Bundeslize letos rozhodlo rekordně brzy. A vlastně ještě dávno předtím, než bylo jasné, že Bayern nemůže být předstižen, "se vědělo", že to budou právě Bavoři. Krátké ohlédnutí za letošní sezonou přináší komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Evropské poháry: Odměna i komplikace

Německý fotbal se zásluhou Bayernu a Dortmundu těší velké úctě v celé Evropě. V letošní sezoně se hned několik papírových outsiderů podívalo na pohárové pozice, ale ne vždy rychlý vzestup znamená výhru. Na minulá představení překvapivě úspěšných celků bundesligy se dívá komentátor Eurosportu Honza Homolka.

Bramborová brigáda a úprk z Titaniku

Je to paradoxní - německého mistra letos známe s abnormálním předstihem a další dvě místa na pomyslném stupni vítězů už jejich současným držitelům taky nejspíš nikdo nevezme, a přesto je před námi navýsost dramatický závěr Bundesligy. Ten vyhlíží komentátor Eurosportu Radim Bártů.

Bundesliga na vzestupu?

Když se zeptáte fotbalového fanouška, která liga je nejlepší, většina bude tvrdit, že španělská nebo anglická. Jen málokdo odpoví: "Je to německá Bundesliga." Ale vlastně proč ne?

Perný květen v Ligue 1: Část 2. (boj o poháry)

Ve druhé prognóze pro závěr sezony ve Francii se tentokrát podíváme na druhý konec tabulky, kde se rovněž dějí zajímavé věci - ač o titulu je zřejmě rozhodnuto, stále se hraje o vstupenky do Ligy mistrů i Evropské ligy.

Perný květen v Ligue 1: Část 1. (boj o záchranu)

Francouzská nejvyšší soutěž sice letos díky nástupu PSG postrádá drama závodu o titul, ale to neznamená, že se v jiných částech tabulky nebojuje tvrdě o každý bod. Záchranářské starosti musí reálně řešit hned sedm týmů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele