Analýza: PSG přečíslilo střed zálohy Chelsea

12.03.2016, 17:10
Názory a komentáře
V otevřeném, ofenzivním a poměrně vyrovnaném osmifinále Champions League se nakonec z postupu radovali hráči Paříže poté, co se jim díky brankám Rabiota a Ibrahimoviče podařilo stejně jako v domácím prostředí zvítězit 2:1.

Na Stamford Bridge se dlouho hrál vyrovnaný a ofenzivní fotbal, který již v první půli přinesl dvě branky - nejprve poslal hosty do vedení Rabiot, načež za Chelsea stav srovnal Diego Costa. Druhá půle dlouhou dobu slibovala pořádné drama, domácí měli pár příležitostí ke vstřelení potřebné druhé branky, avšak gól Ibrahimoviče ze 67. minuty duel definitivně rozhodl.

Sestavy

Chelsea se v obraně musela obejít bez dlouhodobého maroda Kurta Zoumy a stále ještě nevyléčeného Johna Terryho, kvůli čemu stoperský post obsadila dvojice Cahill - Ivanovič. Nepřesvědčivého Babu Rahmana pak na levém kraji poměrně překvapivě nahradil Kenedy. Diego Costa se nakonec stihl uzdravit a mohl tak vést do boje útok londýnského celku.

obrázek

Lodivod PSG, Laurent Blanc, se musel obejít bez suspendovaného obránce Auriera a zraněného záložníka Verrattiho, kterého v základní sestavě nahradil Rabiot. Další otazník visel nad startem Matuidiho, který ale nakonec byl fit.

Špatná organizace zálohy Chelsea

Samotné utkání začalo ve velkém tempu a po úvodní šanci Diega Costy začala Paříž kompletně dominovat. Velmi snadno se ji podařilo přehrát záložní řadu domácích a využít problémů, které se ve hře Chelsea objevovaly.

obrázek

Na uvedeném obrázku můžeme zřetelně vidět individuální orientaci křídelních hráčů Chelsea v defenzivní činnosti. To ve výsledku znamenalo, že se tito hráči nezapojovali do nějakého zónového bránění, místo toho se soustředili pouze na pohyb krajního beka soupeře, kterého měli osobně bránit.

Taková strategie měla ovšem proti hernímu modelu Paříže jen malou šanci na úspěch - krajní obránci hostí totiž zaujímali pozice vysoko na polovině soupeře, což znamenalo, že byli krajní záložníci Chelsea zatlačeni do velmi defenzivních pozic - v podstatě se pak na hřišti vytvořila defenzivní šestice. Zároveň vznikl ve středu pole velký prostor, který dva, občas tři (v momentech, kdy se Willian aktivně zapojoval do bránění) střední záložníci Chelsea nebyli schopni efektivně pokrýt.

Hosté si navíc ve středové zóně prakticky neustále vytvářeli přečíslení. Lucas Moura ani Angel Di Mária totiž nepůsobili v blízkosti postranní čáry, ale chytře si hledali právě otevřené prostory mezi středním a krajním záložníkem Chelsea, kde pak mohli převzít přihrávku, prolomit presink soupeře a atakovat defenzivní linii. PSG mělo v této klíčové zóně takřka neustále výhodu 4 mužů proti 3, díky čemu neměli hráči Chelsea žádný přístup k míči, nemohli efektivně napadat či se pokusit odebrat míč, což bylo příčinou úvodní dominance hostí.

obrázek

Úvodní brance předcházel právě takový moment - Paříž těžila z výhody jednoho muže uprostřed pole, dále využila netaktického vystoupení Fabregase (pokud jste v daném prostoru v početní nevýhodě, neměli byste se pokoušet aktivně napadat hráče s míčem, jelikož existuje velká šance, že vás soupeř vykombinuje), což Di Máriovi otevřelo cestu k brance soupeře. Nutno ještě podotknout, že nastalou herní situaci vyřešila obrana Blues velmi špatně, jelikož se Kenedy i Ivanovič rozhodli vystoupit, což rozhodilo Cahilla, díky čemu pak měl Ibrahimovič doslova moře času a prostoru na finální míč.

Postupem času dokázala Chelsea tuto početní nevýhodu dorovnat díky vystupování krajních obránců - když se Di Mária či Lucas Moura objevil ve zmíněném prostoru, obsadil jej krajní obránce a Paříž již tak nemohla snadno hrát skrz zálohu londýnského týmu.

Nemyslím si ale, že můžeme dogmaticky tvrdit, že je individuální orientace hráčů na křídle vždy na škodu. Pravdou je, že mnoho týmů v Premier League přesně takové organizace v defenzivní činnosti využívá. Navzdory tomu si ji dovolím označit jako tu nejjednodušší, kterou protivník může několika snadnými prvky přehrát. Ne vždy se tak tomu ale stane, což můžeme dokumentovat na ligovém duelu Manchesteru United s Arsenalem, který rudí ďáblové i přes kompletní individuální orientaci v záložní řadě (středoví i krajní hráči) dokázali vyhrát.

Defenzivní organizace PSG

Ani defenzivní organizace hostí nebyla úplně bezchybná - stejně jako v případě domácích byli i křídelní hráči Paříže orientováni individuálně na svého krajního obránce, akorát s tím rozdílem, že poměrně často zůstávali v ofenzivní pozici (svého krajního obránce nechali postupovat vpřed osamoceného), kde vyčkávali na příležitost k rychlému protiútoku.

obrázek

Díky agresivnímu napadání, které Paříž v úvodní části zápasu aplikovala, pak také v některých momentech vznikaly pro soupeře výhodné pozice mezi liniemi, do kterých si mohl Costa či jeden z ofenzivních hráčů seběhnout.

Navzdory tomu byla stabilita defenzivního bloku hostí lepší zejména ze 2 důvodů. Jakmile si ofenzivní hráč Blues seběhl do prostoru mezi liniemi, kde následně přebíral přihrávku, obvykle jej okamžitě atakoval stoper PSG, který neváhal a z obranného bloku proti míči vystoupil (stopeři Chelsea naopak vyznávají pasivnější styl).

obrázek

Zároveň mohla Chelsea využít stejných prostorů, které sama v úvodní fázi tak často nabízela - tedy místa mezi středovou trojicí a krajním hráčem. Nicméně PSG dokázalo na podobné situace lépe reagovat - protože měli oproti Blues obrácený trojúhelník v záloze (1 defenzivní záložník a 2 po jeho stranách), měli v této oblasti lepší horizontální pokrytí prostoru a v případě přihrávky (zde na volného Pedra) se dokázala jejich záloha rychleji přemístit a hráče s balónem donutit, aby jeho následující pas či průnik směřoval do kraje, kde se nacházejí strategicky méně výhodná místa.

Hosté náchylní ke ztrátám míče

Domácí začali utkání v poměrně hlubokém bloku, ovšem zhruba od 20. minuty svůj přístup pozměnili a začali intenzivně napadat především v záložní řadě. Bylo však překvapivé, že tento aktivní přístup nadělal hráčům PSG tak velké problémy - začali být totiž hodně náchylní ke ztrátám míčů, čímž několikrát darovali soupeři šanci k velmi nebezpečnému protiútoku. Především Thiago Motta vyrobil řadu laciných chyb - postupem času měl opravdu velké problémy s rychlostí a dynamikou napadajícího Williana či Pedra, kteří operovali v jeho blízkosti.

Zajímavé také bylo, že Chelsea dokázala zhruba od 20. do 60. minuty získávat míče i nekoordinovaným, individuálním napadáním, které se odehrávalo zejména ve středu pole. Pokud Paříž ztratila míč u jedné z postranních čar, obvykle k tomu byla svým soupeřem donucena - ten ji totiž nejprve uzavřel výhodné možnosti pro přihrávku a následně atakoval hráče s balónem. Nicméně uprostřed hracího pole šlo často jen o individuální aktivitu protivníka nejblíže hráči s míčem, což slavilo úspěch hlavně kvůli technickým chybám či pomalým reakcím.

obrázek

Vyrovnávací branka může posloužit jako ideální příklad - nejprve se Chelsea podařilo Rabiota uzamknout u postranní čáry a vynutit si ztrátu míče (jeho přihrávka byla zblokována). Balón se ovšem odrazil znovu na jeho kopačky, přičemž se mu tentokrát podařilo zahrát přesný balón na Thiaga Mottu, čímž prolomil presink Chelsea. Motta měl v danou chvíli další tři možnosti pro přihrávku na spoluhráče v nebezpečných místech, kteří už mohli rovnou atakovat defenzivní linii Blues. Jenže daný pas nedokázal vykonat dostatečně rychle a napadající Pedro mu dokázal míč odebrat.

Závěr

Na odvetu osmifinále Champions League šlo o poměrně otevřené střetnutí, kdy si oba celky našly poměrně dost prostoru v záložní řadě. Ačkoliv měli i hosté své vlastní problémy, byl jejich defenzivní blok přece jen stabilnější, díky čemu také slavili postup. Po vedoucí brance Ibrahimoviče na 2:1 bylo rozhodnuto a utkání se jen dohrávalo.

Autor: články čtenářů / Víťa Srp

Komentáře (296)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To musel dát práce, přitom taková blbost.

Reagovat
Mass

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Vitasrpovi články by tu mohly bejt pravidelně.

Reagovat
nani92

futbal si treba užívať nie ho sústavne analyzovať

Reagovat
smazaný uživatel

na tom něco bude..

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

z toho by pan Hřebík radost neměl

Reagovat
Miguel19

Pěkný článek k FA Cupu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já Víťu jako fanošuka uznávám, ale na můj vkus z toho dělá trochu moc velkou vědu jakože taky si rád pokecám o tom, jak je který hráč platný pro tým, kolik zkazí přihrávek nebo jak si umí zpracovat balon, ale když se z toho dělá kvantová fyzika, tak se z toho už pro mě vytrácí zábava.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys nebyl dobrej trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se o takovou pozici neucházím. On každý fanoušek fotbalu neaspiruje na pozici kouče, stejně jako každý nadšenec do hudby nechce hrát na fagot v FOK.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, promiň, už se to nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

tam zábava začíná

Reagovat
Whitemedia

Víťa je na vyšším levelu, než ty naše tzv. hospodské rozbory si jenom procvičuje, až si bude dělat trenérskou licenci.

Reagovat
fantomas

Tak pokud je tohle pro tebe kvantová fyzika, to nevim, co bys dělal, kdyby ti někdo začal vykládat vědu za modelem expected goals a podobných věcí, co fotbal pomalu přebírá z amerických sportů.

Reagovat
smazaný uživatel

Řeknu ti, co bych dělal - nečetl bych to.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš se to všechno zveličuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Však je taky hezký to vidět z trochu profesionálního úhlu

Reagovat
Hokaido

Mně to baví číst. Je zajímavý, o kolik víc on v tý hře vidí. Pak by mě samozřejmě zajímal nějakej taktickej rozbor nebo příprava od nejlepších trenérů světa. Třeba Mou, SAF nebo Guardiola, to už musí být strašný psycho.

Reagovat
Hokaido

*mě

Reagovat
vitasrp

Tohle je třeba Boasův report pro Mourinha, čili profesionální práce na tý víceméně nejvyšší úrovni.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01927/art18-1_1927022a.pdf

Reagovat
icka

Takovej maras

Reagovat
Miguel19

Chelsea FC ‏@ChelseaFC 1m1 minute ago

Chelsea team today: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Kenedy; Mikel, Matic; Willian, Fabregas, Pedro; Diego Costa. #CFC

Chelsea FC ‏@ChelseaFC 27s28 seconds ago

Chelsea subs v Everton: Begovic, Baba Rahman, Terry, Loftus-Cheek, Oscar, Traore, Remy. #CFC

Reagovat
Miguel19

Costa hrál v týdnu se zraněním, díky tomu střídal, tak ho preventivně nasadíme i v sobotu. Očekávám, že ve 30. minutě střídá..

Reagovat
spider_8

On je takovej bejk, že chce hrát pořád. Navíc tohle je teď pro nás nejdůležitější zápas sezony, není důvod ho šetřit na ligu.

Reagovat
Whitemedia

Begovic pls, chudák..

Reagovat
Error

A zas...

Reagovat
raduinho

Pato ani na lavičce...

Reagovat
Whitemedia

Vždyť ten si u nás nekopne Raději, ať nastupuje Traore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Tahle hostovačka bude legendární

Reagovat
smazaný uživatel

Mikel Matič, tak to zase budu nadávat jak prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Snad ten Mikel po sezoně půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si klidně zůstane, ale ať přijde konečně někdo kvalitní místo něho...

Reagovat
smazaný uživatel

Zabírá až moc cenné místo až moc dlouho, musí jít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Begovic uz asi prosedi zbytek sezony....

Reagovat
smazaný uživatel

Super rozbor. Ďakujem.

Reagovat
Murtago

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kiwwi

who cares preco je to pod PL

Reagovat
Whitemedia

Aby bylo kde psát o zápasu Chelsea-Everton

Reagovat
smazaný uživatel

To je aj tak Fa Cup

Reagovat
Whitemedia

A myslíš si, že tu budu lozit kamsi do sekce FA Cup?

Reagovat
Whitemedia

Prostě se článek patřící do sekce LM zařadil pod PL, aby bylo kde psát o FA cupu, hotovo.

Reagovat
fantomas

Už tam neni :-*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Tak teď si to celé podělal, klasicky..

Reagovat
fantomas

Máte to v nepřehlédněte, nebreč.

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Pane bože, co se to tu rozjíždí? Vždyť je to zajímavý a jiný rozvoz, než nám tu může kdokoliv nabídnout. U mě dobrý.

Reagovat
off-olda

*rozbor

Reagovat
avicii

dava novasport FA cup?

Reagovat
Whitemedia

prý nova sport 2.. jsem až do dneška nevěděl, že tv žumpa udělala i druhý sportovní kanál..

Reagovat
mul

ja pri finale COC

Reagovat
spider_8

Ještě to dávají na německým Eurosportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Prase Barry bez karty.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa má nohu v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Kokot Barry do neho vletí ako zmyslov zbavený a on dostane žltú...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Si dělá prdel ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Hned při první příležitosti. Oliver

Reagovat
smazaný uživatel

je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Oliver je Pažout!

Reagovat
vladis271

fašista je to

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Diego, idú po ňom

Reagovat
off-olda

Už mu dej kartu ty idiote.

Reagovat
Whitemedia

Barry tu kartu nedostane?

Reagovat
smazaný uživatel

Everton slušné prasce zatiaľ, len čo je pravda.

Reagovat
Zaschrona

Nejlepi atmosfera na Goodisonu v cele sezone, zatim super

Reagovat
off-olda

Away fans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Whitemedia

Oukej, dnes se bude asi prasit

Reagovat
Whitemedia

Costa

Reagovat
Miguel19

Nepadej Lennon.

Reagovat
off-olda

Vyšlápl ho.

Reagovat
Miguel19

Já vím.

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Do ofenzivy zatím nula nula nic..

Reagovat
smazaný uživatel

+ tá naša obrana pôsobí hrozným dojmom. Šťastie, že je Everton taký lemplavý v útoku zatiaľ.

Reagovat
Whitemedia

Od naší obrany nečekám nic, protože je složená mizerně.. ale ten útok by už něco předvést mohl..

Reagovat
smazaný uživatel

V útoku nám chýba jeden hráč. S Mikelom a Matičom v strede nečakám zázraky ani v útoku.

Reagovat
I am Mancunian

kenedy

Reagovat
Error

Teď Jagielka udělal hroznou blbost, no bohužel Kenedy ještě větší.

Reagovat
Miguel19

Fabregas je úplně mimo na tom AM..

Reagovat
Whitemedia

A pak to tak i vypadá no, si ani nejsme schopni přihrát..

Reagovat
Miguel19

Everton neví.

Reagovat
Miguel19

Pedro teď přemýšlel jak šikovně zasimulovat, až mu to uteklo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si říkal, jestli se tam z toho posral nebo co.

Reagovat
Whitemedia

Costa dnes v lese, neměl vůbec hrát v základu..

Reagovat
off-olda

Everton má v piči?

Reagovat
Miguel19

Jagielka se diví

Reagovat
Whitemedia

Mikel je u rozhodčího vždy první

Reagovat
Miguel19

Škoda že není tak rychlý u bránění..

Reagovat
samson192

aspoň niekde je rýchlejšie než protihráč

Reagovat
Whitemedia

Dělá si ten pomezní prdel? Zamávej tím praporkem!!

Reagovat
vitasrp

Zatím je to opravdu otřesnej fotbal, to je asi tak nejvíc, co k tomu můžu říct.

Reagovat
off-olda

Reagovat
Trapper

Přišel jsem až teď, někdo souhrn jak to vypadá?

Reagovat
Whitemedia

Děsivě.

Reagovat
Whitemedia

Hele fakt nevím, co chceš slyšet o poločase, který vitasrp okomentuje jednou větou

Reagovat
Trapper

Ještě jsem jeho koment neviděl, moje blbost, mohl jsem si ušetřit psaní.

Reagovat
Miguel19

Hrozně mi to připomíná hru CSM. Jde jenom o to, abys naházel 11 hráčů do hry, je jedno kam, někomu klikneš pásku a pak čumíš do obrazovky jak to dopadne.

Žádná taktika, systém, nic..

Reagovat
samson192

CSM

Reagovat
vladis271

S družstevníkom Báč som vyhral 5 krát po sebe LM.

Ale podvádzal som.

Reagovat
Zaschrona

Od te doby, co jsme prakticky prestali presovat, tak to byla hrozna bida. Snad to tam prijde Besic trochu rozpohybovat. Ale libi se mi, jak se nebojime hrat tvrde a durazne, je tam videt trochu rozdil oproti minulym zapasum.

Reagovat
Whitemedia

a teď bych poprosil o fotbal..

Reagovat
Whitemedia

Pedro

Reagovat
Whitemedia

Gary

Reagovat
off-olda

Ty vole, když jsem viděl rozběhnutého Cahilla, viděl jsem jasnou redku. Zvládl to ale parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

To je katastrofální fotbal prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne. Jenom je tam až moc dobrých defenzivních zákroků.

Reagovat
Miguel19

Roh

A má to před sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Jsem před tímhle zápasem vážně neměl koukat na Barcelonu.

Reagovat
Whitemedia

Costa ty vole..

Reagovat
off-olda

Tak jako...Těžký tohle trefit...

Reagovat
Whitemedia

Však já vím, to jsou jen emoce, víš jak

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

Costa by z vápna prostě nemel ani vylézat, on neumí nahrát ani přenést hru nic a stejne se o to pokouší pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to teď světově přenesl...po brankové čáře

Reagovat
Miguel19

Za chvíli smrtelně udeříme.

Reagovat
Miguel19

Proč má jako Everton míč?

Reagovat
Whitemedia

Protože se Costa zvedl jako první.

Reagovat
off-olda

Oliver je úplně mimo realitu.

Reagovat
vladis271

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

*Ol!ver

Reagovat
icemike

Reagovat
Error

Ďábelské tempo.

Reagovat
off-olda

A zase. Co proboha Pedro udělal?

Reagovat
Miguel19

Barry už asi 6. faul

Reagovat
Zaschrona

Kral taktickych faulu

Reagovat
Whitemedia

Jo a na naší straně je to potom Kenedy

Reagovat
samson192

Jeho aj s tou píšťalkou tak akurát dať na križovatku

Reagovat
off-olda

Vrahu.

Reagovat
Whitemedia

S tím, jak dnes všechno píská úplně naopak, by to nebylo dobré řešení

Reagovat
Whitemedia

Jůů, Oscar, ten mi tam dnes chyběl

Reagovat
off-olda

Tak na Oscara tu všichni čekáme, díky Guusi.

Reagovat
Whitemedia

rozhodne

Reagovat
off-olda

Otázkou tak zůstává, v čí prospěch.

Reagovat
papanegra

To vážně už na EF píše někdo jako Oliver? To svět se posral a EF bude bulvar, rovnou k tomu pusttě kiwwiho a vrbejku

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

Matič je fakt komediant tuto sezonu.

Reagovat
Zaschrona

ROMELUUUUUUUUUUUUU

Reagovat
Whitemedia

Lukaku no

Reagovat
Trapper

PAnebože...

Reagovat
kiwwi

Lukaku wau

Reagovat
Whitemedia

V jeden týden vypadneme z LM i FA cupu, ideální řešení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Chelsea :DTo je parodie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanovič, Azpi, Mikel a Cahill, to je něco neskutečného, co předvedli teď

Reagovat
spider_8

Reagovat
spider_8

Tohle bylo naprosto příšerný bránění, stínování nic víc.. Podlě mě Lukaku nic úžasnýho nepředvedl, prostě jen obešel kužely

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
samson192

mne sa to sekne

Reagovat
off-olda

Lukakůůůůů Cahill se točí ještě teď. Nádherný gól.

Reagovat
Error

Obrana v čele s Cahillem na kolotoči, Lukaku respekt žádný. Paráda, sezóna definitivně v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Budúca zrejme tiež.

Reagovat
kiwwi

ale teda to otacanie sa Cahilla ty vole, sak to sa v pripravke vyucuje, ze sa nemoze hrac otocit na pravej strane po lavej ruke

Reagovat
vitasrp

Od Obiho byla ta přihrávka na Oscara přímo famózní, to prostě nemohlo dopadnout jinak než ztrátou míče.

Pak měl samozřejmě přijít taktickej faul v tom kraji, nechápu, co tam vymejšleli.

Reagovat
Coutinho10

ten Lukaku je neskutecne vykoupal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

R O M E L U ! ! !

Reagovat
vitasrp

Courtois se zjevně rozhodl, že do konce sezóny opravdu vůbec nic nechytí.

Reagovat
vitasrp

To je fakt letos naprosto příšernej brankář.

Reagovat
raduinho

Je šílenej. Nálepka jednoho z nejlepších gólmanů na světě je pryč.

Reagovat
Cipinho

Já nechápu, jak tu nálepku vůbec mohl někdy mít.

Reagovat
raduinho

Tak on v Atléticu zářil a vyhrál s ním všechno kromě LM. K tomu je mladej což ho vyhypovalo do jiných sfér na které ted reálně má. Když vidím jeho výběhy a vykrývání prostoru tak se modlím aby hráči soupeře netrefili branku. Navíc je dost pravděpodobný, že se jen prostě veze s celým týmem, který je ve srabu. Ale od brankáře jeho kalibru prostě očekáváš, že chytne něco navíc což letos rozhodně neplatí.

Reagovat
Whitemedia

Proč by se snažil, je očividně nedotknutelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Remy? WTF?

Reagovat
off-olda

Černej bůh.

Reagovat
kiwwi

LUKAKU

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
Whitemedia

Super sezona, díky hoši, zasloužíte zvýšit plat

Reagovat
Coutinho10

ouuu a dalsi to je pan proste skvela pomsta Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Nech sa páči. Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

prvy gol Oscarov...chlapec strati loptu a vyklusava

Reagovat
Zaschrona

Barry je kraaaaaal

Reagovat
slavex

Jako že vyprovokoval Costu už svým několikátým žlutým faulem v zápase a přitom je pořád bez karty? Opravdu král

Reagovat
Zaschrona

Jo, presne tak.

Reagovat
mojmira

Reagovat
Usty

lekce z pokrytectví

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
slavex

ha boží mlýny melou

Reagovat
Usty

Mikel Courtois

Reagovat
kiwwi

Costa

Reagovat
Error

Ho měl pořádně vyliskat...

Reagovat
Coutinho10

Costa nezvlada

Reagovat
Miguel19

Hlavně že má Obík 95% úspěšnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Mikel je prostě kužel, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa To je prostě debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sa celkom krotil. Za Mourinha by mal tie ústa aj krvavé hádam

Reagovat
mojmira

Reagovat
kiwwi

boha jeho, to je normalne neandrtalec ten Costa...jeden by z neho grcal

Reagovat
vitasrp

Hezky ho dneska Olover chtěl vylejt, tak gratuluju.

Reagovat
Higi

Už bylo na čase.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej říkáš, že za tohle neměl jít ven?

Reagovat
vitasrp

Stoprocentně měl dostat žlutou kartu, ta první byla úplnej joke, ale samozřejmě je to Costova chyba, nemá se žlutou dělat takový píčoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Od kdy jsou ruce v obličeji úplnej joke?

Reagovat
Higi

úplnej joke asi ne, když v tom souboji dával loket protihráčovi k hlavě, jasnej úmysl tam zase byl v opakovaným záběru...

Reagovat
vitasrp

A jinak jestli ho snad ještě kousnů, tak je to turbo idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládáš.

Reagovat
kiwwi

ako sorry, ale ty by si ho za toto nechal na ihrisku?

Reagovat
vitasrp

Objektivně je pravda, že v tom momentu mohl dostat klidně tak tři žlutý karty najednou, asi fakt není, co řešit.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
mojmira

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konecne niekto kto ma gule

Reagovat
Cipinho

Já nechápu, jak může mít za kariéru tak málo červených. Asi se ho vždycky bojí, jinak si to nedokážu vysvětlit, já bych ho poslal ven každej zápas

Reagovat
Higi

COSTA spravedlnost

Reagovat
afc

Kokotko, Costa

Reagovat
Usty

Ideální Tohle je prostě sezóna úplně na ko*ot.

Reagovat
smazaný uživatel

Costaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

1. gol Oscara, 2. gol celé obrany, která radši zvedne ruku než aby zamakala dozadu...

Reagovat
smazaný uživatel

BARRYYY KARMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Zaschrona

Barry

Reagovat
Orlandiiik

COSTA

Reagovat
Trapper

Barry

Reagovat
off-olda

Barry červená zhruba o 70 minut později.

Reagovat
smazaný uživatel

První gól Oscara. Já už ho tam prostě nemůžu ani vidět. On ztratí míč a pak si vyklusává jak při tréninku. Facku bych mu dal... Courtois letos, to je taky něco strašnýho ... Přijde mi, že se z něj stává fakt průměrnej brankář. Na tuhle sezónu už fakt kašlu, nervy jsem si pocuchral už až až... Humus velebnosti.

Reagovat
vitasrp

Oscar dostal naprosto kriminální míč od Mikela, to jinak fakt nemohlo dopadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohlo? Však s tím nic neudělal, jako byla to těžká pozice, ale následně vypustit i ten sprint dozadu? Kdyby fauloval, tak by to gol prostě nebyl.

Reagovat
vitasrp

Sprintovat dozadu samozřejmě mohl, stejně tak mohl Ivanovič nebo Azpilicueta faulovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o ten přístup, kterej je od Oscara fakt na přeshubu. Fakt už mě tou laxnostní neskutečně štve.

Reagovat
smazaný uživatel

Obranná práce byla tristní, co si budeme povídat. Pro mě je větší problém, že Oscar přijde v 74. minutě a pak ledabyle přijde o míč takovouhle přihrávkou a není schopný ani udělat taktický faul či se vrátit s tím hráčem. To je neodpustitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak to aspoň někam odkopnu a né že odevzdám soupeři a pak si tam klusám jak na louce.

Reagovat
vitasrp

Ale takhle ti fotbalisti nepřemejšlí, nejsou jedni z nejlepších kvůli tomu, že by ve složitější situaci odkopávali balóny na tribunu.

To, že pak klusal, je samozřejmě problém.

Reagovat
smazaný uživatel

viz. o dva příspěvky výše... Jde mi o ten přístup. Takhle se nebojuje o otočení výsledku.

Reagovat
smazaný uživatel

jj oscar toto robi casto, ten maly zmrd si mysli ze je nenahraditelny asi, strasne mi robi nervy celu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten security guy tam teď ležel jak na pláži

Reagovat
slavex

Co k tomu říct no. Tragická sezona se všim všudy. Opravdu už ale nemůžu vystát Oscara. Zahraje jeden dobrý zápas a pak je na dalších 10 úplně, ale úplně tragický. Vrchol všeho je, když nastoupí z lavičky, kdy by člověk čekal, že bude makat, ale ne, on nepředvedl v podstatě nic. Ani tu bojovnost.

Costa je magor, že udělá takovou kravinu s kartou, ovšem Oliver už mi taky leze krkem. Co ho vidím, tak píska jak idiot. Dnes pískal na obě strany kolikrá úplné nesmysly, nebo naopak nepískal co měl. Že vydržel Barry tak dlouho na hřišti taky nechápu. Ale to je vedlejší. Hlavní je, že jsem hráli zase docela tužku.

Reagovat
Orlandiiik

https://streamable.com/47e6 Co ten pokus o kousanec ?

Reagovat
Higi

on do něho naletí, chce ho kousnout a pak ho začne plácat po zádech ten je vychcanej až to pěkný není

Reagovat
smazaný uživatel

Nervy... poľahčujúca okolnosť.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ADM

Jak mu naletel bradou na rameno ....skoro sam seba vypol

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

co to jako je?

Reagovat
smazaný uživatel

Ktovie ako by to vyzeralo, keby sme hrali až zajtra.

Každopádne sme to dnes mohli rozhodnúť aj bez ohľadu na to. Everton nebol až tak dominantný, ako by sa dalo čakať. Stačilo by mať v útoku o jedného útočného hráča viac a dať Fabregasa na DM vedľa Mikela/Matiča (tam je to jedno, tragický sú obaja).

Reagovat
vitasrp

Zasloužený. Kromě střely Williana z přímáku jsme snad nevystřelili na kasu. Celkově to sice bylo utkání, ve kterém nebylo moc kvality, ale Everton si nakonec vypracoval větší šance.

Jak dlouho nám bude chybět blázen(za předpokladu, že nedostane nějakej extra flastr za ten možný pokus o kousnutí)? Mělo by to být snad dva zápasy, ne? Tak to si aspoň zahraje Traore, cožje jediný pozitivum dnešního večera.

Reagovat
pepinho2

A co to odplivnutí?

Reagovat
vitasrp

Neviděl jsem

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se o nějakých konkrétních posilách?

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini, Naingolan a Pjanic

Reagovat
Miguel19

Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

O ňom sa nemluví a po takej sezóne ani nebude.

Reagovat
Miguel19

Já o něm mluvím

Reagovat
Zaschrona

Velka parada, konecne zase od toho zpackaneho semifinale LC vetsi davka optimismu vzhledem k vysledku v zapase. Uz jsme relativne blizko z tehle dost bidne sezona udelat nakonec velmi uspesnou. Dost mozna nejklicovejsi dosavadni Martinezuv zapas u nas a zvladlej. Super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zostavu som teda vôbec nepochopil. Neprerotovať to oproti LM Dneska bola ideálna príležitosť pre Begovica, Babu, Cheeka, Traoreho/Remyho na základ.

Reagovat
vitasrp

Jo, to určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie bolo nasadiť ten istý tím, ktorý pred 3 dňami vypadol z LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Přijde mi poměrně logický, že v nejdůležitějším zápase zbytku sezón se pokusíš nasadit to nejlepší, co máš k dispozici.

Begovič teda chytat mohl, proti tomu nic nemám, ale Loftuse nebo Traoreho by místo Mikela/Matiče a Costy nasadil jenom úplnej magor.

Reagovat
smazaný uživatel

Stredová dvojka Mikel Matic teda narobila Evertonu nemalé problémy, to ti poviem.

Reagovat
vitasrp

Zatímco Loftus soupeře doslova trhal na kousíčky, kdykoliv nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Si si vedomý koľko minút odohral, že ano? A stále lepšie riešenie ako vedľa seba postaviť Matica s Mikelom ku takej deravej obrane akú ma Everton pod Martinezom.

Reagovat
vitasrp

Moc dobře vím, kolik toho odehrál, zároveň taky moc dobře vím, co v tom čase předvedl. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo nějaký lepší řešení.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

+ Sa dalo čakať, že tí hráči budú psychicky dole a u Costu som narážal na jeho zranenie zo stredy.

Reagovat
vitasrp

Costa samozřejmě hrál se zraněním, ale je to o parník náš nejlepší útočník, tak je celkem logický, že jsme jej pro tenhle důležitej zápas potřebovali.

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, toho Costu beriem, ale dnešná zostava nepredviedla dokopy nič, čo som aspoň ja tak trochu čakal..

Reagovat
johan14

Rozbor za 1. Pošlú to Hiddinkovi.

Reagovat
Talker

Je tak nějak symbolické, že poslední šanci na poháry nám vzal Lukaku... Je škoda, že z LM nás nevyřadil KdB hattrickem, to by bylo už úplně na ránu.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Talker

Jinak co mě "překvapilo", tak Lukaku má o 10 golů více než Costa za ty 2 sezony - 45x35... Když se k tomu přičte, že je o půl dekády mladší...

Reagovat
smazaný uživatel

A to má ještě Lukaku jisté rezervy. Já jsem zvědav jak dlouho vydrží ve vysledkově průměrném Evertonu.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kvasha16

ty si tie faily musis doslova uzivat

Reagovat
Talker

Tak všichni jsme věděli, že to Mourinho dosere. Jen se nečekalo, že to dosere natolik, že prodá největší talenty a ti nás hned další sezonu popraví.

Ne, neužívám si to. Jen jsem na to připravenější. Hiddink prostě nemůže zachránit všechno, no.

Reagovat
vitasrp

Ono je v první řadě nutné, aby to chtěli zachránit hráči, což se neděje. V týhle situaci už by na tý lávce mohl opravdu sedět kdokoliv, ale vypadalo by to úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen moc nerozumím tomu obrácenýmu trojúhelníku, zdá se mi že v případě Chelsea by se ten prostor mezi krajním bekem a středovou trojkou (jak stojí Pedro na obrázku) dal pokrýt líp. Podle mě je vždycky Fabregas nebo Mikel blíž k tomu prostoru než třeba Rabiot nebo Matuidi, kteří se pohybují výš než Mikel nebo Fabregas. Ale možná nemám pravdu, rád si to nechám vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Sú k tomu ,,uhryznutiu" od Costu nejaké novšie správy?

Reagovat
Usty

Costa prohlásil, že rozhodně nekousl, Barry to potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže tak teda.

Reagovat
božský John

Vito, kdyz takhle fundovane rozebiras zapasy, tak jak to delas? Vidis ty veci hned v primym prenosu nebo se na to pak koukas zpetne ze zaznamu a zastavujes si video atd?

Reagovat
vitasrp

Zrovna v tomhle případě jsem prakticky všechno věděl už v průběhu, byl jsem totiž na stadiónu, seděl v 8. řadě horního patra, takže jsem měl precizní výhled na celý hřiště. Ono se to nezdá, ale oproti televizi, kde vidíš jenom určitou část hřiště, je to pak vážně velkej rozdíl.

Obvykle to ale funguje tak, že při sledování zápasu zjistím, kde má tým nějaký problémy, kudy soupeř útočí, případně jakým způsobem daný celek brání, no a pak si to pustím znova a snažím se na vytipovaný situace detailně zaměřit.

Třeba teď jak hraje Arsenal s Watfordem - kdybych to analyzoval, zaměřil bych se na to, proč si Arsenal vytvořil většinu svých šancí po akcích po pravé straně (jestli ji nějak přečíslují, případně jak, nebo jestli tam má Watford problém nějakýho individuálního rázu), stejně tak Watford se do finální fáze dostal zejména po dlouhých míčích za obranu z vlastní poloviny, což by teda byly věci, na který bych se zaměřil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele