Premier League v kostce (29. kolo)

08.03.2016, 00:46
Názory a komentáře
To je úprk! Nejrychlejší Liška v anglické historii se hbitě vyhýbá ranám z Kanónu a nevšímá si ani nebývale urputně dotírajících Kohoutů. Vzájemný střet v severolondýnském derby skončil remízou a Leicester díky výhře ve Watfordu unikl dvěma největším konkurentům o další dva body. Na druhý Tottenham, jenž může hořce litovat ztracené výhry nad Arsenalem, má už pětibodový náskok.

Do hry o nejvyšší příčky se po třech prohrách v řadě vrátil i Manchester City, který deklasoval Aston Villu 4:0. Parádní výkon po čase předvedl Sergio Agüero, jemuž zdatně sekundoval další spící génius David Silva. Daří se i West Hamu, který na čtvrté místo ztrácí jediný bod! Naopak Manchester United prohrál na půdě WBA a kromě zápasu k dobru ztrácí na městské rivaly ještě tři body.

Rozhodnuto však není vůbec o ničem a závěr sezóny bude z pohledu boje o poháry velmi zajímavý. To záchranářské souboje vypadají poměrně jednoznačně. Aston Villa na 99 procent sestoupí, zatímco trio Crystal Palace, Swansea a Bournemouth, jež drží minimálně devítibodový náskok na spodní trojici, je zase velmi pravděpodobně v suchu. O jedno místo na pevnině se tak nejspíš porvou pouze Norwich, Newcastle a Sunderland.

Zvláštním fenoménem uplynulého víkendu byly červené karty. Hned čtveřice fotbalistů - Coquelin, Mirallas, Milner, Mata - totiž zmizela pod sprchy po dvou žlutých kartách, z nichž minimálně jedna byla poměrně zbytečná. K nim připočtěme ještě Fonteho přímou červenou a máme pět karet. O fenoménu však mluvím proto, že pouze jeden tým (!) nedokázal v deseti skórovat a pouze dva prohrály. Liverpool dokonce po vyloučení otočil výsledek s Crystal Palace... Tak jakápak nevýhoda?
Zápas 29. kola: Tottenham vs. Arsenal

Tomu utkání z pohledu nezaujatého fanouška nic nechybělo. Tottenham měl v úvodu zápasu docela jasně navrch, ale po překrásné brance Ramseyho šli do vedení hosté. Krátce po přestávce však akcie Arsenalu rapidně poklesly po "dvojblikanci" Francise Coquelina, jenž Gunners na víc než půl hodiny oslabil; a záhy mu v kabině muselo být fyzicky zle.

Spurs totiž během sedmi minut otočili stav a nic nenahrávalo tomu, že by nějaké body z White Hart Lane měly zmizet. Jenže podobně jako Wenger a jeho svěřenci, do hlavy se nakonec mohli tlouct i fotbalisté domácího týmu. V závěrečné dvacetiminutovce totiž nepochopitelně zařadili nižší rychlostní stupeň a Arsenal zcela zaslouženě vyrovnal. Tohle derby mělo dva poražené a jen jednoho vítěze - tím byl však Leicester.



Podrobnější záznam v lepší kvalitě, včetně toho z Match of the Day od BBC, si můžete prohlédnout zde.

Gól 29. kola: Aaron Ramsey

Jeho start v základní sestavě byl leckterými fanoušky Arsenalu i mnohými dalšími považován za nesmyslný. Velšský reprezentant však dokázal opodstatnění svého nasazení naprosto parádní brankou, která dala Kanonýrům překvapivé vedení. Lišácké přihrávky Welbecka a Bellerína korunoval brilantní patičkou, jež byla pro Huga Llorise příliš razantní a přesná.



Ani střelec Tottenhamu se však nenechal zahanbit, gól Harryho Kanea byl totiž rovněž prvotřídní. Povedla se i branka dvacetiletého mladíčka Bertranda Traorého z Chelsea, která byla dlouho vítěznou v utkání proti Stoke City. Zapomenout pak nesmíme ani na elegantní zakončení Riyada Mahreze.

Zákrok 29. kola: David Ospina

Ceny 29. kola vypadají jako by snad po severolondýnském derby už žádný další duel nebyl na programu. Co naplat, náhradník za Petra Čecha vytáhl v zápase s Tottenhamem několik dobrých zákroků a jeden zcela parádní. Walkerův centr z pravé strany se otřel o holeň či koleno Erika Lamely a nebýt reflexivního hmatu Davida Ospiny, mohlo být pro Arsenal ještě hůř.

Petr Čech zapomenut? To asi ne, David Ospina každopádně předvedl proti Tottenhamu velmi solidní výkon korunovaný tímto reflexivním zákrokem po teči Erika Lamely.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 7. březen 2016


Hráč 29. kola: Sergio Agüero

Jen dva hráči v letošní sezóně jsou tak mimořádní, že byli z dosavadních devětadvaceti možností hned třikrát zvoleni coby hráči celého kola. Asi nepřekvapí, že tím prvním je Riyad Mahrez, devítinásobný účastník ideální sestavy. Tím druhým je pak útočník Manchesteru City Sergio Agüero, který v osmém kole zazářil pěti góly proti Newcastlu a v polovině ledna rozhodl duel s Crystal Palace dvěma brankami a jednou asistencí.

Proti Aston Ville se také prosadil dvakrát. Po slabším prvním poločase se do listiny kanonýrů zapsal hned po čtyřech minutách, byť u toho měl velkou porci štěstí. Micah Richards do něj totiž míč nastřelil a argentinský forvard se radoval bez většího přičinění. O deset minut později však ukázal, v čem je jeho hlavní síla. Narazil si s Davidem Silvou, míč zpracoval na prsa a pohotově procedil míč mezi přední tyčku a zoufalého Guzana. Branková konstrukce jej nicméně připravila o hattrick, když neproměnil pokutový kop.

Skvělý Výkon Sergia Agüera si můžete podrobně prohlédnout v tomto videu z dílny oficiálních stránek Manchesteru City.

Břídil 29. kola: Kevin Mirallas

Vůbec poprvé v historii Premier League v kostce se v rubrice Břídil kola objevuje jeden hráč už podruhé. Kevin Mirallas si však umístění na pranýř jednoznačně zaslouží. První žlutou kartu si vysloužil simulací, druhou nesmyslným skluzem do Cresswella. Everton sice i bez něj dlouho nad West Hamem vedl 1:0 i 2:0; a měl dokonce šanci jít z penalty do ještě vyššího vedení. Nakonec však oslabení Toffees odpadli a v závěrečné čtvrthodině inkasovali tři góly.



Sestava 29. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy patří velké díky Víťovi Horákovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Everton na hřišti West Hamu vedl už 2:0, navíc zahrával penaltu. Adrián ji však lapil a odstartoval obrat, který skončil vítězstvím Kladivářů 3:2. Vedle pokutového kopu si španělský gólman poradil s dalšími dvěma vyloženými šancemi a celkem si připsal šest zákroků.

V obranné řadě nejlepší jedenáctky kola dnes dostávají šanci především hráči, kteří se pozitivně starali o ofenzivu svého týmu. Hector Bellerín nahrál na obě branky Arsenalu, a měl tak lví podíl na remíze 2:2. Charlie Daniels korunoval výhru Bournemouthu vstřeleným gólem, ale ani v obraně nikterak nehořel.

Totéž se dá říct o Virgilu van Dijkovi, jenž remízu Southamptonu v Sunderlandu zařídil vstřeleným gólem, avšak ani jeho 12 (!) vyhraných vzdušných soubojů Saints rozhodně neublížilo. Výborně zahrál i Nathan Aké, který dělal, co mohl, aby zabránil vítězství Leicesteru na hřišti Watfordu. V klíčovém okamžiku zamezil při skórování Okazakimu, sám hlavičkoval do břevna; body však svému týmu nezachránil.

Foxes totiž mají Riyada Mahreze, který je technicky na jiné úrovni než většina Premier League. Několikrát udělal z fotbalistů Hornets (v čele s Watsonem) školáky - při jedné takové akci navíc nádherně rozhodl o vítězství. Dimitri Payet sice nebyl v mezihře tak viditelný jako obvykle, ale zápas s Evertonem zlomil gólem a asistencí. Takřka one-man show v duelu Swansea s Norwichem předvedl Gylfi Sigurdsson, střelec jediné branky a autor dvou ze tří střel Swans na branku.

Po delší době zazářil taky David Silva, jenž při výhře 4:0 nad Aston Villou asistoval u dvou branek svého týmu. Hvězdou tohoto utkání i celého kola byl však jeho spoluhráč Sergio Agüero, o jehož výkonu se více dočtete výše v článku. V útoku jej doplnil agilní forvard Bournemouthu Joshua King. Čtyřiadvacetiletý Nor nastřelil Stevena Taylora při první brance Cherries, aby po změně stran sám vstřelil i vítězný gól.
Statistické okénko 29. kola

- Manchester United po sérii čtyř vyhraných soutěžních utkáních zase jednou prohrál; porážka 0:1 na půdě WBA mrzí o to víc, že je pro Devils vůbec první na Hawthorns v historii Premier League

- West Bromwich dosáhl i dalšího zajímavého milníku - vyhrál totiž desátý zápas sezóny; co je však zajímavější, pokaždé zvítězil pouze o gól

- West Ham prohrával na hřišti Evertonu už 2:0, přesto nakonec dokázal zvítězit 3:2; zvrátit dvougólové manko se Kladivářům podařilo poprvé od února 2000

- Víte, kdo je nejproduktivnějším hráčem Premier League v roce 2016? Roberto Firmino vstřelil vyrovnávací branku v utkání na půdě Crystal Palace; celkem už po Silvestru nasázel sedm branek a na další čtyři přihrál

- Jermain Defoe přišel z lavičky a dokázal skórovat do sítě Southamptonu; potvrdil tak, že je žolíkem - specialistou, jelikož coby náhradník vstřelil v Premier League rekordních 23 branek


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (311)

Přidat komentář
Hokaido

1. pro titul Foxes

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo jasný už před sezonou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Viď! Když si neprosadil nikoho z Chelsea, dal tam alespoň zakamuflovaného Akého. Šílená tlačenka. Fujhnus. :(((

Reagovat
bbbauch

Tak ja na leicester - watford koukal a Ake podle me nic extra nehral, dal brevno a zabranil sanci no..stejne ale Leicester mel dost sanci, at uz primo ze hry nebo Huth mel minimalne 2x na hlave gol.. Ja bych tam radsi videl Hutha, cisty konto, byl nebezpecnej..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League - ideální sestava

Ideální sestava 29. kola anglické ligy: Adrián (West Ham) - Bellerín (Arsenal), Alderweireld (Tottenham), Morgan (Leicester), Daniels (Bournemouth) - Mahrez (Leicester), Payet (West Ham), Silva (Manchester City), Antonio (West Ham) - Kane (Tottenham), Rondón (WBA). (espn.com)

Naše redakce je jinde .....vlastně není, ta sestava je skoro stejná, jen samozřejmě oba hráči ze spurs tam z nějakého záhadného důvodu chybí

Reagovat
fenixLFC

alderweireld

Reagovat
B3n

hh, odkazovat se na američany u fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

To je z expresek na EF ty gumo

Reagovat
B3n

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Reagovat
Feind

kvuli takovych tottenhamu ten titul ani nepreju, delas skvelou reklamu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Kokůtek

Reagovat
smazaný uživatel

těší mě, já jsem owny

Reagovat
Gunner14

¨Zdravím Honza Kokůtek

Reagovat
Swarley

ty kvůli tomu ani nespíš

Reagovat
smazaný uživatel

Jednim slovem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

ilumináti

Reagovat
Zaschrona

Usty tentokrat prichazi s Kohouty misto Slepic a dokonce se i tentokrat vyvaroval zbytecne agresivniho jazyku na ucet Mirallase. Skoro by zaslouzil palec, ale Adrian v sestave zrovna byt nemusel, tu penaltu chytil i za pouziti podvodneho vybehnuti jeste pred kopem Romela, nic za co by zrovna mel byt ocenovan. A na bridila kola byl rozhodne jeste kvalitnejsi kandidat.

Reagovat
Wat

Však tam není jenom za tu penaltu, ne? V tom zápase chytil další tři tutovky + ostatní pokusy, který nebyly nikterak jednoduchý... Trochu objektivity, i když to bylo proti vám.

Reagovat
Zaschrona

Pokud fakt nebyl nejaky srovnatelny kandidat, tak tam byt ma, ale zase by mi prislo fajn tuhle skutecnost zminit. Ocenovani hracu, kteri si pomohli podvodem, to neni moc fer.

Reagovat
Wat

Reagovat
Hokaido

Však +- to stejný dělá asi 90% brankářů při penaltě.

Reagovat
Nikikrew

A kto teda? Ved vam tou nezmyselnou CK posral aj on zapas.

Reagovat
Zaschrona

Martinez? Ten zapas nam zvoral mnohem vic nez Kevin, prehravali jsme WHU i o deseti, nez nas Martinez stridanim posunul prakticky do deviti hracu...

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mám na pozadí puštěnej ČT Sport s magazínem Arsenalu, a zaslechnu něco o gay kanonýrech, tak zvednu hlavu co to jako je A tam nějaký turnaj homo fotbalových fanoušků a záběry ze zápasu Gay Arsenalu a Gay Tottenhamu, co měli na dresech duhovou vlajku.. tyvole, co to je?? Já jsem tolerantní člověk, gayové jsou mi naprosto fuk, ale co to proboha tohle za akci, čemu to jako pomůže?

Reagovat
smazaný uživatel

gayům

Reagovat
smazaný uživatel

No čemu...homofobní pokřiky jsou na fotbalových stadionech běžná věc a kluby se tyhle tendence snaží vymýtit všemi možnými prostředky. Tohle je jeden z nich.

Reagovat
salami

a neni spíš cílem to, aby byli homosexuálové braný jako normální součást společnosti? tohle mi přijde jak na hlavu postavený

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tyhle akce takový pokřiky jenom pozbuzujou ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Pomůže to se rozhodnout lidem, kterým jsou teplouši ukradení, je nenávidět a odsuzovat

Reagovat
Kang & Kodos

Měli jsi zůstat u klovajících slepic.

Reagovat
smazaný uživatel

Mirallas.

Reagovat
Wat

Čím dál větší magor, pořád to posouvá.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, škoda toho Stoke, už jsme mohli být 7. a být blíž evropské lize. Pořád je tu ale naděje a lepší než nehrát v evropě vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellerin za ty asistence?

Reagovat
smazaný uživatel

jako jo.. bez něj by ten Arsenal ty góly nedal. ale měl tam strašně chyb a nedorozumnění. snad je tam jen kvůli tomu, že prostě na tom postě nebyla konkurence a vařilo se z vody.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

2.veta ako od fantika. Marek pls.

Reagovat
Wat

Však to je dobrý, trefný.

Reagovat
smazaný uživatel

Trosku afektovane, moj nazor.

Reagovat
C-M@ster

Výjimečně s tebou souhlasím

Reagovat
fantomas

Zvířecí hříčky byly odjakživa Markova specialita.

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Neni nic lepšího, než slepice kopnutá do zadku, fakt mě tady bavíte

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej ty nejsi slípka, tak to už tuplem nechápu..

Reagovat
nani92

bez hráčov WBA

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dáváte přítelkyním kytku dnes nebo i něco jiného?

Reagovat
Riviera Kid

A to potřebuje vědět proto aby si věděl jestli jít se stádem?

Reagovat
C-M@ster

Spíš se chce inspirovat a možná i nenápadně připomenout, ať na svoje lepší polovičky nezapomenete.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupil jsem jí auto, takže kytku letos nedostane.

Reagovat
Swarley

nemůžeš dát takový dárek, který už může trumfnout jen další nový auto, to je taktická chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Jen inspiruju! (kde bych prosimtě já vzal na nový auto? )

Reagovat
Swarley

tak vykopeš jámu, auto zapadne a dárek je jasnej, ne?

Reagovat
Azazelo RD

Vzpomínáš na mládí a lov mamutů?

Reagovat
Wat

Netlač tolik na tu pilu.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

prsten?

Reagovat
Swarley

alespoň dostaneš půlku toho auta zpátky, ale tam všechna pozitiva končí...

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu se sexem co.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Cobra

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mada

Reagovat
fff

Preco polku? Sak to je pred manzelstvom . Kupil ho za vylucne svoje prachy, jej ho vypoziciaval a nikdy jej nebolo. Auto je jeho, hotovo.

Reagovat
Swarley

hej, som si toho vedom, ale kde je teraz vtip? v riti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Azazelo RD

Přesně. Ideální je dát ženský k MDŽ pěstí a příště, když nedostane, tak bude spokojená.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Swarley

společný večer u Ligy mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

To je nápad.

Reagovat
Swarley

jj, tam to většinou všechno právě začíná, ale i končí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, u mě už to skončilo, ale nápad to byl dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a potom anal...

ty mas narodky na MDZ?

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

dam ji co proto

Reagovat
Shevchenko

Už zase? Člověk nemá chvíli klid

Reagovat
B3n

Přivaž si mašlu na falus. To je tutáč

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Dick in a box

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Trand

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Otrlejší pustí Dickinsona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
FUnk

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zaplatim jej jedno pivo

Reagovat
widlak

Nebyla druhá branka Tottenhamu z ofsajdu - tedy ta přihrávka do rohu?

Reagovat
Usty

Nene, Gibbs se zapomněl...

Reagovat
r.mrazik

Podle zásluh....

Reagovat
r.mrazik

tohle mela byt reakce o prizpevek vys...no...ale to je vlastne jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero !

budeme bojovat do posledního kola ! hned v příštím kole navážeme a porazíme Norwich City 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

David Moyes 11/8

Nigel Pearson 11/4

Rafa Benetiz 9/2

Brendan Rodgers 9/2

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Timesu má Vardy 30mega výkupku. To nikdo nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

nech ostane tam kde je.

Reagovat
C-M@ster

Však to je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kdo by ho z těch větších klubů mohl chtít. Vždyť jemu ten styl Leicesteru maximálně vyhovuje, jinde by vyhořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proc by to nikdo nedal?

Reagovat
kiwwi

kvoli veku?

Reagovat
smazaný uživatel

kvuli veku prave jen 30m

c´mon, pri dnesnich cenach za pokemony..

Reagovat
C-M@ster

Kromě věku snižuje cenu i to, že se případní kupci bojí, že je jen jednosezónní star.

Reagovat
smazaný uživatel

znam nekolik kupcu, ktery se zrovna tohodle moc neboji a ty je moc dobre znas taky

Reagovat
Hokaido

Tss, pro Liverpool je to bargain.

Reagovat
smazaný uživatel

mozno keby je brit na lavicke

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Bournemouth skvela sezona a fakt perfektne ozivenie PL. Snad sa etabluju dlhodobejsie v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
niflheim

K břídilům bych přidal ještě Matu s Coqem

Reagovat
Usty

Kevin ale všechny překonal blbostí obou karet

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě teda Mata o level hloupější.

Reagovat
B3n

Mata při druhé žluté zastavoval break. Jasně, měl to udělat někdo jinej, je to hloupost a šel do toho navíc strašně okatě. Ale tak jako tak, ten faul, nebýt červenej, byl týmu prospěšnej.

První kartu dostal za vzdálenost při standardce, ne ? Čili bránil rychlé rozehrávce, to jeden z ofenzivních hráčů udělat prostě musí.

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
Busby babes

Matova druha byla spis nestastna. chtel odkopnout mic a byl tam pozde a trefil Fletche. Coquelinuv zakrok pro druhou zlutou byl imho nesmyslnejsi.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Usty

Mirallas dostal žlutou za simulaci. Nic hloupějšího už bejt nemůže

Reagovat
B3n

Jak může někdo říct, že bránění rychle rozehrané standardky je hloupější, než dive, nepochopím.

Reagovat
cristiano.K.

to je stejná rovina asi jako na faul na vlastní půlce,když soupeř by šel do zformované obrany. Divem aspon zkusíš něco vybojovat, Mata mohl jenom ztratit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Co je hloupyho na snaze vybojovat penaltu/primy kop/kartu pro protihrace? Je to priserne nesportovni, ale fakt to neni hloupy. Mnohem hloupejsi je dostat zlutou za kecy, za svleceni dresu pri oslave, za zdrzovani hry a spoustu dalsich veci...

Reagovat
Usty

podle mě je to nesportovní i hloupý - když to uděláš tak okatě

Reagovat
Zaschrona

Pokud se ti to nepovede a dostanes kartu, tak je to opravdu hloupy, to souhlas. Ja jen ale rikam, ze jsou jeste hloupejsi moznosti.

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
B3n

Tak ono se sice snažíš získat výhodu pro svůj tým, ale když spadneš bez náznaku kontaktu, tak to prostě hloupý je. Zvlášť v tomhle případě, kdy svůj tým svou nesportovní snahou získat výhodu, tým naopak oslabil.

Reagovat
Zaschrona

Tak z toho pohledu, ze to udelas uplne spatne, tak to je fakt hloupa snaha, to souhlas. Ale bohuzel to je v dnesnim fotbale hodne chytra moznost, kterou si muzes pomoct k (nekdy hodne velke) vyhode. Jen se to musi umet. Timhle teda nechci Mirallase nejak moc extra branit, ale mohl udelat i vetsi kokotiny, treba se nekomu snazit proslapnout koleno nebo kotnik.

Reagovat
B3n

Tak to už ale nezavání hloupostí, ale prasárnou

Každopádně konkrétně v téhle situaci prostě mohl normálně pokračovat ve hře, byl sám ve střelecké pozici, mohl nahrávat, ale místo toho ucítil poryv větru od obránce a spadl. Pro mě jednoznačně hloupější čin, než cokoliv jinýho zmiňovanýho v tomhle kole na břídila. Nemluvě o té jeho druhé žluté, ovšem tam už udělal víceméně stejnou hloupost, jako Mata.

Reagovat
B3n

A ještě bych si dovolil dodat v tomhle konkrétním případě : Rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Co takhle začít dělat tři břídilské medaile když jich je tolik?

Reagovat
Hokaido

+ klidně Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Mirallas Martinez že mu napriek tomu stále dáva priestor

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som už asi vybral, 72 000 je slušné číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale teraz maju par zapasov lahkych superov...mozno este par zapasov pockat

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez pravda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

hmmm

Reagovat
Emqick

A potřebujete ho?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale to je jedno

Reagovat
Nikikrew

Vcera som si pustil zaciatok NLD. Pekne nas Tottenham zatlacil a presoval ale to som aj cakal. Nastastie z toho az tak nic nemali. Celkom sa mi pozdaval vykon Ramseyho, naozaj bojoval ako lev a videl som proste zmenu v taktike, kedy sme presovali aj my. Myslim si, ze to AW takticky zvladol. Coq to ale absolutne nezvladol, myslim si ze v 11tich by sme mozno nejako tie 3 body uhaluzili. Kazdopadne bod dobry aj ked strata na 1 miesto.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Emqick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Free_player

Van Dijk bude taky horký zboží

Reagovat
smazaný uživatel

normálně nechápu, že hraje tak dobře, proti nám se blýskl akorát tím, že nezastavil Kanea, který šel sám na bránu

Reagovat
Free_player

Kdo letos Harryho taky zastavil ? ... já ho letos viděl asi v 7 zápasech a v každým byl suverénně nejlepší - a to i mezi obráncema soupeře ...

Reagovat
r.mrazik

jako skala fajn,ale ze by umel nejak kopat do balonu se mi v zapase proti nam nejak nezdalo

Reagovat
Usty

On má super momenty jako proti Tottenhamu nebo třeba proti nám v kvaldě za repre...

Ale většinu času je báječnej, hlavně teda na jaře. Koeman viditelně změnil hráčům jejich úkoly, zatímco Fonte rozehrává, Van Dijk chodí do soubojů (a 90 % jich vyhraje), odkopává míče a hraje tělem. Není obratnej ani moc rychlej, ale do těch věcí se moc nepouští. Navíc dává góly, takže z toho pak vyplyne, že má šest nominací Ale do team of the season bych ho přesto zatím neviděl...

Reagovat
r.mrazik

jojo...co ma delat,tak dela dobre...vyuziva dobre svoje prednosti

ale kdyz se pusti to rozehravky a jinych ekvilibristik,tak to je pak docela sranda

Reagovat
Usty

Já právě taky čumím, že hraje dobře najednou... nepovažuju ho za top stopera, ale prostě si plní svoje věci a v tom je dokonalej, takže podává senzační výkony

https://www.youtube.com/watch?v=OcLrZEbXp1E - tady u toho gólu je docela parádně vidět, jakej je to hráč - nejdřív vyhraje hlavu, přičemž sroluje dva soupeře, ale pak zazmatkuje, při návratu se zastaví a kvůli tomu nezabrání v gólový přihrávce.

Reagovat
r.mrazik

hah...dobra ukazka

ale jinak je fajn...pro Saints idealni

Reagovat
salami

Saints to prostě se stoperama uměj, Fonte taky neni žádnej zázrak a dost pravděpodobně by jinde shořel, Lovren tam byl taky špičkovej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
D.Drogba

Normálně umře tak jeden známej člověk, když tá Ramsey gol, ale když dal toto, to se bojim otevřít noviny

Reagovat
WienArsch

Nepocita se Nancy Reagan?

Reagovat
Busby babes

ji nezna...

Reagovat
D.Drogba

No obával jsem se někoho mladšího a slavnějšího

Reagovat
WienArsch

Internet si je spojuje. Takze bud tohle, nebo cele Slovensko, jak psal nekdo vyse.

https://www.dreamteamfc.com/c/s3/dreamteamfc-prod/uploads/2016/03/ramsey-nancy-reagan.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze WHU v top4 nebude. To by uz bol velky pruser mat v LM jeden velky klub a to Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

nech tam je ten, kto si to svojimi vykonmi a poctom bodov zasluzi, nie tym, akym velkym rozpoctom disponuje.

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

ved jasne tak to funguje, ale bude nuda pozerat v lm namiesto City kde bude pep, na WHU a celkovo to bude divne nevidiet tam CFC, United, Pool ani City. Asi Leicester a WHU nebudu porazat Barcelonu, Juve, alebo BVB co myslis? Jednak pride PL o body v koeficiente, bude nuda na to cumiet a ajtak vypadnu hned ako sme uz v tejto sezone videli Saints a aj west ham. Je to pekne ked male kluby porazaju bohatych ale to uz by bolo moc podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie. Proti Barce, Realu a Juve prehrávajú aj ostatné kluby ako Arsenal a United, takže sa nič nezmení. Navyše pozri na jedinú účasť Tottenhamu, ktorý to dotiahol až štvrťfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

tie top Anglicke kluby maju sancu proti nim vyhrat a to je na tom to zaujmave ze vzdy je nejaka sanca ze tie kluby dojdu daleko. Teraz su vsetky v prehodnom obdobi tak nehraju az tak dobre, ale ten rozdiel je ze tie mensie nemaju sancu ist daleko a kazdy to vie uz na zaciatku takze je to trochu onicom a je velky rozdiel hrat dobre v europskych sutaziach a PL. Inac nic proti tym klubom, len podla mna uplne staci Tottenham a Leicester ktoremu aj prajem titul lebo Ranieri je sympatak a prajem mu taky historicky pocin byt trener najprekvapivejsieho vitaza PL ale ten west ham uz by boo moc ale sancu dostat sa tam maju takze tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
liquicitizen

tak whu potrápili hlavne tie najväčšie kluby v lige, ale ak by mali ísť na úkor city, tak to radšej nech hrajú europu

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

jasne no, velkou ranou pro fotbal by bylo, kdyby zrovna city chybelo v lm

Reagovat
liquicitizen

tak ja som zvedavý čo budú predvádzať pod Guardiolom, bola by škoda nevidieť ich v lm, napr klasicky proti barce alebo bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

on si ji zahraje ty dalsi sezony do sytosti, nebylo by na skodu ho jednou videt v el

Reagovat
liquicitizen

tú europsku ligu by som radšej prial zúfalcovi wengerovi, ak by išiel west ham na úkor arsenalu to by mi vôbec ale úplne nevadilo

Reagovat
Usty

Mně by třeba WHU bavilo v LM víc než Arsenal Když tam bude ze silných týmů City a Tottenham, bude to príma... Leicester je jasnej a WHU by mi fakt nevadilo.

Reagovat
smazaný uživatel

porad lepsi arsenal jak city v lm

arsenal se obcas postara o nejakej rozruch, city se stara akorat o ostudu. to, ze letos konecne jeden z nich postoupi z osmifinale a je to zrovna city, je dany ciste losem nicim jinym

Reagovat
smazaný uživatel

ved pockaj, City bude pod poriadnym manazerom extratrieda, uz sa tesim

Reagovat
diastan

Ano přesně tak je to pouze losem, že City skončilo ty 2 nevydařené ročníky o kolo dřív než Arsenal. Letos i další roky už jasný nejlepší Anglický zástupce

Reagovat
smazaný uživatel

deluded pls

Reagovat
diastan

easy

Reagovat
Usty

Arsenal je už léta nudně předvídatelnej, protože není schopnej v psychicky náročných situacích ABSOLUTNĚ NIC uhrát. To mě prostě nebaví. City je mnohem zábavnější tým v tomhle - navíc pod Guardiolou (pokud mu vyjde přestupák) je budu řadit na jednoho z favoritů na semifinále

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

s guardiolou ok. dosud ale na nich bylo zabavny tak leda to, ze se jim kazdej akorat vysmal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tak hlavne by zas predkole postavil becko a sli by do prdele

Reagovat
Bayern +

Samozrejme, že v predkole LM by sa postavilo to najlepšie, čo WHU má. LM je úplne inde než EL.

Reagovat
smazaný uživatel

WHU v predkole hanba

Reagovat
smazaný uživatel

WHU hanba?? tak tobě spadlo něco na hlavu ne :D

Reagovat
Usty

Tím asi myslel, že jejich vystoupení v letošní kvalifikaci EL byla hanba. Což bohužel byla...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dokážete pochopit už konečně, že to Slaven bral něco jako přípravu a nechtěl riskovat zbytečné zranění opor? Máte tam docela velkou porci zápasů v té kvalifaci + do toho cestujete po celé Evropě.Podle mě naprosto správnej krok od něj. Navíc jak vypadli v tom druhém nebo třetím kole, tak hned 3 dny na to začala liga. Bum první kolo na Emirates 0-2. Ještě před začátkem sezony, tady na EF byly nějaké diskuze o tom, koho byste tipovali na jako prvního vyhozeného trenéra. Hodně tady padalo slovo Bilič. A teď? Letošní sezona musí být pro fans WHU naprosto bomba zatím. Škoda zranění Payeta.

Kéž by nám dosavadní forma vydržela do konce sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké výmluvy mám docela v píči. Riskoval a posral to, čímž uškodil anglickému koeficientu. Přišel minimálně o 6 zápasů v základní skupině. Šest šanci na body a taky nějaké ty prachy. Opravdu nerad vidím v pohárech kluby, které o to ani nestojí.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

coz ale taky dost dobre bude spis na triko vedeni, nez slavena, protoze o tom se rozhoduje nahore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardin

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Spíš nesleduje fotbal od letošního února.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

a ajtak by ich porazili aj FC Cukaricki

Reagovat
r.mrazik

celkem jedno...za tu sracku bych je vyradil pro debilitu manazera

Reagovat
Hokaido

Já bych třeba v LM dával WHU větší šance, než Leicesteru.

Za 1. ten tým nehraje tolik nad svoje možnosti a za 2. se nedá očekávat žádnej výprodej v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

ta Anglie je opravdu jinde..jak někdo může říct že nejlepší liga na světě je Španělsko to opravdu nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

su tam kvalitnejsie prve 3-4 kluby, ale liga celkovo je to onicom

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je tam kvalitnejsich tymu vic, ale ta kvalita prvnich tri tymu je na takove urovni, ze se jinych hra o titul moc netyka. Navic jsou oproti anglickym tymum dlouhodobe konzistentni. Kvalita ligy neni relevantni. Ted je nahore Spanelsko, za 10 let bude treba jina liga.

Reagovat
smazaný uživatel

2-3, 4 opravdu ne

Reagovat
One-Real

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mariano13

zaujímala by ma štatistika, komu sa podarilo prvýkrát buď vyhrať na Old Trafford, alebo aj doma s ManU v tejto sezóne. Lebo aspoň tie 3 tímy by to boli.

Reagovat
Swarley

ještě zajímavější by to bylo za ty poslední tři sezóny, to už musí být slušný číslo

Reagovat
nani92

Phil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mariano13

no tak totoje ozaj len táto sezóna,teda to,čosi aj ja pamätám ... z tých troch by to bolo ozaj zaujímavé podľa mňa tak 15 tímov, čo prekonali históriu proti nám a nechať Jonesa kopať rohy som doteraz nepochopil ... asi ho donútil

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
Nikikrew

co je to za kokotka?

Reagovat
aither

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky debilek urobil jeblu fotku koho to zaujima

Reagovat
smazaný uživatel

A kde máš tu chalupu? Ale tááámhle, na kopci...

Reagovat
minoLFC

snaď to bola len recesia

Reagovat
smazaný uživatel

Mata by měl být břídil kola. Obě dvě žluté byly na urovni kluka z dorostu. Jako by byl myšlenkama někde úplně mimo. Myslím si, že kdyby trénoval stále Ferguson tak to bude mít nejen po zápase velkou dohru. V rozhovoru Gaal naznačil, že měl rozhodčí přihlédnout k tomu, že Mata není nijaký raubíř a byla to jeho první redka, takže asi velké halo z toho Gaal neudělal.

A Totenhamu budou ty dva body na konci asi chybět. Pořád jsem je favorizoval na double. Tedy vítězství v PL i EL, ale asi nedokážou zvládnout klíčové situace a zápasy. Takže za mě vítěz letos Arsenal. Stačí, aby v PL udělali nějakou pěti zápasovou šňůru, což je v jejich silách a přeskočí oba dva. Taky je to jejich asi poslední šance na dalších pár let, když přijde do City Pep a United Mourinho, Chelsea zase Simeone nebo Conte, tak to bude našlapáno. Ale podle mě Arsenal titul.

Jo, a co se stalo v Goodison, tak to mělo i jinou dohru

https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-73344813839&idb=-1&hash=7c830a4e&t=dGlrZXQgMTIgNjgwIHphIDEwMEvEjSBLTw%3D%3D%0A&data=RVhUOzEwMDtDWks7MTIgNjc5LjU1OzUw%0A&affid=NU8d7UG3%2FfSxxg3%2FYDutpw%3D%3D

rozhodně to není fejk tiket, takže tomu se nedá říkat nijak jinak, než NEZVRATNÝ OSUD.

Mimochodem, autor by zde mohl dávat tabulku PL, ať nemusíme hledat jinde

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za ten dlouhý odkaz, nechtěl jsem .

Reagovat
smazaný uživatel

Nekecej.

Reagovat
B3n

Matova první žlutá byla naprosto fotbalová a normální. To, že to zvládnou kluci v dorostu, je plus pro ně, že zvládají základy taktiky, ne minus pro Matu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem Usty, včera jsem si po delší době zase listoval Hattrickem a vzpomněl jsem si na tvou bakalářskou práci, kterou jsem si četl na základě těch tvých článků o fotbalových treneréch repre, a na to jejich vysírání se, jak dbají na kvalitu, jsou ostřílené hvězdy české žurnalistiky a ostatní magazíny na ně zdaleka nemají. Přečet jsem si pár vět, který byly stylisticky i sémanticky tak debilní, že jsem si říkal, jak je tohle vůbec možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ustyho bakalářská práce? Dá se to číst?

Reagovat
Mastný Chobot

pošli svoju, Jany

Reagovat
smazaný uživatel

si ji najdi, je veřejná

Reagovat
Mastný Chobot

neviem, ako sa voláš, ani akú si mal tému

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá, ani jeden hráč Spurs ve jmenném rejstříku

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bych dal hned stupeň dolů

Reagovat
smazaný uživatel

stupen? takovy sebeovladani

Reagovat
Usty

Tys četl teoretickou část? Nenee...

Já Hattrick nečtu, tak nevím, jak kvalitní to je, ale ti tři hlavní redaktoři jsou zkušenostmi ověnčený šajby Ale jsou poměrně v letech a ten jazyk se docela mění no.. Kdo to psal?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to právě hledal na základě těch článků tady No zkušenosti možná maj ,ale číst se to nedá. A právě v kontrastu s tím, jak machrovali v těch rozhovorech, že dbají na vytříbenost jazyka, některé fráze vysloveně nesnáší atd. je vtipný, když pak čteš článek, ve kterým jsou vyložený jazykový neobratnosti, nebo ve třech větách za sebou uvozovky. Tenhle konkrétní článek psal myslim Skramlík, ale to je fuk, oni jsou všichni jeden za osmnáct, druhej bez dvou za dvacet

Reagovat
Usty

Tvůj život musí být ještě prázdnější než můj

Skramlík je zrovna spisovatel, no, tak třeba špatnej den

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš zaujalo, o čem všem se dá dneska psát bakalářka

Reagovat
Usty

Cením tě

Reagovat
fantomas

Reagovat
Nikikrew

Ked si spomeniem na tento zapas :

https://www.youtube.com/watch?v=2KpzLN6OzEg

Napadaju ma 3 veci

1. Ked vidim tych zidakov hlavne Nasri tak mi je aj luto ze odisiel pretoze to bola jeho perfektna sezona, hlupy to chlapec

2. Fabre s tou paskou vyzeral naozaj ako lider, teraz mi je luto ze odisiel, mohol byt kludne legendou

3. Ako sme ten zapas mohli vyhrat so stopermi Djorou a Squlaci, na DM Denilson a v brane mlady neskuseny Fabianski

Reagovat
smazaný uživatel

Nasri je teraz hrac na ktoreho sa po skonceni kariery rychlo zabudne. Keby ostal mozno by uz bol povazovany za vyznamnu osobnost klubu a keby udrzal formu aj za jedneho z najlepsich hracov

Reagovat
Counter

Však ManCity tehdy hráli celý zápas o deseti, to pak už tak těžké nebylo.

Reagovat
tunkic

Nasri byl svýho času můj možná největší oblíbenec v Arsenalu, teď ho mažu i ve Fifě

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ke 3. jen... legenda City Boyata no

Reagovat
smazaný uživatel

legendarni zapas stejne jako jeho 3 golovi strelci

Reagovat
PP

Bellerin jo?? Tak u něj jsem v životě neviděl horší zápas než to co předvedl na WHL. Rose si tam s ním vytíral hřiště. Pravda dal dvě golové přihrávky, ale jeho výkon byl fakt špatný..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je neskutocny fail zase raz... Nedat gol kola Harrymu no dobre sto ludi sto chuti aj ked aj to uz je na povazenie, ale ten Bellerin tam to uz je fakt riadny trapas

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Ramseyho gol byl hezčí, ale ten Bellerín je docela úlet, až na ty asistence byl jeden z nejhorších na hřišti. Ale ono nebylo moc kde vybírat možná A.Smith.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chyba mi tam Benteke aby tu par ludi este viac roztrhlo

Reagovat
Counter

K tomu chybí spíš břídil Lloris

Reagovat
smazaný uživatel

Bellerin sa mi tiez nepozdava, ale aspon to ukazuje, ako je na tom vlastne PL s krajnymi obrancami lava strana sa este da, ale prava je celkom slabucka, v celej lige

Reagovat
BrainBlender

Pekny clanek Usty. Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se pridavam

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze sa to podari. Nike maju pravidelne najkrajsie dresy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele