1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Rennes zaskočilo Betis třemi góly i v odvetě a nečekaně postupuje

Z šestnácti duelů prvního vyřazovacího kola Evropské ligy se jen ve třech případech podařilo postoupit do osmifinále týmu, jenž hrál odvetné utkání na hřišti soupeře. Vedle pražské Slavie a ruského Krasnodaru je snad vůbec největším překvapením dosavadního průběhu jarní pohárové fáze triumf Rennes, které dokázalo v divoké dvojzápasové přestřelce udolat Real Betis se souhrnným skóre 6:4 především díky mistrnému výkonu ve Španělsku a výhře 3:1.

Ambiciózní celek ze Sevilly byl výrazným favoritem a nic na tom nezměnila ani týden stará remíza 3:3 na francouzské půdě. Svěřenci Quiqueho Setiéna spoléhali na výhodu domácího prostředí a chtěli na stadionu Benita Villamarína uhrát postupový výsledek, avšak soupeř jim připravil kruté vystřízlivění hned v úvodní půlhodině.

Nejprve se hosté prosadili po dvaceti minutách hry z rohového kopu, když Grenierův pas do ohně našel trestuhodně neobsazeného Bensebainiho a alžírský bek nekompromisně hlavou zavěsil pod břevno. Zaskočený Betis se okamžitě vrhnul kupředu, jenže ztrátu míče na útočné polovině v třicáté minutě dokázalo Rennes zužitkovat díky bleskovému protiútoku, na jehož konci stanul na hranici malého vápna Adrien Hunou, který zblízka napálil do odkryté brány pobídku Ismailyho Sarra, jenž jen sám ví, zda přihrával, anebo se jednalo o nepovedenou střelu. Tak jako tak v 30. minutě rázem platil nečekaný stav 0:2.

Domácí však nemuseli přílišně panikařit, neboť jim stále stačilo k postupu i remizovat, a ještě do přestávky se srovnání přiblížili zpět na rozdíl jediného gólu. Čtyři minuty před vypršením úvodní pětačtyřicetiminutovky Betis podnikl přímočarý útok, který nastartoval povedenou kolmicí Jesé, Sergio Canales našel ideálně načasovaným pasem Giovaniho Lo Celsa a argentinský středopolař pohotově z prvního doteku uklidil míč k tyči.

Domácí byli v tu chvíli na koni a na konci první půle i začátku té druhé sahali po druhém zásahu, jenže ani v jednom případě Jesé se svými pokusy na branku Tomáše Koubka neuspěl, stejně jako si na českém brankáři vylámal zuby i Canales. S blížícím se závěrem a neměnným skóre ale jako by Betisu ztěžkly nohy a další větší příležitosti již nepřicházely, přičemž k tomu nepřispělo ani stažení aktivního Jesého.

Na samém konci čtyřminutového nastavení již museli zelenobílí hrát vabank, čehož Rennes využilo k dalšímu rychlému kontru a definitivnímu pojištění svého postupu. Hatem Ben Arfa vybídl k úniku M’bayeho Nianga, jenž obstál ve sprinterském souboji jeden na jednoho a povedeným křižným zakončením nachytal i brankáře Roblese. Rennes tak zvítězilo 3:1 a trenér Julien Stéphan si může pochvalovat, že pozitivní a ryze ofenzivní přístup k tomuto dvojzápasu byla ta správná volba. To Betis prožívá trpké zklamání a vedle boje o pohárové příčky v domácí La Lize se již může upnout pouze k ligovému poháru, kde bojuje s Valencií o finálovou účast.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (11)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Pojďte Betis!

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
STR

3:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Goooooooollllllllllllll

Reagovat
Kixi Syhimour

Gooooooooooollll

Reagovat
Messiáš

ty vole, Betis

Reagovat
Kixi Syhimour

Prej v LM lepší jak Spurs

Reagovat
Messiáš

??

Reagovat
Kixi Syhimour

S jedním týpkem jsem se hádal o situaci anglických klubů v LM a on mi řekl, že Totáč je do počtu a že Sevilla a Betis by nebyly.

Reagovat
Messiáš

To je věc názoru a otázka. Ono Tottenham v EL taky nikdy nic nepředvedl, ale bohužel současný Betis je dost z formy a do počtu by byl, neboť se ukolébal představou o Tiki Tace, ale hraje po vápno a hrozně nedůsledně. Pro EL škoda z fanouškovského hlediska, neboť Betis má jedny z nejlepších fans na světě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele