Názory a komentáře

Premier League v kostce (3. kolo)

Anglická liga nadále pokračuje ve vysokém tempu. Uplynulý víkend se hrálo v brzkých odpoledních hodinách i pozdě večer, hrálo se za deště i za tropických paren. I přesto nebyla nouze o výjimečné výkony, krásné góly či (a především) oslňující zákroky brankářů. K vidění byl také první hattrick v nové sezóně.

Podařilo se Werderu Brémy najít nástupce Thomase Schaafa?

Konec sezony 2012/13 přinesl brémskému klubu dvě věci. Tou první bylo udržení klubu mezi německou elitou a tou druhou, ne už tak radostnou, byl odchod dlouholeté legendy klubu Thomase Schaafa. Nebudeme ale vzpomínat na minulost, raději se podívejme, co se od odchodu ikony klubu změnilo...

Co nového v Eredivisie?

Před necelými dvěma týdny začal nový ročník nejvyšší nizozemské fotbalové soutěže - Eredivise. Hned první dvě kola přinesla několik zajímavých výsledků. A co dále čekat?

Ligue 1 speciál: Nejšťastnější město ve Francii

Rozjezd francouzské nejvyšší soutěže je zatím až na několik málo záblesků spíše pozvolný, a naše dnešní téma z tohoto trendu nevybočuje - zápas, o kterém budeme mluvit, totiž skončil bezbrankovou remízou. To ale není podstatné. Pro desítky tisíc občanů západofrancouzského města Angers byl totiž v první řadě velkolepou oslavou vlastní identity..

Premier League v kostce (2. kolo)

Druhé kolo Premier League je úspěšně za námi, s jeho koncem zákonitě přichází i druhý díl nové rubriky Premier League v kostce. Opět si prohlédneme nejkrásnější gól i zákrok kola, chybět nesmí ani ideální sestava - tentokrát ve zbrusu novém grafickém kabátu!

Hříbata na jatkách

Odnikud nikam, resp. na ostudnou porážku, vedla cesta Mönchengladbachu v Signal Iduna Parku. Za drtivou výhrou Dortmundu v úvodním kole Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Recenze knihy Luis Suárez - Přes čáru

Ve druhé polovině minulého roku šlo ve fotbalovém prostředí zřejmě o vůbec nejdiskutovanější jméno. Útočník Luis Suárez kousnul na MS v závěrečném zápase skupiny D italského obránce Chielliniho. A protože to nebylo poprvé, kdy si tímto způsobem vybíjel frustraci, vyfasoval tvrdý trest. Pauzy pak využil k napsání své autobiografie, jež se nedávno objevila na pultech knihkupectví...

Ligue 1 speciál: Co přesně se stalo v Marseille?

V novém seriálu, jenž se bude vypíchnutím jednoho stěžejního tématu uplynulého týdne věnovat dění na francouzské fotbalové scéně, snad ani nelze začít jinak: Marcelo Bielsa totiž hned večer v sobotu 8. srpna, krátce po úvodní domácí porážce s Caen (0:1), oznámil šokující rozhodnutí ukončit svůj pracovní poměr v Olympique Marseille. Plánovaný dlouhodobý projekt prezidenta Vincenta Labruneho tak dostal zdrcující ránu..

Premier League v kostce (1. kolo)

První kolo anglické Premier League je úspěšně za námi. Po jeho konci je na čele vicemistr Manchester City, který smetl West Bromwich Albion. Naopak Chelsea i Arsenal překvapivě ztratily. Redakce Eurofotbalu na každý pád spouští zbrusu novou rubriku, v níž se několika pohledy k deseti odehraným zápasům vrátíme...

Preview bundesligové sezóny - 1. část

Páteční předehrávka mezi Bayernem Mnichov a Hamburkem, která odstartuje 53. ročník německé nejvyšší soutěže, se blíží, a je tak nejvyšší čas, abychom si představili jednotlivé účastníky...

Recenze knihy Alex Ferguson: Můj příběh

Osmého srpna odstartovala nová sezona anglické Premier League - v tomto století teprve třetí, ve které na lavičce Manchesteru United nebude sedět Alex Ferguson. Skotský trenér přitom začal nazývat Old Trafford svým domovským stánkem 6. listopadu 1986 a 19. května 2013 vedl Rudé ďábly v nezapomenutelném zápase proti West Bromwichi naposledy.

Preview Ligue 1: Útok na pařížskou pevnost

V posledním, sedmém díle našeho detailního předsezonního preview se podíváme na týmy, které loni obsadily pozice na 'bedně': mistrovský titul bude obhajovat mocné PSG, s další skvělou sezonou se pokusí vytasit i Lyon a kontinuální posun vzhůru vyhlížejí v omlazeném Monaku. Pařížané jsou nicméně pár hodin před startem ročníku obrovskými favority..

Preview Ligue 1: Na prahu nové éry

Před loňskou sezonou proběhlo napříč francouzskou nejvyšší soutěží hned sedm trenérských změn, letos má však nového kouče jediný tým - Lille OSC propustilo veterána Reného Girarda a na jeho místo přivedlo Hervého Renarda, dvojnásobného vítěze Afrického poháru. Dogy tedy čeká menší revoluce, a totéž platí i o Marseille, jehož kabinu opustila řada klíčových hráčů..

Supercup je pryč! Pro Guardiolu žádná superpohroma

Poražený Pep Guardiola spokojený, vítěz Dieter Hecking šťastný! I v tomto duchu se nesly tituly v německých médiích po Supercupu, v němž si triumf připsali premiérově fotbalisté Wolfsburgu. Pro Bayern to sice bylo k vzteku, ale zjevně žádná pohroma. Pro Vlky příjemná předehra před startem BL.

Preview Ligue 1: Taktické změny pod vrcholem

Saint-Étienne, Rennes a Bordeaux chtějí letos shodně útočit na poháry. Les Verts loni do posledního dechu bojovali o Ligu mistrů, nakonec se ale museli spokojit s pátou příčkou a postupem do Evropské ligy společně s Les Girondins; naopak Rennes se uplynulý ročník moc nevydařil a fanoušci chtějí nápravu. Všechny tři kluby pak v létě prošly určitými změnami..

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele