All-stars a shrnutí Eura do 21 let

03.07.2017, 19:16
Názory a komentáře
Polské mistrovství Evropy do 21 let se v pátek po pouhých čtrtnácti dnech intenzivního průběhu uzavřelo a EuroFotbal tedy s odstupem pár dnů přichází s jeho celistvým zhodnocením. Jeho jednu složku tvoří podcast, který nabízí uvolněnou diskuzi tří redaktorů, druhou část potom utváří all-stars tým turnaje i nejzajímavější okamžiky jako skvělé góly či prvotřídní zákroky...

Úvodem jenom shrňme důležité, byť obecné poznatky: páteční finále ovládl ten lepší kolektiv na hřišti (Německo), zatímco o jeho soupeři ze Španělska platí, že šampionátu daroval ty nejzářivější individuality. Česká družina svou pouť turnajem zakončila již ve skupině, když nakonec blíže k postupu měli Slováci.

Oproti shrnutí skupinové fáze v první řadě přikládáme navíc exkluzivně sestříhané video s nejkrásnějšími góly. V sestavě all-stars jsme učinili rovnou sedm změn, vyřazovací fázi přežili pouze španělští tahouni Marco Asensio se Saúlem Ñíguezem a dva stopeři, Němec Marc-Oliver Kempf a český krajánek Stefan Simič...
All-stars Eura do 21 let

obrázek

Autor: Víťa Horák


Brankář - Julian Pollersbeck (Německo)

Vstup do šampionátu měl přinejmenším rozpačitý, když se dvakrát nechal dostat pod tlak napadajícími Čechy, a nad jeho rozehrávkou se po většinu turnaje vznášel menší otazník, respektive vykřičník. Ve zbylých ohledech mu však stěží lze něco vytknout. Zatímco mnohem slavnější Gianluigi Donnarumma se na zem tradičně skládal pomalu jako šraňky, Pollersbeck střely ze střední či větší vzdálenosti rutinně vyrážel a skvělé reflexy prokazoval obecně. Třebaže mu to angličtí střelci poněkud ulehčili, dvě chycené penalty rovněž nelze brát na úplně lehkou váhu.

Čestné zmínky: Adrian Chovan (Slovensko), Jordan Pickford (Anglie)

Pravý střední obránce - Marc-Oliver Kempf (Německo)

Mezi oběma německými stopery není lehké vybírat. A faktem je, že Starkův návrat do základní sestavy pro finálový zápas okamžitě pozvedl celou německou defenzívu, která pod taktovkou Gideona Junga vypadala proti Anglii zejména zpočátku poněkud roztřeseně. Marc-Oliver Kempf byl na druhou stranu vždy neohrozitelný, a to právem. Krom toho, že vstřelil krásný gól ve skupině, zároveň příkladně navazoval útočící soupeře a sváděl s nimi tradičně úspěšné souboje. I přesto že nepatří mezi nejvyšší stopery, neztratil se ani ve vzduchu, což platí i pro útočné standardky.

Čestná zmínka: Edgar Ié (Portugalsko)

Střední obránce - Alfie Mawson (Anglie)

Opora Swansea na šampionátu plnila jaksi nevděčnou úlohu stereotypního ostrovského stopera-zametače, který si s řešením složitých situací příliš neláme hlavu. Této úlohy se však kometa uplynulé sezony Premier League zhostila s přehledem sobě vlastním. Na rozdíl od na míči odvážnějšího Chamberse se Mawson zdál být vždy na správném místě a připraven odklidit záludný centr do vápna. Projevil se jako správný lídr a organizátor zadní řady se zářnou budoucností. Právě jeho navíc tradičně hledaly parádní rohy Ward-Prowse, přičemž jednu z dodávek také Mawson proměnil v klíčový gól proti Slovákům.

Čestná zmínka: Vukašin Jovanović (Srbsko)

Levý střední obránce - Stefan Simič (Česko)

Ať už to vypadá jako sebevětší česká tlačenka, suverénního kmenového zadáka AC Milán jsme prostě nakonec museli podržet - podobně jako on mnohdy držel nad vodou celou českou defenzivní složku, ba v některých chvílích regulérně zaskakoval za nejistého kolegu Lüftnera. Simič skrze svou bezchybnou poziční hru zablokoval také ohromné množství střel a vypadal být nesmírně jistý v obranném zákroku. V součtu kolektiv lvíčat nezklamal v ani jednom utkání a společně s Tomášem Součkem zametali, co mohli i nemohli; teprve proti Dánům nese část viny na jedné obdržené brance.

Čestná zmínka: Milan Škriniar (Slovensko)

Pravý křídelní bek - Jeremy Toljan (Německo)

Bez přehánění největší ofenzivní hrozba Německa, i z pozice pravého beka. Toljanovi jistě nahrávalo, že před ním hrál další původním povoláním spíše obránce Weiser, takže si mohl směrem dopředu dovolit více, ale to na jeho přínosu nijak neubírá. Toljan se neustále nabízel a otevíral přihrávkám, týmu německé hře poskytoval adekvátní šířku a zejména jeho přečíslování bezmocného Chilwella v semifinále bralo dech - samotný zadák Hoffenheimu totiž jako by měl kyslíku bezedné zásoby. Turnaj završil s největším počtem tří asistencí, včetně centru na zlatý gól kolegy Weisera.

Čestná zmínka: João Cancelo (Portugalsko)

Levý křídelní bek - Federico Bernardeschi (Itálie)

Vzhledem k nedostatku kvalitních alternativ mezi skutečnými obránci si musíme pomoci Federicem Bernardeschim, křídelníkem a standardně nejnebezpečnějším Italem. Zatímco Berardi se na druhé straně spíše trápil, opora Fiorentiny zdánlivě rostla s každým utkáním. Nejprve Bernardeschi, který po většinu doby neúnavně poletoval na velkém kusu hřiště, rozhodl klíčové utkání s Německem a potom alespoň na chvíli zničehonic vrátil Azzurrini do hry také v semifinále se Španěly. Jeho přímé kopy obvykle přinejmenším nehezky štípaly.

Čestná zmínka: Ben Chilwell (Anglie)

Střední záložník - Maximilian Arnold (Německo)

Taková duše týmu před dvěma lety neúspěšným, byť neméně talentovaným Němcům jednoduše scházela. Maximilian Arnold sice v Česku byl, ale nekopl si ani minutu, a třebaže Kevin Volland byl pořád nejspíš nejlepším Němcem na turnaji, takový lídr uprostřed pole by se kouči Hrubeschovi šiknul ohromně. Arnold nejen, že zkompletoval nejvíc přihrávek na turnaji (s parádní 91% úspěšností), ale zároveň uprostřed pole rozdával i přijímal rány a speciálně ve finále dodával německé hře na řízu.

Čestné zmínky: Stanislav Lobotka (Slovensko), Tomáš Souček (Česko)

Střední záložník - Dani Ceballos (Španělsko)

Turnaj načal na lavičce, zcela zřetelně ve stínu Asensia s Ñíguezem, nakonec ho ale završil vesměs na stejné úrovni. Už jen jeho cameo z prvního utkání udělalo rozdíl, byť za rozhodnutého stavu - teprve s ním na hřišti totiž Španělé byli schopni diktovat Makedoncům tempo. Se svým nejlepším výkonem se Ceballos - zdatný driblér i rozdavač balonů - vytasil v semifinále proti Itálii, kdy pověstně tahal za nitky ve chvílích, kdy si soupeř dával zvláštního majzla na "provařeného" Marca Asensia. Žádnou náhodou na tohoto klamavého běžce bylo na turnaji spácháno nejvíc nedovolených zákroků.

Čestné zmínky: Marcos Llorente (Španělsko), James Ward-Prowse (Anglie)

Střední ofenzivní záložník - Saúl Ñíguez (Španělsko)

Kromě finále skóroval či asistoval v každém utkání, do kterého nastoupil, což vypovídá o ledasčem. Ještě důležitější se však zdá statistika, že proti Makedonii, Portugalsku i Itálii otevíral skóre. Osvědčil se tedy jako ta rozdílová klika, kterou známe z Atlétika Madrid, a především tedy z vyřazovacích soubojů Ligy mistrů. I ve finále, ačkoliv mu to tam nepadlo, vyprodukoval jednu zvláště nepříjemnou ránu, a že tedy z větší vzdálenosti obvykle kroutil balony s pozoruhodnou precizností. Středu pole zároveň Saúl dodával na důrazu, chodil do mnoha hlavičkových soubojů, Španělsko skrz něho zkrátka dýchalo. I vyhrávalo.

Čestné zmínky: Andrija Živković (Srbsko), Enis Bardhi (Makedonie)

Pravý útočník - Demarai Gray (Anglie)

Na první pohled patrně kontroverzní volba, ale i po semifinále je nutno zkonstatovat, že Anglie s Grayem a bez Graye byla jako nebe a dudy. S rychlonohým forvardem na hřišti byl její projev okamžitě drzejší, dravější, měl pořádný drajv. Hlavně díky jeho brzkému gólu a asistenci Albion tak přesvědčivě smetl Poláky, aby si zajistil první příčku ve skupině, a právě díky jeho vířivému pohybu Němci vypadali tak bezradně v úvodních pasážích semifinále. Když už byl na hřišti, Gray vždy platil za tu prvořadou inspirací Angličanů - a že inspirovat tenhle tým vypadalo zpočátku turnaje na nadlidský úkol.

Čestné zmínky: Mitchell Weiser (Německo), Lucas Andersen (Dánsko)

Levý útočník - Marco Asensio (Španělsko)

Marco Asensio působil rozruch na levém křídle, na pravém křídle, občas i jako desítka - a proto si zaslouží i naši nominaci jako levý útočník, kterým na papíře nikdy pořádně nebyl (ač Itálii zlobil právě z oněch křídelních prostor). Hvězda Realu Madrid sice ve finále nebyla příliš vidět a na úvodní hattrick už podobně třeskutým představením nenavázala, po velkou většinu šampionátu však přesto působila neuvěřitelně: Asensiův první dotyk, přehled, ukrytá příhra bez sledování adresáta, suverénní průniková přihrávka i těmi nejužšími uličkami - to všechno v první řadě utvářelo dojem španělské suverenity a dominance. Že pak nebyl tolik u balonu a neměl vliv, to zase v první řadě stálo za poněkud zakřiknutým Španělskem z finále. Pokud to tak vůbec lze u těchto hráčů říct; Saúl byl plícemi a srdcem Celadesova výběru, Asensio pro změnu mozkem.

Čestné zmínky: Daniel Podence, Bruma (oba Portugalsko)

(td)
Zápas Eura do 21 let: Portugalsko vs. Španělsko

Asi největší zradou nemilosrdného systému "malého Eura" bylo (při vší úctě k sympaticky hrajícím Slovákům) vypadnutí Portugalska už ve skupině. Svěřenci Ruie Jorgeho hladce vyřídili Srbsko a v pěkné přestřelce i Makedonii - v kombinaci se sousedy z Pyrenejského poloostrova nicméně i přes porážku předvedli nejlepší zápas šampionátu. Vysoké tempo prakticky od úvodního hvizdu až po závěrečný, výtečné individuální výkony, precizní technika, a to i pod tlakem. Na tohle by se dalo koukat mnohem déle než 90 minut...


Reportáž ze zápasu najdete zde, náš speciální zápisník obsahující analýzu utkání tady.
Gólová hitparáda Eura do 21 let

Jestliže se šampionát vycházejících hvězd evropského fotbalu něčím výrazně vymykal od tradičních zvyklostí, pak to bylo mimořádné množství překrásných gólů. Už v první rundě zápasů se nůžkami blýskl Saúl, který se dokonce nevešel ani do našeho pětičlenného výběru, protože ho hned druhý den ještě ostřejším šmiknutím překonal Pellegrini. Radost nám dělalo nepřeberné množství dalekonosných ran v čele s Lüftnerem, pokračujíc Asensiem nebo Saúlem proti Itálii, jenž se znovu těsně nevešel.

V hitparádě jsme se pokusili zahrnout všechny druhy gólů, proto je mezi oceněnými - na úkor výše zmíněných - i Redmondova branka, jíž technickým průnikem a nádherným dalekonosným pasem připravili jeho spoluhráči. Ani jedna trefa z tohoto výčtu však naše pořadí neovládla. Zvítězil borec, který turnaj nezačal v základní sestavě, aby se pak stal málem hrdinou své země. Navíc vedle zlaté trefy této hitparády vstřelil ještě jeden úžasný gól...


Nejlepší zákroky Eura do 21 let

Zrovna proti Anglii mohli Poláci dostat úplně klidně šest, sedm gólů. Albion se v závěru skupiny vybičoval k nejlepšímu výkonu na turnaji a především pod taktovkou výtečného exekutora rohových kopů Jamese Ward-Prowse neustále dostával Wrabela pod tlak. Jen pár vteřin před nejlepším zákrokem na šampionátu musel polský brankář vytěsnit pokus Chalobaha - taktéž po rohu. Pak vytáhl ještě mnohem větší parádu, když se mrštně vrhnul proti Mawsonově hlavičce. Zásah o to náročnější, že střela mířila tzv. koníčkem k zemi.

1. Jakub Wrąbel proti Anglii



2. Adrián Chovan proti Polsku

3. Edgar Ie proti Španělsku

(mu)


Podcast Speciál

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal

Komentáře (246)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Ani jeden Slovák v all-stars

Reagovat
Usty

Ale hned tři "na lavičce"

Reagovat
Rezan

však jste neporazili ani Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

A vy ste dostali dva krát na budku

Reagovat
Rezan

Měli jsme trochu našláplou skupinu a proti Dánům hráli jen na útok

Reagovat
Rezan

a navíc neříkám, že by někdo měl být v All-stars od nás. Však to byla bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Že Simič v allstars

Ten kto zastavil tento "dreamteam" je pekne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem prečo tu nedali ten oficiálny ale vymýšlajú vlastný alternavtný all stars?

Reagovat
Spalovač šancí

Protože ten byl taky dost mimo. Např Škriniar v něm

Reagovat
smazaný uživatel

Škriniar je v "oficiálnom allstars" zaslúžene. Prečo je podľa teba mimo?

Asi že v tom oficiálnom brali do úvahy počet odohraných minút a počet inkasovaných gólov.

Bohvie z akých štatistík vychádzal autor allstars týmu, kde je Simič

Reagovat
Kily

Reagovat
leroy

Preco by sem mali dat ten oficiálny?

Reagovat
OnderCZ

Vy jste všichni jak malý děti, ale opravdu.

Reagovat
leroy

Kto tam mal byt miesto koho? Obhaj si to.

Reagovat
San Iker

Tlačenka Simiče

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Toho Simiča ste snád jediný kto zahrnul do all stars ale môže byt no, zahral slušne doplatil na kolektívny prejav

Reagovat
db18

Škoda, že té všehochuti gólových střel chybí gól hlavou...

Reagovat
Stannis Baratheon

To se Slováci podělaj

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Co tam dělá Meyer?

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně shazuje ten výběr celkově.

Reagovat
Rezan

měl tlačenku

Reagovat
Rarášek

Rozhodně lepší než Gray..

Reagovat
Stannis Baratheon

O tom vím. Myslím to ale tak, že budou psát jak je to neobjektivní a tak, ne že budou špatný z toho že tam nikoho nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Walter_Sobchak

Tomu sa hovorí nezaujatosť, a nie nejaky Simič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Proč nejsou ti Angláni schopni respektovat cizí výslovnosti?

Reagovat
paver

OT: Budete mapovat (stejně jako v roce 2015) letošní Gold Cup?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Kontinentalny sampionat zony Concacaf (citaj Konkakaf). Ucastnia sa ho Mexiko, USA, Kanada a par krajin zo zvysku strednej Ameriky a ostrovy v Karibskej oblasti

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

nz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Obavam se, ze ne. Diplomky...

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Slováka, to tady bude zase nablito

Reagovat
smazaný uživatel

Škriniar zaslouženě Se Simičem naprosto srovnatelní, akorát Slováci hráli dobře, a tak tolik nevynikal, jako u našeho špatně hrajícího týmu Simič.

Reagovat
Azazelo RD

Fico napíše PJovi ostře formulovanou nótu a na Slovensku se spustí proti eurofotbalu masivní letáková kampaň.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimal by me seznam zapasu, ktere Vejmola odchytal kvalitne

Reagovat
db18

Skoro všechny? Vybavuji si akorát, že chyboval v utkání se Slavií... poslední zápas jsem teda neviděl a utkání s námi se docela blbě hodnotí, ale taky toho pochytal dost (nicméně jsem přišel na zápas pozdě a pak už chytal na druhé straně od naší brány).

Reagovat
smazaný uživatel

Mne prisel prave celkem nejisty, ma jenom jedno ciste konto... Ale je mozne, ze sem si ho zaskatulkovat prave tou chybou proti Slavii

Reagovat
db18

Jako úplná jistota to není no, jen z těch tří brankářů U21 asi vycházel nejlépe... S tou nejistotou to možné je, ale tomu jsem zrovna nevěnoval pozornost, protože teprv začínal chytat za áčko, takže na to jsem se moc nesoustředil...

Reagovat
Ferguson6

"Ať už to vypadá jako sebemenší česká tlačenka"... aspoň, že si to priznáte, že je tam len preto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ManUnited

Bratia by si měli založit vlastní portál tady se spravedlnosti nedočkají

Reagovat
hodjohn

šup, s chutí do toho

Reagovat
Rezan

a mohli by si konečně dělat tlačenku svých hvězd a čekat jestli jim tam přijdou Češi nablít (marně)

Reagovat
ManUnited

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

Tu u nas sa dost chlasta, nemame to jednoduche.

Reagovat
smazaný uživatel

Tlačenka, klauni

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Preco nie je v ankete moznost "Bance proti Tunisku", ci "Bance proti Egyptu"?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a este, preco sa tam nedostal ani jeden Slovak???

Reagovat
db18

Přesně kvůli téhle reakci.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
smazaný uživatel

V oficiálnej All-Star ktorú vyhlásila UEFA je stopér Škriniar. A Čech tam není žiaden.

Reagovat
Kang & Kodos

Eurofotbal > UEFA

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rssa

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
spider_8

Ficova tlačenka

Reagovat
smazaný uživatel

Ficov list zabral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak myslim, ze uz sme pred par dnami ten rekord dokazali prekonat...

Reagovat
smazaný uživatel

To áno. Možme ešte pokračovať a vylepšovať ten rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

fakt jste za Fica rádi?? My tady máme jednoho vašeho a řeknu ti, takového kokota v Česku pohledat.. Pár se jich najde (Zeman, Paroubek, Bém), ale musíme hodně hledat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako kto. Najde sa dost ludi (30%) co ho neustale a pravidelne volia. Ja za neho rad vobec niesom a po pravde uz nie som nadseny vobec ze sa miesa do sportu. U nas existuje mnoho takych co zrovna na tieto jeho reci skocia a volia ho. Osobne som ho nevolil a ani ho nikdy volit nebudem.

Ale tak, vie ako si ziskat hlasy,aspon u jednoduchsich ludi no

Reagovat
Diego2

Reagovat
BílíAndelDrcKo

keby sa dala politika zjednodušit na to koho máš rád a nie ....žilo by sa krásne

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA věděla, že to za ten pláč nestojí, tak tam jednoho Slováka radši dala.

Reagovat
REPLIKATOR

UEFA mafia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Podcast Těším se na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden Slovák v All-Stars... Dis gon b gud, kde mám ten popcorn...

Reagovat
smazaný uživatel

*v All-Stars EF, spokojen?

Reagovat
Kang & Kodos

Okay, takže celá diskuze zamrdaná tim, kolik tam je Čechů a kolik Slováků. Good job

Reagovat
smazaný uživatel

a s tebou je to komplet

Reagovat
C-M@ster

To byl plán autora!

Troll, co to tu chtěl rozhádat.

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se, mels pravdu

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
smazaný uživatel

Simic hahahahha haha ja sa posikam richlo richlo jedneho tam flasnime na dajaky post aby da nepovedalo jaaaj ta mentalita nikdi neprestane bavittttt

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Nezvládáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Nikdi

Reagovat
smazaný uživatel

co nikdi ale RICHLO chalan asi nedokoncil ani prvy stupen na zakladke

Reagovat
stuff

nikdi sa bere pred richlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládáš, můžeš si založit slovenskej web a tlačit si tam koho chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda toho nevydareneho zapasu s danskom ak by ste ho vyhrali vyhrate cely turnaj to je jasne kazdemu a v all star by boli 7 cesi a cerny mvp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Grahf

Česi skončia poslední a majú hráča v all-stars?

A to tam ani nie je Škriniar

Reagovat
Grahf

ono tam je dokonca ešte jeden, ako čestná zmienka

Reagovat
Ed_Hazard

Slaby troling dat tam nejakeho ceskeho polochorvata namiesto ofiko zvoleneho Skriniara Ale tak zas viete ako rozprudit diskusiu

Reagovat
Rudnevs

Eurofotbal Ďakujem za dobrý sprievod celým turnajom aj za kreativitu pri nadpisoch - občas sa podarili, občas nie, ale oveľa lepšie ako nejaký normálny, ničím nezaujímavý nadpis.

Mimochodom, pobavilo z Twitteru:

FIFA World Ranking

1. Deutschland

2. Deutschland B

3. Deutschland U21

4. Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

uvidíme na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
kiciN

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mariano13

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych doplnil:

5.Deutschland Women

6.Manchester United

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Atlético de Madrid

Saúl - aktuálně nejlepší španělský záložník

Reagovat
smazaný uživatel

Asensio

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Simič to je dobrá komédia, skutočne. Vôbec nevadí, že Škriniar bol vyhlásený samotnou uefou do all stars, ale ef tam aj tak striktne musí pretlačiť Simiča. Na twitteri meno Simič nie je prakticky vôbec vidieť, zatiaľ čo Škriniar je v takmer každom jednom tweete o ideálnej jedenástke.

Ja len na margo toho, že Slováci nie sú objektívny národ, za to česi, tí určite sú. Potlesk.

Reagovat
ManUnited

Tak sem nelezte, když vás furt všechno sere

Reagovat
smazaný uživatel

ide o to, že takéto články utvrdzujú v českých diskutéroch fámu, že ich hráči sú vlastne lepší než naši, čo je samozrejme blbosť aktuálne. Následne však pri každej debate s nimi, sa konštruktívne debatovať, pretože sú v neustálom domnení akéjsi nadradenosti, čo je tiež bľud.

Reagovat
smazaný uživatel

sa nedá*

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
smazaný uživatel

o to vobec neide Co je ti po tom komu Cesi nadrzuji nebo v cem nejsou objektivni? Zmeni ti nejak zivot to, ze nekoho presvedcis, ze slovenskej fotbal nestoji za starou backoru? Jako tema k diskuzi dobry, ale ty jses nejvic aktivni jen v tech cesko-slovenskej debatach, kdyz je tu clanek o Liverpoolu nebo komu fandis, tak nevypotis ani dve vety, zbytek smajliky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ked nie som aktivny pod clankami Reds alebo Trencina, tak uz potom fakt neviem. Co mam pod kazdy clanok o LFC pisat eseje len aby si si to vsimol ci ako si to predstavujes.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tvuj boj, vic nemam co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Kaslem na to, rusim tu ucet, uz nemam fakt silu tu niekomu nieco furt vysvetlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

to zas neeee

Vy resit formu , ne obsah...Ja bych tam toho Simice dal taky, kdybys sledoval nase pozorneji, tak bys dosel k nazoru, ze bez nej by ta nase obrana vypadala jeste hur a dostavali bysme jeste vetsi sady. Jen diky jeho predvidavosti, pohotovosti a tak trochu organizacnima schpnostma to nedopadlo jeste hur. Nerikam, ze na ukor toho Skriniara, ale je to fantomasuv pohled, je to v rubrice Nazory a komentare tak to respektujte.

Vsak misto toho buleni si sednete ke klavesnici a sesmolte neco svyho, ja si to rad prectu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole on ten ucet vazne zmazal

Reagovat
smazaný uživatel

zase se objevi

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime. Ale skoda kazdopadne, on patril k tomu lepsiemu

Reagovat
smazaný uživatel

ani bych nerek

Reagovat
smazaný uživatel

Ako kazdy mame svoj nazor ale su tu o poznanie vacsi "experti"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zdar

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně se nevracej

Reagovat
Posledni Kovboj

tahni

Reagovat
smazaný uživatel

parada

Reagovat
Rudnevs

Ja by som to vyriešil tak, že by som tam dal Kempfa a Starka, nech sa nikto neháda.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Škriniar vám de facto posral postup chybou, která je i tady v gólové hitparádě. Proč neblijete na ostatní hráče, který má Uefa a my ne? Kdybys viděl české zápasy, tak bys takový nesmysly nemohl psát...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

za 2. vetu

za 3. vetu videl som všetky zápasy v podstate bud live alebo reprizu. Simič bol najspolahlivejší hráč vášho výberu o to pokoj, ale jeho pozícia v all stars je minimálne diskutabilná aj ked obhájitelná.

- takže nie nemyslím si že by tam patril Škriniar, ale zároven sa nemožeš čudovat že niekto by tam videl radšej Škriniara ako SImiča lebo rozdiel v ich výkonnosti teda rozhodne nebol čo sa týka def. práce. V prospech Škriniara v iných anketách hrá jeho častá hra na lopte a pokusy o konštruktívnu rozohrávku, preto bol viditelnejší.

Reagovat
Usty

Já se nedivím, že ho sem lidi tlačí, divím se způsobu, kterým to dělají, toť vše.

A taky je rozdíl v tvoji retorice, když píšeš, že je jeho nominace obhajitelna, nez když ostatní plivou rtuť. Tomáš třeba místo Simice prosazoval Edgara, takže je to spíš moje práce.. kromě těch dvou tam moh být i Skriniar, proč by ne. Ale nám dohromady tak kvalitní nepřišel.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

"dívíš se"? ale no... však po skusenostiach s diskusiami pod článkami si to musel predpokladat

Ale ved sere pes na to či tam je alebo nie je, 100 ludí 100 názorov. Som si istý že na slovenských weboch by tam bol aj Škriniar aj Lobotka z toho isteho dôvodu, ako tu je Simič.

Reagovat
Mariano13

no ako Simič hral dobre vo vašich zápasoch, ale proste keď z hovna trčí minca, tak sa leskne viac ako diamant medzi mincami ... (lepšie prirovnanie ma nenapadlo a rozhodne netvrdím o českej hre, že je na hovno len naozaj mi nič lepšie nenapadlo) .. ale ako názor berem .. osobne by som tam nedal nikoho z Nemecka možno Arnolda, a nejakých Portuglacov a našich .. no tam to asi tiež nebude čistá objektivita

Reagovat
leroy

Boze ty si zamindrakovani cobol. Jak sa tu objavili indivídua ako tento 1.FC Koln a podobne tak je to tu jak na nejakých podrbanych topkach. Par jebnutych Čechov tu provokuje a par jebnutych Slovákov im na to skáče. Hruza.

Reagovat
smazaný uživatel

hoď se o zeď vole

Reagovat
CubONE

Neviem, ci tam mal byt prave Skriniar za Simica, ale Simic tam je totalne ako past na oko.

Reagovat
Harakan

Jděte s tím už doprdele. Kdyby jsi alespoň viděl nějaký zápas tak takový hovno nenapíšeš. Jednoznačně nejlepší hráč snad v každém zápase naší 21, kterou se Součkem držel nad vodou. Ale ty se tu prostě jako další magor musíš vyblejt do diskuze.

Reagovat
CubONE

Blejes tu akurat ty, ak si si nevsimol. To, ze bol vas najlepsi hrac este neznamena, ze ma byt v All-stars turnaja.

Reagovat
Harakan

Už mě sere že tu v každý diskuzi musím tohle číst. Je to v názorech, tak sakra by to chtělo trošku respektu. Sedni si a něco dej dohromady sám, tu možnost máš.

Reagovat
CubONE

V diskusii ma kazdy pravo vyjadrit svoj nazor k danej teme. Ked niekto nesuhlasi, neznamena, ze tym druhym pohrda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Wawrinka videl som treti a stvrty set, Rusak ho krasne prehanal po kurte. S toho co som mal moznost sledovat, zasluzeny postup a velke prekvapenie

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji zápas Karloviče s Bedenem, to může být ještě na hooodně dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz skoncil, 8-6 v piatom sete myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nakonec celkem zklamání, čekal jsem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Čudujem sa, že sa nespravila aj kategória najlepší autor článkov o EURE a Daníček tam nenanominoval seba. To by presne sedelo na jeho mieru reflexie. On a Hudačko, to je výkvet tejto stránky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Tak proč sem sakra lezeš?Je to jednoduché, smaž účet a nazdar. Chybět nebudeš nikomu.

Reagovat
ManUnited

Reagovat
smazaný uživatel

ja napr. len kvoli diskusiam

Reagovat
smazaný uživatel

Resp. kvoli gramatike

Reagovat
smazaný uživatel

dnes som ta usetril tam hore ty ,,S toho"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hej Hudačko to už je legenda vždy keď mám pochybnosti, či sa vo svojej profesii dostatočne vyznám, či som náhodou nemal zvoliť iný smer, spomeniem si, že Hudačko je "novinár" muhaha a som v klídku

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za všechna shrnutí i podcast, za mě super práce po celé EURO.

Líbil se mi i výběr all-stars i zmíněná překvapení turnaje, jen tedy nesouhlasím s hodnocením výkonů Součka a Sáčka a přijde mi přehnaně tvrdé tvrdit, že pokud se Černý neprosadí teď, tak už se neprosadí nikdy nikde, ale tak...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro redaktory EF a jejich praci, nekdy to musi byt med si tak cist diskuze pod vlastnima clankama

Reagovat
Harakan

Reagovat
Kily

by nebylo na škodu zvážit vedlejšák a začít vyrábět a prodávat internetové plavky, aby se diskutující neutopili v záplavě slz

Reagovat
icemike

Myšlenka dobra, ale plavky topiciho se nezachrání

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, napr. tohtorocne APN bolo to najlepsie, co som cital

Reagovat
smazaný uživatel

Vita Srp..ja byl na finale v hospode

Reagovat
smazaný uživatel

V jakem casu to rika?

Reagovat
smazaný uživatel

00:06

Reagovat
smazaný uživatel

Hele neni ten Pikous petr sveceny? Ten hlas dost podobny

Reagovat
Hokaido

Jj, Jan Pikous je Petr Svěcený, to dá rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava zklamani vidim zverejnena...all star bude zitra nebo se doplni jeste do vecera?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh ten Simic, nehovorim ze hral zle, ale na all star? No neviem, ale mne sa tam nepozdava ani Skriniar u mna by si nominaciu zasluzil len Lobotka, ale ten mal slusnu konkurenciu.

Velice tu nejaki placu, ze je to ich nazor, ale tak diskusia je aj na to aby sa clovek k tomu vyjadril nie?

Reagovat
PP

já jsem viděl 2 zápasy Slováků a 2 Čechů a za mě teda spíš Skriniar no. Simic byl od nás nejlepší, ale při těch 4 golech proti Dánsku tam byl taky nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu nekdo kdo se zivi fotbalem? Treba nejaky trener s profi licenci? Nebo jen samy radoby odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

já se fotbalem neživím a za odborníka se ani nepovažuju, jak ti můžu pomoct?

Reagovat
smazaný uživatel

V ČR jich je 10 milionů, jen si vybrat

Reagovat
Melda

Taky by mě to zajímalo, já mám "B" licenci.

Reagovat
smazaný uživatel

A jake bylyy zaverecne testy? Jaka byla jejich napln?

Reagovat
PP

Jinak chci poděkovat EF borcům za zvládnuté U21.. super..

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

Ten honza Pikous fantomas: kluci jednou vetou na zaver...Honza pikous 5 minutovy monolog ale libi se me, dobre se posloucha cela tahle trojice. Dik kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Kritika Černého delší než odpověď na otázku.

Reagovat
CHONG

Zadny Cech ani Slovak tam nema co delat, vzdyt ti chcipaci ani nepostoupili ze skupiny. Vamos!

Reagovat
smazaný uživatel

protože v tom byl německo-italský kompot proti slovákům

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
stas87

Mne sa ten Simic pozdaval, hlavne teda proti Nemecku a Taliansku. S Danskom bol slaby, ale to cela defenziva. Skriniar hral tiez dobre, len mal na konte tu chybu proti Anglicku a aj ked Simic taktiez urobil chybu, v konecnom dosledku bola Skriniarova chyba bohuzial väcsia a vlastne rozhodla o nepostupe Slovenska. Prilis nechapem toho Mawsona, ten nebol nic extra, to uz sa mi viac pacil Vallejo teda. Asi si redaktor potreboval dat do zostavy niekoho z PL.

Kempf a Arnold stali podla mna najviac za titulom Nemecka. Obaja boli zapas od zapasu lepsi a lepsi a hlavne Arnold to finale opanoval. Trosku mi pripomenul vykon Bastiana proti Argentine.

Reagovat
Mariano13

pri čítaní článku som to neriešil, ale po prečítaní komentov nemôžem sklamať niektoré indivíduá ... Simič

Reagovat
fantomas

Díky všem za pozitivní i negativní ohlasy v průběhu celýho šampionátu, jako vždy si z nich pokusíme něco vzít a zapracovat je v budoucnu. Bohužel je klidně možný, ba docela pravděpodobný, že tohle byl muj poslední turnaj, kterej budu pro EF schopnej v takovym rozsahu pokrývat, takže si neodpustim menší rekapitulaci...

Roku 2012 sem se u příležitosti dospěláckýho Eura pokusil nějak rozvinout myšlenku Eurozápisníku, a co si budem povídat, byla to tehdy mimořádně amatérská sranda - kopa textu a stěží erudovanýho nadšení, žádný obrázky, jen pár screenshotů v odkazech vydávaných za "elektronickou tužku".

Za vydatný podpory Mikyho Hrušky a dominga se to nicméně jakž takž ujalo a tak sme se potom s domingem a ostatníma klukama - převážně teda s pomocí Ustyho, Countera a Víti Srpa - turnaj co turnaj pokoušeli přijít s něčim novym; s nápadama, co by naše zpravodajství dál ozvláštnily a snad i zatraktivnily ve vztahu ke čtenáři.

Zápisník tudíž postupem času přibral skvělýho grafika ve Víťovi Horákovi, text sme začali dělit do méně hutných úseků, turnajový shrnutí letos díky Ustyho práci poprvý obohatilo vlastnoručně vyrobený video s nejhezčími góly a část psanýho textu se počínaje MS 2014 v zájmu větší diverzity deleguje na podcasty - opět cíleně neprofesionálně prováděnou iniciativu, jejíž smysluplnost tak trochu podtrhuje loňská "novinka" webu ČT.

Pár našich prvků nebylo přijato zrovna pozitivně (jako titulky se slovníma hríčkama), ale to neni zas tak těžký respektovat a chápat. Od toho roku 2012 se koneckonců nepřetržitě snažíme nějak posouvat hranice turnajovýho zpravodajství v naší zemi tak, abysme se co nejmíň překrývali s mainstreamovými médii, a s tím se holt nevyhnutelně pojí i určitý přešlapy.

A pokud na jejich dělání nadále trváme, nemělo by se to chápat tak, že bysme se z nich snad nechtěli ponaučit, a že jsme nezdravě tvrdohlaví. Spíš to značí, že nás to prostě baví - a že u takový volnočasový zábavy celej Eurozápisník startoval, takže se v takovym duchu sluší pokračovat.

Nakonec teda věřim, že EuroFotbal tuhle svéraznou - a podle mě nesmírně důležitou, byť v jádru určitě nikoliv nejdůležitější - funkci na český fotbalový internetový scéně nepřestane naplňovat i v příštích letech, ať už u toho sám budu nebo ne. Schopných lidí pro to má každopádně dostatek.

Takže ještě jednou díky všem kolegum i čtenářum, byla to dosud velká legrace i čest.

A třeba zase za rok při MS

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Bakary3

Jinak Simic si to zaslouzil a za ty reakce stal

Reagovat
smazaný uživatel

taky dik

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verim ze u toho budes aspon u buducich MS ci najblizsieho APN. Ale ten Simic ako

Kazdopadne dik

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to neznamená konec eurozápisníkovím titulkům letos se na ně lidé těšili více, než na souhrn celého dne jinak musím podotknout, že ač "amatérská sranda", tak tu elektronickou tužku jsem měl vždy rád

Reagovat
smazaný uživatel

diky vsem za jejich praci, delate to skvele a info hodnota je o parnik pred mainstreamem, alespon v cr rybnicku.Hodne sil do dalsi prace a doufam, ze aj s fantomasem

Reagovat
Jerichoo

dik

Reagovat
andrew96

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Harakan

Díky moc.

Reagovat
CHONG

Ty slovní hříčky jsou fajn.

Reagovat
Rišty

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Masi

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
CubONE

Reagovat
Rišty

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
raduinho

Za mě skvělá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
johan14

Šimič lepší ako Skriniar. Dalej ani čítať netreba.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

Snáď nechceš ani len naznačiť, že by Škriniar nebol lepší

Reagovat
fantomas

Ja bych se zase nebal naznacit, zes nevidel vsechny zapasy Simice a nemuzes tudiz soudit.

Reagovat
Ferguson6

Videl a hovorím vo všeobecnosti, nie len podľa EURA. A celkovo, tvoje názory sú objektívne asi ako názory neonacistov na holokaust, takže o tomto sa ani baviť nemusíme.

Reagovat
Bakary3

Simič byl výbornej, s Dánskem sice byl u golu, ale neměl to jednoduchý..

Škriniar taky, ale taky nebyl zdaleka bezchybnej, dokonce bych řekl, že Simič byl v tomhle ohledu lepší.

O tom, že je dlouhodobě lepší Škriniar, asi nikdo nepochybuje, ale pro výběr All-star turnaje je to asi trochu nepodstatný, že jo

Reagovat
fantomas

Aha aha. Proto sem se tu nekolikrat vyznal z obdivu ke Slovakum a naopak dle mnohych neprimerene kritizoval Cechy.

Ty ses fakt takovej zblepta...

Reagovat
leroy

Ty ako inteligentný človek, by si mal vediet, ze na take typi sa neoplatí reagovať. Je mi smutno, ze to tu v poslednej dobe zaplavili takéto indivídua. Treba na ne proste nereagovať, aj ked je to tazko ked kurvia dost diskusii a dúfať, ze sa tu sami vybiju... aj ked je to bohužiaľ malo pravdepodobne. Furt bude kokotko ktorý to bude podnecovať a furt bude kokotko, ktorý na to bude reagovať

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Marv

Nejlepší hráč turnaje pro me Arnold s tou sestavou se da souhlasit

Reagovat
Error

Turnaj, na ktery jsem se tak tesil, a nakonec jsem videl presne 0 zapasu. Konfederacni pohar zrovna tak. Dik za souhrn.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Lobotka mi tam vážne chýba ale tak je to názor plus som samozrejme nesledoval všetky zápasy na ME...

Reagovat
raduinho

Nejlepší hráč turnaje ŠIMIČ. Zbytek odpad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejfotbalovější byl rozhodně MÍČ

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti Simičovi ale ten all star mu pokazil zbytek týmu já bych ho prohodil s Škriniarem (sry nevim jak se píše)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele