Názory a komentáře

Suma sumárum: Ohlédnutí za uplynulou sezónou Premier League

Po několika autorských článcích a silné redaktorské invenci si EuroFotbal částečně odpočinul; připravili jsme pro si pro vás hodnocení sezóny Premier League z dílny britské BBC. Jak si kluby vedly v porovnání s předsezónními prognózami? Kdo překvapil a kdo naopak zklamal?

Když končí nejen sezona

Další ročník Bundesligy je za námi, ale pro někoho nebyl uplynulý víkend jen ve znamení konce sezony. S německou nejvyšší fotbalovou soutěží, klubem nebo dokonce s celou kariérou se loučilo hned několik velkých jmen poslední doby. Přehled nejvýraznějších rozluček přináší komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Al-Hussein by byl lepším prezidentem FIFA než Blatter. A to mnohem

Dva další aspiranti na post prezidenta FIFA, Luís Figo a Michael van Praag, v týdnu od svých kandidatur upustili a to v praxi znamená jediné: v pátek se v Curychu strhne bitva mezi pouhými dvěma uchazeči. Pohodlného Seppa Blattera přitom vyzve postava stejně kladná jako k porážce odsouzená...

Vykydat Pinaultův chlév

Když bájný silák Héraklés v návalu šílenství pobil své děti, uložil mu král Eurystheus jako pokání dvanáct těžkých trestů; jedním z nich bylo vykydat nepředstavitelně rozlehlý a špinavý chlév boháče Augiáše. Philippe Montanier, od léta 2013 kouč fotbalového Stade Rennes, čelí ve své každodenní práci podobnému úkolu..

All-Stars Premier League 2014/15

Podobně jako loni, také v cílové rovince tohoto ročníku anglické Premier League se karty na většině front zdají být rozdány zcela jasně. Pojďme si tedy s mírným předstihem, nějakých šest hodin před výkopem poslední várky zápasů, společně připomenout, kdo že nás v pomalu uplynulé sezoně uchvátil, překvapil či zklamal...

Červený drak vletěl do bundesligy. Kdo mu uvolní místo mezi elitou?

Před posledním kolem je stále hodně nevyřešeného, ale máme už i některé jistoty pro příští ročník Bundesligy. Po víkendových bitvách je nezpochybnitelné, že účast v nejvyšší německé soutěži si premiérově vybojoval Ingolstadt. A to je podobné postupové překvápko, jako byl loni Paderborn.

Čechův konec v Chelsea se blíží. Na místě je pořádná rozlučka a ovace vestoje

Dnes dohrávka s West Bromem a v neděli čeká na Chelsea poslední zápas sezony, kterou v západním Londýně po pěti letech konečně ověnčili mistrovským titulem. Pak mohou zasloužené oslavy vypuknout naplno, jenže taky se nejspíš chystá jedno velké loučení.

Kdo ovládne výroční ceny Ligue 1?

Už dnes večer bude na slavnostním ceremoniálu oznámeno, kdo si odnese prestižní individuální trofeje za letošní sezonu ve francouzské nejvyšší soutěži - tradičně se vyhlašuje nejlepší hráč, trenér, brankář a mladík. Jaké jsou šance jednotlivých nominovaných?

Hříbata v extázi!

Borussia Mönchengladbach je pojem. Spíše ale pro pamětníky velkých bitev před zhruba čtvrtstoletím. Nicméně současnost ukazuje, že i ve skromnějších podmínkách se dá hrát Liga mistrů, budovat velmi dobrý tým se zažitým stylem a neprodělávat. A co je cennější, bavit diváky atraktivním pojetím a domácí neporazitelností.

Krize v Newcastlu: Jen abychom nAshley do mínusu

"Fotbal je byznys, nic jiného" - toť častá výtka směrem k současné fotbalové scéně. Za symboly takové hodnotové krize jsou přitom automaticky považováni blízkovýchodní investoři, protože jsou zkrátka odjinud a cizí. Jak nám ovšem názorně ukazuje dění v Newcastlu, ta pravá ničivá zbraň se klidně může povalovat přímo před vaším prahem...

Ve hře jsou miliony, v 1. Bundeslize se bojuje o LM

Bundesliga se chýlí ke svému konci. Omílané problémy tzv. hamburských hodin a nesmírně napínavého záchranářského boje, kde po jedné výhře máte možnost poskočit až o pět příček výše, teď vynechme. Koncentrujme se na to, co se děje na špici tabulky, říká komentátor české verze Eurosportu Radek Barkman.

Věčně marný boj Josého Mourinha

José Mourinho vyhrál další titul, řadit jeho jméno po bok největších trenérských velikánů fotbalové historie by však bylo stejné jako oceňovat dělníky, kteří postavili Hundertwassehaus, místo samotného Hundertwassera.

Duben v Ligue 1: Marseilleský kolaps a sbírání bodů u dna

Francouzská nejvyšší soutěž míří do dramatického finále, v němž bude zřejmě největší pozornost zaměřena na dva tradiční velkokluby - PSG, které v dubnu neztratilo ani bod a kráčí si pro zlatý hattrick, a Marseille, které naopak všechny zápasy prohrálo a zkomplikovalo si boj o Ligu mistrů. Stejně napínavý bude i finiš na druhém konci tabulky..

Jakub Dovalil - muž na rozcestí

Mistrovství Evropy pro fotbalisty do 21 let se už blíží. Hráči mají v hlavách, že finální nominace se přibližuje a už nezbývá mnoho času, kdy ještě budou mít příležitost zaujmout trenéra Jakuba Dovalila. A propos - Jakub Dovalil, pro něj turnaj představuje určitou křižovatku.

Nejlepší hráč Premier League 2014/15: Hazard a ti druzí

Zhruba za čtyři hodiny dojde k zahájení slavnostního ceremoniálu u příležitosti každoročního udílení individuálních cen pro ty nejudatnější fotbalisty a fotbalistky anglických trávníků. Pojďme si tedy ještě posvítit na všechny kandidáty na to nejprestižnější ocenění ze všech: nejlepšího hráče Premier League za sezonu 2014/15...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele