Sparta a Slavia chtějí posouvat český fotbal. Fanoušci ale zamrzli v době kamenné

21.08.2017, 09:08
Názory a komentáře
Odvěcí pražští rivalové toho mají v nové sezoně mnoho společného. Sparta i Slavia shodně utrácely miliony korun za hvězdné posily, výkonnostně jim to zatím na hřišti vcelku skřípe a bohužel mají stejný problém také na tribunách. Ani fanoušci z Letné, ani z Edenu zatím nedělají svým klubům příliš dobré jméno.

V českém ligovém fotbale proběhl přes léto velký třesk. Zámožní majitelé pražských "S" se rozhodli, že přeřadí rychlostní stupeň z dvojky rovnou na pětku a začali budovat mužstva, s nimiž by se nemuseli stydět ani v mnoha prestižnějších ligách.

Na soupiskách Slavie i Sparty najdeme hráče, kteří byli pro tuzemské poměry doslova ještě před několika týdny naprosté sci-fi. "Altintop na Bohemce, to je stejně trochu srandovní," poznamenal na Twitteru politický komentátor Jindřich Šídlo.

Vždyť vedle tureckého internacionála se letos mohou fanoušci těšit na největší izraelskou hvězdu současnosti, bývalé kapitány Lille a Zenitu Petrohrad, rakouského světoběžníka Janka a mnoho dalších. Sparta se Slavií se zkrátka rozhodly, že vzestupu českého fotbalu pomohou obrovskými finančními injekcemi, a nakonec proč ne.

Hlavní cíl obou klubů je zcela zřejmý, totiž vyhrávat tituly a začít se pravidelně dostávat do Ligy mistrů, odkud se může spoustu utracených peněz vrátit do vydrancovaných kas, ale množství zahraničních posil má i sekundární, velmi pozitivní účinek pro celý český fotbal jako takový.

Jsou to právě borci jako Altintop, Mavuba, Danny, Biabiany či Ben Chajm, kteří nám v Evropě mohou takřka instantně zvýšit kredit. Česká liga už najednou není jen provinční záležitostí, ale Spartě se Slavií se podařilo přilákat taková jména, která prostě znají všude, v Anglii, Německu, Francii, Rusku. A to je pro český fotbal obrovská příležitost, kterou by neměl propásnout.

Proto je nesmírně skličující sledovat, když se dva největší kluby vydávají vstříc velkému, modernímu fotbalu (zatím alespoň papírově a ambicemi, ale adekvátní výkony, doufejme, budou také brzy následovat), a musejí při tom překonávat jednu velkou bariéru, kterou jim staví paradoxně jejich vlastní fanoušci. Zatímco oba kluby přeřadily na zmíněnou pětku, někteří jejich fanoušci zamrzli někde u jedničky.

Z nejvyšší soutěže máme sice odehraná teprve čtyři kola, ale fanoušci obou pražských klubů už zvládli napáchat plno věcí, jež musejí být v dnešním fotbale a možná i světě obecně neakceptovatelné. Kluboví představitelné to ale dlouhodobě přehlíží (často nejde o žádné novinky letošní sezony).

Na Spartě toho už mají v nové sezoně za sebou tzv. ultras dost. Trvalo jen dva a půl zápasu, než začali na nového kouče Stramaccioniho křičet "Italiano bastardo". Jen do čtvrtého kola vydržel v trezoru tolik propíraný pokřik "Jude Slavie", přestože teď v rudém dresu běhá největší izraelská hvězda židovského původu. Občasné bučení na hráče tmavé pleti už je takovým čecháčkovským evergreenem.

Již u tohoto stručného výčtu "prohřešků" si lze jen stěží představit, že by byly akceptovatelné třeba v Německu, kam se často chceme upínat, ale zároveň jsou někteří čeští rádoby fanoušci stále o desítky let pozadu. Co si ovšem sparťanský kotel přichystal ve čtvrtek, nad tím se už rozum zastaví úplně.

V den, kdy se nejen Sparta, ale celá fotbalová veřejnost loučila s legendárním Rudolfem Baťou, přinesli hrdinní a maskovaní chuligáni na letenský stadion rakev jako symbol své nespokojenosti s výkonem a zřejmě i řízením klubu. Kdo by čekal okamžité a razantní odsouzení tak smutného činu, nedočkal se. Sparta znovu mlčí.

Ředitel komunikace Ondřej Kasík sice na Twitteru neustále píše, jak Sparta komunikuje s fanoušky, podobné chování si nepřeje a že se to klubu nelíbí, ale pokud byste chtěli nějaké oficiální stanovisko, nenajdete ho.

Když jsem v pátek při zápase se Slováckem na vlastní oči sledoval, jak hlouček sparťanských chuligánů začal napadat skupinku Izraelců, kteří se přijeli podívat na Tala Ben Chajma a při děkovačce na jeho podporu roztáhli izraelskou vlajku, říkal jsem si, kam až tohle nechá Sparta zajít. U rádoby silných slov jako "smrt Židům" se začnete ptát, jestli se vám to celé náhodou jen nezdá.

Své si s fanoušky navíc nyní zažívá i Slavie. Je to nicméně jen potvrzení toho, že fanouškovská kultura je u nás na bodě mrazu a pokud se svými příznivci nezačnou kluby aktivněji pracovat, nikam se neposuneme. Fotbal bez fanoušků nefunguje a je potřeba, aby všichni táhli za jeden provaz.

Halil Altintop se jistě nestačil divit, když šel po remíze na Bohemce hodit fanouškům dres, kteří mu ho div ne se zdviženým prostředníčkem hodili zpátky. To jsou věci, které by se dít neměly. Stejně jako vyvěšení přeškrtnutých duhových vlajek. Na fotbal zkrátka některé věci nepatří. Za Slavii se už sice na Twitteru ohradil proti sobotnímu extempore Jaroslav Tvrdík, ale oficiálního stanoviska klubu byste se opět nedočkali.

Čím dříve začne Sparta se Slavií jednat, tím lépe pro český fotbal. Zahraniční hvězdy možná dokážou nalákat na peníze, ale až bude Altintop svým bývalým spoluhráčům, jež budou české kluby lákat za rok, vyprávět, jak to tady chodí, nebude muset stačit ani plný měšec...

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (720)

Přidat komentář
verv

Výstřelky pár individuí, ty tady vždycky byly a budou. Naopak tuhle sezónu se zatím na Spartě fandí skvěle a i když se nedaří. A návštěvy taky solidní.

Reagovat
patrikhm

Důležité je, že tuto sezonu půjde titul do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně a upřímně napsaný článek. Nezbývá, než souhlasit. Bohužel.

Reagovat
H.N.T.

Správní slusni cesi

Reagovat
arsavin

Jsi neslušnž a ještě na to hrdý

Reagovat
smazaný uživatel

Ach boze... Kdyz nebudu spokojeny s vykonem hrace, tak mu ten dres hodim zpatky treba stokrat... to je ta posledni vec, ktera by mela nekoho trapit

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

V tvojom svete z doby kamennej určite..

Reagovat
Puskas

v době kamenné se házely kameny

Reagovat
Milan.B

to da rozum

Reagovat
smazaný uživatel

palice pls

Reagovat
JacksLFC

to žiješ ty, protože jsi na SLovensku

Reagovat
Kapřík

Jasne, o tom co je pokrokove rozhodujeme my, strana .

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi jako ty miluju. Fanousek komunisticke Sparty se tady snazi o vtipnou ironii. Jsi asi mladsi rocnik, takze zrejme nevis, proc ma Sparta rudou hvezdu ve znaku, proc hraje v rudych dresech. K veci. To, kam se vyvinulo fandeni ve vyspelych zemich se nestalo vlivem politiku ci zakonu. Stalo se tak prirozene, protoze humanismus je znakem demokraticke spolecnosti. Ze to spartansti fanousci nedokazou pochopit, je jejich komunisticka povaha.

Reagovat
smazaný uživatel

Lžeš: 1906 Poprvé v rudých dresech

V nejranější klubové historii nastupovali fotbalisté v černých dresech s velkým "S" na přední části. Na dva roky sparťané vzali zavděk černobílými pruhovanými dresy, ke kterým se jako k rezervní sadě na dvě sezony vrátili v roce 1996. V roce 1906 si však tehdejší člen výboru JUDr. Petřík vyhlédl v Anglii rudé dresy slavného londýnského Arsenalu a jednu sadu přivezl do Prahy. Nevěděl, že tím založí jednu z největších klubových tradic. K rudým dresům sparťané nosí bílé trenýrky a černé stulpny.

Rudá hvězda BYLA ve znaku od úplného počátku. To taky nemá s komunismem co do činění. Takhle vypadá znak dnes: https://yt3.ggpht.com/-QM2q97JH9Ec/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/9gXBiMuTKe8/s900-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg Teď má rudou hvězdu leda tak slavie.

Očekávám od tebe omluvu za křivé obvinění ale to asi marně, že? To sluníčka jako ty zásadně nedělají.

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze byla Sparta komunistama preferovany tym, vi kazdy, kdo se zajima o fotbal vic nez par let. Doplacela na to hlavne Slavie, ale tu vem cert i s Cinanama. Vy Spartani jste proste takova ruda parta, ktera se k tomu svinstvu ani neumite priznat.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě byla v té době nejlepší český klub. Naprosto bez diskuze a zaslouženě. Potvrzovala to i v Evropě. Navíc nechápu jak to, že sestoupila v 70. letech, v době utužování komunismu, když byla tak protěžovaná komunisty. To je trochu díra v tý tvý směšný teorii, ne?

Jinak stále od tebe očekávám omluvu za křivé obvinění.

Reagovat
smazaný uživatel

Trosku tu historii ohybas. Doporucuju cerpat z vice zdroju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ty ohýbáš historii a ještě cíleně lžeš. Měl by ses omluvit.

Reagovat
didosh

Si trošku mimo....asi mladší ročník....jediné v čem se shodneme je že ty mrdky byly vždycky protezovany....

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by sis to přečíst a zamyslet se nad sebou proč máš potřebu lhát. Nebo jsi ten kdo je oblblej?

http://www.reflex.cz/clanek/dopisy/39526/reakce-sparta-nebyl-bolsevicky-klub-je-to-obehrana-lez.html

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Ruda hvezda byla ve znaku Sparty hned od zacatku, kdy se zacala sirit komunisticka idea. Uz v te dobe jste byli utlacovana slunicka bohatymi. To, ze se vam pak zalibili rude dresy Arsenalu je jina vec. Proste to tak nejak prislo vhod. Slavie ma cervenou hvezdu vzhuru nohama a byla opozice vuci komunistum potazmo Sparte.

Reagovat
smazaný uživatel

Lžeš. Náš vznik nemá s komunismem nic společného. Navíc není komunismus jako komunismus. V té době komunistická diktatura neexistovala. Nikde. Ani v Rusku, natož V R-U. Sparta vznikla ještě za císaře pána.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, kteri se citi utlacovani bohatymi, maji totalitu v genech.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vznikla v dobe, kdy se rodil komunismus. Kazdy vedel, co znamena ruda nebo cervena hvezda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle prostě nemá cenu. Lžeš. Když tě ze lži usvědčím, tak dál pokračuješ. Vesele si ohýbáš historii, v tomto příspěvku jsi zase historii ohnul a dopustil se argumentačního faulu. Místo aby ses omluvil za křivý obvinění, tak pokračuješ dál. Ale to bych chtěl asi moc od arogantního sluníčka. Tohle je fakt typický.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebud porad tak agresivni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové - pindáte tady oba. Rudý dres a hvězda u Sparty samozřejmě nemá nic společnýho se soudruhem. To je jedna věc. Druhá věc je, že Sparta byla v určitých obdobích komunismu nějak "zohledněná" oproti ostatním.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted uz jen zbyva otazka, proc tomu tak bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele - já ti nehodlám vysvětlovat to, co už jsem tady říkal stokrát, najdi si to...

Reagovat
smazaný uživatel

V jakých přesně obdobích komunismu?

Reagovat
smazaný uživatel

Štrougalova Sparta je jedno období. Padesátý léta byly o tom, že se překopávalo všechno, u Sparty se toho jako u "dělnickýho klubu" překopalo trochu míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem konečně našel co jsem hledal. Je to sice starší článek ale myslím, že se hodí jako odpověď na naši diskuzi. Hlavně tedy radimonovi. Plně s tím pánem souhlasím. Doufám, že už se tady o tom nebudeme více bavit.

http://www.reflex.cz/clanek/dopisy/39526/reakce-sparta-nebyl-bolsevicky-klub-je-to-obehrana-lez.html

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Kapřík

Zajimavy blábol. Víte kdy vznikla Sparta a kdy u nás komunistická strana? Nahrajte si na historika, když váš jediný pramen je nenávist k nějakému klubu kvůli jedné staré etapě jeho historie. Vždyť je to k smíchu, já s lístkem přihlášku ke komunistům fakt nepl

Reagovat
Kapřík

...nepodepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Komunisti se Sparty ujali a vedeli proc. Stejny osud ted potkal Slavii. Je sice spousta blaznu co tvrdi ze v Cine je kapitalismus, ale tomu veri zase jen komunisti. Jinak Sparte v poharech vzdy fandim, o tom to neni. Mne jen vadi, ze mas ironicky kecy na neco, co vas klub vzdy podporoval.

Reagovat
smazaný uživatel

V Číně samozřejmě v ekonomických vztazích kapitalismus převládá. Měl bys se nejdřív něco naučit a něco si přečíst, než se začneš hádat a dělat chytrýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ten statni... Firmy tam maji nejasnou vlastnickou strukturu a jejich akcie nelze koupit na burze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano - to jsou opravdu typické znaky kapitalismu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja netvrdim, ze je v Cine kapitalismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Eh - to byla ironie... Ty tvrdíš, že tam není, já ti napsal, že v ekonomických vztazích tam kapitalismus převládá. Argumentoval jsi nejasnou vlastnickou strukturou a obchodováním na burze. Čemuž se směju, protože podle těchto znaků nemůžeš definovat kapitalistickou nebo komunistickou ekonomuku, to je nesmysl. Nehledě na to, že neprůhledné vlastnictví je běžné i na západě, stačí mít akcie na doručitele. A na burze se taky obchoduje jen s některými firmami. Fakt - běž sbírat informace, nasbírej si jich větší množství a pak si z toho slož obrázek, zatím mi přijde, že jsi si přečetl tři články v Parlamentních listech a máš dojem, že už všechno víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Malokdy tady lidem nadavam, ale tobe musim napsat, ze jsi arogantni kokot. Kapitalismus v komunisticke spolecnosti proste neexistuje. To je protimluv. Spolecnost, ktera koupila Slavii ma ve znaku komunistickou hvezdu. To je proste fakt. Je to prakticky statni firma. Statni firma rizena Komunistickou stranou Ciny. O jakych ekonomickych vztazich to meles ty chytroline. Myslis par bezvyznamnych soukromnicku, kteri mezi sebou kseftujou na okresni urovni. Jinak jednim ze znaku fasismu je navazani firem na statni aparat. Cina velke firmy vlastni a ty pak skupuji technologie v zahranici. A prave akcie tech firem si koupit nemuzes, na rozdil od firem jako je Apple, Alphabet (Google) a vlastne vsechny zapadni firmy. Kapitalismus neznamena se okradat, ale ferove a treba tvrde obchodovat v demokratickych podminkach. Cina krade technologie, patenty, neplni zavazky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo - kapitalismus je o formě vlastnictví a způsobech vytváření statků, demokracie je o formě vlády a způsobech řízení státu. Komunismus není pravým opakem kapitalismu, ani ho přímo nevylučuje, byť se historicky většinou "nesnesou" - to nás učili soudruzi, ale ne ve všem je to opak. Navázání firem na státní aparát není typický znak fašismu. Promiň, ale svět opravdu není tak jednoduchý, jak si ho představuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Komunismus je o tom, ze lidi daji majetek na hromadu a kazdy si z ni vezme co potrebuje. Jak v takove spolecnosti muze fungovat vytvareni statku? Ziskavani kapitalu je presnym opakem prerozdelovani spolecneho majetku. Proto je kapitalismus demokratickym nastrojem. Neco fasismu z Wikipedie: "Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky, v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu." To znamena, ze fasismus je v podstate stejna ideologie jako komunismus a take se tak projevoval. Stejnymi symboly, stejnymi mocenskymi projevy i militarismem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne - komunismus není o tom, že lidé dají majetek na hromadu - za chvíli by totiž tu hromadu rozebrali a chcípli hlady. A i v komunismu se vytvářejí statky, stejně jako v kterékoli jiné společnosti. Získávání kapitálu - dost dobře nevím, co tím myslíš, je otázkou, jestli vůbec jsi schopný definovat kapitál. Takhle to vypadá, že pod pojmem kapitál si představuješ peníze, nebo možná zisk. To, co píšeš o fašismu, v praxi znamenalo to, že stát (tedy hlavně Německo, v Itálii to až tak zřetelné asi nebylo, situaci ve Španělsku neznám) se stal privilegovaným zákazníkem soukromých firem, ovšem za své služby a výrobky dostal soukromý sektor od státu zaplaceno. Což tedy reálně přivádělo k šílenství Hitlerovo ministerstvo financí, protože Hitlerovy výdaje byly samozřejmě megalomanské. Státních firem ani za Hitlera zase tolik nebylo. A teda není jich už tolik ani v té Číně, přes 70% kapitálu je v Číně soukromého. Fašismus a komunismus mají určité znaky stejné prostě proto, že jsou to totalitní režimy, ne proto, že by to byly stejné ideologie. Prosím tě, běž si opravdu nastudovat politologii a ekonomii, než povedeš tyhle debaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš ty kreténe někdy ukončit příspěvek tím, že mě nepošleš něco studovat? V komunismu se vytváří "státní" statky, ne soukromé. Definice kapitálu? Takže opět z Wikipedie: Kapitál jsou věcné statky, výrobní prostředky, peníze a jejich formy (cenné papíry, např. akcie), někdy i patenty, licence, jež jsou uplatněny v ekonomice a přinášejí svému vlastníkovi zisk (ve formě úroků, podílu na zisku, dividend apod.). Pořád se ale v případě Číny bavíme o kapitálu státu. V číně je to vlastnictví soukromých firem pouze formální, neboť v praxi podléhájí státu.

Totalitní režim může být i pravicový, tak jako byl v Chile pod vládou Pinocheta. Tudíž totalitní režim je důsledek nekontrolovatelné moci bez ohledu na směr politické ideologie. Fašismus a Komunismus mají prostě podobné myšlenky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš mi opisovat wiki, já bych byl radši, kdybys to měl zažité - já už s těmihle pojmy pracuju přes pětadvacet let. Na začátku jsme se bavili o tom, jestli je v Číně kapitalismus. Samozřejmě, že je, většina ekonomiky jede na kapitalistických principech, za tím si stojím a kvůli tomuhle vznikla celá tahle debata. Jistě, něco je ovládané státem a není toho málo, jenže to je všude. Čína prosazuje soukromé vlastnictví a volnou cenotvorbu už od 80. let minulého století, proto se taky stala takovým ekonomickým trhačem. To, že je v každý větší firmě nasazenej "estébák", ještě neznamená, že to není kapitalismus. Ovšem pořád se bavím o ekonomických vztazích, politicky je v Číně samozřejmě dost pevně usazený totalitní systém, asi bych ho nazval reálný socialismus, protože komunismus ve své definici taky znamená něco poněkud jiného. Jinak zrovna Chile je jeden z příkladů, kdy nedemokratický režim (neřekl bych přímo totalitní, spíš autoritářský, ale to je věc definic) může posunout stát dopředu - Chile přestože nemělo demokratickou vládu, tak Pinochetovo prosazení běžných kapitalistických prvků v ekonomice přineslo poměrně značný růst. Ale tak to je jedno. To, co píšu, tak nehledám po wikipediích, ale mám to zažité za roky sledování jak politiky, tak ekonomie.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to zažité stejně jako ty. Jen mě nutíš uvádět zdroj, který vyvrací tvé teorie. S Chile samozřejmě souhlasím. To, proč byla diktatura tak úspěšná byl fakt, že byla řízena z USA. Ekonomika postavená na konzumu. Na kapitalismu v Číně se prostě neshodneme, pokud ho nedefinujeme jako "státní kapitalismus". Ten má ale jiné principy než ten, který praktikuje západ. Pokud se vrátím k jádru věci, Slávii koupila čínská firma s komunistickou hvězdou ve znaku, u které není jasné, kdo je jejím vlastníkem a velmi pravděpodobně je řízena komunistickou stranou Číny. Myslím, že netřeba další komentáře, dál už je to jen o tom, kdo to jak bere.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si teď úplně jistý, co si představuješ pod pojmem státní kapitalismus - a asi s tím nebudu souhlasit. Přibližně 3/4 čínského HDP pochází z prostředí soukromého vlastnictví s volnou tvorbou cen. To, že tohle klasicky kapitalistické prostředí konkuruje zároveň se státním kapitálem, který je řízen centrálně, nic nemění na tom, že je to kapitalistické prostředí. Nakonec podobné prvky jsou běžné všude a krystalicky čistý kapitalismus není nikde na světě. Ohledně hvězdy u CEFC - jsi moc zaměřený na symboly. Ty se většinou taky vyvíjí a jejich původ bývá často rozdílný od současné interpretace, viz tvůj nádherně dětský omyl s rudým dresem. Politické propojení CEFC na KS Číny určitě existuje, dokonce se mluví o tom, že čínská vláda používá kontakty CEFC pro zpravodajskou službu a podobně, ovšem pořád je to firma v soukromém vlastnictví, jejíž zisk není součástí státního rozpočtu Číny. Nikde jsem nenašel nic, co by to nějak rozporovalo. Prostě nezaměňuj politiku a ekonomiku. No a ohledně opisování wikipedie - nevím, co jsi mi chtěl vyvrátit, ale nevyvrátil jsi mi nic, já si pod pojmem kapitálu představuju přibližně, to, co jsi citoval a v definici fašismu jsem taky nenašel nic, co by potvrzovalo, že fašistický státní aparát řídí soukromé firmy, jak jsi psal ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi komunisticky smejdi jsou ti, kteri osoci lidi tim, co sami delaji. Parlamentni listy jsou komunisticka hlasna trouba propagujici ruske a cinske nazory. Cili ty tvoje. Nepodsouvej mi tady tvoje oblibene noviny komare.

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsi opravdu trefil, já jsem vážně typickej proruskej a pročínskej element. Ale do Parlamentních listů se občas podívám, to je pravda. Což ovšem neznamená, že s nimi musím nutně souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

sinopsis.cz ... tohle je lepsi jak Parlamentni listy. Radsi se obcas podivej sem. Jde o projekt ucitelu a studentu UK, kteri se Cinou doopravdy zabyvaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Kouknul jsem, jsou tam sice zajímavé perličky, ale bohužel jen perličky, globální popis Číny jsem nenašel. Do hloubky to číst nehodlám, zase tolik mě Čína nezajímá.

Reagovat
Kapřík

Spíš čím byl náš klub podporovan. A nejen on, víceméně v tom plaval celej stát, jen každý trochu jiným způsobem. A ten klub to ani nemohl moc ovlivnit, to nebyla demokracie..suma sumárum, řešit to teď je směšný. Mimochodem, z mého příspěvku váš mohlo trknout, ze totalitni myšlení není zrovna můj šálek kávy

Reagovat
Hokaido
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe za tou přezdívkou chybi eta, soudruhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
noustres

No působí to zkresleně, hodnotí se jen to hození zpátky. Jako že to působí tak, jak si "někdo" nepřeje. Fanoušek projevil svobodnou vůli či projev, že nesouhlasí, nikoho tam nemlátil neházel dělbuchy a přesto je považován za hňupa z doby kamenné. Není tu spíše zkamenělým ten kdož považuje projev odlišného pohledu jako násilný druh konformity? Musím se tedy chovat tak jak si přejí všichni? Vždyť to je na hlavu postavený, všichni se nemůžem chovat stejně, to nás rovnou můžou zavřít do chlívku.

Reagovat
maraynwa

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Corleone

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

nejde prvotne jen o ten dres hozenej zpatky ale je toho zkratka moc najednou... a ti hraci to jiste vnimaji co se deje ve konkurencni sparte/slavii... podle me je nejhorsi to ze Ben Chaima prijedou podporit ze jeho domoviny a jsou radi jestli se domu vrati zdravi... to je tedy silene a to pisu i presto ze Izrael jako stat je u me hodne nizko... ale tady jsme na fotbal kam politika nepatri

Reagovat
Kapřík

Ano, to chování vůči Izraelcum bylo nepřijatelné. Ale aby si tu hrál na morálního arbitra někdo, kdo modně odsuzuje jediný skutečně demokraticky a právní stát v oblasti, to je smutné.

Reagovat
didosh

Za ten Izrael

Reagovat
exot12

Ty sa chováš presne ako je to popísané. Nie vzďy sa darí, niekedy ten výkon nie je optimálny, ale hodiť darovaný dres po vlastnom hráčovi mi príde neúctivé a bez štipky rešpektu. Nemal by správny fanúšik fandiť najmä keď sa nedarí?

Svoj nesúhlas môžeš vyjadriť rôzne, ale vždy by to malo byť slušne a s rešpekto!

Reagovat
noustres

Hele beru, že lidi nejsou stroje. Ale to budem lidem určovat jak se mají chovat? Respekt, úcta, slušnost. Mě to gesto nepřipadá urážlivé. Nechápu jak někdo může myslet stylem, chovej se tak jak si přeju já? Beru výstřelky v podobě dělbuchů, světlic, nějaký rasistický výlevy atak ale tohle se prostě už přehání a z lidí se dělají jako že "hňupi" a už jen to že přirovnávaj k době kamenný v tom cítím smrad povyšování se skrze svý IQ. Tam zas není respekt z této strany. Jednou už ani nebudou moct zabučet, protože se to nesluší?

Reagovat
NataženýTříslo

Proč by měli normální lidé bučet?

Reagovat
celticz

"Normální lidé." Fotbal je hlavně o emocích, obzláště pak na tribunách. Jestli stojíš o komfortní a korektní klidnou kulturu, tak choď třeba do divadla. Chápu, že existují i lidi, co chodí na fotbal doslova za fotbalem. Přesto si myslím, že drtivá většina chodí hlavně na svůj klub. A když se vůči tvýmu klubu stane nějaká křivda, tak věř tomu, že bučení je to nejmenší, co může nastat jako projev nesouhlasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bučení je emoce krávy.

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
Kapřík

A co je normální? To, co si odhlasuje pár chyt0raku?

Reagovat
smazaný uživatel

A co je normalni? Ze vladne nejakej osvicenej rudej uchyl?

Reagovat
Kapřík

Co je normalni, to určuje formální i neformální společenská dohoda.

Reagovat
exot12

Limity sú nastavené dávno, celý náš život je limitovaný zákonmi, nepísanými zákonmi čo je tá slušnosť.

Príde za tebou šéf, aby ti poďakoval a povedal, že ti za tvoje dobré výkony dá malú odmenu 1000kč, budeš kričať po ňom, alebo hodíš po ňom ten liter, že nech si to nechá, že na takéto drobné mu serieš? Predpokladám, že nebudeš, predpokladám, že sklopíš uši, povzdychneš si a pokiaľ máš trošku rešpektu a slušnosti poďakuješ aj keď nie si z toho nadšený. Prečo sa nechováš v práci rovnako ako na štadióne alebo na štadióne ako v práci?

Reagovat
noustres

Ty jsi zaujatý ve svých představách jak všichni okolo fungují jak si myslíš. Ano i mě šéf nabízel přidání, ale za to že budu chodit i víkendy. A víš co jsem udělal? Řekl jsem mu ať si dodatek o přidání roztrhá, jelikož víkendy do práce prostě chodit nebudu. Navíc situaci, kterou popisuješ, že šéfik mi dá odmenu jsem v životě nezažil Ty ještě věříš na to, že peníze zlepšujou život? Nebo jak tě mám chápat? Ty do toho ihned zavádíš všeobecné životní hodnoty, já se bavím o tom, že hození dresu zpátky není nic čím bych ohrožoval lidi, natož abych se za takové gesto styděl, protože ho nikdo právě nedělá. Tohle je o cti a o odporu nosit dres žoldáka. Bavíme se o dresu né o situacích v zaměstnání, rodině či v nemocnici.

Reagovat
exot12

Nejde o to čo si spravil, ale ako. Predpokladám, že si šéfovi nezobral ten dodatok a neroztrhla pred ním a nevysmial do očí, ale povedal si mu to slušne.

Nešlo tu o o či sa ti to stalo alebo nie, mohol som ti uviesť príklad, že ti mama navarila obed, ktorý ti nechytil a nepredpokladám, že si v dospelosti na ňu nakričal.

Podľa mňa slušnosť či ukážka rešpektu je všeobecná hodnota, ktorú by sme mali aplikovať kdekoľvek, doma, v práci či na štadióne.

Ty ho nazývaš žódákom, ale prečo? Dostal ponuku tu hrať a prijal ju, je to jeho job. Ty si nikdy nezmenil prácu resp. plánuješ v súčastnej zostať do dôchodku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bosko

Lidi nejsou stroje. Hráčům se nemusí dařit a fanoušci mají nárok udělat v emocích něco, co by jindy neudělali, pokud to samozřejmě nepřekročí nějaký meze. Hodit zpátky dres hráče, kterej od začátku působení odvádí asi tak pětinu toho, co se od něj čekalo, podle mě žádný hranice nepřekračuje.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Jo no. U nás po nich házeli kelímky s pivem a ted se tomu všichni smějou. tady kdyby to byl plácnu Škoda tak to nikdo neřeší. ale jelikož to byl Altintop tak se z toho dělá kdo ví co. a hlavnš pořád jsk jsme zaostalí ale přitom nespokojenost se vxjadřuje i v zahraničí, ale o tom se nemluví tak se z nás dělají nejhorší fans na světě. Trapný

Reagovat
exot12

Tak to je iná zábava hádzať kelímky po niekom

Nespokojnosť sa dá vyjadriť aj slušne

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že máme svůj Baník.. Tomuhle se můžem jenom smát :-)

Reagovat
smazaný uživatel

pravda vy je rovnou donutíte ty dresy sundat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Kdyby to byl dres kohokoliv jiného než téhle "hvězdy" tak by se to za hoďku neřešilo a nikdo by o tom nevěděl...

Reagovat
hodjohn

To by ani nikoho nenapadlo zmínit.

Reagovat
Pasha

Naživo budeš sledovať hviezdu svetového rangu a po zápase sa ti pošťastí chytiť jeho dres. Hodíš mu ho späť iba preto, lebo práve vtedy nehral dobre? Myslím, že Altintop nie je žiadny nazdárek a takéto správanie zvysoka odsudzujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hodjohn

,

Reagovat
Frick

Reagovat
Hokaido

Jop, to hození dresu zpět se zbytečně dramatizuje.

Reagovat
ThePigFeathers

No popravdě mě hodit dres Vaněček z Teplic a to ho nechci nijak urážet, tak bych byl šťastnej, tohle jsem nikde jinde neviděl...... Jde spíš o naší ostudu!

Reagovat
oli9

Názor totální hlupáka to je pak ta kultura

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem se tuto sezonu podivat jak na Spartu tak i Slavii. Fanousci Slavie mi prisli pomerne v pohode... ale to co predvadeli Spartani? To jsou obycejni burani bez mozku... Ti uz klesni i pod uroven Baniku, ktery me naopak neustale prekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co si viděl tak strašného?

Reagovat
JacksLFC

mě stačilo být s váma v Bolce s kolegou po prohrané sázce, kdy členové falangy mlátí druhé sparťany jen protože projevili nespokojenost, že pověsili vlajku přes 2 fanklubácký, tak dostali na p*ču... fakt super mentalita

Reagovat
hodjohn

Neber slovo boží (Baník) nadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nous sommes Halil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zakázal svlíkání se do půli těla. Koukat takhle na celou tribunu sexy břicháčků - baníkovců dost kazí ,,požitek'' ze hry!

Reagovat
Kepy_FCB

Svalnati alkoholici pico

Reagovat
Puskas

Máš se dívat na hřiště na fotbal, ne do hlediště na vysvlečené chlapy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si nemůže pomoc jak ho to přitahuje

Reagovat
didosh

Buzeraaaaant

Reagovat
ratusek

Můžeme my snad za to že se radši nedíváš na polonahé samice v hledišti?

Reagovat
hodjohn

l

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousku, drz hubu! Vlastne nebud ani fanousek, ale spis jen divak. Muzes max parkrat za zapas zatleskat, nic vic. Nazor projevit nesmis, bulvice podporovat musis, atd. Nejlepsi je, ze se tady z ceskejch fans delaj furt burani, ale dyt je to takhle po cely evrope, staci se divat poradne a ne ruzovejma gay brejlema

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Prosim te, na kazdy strane najes nazor takovej i takovej.

Reagovat
Y.N.W.A

další takovej co si plete svobodu s anarchií... těch tu máme dost, po 89 si prostě lidi začali demokracii vysvětlovat po svym a divěj se, že má i nějaký pravidla a hranice - tam kde začíná svoboda druhýho...

názor projevit můžeš, urážet nikoho bys neměl, bukvice podporovat nemusíš atd...

Reagovat
Josifek

Reagovat
noustres

Jako hození dresu zpátky není projev anarchie či nějaký radikální výstup. Krásně mu ukázal, že takhle si jeho výkony v dresu nepředstavuje. Však řekněme si to popravdě, na hřišti jsou žoldáci. A že nějakej žoldák v zahraničí řekne, představ si oni mi hodili dres zpátky, tam radši ani nechoď. Však ten žoldák jen potvrzuje co je zač.

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Čím se ukončuje svoboda pověšením přeškrtnutého duhového prochcaného hadru?

Reagovat
Y.N.W.A

a proč tahat tento hadr na fotbal, kterej s tím nemá nic společnýho? ...jenom malost, ubohost a zbytečný vyvolávání hejtů, stejně jako ten pochod sám chápeš? ..vidíš ten rozdíl? ...neříkám, že tam máš dát hadr s nepřeškrtnutou duhou, říkám, že je zbytečný dávat hadr s přeškrtnutou duhou... ten stadion není tvůj, ten kotel není tvůj, jak si myslíš...

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Manik...

Reagovat
Blasphemer

Bulvice v ČR nechceme.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
db18

Reagovat
Josifek

Fanoušku nebuď kripl, buran, hovado atp...prostě fandi, řvi, v mezích slušnosti i trochu toho "bordelu" se dá strpět. Ale třeba to s napadením skupinky izraelců, to je ubohá zhovadilost. A bohužel, sparťanští ultras to je ostuda (že né ta jediná, to už je věc jiná)..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte akorat se jim zabavila vlajka, ty napadale...

Reagovat
dinss

Takle to vzniklo. Média napíšou nějakou sračku a pak se toho každej chytne.

Reagovat
Blasphemer

Jo, takhle. Takže oni je nenapadli, ale jenom jim vzali něco, co bylo jejich. A ty zmrdi jim to ještě určitě nechtěli dát.

Reagovat
sosna

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
hyper01

Reagovat
Kucka

Reagovat
Josifek

Ahaa, tak to potom joo, to je úplně chvályhodná akce...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, zabaveno z moci úřední... Asi tou vlajkou někoho ohrožovali, či alespoň zacláněli mu ve výhledu, nedali si říct, tak zasáhl pořadatel...

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ratusek

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
smazaný uživatel

NEvyvěšením přeškrtnuté vlajky se někoho podporuje? A názor lze jistě projevit, ale ostatní zas mají svobodu říct na to svůj názor a označit ten názor za blbý.

Reagovat
C-M@ster

Uuu, provokativní nadpis. Hoďte někdo odkaz na sparťanský a slávistický fórum a facebook, ať je veselo

Jo a klidně i na facebook Eurofotbalu bych to dal.

Reagovat
smazaný uživatel

EF na FB uz cca pul roku spravuje nejaky ocas s "humorem" patnactileteho decka... hrozna bida, PJ by s tim mel neco delat

Reagovat
C-M@ster

Já vím, zrušil jsem kvůli tomu lajk tak 2 měsíce zpátky.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

tojo, odpad...

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Plavec media?

Reagovat
vaala

Reagovat
PBLead

strašné je to. Hlavně mi přijde, že půlka těch jeho "vtípků" je převzatá z nějakých anglických stránek (asi troll football nebo tak něco), kvůli čemuž mi to kolikrát přijde, že to ani není psané česky (jak je to kostrbatě přeložené).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

To neví, že S a S to nedělají pro sebe, ale pro český fotbal?

Reagovat
C-M@ster

Aha, tak jsem dočetl článek a po nějaké době se opět s autorem neshodnu (cca od doby, kdy vydal svůj poslední článek tady).

Možná se pletu, ale přijde mi, že pohled autora, je pohled diváka a ne fanouška.

Fanouška beru jako osobu, co chodí na domácí a venkovní zápasy, prožívá výhry i prohry intenzivněji, kromě výsledků mu jde i o to, aby hráči na hřišti potili krev, jezdili po prdeli a tzv. "bojovali za Spartu".

Fanoušek radši uvidí na hřišti i ve vedení další srdcaře, kterým Sparta není u prdele, když se prohrává, viditelně je to sere.

Co mu naservírovali teď? Trenéra, který půlroku zpátky Spartu vůbec neznal, přivedl si žoldáky, které spíš než prestiž Sparty nalákaly měšce se zlaťákama (Biabianyho vyjádření - manželka čeká dítě, tak musím myslet na rodinu), navíc nemají ani výsledky. Do toho hře při absenci Rosickýho chybí mozek jako Dočkal nebo Matějovský a náhrada zkrátka furt nikde.

A teď mi třeba řekněte, o kom ze sestavy z minulého zápasy si fanoušek může říct "jó, to je Sparťan, toho mám rád". Možná tak o Lafatovi, což je trochu málo.

Na fanouška to momentálně působí tak, že přišli hráči s menším vztahem ke klubu, kteří hrají za víc peněz a předvádějí horší fotbal než Sparťani, který z kádru vytlačili. Třeba Bičíka.

Fanoušci si k hráčům musí najít cestu, ale nebude to přes noc.

Něco podobnýho jsem zažil v Kometě, když koupila Extraligu, obměnila se půlka kádru a ti co přišli působili hůř než srdcaři, co prošli Kometou i v nejhorších časech. Ale časem si to sedlo.

Zatím zkrátka působí nováčci na fanoušci jako Štramák v tomto gifu. Palcují Spartu protože je dobře platí spíš než že by jim na ní záleželo, což může vyhovovat zatím pouze divákovi.

https://gfycat.com/gifs/detail/lametediousasiaticmouflon

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz je prestiz toho klubu v zahranici v podstate nulova, tak jak na ni maji byt nalakani zahranicni hraci?

a davat za priklad zrovna biabianyho, ktery pote co prisel hned ukazal kvalitu a i bojovnost a schopnost zapas odmakat... misto bicika chyta hrac, co uz tam byl a jemu 36 proboha.

a k tomu "bojovani za spartu" mas pocit, ze by to pred prichodem letnich posil fungovalo?? ne, vzdyt to bylo dost mozna jeste horsi

Reagovat
SpartaOvenka

Fanoušek by měl mít ale i určitou trpělivost a když se jeho klub rozhodně k budování nějakého projektu, měl by mu dát čas, protože s takovou, jakou předvádějí třeba ultras Sparty ti hráči dřív raději odejdou. Myslím si, že tu je dost hráčů, kteří bojují za Spartu, nejsou tam ale takovou dobu, aby už někomu přirostli k srdci, například samozřejmě po Lafim ti dají do zápasu všechno hráči jako Costa, Šural, Sáček, Vácha, Kadlec i takového Marečka už snad konečně musí mít fanoušek rád. Bičík je jasný, možná i nejlepší brankář, kterého máme, leč dostává šanci Koubek a zase tu jsou skvělí fanoušci, kteří po tom, co Koubek něco v zápase vychytá, začnou naprosto neadekvátně vyvolávat Bičíka, další super povzbuzení.

Reagovat
Mr.Mike

Mi to trochu připomíná Manchester po odchodu Fergusona..taky se začal budovat novej tým a jak to vypadalo a jak to vypadá ted'.

Reagovat
noustres

Hodnoty lidí a to i hráčů či žoldáků jsou už dávno někde jinde, to je realita, synonymum života je šustivej papír ve šrajtofli, a co si budem povídat, dnes ti řekne a vymyslí kdekdo cokoliv za ty chechtáky, protože to voní nemakáním.

Reagovat
smazaný uživatel

taky s tim nesouhlasim, hlavně to srovnání s Německem, kde teď visej transparenty, co posílaj německej svaz DFB do píči

hodně fanoušků pražskejch S jsou hovada, ale vztahovat to na čecháčství, když projevy rasismu jsou i jinde? a co že přivedli velká jména když hrajou piču? to už vrba i bílek udělali pro českej fotbal víc, ty nás posunuli sem (byť bílek měl projev hry strašnej) a kdybychom (jasně, kdyby chyby) neměli takovej koeficient, nikdy by spartani ani slávisti takhle neutráceli, jen cítí šanci, kterou budovala Sparta s hráči typu Lafata a Mareček, Plzně roky zpět i Liberec

autor článku je mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s celým článkem. Ale tito idioti se bohužel nezmění. Křupan bude vždy křupanem.

Reagovat
ratusek

a co děti, pomyslel někdo na děti?

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem byl na fotbale v prvním kole, tak kousek ode mne seděl asi 13letý kluk, který pozitivně fandil celý zápas. Bohužel, hned za ním seděl nějaký 40letý buran, sprostý jak dlaždič. Celý zápas akorát nadával a urážel všechny hráče (domácí i hostí) i rozhodčí... nadával do č*ráků, zm*dů atp. A vrcholem bylo, když začal na hráče černé pleti Zlína pokřikovat cosi o banánech, kokosech apod. Prostě taková typická česká lopata s kelímkem piva v ruce a dutou hlavou. A tohle tam má ten malý kluk poslouchat? To je v pořádku? Tohle obhajuješ? Nebo malý kluk nadšený do fotbalu nemá na stadionu co dělat?

Mně osobně to úplně zkazilo pocit z celého zápasu a taková telata tam jsou bohužel pokaždé.

https://www.youtube.com/watch?v=xd1QCLnRxAs

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Bakary3

Reagovat
tnt03

Reagovat
Mada

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Dubov

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesnia decka daji dohromady vic sprostych slov a urazek nez ten clovek ktereho popisujes

Reagovat
Josifek

A učej je to ještě mladší děcka, protože tohle všechno zlo a sprostota je vrozená a děti se roděj horší a horší, přitom ti co je vychovávaj jsou tak spořádaný a když oni byli malý, všechno bylo lepší a děti by si tehdy tohle nedovolili...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, frustrat.cz, kterej si přišel, celej rudej vztekem, vyběsnit svou celotýdenní nenávist a závist. a stačí jeden, aby pak všechny děcka, ale co děcka, i mně to vadí, poslouchaly, zalykání se nenávistí a sprostotou.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
Puskas

S tou rakví - jak s ní vůbec mohli projít dovnitř?

Reagovat
smazaný uživatel

Kreta asi odemkl

Reagovat
Puskas

řekli mu, že v tom mají choreo

Reagovat
smazaný uživatel

řekli mi, že v tom jsou dotace pro EPH

Reagovat
Puskas

Tak jsi je pustila?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
kilobyte

No jestli je pravda, že co není v hlavě musí být ve svalech, tak ji mohli klidně přehodit přes střechu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to s temi Izraelci pravda, tak se celkem divím, že se o tom ani nikde nepsalo. Každopádně abych se čím dál víc styděl v zahraničí říct, že jsem z Česka...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně v Německu je to nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas solidne vypatlano v makovici

Reagovat
andrew96

Ale no tak zase...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna o tomto by se asi v cr psalo hodne,takze nevim jak moc je to pravda...a stydet se? Predstav si,ze polaci vytahnou vlajku treba v drazdanech...jak myslis,ze dopadnou

Reagovat
smazaný uživatel

V Drážďanech? Klid a mír

Reagovat
Blasphemer

Šokující zjištění.

Reagovat
Y.N.W.A

...jinak házet v tomto ohledu Slavii se Spartou do jednoho pytle je dle mýho nešikovný... na Slavii s nima komunikujou víc, co vim... i když jasný, idioti se najdou všude, u nás hlavně při fotbale, specielně u Sparty, kde se soustředí ten největší odpad spojenej s jistou hodně posunutou stranou celýho širokýho politickýho spektra... čest normálním Sparťanům, kterejch je samozřejmě většina

Reagovat
smazaný uživatel

pár blbců se najde v každém sektoru

Reagovat
smazaný uživatel

Ale měli by se perzekvovat, aby se takové chování vymýtilo.

Reagovat
oli9

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, kam ten fotbal zatím posunuli (především Sparta), mají fanoušci pořád ještě znatelný náskok...

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sa riesi furt aj u nas To su take bulsity tieto clanky. To ze napadli alebo co urobili tym izraelcanom by sa stalo aj v Taliansku aj v Nemecku aj v Anglicku to je jedno. Pokial to nie je medzistatny zapas tak tam vlajka cudzieho statu nemala co robit to bola cista provokaica a ked dostali po hube tak sa naucia ze si to nebudu dovolovat. Len chodte na anglicku ligu to ako "uzasne fandia" kazde druhe slovo niekoho urzaju. Nech spomenu vysoku uroven nemeckych fanusikov alebo Greckych. To je na grc nie toto. Neviem preco maju male staty furt tendenciu robit zo seba najväcsie hoväda. V zahranici na seba nekydaju len ukazu to dobre to zle nespomenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

"... tam vlajka cudzieho statu nemala co robit ..."

Proč?

Reagovat
ZB 07

Vlajka cizího státu tam nemá co dělat? A jak se teda dá vysvětlit to, že v kotli Sparty klidně visí srbská vlajka, ale jakmile se objeví někde po stadionu izraelská, tak je to špatně? Tohle moc nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlajky jsou v pořádku, dokud s tím souhlasí vymleté palice z kotle.

Reagovat
dinss

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Blasphemer

To je v pořádku. Kosovo je Srbija, ne?

Reagovat
ZB 07

Ne, že bych s tím nesouhlasil, ale to podlejzání Srbům je taky vtipný no.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi cechy a srby bylo drive silne pratelstvi a spojenectvi. Ktere neznicil ani opilec Havel,ani balkanska reznice. Dneska ze to moc nehodi do kramu,tak se o tom nemluvi. A pokud se ti ta vlajka nelibi,mas svobodu nazoru a muzes vyjadrit nesouhlas.stejne jako nekdo zrejme vyjadril nesouhlas s vlajkou s davidovou hvezdou.

Reagovat
dinss

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

pravdaozrude.cz?

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
dinss

Tak v kotli Sparty byla jen na zápas proti CZ a chtěli tim podpořit Srby ne? Taky by se mi nelíbilo kdyby někdo vytahoval vlajku mimo kotel.

Reagovat
ZB 07

Teď byla i v Liberci...taky podpora rodinnejch příslušníků pro hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla uz i parkrat v drivejsich sezonach..

Reagovat
dinss

Jak přesně to hráče podpoří?

Reagovat
ZB 07

Jakej má tahle otázka smysl? Je úplně jedno, jak je to podpoří. Jde mi o to, že srbský vlajky se tam vyvěšujou jedna radost, ale izraelská tam bejt nesmí.

Reagovat
dinss

Ach jo...

Reagovat
smazaný uživatel

sparta = klub s nejvetsim procentem nacku v zemi...

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne,vzdycky sem veril, ze je to zbrojovka

Reagovat
smazaný uživatel

spis na stadione ne?? precejenom v republice mas "spartana" na kazdem rohu..

Reagovat
smazaný uživatel

taky ale hafo jich chciplo takze i v zemi...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrace podpori transparenty a podobizny?

Reagovat
smazaný uživatel

co na tom bylo provokativniho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Pokial to nie je medzistatny zapas tak tam vlajka cudzieho statu nemala co robit to bola cista provokaica..." Tak to je rachot

Reagovat
Hokaido

Strašnou píčovinu jsi napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl si někdy nějaký zápas ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak co k tomu říct? Podle mě se srovnávají dvě nesrovantelné věci. Rakev v den Baťova pohřbu je čisté hulvátství, akce promyšlená a přichystaná dopředu, takže autorům mohlo dojít, co dělají. Zřejmě jim nedošlo, že dělají prasárnu. Altintopovi se vrátil dres po zápase, ze kterého bolely oči, v situaci, kdy převládla naštvanost a negativní emoce. Navíc i sám Altintop je zatím se svým výkonem hrubě za očekáváním. Byla to blbina, to gesto Slavii nepomohlo, ale je pro mě daleko pochopitelnější, než rakev. Co už pro mě pochopitelné není, jsou duhový vlajky - hergot, proč tahat na stadion něco, co nemá žádnou souvislost s fotbalem? To bych pochopil za revoluce, ale ne teď... Za Slavii vidím jako pozitivní, že jak od Tvrdíka, tak z kotle jde hláška, že se podobný exces opakovat nebude - pokud se to povede, ve finále bych nad tím mávnul rukou.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Le Gunner

To s tou rakví nechápu. No jasně, akce to byla promyšlená a dala se posunout o jedno domácí utkání, nicméně (pokud vím) s Baťou to žádnou spojitost nemělo, nebo jo?

Reagovat
Puskas

spojitost to dostalo, když to udělali v den pohřbu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ne - ale prostě buď o tom Baťovi nevěděli a pak se bavme o tom, jestli se takoví lidi vůbec dají považovat za sparťany, když přehlídnou něco tak zásadního, nebo o tom věděli a pak je to z hlediska taktu a slušnýho chování neskutečná zhovadilost.

Reagovat
Le Gunner

Nevím no, moralizujte jak chcete, osobně Baťu uznávám hlavně za jeho rozhodcovskou kariéru.

Nicméně, jestli bylo nachystáno, že se prostě na ten den donese na stadion rakev za účelem protestu proti vedení Sparty se zcela značnou symbolikou, pak si to podle mě lidé ve spojitosti s tím pohřbem berou moc vztahovačně. Blbá shoda náhod.

Ale jasně, to neznamená, že tu akci mohli o 14 dnů posunout...

Reagovat
Puskas

když přineseš rakev v den pohřbu, má to silnější účinek

Reagovat
Le Gunner

Rozumím. A taky chápu, že se to mnoha lidí dotklo. Ale nezveličoval bych to na úkor urážek či zahazování dresu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo o dva dny, já jsem slávista, Baťu samozřejmě taky víc uznávám z hokeje (i když on byl ikona i ve fotbale a nejen pro Spartu, ale pro celý Česko, ať se objevil kdekoli, tak se to s celým Českem spojovalo, přestože jezdil řešit primárně sparťanské záležitosti) - ale i jako slávistovi se mi to nelíbí, je to neuctivé.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, byla to pietní akce.

Reagovat
smazaný uživatel

vedle hulvátů, který lze snadno identifikovat podle projevu a někdy i vzhledu, vzezření jsou tu blbečci, co tahaj společenský otázky do všech aspektů a duhová vlajka je prostě jejich úchylka

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Spalovač šancí

A to si autor skutečně přeje, aby se z fotbalu stala taková divácká s..čka jako např. v Anglii?

Český fotbal pro české fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

No kéž by. Já bych na ty anglické sračky chodil každý den. Klidně i na druhou a možná i třetí ligu.

Reagovat
dinss

V Anglii nikdy nebylo to samy co v Evropě. Ani ted to není tak špatný...tak dobry jako dřív to není ale hlavně díky cenám vstupenek či zákazum.

Reagovat
Blasphemer

V Anglii je v zápasech o spodek tabulky PL pořád lepší atmosféra než na top zápase v ČR. Ale tenhle mýtus je tu fakt oblíbenej, takže ho stejně nemá cenu vyvracet.

Reagovat
dinss

Reagovat
Spalovač šancí

Protože na spodek tabulky chodí opravdoví fanoušci a ne tolik jednorázových čumilů jako na top kluby

Reagovat
HanzBP

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

ale v porovnání s GER nebo ITA....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Derby je co se atmosfery tyce zapas Evropskych parametru. + zapasy Baniku se Slavii a Spartou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Je, ale třeba v Sellhurst parku je lepší atmosféra na každej ligovej zápas. A nejenom tam, ta atmosféra v PL se strašně podceňuje.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

přesně tenhle článek jsem čekal, jen jsem nevěděl jestli ho napíše terry nebo fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A odkaz na to, že se upínáme k Německu, což se v jednom směru dá i tímhle pochopit, stačí se podívat na pohárový zápas Herthy s Hansou

Reagovat
Corabeu

Reagovat
dinss

Autor článku vůbec neví o cem pise. Takový picoviny.

Reagovat
mickey mouse

jo s tím Německem mě to taky pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Wtf

Reagovat
Corabeu

Tvl to jsou zase kecy.Už neletí Holland,tam se provalilo že se to moc rve,tak přeřadíme na německo.

Reagovat
Puskas

Dres hozený zpět není mimo mísu až tak, jak se to tu řeší - zápas jsme neviděl, ale pokud zase hrát tak laxně, tak mu to patří. Fanoušci nemají povinnost ten dres z vděčnosti líbat, když mají pocit, že si ten hráč jejich dresu neváží. Nebo jako myslel, že budou omdlévat nadšením, že jim hodil polosuchý dres?

Reagovat
smazaný uživatel

A co kdyby ten slavný "fanoušek" nebo ty si tam šel místo něj. Nebo jinak...jaké výkony odvádíte ve své práci? Určitě se tam strháte, když si tohle dokážete obhajovat. A váš šéf je ten "idiot", co vám neumí zvednout plat.

Reagovat
Puskas

Když máš vypité, tak nechoď na internetové diskuse.

Reagovat
dinss

To si dělas prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty po práci po někom hážeš svoje špinavý, spocený triko? Leda po manželce aby ti ho vyprala a i ta ti ho někdy hodí zpátky, tak čemu se divíš?!

Reagovat
mickey mouse

Já celou tu kauzu s dresem vnímám spíše tak, že je to tak vygradované kvůli tomu, že je Altintop muslim. Kdyby byl zahozen např. Součkův dres tak se kolem toho nedělá žádné haló. Třeba se mýlím, ve slavistickém kotli jsem nebyl, ale nemůžu se zbavit dojmu že tomu tak je...

Reagovat
Puskas

já to vidím tak, že přišla hvězda, která nejenže nepodává výkony, ale ani se nesnaží.

Reagovat
Mada

což je blbost

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mickey mouse

?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nikdy nedožiju toho, aby to u nás vypadalo jako na anglických stadionech. Samá buzerace, žádné organizované fandění, vlajky, bubny, nic....

Reagovat
ZB 07

To nehrozí, protože by pak na ten stadion nikdo nechodil.

Reagovat
AnthonyR

Přesně,koneckonců, co by byl Jablonec bez řehtačky?

Reagovat
dinss

Proc si myslíš, že v Anglii nejsou žádný bubny či vlajky? V prvni lize je kotel podobny tem v Evropě pouze v CP.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vím, a těmto fanouškům CP jsou ještě často házeny klacky pod nohy, pamatuji si jejich fandění na Emirates, to byla paráda v rámci Anglie. Jinak je to ale bída, byl jsem na Chelsea a Southamptonu...Na CFC skoro celý zápas ticho, v Southamptonu sice ne, ale takových 60-70% pokřiků urážky na soupeře....Strašný, i když tam byl aspoň hukot.

Reagovat
dinss

Když sleduju zápasy Chelsea tak mi to tak nepřipadá. Ono je to zápas od zápasu. Kolik přijede turistů a jak stoji lístek.

Reagovat
Hokaido

Tak on byl na Chelse se Spartou v EL, je jasný, že tam nebude nejlepší atmosféra... Já byl na lize a nikdy jsem na fotbale nezažil lepší atmosféru. To bylo úplný šílenství, kotel celej zápas na nohách a snad nebyla minuta, kdy by se nefandilo.

Reagovat
dinss

Tak v Anglii úplně kotle vymezené nikterak nejsou ne? Spíš jsou hloučky fanoušků po celý zápas. Nikdy jsem tam nebyl a spíš vím jen to, co jsem vyčetl atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jakým lepším způsobem by měli fanoušci vyjádřit svou nespokojenost s výkonem. Nikomu tím nenadávali, nikoho fyzicky nenapadali. Věřím, že pokud má hráč všech pět pohromadě, tak ho tohle dokáže do příště namotivovat víc, než sebelepší proslov od trenéra. Že bude pár potratů co by nejradši emigrovali do vysněného duhového chalífátu něco huhlat o buranství a xenofobii se tak nějak dalo čekat... no a co.

Reagovat
dinss

Tenhle článek byl napsán jen kvůli reklamě nebo...?

Pokud je pravda to, že někdo ze Sparty napadl fanoušky z Izraele tak tohle prostě odsuzuju... Stejně asi nebylo vhodný přinést rakev takřka par hodin po pohřbu tak významného člověka pro Spartu či fotbal obecně. Ale nechápu proc fanoušek musí přijmout dres od hráče svého týmu. Za to jaky bere prachy hraje úplný hovno a zatím může být označován možná tak za žoldáka i přes pověst kterou má. Na Konatého se bučelo až po jeho vyjebání se Spartou a následně se z toho ihned stal rasovej pokrik? Můžem v těch kotlích ještě vůbec stát? Doufám, že ihned nebudu za burana jen kvůli tomu, že aktivně fandim a nesedim s klobásou na tribuně a fandim jen tehdy, když se vede.

Reagovat
dinss

PS: Ještě, že se tohle v Německu neděje. Tam se všichni mají rádi a nikdo se nemlátí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

https://www.youtube.com/watch?v=ixYiBS2_ta8 Hlavně se mezi sebou mají hrozně rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že na východě (nejen Německa) to pořád ještě trochu dře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Ještě k tem Izraelcům...pokud někdo přitáhne na zápas Sparty vlajku Izraele tak je jenom dobře, že dostali.

Reagovat
Pony Slaystation

Tohle je zase píčovina, přeškrtnutý homoušský vlajky se vyvěsit můžeou, ale vlajka jiného státu ne?

Reagovat
dinss

At si vyvěsí co chtěj když je to v jejich sektoru.

Izraelci to vyvěsili na zápase Sparty, klubu z ČR a nemělo to nic společneho s fanoušky Sparty.

Reagovat
Josifek

Joo, to chce fakt slušnou dávku fištronu obrat o vlajku fanoušky z jiné země, kteří evidentně přijeli podpořit "našeho" hráče..

Reagovat
smazaný uživatel

proc

Reagovat
C-M@ster

Hádám že proto, že Slávistům Sparťani pejorativně říkají Židi a spousta lidí vnímá vlajku Izraele skoro se stejnou negací, jako kdyby tam přitáhli vlajku Slavie.

Jasně, pak tam máš náckovskou část a u těch se ty negace ještě násobí.

Nicméně pokud by bylo nějaké hate-free vyjádření vedení v duchu tohoto článku, které by to celé tvrdě odsoudilo, moc by to imho nepomohlo.

Tam je spíš potřeba jednat s nima ve stylu "borci, vím, že si rádi hrajete, ale nepřijde vám to blbý?", který už by mělo pozitivnější reakce.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale mohli místo vlajky vzít transparent se jménem, ne z toho hned dělat podporu izraele, ale těžko říct, zase, je to hvězda izraelského fotballu

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Ale jako dobrý. Na Spartě už nosí vedení rakve, na Slavii zase budou zabředávat do politiky a deptat hráče, kterým se už teď nedaří. Díky hoši, docela nám tím pomáháte. V Plzni se můžou soustředit na fotbal a smát se.

Reagovat
Azazelo RD

Teď ještě musíte vymýtit koníčky jako řízení pod vlivem a sebevraždy a půjdete nahoru.

Reagovat
Blasphemer

Nevšiml jsem si, že řízení pod vlivem by u nás sráželo fobtal dolů. Limberský hrál po nehodě skoro nejlepší fotbal v životě.

Reagovat
smazaný uživatel

A vedení tomu soustředění jde naproti. Aby se hráči cítili opravdu uvolněně, tak běhají kolem plechovky Gambáče, a někteří mají dokonce i tu čest si v ní posedět. To je pak člověk vysmátý tak nějak sám od sebe...

Reagovat
Blasphemer

Jde to hned líp, když se v práci cítíš jako doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě... V zimní pauze dokoupit ke křeslům volanty a už to snad nemůže být ani lepší

Reagovat
smazaný uživatel

možná že líp jak doma třeba nějaká žena muži pivko zakazuje (já vim, nesmysl)

Reagovat
db18

jeste par hracu bez ridicaku a budepak jeste vic casu ba fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohé komentáře v této diskuzi jen podporují pravdu v tomto článku. Je to tak.

Reagovat
Corabeu

Co je pravda?Že nemůžeš odmítnout dres?Nebo že nepodporuješ pochody holejch prdelí,jinak seš z doby kamenné? A ještě jako vzor sem hodí Němce???

Reagovat
dinss

Dyt je mimo. Staci se kouknout na ty kluby co tam má.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej mix

Reagovat
dinss

Ještě čekám, že k tam dá oba kluby z Madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Fanoušci zamrzli v době kamenné, hlavně že ty primadony na hřišti se proměnili v kurvy, pro který jsou peníze jedinou motivací, pak se diví a cítí se ukřivděně, když někomu vadí, že neodvádí práci na 100%

Reagovat
dextroza_m

Ten Altintop, až mi je ho líto, zvyká si a pak nějací kreténi... To bučení na stadionech na hráče tmavé pleti, to jsem vyloženě alergický. Napadání izraelců, to se opravdu Spartanum povedlo, škoda, že to není nějaký Rus a nedojeli ho podpořit jejich chasníci... Protože na ty si nedovolí chlapci rudí.

Reagovat
Puskas

Altintop spíše vypadá, že se mu moc nechce a myslí si, že to tu zvládne s něčím, co měl kdysi. Kdyby se mu nedařilo, ale makal by celý zápas, tak by mu podle mne ten dres nevrátili.

Reagovat
Mada

Co to pořád meleš?

Reagovat
Puskas

To, co jsem viděl, pokud ten zápas byl v TV. Vždy byl marný.

Reagovat
Mada

Zlepšuje se každým zápase a rozhodně se nefláká. Teď na Bohemce patřil k tomu lepšímu.

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle vám fakt stačí? Že patří k tomu lepšímu při bezbrankové remíze se soupeřem, který má rozpočet ve výši jeho ročního platu?

Reagovat
noustres

Když tohle přirovnání k výplatám je nešťastné, pořád jsou to lidi, musí se přizpůsobovat, ale on se svýma zkušenostma by si to tu měl i tak dávat no. Ale pes je zakopanej asi v těch prachách, ty lidi to sere podvědomě ať chcem či ne. Sám jsem za hranicema v práci a po 15 letech kdy umíš skoro vše přídou zápaďácký rozmazlenci a v 18-ti dostanou víc jako ty a to ještě nic neumí. Rozdíly se dělaj a ty lidi je vnímají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Samozřejmě že nestačí, musí se zlepšit. Ale je prostě nesmysl že by to flákal.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ale bučení na konatého si kdekdo vykládá špatně, bučit na černého je problém? neni jednodušší prostě neodsuzovat bučení na černého, protože prostě NEVÍŠ jestli je to kvůli pleti nebo výkonům? to musej fanoušci a společnost vyčlenit, ne fotbaloví bafuňáři

Reagovat
AnthonyR

To je jako s Limbou, je správné bučet na alkáče? Není to diskriminace mentálně nevyrovnaných?

Reagovat
Chlupatá máma

Tak to jseš zasranej rasista, když ti vadí bučení jenmna negry.

Reagovat
dextroza_m

Sorry za ten pozdní smajl

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem se lekl,ze tam bude chybet nejaky vzor ke kteremu se mame upinat..Nemecko,no tak dobre,autor zrejme vi o cem mluvi

Kauza dres,resilo by se to,kdyby to byl nekdo jiny nez Altintop? Ja myslim,ze nee..nevidim na tom nic spatnyho nebo to ma jako fungovat ve stylu,odchodil jsem zapas,tak tady mate dres jako omluvu? NE!

Napadeni Izraelcu ma resit policie,kamery jsou vsude,tak by si zucastneni meli nest nasledky..rakev uz jsem odsoudil,jedna se o cin par lidi a rozhodne by to nemelo byt hazeno na fanousky kolektivne..

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste k Altintopovi,ono sem nestaci proste prijit s tim,ze jsem neco dokazal a pak to pujde samo,my zatim mame to stejny s Mavubou a Jankem a ono na fanousky nepusobi nic hur nez kdyz vidi,ze zmineni hraci zapasy odchodi a nemaji touhu nejak extra bojovat a takova 'kritika' jim muze jen otevrit oci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AnthonyR

Po derby a "Jude Slavia" se Ben Chaim nasere a odletí prvním letadlem zpátky do Tel Avivu

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by pomohlo, kdyby je vedení vyvezlo na zápas do ciziny, aby viděli, jak mají fandit a jak to na stadionu vypadá...

Reagovat
Corabeu

A kterou zem bys doporučil?Taky Německo?

Reagovat
dinss

Prej Srbsko.

Reagovat
Corabeu

Ale taky to tam není tak,jak se tady povídá...Ovšem učit fandit by jsme se od nich mohli,to má pravdu

Reagovat
dinss

Cz a Partizan jsou jinde než celá naše scéna.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba. Proč ne. Asi ne St. Pauli... Ale vosí hnízdo

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostá PRAVDA!!!! Je to ostuda a duvod proč NEVZÍT DÍTĚ NA STADION! Ostuda všechen ten rasismus homofobii a podpora dávných prožitků. Bohužel díky tomuto jsme pod úrovni rozvojových zemí. Skvěle autor!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,deti u nas nemuzou chodit na stadion myslite sakra nekdo na deti?

Reagovat
Corabeu

Mají si kde hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Pred stadionem..

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se ještě musí zout.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi vec,s dcerou na fotbal obcas zajdu a pokud ji zatim neco 'stresovalo' tak to byl vstup na stadion a ne deni na nem

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na výjezdech s vrahama dětí, kdy samotný potěr zaujatě sleduje počínání našeho kotle atd. Takže souhlasím.

Děti na stadionech, ne-li dokonce v sektorech vlajkonošů jsou, v tom by problém nebyl.

Reagovat
Puskas

před Edenem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam nebezpečí. Svoje dítě bych tam nevzal.

Reagovat
JarousFCB

no hrozné... týden co týden čtu kolik jich v sektoru zahynulo

Reagovat
Bakary3

Fakt skvělý, když vždy přijde nějakej retard s rádovtipnou hláškou "a myslel někdo na děti?"

Reagovat
Corabeu

Já si myslím,že v Příbramy můžeš vzít i babičku

Reagovat
smazaný uživatel

Proto ji fandim

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tam dřív chodily. Pak babky zjistili, že čumět v kavárně na to, jak sedá šlehačka na kafi, je větší vzrůšo.

Reagovat
Puskas

a navíc mohou ještě hádat z lógru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
smazaný uživatel

ZjistilY - samozřejmě... Blbá chyba...

Reagovat
dinss

A chudáci rodiny s dětmi na ty stadiony stejne nechodí. Kdo je ohrožuje když ne hooligans?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele když se bojíš vzít dítě na stadion, tak ho neber a neotravuj s tím tady ostatní. Není důvod ho nebrát.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Za jednoho rasistu řáději 20 uprchlíků ze Somálska!!!!

Reagovat
netopier

Slniečkárov treba byť od rána do večera po ich sprostých hlavách, čiže preškrtnuté dúhové vlajky schvaľujem. Taktiež odhodenie Altintopovho dresu. Vysolia za cudzinca tolko peňazí aby sa prechádzal po ihrisku? To radšej nech zaplatia domácim čechom a nie vyudeným imigrantom

Reagovat
smazaný uživatel

A co ty vubec chceš na českým webu, ty čobole zasranej?

Reagovat
netopier

Spoznávam vašu mentalitu Aby som vás našiel pod lavínou v Tatrách

Reagovat
smazaný uživatel

Češi si vždycky vyberou tu nejlevnější lavinu, snad ti to pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hyper01

Reagovat
jk

Doufám že Tomio co nejdříve zavře hranice a už se sem žádný slovenský imigrant nedostane. A ani zadní slušní Češi nebudou jezdit do Chorvatska ale pěkně utrácet svoje výplaty na Macháči.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Takový lidé ještě žijí? Dá se na vás někde podívat? Jste v nějaké rezervaci nebo zoo?

Reagovat
JohnKoul

í

Reagovat
cink

Idnes, novinky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vychladni, duhová vlajka a sluníčkáři jsou dost rozdílný věci...

Reagovat
netopier

biť sorry za chybu snad mi to odpustite

Reagovat
noustres

Jsou žoldáci, přišli za prachy dělat co maj, jinak by do český kotliny nevlezli. Musí se to obalit do růžových obláčků, jak to srdce vždycky chtělo pomoct tomuto klubu ap. Na jednu stranu se hejtuje co si to dovolujem projevit vlastní názory, ale jejich postoje, že přilezou jen když je tu šťáva z Číny jsou přece řečeny "pozitivně" tak vo co gou?

Reagovat
netopier

No veď o tom píšem. Radšej nech zaplatia čechom ktorý za tie peniaze budú viac makať ako nejaké vyhasnuté hviezdy

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trosku paradox no az se ten ben haim chytne treba a potahne spartu tak jsem zvedavej jestli budou ty neonacisticky fanousci sparty( a ze jich je pozehnane) vyvolavat jeho jmeno az da gol treba

Reagovat
smazaný uživatel

Není jich požehnaně. Jen jsou nejhlasitější tak to vypadá, že jich je hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si vazne neskutecnej demagog.

Reagovat
dinss

Podle ceho soudis, že jsou neonacisté?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soudim z toho ze jsem narazil na plno vy*ebanejch skinu a kazdej z nich fandil sparte....tak asi podle toho

Reagovat
smazaný uživatel

stopro se vyvolavat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších článků tady. A to platí o fanoušcích všech týmů... bohužel to teda neplatí jen o fanoušcích, ale o českých občanech celkově.

Reagovat
cink

jaký národ takový prezident

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mohl Křéťa pořídit po světě i pár těch pořádných fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Proč máme mít Německo jako vzor, když jsme naprosto jiní? Proč ne třeba takové Polsko?

Reagovat
r.mrazik

protoze s nemcema zas jiny tak moc nejsme...

s pšonkama jdi do zelí

Reagovat
Corabeu

Co když je to chachar?

Reagovat
r.mrazik

takze taky polak?

Reagovat
Corabeu

Reagovat
smazaný uživatel

proč bychom měl být naprosto jiní? historicky nejsme s nikým podobnější

Reagovat
smazaný uživatel

Není Němec jako Němec.

Reagovat
smazaný uživatel

a není Čech jako Čech

Reagovat
smazaný uživatel

Němec na jihu má jinou mentalitu než Němec na severu.

Reagovat
smazaný uživatel

netvrdím že ne

Reagovat
Puskas

jo, jeden je brankář a druhý praotec

Reagovat
smazaný uživatel

a třetí imbecil

Reagovat
dinss

Není Čech jako Němec?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Achašveróš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosimvas. To je nejaka nova moda tohle tvrzeni? Ti co si tohlw mysli, by meli na nejakou dobu vyjet do nemecka.

Reagovat
smazaný uživatel

to není móda, to je historie

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci jsou totalne tupej a nepremyslivej narod. Staci aby jim nekdo naridil jak se maji chovat a hned to vsichni prijmou za sve. Ldezto cesi jsou naopak narodem, ktery kriticky premysli nad vsim, chceme vedet vzdycky proc, predtim nez to udelame. A to je jen jeden z mnoha obrovskych rozdilu.

Reagovat
smazaný uživatel

nepíšu nic o tom, že mezi námi nejsou rozdíly, čti pořádně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale my jsme naprosto jini, nez oni. Dikybohu.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nejsme, neříkám že tam nejsou jiné vlivy (jsou a je jich hodně), ale Německo a Rakousko jsou prostě po staletích vývoje fundamentálně podobné jako ČR, my jsme měli komáry, oni mají moderní liberalismus, ale to na tom předchozím nic nemění

Reagovat
smazaný uživatel

ses tak blbej jak delako vidis. pokud sme nekomu historicky podobny tak mozna polsku madarsku litve a slovinsku. jinak je ceska republika original jakej na svete nenajdes.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, zejména se Slovinskem jsme sdíleli celé tisíciletí

Reagovat
cink

i s Litvou nebo Maďarama

Reagovat
smazaný uživatel

nemci s nama nejsou podobny v nicem krome toho ze sme se misili a ze varime pivo. ja to neberu z pohledu hranic ale z pohledu historie a podobnosti narodu jako takovejch.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to toho asi moc nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

prijde mi ze se kazdej bavime o necem jinym. samozrejme ze mame s nemeckem kus spolecny historie vcetne stredovekejch bojuvek a miseni. to jo. ja to ale myslim z hlediska mentality zvyklosti a paralel. s tim madarskem sem to prehnal ale litva slovinsko uplne v pohode. napriklad o slovincich ostatni narody jugoslavie rikaj ze sou bratrskej narod ale narod bez vasne a v urcitejch aspektech namyslenej. a to samy o nas rikaj ostatni slovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

jsou programovatelny. Snad to ma i spoustu pozitiv, urcite to prispiva k tomu, ze jsou tak schopny se globalne prosadit, ale vydrzet se to neda a jejich aktualni program "hipster/eunuch" jim dela spis medvedi sluzbu, viz. nedavno G20.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou neskutecne organizovatelni, kdyz maji dobre vedeni, tak maji paradni vysledky, protoze si nedovoli nikdy nejit na 100% a uhnout z manualu. Ale ja tohle chovani vylzoene nenavidim.

Reagovat
db18

O první části se hádat nehodlám, ale teda že by Češi byli nějak konstruktivně kritičtí a šli proti tomu, co jim někdo řekne...

Reagovat
Puskas

Zaspal jsi dobu, teď je náš vzor západ.

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky byl

Reagovat
Puskas

Já pamatuji doby, kdy byl náš vzor SSSR, resp. tak nám to tloukli do hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, výjimka potvrzující pravidlo, z hlediska historie je 40 let jako nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ta doba je zpět. Stačí se kouknout na iDnes nebo Novinky. Každý den nějaká zajímavost z Ruska nebo Číny a frekvence zesiluje. Blíží se to. Už budeme brzy zase všichni šťastní. Btw není dne bez článku o Slávii.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekdo ti to ted tluce do hlavy??

Reagovat
Puskas

už jen tady dávají za vzor třeba Němce

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo oni? Je to nazor jednoho clpveka konkretne terryho. Dokonce je to v sekci nazoru. Verim, ze kdyz napises clanek z tveho pohledu, tak zrovna na ef nebude problem vydat ho...

Kdyz se tak stane, budes psat taky o vtloukani do hlavy?

Reagovat
Achašveróš

Polsko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak polsko prosimte ne :D

Reagovat
AnthonyR

Raději budu žít ve spolkové zemi, než ve vojvodství

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

polsko jako vzor tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Plné stadiony, skvělá atmosféra .... Proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

plne stadiony jo??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je o emocích. Že bych z podobných věcí skákal radostí do vzduchu říci nemohu ( hlavně ten Antisemitismus je na ráunu gumovým projektilem do slabin ), ale tuhle cenzuru rád nemám. Politiku do fotbalu tahá sama UEFA tak se nesmí divit, že následuje rakce ( ano, No to racism atp politika je ).

A vrácení dresu ? Nic než nespokojenost s výkony bych tam nehledal. Jsem rád, že je na ochozech furt ještě živo, že člověk slyší i něco víc než reklamy a pokřiky typu " teplé párky, studené pivo".

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Corabeu

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší je, že tahle cenzura je mnohem nenápadnější a schovává se za "hodnoty"

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ta cenzura přesně vypadá?

Reagovat
smazaný uživatel

"No to racism" je reakce na chování fanoušků. Neumím si představit, že by s tím přišla, kdyby se to nedělo. Myslím, že snaha na to upozornit mediálně, je správná cesta. Je to mnohem lepší, než policejní razie v kotli fanoušků atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je to politika a buzerace,

Reagovat
smazaný uživatel

Je to politická reakce na politické chování fanoušků/idiotů.

Reagovat
smazaný uživatel

mám obavu, jestli to není tak trochu jako s tím olizováním zábradlí...

Reagovat
smazaný uživatel

heh...

Reagovat
smazaný uživatel

heh ?

Reagovat
smazaný uživatel

jakože dobré přirovnání

Reagovat
smazaný uživatel

co je spatneho na odsouzeni rasizmu a boji proti nemu?

Reagovat
smazaný uživatel

nic, tedy pokud zároveň nedávám pokuty za politické projevy na stadionech. V tom je za mně jádro pudla ( plešky a spol háji nehodlám )

Reagovat
scr

Chování fanoušků některých českých klubů je ostuda a jasná zaostalost za evropou.Nezapomenu , když jsem v roce 2011 jel jako nestraný fanoušek podívat se na Spartu s Liverpoolem ve vyřazovací fázy Evropské ligy. Nastoupili jsme do tramvaje plne anglických fanoušku, kteří oslavovali zpěvem naše hráče kteří působyli v jejich klubu (Baroš,Šmicer,Berger) užasná atmosféra a sotva přijedeme k letné...ostuda..bandy ožralejch plešatejch idiotu začnou pořvávat sprostá nenávistná hesla..ostuda. A to se děje do dneška...fandění na fotbalech u nás zamrzlo v 90. letech. A ani majitelé klubů se s tím neumějí popasovat aby takovýhle idioty nevpouštěli na stadiony..

Reagovat
Corabeu
Reagovat
smazaný uživatel

Ti skveli fandove Liverpool https://m.youtube.com/watch?v=ixYq_Del8kw

Reagovat
hodjohn

tak ty si jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně v zahraničních klubech mají fanoušci skoro na každého svého hráče nějaký chorál/pokřik atd, takže můžou pozitivně fandit celý zápas a svůj tým podporovat. Tady u nás celý zápas slyšíš jen volání jména klubu - nulová kreativita a pak těm pseudofanouškům nezbývá nic jiného, než celý zápas nadávat a urážet všechno kolem sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako u nás v Budějcích: "Dynamo!" tlesk tlesk tlesk, "Dynamo!" tlesk tlesk tlesk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HanzBP

Tohle se samozřejmě děje pouze v ČR a ve světe to je všechno růžové.Jako co teď předvádí slávisti s tím turkem, tak to už je vážně řádná komedie

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodám: Taky mě serou rasistické projevy, popěvky o Sierra Leone či "koupit negra chyba byla", odsoudil jsem tu primitivní akci s rakví, ale....Porovnání o tom, že u nás všechno špatně v Německu všechno super je taky směšné. Podívejme se třeba na tolik uznávané fans BvB. Uzavřený domácí kotel za chování fanoušků, přerušený zápas na Schalke, kde házeli na hřiště pyro a jedno přiletělo i na jejich brankaře Weidenfellera....I oni tahají politiku na fotbal, akorát zatímco v ČR jsou chorea proti uprchlíkům, tak je zase vítají. Celá německá scéna v jednom kuse nadává na svaz, urážky rivalů, se kterým ten den ani nehrají jsou taky běžné: Viz, když u nás hrálo Schalke, posledních 10 minut jeli v kuse "Scheiße BvB" a tak bych mohl pokračovat.

Rozdíl je v tom, že zatímco u nás se pořád hledá jen to negativní a to se pak týden rozmazává, tak pozitivní články takřka nejsou. Já bych třeba byl pozitivní v tom, že lidi letos zase chodí hojně na ligu ( u nás na Bohemku 16500, v Bolce vyprodáno, v Liberci takřka taky, na Slovácko necelých 12 000, což poslední roky a ještě v pátek neexistovalo...) ale ne, pojďme řešit hozený dres a pojďme se chvástat, jak je v Německu vše super, všichni se tam mají rádi a žádné problémy tam nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

*tak tam je zase vítají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

přesně tak, ten obraz jakej tady mediální mrdky vytvořili o fanoušcích je šílenej a nechápu proč má i EF potřebu k tomuhle sklouzávat. ale na články o tom, kolik chodí fanoušků nebo nejakým povedeným choreu se asi tolik nekliká.

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek o navstevnosti tady byl, je to o tom ze cloveka pozitivni zoravy nezajimaji, ne ze nejsou....

Reagovat
smazaný uživatel

No byl tu myslím jeden článek po 1 kole ne? To mi přijde málo, navíc to myslím celkově, nejen tady, ale např. i na isportu atd...Celkově se na náš fotbal nahlíží jen negativně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten negativni pohled, to je pravda (hlavne kdyz to srovnam s pohledem na "svatouskovsky" hokej) ale zrivna ten blesk vylozene jede po tom, co lidi hltaji a jednoznacne je pro ne vyhodnejsi cokoli negativni nez pozitivni. Ale to je o lidske povaze, proste ty dobre zpravy nemaji nikdy ctenost.

Problem je ze tedkka ma fotbal az pejorativni nadech u lidi, co ho nesleduji. Novinari si tedy muzou napsat cokoli a jen to prohlubuji a vzhledem k te ctenosti je to zacarovany kruh...

Vlastne mas pravdu s tim, ze pozitivne se o fotbale nepise, mne se jen spojilo, ze zrovna ten clanek o navstevnosti jsem tady videl

Reagovat
Lifted

https://www.youtube.com/watch?v=AJni0t0mxa4 zrovna minulej tejden jsem koukal na Rostock vs Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Tak ona ta kritika českých poměrů ve srovnání se západem často vyplývá z toho, že kritik nemá povědomí o tom, jak to venku skutečně vypadá. A ty vlastnosti, co se označuje za typicky české a jinde by se to nestalo, jsou vlastnosti typicky lidské a jinde se to děje také.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to pyro hazeli a nejvetsi bordel na Schalke delali predevsim fans Arisu.. jinak samozrejme se vsim souhlas

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevíte prosim kde sehnat vstupenky na S. Irsko -Česko . Díky

Reagovat
smazaný uživatel

ale nevypadá to, že by nějaký lístky byly v prodeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam sem to pravě taky zkoušel o ničem jiném uz asi nevíš co ? Ale dík

Reagovat
smazaný uživatel

Nedočetl jsem ani do poloviny, protože když mi autor hned 2 krát naservíruje lež, že Ben Haim je největší izraelská hvězda současnosti A co je teda Zahavi? 24 gólů v čínské Superlize, kde je s přehledem nejlepším střelcem v konkurenci útočníků jako jsou Lavezzi, Hulk, Pato, Tévez atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry Ben Chaim

Reagovat
Spalovač šancí

Máš to dobře. Správně česky je to Ben Haim

Reagovat
dinss

Autor článku má na párku jak je to dobře a proto: ''Ben Chajm''!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on i Eurofotbal píše Ch.

Reagovat
dinss

Tím hůř..

Reagovat
Spalovač šancí

On to špatně chce sám Haim, aby se odlišil od stejnojmenného obránce

Reagovat
dinss

Tak proto tam má to Ch ne?

Reagovat
Spalovač šancí

jo

Reagovat
Kang & Kodos

Někde jsem četl, že i on sám preferuje "Chajm", aby se odlišil od toho "prvního" ben Haima

Reagovat
Kang & Kodos

Jako jo, mohl jsem se kouknout ještě kousek dolů...

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě tohle vůbec nějak vzrušuje..Co neděle, platí to?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ještě daleko, ale asi jo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko? Však za pár desítek hodin

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
nani92

Pyro neni zločin

Reagovat
miguel bain

Celý český fotbal je z doby kamenné. Běhej a posouvej míč, no na tom míči zas tolik nezáleží hlavně běhej, ale hlavně mi nevyběhni ze zóny, kterou jsme si namalovali před zápasem. Mohl by klidně přijít i Ronaldo s Messim a náš úžasný fotbal s úžasnými trenéry z něj nich udělají průměráky.

Reagovat
dinss

Ještě, že v Itálii tak svázaný taktikou nejsou.

Reagovat
Azazelo RD

Před pěti lety se ani neběhalo, takže progres tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

To je strasne nesmyslne clanek...podle me autor absolutne nema poneti jak to vypada v tom nemecku nebo jinde v cizine.a vlastne ani jak to vypada u nas na tribunach poslednich 20-25 let.veci o kterych v clanku pise (vyjma rakve) by se tehdy absolutne neresily.cely se x krat horsi veci.navic mi clanek prinde jako navod jak se ma spravne divak chovat na tribunach, trochu kombinace mechanickeho pomerance a 1984 od orwella...hnus.kdyz se na stadionu budu prezentovat jako fanda cernochu a homosexual je to OK,ale pokud sem opacneho nazoru je to zle a na stadionu to nema co delat...trochu pokrytecke. Vyjadreni nelibosti s vykonem grace vracenim jeho dresu vidim naprosto v poradku.jednalo se o cin ciste z vypocitavosti a dres mel byt jen ulitba.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle napsáno.

Reagovat
Corabeu

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je ten vhodný čas, vyvěsit v edenu vlajku Tibetu.

Reagovat
Puskas

nebo před Edenem, to by bylo ještě lepší

Reagovat
milan78

když hraje hovno turek, stejně jako celá slávie na bohemce.., tak se nemůže divit.., tohle by se chytlo max v drnovicích za éry radka druláka, kterej v turkových letech hrál excelentně

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tohle za blábol? Jen protože hraje za muj tým, tak mu mám líbat zadek? Vztah fanoušku s hráči se musí vybudovat, respekt si hráč musí zasloužit výkonem a nasazením na hřišti. A to je přesně problem těhle hráčů, mysleli si, že jdou do pralesní ligy a na pul plynu tu budou za hvězdy, pokud budou makat na doraz, nikdo jim příště dres zpátky nehodí. Rakev byla samozřejmě humus, ale to je jiná kategorie a nepletl bych to dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Když frajer bere 100 000 Eur měsíčně a frajer z Bohemky 1500 a stejně není na tom hřišti lepší tak nemají fanoušci projevit svou nevoli tím, že hodí dres zpátky na hřiště? Já bych si ten dres nechal, teda být fanouškem Slavie ale kritizovat někoho za to, že ho hodí zpět si teda netroufnu.

Reagovat
smazaný uživatel

necet sem to a podle reakci koukam, ze sem udelal dobre. autor by si misto vecnyho cumeni na zahranicni ligy mel taky nekdy zajit u nas na fotbal

Reagovat
hodjohn

Zaujatý článek.

Tedy až na tu rakev.

Reagovat
smazaný uživatel

holzmane prijd pred eden.

Reagovat
stas87

Fanusikov Sparty prilis nechapem v jednej veci- niekolko sezon to hrali s cechmi, ktory vyrazne prevysovali cudzincov a vlastne casto v ich zostave boli len Karavajev a Costa, ktorych doplnal Konate. No a tito teda srdciari ci ako ich mam nazvat, dostali niekolko sanci po sebe v predkole CL a vzdy z toho bolo naproste hovno a pad do EL. O titule si mohli nechat snivat, pretoze tie vyhravala Plzen a teraz aj Slavia, takze v podstate islo o dost neuspesne timy a vlastne jediny uspech bolo to stvrftinale EL. co je podla mna dost malo na to, aby tento model mal nadalej prezivat.

Teraz urobili revoluciu, nezobrali 10x zrecyklovaneho trenera ale rovno stavili na cudzinca. Jedina chyba bola v tom, ze uz toto mali spravit cez zimu, aby dostal Stramaccioni cas na to poznat hracov co uz v kadri boli a mohol si za ten pol rok aj poriadne pozriet potencialne posily, ktore by mu prislli do polky jula a mohol s nimi zacat pripravu. Takto za pochodu bolo uplne jasne, ze to bude skripat a pripadny neuspech bude blizsie ako uspech. A co urobi ti hlupaci z kotla? Snahu vedenia zlepsit vysledky timu podkopnu pri prvej prilezitosti..hlavne nech mame v zostave cechov a srdciarov, co sa budu za Spartu bit. Co na tom, ze dostali uz dostatocne mnozstvo sanci a v ramci CR mali nadstandartne platy, su to predsa cesi a oblubenci. Vedenie Sparty neodhadlo len pocet cudzich hracov, tych skratka malo byt menej. Nejde v podstate kupit celu zakladnu 11ku novu a cakat, ze to bude okamzite slapat. Takze tie primitvne hlavy dostali municiu zadarmo a teraz toho budu vyuzivat.

To prirovnanie k Nemecku je hupe a nestastne. BL sledujem pravidelne, aj som na par zapasoch bol a videl som atmosferu, co skanduju a ako sa prezentuju. Kludne odpali pyro, rozmlati vybavenie stadiona, znici socialne zariadenia ci urazaju superov a zväz. Ale co nikdy z ich futbalu nezmizlo, tak to je slusnost a respekt k druhemu cloveku. Takze ten incident s tou izraelskou vlajkou by sa tam podla mna nestal. Takisto je nemyslitelne, aby fanusici vlastneho klubu kricali nieco o negroch a ze im vadi, ze za klub hraju cernosi. V tomto su dalej a primitivov tam nemaju tolko, respektive nedostanu taky priestor vyjadrit svoj nazor ako v Cesku. Tahat buzikov na futbal nepatri, to je uplne mimo a na futbale to nema co hladat.

Podarilo sa sem nalakat väcsie mnozstvo starsich, ale stale kvalitnych hracov. Ti mohli urobit dobru reklamu svojmu klubu a mohli pozitivne referovat o skusenostiach so zivotom v CR a futbale v CR. Lenze tieto veci to zasa zrazaju dole a ja pochybujem, ze hraci vyrazne pred 30 rokmi budu uvazovat o tom, ze podpisu Sparte alebo Slavii. Skratka ze tie zahranicne posily odporucaju cesku ligu mladsim hracom vo svojej krajine, aby si to tiez prisli skusit. A ta skoda je 2x taka, kedze vas majster pojde priamo do skupin CL. Mozno to vidim prilis cierne a tieto veci na to nebudu mat taky vplyv ako pisem, ale aj tak je to zbytocne a hlupe.

Zapad na Cesko aj kvoli tomu stale bude pozerat tak, ze ste lacna krajina, za malo prachov si uziju dost zabavy a oplati sa im navstivit CR. Ale spolu s tymto si nadalej budu mysliet, ze je to tu plne primitovov, chudakov a xenofobov. Skratka stale ten ostblok. A to ani nechcem pisat, co si mysli o Slovensku. Ze tu zakapal pes a ze okrem Tatier to ani nema cenu sem jazdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budou mit prazsky S dost penez na platy,Tak Jim to to hraci podepisou. Jde Jim hlavne o prachy. Ja si treba uplne nemyslim,ze sparte vyjde tady ta akce cizinecka legie.jprotoze na sparte nemaji cas na koncepci a klidne ho vyhodi v zime.dal si myslim,ze ten trener neni uplne to pravy vorechovy. A nevim jestli vsechni ty hraci co dosli budou zrovna posily,stejne tam goly dava furt jeden a ten same pasr.

Reagovat
stas87

Ale stale im to budu podpisovat hraci co maju 32+...takze uz z nich pripadne nevytrieskaju nic a pokial bude ten tim neuspesny v europe, tak prostriedky vynalozene na to aby za nich hral sa nevrati nikdy. Ten Ben Chaim mohol byt pekna vynimka, on mohol pravev otvorit dvere mladsim hracom ktori vahaju nad tym, skusit si cesku ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli ti spravne rozumim, tak na ty hrace co myslis ty,tedy hraci co uz sou relativne hvezdy v nejakych zapadnich ligach,tak na ty prazsky S tolik penez jeste nemaji.kluky z balkanu,aktualne I z ukrajiny a pripadne z ruska uz ale schopny zaplatit evidentne sou. A tem se tady bude hrat v klidu.

Reagovat
verv

téměř se vším souhlas. Hlavně s tím fanděním na BL naprosto přesný.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

naprosty souhlas se vsim a zejmena 1. odstavcem

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Bosko

Ta "aféra" s tím dresem je neuvěřitelně nafouknutá. Nějakej inteligent hodí dres zpátky a řeší se to jak kdyby po Altintopovi hodil dlažební kostku.

Reagovat
Bosko

A jestli je něco "čecháčkovský" tak je to označování negativních jevů za čecháčkovství. Tohle sebemrskačství mě vždycky pobaví. Vždycky je to u nějakýho negativní jevu a připadá mi to jako kdyby tím autor chtěl říct, že to jiný národy nedělají, že to je jenom problém čecháčků a ostatní jsou lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proč se jako národ furt tak shazujeme,je to trapný a zoufalý !

Reagovat
smazaný uživatel

mě tohle sebemrskačství vydrží vždycky jen do doby než přejedu hranice z ČR

Reagovat
smazaný uživatel

to je presne vidim to i kdyz treba jen vyjedu z domova do jineho mesta, jak na to normalne nadavam, tak je to najednou nejlepsi misto na zemi..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Postavit na jednu rovinu napadení izraelských fanoušků a vrácení dresu Haltintopovi, to musí opravdu napsat velkej myslitel

Reagovat
hodjohn

čím víc špatností na hlavu fanouška, tím lépe to zní a více nezaujatých to zajímá

Reagovat
Frick

Ať si Halílek uvědomí, že se nedokázal výrzaněji prosadit v soubojích s hráčema, který u Klokama berou tak 50x míň než on sám.

Sakra práce, ve Slavii je jen proto, že jsme jako jediní byli takoví blázni (???), abychom fotbalovýho důchodci dali takovej balík.

Tak kdyby šlo o bůhví jaký "zboží", tak by snad po něm hned šáhnul někdo jinej, když se jedná o volnýho hráče, kterej se nemusí vyplácet ze smlouvy.

Reagovat
Lexi Belle

Jsem hrdý na zemi, bohužel ne na národ.

Reagovat
Hokaido

Náš kotel je prostě strašnej odpad. Mimochodem v sobotu jsem se byl podívat v Auschwitzu a je prostě nepochopitelný, že někdo tohle dokáže v 21. století řvát, kor v Praze na fotbale. Všichni ti, co to řvou, jsou nevzdělaní neinteligentní burani. Všem bych doporučil jet se tam podívat, projít se v plynový komoře a v krematoriu, aby si uvědomili, co ta slova skutečně znamenají.

Reagovat
smazaný uživatel

Co konkretne myslis ze maji lidi videt? Ten kult zidovskeho utrpeni a pocit viny bilych lidi postaveny na lzi?

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Pred spanim poprosim pohadku o 6 milionech...

Reagovat
Hokaido

To jsem přesně věděl. 6 milionů neuvádí nikdo kromě popíračů. Oficiálně se uvádí cca 1 000 000.

Reagovat
smazaný uživatel

6 milionu bylo cislo ktery bylo uvadeno od konce valky nekdy snad do roky 1985,mozna jeste pozdeji.az pak se cislo zacalo snizovat.na zacatku 90.let to bylo 4,5 a I to bylo nerealny.dneska po rade pripominek a reakci se mluvi uz o cisle 1 milion.to jen tak pro upresneni

Reagovat
Hokaido

Trochu se ti to plete, přesně na lidi jako ty chtěl Leuchter svojí zprávou zapůsobit. Ale nemám zapotřebí to s tebou řešit, stejně tě nepřesvědčím a nikdy se neshodneme. Ahojky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim co se mi plete,ale budiz. Nepochybuju o tom,ze behem valky zemrelo nejake mnozstvi zidu,stejne jako treba ciganu a jinych.ale jestli ze po valce bylo na svete podle informaci z zidovskych zdroju vice zidu nez pred ni, tak cislu 1 milion zidu v Auschwitz proste verit nelze.nebavim se pak o osobnich zkusenostech s timto narodem a o tom co byli nekteri z nich schopni pro penize udelat I napriklad narodu ktery Jim zachranil zivot za valky.pro me jsou zide jen profesionalni obeti a jedni z nejvetsich rasistu na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

masked.zero

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, tak že tohle dokáže někdo vypočítat. zase mě tady něco překvapilo...

Reagovat
cink

konečná

Reagovat
smazaný uživatel

I milion je strašný číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi šest milionů židů bylo zabito nacisty za dobu, co byli u moc. Z toho bylo asi devět set tisíc židů povražděno v KT Osvětim-Březinka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

6 milionů bylo cca mrtvých židů za Holocoustu, 1 - 1,5 v Osvětimi. Máš to trochu pomotané. Pocit viny bílých lidí.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
dinss

A oni snad mají něco proti lidu z Izraele?

Reagovat
Hokaido

Víš vůbec, co se v pátek dělo?

Reagovat
dinss

Jen tak něco co jsem se tady dočetl.Napiš mi to klidně do zpráv, budu rád.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě taky zajímalo.. V TV nic vidět nebo slyšet nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Me treba ty dva podradne tymy vubec nezajimaji

Reagovat
valloire

Nejen fanoušci zamrzli, ale i soupeři, kteří nechápou, že hrát proti tak skvělým týmům je čest a maj se jim ty body přenechat. Ale to ne, dělají problémy a chtějí snad ty body sami. Fuj. Burani.

Reagovat
krupa1919

za článek

Reagovat
cink

Za komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Za reakci

Reagovat
smazaný uživatel

V kotli Sparty i Slavie jsou hlavně kokoti v 90 % případů. To jsem zažil, když se loučil s kariérou Poborský v dresu Dynama. Přijela Slavia a ty prosťáčci řvali na Pobora: Poborský Poborský, ty jsi hovado hovadský.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak kdyz jeden z jejich nejlepsich hracu vubec se v nejlepsich letech vratil misto do Slavie do Sparty, tak se jim myslim nikdo nemoch divit

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo tenkrát hodně k smíchu. Vždyť on nikdy slávista ani nebyl. Odehrál tam snad jednu sezonu (byť klíčovou no).

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim, ale prece jenom se pres ne dostal do zahranici

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel naše ultras jsou blbečci, ve všech klubech. Jen u ACS a Slavie je to víc vidět.

Jak jsou na tom v Plzni ani popravdě nevím, ale možná to je právě asi nejvíc.

Reagovat
C-M@ster

Jinak vtipný bylo, že včera jak v Tiki-Taka, tak v Dohráno Plus použili jako příměr Bundesligu.

Ale zatímco v Tiki-Taka (je to na YT) o hození dresu zpátky mluvil Kalouda ve stylu jak tento článek, že tam jsou fans jinde a nedovolili a blabla.

V Dohráno Plus to vzali přesně opačně (a souhlasím s něma), že Altintop by si tam nedovolil v prvé řadě přijet naprosto nepřipravenej, jako to udělal do Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sorry, nesdílím názor těch fandů/nefandů, co dělají jen problémy...ale když se dívám na Altintopa, jak to ten lump fláká, tak na něj nadávám i u televize...

Buď není dostatečně připravený a nebo nemá prostě ani na naši ligu...

Co se týká Sparty, tam kolektivně jako mužstvo nepředvádí vůbec dobré výkony, na fotbal, který není ani koukatelný a na hráče měl ital obrovský balík a mohl si ukázat téměř na koho chtěl v možnostěch klubu...ty fanoušky asi nezajímají jen body, ale na tu holomajznu se chce fakt málokdo koukat...konkrétní sparťanské posily by nebylo odemě adekvátní hodnotit, protože je nemám všechny zmapované...

Reagovat
Posledni Kovboj

Altintopovi bych dres klidne omlatil o drzku, treba by ho to donutilo se rozbehnout. Brat nekomu izraelskou vlajku je neskutecna demence. Vlajka LGBT na fotbale je sice trapas, ale uplne staci si ji nevsimat.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako fakt po 2 kolech začali řvát "Italiano bastardo" ? Ultras Sparty (ten vždy poloprázdný kotel) je ostuda české ligy.

Reagovat
dinss

A na jaký stadion chodíš ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má s tímhle společnýho? Na Spartě jsem byl dostatečně krát, abych si udělal obrázek.

Reagovat
dinss

Kritizovat něčí poloprázdnej stadion a sám aktivně nikam nechodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekritizuji poloprázdný stadion, ale poloprázdnou tribunu "ultras".

A kam mám chodit když tu žádnýmu týmu nefandím?

Reagovat
dinss

Tím hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo experte.

Reagovat
smazaný uživatel

vubec tohohle debilka neres. sam je spartan kterymu akorat prekazil vyjezdy nastup jeho provincie...

Reagovat
dinss

Už se lepšíš!

Debílku říkej svýmu fotrovi ty potrate.

Reagovat
smazaný uživatel

tady jde krasne videt jak lehce se da vytocit inteligencne podprumernej jedinec. nebo dite...

Reagovat
dinss

Proč v druhé větě mluvíš o sobě?

Reagovat
smazaný uživatel

prijimas tedy prvni variantu.

Reagovat
fenixLFC

Zas na druhej strane im treba uznat ze aj napriek ich demencii si uvedomili velmi rychlo aky je strama traged

Reagovat
smazaný uživatel

Traged ? už proti slovácku dokázal tým hrát hezčí hru,než mistr proti bohemce

Reagovat
fenixLFC

Tak to zasadne meni situaciu

Reagovat
smazaný uživatel

aneb bobek je vic nez prujem.

Reagovat
Liquid

autor je trochu kašpar, jeden lapsus sešívaného fanouška a on bude psát, že má slavie fanoušky z doby kamenné

Reagovat
smazaný uživatel

No, máte no.

Reagovat
Rišan

Ti co světu resp. této zemi vládnou ovládají i média a vysmívají se nám nejméně od počátku tzv. uprchlické krize do očí. Merkelová to možná taky myslela dobře a zatím těžce a dlouhodobě poškodila nejen svou zemi ale i celou Evropu. Takový výsměch je i napsat že Sparta a Slávie chtějí pomoci českému fotbalu. Nás přeci nezajímá co chtějí ale co skutečně předvádějí! A to ZEJMÉNA v mezinárodním měřítku, tedy v pohárech. Sparta v předkolech předvedla absolutní NULU a Slávie posuzovaná jako mistr přísněji prakticky totéž. A tak média obrátí svou kritiku proti "nevděčným" fandům.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když fanoušci řeknou za tyhle peníze bychom si představovali jiného hráče a uvedou konkrétní jména, pojmenují své výhrady k vedení, nedostatky ve hře a dovolí si zpochybnit výběr trenéra, na základě jeho předchozí kariéry i dosavadní prezentace ve Spartě, tak zamrzli v pravěku? Konstruktivní kritika je přínosná. Takže vzít libovolného trenéra z ciziny, narvat mu balík prachů, nechat ho ať si přivede novou 11ku, to je teda správná cesta k úspěchu, hm.... Autor článku je deb...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím

Reagovat
Liquid

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že Slávisti přeškrtli duhovou vlajku, tak udělali jenom dobře. Je to nechutné, jak se všude propaguje LGBT. Jak by homosexuálové byli více než jen lidi.

Reagovat
cink

Sidebil?

Reagovat
C-M@ster

Homosexualita se "propaguje", protože je stále spousta lidí má potřebu skrývat a to opodstatněně.

Copak jsi nesledoval Okresní přebor, nebo nevíš, proč Hromada odešel z Plzně?

Reagovat
ratusek

S tím Hromadou je to fakt pravda?

Reagovat
C-M@ster

Netusim, ale tak mohlo to byt jak s deckama ve skole - oni to brali jako srandu a on to bral moc vazne.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak tim se z toho Hromady stava argument jak noha

Reagovat
C-M@ster

Tak Hromada byl příklad, pokud by to náhodou byla pravda.

Taky jsem mohl uvést třeba toho borca z Americké krásy, ale to je zas fiktivní postava.

Nevím jak jinak než na příkladech lidem vysvětlit, že tyhle Gay pride a aktivity feministek a podobny věci mají svý opodstatnění, byť třeba ve finále spíš plní medvědí službu.

Reagovat
Posledni Kovboj

neni to pravda, ale mohla by bejt

Reagovat
C-M@ster

Kdyby byla, byl by to perfektní příklad.

Ronaldo by taky mohl sloužit jako příklad, kdyby to byla pravda.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Jsi mimo.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíš tady g pride nezafungovalo. Podle mě má přesně opačnej účinek. Teplouši se tam ukazují jako nedůstojní dementi.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
C-M@ster

Z dnešního facebooku:

https://i.imgur.com/cu4YaC3.png

Reagovat
smazaný uživatel

To jen potvrzuje, co jsem říkal. Na gay pride se chovají hůř než úchylové, tak ať se pak nediví. A Čunek má pravdu.

Reagovat
dinss

Co to meleš?

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
dinss

A co to má společnýho s Hromadou, který má evidentně holku? Kundo.

Reagovat
C-M@ster

Hej... tu můžou mít i teplí...

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase fáma o tom Hromadovy. To se fakt nemůžete podívat na jeho instagram, kde dává fotky se svojí přítelkyní?

Reagovat
dinss

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Česko ještě čeká dlouhá cesta, fakt...

Reagovat
Corabeu

Jak říkáš,na západě by se toto určitě nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

možná se budeš divit, ale na západě se opravdu gayové a lesby berou jako normální součást společnosti a ne jako něco, proti čemu je nutný se neustále vymezovat

Reagovat
Corabeu

Tak já si myslím,že i tady je většina lidí bere jako normální.Jde mě spíš o to,jak tady všichni píšete,že je čr sto let za opicama,nedá se tady chodit na fotbal s rodinou,ultras žerou malý děcka atd. a přitom se přesně tohle(a někde ještě v daleko větší míře) děje i na tom vašem slavným západě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem původně reagoval hlavně na komentář, že se "všude propaguje LGBT".

Problém agresivních fanoušků je asi všude v Evropě, jak říkáš, ale že se to děje i na západě přece není žádná omluva pro to, aby se to muselo dít i u nás. I když je to spíš problém fotbalu jako sportu celkově, že se na něj nabalujou tupý hlavy...

Reagovat
Corabeu

Omluva to není a ani nikoho neomlouvám.Prostě mě s... jakej se tady dělá mediální obraz českejch ultras,přitom český stadiony patří k těm nejklidnějším v evropě(což je na jednu stranu smutný).A ta poslední věta...Vono je to totiž spíš naopak.To na fotbal,kterej byl vždycky určenej spíš pro "dělnickou třídu" se s přibývajícím zájmem(lovama) začali nabalovat "inteligenti".Vem si třeba vznik hools na ostrovech.Datuje se někam okolo 17-18(nevím přesně) století,kdy ještě fotbal neexistoval a kdy se běžně(legálně) na polích řezali dědiny proti sobě,než jim to šlechta zatrhla,protože pak na ně neměl kdo na těch polích dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Taky má fotbal tak jednoduchý a srozumitelný pravidla, že se na něj dokáže dívat i jednodušší člověk To je asi na delší debatu, ale stejně je to fascinující, že zrovna fotbal má takový problémy s agresivitou fanoušků, když jsou tvrdší i agresivnější sporty, při kterých jsou fanoušci k sobě milí (ragby).

Reagovat
Corabeu

No když to hodně zjednoduším,tak fotbal a nasílí jdou ruku v ruce odjakživa(což u ostatních sportů není) a změnit to,je podle mě nemožný.I když to vyženeš ze stadionu,tak se ti to přestěhuje do ulic (Anglie).

Reagovat
smazaný uživatel

Západ byl vzorem před lety, teď ani náhodou. Se probuď, žiješ v roce 2017. Homosexuály neodsuzuji, ale pořádat pochody polonahých homosexuálů a dělat z toho pomalu kulturní událost, je trochu silné kafe. Proč se takhle nepropaguje normální rodina s dětmi, když porodnost tak ubývá?

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč by jako západ nebyl už teď vzorem? Pro mě teda pořád vzorem je a lituju, že jsme museli strávit půl století pod sovětským vlivem a doteď se z toho vzpamatováváme a dlouho ještě vzpamatovávat budeme.

Já myslím, že rodina se u nás podporuje například dávkami na dítě, atp. Ten průvod je jediný den v roce, kdy se u nás na veřejnosti LGBT zviditelňuje, jinak je klid. Letos jsem si ani nevšiml, že nějaký vůbec byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na poslední větu

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl mnohem radši, kdybychom si vychovávali svoje hráče, kteří v budoucnosti přestoupí do předních evropských klubů, než kupovat vyhaslé hvězdy, které si to tady přišly dohrát. Čest výjimkám. Moc se mi líbí model Žiliny, klub je propojený, vychovává šikovné fotbalisty, kterým dává šanci, a pak je prodává za pěkné peníze do Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to tady fungovalo doted a vysledky vetsinou nula

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to nefungovalo.

Reagovat
ratusek

Model Žiliny je na jednu stranu dobrý. Ale nic s ním v Evropě neuhraješ, chyběla jim zkušenosr. Přes Kodaň se dalo v pohodě přejít. Do teď de z toho Žilina nevzpamatovala a v lize hraje hovno za hovnem

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to prijmout tvrda opatreni, zmeny v legislative a nastavit hranice. Fotbal bez fanousku nefunguje, ale jsou tihle individua vubec fanousci? Nejsou. Naopak kvuli nim spousta slusnych lidi na fotbal nejde. Proste takove lidi na fotbal nepoustet a basta fidli. Kdyz muzou platit tak drahe hrace, tak je par ztracenych tisicovek na vstupnem, nezabije.

Reagovat
Corabeu

Já bych tihleti rovnou střílel

Reagovat
Corabeu

měla být reakce na Sparkuse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele