Stramaccioniho zatím chápe jen Plavšić. A Spartě to bez desítky dře, ne že ne

21.07.2017, 17:05
Názory a komentáře
Byla to generálka, z níž není třeba dělat žádné definitivní závěry. Ale stejně jako ta slávistická minulý týden, i včerejší poslední zápas Sparty před ostrým startem nového ročníku leccos napověděl. Jedno je jisté: italský trenérský štáb má před sebou na Letné ještě plno práce.

Na rozdíl od Slavie to ve čtvrtek před více než sedmi tisíci diváky od Sparty nebyla taková jízda, jakou si mnozí fanoušci malovali. Obzvlášť když proti předpokladům zůstal opět jen na tribuně Tomáš Rosický, na něhož se mnoho z nich jistě těšilo. Důležité poznatky jsou ale jinde. A ten hlavní je jednoznačný - na hře Sparty byl včera pramálo vidět jakýkoliv rukopis nového trenéra.

Andrea Stramaccioni nemá vůbec jednoduchou úlohu. Přišel do nového prostředí a ještě k tomu na Spartě staví úplně nový tým. Příchod záložníka Mavuby značí desátou letní posilu, a to je opravdu hodně, tedy především co se týče zapracování nových tváří do mužstva.

Do generálky s Vitesse zasáhlo celkem šest nových posil. Přestože trenér Stramaccioni prohlásil, že má už jasno o devíti místech v sestavě, kterou příští týden nasadí v předkole Evropské ligy proti CZ Bělehrad, bude mít před sebou velmi náročný týden. Musí najít vzájemnou synergii s hráči, protože ve čtvrtek večer to vypadalo, jako by zatím jeho myšlenky chápal jen Srđan Plavšić, posila shodou okolností právě z Crvene Zvezdy.

Ostatně sám kouč to po utkání vcelku upřímně vystihl. "Je to hráč, kterého jsem hodně chtěl. Charakterizuje, jak bych chtěl, aby můj tým hrál," pravil a trochu nepřímo tím naznačil, že ostatní na té úrovni ještě nejsou. Jen velmi krátké pasáže ve druhé půli by snesly vyšší měřítko, jinak to byla spíše bída.

Například zbrusu nová stoperská dvojice Štetina-Kaya působila velmi nervózně a rozhodně nedala zapomenout na loňské obranné trable Sparty, ale vše si teprve sedá. Problém představovalo spíše to, že ve sparťanské hře nebyl vidět žádný pořádný systém, jakým by se chtěl klub prezentovat. Přitom právě to se očekává od Stramaccioniho především.

Až Plavšić, který naskočil na druhý poločas, ukázal, jak by mohla nová Sparta vypadat. Vlétl do zápasu jako uragán a spolu s Karavajevem, jenž střídal s ním, jezdil po pravé lajně nahoru dolů, dovolil si i ve hře jeden na jednoho a sklidil za snahu potlesk tribun. Dobrý start, i podle trenérových slov, ale teď je potřeba, aby se k němu přidal zbytek jedenáctky.

Velký kontrast představovalo Plavšićovo nasazení například s výkony Václava Kadlece či Josefa Šurala, který si pomohl alespoň vyrovnávacím gólem. Přitom na křídlech bude pravděpodobně z velké části stát sparťanský úspěch, či případný neúspěch. Andrea Stramaccioni sice hlásí, že si Sparta dokáže poradit i bez klasické desítky, tedy tvořivého záložníka pod útočníky, jenže utkání s Vitesse ukázalo, že díra po Bořkovi Dočkalovi je na Letné stále obrovská a nezacelená.

Není příliš šťastné, aby se na Spartě spoléhali na Tomáše Rosického, který snad již konečně míří do plné zátěže, jenže včera bylo náramně vidět, jak moc by pomohl. Stramaccioni tvrdí, že na pozici desítky bez problémů počítá klidně s kapitánem Davidem Lafatou, ale bude jen dobře, pokud to se svými kolegy co nejdříve přehodnotí.

Ve vší úctě k Davidu Lafatovi, je to kladivo do vápna, ne někdo, kdo by měl operovat pod dalším podobným šutérem Markem Jankem a rozdávat balóny, jako to dělal právě třeba Bořek Dočkal. Špatná kombinace a nekonstruktivita Sparty byla proti Vitesse do očí bijící. Pokud si nevzal míč na lajně Plavšić nebo na druhé straně Vatajelu a nešli na zteč, Sparta toho příliš nevymyslela. Střed pole neexistoval, nebyla tam myšlenka, protože ji neměl kdo vytvořit.

Tomáš Rosický může být řešení, jenže Sparta se k němu vzhledem k jeho zdravotním lapáliím rozhodně nemůže upínat, to by byla cesta do pekel. Pod útočníky by se mohl chytit například Néstor, který je taktéž zraněn, ale Lafata jako vyřešení problému rozhodně nevypadá, naopak tam působí spíše křečovitě. Pokud nakonec Sparta s klasickou desítkou jako takovou hrát nebude, bude si muset poradit jinak.

Alternativním ofenzivním receptem mohou být právě ostrá a konstruktivní křídla, čímž automaticky získal ještě významnější pozici Tal Ben Chaim, který zatím kvůli zranění rovněž absentuje. Izraelský křídelník bude patrně stěžejní ofenzivní hnací silou Sparty, a to zejména když to bude drhnout právě s kombinací (ať už absencí kreativního záložníka, nebo když to prostě nepůjde). Ostré levé křídlo, které dokáže přejít jeden na jednoho a buď sám dát gól, nebo připravit míč pro úderníky Janka s Lafatou.

Vzhledem k tomu, že s příchodem zkušeného Ria Mavuby má Sparta až šest adeptů na středního záložníka, možná se na desítku opravdu rychle zapomene, respektive se ze sestavy vytratí. O to víc bude záležet na kvalitě křídel, kde je konkurence rovněž vysoká. Čtvrteční výkon Plavšiće by měl být velkou motivací například pro Václava Kadlece, jemuž by se mohlo snadno stát, že prosedí většinu času na lavičce.

Kádr Sparty je na drtivé většině postů opravdu nabitý, jen ten kreativní prvek v záložní řadě může teoreticky trochu chybět a bude velmi zajímavé sledovat, jak se s tím Andrea Stramaccioni vypořádá. Napoví zřejmě už příští týden a utkání s Crvenou Zvezdou.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (407)

Přidat komentář
salm0n

Ještě bych koupil Yoanna Gourcuffa

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhoří.

Reagovat
Mr.Mike

věřím, že když bude jak vedení tak fanoušci pár měsíců trpěliví, tak si všechno sedne a kvalita bude znát

Reagovat
jakubbosak

pokud kluci nezačnou jezdit po prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

jj, však už tam byl viděn Požár

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se přidám taky k hodnocení týmů:

Vždy dám sestavy z konce loňské sezóny (u Slavie a Plzně si nejsem sestavami jistý) a očekávanou letošní, protože bez sestav je veškerá analýza k ničemu.

Slavie:

Pavlenka – Bořil, Luftner, Deli, Flo – Barák, Ngadeu – Sýkora, Hušbauer, Zmrhal – Škoda

X

Laštůvka – Bořil, Deli, Jugas, Švento – Ngadeu, Altintop– Van Buren, Hušbauer, Danny - Škoda

Plzeň:

Kozáčik – Matějů, Hubník, Hejda, Limberský – Hrošovský, Hořava – Kopic, Ivantzichs, Pilař – Krmenčík

X

Kozáčik – Matějů, Hubník, Hájek, Havel – Živulič, Hořava – Kopic, Čermák, Pilař - Krmenčík

Sparta:

Koubek – Karavajev, Kadlec, Holek, Costa - Mareček, Sáček – Juliš, Šural, Kadlec – Lafata

Dubrovka – Karavajev, Štětina, Kaya, Kadlec – Mavuba, Mareček – Pravšič, Šural, Ben Chaim – Janko

K ČEMU JSEM DOŠEL?

1) Vyhrát může kdokoliv. Ano, Plzeň sice pasují na třetí místo, ale když se člověk podívá pořádně, tak neztratila vůbec na síle, ba naopak. Jasný velké přestupy neudělala, ale získáním Hájka, Čermáka, Živuliče či návratem Koláře daleko větší sílu než měla na jaře. Sparta? Nevěřím, že se chytnou všichni, ale kdybyste postavili sestavu z jara a nynější sestavu proti, tak by ta nová v 8 z 10 případů vyhrála.

2)

3) Nejdůležitější přestup léta? Čermák ze Sparty do Plzně.

4) Jsem velice zvědavý na Spartu, ze začátku se mi líbili její nákupy, ale poslední dva nákupy ve mně vyvolávají obavy, ale možná je to tím, že byly uskutečněny ze dne na den, bez varování. Jinak tuším, že nastupování Lafaty na podhrotu je spíše kamufláží na Bělehrad, stejně jako nelogické posunutí Vataleji a Zahustela na beka. Jsem zvědavý, jak si vše sedne, pro mě je asi nejdůležitější dostat se nyní do EL, protože během těch 30 kol si ta sestava potom prostě musí. Navíc ta sestava, co hrála na jaře byla opravdu katastrofální, takže aŤ mi nikdo neříká, že to teďka bude větší či stejná bída. Slavie taky nakupovala a o záloze se dá říci, že půjde také na novo, ale ta má za sebou parádní zápas proti Lille, takže tam takový strach není. Ale je otázkou, co to se Slavií udělá, jakmile nebude k dispozici na celých 90 minut Luftner, Barák, Sýkora – hráči co stabilně na jaře hráli. Jsem zvědav. Tuším, že se bude těžce bojovat.

5) Atraktivita, atraktivita, atraktivita. I kdyby to u Sparty (nejpravděpodobnější varitanta) bylo fiasko, tak nás čeká nejzajímavější sezóna od dob, kdy ve Slavii kopal Bican. Měli bychom si to všechno všichni velice užít. Jsem zvědavý už na zimní zbrojení, protože se dá očekávat, že tento trend megapřestupů bude pokračovat.

6) Ano, někdo může říci - A co Češi? Mladí jdou nebo půjdou na hostování. Ale pokud Vácha, Hovorka, Sáček, Hušbauer nebudou schopni se dostat do sestavy přes Rotaně či Madjecka, tak prostě nemají v Áčku reprezentace co dělat. To je realita a jsem rád, že začíná být konkurence. K čemu nám je v základu Sparty jednadvacetiletý Juliš, když stačí pár přestupů a začne se o něm mluvit v souvislosti s Brnem?

7) Těším se i na souboj Zlína, Liberce a Mladé Boleslavi, týmů, jejichž mančafty by ještě dva roky zpátky byly považovány za kandidáty o titul. + Teplice. Dlouhou dobu si čeští fandové stěžovali, že nemáme více než dva týmy, co jsou schopni v Evropě něco uhrát. Najednou můžeme mít reálně v Evropě 4 týmy. 4 týmy, což je na poměr peněz, co do fotbalu cpeme senzační číslo! Jsme 12. nejlepší liga v Evropě. A brzy bychom mohli přeskočit i tu Ukrajinu, Nizozemsko a Turecko. Je to sice hudba daleké budoucnosti, ale jestli v pěti letech se budou do přestupů cpát stejné peníze jako nyní, tak bych se toho nebál.

Můj osobní tip na pořadí týmů?

1. Slavie

2. Plzeň

3. Sparta

Rozdíl ale minimální, né jako letos.

4. Zlín

5. Mladá Boleslav

6. Liberec

7. Teplice

Opravdu bombastická čtyřka. Jsem zvědavý, co to letos udělá s Mol cupem.

Sestup?

Bohužel konečně Brno a poté asi Jihlava. Ty týmy prostě nemají nic zajímavého. A to říkám i jako člověk, který to na oba stadiony má 50km.

Reagovat
Blasphemer

tl;dr

Reagovat
Tigerinho

četl sem jen bod 2

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Já se dostal k první větě v bodu jedna. Ta mě odzbrojila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
nani92

Despacito

Reagovat
smazaný uživatel

Čurák

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

"konečně Brno"...vždyť jsme nedávno tu 2.ligu hráli

Reagovat
Liquid

a nebýt tlaku moravské komory tak jí taky stále hrajete

Reagovat
Spalovač šancí

Až na 2. nesouhlas.

PS: Stačila expreska

Reagovat
smazaný uživatel

tady je názorný příklad toho, jak v naší republice lehce získat a poté aplikovat omamné látky

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, raději číst diskuzi o příspěvcích stylu...

Na hovno, na houby, propadnout, to bude trapas.

....než snahu o nějakou konstruktivní věc

Reagovat
Pablos

náhodou musím uznat, že máš i pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tym konstruktivního? dyť je to úplná p*čovina (od PJ očekávám pochvalu, že sem vložil hvězdičku)

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses konstruktivni stejne jak to co kazdej den svacis na dabl ju si.

Reagovat
smazaný uživatel

Par radku a uz tam vidim dva obri faily - Kolar i Frydrych budou v zakladu

Reagovat
Pablos

on tam má víc failu, jako třeba zápasy s Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem psal, nejsem moc odborníkem na kádr Plzně či Slavie. Ale ten Frydrych mi tam opravdu utekl. Mě tam ten Bořil taky přišel nějaký zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

6)

V tomhle vidím největší přínos pro český fotbal, domácí hráči budou muset na sobě pořád makat a kdo se spokojí s málem, půjde od válu.

Reagovat
mario23

Moc přeceňuješ Plzeň. Brno mi mezi sestupující taky nesedí i když s Jihlavou bohužel musím souhlasit. Máš tam bohužel dost chybí... Nemyslím si, že by v zimě pražská S pokračovali ve zbrojení, protože těch posil přišlo tolik, že si to musí nejdřív sednout a není možný tu sestavu opět rozházet... V zimě tipuju jen minimální přestupovou aktivitu v závislosti na tom, jak se která posila chytí.

Tak tipuješ teda Plzeň nebo Spartu na 3. místo ?

Čermák nejdůležitější přestup ?? Ještě snad neodehrál v přípravě ani minutu, udělal ohromnej vroubek, kvůli kterýmu se nepodíval na EURO, svým neprofesionálním chováním si nezaslouží označení nejdůležitější přestup.

Oblíbené kluby : Sparta ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že bych přeceňoval Plzeň, spíše to vidím pragmaticky. Věřím, že je nyní Vrba oživí. A vzhledem k tomu, že základ týmu hrál až do posledních chvil o titul, tak je pořád pasuji dost nahoru. Navíc vhodně posílili.

Nevím, kdo skončí 2. nebo 3.

Ale podle momentální situace to vidím na 1. SLA 2. PLZ 3. SPA. Kdy proti Spartě hraje opravdu jen nesehranost. Ale věřím, že rozdíl mezi prvním a třetím nebude více než 7 bodů na konci sezóny. K omílané desítce: Spartě by teďka, myslím, dost bodla koupě například Trávníka.

Čermimu pořád věřím, i když je to asi blbec no. Morávek, Pospíšil se přirovnávali k Rosickému, ale myslím, že v noze to má nejvíc ten Čermi. Ale je to o hlavě no. Třeba je už opravdu ztracený. Uvidíme no.

Ano, jsem fanoušek Sparty.

Reagovat
mario23

Trávník je DZ ne ?

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš mu sedí hrát vzadu vedle DZ.

Reagovat
Uwe háže buly

Trávník možná má nějaký náznaky kreativity, ale Spartě by nijak trn z paty nevytrhnul, chybí mu kvalita, vynikal by tak v týmu z druhý poloviny tabulky.. Však ani v Jablonci se neprosazoval.

Reagovat
smazaný uživatel

travnik je druhej hruby.

Reagovat
Bex5

dlouhý, ale za znalosti mluvnice a změnu oproti jednovětným úlevám typu "čo ti jebe, kokot?"

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

ať máš taky nějakou pozitivní reakci. A četl jsem to celé. Na rozdíl od "tl;dr" jsem ještě vychován četbou knih.

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda analýza Běs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Neberu ti tvůj názor,ale přišlo mi,že někde to trochu přeháníš.

Reagovat
SpecialOne

Tohle smrdí průserem, kdyby měl za sebou Stramaccioni nějaké valné výsledky, ale co jsem četl životopis A nejhorší je, že si přitáhl staré hráče, kteří dostali top smlouvy a pokud ho vyhodí a přijde trenér, co bude chtít vrátit vše do starých českých kolejí, tak bude velký problém je někam odlifrovat. Jinak Plavšič vypadal včera moc dobře, i když na 2 povedené věci udělá jednu chybu, tak hodně vyčníval.

Reagovat
Rarášek

Zase Přitáhl staré hráče..

Reagovat
smazaný uživatel

Si představ, kdyby přivedl samé hráče <20, to by se zase mohli všichni posrat, že to chceme zbořit s mateřskou školou.

Reagovat
SpecialOne

Tak Mavuba a Janko starší jsou a dalších pár je kolem 28, 29 a mají víceleté smlouvy a nejsem si jistý, jestli by po nich někdo sáhl, kdyby ve Spartě shořeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaya 26, Ben Chaim 27, Vukadinovic 26, Plavsic 21, Mandjeck 28, Mavuba 33, Dúbravka 28, Civic 21, Stetina 25, Janko 35... takže jen dva hráče přes třicet.

Reagovat
Rarášek

No však právě .

Reagovat
TheTopFootbaler

FM logika.

Reagovat
Pablos

a já si právě myslím, že by to byla škoda to vrátit do starých českých kolejí. Jako Strama můj tip víc jak sezónu tam nebude... možná ani tu sezónu. Ale snad i potom se to nevrátí někam zpět... zpět kdy každej českej hráč je nej borec se skoro jistým místem v sestavě, aby se prodal asi... jinak to u některých nechápu ani. Jen ať je pořádná konkurence. Ale nej. se mi jeví pořád jít balkansko rumunskou cestou... kterou, ale častou jdou i Italské a i některé Španělské týmy... tak doufám, že Plavčič a kezby i Vatejelu, když ho nebudou cpát na beka (nebo Plavšič teď kua nevim) otevře cestu dalším...

Reagovat
El-Pistolero-68

Na Balkánu je k mání spousta zajímavých hráčů. Ale zase nesmí se to s nimi přehánět. Což ale nejspíš platí o všech, viz Brazilci atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Když investuješ takové peníze do cizích hráčů, předpokládáš, že i kdyby Strama vyhořel, přivedeš zase cizího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

svoboda kotalík křetínský hřebík

Reagovat
iamek

IN -

Ben Haim 27

Kaya 26

Mandjeck 28

Plavcic 31

Stetina 25

Civic 21

Vukadinovic 26

Janko 34

Dubravka 28

Mavuba 33

OUT

Jiracek 31

Miller 40

Stech 27

Cermak 22

Holek 30

Mazuch 28

Konate 27

Hybs 24

To mi prijde doceal v pohode. Vekove.

Reagovat
smazaný uživatel

plavsic 21

Reagovat
iamek

Preklep :/.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát toho Čermáka tam nechápu. Do Plzně poslat tak akorát hovno v krabici. Co to tam žije za lidi?

Reagovat
Rarášek

Může mi někdo vysvětlit, proč píšete, že naše přestupová strategie je kupovat nějáký dědky? Jediní přes třicet let jsou Janko a teď Rio, takže? Vysvětlení?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

Reagovat
Spalovač šancí

Všichn holt jsou naladěni na Wenger-style, tj. kluky pod zákonem

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

To je marny, o nas se rika, ze mame prestarlej kadr

Reagovat
meno

Jaká je vaše ideální sestava?

Reagovat
smazaný uživatel

Koza - Mateju, Hejda, Hubnik, Limba - Horava, Zigulik - Kopic, Cermak, Pilar - Krmelec

Reagovat
meno

33 (ještě letos 34) - 21, 27, 33, 33 (34) - 29, 25 - 27, 22 (23), 28 (29) - 24

Průměr: 28, což je dost...

Reagovat
dinss

Spočítej si průměr vaší základní sestavy proti Nice. Myslím, že ti vyjde docela podobné číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

spocitej si atributy hracu slavie a dicktorky.

Reagovat
dinss

Mluvíme o věku ty demente.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak jediny kvuli cemu tady lateris jak maly dite malomestskej kripliku. liga vam nastavi neskutecny zrcadlo more.

Reagovat
dinss

More vole dyk tě těšky pochopyt.

Reagovat
smazaný uživatel

more vole dyk pochopis v nasledujici sezone mastnej gadzo z panelaku.

Reagovat
dinss

Dyk more, je dobže ze sa chapem uš konecne. Žkoda, še nejsem s panelaku.

Reagovat
dinss

PS: Chápu, že je těžký si spočítat průměr...

Reagovat
smazaný uživatel

28 je idealni fotbalovej vek.

33 je na golmana uplne v pohode, ale souhlasim, ze bychom mohli privest nekoho do budoucna..

Pravy bek poresenej na lavce jeste 28 Reznik.

Na stopera Baranek (24) a Hajek (25), na levym bekovi Havel (22)>

Na CM Hrosovsky (25), zbytek vsechno bud mladsi nebo idealni vek.

Fakt nechapu, kde se ma jeste omladovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Vy máte přestárlé i mladší žáky. To je REALITA. Nevím o co se tu snažíš

Reagovat
db18

Kolář?

Reagovat
pingla

A Michal Kadlec?

Reagovat
r.mrazik

janko a lafata...nejsrandovnejsi utocna dvojka ligy i pres jejich nespornou kvalitu....

Reagovat
terry

Kdyby to byla útočná dvojka, tak v pohodě, jenže včera nebyla.

Reagovat
r.mrazik

hm...teoreticky kdyby letal do vapna jeden centr za druhym,tak by to snad i nejak slo...ale vzhledem ke hre a hracum,to odnasi i oni dva a jsou tudiz nejsrandovnejsi dvojkou ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik let se u nás odnaučujeme Kleki Petrův styl "všechno na Kollera", a když už začneme kombinovat a hrát po stranách, tak se koupí novej Koller Vyčítej to těm hráčům.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na nich srandovního? Lafata několik sezon nejlepší střelec, uvidíme jak jim to teď půjde spolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A popři to.

Reagovat
smazaný uživatel

statistiky poprit nejdou. herni projev vychazejici z momentalni kvality vsak jo.

Reagovat
r.mrazik

Videl jsi ten zapas??

Reagovat
Coutinho10

OT: Fanliga

trošku jsem se toho obával, protože do startu nový sezony zbejvá už jenom přesně tejden a ikdyž se k tomu isport ještě veřejně nevyjádřil, co bude, tak vše nasvědčuje tomu, že Fanliga tam definitivně končí viz odpoved, kterou jsem nasel na FB strance Liga bláznů z 19.7, kde se tomu věnujou a podle nich i odpovědi, co dostali je jasno

Dobrý den, v tomto formátu již dále Fanliga pokračovat nebude. Bude k dispozici jako daily fantasy na www.sazkafantasy.cz.

je to obrovská škoda, protože Fanliga byla top...přemejšlim o nějaký alternativě, kde by to šlo hrát podobným stylem na miniligy, ale asi nic podobně dobrýho už neni

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fanliga na sazce mi přijde ok, akorát teda moc nevím, jak to funguje

isport mě pěkně sral, každou chvíli s tím měli nějaký technický problémy...

Reagovat
Coutinho10

je fakt, ze Fanliga tam hlavne v ty posledni sezone mela obcas nejaky ty problemy , ale jinak mi vyhovovala ...sazka taky neni uplne spatna, ale spis bych ji prirovnal k ty seznamovsky, ktera byla predtim...takova jednoducha, ale nejdou tam zatim miniligy

Reagovat
smazaný uživatel

a ja se tak tesil

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Bude škoda,pokud fakt fanliga nebude....Aither mohl zase trollit půl roku

sazku nehraji..u toho se mi moc smaží notebook

Reagovat
Coutinho10

ted ctu, ze sazkafantasy chysta miniligy jako novinku od novy sezony

https://isport.blesk.cz/clanek/fantasy-sport/308387/nova-a-vylepsena-sazka-fantasy-za-co-hraci-dostanou-vice-bodu.html

tak sice to kvalitativne bude asi neporovnatelny, ale zkusit to kdyztak muzeme jako alternativu, ale otazka jak moc nas to kdyztak bude bavit, protoze Fanliga byla jenom jedna

Reagovat
smazaný uživatel

tak zkusit to můžeme...jinak nemáme co hrát a můžeme se maximálně otravovat v diskuzích

Reagovat
Rarášek

jDEM.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ZB 07

Tohle bude taky dobrý, stejně jde hlavně o zábavu

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

pro tebe i ostatní, koho se to týká, tak registrace tam by neměla bejt zapotřebí, protože sazkafantasy spadá pod isport, takze jediny, co asi je potreba si zvolit nazev klubu, kde by bylo nejidealnejsi stejne jako Fanlize pouzit stejnej nebo podobnej nazev jako tu na EF a jakmile to spustej, tak poslu pozvanky, jestli to pujde na stejnym principu a pak uvidime jak to bude vypadat

Reagovat
Coutinho10

*byla reakce na Kaziho

Reagovat
Puskas

pošli

Reagovat
Coutinho10

zatim to jeste neni aktivovany, ale jakmile ty miniligy spustej, tak rozeslu pozvanky, pokud to bude na stejnym principu

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok zařídím, abych včas poskládal sestavu a mohl se připojit.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Vyhrál tam na tý Sazkafantasy někdy někdo něco?

Reagovat
Coutinho10

já jenom ty poukazy do Alzy...pri ME U21 mi uteklo smolně 1. místo a výhra 1 000 Kč asi na sazeni http://www.eurofotbal.cz/serie-a/reportaz/-482777/?forum=1#p9539021

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hodně slušný

Reagovat
Coutinho10

jo celkem se to pak hodí ...dobrý je, že se ty slevy daj kombinovat i do jednoho nakupu a plati to az do konce roku

Reagovat
smazaný uživatel

Já si za poukázky z alzy koupil ps4, 2000 Kč v cash a poukazka na 2500 do top4football... proto mě teď sere kolik tam naleze lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to jsem to měl taky začít hrát dřív Ale třeba tam budou lepší odměny, když přijde víc lidí

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

takze to znamena, ze tady s tim uz nebudete prudit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Naopak, nebudeme mít chat tam, takže toho tady bude víc.

Sakra, Lafata by měl už 40 bodů existovat fanliga, to je škody ..

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

No ono to asi bylo jasný ne. Však ta sazka fantasy je na isportu docela dost prezentována. Já tam hraju snad všechny možné akce.

Reagovat
Coutinho10

jo ty kvality tech cen tomu trochu napovidaly, ale me tam spis bavilo to zpracovani, bodovani + miniligy, ktery tomu davaj vetsi naboj, kdyz muzes souperit proti ostatnim lidem z EF

Sazkafantasy je hodne jednoducha a zatim jediny, co je na ni atraktivni jsou ty ceny....jestli tam zapracujou i ty miniligy, jak slibujou, tak to bude dobry, ale Fanlize se to asi ani tak nevyrovna

Reagovat
Miguel19

Jo s tím souhlas. Ta Fanliga byla víc profi. Ta Sazka mi připomíná to fantasy od seznamu, co už skončila.

Reagovat
Miguel19

A teda radši beru poukaz do Alzy než nějaké víkendové předplatné na sledování HET ligy

Reagovat
monty25

Hm, to je škoda. Tak holt zkusím tu Fanligu od Sazky...

Reagovat
Coutinho10

j velka skoda ta od sazky je hodne jednoducha...ted teda podle toho clanku zkusej nejaky vylepseni ohledne bodu viz ten link na ten clanek z isportu v reakci na Kaziho, ale rozhodne to nebude ono....ale zase lepsi nez nic

Reagovat
smazaný uživatel

Na Tipáči je už krásnej kurz 4,5 že ten taloš tak k 1.1.2018 nebude

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik je tam, že bude?

Reagovat
smazaný uživatel

Se koukni

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nedokážu představit jak moc na hovno by se to muselo vyvíjet aby tak náročnej projekt kterej budujou ve Spartě zahodili za půl roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Spoleham na nekoncepcni praci Kreti

Reagovat
kylo ren

Jsem zvedavej co budete rikat na taliana až vyhrajem el

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je ital ?

Reagovat
Pablos

to můžeš vyhrát s hodně dobrou partou s týmovým duchem plus kvalitou a nebo s maximální kvalitou..... ani jedno Sparta nemá nebudem si tu lhát ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

No zase to nebylo tak dávno, co se tu mluvilo o Spartě nebo Plzni (teď nevím) v souvislosti se semifinálem.

Reagovat
Pablos

to byl ta varianta dobre party s kvalitou... Brabec, Krejčí, Dočkal... ty kluci fakt chtěli a tahali s ostatnima za jeden provaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Okey, tak parta tu není. Ale tvoje tvrzení o dnešní nekvalitě?

V osmifinále nastoupilo v zápase toto: Sparta:Lazio 3-

David Bičík, Jakub Brabec, Martin Frýdek, Costa Nhamoinesu, Mario Holek, Lukáš Vácha (70. Marek Matějovský), Bořek Dočkal, Lukáš Mareček, Ladislav Krejčí (83. Kehinde Fatai), Ondřej Zahustel, Lukáš Juliš (58. Tiémoko Konaté)

Ano, máme tu nesmysl cizinců, ale podívejte jinam - Dinamo Záhřeb, Legia Varšava. Všude v Evropě je trend s cizinci.

Reagovat
Pablos

ale já reagoval na vítězství EL za prvé. Ne o čtvrtfinále... tam se třeba dostat můžou. A neřekl jsem nikde, že je tam nekvalita... ale není to přece na úrovni třeba Seville, Lyonu, Anderlechtu, AS Řím apod. ...

Reagovat
doocetung

Nevím, proč se tu furt omílá to,že nemaj 10ku.. vždyť má strama pravdu ,že bez 10ky hraje x týmu a hlavně italské ..to s těma dovětkama o tom že tam muže hrát lafata jsou samozřejmě hovna ale tomu bych moc váhu nedával .. včerejší zápas jsem neviděl, ale podle té sestavy je snad jasné,že tam chyběla kreativita když byl střed saček,frydek a nad nima pobíhal lafata.. já bych to udělal takhle :

Dubravka - Karavajev,Kaya,Stetina,??? - Mavuba - Plavšič , Sáćek , Frýdek , Ben Chaim - Janko .. podle mě nejsilnější možná a v tomdle by podle mě ani ta kreativita nechyběla .. navíc se s tím dá v pruběhu zápasu dost pracovat (napr. Kadlec na SS místo frydka/sačka..nebo někdo na křidlo a plavšič na AM a nebo snad kamkoliv Rosa kdyz bude zdravy apod..)

No každopadně to bude teď nejzajimavějši sparta za poslednií roky

Reagovat
Pablos

já si myslím, že klasická desítka je hlavně důležitá do ligy i... takhle si myslím, že Spartu v klidu rozebere i Mladá Boleslav Matějovským... můj názor jen.... ale už i z toho důvodu se na ten zápas těším

Reagovat
El-Pistolero-68

Jo, ale pak by musel hrát 433 a ne 4231, kde tu desítku potřebuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

desitku potrebujes i ve 4-3-3. vetsina tymu v evrope to hraje na jednoho dm desitku a agilniho neutahatelnyho stredaka kerej to vobeha. ve 4-2-3-1 muzou bejt desitky klidne dve - jedna stazena a druha vepredu ale sparta nema fakt vubec nikoho krome rosickyho. jedina nadeje je ze tam nainstalujete bud plavsice nebo ben chaima.

Reagovat
El-Pistolero-68

A Sáček v základu fakt ne. Zatím na to ani v nejmenším nemá.

Reagovat
r.mrazik

10ku mít nemusíš když ti ty střední záložníci dokážou dát přihrávku dopředu...a takový u nás nejsou

Reagovat
Aldeano

Já právě doufám, že v Manjeckovi a hlavně v Mavubovi, takový hráč přišel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tak bylo by to super...já je vůbec neznám

Reagovat
Aldeano

Mandjecka jsem v životě neviděl, ale předpokládám, že trenér nebo vedení ano a bude na tom technicky lépe než Sáček a Mareček, o Váchovi nemluvě. A Mavuba měl dobrou rozehrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci ti brát iluze, ale vlastnosti, které Sparta teď potřebuje právě africkým hráčům chybí, v běhu, nasazení, střele se Evropanům a jihoameričanům vyrovnají, ale kreativita, fotbalové myšlení, to jim chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Tak Mavuba mi přišel, že má dobrou rozehrávku, ale uvidíme no...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ac mam mavubu rad tak rozehravka nerovna se zakladani utoku. vecinu zapasu budete hrat behavej fotbal s nahodnejma prunikama z breaku. na vic soucasne nemate.

Reagovat
smazaný uživatel

mavuba je diskont matuidu

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za dobrý komentář pane Holzman o Spartě.. Na ISportu tam píší zatrpklí redaktoři.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, chci se jen zeptat - registroval jsem se na fantasy PL a chci si složit tým. Za co se dostávají body? Jen za góly? Nemůžu to nikde najít. Díky.

Reagovat
Venny

https://fantasy.premierleague.com/a/help

záložka Rules a pak Scoring

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
Greny

Zbrojovka valec

OT : Briza je strasnej kreten .... mit tam dite ... tak ho necham delat jinej sport....

Reagovat
Greny

strasni zebraci ti Turci .. meli jsme odejit z placu ... normalni souboj .. a prohravaji a neunasi .. to .. 20 lidi na place a jeste se citi dotceni

Reagovat
Aldeano

Nejlépe absence kreativity v záloze byla vidět na tom, jak se do hry (ne)dostával Janko. A ještě více to podle mě umocnilo to, že pod ním hrál Lafata. Takhle to prostě fungovat nemůže. Klasická "10" by ani tak nevadilo, že není, horší je se snažit ji nahradit právě Lafatou a po včerejší rozehrávce i Martinem Frýdkem.

Pokud bude fungovavat defenzivní část zálohy a podle jmen, která tam můžou zahrát, tak by měla, může to fungovat velmi dobře. Křídla jsou kvalitní a dostatečně kreativní, aby k sobě klasickou desítku nepotřebovala, ať už Ben Chaim, Plavšič, Vatajelu i Šural. A pokud bude hrát podhrot někdo pohyblivější, než Lafata (Néstor, Kadlec) tak to snad půjde a bude vidět i lepší zapojení Janka do hry.

Právě vzhledem k tomu, že jednička na hrot je Janko a taky proto co za hráče se přivádí do středu zálohy se asi spíš než na brejky bude chtít více držet míč a snažit se více kombinovat (což včera Frýdek a nejen on zdatně sabotoval). Zároveň si ale dokážu představit Vaška Kadlece nebo Šurala na hrotu, pod jedním z nich například Néstora jako podhrot a rychlá technicky vybavená křídla, která jsou teď k dispozici. V lize, kde se hraje do plných, tak by to tak úspěšné být nemuselo, ale v pohárech je to minimálně na papíře dobře vypadající varianta a jak ukázala loňská podzimní EL, tak úspěšná třeba i na Inter.

Vzhledem k tomu, že Strama deklaroval, že generálka by měla odrážet nejsilnější možnou sestavu, tak nasazení Zahustela do základu si vysvětluju tak, že ho chtěl "odstřelit" aby snad nikdo nezmiňoval, že má hrát, jinak si to vysvětlit nedokážu. Kara musí určitě hrát základ. Stopeři se těžko hodnotí, Kaya byl v klubu pár dní, takže se budou muset se Štetinou sehrát a nakonec nic jiného než v to doufat Spartě nezbývá, protože jeden z nich pokud vypadne, tak to bude problém.

Včera se znovu ukázalo, že Vatajelu v obraně hrát nemůže, minimálně tedy ty těžké zápasy, Čivič za ten čas co byl na hřišti, tak taky nevypadal zrovna moc jistě, takže to bude mezi Costou a M. Kadlecem. Kadlec hrál v přípravě na kraji celkem dobře, takže by mi nevadilo, že i kvůli zranění Costy začne v základu na levé straně on. A ikdyž Zítka zná dobře Koubka doufám, že jednička bude Dúbravka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Šural na křídle hrát nemůže

Reagovat
Aldeano

Je pravda, že zatím ve Spartě byl nejlepší asi na hrotu, ale zase lepší v zakončení než Janko by asi nebyl (alespoň doufám). Ale je dobře, že je i s ním více variant.

Reagovat
Greny

jestli jdete na to 5. místo jak se tu vcera psalo .. tak musim konstatovat , ze letos asi budeme hrat o Ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Vy se budete divit, až po prvním kole budete na nule..

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec dal bůra Maccabi, Brno vede v poločase 2:0 nad Kayseisporem. Liga bude možná zajímavá kvůli úplně jiným týmům

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc dala bůra Maccabi

Reagovat
Greny

ale kdybys videl, co ti kreteni z Turecka predvedli... fakt komedie ... jako takova cervena pro Polaka smesna ... hlavne ze jich tam nabehlo 25 na hriste na youtube to jde dohledat

Reagovat
smazaný uživatel

jaká minuta?

Reagovat
Greny

25:10 na casomire :)

Reagovat
Greny

mimochodem nedovolili nam ani hrat v 11 ..... takze budeme jen branit dal... takze generalka uplne na p..u ... byt Habancem tak je stahnu a necham je hrat hodku 11 na 11 mezi sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát o deseti se taky hodí. Alespoň si to natrénují

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle prožívat přípravu Turci no...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jaká bude náhrada za Danila?

Reagovat
smazaný uživatel

Cancelo

Reagovat
iamek

Skoda zpatky v Brne.

Reagovat
Greny

To víme uz tri dny :)

co tam predvadite ... prej 5-7 misto a dostavate 4:0 s trincem

Reagovat
Banikovec7

To je jen divadlo pro vas, at nas podcenite.

Reagovat
Greny

v tom pripade my predvadime celou priprave komedii dell arte

Reagovat
iamek

Jak nikde nepsal, ze skoncime nekde v pulce :). Na tohle jsou tady jini optimisti :)

Reagovat
Greny

tak to sry

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ostravu drtí Třinec?

Reagovat
Greny

az se bojim o tu Plzen

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen příprava, ale pořádně to zmrazilo můj optimismus.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt jsem rikal, ze by dostali i od shamrocku

Reagovat
Hokaido

Nevíte, jestli a jaký televize budou vysílat poháry příští týden?

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí zápasy by se měli vysílat.

Reagovat
Greny

ct sport ma v programu zatim 19:50 prenos LM ale cesky kluby hraji 19:00 a 19:30 ...

ve ctvrtek maji v programu stejny cas a cesky kluby hraji v 18:00 a 20:30

Reagovat
smazaný uživatel

To mají jen nějak orientačně vyčleněné.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia na O2

Plzeň na ČT

Sparta na ČT

Reagovat
Greny

fakt? ja jen ze Plzen hraje v 19:30 a ct sport ma v programu napsany prenos LM od 19:50

Reagovat
smazaný uživatel

Už připravujou diváka na podzimní přenosy, kdy uvidíš zápas od 20. minuty kvůli hokeji

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

boleslav doma nic ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta hraje brzo, tak možná taky, nevím. Je to jen můj odhad, ale na 90% to tak určitě bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řek, že Boleslav budou vysílat téměř určitě a o Spartě zatím jednají.

Reagovat
smazaný uživatel

Movsisyan prý na hostování do Slavie. Slušnej deal.

Reagovat
Greny

jsem si rikal ze by se Tvrdik nechal zahanbit

Reagovat
smazaný uživatel

Teprve 29 let , já už ho měl za veterána. Ale už to výkonostně asi taky bude slabé.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Bude mít přemrštěnej plat a lepší než Škoda nebo Mešanovič nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To jde říct o skoro všech těch "velkých posilách"

Reagovat
smazaný uživatel

Plavšić zatím jednoznačně nejrozumnější posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, stejně jako loni Karavajev. Škoda, že se nepokouší spíš o takové hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Napriklad?

U nas neni kde brat ale jakmile zacnou brat i jinde (a vetsi kvalita nez Picault Paixao) , tak je taky problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch mladých talentovaných hráčů je u nás pořád dost.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, ale kdo by momentalne Sparte vytrhl trn z paty?

Taky bych byl radeji kdybychom Trubace ci Chaluse koupili my a poslali na hostovani ale my potrebujeme hotove hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

No to potřebujete, a to hned. Doslova hned

To je zase celé o tom, že musí být jasná koncepce a propojená mládež s A týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Tohle je problém celé Křetínského éry ve Spartě. Tím, že ten tým většinou nefungoval, tak se těžko může po 1-2 hráčích doplnit z týmů druhého sledu jako Teplice, Bolka atd. Samozřejmě se to několikrát povedlo, ale dříve mi přišlo, že to bylo častější. Prodal se klidně i klíčovější hráč nebo kometa sezóny a zase se z ligy doplnilo. Takhle si taky u těch hráčů co jsi napsal neumím představit, že by ihned mohli hrát základ, ale přijít do fungujícího a vyváženého týmu hráči s potenciálem jako právě Chaluš nebo třeba Trávník, tak věřím, že by se prostě někdo z těch hráčů chytil. Samozřejmě by to nebylo 100%, ale jaká je teď pravděpodobnost, že někdo ihned zapadne, když v týmu nejsou žádné pilíře na kterých by se dalo stavět...

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi absurdní, že u týmu, který měl dvacet let ve své zemi finanční dominanci, nevznikl žádný systém.

Ano, mládež suprová, ale zapracovávání žádné, kromě ročníku 1992.

Stejně jako přestupy. To byl samej Vidlička, Vachoušek, Hušek apod. S takovými penězi, co jsou ve Spartě bych každý půl rok vytipoval 1-2 hráče kolem 19 let a koupil, s tím, že bych je rok dva nechal rozehrát doma (viz. nyní čerstvě Pulkrab například).

A skauting? To je směšný.

Rok co rok se mění koncepce. A každý rok se zjišťuje, že ti hráči, co se hodili do minulé, se už dneska nehodí do té nové. Viz. dlouhé čekání na Mazucha, hra na tři stopery Costa-Holek-Mareček.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sou primo rozveseny na kazdy jabloni no.

Reagovat
smazaný uživatel

I jako slávista musím souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitou je určitě výš než Škoda nebo Mešanovič. Otázka však zní, jak bude po tý anabázi ve státech vypadat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně kdyby to byl ten Movsisjan zpřed 3 lety, tak by to byl nejlepší hráč ligy. Teď už se obávám, že jeho výkon rapidně poklesl.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
czech_mira

zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

twitter

Reagovat
smazaný uživatel

tento chalan nám dal dva góly, keď sme s nimi hrali v kvalde tie pamatné zápasy 3:1 a 4:0

Reagovat
Kepy_FCB

Trinec - Banik 5:2

Reagovat
Greny

Zbrojovka - Kayserispor 2:1 od 25. v deseti jsme byli v desiti

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Greny

Od 25.min od 77. V deviti, uz nebudu pit

Reagovat
smazaný uživatel

Co to v nedávném rozhovoru prohlásil Ordoš? Když může Kučera trénovat v Baníku tak já můžu ještě hrát v Bundeslize.

Reagovat
Greny

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát mind games před útokem na 5. místo.

Reagovat
Lexi Belle

Návrat krále.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle pokus o vtip tady jeste nebyl... jsi stejne kreativni jako ten picus kang kokos

Reagovat
Lexi Belle

U něj se aspoň zasměju.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ti staci hodne malo.

Reagovat
Josifek

Tak jste se neměli vybrat tak vtipný choreo

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipne ne, spis tak jako trefne... dukazem budiz to, ze se drzi mezi lidma( blbcema co ho nepochopili) i po takrka ctvrt roce

Reagovat
smazaný uživatel

tak se rozhodni co chces ale, nejdriv brecis, ze to nekdo pouzil a pak napises ze ses za to rad

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

hezky ste se v tom nasli

Reagovat
smazaný uživatel

ja nepopiram, ze to choreo bylo povedeny, s reakcema musite bejt spokojeny si myslim

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasicky fanousek baniku

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ze ti mistni kostata za tohle vubec stoji. At se klidne smeji, mej je na haku :-)

Reagovat
Josifek

Tak co vím, je to pro smích vic lidem (ne jen na EF) krom baníkovcu samozrejme, kteří si svou mantru hýčkají neustalym opakováním a hrdym nošením na všech mozných hadrech..

Reagovat
smazaný uživatel

Super, resi to kostata i mimo vas internetovy svet. Pro me za me klidne smichem i umrete

Reagovat
Josifek

Až zas tak vtipný to bohužel není

Reagovat
smazaný uživatel

drž hubu co se navážíš do knangakdodose kde vlastně je

Reagovat
smazaný uživatel

vubec nic to neznamena

Reagovat
smazaný uživatel

Sasinka, stroj na goly

Reagovat
smazaný uživatel

To v pripravach byli i Zeher,Kraut nebo Strnad Liga je uplne nekde jinde... ale vedle Baryho by mu to mohl jit

Reagovat
smazaný uživatel

A zajimalo by me co je v Trinci "jineho", ze nam behem par mesicu daji takove narezy

Reagovat
smazaný uživatel

Asi inspirace v Boleslavi, tam sme taky udělali body jednou za dvacet let :-)

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kunene už hledá jak se mění nick na EF

Reagovat
mario23

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil se tu, že Baník bude před Plzni po konci sezóny..

Reagovat
Kang & Kodos

taková dobrovolná poprava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyz mu to vyjde, tak druha strana udela co ? melo by to bejt neco mnohem horsiho vzheldem k pravdepodobnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadili se o to samé a druhá strana je Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

melo, ale druha strana na nicem takovym netrvala

Reagovat
mario23

OT : Kurz na FCSB 2.30 je docela solidní, to se vyplatí tam dát.

Jen mě štve, že je rozdíl jen 30 minut mezi začátkem zápasu Slávky a Plzně.

Reagovat
TheTopFootbaler

Sparta by podle mě měla a mohla hrát 4-1-2-2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

a to by resilo co?

Reagovat
TheTopFootbaler

Nepotřebovali by kreativního ofenzivního záložníka.

Reagovat
smazaný uživatel

ukaz jak to myslis. treba pres sharemytactics.com...

Reagovat
TheTopFootbaler

http://sharemytactics.com/93883/

Jména jsem jen nastřelil, ať si Strama vybere koho chce. Kdyby byl zdravý Rosa nebo Kadlec, můžou místo na DMC hrát na AMC.

Reagovat
smazaný uživatel

aha. no jak si psal aby hrali 4-1-2-2-1 tak to znamena trochu neco jinyho. ta posledni dvojice znamena dva ofenzivni zalozniky tudiz hru bez kridel. normalne si moh napsat 4-1-4-1 nebo 4-3-3...

Reagovat
TheTopFootbaler

Jo, to byla asi trošku dezinformace ode mě. Takže spíš 4-3-3, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Stramaccioniho ostatní chápou, problém je ale v tom, že to jsou dřeváci

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší možná sestava Sparty: Dúbravka - Karavajev, Piško, Kaya, Vatajelu - Mareček, Mavuba - Plavšič, Šural, Ben Haim - Janko

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší možná, ale nevím jestli zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vatajelu určitě není nejlepší levý bek, se Šuralem souhlas

Reagovat
db18

Nechápu, proč na desítku nezkusí právě Plavšiće...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš toho Šurala. Plavšic sedí na křídlo.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

protože by zabil jediného rozdílového hráče

Reagovat
Bakary3

Bez urazky...ale ondra holzman ma vzdy analyzy jak stehno..

Nevidim tu nic obohacujiciho oproti myslenkam z diskuzi - na Rosu se neda spolehat, Lafata 10 hrat nemuze atd.

Pro me ma tenhle clanek vyznam jen jako dalsi misto k diskuzi, jinak 0.

Reagovat
smazaný uživatel

(a nejhorsi je, ze se tu pak bleje na fantomase, ktery aspon prinasi objevne veci..)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Souhlas..

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok bych to viděl na Fàbregase.

Reagovat
smazaný uživatel

Polovina nově příchozích hráčů skoro ještě ani nehrála, jak to bude fungovat teď neví nikdo na světě. Jisté je, že souhra od prvního kola tam nebude, ale na Bohemku by to mělo stačit.

Reagovat
Maritazzi

Jestli se má Sparta něčeho bát, tak je to Stramaccioniho, kterej v žádnym svym angažmá neměl žádnej herní systém, jen náhodně poletující hráče. Kvalita těch hráčů tam je, u některých je otázka, jakou tu budou mít vzhledem k věku motivaci, ale bez normálního vedení nemají šanci uspět. https://www.transfermarkt.com/andrea-stramaccioni/leistungsdatenDetail/trainer/19857 Kolik rozestavení změnil za svoje angažmá je až komický, hráči pod jeho vedením nevěděli, jak se posouvat, jak zakládat útok. Je brzo soudit z generálky, ale když každej diskutér a novinář vidí, že Lafata nemůže hrát desítku a on ho na ní přesto strčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Zoran Tošić se podle posledních zpráv dohodl na dvouleté smlouvě s ročním platem dva miliony eur s Galatasarayem. Srbský záložník je aktuálně bez práce, po loňské sezoně neprodloužil smlouvu v CSKA Moskva. (sport-express.ru)

Reagovat
czech_mira

4 - 2 - 3 - 1

BRANKÁŘ

Tady je asi pro všechny naprosto jasno, doufám, že i pro signora Stramaccioniho. Jasná jednička je Dúbravka, bez sebemenších pochyb.

Koubek prokazoval v Liberci a i loni na jaře velký potenciál, ale bohužel jeho výkony šly na jaře výrazně dolů. Byl bych jednoznačně za jeho prodej, dokud je reprezentant a jeho dříve dobré výkony jsou ještě v živé paměti.

Budinský potřebuje chytat a je dobře, že jde znovu do Bohemky

Bičík naprosto skvělá a spolehlivá dvojka, kterou se nemusíme bát kdykoliv nasadit do jakéhokoliv zápasu

Vojta Vorel trojka.

PRAVÝ OBRÁNCE

I přes zahraniční akvizice stále jeden z nejlepších hráčů v týmu, nejlepší krajní obránce v lize. Rychlý, skvělá technika, skvělý centr, dobrá střela. Vjačeslav Karavajev

Alternace Zahustel, z čehož bych nebyl nijak odvařený, podle mě patří spíš dopředu, ale svoje si tam odehraje. Mnohem lepší volba za případně zraněného/vykartovaného Karu je Mareček, který tam ve své době hrával velmi dobře.

LEVÝ OBRÁNCE

Tady by mohla být jedna ze slabin sestavy, nikdo vyloženě top na tento post ve Spartě není. Teoreticky je na tento post až 5 možností.

Nejčastěji v přípravě na tomto místě nastupoval Michal Kadlec, který už dávno není tím Kadlecem, který před lety lítal po lajně na bundesligových hřištích. Navíc jsme všichni viděli jeho obranné schopnosti během celého minulého ročníku. Přesto ale myslím, že by šanci ještě dostat měl a zřejmě s ním Stramaccioni počítá jako s volbou číslo 1.

Druhá možnost je Costa, který však v přípravě neodehrál jedinou minutu a sám trenér řekl, že ho bere jako stopera, s čímž souhlasím, nikdy se mi na beku příliš nelíbil, navíc neumí příliš dobře centrovat.

Třetí možnost Bóža Vatajelu, který směrem dopředu hraje úžasně a troufnu si říct, že by svými výkony do ofenzivy mohl konkurovat Limberskému v jeho nejlepších letech, ale na obránce má jednu velkou slabinu, neumí bránit. Nechápu, jak na této pozici mohl odehrát tolik zápasů v rumunské lize...

Čtvrtá možnost Eldar Ćivić, to je otazník a možná taky tak trochu černý kůň, nikdo od něj nic moc nečeká a na Slovácku ukázal určitý potenciál. Jsem na něj velmi zvědavý, snad dostane šanci, musí však zapracovat na disciplíně, dostává příliš mnoho žlutých karet.

Pátá možnost je spíše teoretická, je jí univerzál Martin Frýdek, pokud se ale pamatuji, tak na této pozici už dost dlouho nehrál...

STOPEŘI

Ve středu obrany může nastoupit až 7 různých hráčů.

Sám Strama v rozhovoru jako stopery jmenoval Kayu, Štětinu, Costu a Hovorku. Michal Kadlec už na stoperu v přípravě vůbec nenastoupil a zdá se tedy, že jeho dny na tomto postu jsou sečteny

Zaujal Milan Piško, který původně přijel do Rakouska na soustředění spolu s dalšími juniory jako záskok za zraněné spoluhráče, ale prokázal určitou kvalitu a potenciál a tak zůstává v kádru A týmu. Dokonce ho trenér jmenovitě chválil po jednom ze zápasů.Ideální by pro něj bylo určitě hostování v některém z ligových klubů.

V pár zápasech dokonce na stoperu nastoupil Ondra Zahustel, ale tudy cesta opravdu nevede

V jarní části loňské sezóny tu podával solidní výkony Lukáš Mareček, což je další z možností, avšak ve středu hřiště bude pro tým určitě platnější.

Zpátky však ke čtyřem na začátku jmenovaným.

Volba číslo jedno je asi jasná, Semih Kaya, už jen proto za kolik přišel peněz, navíc v generálce proti Vitesse se mi jeho výkon zamlouval.

Vedle něj vidím Lukáše Štětinu, který zvládal dirigovat obranu Dukly a v jejím týmu vyčníval (nejen výškou, ale i výkony) a nastal pro něj správný čas udělat další krok a věřím, že ve Spartě bude patřit k nositelům výkonu, jak by pravil pan Csaplár.

U Hovorky je velký otazník, protože poslední zápas odehrál na začátku listopadu 2016, avšak kvalitu na Spartu rozhodně má a vidím ho jako stopera číslo 4 s tím, že postupem času se v sezóně propracuje na 3. volbu, kterou je pro mě momentálně Costa, dnes už stálice v kádru Sparty. Od něj víme co můžeme čekat a rozhodně si během sezóny zahraje, menší rotace bude v případě postupu do EL na pořadu dne.

DEFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍCI

Šest hráčů na pozici šestky má k dispozici trenérský štáb

Martin Frýdek však ukazuje, že mu to na této pozici nesvědčí a potřebuje hrát výše, kde spíše prodá své ofenzivní předpoklady.

Volba číslo jedna na tento post je pro mě Lukáš Mareček, který je neprávem často velmi podceňovaný, protože v posledních 2 sezónách patří v týmu k těm nejlepším. Nejen, že umí velmi dobře bránit, což prokázal i při zápasem, které odehrál ve středu obrany, ale není mu cizí ani založit akci směrem dopředu, což zase prokazoval třeba při zápasech odehraných na pravém kraji obrany.

Rio Mavuba má jistě předpoklady a zkušenosti stát se vůdcem týmu a s Marečkem vytvořit skvělou středovou dvojici, avšak naposledy jsem ho viděl hrát před několika lety a tak ho příliš komentovat nemůžu.

Dalším je Mandjeck, kterého jsem pro změnu neviděl hrát nikdy a tak mi o něm nepřísluší mluvit vůbec. Přes 40 startů za kamerunskou reprezentaci a stálé místo v týmu francouzské ligy však mohou znamenat určitý příslib.

Lukáš Vácha...Obávám se, že jeho dny na Letné jsou po dalším zranění pomalu sečteny. Musel by pořádně kopnout do vrtule a začít hrát sebevědoměji (né, že by sebevědomí nebyl, ale na hřišti si tak se svými častými přihrávkama dozadu nepočíná).

Poslední možnost je Michal Sáček, velký talent, za rok, za dva může být jedním ze základních staveních kamenů sestavy, ale teď mu přecejen ještě něco stále chybí. Místo v kádru však zcela jistě má a rozhodně bych ho neposílal na hostování, i ve Spartě toho má šanci odehrát dost.

KŘÍDLA

Na tyto 2 místa v sestavě jsem napočítal až 11 možností.Zahustel, Néstor, Ben Chaim, Frýdek, Kadlec, Plavšić, Šural, Vatajelu, Vukadinović, Juliš, Ćivić. A stejně jistě by to výborně zvládl i Karavajev.

A konkurence je to opravdu veliká.

Volbou číslo jedna je pro mě Plavšić. Toho kluka jednou prodáme za 10 milionů do top ligy, nejlepší nákup léta! Skvělá rychlost i technika, jen v osobních soubojích asi bude mít problémy.

Druhé křídlo by podle očekávání asi měl obsadit rekordní posila Ben Chaim, čímž lze nejspíše souhlasit a věřím, že tomu tak bude.

Co mě však mrzí je pravděpodobné vypadnutí Vatajelua ze sestavy, jeho technika je úžasná, vždyť vloni v 6 zápasech zaznamenal 5 asistencí. Při střídání rozhodně první volba na levé křídlo.

Napravo bych při střídání jako prvního nasadil Vukadinoviće, který má snad zpět ztracenou motivaci a bude prohánět obrany soupeřů, tak jako ve svém zatím životním půroce na podzim 2016. Na jaře zahrál nadstandardně snad jen ve finále poháru.

Vašku, kdepak ty (předpředpřed)loňské sněhy jsou...Hraje špatně, trápí se a je na to na něm vidět, kvalitu má (jen ji prodat), ale nechápu jeho neustálé nasazování na křídlo, když mu to očividně nesvědčí (Dominik) Hašek na hrad a Kadlec na hrot!

Néstor - kvalitní technik, avšak věčně zraněný a nepříliš rychlostně vybavený, toho podle mě leda na pozici ofenzivního záložníka/podhrot.

Zahustel mi momentálně připadá ve Spartě poněkud přebytečný a jeho místo podle mě bude jen backup pravého beka.

Pepa Šural taky podle mě patří spíše na podhrot nebo přímo úplně dopředu, na jaře opět našel tak trochu pomalu ztracenou tvář a na hrotu patřil k tomu lepšímu z té bídy.

K Ćivićovi už nemám co dodat, kromě toho, co jsem psal výše. Viděl bych ho ale spíše v obraně, na křídlech je plno.

Julda, Julda, ač je to sympaťák, tak jsem toho názoru, že nemá na klub kalibru Sparty kvality, možná jsem na něj jen vysazený, ale opravdu mě nikdy nepřesvědčil o oprávněnosti tolika příležitostí Když už by měl hrát, tak proboha ne na křídle, vždyť tam působí naprosto nepřirozeně. Na záveřečné minuty k potřebě dát gól asi dobrý hlavičkář do vápna, ale pro mě kandidát na hostování.

OFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK

Tady samozřejmě není naprosto o čem mluvit, pokud zdraví dovolí, může tato pozice patřit jen jediného hráči, nejlepšímu fotbalistovi a největší hvězdě ligy.

S tím se však asi příliš nepočítá a jsem toho názoru, že bude lepší když odehraje třeba jen 15-20 utkání, kde bude opravdu potřeba (Evropa, Slavia, Plzeň, Boleslav...), Jihlavu porazíme i s Julišem, Kadlecem a Váchou.

Kdo tu rozhodně nepatří je David Lafata, což kromě Rady a Stranaccioniho vidí asi všichni na světě. Snaha mu však upřít nelze...

Za mě jako druhá volba po Rosovi Frýdek, který je před stopery tak trochu utopený a potřebuje hrát výše, kde prodá svoje přednosti.

Představit si tu dokážu i trojici Néstor, Šural, Kadlec. Každý z nich by tu byl pro tým přínosnější než na křídle.

Nebál bych se ani toho zkusit tady Plavšiće. Na svou šanci navíc čeká, momentálně zraněný, Christian Frýdek, ale i u něj očekávám hostování.

ÚTOK

Tady záleží na stylu hry a na charakteru utkání. V ligových zápasech proti (pod)průměrným týmum, kde budeme dobývat patří na hrot jeden z dvojice Janko/Lafata, o jejichž střeleckých kvalitách nemusíme diskutovat. Vždyť oba i ve svých letech stále sází nadprůměrné množství gólů. Musí však konečně začít fungovat záloha a tito hráči musí dostat míče. Nesmí to vypadat jako v 1. poločase zápasu s Vitesse, kde kdyby Janko šel na pivo, tak si toho nikdo nevšimne.

A varianta pro evropské poháry a těžší zápasy s rychlým útočníkem na hru na protiútoky jsou pánové Kadlec a Šural, kde jsem si jistý, že by se hlavně Vašek probudil. Šural už na stejné pozici dobré výkony podává.

Juliš je pro mě tím pátým vzadu a pokud bych Spartu skládal já, neměl by místo v týmu.

V útoku tedy problém rozhodně není a považuji ho za nejsilnější post v týmu, tam je opravdu kde brát.

MOJE SESTAVA NA CZ BĚLĚHRAD (bez zraněných hráčů)

1 DÚBRAVKA

39 KARAVEJEV, 2 KAYA, 19 ŠTĚTINA, 3 KADLEC

11 MAREČEK, 16 SÁČEK/24 MAVUBA (nevíme jak na tom je)

22 PLAVŠIĆ, 17 FRÝDEK M., 88 VATAJELU

39 JANKO

Reagovat
czech_mira

*49 JANKO

Ještě doplním lavičku: 35 KOUBEK, 4 ĆIVIĆ, 15 MANDJECK, 10 ROSICKÝ, 14 KADLEC V., 23 ŠURAL, 21 LAFATA

Reagovat
czech_mira

*35 BIČÍK samozřejmě

Reagovat
Petr325

Zajímavý přehled!

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to stejne

Reagovat
justcall

too short, did read

Reagovat
SpartaOvenka

Hlavně za V.Kadlece, vidím to s ním úplně stejně. Ono jde taky o to, aby odehrál třeba 5 zápasů v kuse na hrotu a může tam hrát i proti těm slabším. Je dost rychlý, což pomůže při napadání a horší týmy by neměly čas na rozehrávku, ale musela by tam být ta aktivita, která stejně jako u Šurala je na velké úrovni téměř pořád, akorát není na své pozici.

Reagovat
czech_mira

To je pravda Na druhou stranu i třeba Lafata napadá dost solidně, i když k tomu nemá rychlostní předpoklady, a rozhodně mu nejde říct že by na hřišti vždycky nenechal všechno

Reagovat
SpartaOvenka

Rozhodně ne no, bohužel on než k někomu doběhne, tak je míč o 2 hráče dál, ale snaha velká, to určitě.

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
czech_mira

Pokud máš na něco jiný názor, tak mi ho napiš, proto jsem to sem psal, protože chci diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pepinho2

Pěkný akorát mě zaujala část s Frýdkem, jaké má ofenzivní předpoklady?

Reagovat
smazaný uživatel

frydek ma cool fotra a na ceskou ligu celkem tvrdou strelu. kdyz to skombinuje tak muze ukazat jeste velky veci.

Reagovat
smazaný uživatel

on je takove hráč že je fajn, má kvalitu ale je takovej jack-of-all-trades a na žádné pozici není špička

Reagovat
smazaný uživatel

devecka pro vsechno no. me by ani tolik nevadil pokud by neprasil uz za liberec.

Reagovat
Kang & Kodos

Aspoň nikdo nemůže říct tu klasickou větu, že ve Spartě zpíčovatěl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ma rad souboje a sam je silovej typ. Ten Kristian je nejakej myslitel?

Reagovat
Kang & Kodos

Měl by bejt, ale taky je často zraněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

dik jejich tata co si vzpominam , jel i na to slavny Euro96 polozdravej. Maji to asi v genech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bex5

možná se pletu, ale těchle 30 hráčů může být taky nevýhoda ... ale to teprve uvidíme

Reagovat
Kang & Kodos

Nemůže, když už teď máme klasicky část kádru na marodce V září bude zase sedět na lavičce Dudl, malej Frýdek a spol. a my budeme nadávat, proč se nekoupilo ještě víc hráčů.

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Dudl je váš nejlepší levej obránce Taky to chce kupovat kvalitu a né kvantitu.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
valloire
Reagovat
Mr.Mike

já bych spíš radši viděl asi Šurala na podhrotu jinak Frýďas se ještě navíc potřebuje trochu rozehrát po tom zranění

Reagovat
Greny

http://m.onlajny.com/match/index/date/2017-07-22/id/209811

Nedokážu si představit, co se ted děje v kabine

Reagovat
monty25

První soutěžní zápas a hned je musel Csaplár zjebat...

No ale ČB...

http://www.livesport.cz/zapas/raSl9lgj/#prehled-zapasu

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
czech_mira

kéžby

Reagovat
monty25

Reagovat
Kang & Kodos

Co je, však do útoku máte samý dřeváky. Kromě Vaněčka, to je pro změnu kopyto.

Reagovat
monty25

No právě. Máme samý dřeváky, tak na co dalšího?

Reagovat
Kang & Kodos

Hele, on teda Juliš neni bůhvíjaká superstar, ale furt je minimálně o třídu lepší než nějakej Červenka. Navíc u nás hrál poslední rok hlavně křídlo, v útoku se moc neukázal. V Teplicích by se mohl slušně rozehrát a vykopat tam poháry.

Reagovat
monty25

Já si jenom pamatuju, jak ho ještě Holoubek pořád stavěl do základu a někteří sparťani si tady mysleli, že ho Juliš musí snad kouřit...

Reagovat
pepinho2

protože ho dával na křídlo, kde je tragický, v útoku by pro jistý systém hry mohl být platný

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

úplně mimo ten Hejkal, takový kecy tam. Se ani nedivim že sme byli ve sračkách, když nás vedli takovýhle mimoni Např. : na Spartu je všude vyprodáno a soupeř se nahecuje i když pak prohraje 5 zápasů v řadě,, nebo na naše největší soupeře chodilo venku jen 2/3 tisíce lidí,,, Strašný

Reagovat
smazaný uživatel

a nema snad pravdu? akorat nechapu, ze to zjistil az ted.. asi doted nesledoval ceskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle deníku sport s přestupy nekončíme, ve hře je jedno velmi zajímavé jméno.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Schwab by byl absolutně top.

Reagovat
Kang & Kodos

Na to seru, koupit po přípravě komplet novou zálohu je strašná píčovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád menší než nastupovat v záloze s Lafatou.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Čím víc hráčů máme, tím víc gólů dáme.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase, 26 let a zatím hrál jen Rakouskou ligu. EL jen pár zápasů. To raděj toho dvacetiletého talenta kterého si Sparta může ještě formovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to bral tak, že momentálně asi sháníme okamžitou kvalitu a posílení...Těžko říct, zda má ten Bulhar kvalitu na to, aby mohl hned nastoupit v naší sestavě, já ho neznám, takže nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase jo, ale ono už je na ty první zápasy pro jakoukoliv posilu stejně pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju, ze rapid, kterej ma rozpocet asi jako sparta minimalne, pusti svyho kapitana, kteryho ma vazanyho do roku 2020 pod hodne vysokou castku. navic urcite bere v rapidu hodne velky prachy a zas ten rozdil mezi rapidem a spartou tak velkej neni..

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si, ze by byl momentalne co se tyce financi Rapid pred nama..

Reagovat
smazaný uživatel

No, nahodou jsem asi pred mesicem byla na prohlidce v rapidu a budget na rok maj 30M euro, coz je asi 800 milionu korun. takze to popravde dost pochybuju. i kdyz s tema prestupama ted u vas nikdo nevi

Reagovat
smazaný uživatel

my mame letos MINIMALNE 700m

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten budget se krájí na hodně částí. Vem si třeba Legii, která má podobnej rozpočet, ale na přestupy dá max. 1-1,5 mega éček a na platy nedá nikomu víc než 500-600 éček ročně, proto taky odešli hráči typu Nikoliče, Vadise, Prijoviče a pod. Jediná výjimka je reprezentant Jedrejczyk, kterej dostal rovnou mega protože Legii nestál nic a přišel tak zadarmo.

Reagovat
db18

To sice mají, ale co jsem teďka četl, tak shánějí peníze na nového útočníka (i když by se asi nejraději zbavili Prosenika, který teď ani nebyl v nominaci do zápasu).

Reagovat
smazaný uživatel

a zazemi tam maj takovy, o kterym se muze vsem v cechach jenom zdat. fakt extratrida..

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl sice velkej není, ale pořád tam ten rozdíl je. A finančně si Rapid taky extra vyskakovat po tý dostavbě stadionu nemůže. A kolik tak reálně může brát v Rapidu? 20 mega ročně? Když se mu nabídne 40, což by momentálně neměl být problém, tak by asi přišel.

Reagovat
smazaný uživatel

rekla bych, ze on bude brat jako kapitan klidne pres milion euro rocne. ale nevim. neprijde mi proste, ze by si zas tolik polepsil z rapidu do sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jen to, že Rapid nehraje ani EL hovoří za všechno. I tohle může hrát roli.

Já se tu nechci pouštět do srovnání Sparta/Rapid, ale pořád je Sparta kvalitnější klub, kterej pravidelně hraje (aspoň) Evropskou ligu, ve které často postupuje ze skupiny. O tom se Rapidu fakt může jen zdát. Nehledě na naše nový ambice, kdy do toho Křéťa sačal sypat peníze o sto šest.

Reagovat
smazaný uživatel

no, rapid ma samozrejme taky ambice se dostat do poharu. minulou sezonu sice skoncili paty, ale v predchozich letech byli hned za salcburkem, no a treba pred rokem tu evropskou ligu hrali a postoupili ze zakladni skupiny (s villarrealem, dinamem minsk a plzni). takze ty ambice tam urcite maj se tam dostat znova a pochybuju, ze par dni pred zacatkem ligy by byli ochotny pustit svyho kapitana pred tim, co vyhlasovali, jak se chteji dostat do poharu atd. mozna ma sparta dlouhodobejsi uspechy, ale stejne si nemyslim, ze by ho pustili treba pod 5 mega. i kdyz vlastne by se prestehoval z jednoho proletarskyho klubu do druhyho zase

Reagovat
db18

Jo, prosím! A nejlíp za něj dejte tak 3-4 mil. €, ať nám je rovnou pošlou za Hrošíka...

Reagovat
smazaný uživatel

sice sem ho nikdy nevidel, ale sel bych po tom zalentovi z CSKA Sofia

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
db18
Reagovat
pepinho2

Zmrde

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to bude zejtra v televizi? Slavka? Plzen? Na ct sportu vidim akorat, ze davaji LM od 19:50, coz moc nechapu, kdyz my hrajem v 19:30 a Slavka od 19..

Reagovat
smazaný uživatel

O2 má Slavii takže předpokládám že na Čt sport bude plzen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele