ANKETA: Český fotbal v roce 2017

20.12.2017, 16:00
Názory a komentáře
Rok 2017 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak je na čase opět zbilancovat uplynulý rok v českém fotbale. Na EuroFotbal.cz je to již desátý rok, co pořádáme tuto tradiční anketu. Na pět otázek odpovídalo šest respondentů. Českou reprezentaci pokárali, dostala i známku nedostatečnou. Překvapením podzimu byla suverénní jízda Plzně a pak výsledky Olomouce. Zato zklamala Sparta. Českým mistrem bude Plzeň a sestoupí Jihlava se Slováckem.

Pozvání přijali redaktoři O2 sport Tomáš Radotínský a Petr Svěcený, fotbaloví experti Pavel Hoftych, Luděk Zelenka a Martin Vozábal. Šestici uzavírá sportovní redaktor České televize David Kozohorský.

Máme za sebou podzimní část HET ligy, kterou s přehledem ovládla Plzeň. Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

LUDĚK ZELENKA: Stejně jako většinu fanoušků českého fotbalu mě velmi překvapila nadvláda Plzně. Podzim ukázal, že riskantní cesta nákupů zahraničních hvězd a následné zapracování do českého fotbalového prostředí není ideální, respektive chce to důkladný výběr a následně čas na aklimatizaci. Zklamala mě tedy hlavně Sparta, která vůbec nezvládla drastickou obměnu kádru.

PETR SVĚCENÝ: Ligový podzim byl unikátní tím, jak suverénně ho ovládla plzeňská Viktorka. To jsem nečekal. Tápání Sparty jsem naopak očekával, byť jsem novému projektu letenských v zásadě nakloněn. Ale cítil jsem už od začátku, že Daniel Křetínský vsadil na špatného koně. Andrea Stramaccioni nikde úspěšný nebyl, takže nebyl důvod, proč by měl být úspěšný ve Spartě, navíc okamžitě. Od Slávie jsem čekal víc, naopak velmi příjemným překvapením je Olomouc. Doufám, že i na jaře bude předvádět atraktivní fotbal a bude bojovat o evropské poháry.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Musím přiznat, že mě Plzeň mile překvapila. Nečekal jsem, že v konkurenci bohatých pražských »S« bude tak dominantní. Klobouk dolů! Opravdovým šokem v kladném slova smyslu pak jsou výkony a výsledky nováčka z Olomouce. S talentovanými odchovanci hrála moderní fotbal. Jsem zvědav, jestli teď mužstvo nerozprodá a nepůjde dolů. Zklamáním byla naopak vystoupení mistrovské Slavie a především Sparty. Oba kluby utratily hodně peněz a přivedly zvučné zahraniční posily, jenže bez efektu. Čeká je ještě hodně práce, možná i výměna trenérů.

DAVID KOZOHORSKÝ: Jednoznačně mě zklamaly "hvězdy" pražských S, které měly dát soutěži lesk a nakonec nedaly. Překvapilo mě toho víc. Určitě úspěch Plzně. Hlavně to, jak rychle se Pavlu Vrbovi znovu podařilo zlepšit hru natolik, že jsem se na zápasy Viktorie vyloženě těšil. Výborná byla Sigma. Naopak, těžko pochopitelný je pro mě opakující se chaos ve vedení Sparty, s čímž souvisejí i její výsledky.

PAVEL HOFTYCH: Před sezonou jsem tu tipoval, že Plzeň díky stabilnímu kádru, výbornému zázemí a návratu trenéra může být na čele pelotonu, ale překvapením určitě je, jakým brilantním způsobem to zvládla. Výborné jsou i výsledky a hra Olomouce a Liberce. Podzim zvládla parádně i Bohemka. Zklamaná je určitě Morava s umístěním většiny tymu u dna. Mladá Boleslav taky neprožila nejlepší podzim. Ve Slavii, vzhledem k očekávání, taky určitě prožívají zklamání. Samostatnou kapitolou je Sparta, které se během podzimu nepovedlo prakticky vůbec nic.

MARTIN VOZÁBAL: Určitě to byl možná nejočekávanější podzim resp. ročník za poslední roky, jistě za roky, co já pamatuji. Překvapením je určitě jízda Plzně, která předvedla famózní podzim. Výsledkově i herně. Stejně tak velký respekt k Sigmě Olomouc. Ironií je, že vloni tam vznikaly petice za odvolání trenéra, vedení a ti samí lidé Sigmu dovedli nahoru. Zklamáním je určitě Slavia a Sparta. Jejich postavení není adekvátní jejich možnostem. Asi jsem čekal více i od Baníku Ostrava, který má obrovskou fanouškovskou základnu a nemalé možnosti na trhu.

Je podle vás již nyní rozhodnuto o českém mistrovi? Koho tipujete na sestup a kterých pět týmů bude hrát v příští sezoně evropské poháry?

LUDĚK ZELENKA: O mistrovi rozhodnuto teoreticky není, ale reálně není šance, aby Plzeň náskok prohospodařila. V tuto chvíli tipuji na další postupující do předkol. Slavii, Olomouc, Liberec a vítěz českého poháru Mladá Boleslav. Sestup Jihlava a Slovácko.

PETR SVĚCENÝ: Ano, podle mě je o titulu rozhodnuto. Sestup nepřeji nikomu, ale pokud mám říct dva kluby, tak si myslím, že největší problémy se záchranou bude mít Jihlava a Slovácko. Do Evropy český fotbal vyšle Plzeň, Slávii, Spartu, Olomouc a ... Nevím.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: V Plzni by musel nastat totální kolaps, aby přišla o titul. To se nestane. O mistrovi je rozhodnuto. Do pohárů ji doprovodí Slavia, Sparta, Olomouc a Liberec. Sestoupí Jihlava a Karviná.

DAVID KOZOHORSKÝ: O titulu je rozhodnuto. Kandidátů na sestup je víc, určitě to bude někdo z Moravy. Moc nevěřím Slovácku a Jihlavě. Poháry bude hrát Plzeň, Slavia, Sigma, Sparta a Liberec.

PAVEL HOFTYCH: Pan Tvrdík už Plzni gratuloval a já se k němu přidávám. Klub už je dostatečně zkušený, aby si s výborným bodovým odstupem poradil. O Ligu mistrů si zahraje i Slavia. Sparta se určitě zlepší a o EL si zahraje. Olomouc se bude muset poprat s nezkušeností a Liberec s odchodem Nezmara a Trpišovského. Do hry může ještě vstoupit Jablonec a samozřejmě i vítěz poháru. Sestup? Brno příchodem Pivarníka ožilo a nejvíc ohroženi jsou Jihlava, Slovácko a Baník.

MARTIN VOZÁBAL: Mistr je jistý, i když se může stát cokoliv, tohle by musel být historický kolaps Viktorie. V pohárech ji doplní Slavia, Sparta, a jeden z dvojce Liberec - Olomouc. Pátého si netroufnu říci i s ohledem na vývoj poháru. Sestup potká dva z poslední pětky, protože Mladá Boleslav se dostane výše a ostatní si, myslím, již mají odstup.

Jakou známku byste dal české reprezentaci, která se neprobojovala na MS, za rok 2017 a proč?

LUDĚK ZELENKA: Známka 4. Nepostup na MS a předváděné výkony mě nepřesvědčili o dobře nastoupené cestě. Poslední výhry ve chvíli, kdy už jde jen o čest, jsou příslibem, ale trenér Jarolím bude mít s týmem bez výraznějších hvězd těžkou práci.

PETR SVĚCENÝ: Známka pro reprezentaci - 5. Kvalifikační skupina nebyla těžká a minimálně do baráže měl národní tým postoupit. To je bez debat.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Těžko můžu dát lepší známku než čtyřku. Máme za sebou rok, v jehož průběhu jsme v soutěžních zápasech porazili jen San Marino a Ázerbájdžán. Taková bilance hovoří za vše. Reprezentace je ovšem jen výkladní skříní. Jak to vlastně vypadá, když se náš fotbal podívá do zrcadla? Co vidí? Vidí předsedu ve vězení, vidí sprostého estébáka a jeho kohortu neschopných a zároveň všehoschopných veksláků, vidí všudypřítomnou aroganci, buranství a diletantismus. Zasloužíme si tedy něco víc? Nezasloužíme.

DAVID KOZOHORSKÝ: Dal bych jí čtyřku. Bohužel, žádný z důležitých zápasů nezvládla. Věřím ale, že se podařilo konečně položit základ k lepším zítřkům.

PAVEL HOFTYCH: České reprezentaci se kvalifikace vůbec nepovedla. V posledních letech nehrávají čeští hráči pravidelně v TOP zahraničních klubech a to se logicky do výkonu repre promítá. Trenér Jarolím dal příležitost velkému počtu hráčů. A pokud z tohoto testu citlivě vybere a hráči budou pravidelně hrávat v dobrých ligách (viz Barák, Jankto,..), může být vybudován úspěšný tým.

MARTIN VOZÁBAL: Známku úplně nevím, pocitově trojku zřejmě. Je potřeba vidět věci komplexně. Někteří hráči nehráli ve svých klubech, málo hráčů hrálo v Evropě také v základních sestavách a zrovna dochází k výměně generace. Ale hráče, kteří zase budou reprezentaci vést nahoru, máme a jejich čas přijde. Věřím už při další kvalifikaci.

Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech v tomto roce?

LUDĚK ZELENKA: Neúspěch je opětovná neúčast v LM. Tři týmy v EL je průměr, ale Zlín byl bez šance, Plzeň přes výpadky na hřištích soupeřů svou roli zvládla skvěle, jediná šla dál. Slavia celkově slušná, ale postup ztratila v přímém duelu s Astanou, což je trochu ukázka odolnosti týmu. Ještě není připravená.

PETR SVĚCENÝ: Obrovskou kaňkou je pro mě nepostup Slávie do jarních bojů EL. Tým z Edenu má velké ambice i aktuální kvalitu, bohužel výsledek je ten, že o Ligu mistrů přišla s kyperským týmem, o jaro v Evropské lize zase s kazašským týmem. Plzeň skvěle a s přehledem a já věřím, že ani první jarní kolo nebude pro ni poslední.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Plzni bych udělil dvojku. Opět se ukázalo, že ztratila konkurenceschopnost a na vyšší úrovni v Lize mistrů už nestačí. Vynahradila to však alespoň postupem do jarní fáze Evropské ligy. Slavia si zaslouží trojku. Škoda toho pokaženého závěru s Astanou, mohlo to být o stupínek lepší. Zlínu bych dal za 3-, byla to pro něj první sezona v pohárech. Musel se učit a ukázalo se, že v ofenzivě nemá dostatečnou kvalitu. No a Spartě a Mladé Boleslavi dávám za pět. Jejich vystoupení na mezinárodní scéně, to byla naprostá katastrofa.

DAVID KOZOHORSKÝ: Kdyby postoupila Slavia, byl bych spokojený. Takhle jsou to velké rozpaky. Sparta byla bez šance, Boleslavi nevyšel podzim celý. Zlín si myslím uhrál to, na co měl. Plzeň měla propadáky, ale progres i na evropské scéně byl zřetelný. Závěr podzimu zvládla výborně. Chce se mi věřit, že má šanci při dobrém losu na čtvrtfinále EL. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že na Ligu mistrů by to ještě nestačilo. No a Slavia, ta se i vlivem nejistoty kolem trenéra rozložila před klíčovým zápasem sama. Škoda.

PAVEL HOFTYCH: V Mladé Boleslavi určitě věřili v postup přes Korce, takže zklamání. Sparta dostala silný Bělehrad v době, kdy se teprve seznamovala, takže moc šancí neměla a určitě těžká rána hned na úvod sezony. Zlín se dostal do skupiny bez boje a určitě mu chyběly kvalifikační utkání, aby hráči dřív zjistili, že jsou v jiném levelu. Myslím, že v samotné skupině, vzhledem ke kvalitě kádru, možností a financí, odvedl trenér maximum a získal nové zkušeností. Slavie se rvala o postup a když už to vypadalo, že to nejhorší má za sebou, tak doma nezvládla utkání s Astanou. Určitě měla na postup. Plzeň? Měla smůlu na exSteauu, která se ji pořád pletla do cesty, ale nakonec postup z prvního místa je parádním závěrem podzimu. Tady bych zdůraznil, že to opakovaně zvládá s týmem složeným výhradně z českých a slovenských hráčů. Klobouk dolů!

MARTIN VOZÁBAL: Tak to je něco, co vidíme asi všichni, ale přirozeně částečně jinou optikou. Sparta vypadla ihned na startu, i když CZ Bělehrad se ukázal jako skvělý soupeř, tak přesto obrovské zklamání ať již vyřazení jako takové, nebo způsob vypadnutí, který byl jednoznačný. Zlín si prožil krásnou skupinu, asi jediné co je mrzí z mého pohledu, že neměli top soupeře jako například AC Milán ve skupině. Slavia sehrála skupinu skvěle, bohužel jeden zápas, ten poslední nezvládla a draze se jí to nevyplatilo. Spíše bych řekl dokonce jeden nepovedený poločas a to ten první s Astanou je stál vyřazení. Druhý již nedávala šance a bylo nenávratně pozdě na vše. Plzeň ukázala svou sílu a formu a zaslouženě pokračuje dále. Opakuji skvělý podzim od Západočechů.

Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

LUDĚK ZELENKA: Darida, Jeden z mála lídrů reprezentace, který pravidelně hraje v top soutěži. Jeden z mála českých hráčů, který se zvládne vyrovnat s konkurenčním prostředím.

PETR SVĚCENÝ: Ještě že nehlasuju, tohle by byl oříšek. Asi někomu z trojice Petr Čech, Michael Krmenčík, Jakub Jankto.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Váhal bych mezi Petrem Čechem a Michaelem Krmenčíkem. Oba mají za sebou vydařený rok. Čech vyhrál FA Cup, k němuž přispěl v semifinále proti Manchesteru City výraznou měrou. Výborně chytal i v lize. Krmenčík se zase v Plzni vyprofiloval v oporu a nejproduktivnějšího hráče ligy. Góly dává i v reprezentaci, kde je nyní útočníkem číslo 1. Asi bych tu trofej rozdělil mezi oba hráče.

DAVID KOZOHORSKÝ: Moc se mi líbil Krmenčík. Když bude mít takovou i příští sezonu a ostatní by hráli to, co letos, hlasoval bych klidně pro něj. Jsem zvědavý na Baráka, Jankta a Schicka. Letos to bude ještě Petr Ćech.

PAVEL HOFTYCH: Fotbalista roku, tak tady vlastně není o čem, Petr Čech!

MARTIN VOZÁBAL: Kadeřábek, Schick, Čech, Jankto. Každý měl jiný úsek sezóny lepší a jiný průměrný. Kdyby vydržel v té formě Schick, tak je jasná jednička letos. Ale nebylo to tak, takže letos říkám Pavel Kadeřábek, který se mě líbil nejvíce

Autor: David Křížka

Komentáře (140)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, repre se opět nedostala na vrcholnou akci. Ani do baráže. Nikdo z našich nehraje klíčovou roli v předním světovym klubu, ale aspoň je pár talentů...v LM opět nikdo a na jaře EL zachraňuje aspoň Plzeň. Takže vlastně na jedničku, protože na víc stejně nemáme. Kdyby se Vrba nevrátil do Plzně, tak jsem na jaře bez pohárů. Místo toho předvedené fiasko v podání superprojektů Sparty a Slavie. Sardel je jasná.

Reagovat
cetto

V podstatě souhlas. S ohledem na reálnou kvalitu naší repre ty výkony až tak hrozné nejsou. Třeba takoví Belgičani mají 10 let špičkový tým a zatím uhráli kulový...

A taky souhlasím s tím, že jako úspěch se dá brát i zapracování mladých hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na Belgii, můžeme být vděční i za výkony našich klubů v pohárech, protože ve skupinové fázi vyhořel kde kdo a byl daleko věhlasnější než naše týmy. Ale prostě českého fanouška a mne to bolí. Protože si říkám...proč zrovna my. Byl bych radši, kdybychom se opičili po těch úspěšných týmech, třeba Östersundu.

Repre má naději, když vidím, že o naše hráče začíná být větší zájem v zahraničí a dělají větší průvan. Sice to ještě není kalibru Auby, Džeka, Agüera, Benzemy...ale snad to za pár let přijde.

Reagovat
Pablos

,, Protože si říkám...proč zrovna my. Byl bych radši, kdybychom se opičili po těch úspěšných týmech, třeba Östersund" ...to je právě ono by budeme pořád nespokojení něják ...kolik švédským týmům se tohle stává ...a pak se jim to jednou stane, že se najednou objeví nějákej takovej tým a najednou škoda, že to nemáme my

Reagovat
cetto

Tak já si myslím, že třeba na klubové scéně si fakt nemáme na co stěžovat. V přepočtu na prachy, který se v našem fotbalu točej, jsme snad možná vůbec nejlepší v Evropě (když opomenu ty fotbalové trpaslíky). Každoročně se bohužel najde tým, kterej to totálně zesere (letos Sparta, poslední 2 roky Plzen, tradičně Boleslav)

Reagovat
Pablos

no já si to myslím taky právě

Reagovat
cetto

Ale z hlediska reprezentací jsem s názorem kolegy souhlasil

Reagovat
Pablos

no repre to je špatný no ...ale teď až teprve si myslím, že se začíná snad blýskat na lepší časy po hráčské stránce ...horší je to okolo FAČR a tak ...a ani ten Jarolím jako tréner mi tam nesedí

Reagovat
andrew96

Proč ty musíš furt něco přepočítávat...pak z toho musíš vybrušovat.

Reagovat
Kang & Kodos

Ale v tomhle má zrovna pravdu

Reagovat
andrew96

Taky tomu rád věřím, ale bez tvrdých dat si netroufám toto tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Za druhou větu.

Až se mi nechce věřit, že si to psal zrovna ty.

Reagovat
Beči

Vzhledem k tomu, na jaké úrovni je letos Benzema, tak jsme na to ještě celkem dobře.

Reagovat
HorajzmAmmann

Pokud nebude zdravý Rosický, tak se prostě nikdy nikam nedostaneme

Reagovat
Pablos

kamarád co má strejce, kterej zná strejce co spí s ženskou, která má za kamarádku švagra chlapa, co žije s uklízečkou na Letné říkal, že prej už ukončil kariéru

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Puskas

A ta to četla na EF.

Reagovat
cetto

!Váhal bych mezi Petrem Čechem a Michaelem Krmenčíkem. Čech vyhrál FA Cup, Krmenčík se zase v Plzni vyprofiloval v oporu a nejproduktivnějšího hráče ligy." To je fakt srovnání xD

Jinak teda za mě by si to asi zasloužil Kader, který hraje na čele BL a je jedním z tahounů Hoffenheimu i repre. Případně Jankto, kterému ale chybí lepší výkony za reprezentaci. Krmenčík musí prokázat kvalitu v zahraničí.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda zranění Schicka. Pokud by hrál a dával góly i za AS, mohl to mít on. Krmenčík není srovnání. Se vší úctou. Je mu 24. Tuhle fazónu měl mít před 4-6 lety. Ale to jsou u nás ještě žáby v juniorkách. Teď když přestoupí do zahraničí, kde bude 2x větší tempo ve všech ohledech, tak bude průměrný hráč nějakého klubu o sestup a vrátí se k nám. Co by chtěl. Hrát LM za BVB? Dokud nebudeme takové hráče mít v nižším věku, tak není o čem.

Reagovat
cetto

Schick podle mě i loni ve srovnání s Janktem trochu zaostával. Letos je tam ještě Barák, který předvádí lepší výkony než oba dva. Ale souhlasím, že pokud se prosadí v AS (herně je to zatím dobrý, musí ale přijít i ty goly), tak bude hlavním kandidátem. On i ten Kader ted hraje skvěle, ale celý jaro tuším promarodil. Je to těžkej výběr...

Reagovat
smazaný uživatel

za mě nejlepší fotbalista Suchý. Bohužel v reprezentaci mu to nejde...

Reagovat
ratusek

Doufám, že se letos nebude opakovat to fiasko s hláškama

Reagovat
cetto

Letos žádnou nemám, takže nemá smysl cokoliv vyhlašovat

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký tvůj vypočítavý kiks se určitě najde..

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal mi přijde nereformovatelný. Moc se vzdálil obyčejným lidem. Zase nás redakce přehlasuje a hlášky budou v půlce ledna. A pak budete tvrdit, že EF nemá alternativy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

nejlepší fotbalista momentálně Barák, který má buď životní formu, nebo z něj opravdu jednou bude dobrej hráč

Reagovat
cetto

A nejlepší hra Zelda: Breath of the Wild škoda, že nemám zatím Switch

Reagovat
kylo ren

Ps 4 je lepší

Reagovat
cetto

No já mám xBox, na vánoce dostanu PS4 (to sice nemám vědět, ale přítelkyně se prořekla), ale jelikož jsem často na cestách, tak bych možná víc ocenil Switch. Je tam toho sice zatím málo, ale tak Zelda je super, Mario and Rabbits je taky dobrý a dá se na tom už zahrát i Doom nebo Skyrim, který jsem zatím nehrál..

Ale uznávám že z hlediska exkluzivit je PS4 i míle před ostatníma. Už se nemůžu dočkat až si dám Bloodborne, Horizon nebo poslední dvě Uncharted...

Reagovat
Pablos

za to Uncharted ...ta hra mě fakt nadchla ( i když je jakoby na jedno brdo ..ale která není že jo )

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Uncharted ale goat je Last of Us.

Reagovat
kylo ren

God of war, last of us si zahrej

Reagovat
cetto

Ty jsem hrál ještě na předchozí generaci. Ale

Reagovat
kylo ren

Ted má vyjit god of war 4

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Paul Anka

já osobně mám PS4, ale známí mají xbox a kdybych se měl znovu rozhodnout tak jdu do xboxu

Reagovat
kylo ren

Na něj vychazi malo exkluzivit

Reagovat
Paul Anka

jasný no, ale share účet, ea access i ten gold mají levnější a lepší nabídku her..

Reagovat
FiX

Lepší nabídku her určitě Xbox nemá.

Reagovat
cetto

To nemá no, ale ty doprovodné služby ano. Osobně jsem doposud nelitoval, že mám xbox, protože prakticky každou hru jsem schopen do půl roku od vydání koupit za cenu do 700, což je za AAA titul super. A ty exkluzivity na ps4 jsem si říkal, že mi nikam neutečou a až bude tato generace konzolí na konci svého cyklu, tak si to koupím...

Reagovat
FiX

Tak já mám herní PC a co je na Xbox tak v 99% je i na PC, takže neni o čem. PS4 bych koupil na exkluzivity, počkám jestli bude nějakej pack s GoW.

Reagovat
dinss

30fps. Gratulace.

Reagovat
Shevchenko

MARTIN VOZÁBAL: Sestup potká dva z poslední pětky, protože Mladá Boleslav se dostane výše a ostatní si, myslím, již mají odstup.

To je tipér ty vole, proč ho vůbec zvali?

Reagovat
Azazelo RD

Nezvali, prý se tam přisral sám a nepodařilo se ho odehnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem psal jiz pred sezónou. Banik zakonci ligu na 12. Miste, na pohodu.

Sestoupi Karvina a Slovacko.

A Banicek vitez poharu

Reagovat
smazaný uživatel

Pohár prosím pro Slavii

Reagovat
Euphael

Jediný možný pohár pro baník je nějaký zimní sranda přípravný cup...12. místo odpovídá, ale až za rok ve FNL, letos sestup, Opavička místo vás, kurvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Karvinska svoloc se ozvala :-) Kolik jsi jiz dnes toho nakradl, abys mel alespon na to si o Vanocich koupit rohlik?

Tesim se, az Karvinou ve 29. kole poslem tam, kam patri, do deuhe ligy

Reagovat
smazaný uživatel

*druhé

Reagovat
Euphael

Píšu si.. všechno screenuju a až bude ofiko ten klub minulosti ve druhé, tak udělám v diskuzi vlastní sekci "Přehled bonmotů fanoušků, které nemají rádi ani jejich vlastní rodiče, za rok 2017/18", kde budu postupně přidávat komentáře lidí jako jsi ty, Horjaz..., lichna a všech pomatenců, kteří mají buď v palici prázdno, zbytkáč v krvi po noční fáračce nebo úroveň sebereflexe jako Jaromír Soukup.Těším se už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady chybí už jenom policejní páska kolem tvého pokoje.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Takze jo, nakradl sis, mas dobrou naladu

Tak at te i neopusti, az MFK krachne, kdyz nema mafie kde krast :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

na to si počkám

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že i v zápase s Karvinou to vypadalo, že výsledek byl naplánován před sezónou, tak ti asi budu věřit

Reagovat
cetto

Jinak teda je zajímavý, že nikdo netipuje na sestup Baník. Osobně bych si tím jistej nebyl, posily zatím nikde...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyckej...

Reagovat
db18

- Sestup potká dva z poslední pětky, protože Mladá Boleslav se dostane výše a ostatní si, myslím, již mají odstup.

- Sestup? Brno příchodem Pivarníka ožilo a nejvíc ohroženi jsou Jihlava, Slovácko a Baník.

Vůbec nikdo no.

Reagovat
HorajzmAmmann

a že ostatní mají vždycky v půlce prosince už 6 posil ...

Reagovat
Kang & Kodos

Mě třeba sere, že Plzeň už má teď náhradu za Krmenčíka, Slavie si vzala dvojku z Liberce a už se mluví o nějakejch posilách...a my, kde je toho potřeba udělat nejvíc, ani hovno

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak Vrto už má podepsanýho Filla, Laštůvku, Havlíka, Stronatiho.... ale pak v lednu zjistí, že přes Messenger to svaz nezajímá a ofiko sem nikdo nepřišel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl jestli mu podepíšou smlouvu nebo dres.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát se bojím ty vole toho, že sem "někdo" příjde a ovce otočí, že již není idiot, ale bůh a my budem ti pitomci, co nadávají na Dušanka

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
andrew96

Kozohorského jste se doufám ptali stylem: "Jak hodnotíte podzim HET ligy, kde příjemně překvapila Plzeň s Olomoucí a zklamala pražská S?"

Reagovat
SpecialOne

"Fotbalový rok 2017 je pomalu za námi, tak jaký byl?"

Reagovat
ratusek

Tak Luďku začni.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez toho otazníku na konci.

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

"Takže hodnocení podzimu HET ligy, kde příjemně překvapila Plzeň s Olomoucí a zklamala Pražská S..."

...

"...tak co Davide?"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Josifek

Reagovat
Pablos

Reagovat
ZB 07

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Puskas

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je klasika. Nekdy nechapu, jestli ti reporteri jsou lini vymyslet otazky, ci proste na to jebou. Treba Budka se ptal po finale extraligy v tenise vitezneho Prostejova stylem: Vyhrali jste, jaky je to pocit? Jste radi? Tvl, tak asi pocit je na to picu a radi nejsme, chteli jsme byt druzi.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Euphael

Vozábal: "Sestup potká dva z poslední pětky." Aha, you don't say... nakonec ten chuj vyzdvihnul tento kalendářní rok věčně marodícího Kadeřábka bylo taky dobrý.... ty vole takového ocasa už příště neadresovat ve fotbalových anketách, ztráta času

Reagovat
OnderCZ

Vozábalovi odpovědi sice jsou takové nicneříkající, ale věčně marodící Kadeřábek? To mi přijde přehnané. Zraněný byl, to ano, ale na jaře stihl 7 zápasů v BL, na podzim 12 zápasů, do toho 2 zápasy v předkole LM a 3 zápasy v EL, plus německý pohár. Věčně marodícího hráče si opravdu představuji jinak.

Reagovat
Euphael

vecne je nestastne pouzity vyraz....chtel jsem rict, ze toho promarodil dost

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení Olomouc

zklamání Sparta

o titulu je rozhodnuto

repre za 5

hodnocení pohárů: Sparta jaro OK, podzim ostuda, Plzeň OK, Zlín OK, Slavia , Boleslav

fotbalista roku Vrba

Reagovat
lada.sp

to by souhlasilo a trenér Štramák

Reagovat
JackDaniels.

OT: zachytili ste niekto co to povedal Kovalchuk o rakuskych a talianskych olympionikoch predtym nez to vsade zmazali?

Reagovat
C-M@ster

Ne. Co?

Reagovat
JackDaniels.

Neviem videl som nadpis clanku ze kovalchuk si nedaval servitku pred usta a hovoril nieco v tom zmysle ze ban pre rusov je nefer rakusania su este horsi...ale nez som otvoril clanok uz bol zmazany 404

Reagovat
JackDaniels.
Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Kovalchuk?

Reagovat
JackDaniels.

Rusky hokejista

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

"Plzni bych udělil dvojku. Opět se ukázalo, že ztratila konkurenceschopnost a na vyšší úrovni v Lize mistrů už nestačí."

WTF?

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

OT: Schick první gól za AS

Reagovat
Pablos

super ....nějákej odkaz tam nemáš ?

Reagovat
Pablos

tak už jsem si to našel.... dobře to uklidil

Reagovat
Squinty

+ vybojovaná penalta a nastřelená tyčka

Reagovat
Coutinho10

dokoukal jsem sestrih a celkem slušný jenom škoda, že vypadli takhle brzo

http://sportyhl.com/video-roma-vs-torino-highlights/

Reagovat
Coutinho10

jinak zajímavý je se podívat i na naše prognózy po minulým roce a co ostatní tipovali...kupodivu jsem to celkem trefil (sestup i mistra)

http://www.eurofotbal.cz/clanky/anketa-cesky-fotbal-v-roce-2016-350148/

http://www.eurofotbal.cz/clanky/-350148/?forum=1#p9049066

ale asi by to bylo lepší vyhodnocovat hned v létě....ne úplně přesně po roce

Reagovat
mayday

Co se týče repre - je skutečně neuvěřitelný, kolik jsme ještě před cca 10 - 15 lety měli legionářů v předních i lehce nadprůměrných evropských týmech. Dnes tam je Čech, Darida, Kadeř, Pavlenka, kdo dal... Pár kluků se prosazuje v Itálii, ale to je furt strašně málo.

Reagovat
Fabregas@ole

Souhlas. První flek Maryška, druhej Henzl.

Reagovat
Mustang™

Reagovat
monty25

Už asi pár let taky vždycky odpovídám na ty otázky. Včera jsem byl na basketu, tak si udělám čas dneska...

1. Překvapila mě právě ta suverenita Plzně. Musím se přiznat, že jsem se stejně jako spousta dalších nechal omámit posilováním pražských S a tu minulou sezonu jsem bral tak, že zlatá éra Plzně definitivně končí. Opak je ale pravdou a Vrba prostě ukazuje, že mezi trenéry v českém prostředí nemá konkurenci. Jako další velké překvapení musím zmínit jednoznačně Olomouc a taky Bohemku, kterou jsem před sezonou tipoval na jasný sestup... Co se týče těch zklamání, tak už jsem zmínil pražská S, která i přes obrovské posilování na podzim neuspěla jak v pohárové Evropě, tak v lize. Zatímco u Sparty jsem po blamáži v Bělehradě věděl, že to bude průser na všech frontách, tak u Slavie jsem to nečekal. Jako další zklamání musím určitě zmínit i Boleslav, která vůbec nenaplňuje svoje ambice. Osobně mě potom zklamalo vypadnutí Teplic v osmifinále MOL Cupu doma proti Hradci.

2. O mistrovi je jednoznačně rozhodnuto. Kromě Plzně vidím jako další pohárové účastníky Slavii (která vyhraje pohár, takže do pohárů půjde 5. tým ligy), Olomouc, Spartu a strašně bych si přál Teplice (to by znamenalo určitou krizi Liberce, která po odchodu Trpišáka může přijít)... O záchranu se poperou čtyři týmy. Můj tip je, že sestoupí Jihlava a Baník.

3. Beznadějná nedostatečná. Kvalifikace o MS skončila jednoznačným neúspěchem a nepovedlo se zvládnout prakticky žádný klíčový zápas. Přáteláky nehodnotím, ty nehrajou roli.

4. Zklamání. Český fotbal se zase nedostal mezi evropskou elitu, přitom Slavia ani Plzeň nevypadly v předkolech LM s žádnými velkokluby, ale sobě rovnými soupeři... Jinak celkově vzato nezklamala akorát Plzeň, která postoupila do play-off EL a Zlín, který mohl jenom překvapit. Sparta a Boleslav si vylámaly zuby už v předkolech a Slavia měla dobře rozehranou skupinu, ale v rozhodujícím zápase doma selhala proti Astaně.

5. Fotbalistu roku nevím, nikdo nevyčníval. Fotbalistku roku určitě Voňkovou, která přestoupila do Bayernu Mnichov (konečně nějaká Češka v evropském velkoklubu) a přestože většinou nehraje v základu, tak dává góly.

Reagovat
C-M@ster

Tak na té čtyřce se podepsalo několik faktorů u Plzně.

Nesehraná obrana, Bolek v bráně, přehmaty rozhodčích a samozřejmě útočníci Steauy jsou celkem zabijáci a trestali.

Co se týče Slavie, tak ta zkrátka pod Šilhavým v důležitejch chvílích v pohárech nedokázala zabrat - urvat zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

U Slavie se hlavně v plný nahotě ukázala ta nekvalita na nejdůležitějších postech - Frydrych, Bořil, Hušbauer, Zmrhal nebo Škoda.

Zatímco Plzeň dojela hlavně na tu svojí komickou obranu obranu, která na tenhle fotbal fakt nemá, a na slabou efektivitu ve druhým zápase. Když k tomu připočtu větší individuální kvalitu u hráčů Steauy + hráče jako Budescu, Alibec a další, tak to jinak asi skončit nemohlo.

Ale hrát s nimi dnešní Plzeň, asi by to dopadlo jinak. Škoda, no.

Reagovat
Blasphemer

Na začátku sezóny udělal Vrba bohužel spoustu špatných rozhodnutí, a to nás ten postup stálo. Od Bolka v bráně přes Živuliče na DM, naštěstí je jeden už pryč a druhý na tribuně.

Risk jít do sezony se třemi stopery se taky náramně vyplatil, když se zranil Hubník a Hejda byl pro první zápas vykartovaný. Havel se taky neukázal jako okamžitá posila, ale ten se snad časem vyhraje.

Ale je fakt, že i v "plný" palbě ta obrana poslední sezóny v Evropě měla problém s každým nákopem za ní, takže nešlo očekávat, že první ostrý dvojzápas pod Vrbou se změní na betonovou zeď. Navíc v takovým oslabení.

Reagovat
Blasphemer

Zabiják Alibec, co nás sestřelil a pak nedal gól celej podzim?

Reagovat
repkajebuh

Momty, co říkáš na Kláru Blahovou, ta teď byla taky na stáži v Bayernu, prý si ji tam i chválili, na svůj věk. Máš ji nějak nasledovanou?

Reagovat
monty25

Přiznám se, že nemám. Je ještě hodně mladá, ale že se ve 13 letech dostane do repre WU15, to už něco znamená... Věřím tomu, že v následujících letech budeme mít v evropských top týmech víc hráček. Sestry Dubcovy ze Slovácka byly na stáži v Linköpingu, o Andreu Staškovou ze Sparty se zajímalo PSG. To jsou opory současné repre WU19, která by měla náš ženský fotbal posunout hodně nahoru. Je to v podstatě tým, který loni jako první v historii postoupil na Euro WU17 do Běloruska.

Reagovat
repkajebuh

Reagovat
OTASi

Strašně mě sere že ten neumětel Jabulím je i po fiasku s repre dál u kormidla, jakoby nic..herní posun nulovej, na co čekaj? Až posere i další kvaldu?

Reagovat
Liquid

1 - překvapila Plzeň, Olomouc a Bohemka v pozitivním, a vlastně taky Sparta

2 - mistr Plzeň, sestup Brno a Ostrava, poháry po Plzni, Slavia LM, Olomouc, Liberec EL a vítěz poháru Mladá Boleslav taky EL

3 - 5

4 - Evropa - Plzeň za 2-, Slavia za 3-, Zlín 3-, Sparta 5, Mladá Boleslav 5

5 - Krmenčík

Reagovat
Skalda29

Ještě že Kozohorský tentokrát odpovídal a nepokládal otázky

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://sport.aktualne.cz/fotbal/ceska-liga/lastuvka-se-vraci-do-ostravy-slavia-touzi-po-kolarovi-libere/r~b31fc88ae6a011e786cf0cc47ab5f122/

No jo, tak co se dá dělat... Ale teď potřebujem kvalitu v brance, no.

A teď si ještě počkejte na 3 až 5 hráčů ( z toho by měl být jeden tradiční Dušankuv slováko-maďar). Jedná se o jednoho reprezentanta do jednadvaceti let z defenzivní linie, tam se již licituje o penězích, je zájem (oboustranný) o jednoho přeškoleného záložníka na obránce, jenž hrál třeba na MS v Kanadě v roce 2007.

Či pak jeden bubák, co hrál na podzim za jeden český tým v EL.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

jak všichni tipují na poháry Liberec teď už těžko, nedokáží navázat na to, co Trpiš a Nezmar

Titul: Plzeň, LM Slavia...EL:Olomouc a vydře to Sparta, z poháru Boleslav nebo Jablonec (za podmínek, že tam postupuje i finalista, protože pohár vyhraje Slavia) - jak to je, ví někdo ?

Reagovat
Mass

Český fotbal je na tom s hráči neskutečně špatně , když může fotbalistu roku dostat padající kopyto Krmenčík (i když mu to tam padá).

Reagovat
bakasa

Reagovat
dinss

Když na to přeplacený kopyta ze Židenu nemají.

Reagovat
db18

Reagovat
El-Pistolero-68

MARTIN VOZÁBAL: Určitě to byl možná nejočekávanější podzim resp. ročník za poslední roky, jistě za roky, co já pamatuji.

On chodí k Roznerovi na kurzy rétoriky?

Reagovat
smazaný uživatel

V zahranici treneri chodi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele