Červenobílý podzim

13.01.2016, 11:20
Názory a komentáře
Podzim v Synot lize přinesl několik překvapení, příjemných i nepříjemných. Spokojení určitě nejsou fanoušci v Jablonci, Teplicích a Ostravě, kde se sice nic velkého nečekalo, nicméně čtyři body po podzimu jsou zklamáním. Naopak v dobrém budou na podzim 2015 vzpomínat tábory Liberce, Zlína a především pražské Slavie. Do Edenu se kromě zlepšených výsledků dostavil i nový majitel a svítá na lepší časy. Pojďme se ale na podzim Slavie podívat krok za krokem.

Když v polovině června vedení Slavie představilo Dušana Uhrina jako nástupce Miroslava Beránka na trenérské lavičce, názory slávistů se neshodovaly. Někteří byli zastánci bývalého kouče kazašské reprezentace, jiní s jeho odvoláním souhlasili, ale nového trenéra by raději viděli v někom jiném. No a pak tu byla část, která věřila Uhrinovi a jak se nyní ukazuje, věřila správně.

Už příprava naznačovala, že se ve Vršovicích dost možná letos nebude bojovat o záchranu. Například vítězství nad Bohemians, Jihlavou nebo Zbrojovkou si musel nový trenér cenit, stejně jako remízy s Dynamem Moskva, kdy oba týmy nastoupily téměř v plné palbě. A přitom stačilo udělat minimum změn, především taktických. Uhrin se nebál i za příznivého stavu tlačit na soupeře, zatímco Beránek vyznával spíše defenzivní styl hry, který se nevyplatil třeba při prohře 3:0 v Brně.

Ani nových hráčů nepřišlo v létě příliš. Z Mladé Boleslavi přišli na hostování Miljan Vukadinovič (odehrál jen pár zápasů, ale nejevil se zle) a Jan Štohanzl, který patřil před zraněním mezi ty lepší hráče. Z hostování na Žižkově se vrátili Tomáš Souček a Josef Bazal, přičemž první jmenovaný se v průběhu podzimu zařadil mezi opory. Naopak Bazal nedostal moc šancí. Slabé místo, kraj obrany, posílil jako volný hráč Tomáš Jablonský, dalším podepsaným hráčem bez angažmá se stal Radek Voltr. A jako poslední, už pod čínským vedením, Michal Frydrych. Voltr dodal určitou dynamičnost útočné fázi, Frydrych obstojně nahradil bez formy hrajícího Mikulu na pravém kraji obranné řady. Nakonec tedy hlavním pozitivem přestupového období bylo setrvání Škody a Zmrhala.

Úvod podzimu se ale sešívaným nepovedl. Při obstojném výkonu prohráli v Plzni, přesto Uhrin hráče za výkon chválil, stejně tak fanoušci. Příznivcům tento zápas dodal víru, stejně tak první poločas utkání s Libercem. Jenže hned ten druhý všechny zchladil. Do hry Slavie se vrátily prvky z minulé sezóny. Vršovičtí vedli, a tak bránili v devíti. Když už se vydali dopředu, většinou jejich snaha skončila při druhé nebo třetí přihrávce. Tomu nepřispělo ani to, že v té době ještě Uhrin neuměl naplno využít Voltra, který přišel až na poslední minuty a hrál utopený v záložní řadě. Stejný problém tížil slávisty i v Brně, kde se jim naopak nepovedla první půle a v druhé už nedokázali potřebný gól vstřelit.

Jeden bod po třech kolech - to se nedalo považovat za povedený začátek sezony, i proto bylo potřeba zabrat před vlastními diváky s Jihlavou. Tomu měl napomoci ve svém prvním zápase v sešívaném dresu Jan Štohanzl a poprvé v základu hrající Radek Voltr. Ani jeden nezklamal, k tomu mimořádně skvělý výkon předvedl Robert Hrubý a vzešla z toho výhra 4:0. Ještě zpátky k Hrubému: ten nemůže být po podzimu spokojený. Jediné, co se mu dařilo, a to kopání standardek, zvládali Piták a Kenia. Hrubý navíc nepůsobil ve středu hřiště jistě, ve dvojici se Součkem jako by často nevěděl, co má dělat. Proto si od půlky září zahrál jen okolo 90 minut a pro jaro už se s ním nepočítá.

Určitá spokojenost mohla v Edenu panovat po další výhře v Ostravě. Jenže výkon opět nebyl ideální. Jediný, kdo celý zápas pracoval na 100 procent, byl Voltr. Jinak slávisté předváděli profesorský výkon, Škoda sice dal góly, jinak byl ale prakticky neviditelný. Důvod? Hrálo se zase stylem "všechno nakopávat na Škodu". Slávistického útočníka měl totiž na starost vysoký Kouřil, který si většinu vzdušných soubojů pohlídal a útočné snažení sešívaných tady skončilo. Celkově Škoda nenavázal na loňský ročník. Během podzimu si připsal 10 gólů, to mu nemůžeme upřít. Obránci si ho však hlídali více než jindy, a když už se dostal do šance, častokrát selhal. Důvodem může být nedostatek konkurence, tu by měli zvednout svým zimním příchodem Lukáš Železník ze Zlína, o kterém se již dlouho spekulovalo, a bosenský kanonýr Muris Mešanovič z Jihlavy.

Utkání s Baníkem se stalo na nějaký čas posledním, ve kterém se Škoda trefil. Proti Boleslavi musel slávistům k radosti pomoci vlastním gólem Polom. Vítězství ve Zlíně zase zařídil svými skvělými zákroky hlavně Berkovec. A pak přišlo slavné derby, zdaleka nejlepší, jaké Slavie za posledních pět let sehrála. Svého rivala většinu zápasu přehrávala, nikdo nedělal zbytečné chyby, obrana působila sehraně, zkrátka ideální výkon.

V té době už Slavii vlastnila čínská CEFC a Jiří Šimáně. Ten bude mít v klubu rozhodující slovo spolu s jednatelem CEFC Jaroslavem Tvrdíkem. Podle svých slov bude i nadále Šimáně řešit veškeré záležitosti především s Tvrdíkem, v kontaktu s Číňany je prý jen minimálně. Tohle vedení je po několika letech konečně to, kterému se dá věřit. Důkazem budiž například uzavření partnerství se společností Lyoness, všemožné akce na vstupné (jako děti zdarma, ženy zdarma, ...) a další. Rozpočet klubu zatím nebude dosahovat výše konkurenční Sparty, ale jak řekl Šimáně: Je potřeba auto s pochromovanějšími blatníky za 10 milionů, když stejně rychle se dá jezdit v autě za 4,5 milionu?

Nové vedení ale nemohlo zaručit výsledky hned. A také hned nepřišly - na rozdíl od určité kocoviny po vyhraném derby. Jediné pozitivum smírného výsledku s Duklou byla trefa Milana Škody. To ale nezopakoval v Jablonci, kde se Slavia opět trápila, což vyvrcholilo domácí prohrou se Sigmou. Zápas s Olomoucí si za rámeček určitě nedá Martin Berkovec. Několikrát svůj tým podržel, párkrát potopil. Nejspíš, stejně jako Škoda, potřeboval konkurenci. Jenže nahradit jej v bráně mohli jen Karel Hrubeš a Josef Řehák a při vší úctě k nim, ohrozit Berkovcovu pozici příliš nemohli - u Hrubeše se už během podzimu spekulovalo o ukončení smlouvy a mladý Řehák se ještě loni pral o šanci v bráně druholigového Kolína. To by měla vyřešit další lednová posila, Jiří Pavlenka z Ostravy.

Po facce od Sigmy přišlo pár zápasů bez porážky a hned na tom prvním, v Teplicích, měl díky vychytané nule velký podíl Berkovec. Ofenzivní trápení Slavie ale pokračovalo, málokdy se dostala do vápna soupeře, a tak musel rozhodnout zpoza vápna Bílek.

Jistotu obraně dodával celý podzim Simon Deli, navíc často vyvážel míč a zakládal útočné akce. Svou slabou chvilku si vybral ve Vršovickém derby. Smolným vlastním gólem poslal Klokany do vedení a chvíli na to zbytečně fauloval ve vápně, soupeř z penalty nezaváhal. To na druhé straně Piták ano, a tak musel Slavii zachránit dvěma góly Škoda. Piták je v poslední době takovým fackovacím panákem fanoušků, když se nedaří. Nutno říct, že často oprávněně. Jeho přihrávky už nejsou tak přesné jako dřív, mnohokrát ztrácí míč, rychlostně to také není žádný zázrak. Přesto Piták figuroval v sestavě pro zápasy na Slovácku a s Příbramí.

Proti Slovácku si svou premiéru v základu odbyl Miljan Vukadinovič a rozhodně nezklamal, když otevřel skóre utkání, které uzavřel Zmrhal. V dalším zápase výhru zařídil právě Piták nejlepším způsobem, jak odpovědět na kritiku - vítězným gólem. Dojem z podzimu Tribuně Sever i dalším fanouškům možná trochu zkazil poslední mač v Liberci. Slávisté se pod Ještědem vrátili k tradici ze začátku ročníku. První poločas po perfektním výkonu ovládli, v tom druhém ale až příliš snadno nechali Slovan obrátit.

Kvůli tomuto prohranému zápasu zůstala Slavie po podzimní části na pátém místě, které by ale stále teoreticky mohlo stačit na vysněný postup do evropských pohárů. A i kdyby ne, ztrácí pouhé tři body na Liberec i Mladou Boleslav.

Jenže na to by pravděpodobně současný kádr nestačil, a tak během první poloviny ledna Slavia oznámila několik posil. Hned na začátek přišel pro některé fanoušky kontroverzní přestup - Josef Hušbauer. Ten by měl posílit střed pole, který ve spoustě zápasů byl nejslabší stránkou sešívaných. Tomáš Souček byl jistotou, ale když byl zraněný Kenia a Zmrhal hrál nalevo, doprostřed zbývali Piták a Hrubý, a jak už bylo řečeno, ani jeden z nich není hráč do boje o poháry.

Po exsparťanovi přišli dva mladíci. První, záložník reprezentace do 21 let Antonín Barák, je určitě velkým talentem. I když letos bude asi zahřívat lavičku nebo půjde na hostování, do budoucna je to určitě kvalitní investice. To už se nedá tolik tvrdit o Zdeňku Linhartovi. Vždyť v roce 2015 dal z pozice útočníka jen jeden gól v dresu druholigových Budějovic! S tímhle přestupem musí být zaručeně spokojený majitel Jihočechů, do jejichž kasy přibylo pět milionů korun.

Dalším přírůstkem do kádru je Jan Bořil z Mladé Boleslavi, který by měl vyztužit další slabé místo, pravý kraj obrany. Po tomto příchodu avizoval Tvrdík, že čtyři přestupy jsou hotové a dalších pět zbývá. O třech už jsem se zmínil. Jiří Pavlenka podle slov trenéra Uhrina nepřišel jako jednička, ale o pozici bude bojovat s Berkovcem. A něco podobného zřejmě čeká i obě posily do útoku, o základní sestavu bojovat Lukáš Železník s Murisem Mešanovičem. Jistou výhodu by mohl mít Železník, neboť ve Zlíně už hrál s Poznarem, který je typově podobný Škodovi. Každopádně pozice útočníka je pro jaro vyřešena.

To neplatí o pravém záložníkovi. Toho můžou z aktuálního užšího kádru hrát tři hráči. Miljan Vukadinovič chytil formu až v závěru podzimu a je otázkou, zda na tyto výkony naváže i na jaře. Milan Černý je naopak dlouhodobě z formy a pro Jana Mikulu není záložní řada primárním místem, to má v obraně. Tento problém měla vyřešit jedna z dalších vytipovaných posil, Josef Šural, jenže ten se na poslední chvíli rozhodl pro Spartu, a tak se vedení z Edenu bud muset poohlédnout jinde.

Všem slávistickým fanouškům teď nezbývá než doufat, že si prakticky nový tým sedne a na podzim už se budou moci po letech podívat na soupeření v předkolech evropských pohárů.

Autor: články čtenářů / Martin Vejdělek

Komentáře (179)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verím, že Slavia sa vráti tam, kde patrí Dúfam, že ich uvidím v Európe

Reagovat
smazaný uživatel

taky verim, ze se Slavie vrati tam kam patri - k cyklistice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
koudys2

ten tvůj humor začíná být čím dál tím trapnější

Reagovat
kecipep

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
F.Torres

tak to dopadá, když se někdo snaží být za každou cenu vtipnej, pak už je pouze...trapnej

Reagovat
didosh

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
hyper01

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

ty si obyčajný jebo z búdy...

Reagovat
hyper01

Reagovat
db18

Vyjádření: " jak řekl Šimáně: Je potřeba auto s pochromovanějšími blatníky za 10 milionů, když stejně rychle se dá jezdit v autě za 4,5 milionu? " Je docela vtipné ve spojení s tím, kolik nabízeli Šuralovi.

A můžu se zeptat na nick autora?

Reagovat
smazaný uživatel

Ozzy67

Reagovat
Spalovač šancí

Šuralovi nabízeli tolik, protože představoval nutnou rychlou výměnu nefunkční převodovky a ne chrom na blatníku

Reagovat
db18

To vypadá, jako by byl jednou jedinou převodovkou na trhu.

Reagovat
Spalovač šancí

Vzhledem k tomu, že Slavia je unikátní a Šural je univerzální "kurwa", tak to sedí

Reagovat
db18

Taková kurva, že mu nejde jen o peníze, ale o peníze a EL k tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě hrát EL nebude. Hrál na podzim v Libe a za dva týmy v jedné sezoně EL hrát nejde... I proto nechápu jeho volbu - chce na EURO = musí hrát, ALE letenští musí udělat kádr na EL, tzn. nejspíš prvních pár zápasů nezasáhne, přitom zbývá 14 zápasů...

Jinak není jedinej na trhu, ale nejlepší z dostupných jo.

Reagovat
Mr.Mike

proto Liberec prodá nejlepšího hráče konkurentovi v boji o poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ale neprestoupil na pul roku. Slavie neni oproti Liberci zadny posun. Oni i kdyby se dostali pristi sezonu do predkola EL tak jsou bez sance postoupit s jejich koeficientem. Prestup sanci dava, zahraje si o titul, o LM... Z Liberce uz jinam nez do Sparty nebo Plzne cesta nahoru nevede.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Jakej měl koeficient Liberec v tom roce, co přešel přes Udine Ale záleží na tom, jak si to na jaře sedne. Klidně mužem být o parník třetí, stejně tak to muze skončit třeba až osmým místem

Reagovat
smazaný uživatel

takova haluz se deje jednou za 10 let, prokousat se pres predkola ted budete mit kurevsky tezky, to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Liberec ma proste tqkovy to svoje stesticko, kdy opakovane dokaze vyhrat zapasy, kde je jasne horsim tymem. Od Slavie si nikdy nepamatuju nic jinyho, nez plac, ze byli lepsi a prd z toho, ze je nekdo poskodil atd. I Plzen v sezone kdy vyhrala prvni titul se do EL nedostala. A Liberec vzdycky jednou za cas v poharech byl, Slavie v petetce nula.

Reagovat
Mada

To pamatuješ hodně málo.

Reagovat
F.Torres

co po něm chceš, vždyť to je nějakej pubertální ubožák, podívej se jen na ten výčet klubů, už to vypovídá o kvalitě uživatele

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně fanoušek klubů Slavie Real Plzeň si bude otvírat hubu na poctivého fanouška AC Milán a Sparty, který fandí 20 let, gratulují. Ty jsi před 20ti lety sotva věděl, kde je Plzeň na mapě. Závist s tebe mluví, já zažil zlaté časy AC Milán i Sparty, ty zlaté časy Slavie nezažiješ, tak si to kompenzuješ jakoby Plzní, ale to už nejsi fanoušek.

Reagovat
F.Torres

jo, tak možná sis to někde dočetl, ale z toho co jsi napsal předtím jasně plyne, že vůbec nevíš o čem píšeš. Navíc jsem narážel na něco jinačího, ale jak vidět, tak jsi to nepochopil, což mě ani nepřekvapuje. Jasně, vůbec jsem nevěděl kde je nějaká plzeň Ze mě mluví závist, jo určitě to je taky v tom textu vidět, ještě nějakou pohádku prosimtě napiš, třeba to někoho bude zajímat

Jasně, Slavia je klub bez historie a úspěchů Nic Plzní nekompenzuji, jen se mi líbí styl vedení a pouze s nimi symaptizuji, od toho tu je polonka vedlejší kluby. Navíc proč nezmíníš Brno? Jo aha, to se ti do krámu nehodí, tak na to nereaguješ Prostě jsi šašek

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt mimo. Tady nikdo netvrdi, ze je klub bez historie. Jasne, trosku jsem to pribarvil, abych vas popichnul, ale celou dobu poukazuju pouze na to, že Šural se chtěl posuhout výš, v Liberci hrál kolem 3. místa tabulky a navíc hráli i skupinu EL. Řekni mi upřímně za jak dlouho má Slavie šanci se dostat na vyšší úroveň. Navíc ta šance na podzim v pohárech je vzhledem ke koeficientu u Slavie možná nižší než u Liberce. Slavie se prostě optikou posledních 5ti!! let momentálně z ligového průměru dostává na úroveň Liberce a fakt mluvím jen o současné situaci, tak hned nevybuchni. Jasně vzhledem k tradici, fanouškovské základně atd. má Slavia předpoklady vrátit se za pár let do boje o titul a do pohárů, ale tady byla diskuze o Šuralovi a ten by tam přišel na dva roky, on chce ven a nebo hrát o titul a celý podzim v pohárech a to mu Slavie teď nedá a on jí nedá to co potřebuje ona - hráče na kterém by mohla stavět tým s výhledem do budoucna. Už to aspoň trošku chápeš??

Reagovat
Mada

Proč si to nenapsal takhle rovnou?

Reagovat
F.Torres

kdyby jsi to napsal hned, tak s tím nemám problém, ale ty jsi psal prostě něco jinýho. Jediný v čem nesouhlasím je to, že Slavie má předpoklady vrátit se za pár let do boje o titul a o poháry. Ta doba není pár let, ale už letošní sezona vypadá s pohárama nadějně a příští sezonu by měli mít ambice na 3. místo. Během 2-3 let když to půje takhle dál a neodejde investor, tak můžou začít přemýšlet o konkurenci Plzni a Spartě, s tím bych souhlasil, ale poháry jsou hratelné už teď a o koeficient zas tak nejde. Záleží vždy na štěstí, jelikož s nízkým koeficientem můžeš narazit i na slabší celek. Samozřejmě ta pravděpodobnost není zas tak velká, ale vše je hratelný, navíc spousta klubů tu EL z těch top lig ještě pořád vypouští a nebo se tam dostanou týmy přes pohár a ty nemají až takovou kvalitu i když jsou z těch top lig, především co se týče PL, se tam dostal wigan a spol...

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapče já pamatuju tvojí maminku s tvým tatínkem, když si hráli na doktory na školním dvoře. Slavie = vždy druhá a uplakaná. Kdo si pamatuje něco jinýho, tomu upřímně gratuluji, přežít II. světovou válku nebylo snadné.

Reagovat
Mada

Tak to je ti minimálně 80, stařecká demence je svinstvo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

A jak rikas muzete byt nejlepe treti. Sparta nejhur druha, navic tam je ten boj o titul a o podzim v Evrope kazdorocni, ve Slavii nikdo nevi jak to dopadne. Navic i v dobe kdy hrali o titul jen Sparta a Slavie chodili hraci radeji do Sparty, tak nechapu jako co jste ted cekali od jednoho z nejlepsich ofenzivnich hracu ligy. Je to nesmslna medialni bublina ta saga o jeho prestupu.

Reagovat
Dufan

Na jaře ale hrát EL za Spartu nemůže... Takže jen prachy

Reagovat
db18

A jo... pravda.

Reagovat
taws

a nebylo ted někdy nějaký pravidlo, že u jednoho hráče se může udělat výjimka?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o prachy, ale o sportovni hledisko. Kdyby sel do Slavie tak by slo o prachy, protoze Liberec > Slavie.

Reagovat
F.Torres

hochu, ty jsi úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně sisnad sebou povzdychl.

Reagovat
F.Torres

co to meleš? ty jsi fakt nějekej puberták co si zahrál jednou fifu a už tady hází moudra

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt vůl. Nehodlám s tebou ztrácet čas.

Reagovat
F.Torres

a proto píšeš do diskuzí takový sračky, to ti tak budu věřit

Reagovat
smazaný uživatel

Sračky jenom proto, že jsem pod znaménko více nedal i rovná se. Ty sis to vztáhl na celé fungování klubů v dějinách fotbalu já na to koukal optikou poslední pětiletky, protože víc pro současné hráče ani není podstatné, pokud to nejsou staří dobří klubisti a těch je už hodně málo. A nejvíc jich vždy bylo právě u nás v AC Milán.

Reagovat
F.Torres

porovnej zázemí, budoucnost, rozpočet, ambice. Možná před 2-3 let bych to tak nechal, ale v letošní sezoně a z toho co se děje už jen debil může napsat, že pro hráče je lepší být v Liberci než ve Slavii. Taky nezapomeň, že nechybělo moc a Liberec by žádnou EL nehrál, jelikož v lize téměř spadl.

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Tak Slavije před 4-5 lety téměř zanikla úplně, tak vo co gou Jsem vam pral at se z tech sracek dostanete ale kdyz ted ctu některý příspěvky sesivek, je mi skoro líto, ze ten váš paklub neskončil v propadlišti dejin

Reagovat
Spalovač šancí

ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Jaroslav Tvrdík

Reagovat
Kang & Kodos

Proto koupili velorex za 15 míčů

Reagovat
smazaný uživatel

Tím Velorexem myslíš jako koho? všichni kdo přišli jsou mladý.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslí Hušbauera, ale ono ho to přejde

Reagovat
smazaný uživatel

aha...tak to asi moc neví o fotbale:)..a o autech už vůbec

Reagovat
Kang & Kodos

To je možný. Ale pořád se budu smát Linhartovi. Ten by v tohmle přirovaní mohl bejt stromeček do auta.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

To ti ani neberu, o tech mladych toho moc nevim..

Reagovat
koudys2

Nejdřív si zjisti kolik stál, než budeš psát podobné nesmysly. 15mil opravdu není 12mil. A pokud ještě před rokem byla hodnota Hušbauera téměř 100mil., tak se mi zrovna částka, za kterou ho nyní Slavia koupila, nezdá moc velká. Ale chce to mít nezaujatej postoj, viď.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
mistr129

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co to srovnáváš s autem?. mě někdy lidi opravdu přídete že vaše zaslepenost vůči klubům co nemáte rádi je až k smíchu...někdy když to tady čtu, tak mi příde že sem vlezl do blbince a ne na eurofotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej na internetu, i když je pravda, že od té doby co má Slavia nové majitele jsou tu ty "hejty" xkrát častější, což pravda koresponduje s tím, že vychází častěji články, protože se furt "něco děje".

Reagovat
db18

Co to srovnávám s autem? V článku to zaznělo, tak jsem se k tomu vrátil, jako k zajímavosti... A asi si sem teda vkročil správně...

Reagovat
mistr129

To kolik nabízeli Šuralovi by nijak neovlivnilo výši rozpočtu. Řekl bych, že Šimáně to myslel s takovým poukazanim na Plzeň nebo Liberec, když s relativně malým rozpočtem Spartu několik let za sebou převyšovaly. Neznám sice výši rozpočtu těchhle dvou, ale předpokládám že byla a je ještě nižší než má v současnosti Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

tl;dr

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
junglist

neni to červenobílá ale BÍLOČERVENÁ !

Reagovat
PlackaSKS

čeeerveno bíílááá, bojová síla...

Reagovat
vitalislavia

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Budou i články o zelenobílém, modrobílém či rudém podzimu?

Reagovat
Fernando_Torres

Najde se tu nějakej slovák co má nasledovanýho toho Mihálika a mohl by ho tu trochu popsat?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Je to priemerne vysoký, relatívne rýchly útočník vhodný aj na krídlo. Má svoju kvalitu o to pokoj ale zase vela sa o nom nedá povedat. Nie je ničím výnimočný, nemá oblast v ktorej by výraznejšie vynikal. Ale zasa je to na svoj vek vcelku komplexný futbalista rozhodne nie kopyto. Štandartný mládežnícky reprezentant na slušnej úrovni. Podla môjho názoru ani nie je horší od Bera o kolko ktorého bol velký hype.

Reagovat
stas87

Bero aj Mihalik asi ostanu dalej na Slovensku. Vraj Slavia skusala kontaktovat oboch klubov ale po prvom dotaze to zabalili.

Reagovat
stas87

Pici,fakt ze hej.Zilina Mihalika radsej preda teraz do Prahy ako keby si chvilku nemohli pockat a strelit ho von.Tie posily co prisli do Ziliny,skoda slov.

Reagovat
db18

Slavie je taky venku.

Reagovat
Aldeano

Tak přeci jen, kdyby se prosadil ve Slavii, tak přestoupí do lepšího klubu v zahraničí. Ten rozdíl je pořád velký.

Reagovat
stas87

Ja neviem co si mam mysliet o Slavii,na Spartu ani Plzen ten tim nema,je taky ten druhy sled s Jabloncom,Boleslavou a Libercom.Sem tam si zahraju predkolo EL a kvoli nizkemu koeficientu dost mozno poleti uz v tretom predkole,cize takmer ta ista situacia ako v Ziline,za predpokladu ze Zilina este stihne na konci ligy byt do tretieho miesta ci vyhra pohar.Siel by akurat do lepsej ligy,z financneho hladiska sa mu trebars oplati ist do 2.BL ale asi nie je zaujem tak berie aspon tu Slaviu.

Reagovat
smazaný uživatel

v žiline s prestupmi dole vodou... čakal som, že Mihálik má vyššie ciele...

Reagovat
Mada

Můžeš Mihálika nějak popsat.

Reagovat
smazaný uživatel

o pár komentov vyššie ho celkom výstižne popísal kolega z Trnavy... akurát by som možno dodal, že jeho nevýhodou je to, že nedohrá súboj ak príde o loptu, to som si aspoň všimol, inak je dosť rýchly, typický krídelník, na hrot by som ho nedal...

Reagovat
Mada

Diky

Reagovat
db18

Reagovat
Kuchta

Mihalík prý míří do Slavie (zdroj iSport.cz, cituje prezidenta MŠK Žilina). Mohl by mi prosím někdo ze slovenských fanoušků Mihalíka trošku popsat? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
koudys2

...

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, pokud nepřijde brzký úspěch v EL, tak to je časovaná bomba větší než po dvou titulech.

Reagovat
db18

Reagovat
Kuchta

Co to je za sračku?

Reagovat
Mada

To jako proč?

Reagovat
smazaný uživatel

no právě že ne a v tom je ten velký rozdíl. po dvou titulech ty blbečci počítali s tim že každý rok udělají titul a postoupí do LM. a podle toho udělali rozpočet. a logicky se jim to pak rozpadlo. navíc nějakých 70 hráčů pod smlouvou je taky umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši klid, ale přijde mi že vyhazujete až moc a pokud to brzo neudělá úspěch, tak to špatně dopadne. ::lol:

Reagovat
db18

Reagovat
Aldeano

Tak Zahustel vážně bek

Reagovat
taws

však v boleslavi toho tam na beku odehrál dost

Reagovat
koudys2

Doufám, že po několika letech opět zvítězíme na Letné proti spartě. Už jen kvůli Šuralovi a lidem z diskuse jako je [ACS]eRw!n nebo Kang & Kodos. Přímo nesnášim tyhle neobjektivní a necharakterní lidi.

Reagovat
Mr.Mike

neobjektivní tady budou i někteří slávisti a plzeňáci to je o člověku ne o tom komu fandí

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Mrvinho

Nedej se

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo by to mohl být? Pospíšil, Greguš,...

Pelta i proto, že se Slavií nedohodl na penězích, zatím neprodal z Jablonce žádného ze svých drahých hráčů. „Obecně chceme, aby ti s nadstandardem odešli do ciziny nebo velkých českých klubů, ale ne za nějakých deset milionů,“ vysvětluje.

Přesto věří, že do začátku ligy jednoho z nich prodá. „Nebudu jmenovat, ale jednám s jedním zahraničním klubem, ale zatím to neví ani trenér, ani Ivan Horník.“

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-synot-liga-rocnik-2015-16/257323/hornikuv-vyrok-o-slavii-muzu-za-nej-ja-prohlasil-pelta.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy

Reagovat
Kuchta

To je komik, Pospíšila fakt za 34 mega, o kolik si za něj údajně řekl Slavii, rozhodně nikam neprodá. Z Jablonce obecně ven může jít tak maximálně Pospíšil a Greguš, někam do Turecka nebo podobné destinace Hráči jako Tecl jsou neprodejní, ti mu tam budou srmdět až do konce smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu cenu je neprodejný, max to Turecko, Řecko, Dánsko. Bude to něco podobného jako s Vaňkem. Tecl a spol když se na jaře rozehrají a začnou střílet branky, tak by je v létě možná někdo koupil, ale v současnosti můžou z Jablonce odejít max ten Pospíšil a Greguš

Reagovat
ondrasch77

A nebo Masopust, Beneš, Pernica, Romera, Wagner...

Reagovat
Kuchta

Na ty venku není nikdo zvědavej. Ty můžou jít někam maximálně v rámci ligy, kde ale Peltovi nikdo nebude platit částky, které požaduje

Dávám Peltovi půl roku a všichni jmenovaní budou s 50% slevou.

Reagovat
ondrasch77

, uvidíme po sezóně...

Reagovat
ondrasch77

Aby ses nedivil...

Reagovat
db18

Tecl bohužel pořád patří nám, ne? Nebo Pelta využil euforie a uplatnil opci?

Reagovat
ondrasch77

Tecl patří Jablonci, ale Plzeň dostane z dalšího přestupu dost procent (nevím kolik, myslím, že se psalo o 40%)...

Reagovat
db18

Tak to je paráda. Škoda že si zrovna v Dánsku reklamu neudělal.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

a btw. si myslím, že půjde o prodej Beneše.

Reagovat
ondrasch77

Taky si myslím, že jde o Benyho, v minulosti o něj usilovali v Itálii...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Beneš neměl na podzim moc oslnivou formu. Dělal časté chyby, a když ho Šilhavý posadil, tak se obranná hra zlepšila. On navíc nedávno psal, že se z Jablonce nechystá a věří, že od nového trenéra dostane novou šanci. Pokud by se neprosadil, tak v létě asi přestup

Reagovat
ondrasch77

V případě Beneše s tím nemusí mít forma nic společného... Podzim se mu sice nevydařil, ale je to zkušený stoper s pěknou statistikou, může o něj být zájem dlouhodobý a současná doba nahrává jeho prodeji. Smlouvu má do července 2017 a je u nás od roku 2010. Ať klidně přestoupí, máme Pernicu, Kyselu, vrátil se Kubista a z juniorky vytáhli Lischku...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky nebude vadit, když odejde, ale chtělo by to za něj vytřískat co nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi nekdo vysvetlit co Slavisti nechapou, ze k nim nechtel, kdyz v Liberci hral skupinu EL, ktera neni ve Slavii do 2 let realna? Dostal nabidku od lepsiho klubu tak sel. Si Slavisti mysli, ze kdyz dostali 100 mega tak se z nich vsichni potento? Probendi je za rok za prumeraky a vrati se do stredu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
F.Torres

díky, na takový odborný zhodnocení tady každej čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Analýza věrná nicku. Snaha by tam byla, ale úplně jsi přestřelil.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Povíme si do roka a do dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Aldeano

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Rarášek

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
smazaný uživatel

more reknu ti to asi takle- o surala byl jak ze strany klubu tak od nas velkej zajem. troufam si ric s nim by sme udelali third place. dude si to rozmyslel podepsal deal se spartou a objektivne sel do lepsiho. ale mince ma dve strany- lepsi a nejveci klub v republice kerej si dlouhodobe nedokaze poradit s plzni a lm hral naposled kdyz telefon s fotakem byl znamkou prestize. dale- tech 100 mega neni rospocet ty financne negramotny hovadko. az na linharta si myslim ze sme neposilili spatne i vzhledem k tomu jaka je v nasi lize kvalita. v letnim prestupaku pak prijdou minimalne dva jihoamericani a nekdo ze spanelska. potom nebude titul na toaletny hodne dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tolik optimistický bych nebyl. Nejdříve by to chtělo sehnat kvalitního trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

uhrin je clovek na svym miste.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz muze Liberec s trochou stesti behem dvou let jednou ze skupiny EL postoupit, a po druhy skoro postoupit, tak kdyz srovnam ty soupisky tak tu uz ted mame lepsi, takze verim ze i pristi sezonu uz by se nas mohla EL tykat, liberec vyprodanej lip nez patej neskonci, titul asi Plzen, 2-4 misto my, bolka, sparta... Toaletny totiz nepomuze nikdo ani sebe vic penez, leda tak kralovec obcas

Reagovat
JacksLFC

Kdo by byl adekvátní náhrada za Šurala? Neřekl bych že Švento by přišel jen tehdy, pokud bychom nezískali Šurala. Ten měl přijít i tak a nikdo v jeho kvalitách další mě nenapadá

Reagovat
F.Torres

Jelikož Skalák jde taky pryč a zbytek má Sparta a Plzeň zkoupený, tak momentálně žádný lepší křídlo není. Máš tady hráče jako Přikryl a spol, ale to není řešení prostě. Jediná šance je poohlédnout se Balkán, Slovensko atd...

Reagovat
Kang & Kodos

Říkalo se, že budete hledat ve Španělsku, ne? Tam těch šikovnejch hráčů do útoku musí bejt tři prdele.

Reagovat
F.Torres

taky si myslím, že by se tam měli porozhlédout skauti, přeci jen v těch 3 a 2 ligách je spousta kvalitních ofenzivních hráčů, jen by to chtělo kvalitního skauta. Celkově mi přijde, že by se mělo tahat víc hráčů z těch nižších zahraničních lig do ČR. Tavares a Belaid taky přišli z nějaký 3-4 ligy a jaký to byli hráči.

Reagovat
JacksLFC

škoda že se Belaidovi nechtělo běhat

Reagovat
F.Torres

njn, celkově škoda, že to dopadlo jak dopadlo

Reagovat
JacksLFC

Tam byla chyba celkově ve vedení, neskutečný smlouvy s neskutečnýma penězma a bonusama. Najednou se hrálo jen EL a slávii teklo do bot protože neměla prachy

Reagovat
JacksLFC

ty jsou mnohem dražší jak jihoameričané, to je nereálné..a pamatuju že se mluvilo akorát o Číně a Uruguayi, ale čínský hráči jsou taky drahý jak cyp.

Reagovat
JacksLFC

No mě právě moc hráčů nenapadá. Černý je z formy a jedině takovej Zeman by byl asi k mání, když Šural šel do Sparty. hloušek zas pořádně nehraje a v Německu bere hrozný prachy, toho bych asi ani nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

O Zemanovi se psalo jako o případné náhradě za Šurala...

Reagovat
Kang & Kodos

Zeman je nalevo, oni chtěj ještě pravý křídlo

Reagovat
JacksLFC

tak v tom bych problém neviděl. Kdyby přišel Zeman tak základ by možná i šel když si to sedne :) Zmrhal, Hušbauer, Štohanzl(Kenia), Zeman - Škoda, Železník

Reagovat
Mada

Na pravo Mihalík.

Reagovat
JacksLFC

škoda jen, že má neskutečný výpadky formy, ale furt asi lepší než to, co tam máme

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se chce dostat na vrchol tak musí rozject scauting a podivat se v zahranici a doufat ze se jim nejaky zajimavy prestupy povedou. v lize neni zas tak na vyber a hraci co by je posunuli tak jsou v lepsich tymech a nebo za absurdni castku.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

sou dve varianty nejlip aby se obe provazali: za prvy zkvalitnit praci v juniorce. za druhy sehnat jazykove dobre vybaveny lidi samozrejme fotbalove inteligentni kery maj nadseni a nemaj problem stravit treba v jizni americe pres pul roku...

Reagovat
smazaný uživatel

snáď sa cez vás posunie do velkého futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

cítím, že tohle bude bud hrozný provar, nebo kauf jak svině nic mezi tím

Reagovat
smazaný uživatel

jako všichni Slováci za posledních x let

Reagovat
Aldeano

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Kisel zvládl oboje

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mada

Reagovat
Pony Slaystation

Jeste vic clanku o zidech prosim...

Reagovat
vitalislavia

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

slavia jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele