ANKETA: Český fotbal v roce 2015

29.12.2015, 10:56
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Rok 2015 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Česká reprezentace dostala podobné známky jako loni, vedle jedniček byly i dvojky. V Evropské lize tentokrát české kluby neudělaly ostudu. Nejčastěji skloňovaným fotbalistou roku Petr Čech. Ligovým mistrem bude Sparta nebo Plzeň, sestoupí Baník a Jihlava. Překvapil Zlín a Liberec, zklamáním jsou výkony Jablonce. Pětice respondentů také vyzdvihla stoupající úroveň české nejvyšší soutěže.

Pozvání přijal šéfkomentátor O2 sport Tomáš Radotínský (Nova sport), fotbaloví experti Pavel Hoftych a Luděk Zelenka, bývalá česká reprezentační fotbalistka Pavla Ščasná-Nováková a šéfreportér serveru Aktuálně.cz Luděk Mádl.

Máme za sebou podzimní část Synot ligy, která patřila Plzni. Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Myslím, že jsme mohli shlédnout více nadprůměrných a divácky atraktivních utkání než v minulých letech. Samotná statistika průměru vstřelených branek na utkání je toho jasným důkazem. Co se týče překvapení, za ty největší považuji dvě. A sice v tom pozitivním je jednoznačně tabulkové postavení a předvedená hra nováčka ze Zlína a v tom negativním totéž od ambiciózního Jablonce.

LUDĚK ZELENKA: Celkově myslím, že si naše nejvyšší soutěž drží slušný standard což potvrzuje i trojnásobná účast českých týmů v EL. K pozitivním překvapením určitě patří výkony Liberce, Boleslavi, Zlína a Slavie, u ostatních mužstev z horní půlky tabulky se to postavení spíše čekalo. Mě osobně zklamalo Slovácko, Jablonec a nejvíc samozřejmě Baník Ostrava, který na jaře pravděpodobně stvrdí svou bídu sestupem. Co se týče jednotlivců, tak se bylo na co koukat, rozhodně je u nás velmi slušný hráčský potenciál jak pro naše kluby tak pro reprezentaci. Mě osobně zaujal nejvíce asi Šural, Skalák, Lafata, Magera nebo Ďuriš, ale i další.

PAVEL HOFTYCH: Liga měla určitě velmi zajímavý průběh. Pomalejší rozjezd Plzně, suverénní start Sparty a Zlína, výborná forma Mladé Boleslavi a Liberce a závěrečný skvělý finiš Bohemky. Mě prostě česká liga baví!! A myslím si, že má stále stoupající úroveň. Mezi největší překvapení patří určitě Liberec (zvládl velmi dobře boj na dvou frontách) a Zlín(velmi dobrá práce trenéra, jeho real týmu a hladových hráčů). Zklamání zavládlo v Jablonci a to největší mezi srdcaři z Ostravy (odchod z Bazalů a ještě neefektivní hra při naprosto amatérském řízení klubu).

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Liga je zajímavá, padá v ní hodně branek a zápasy jsou dramatické. Překvapil mě Zlín, to je tým, jaký jsem dlouho neviděl. Kádr bez hvězd, dobře trénovaný a koučovaný, navíc tvrdě pracující. Zklamal mě Jablonec. Čekal jsem, že bude hrát přinejmenším o poháry, ale místo toho je pár bodů od sestupových příček. Podobně to dopadlo už několikrát, takže budou muset v klubu něco změnit.

LUDĚK MÁDL: Hlavní rozdělení sil uvnitř českého klubového fotbalu je stejné jako v předchozích pěti sezonách, jsme svědky souboje dvou dominujících klubů, konkrétně Viktorie Plzeň a Sparty Praha. Klíčový moment podzimu přišel ve vzájemném duelu obou týmů ve Štruncových sadech, který Sparta "dokázala" prohrát navzdory dlouhé přesilovce po hloupém vyloučení Procházky. Mladá Boleslav měla na podzim skvělé sekvence, ale nezvládala výsledkově vzájemné souboje s nejlepšími, liberecké vzepětí v lize limitoval souběh s evropskými poháry, který v závěru podzimu bral týmu sílu. Pozitivním šokem podzimu byl Zlín, tradiční nováčkovské nadšení podtrhával velmi sympatický a zároveň účinný strategický koncept trenéra Páníka, tolik bodů se rozhodně nečekalo ani od Brna. Propadáky podzimu musíme hledat u pohaslých jabloneckých Galácticos a především v Ostravě. Čtyři body za 16 kol, to je opravdu směšná bilance. A není náhodná.

Kdo bude českým mistrem a které dva týmy na jaře opustí českou nejvyšší soutěž?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Tipování mi nikdy nešlo, takže si raději počkám do posledního ligového kola. Navíc co se týče boje o titul, jsem z pochopitelných důvodů více zaujata. Nicméně to, že Baník neudrží prvoligovou příslušnost je spíš než tipem sázkou na jistotu.

LUDĚK ZELENKA: Titul získá Plzeň, zdá se mi v tuto chvíli nejkompaktnější, tým je dobře složený, trenéři jsou hladoví po úspěchu a i město fotbalem žije. Čekám, že ani Viktorce se nevyhne krize, ale je už dost zkušená na to ji zvládnout. Sestoupí Baník, kterému zřejmě už není pomoci a druhý tým opravdu nevím, tipnu Jihlavu.

PAVEL HOFTYCH: Mistrem Plzeň nebo Sparta, souboj to bude zajímavý. Baník už nic ani nikdo nezachrání (ale mají hodně kvalitních hráčů v mládeži, a tak věřím, že se brzy vrátí). Kdo půjde s FCB, netuším, a ani netipuji, ať spadne ten, kde bude na jaře chodit nejmíň diváků. Takže Bohemka to nebude.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: V létě jsem tipoval, že titul vyhraje Sparta a sestoupí Ostrava a Jihlava. Nemám důvod na tom nic měnit.

LUDĚK MÁDL: Mistrem bude jeden z dvojice Sparta - Plzeň. A když mám tipnout jednoho z nich, řeknu Sparta. Plzeň má totiž na jaře složitější los. Jede do Liberce, Mladé Boleslavi, na Letnou, na Slavii... Naopak sparťané duely se všemi papírově nejsilnějšími soupeři hrají v domácím prostředí, kde jsou si v dosavadním průběhu sezony výrazně pevnější v kramflecích než na výjezdech. Na milion procent sestoupí Baník Ostrava. A s ním? Tipnu Jihlavu.

Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2015 a proč?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Národní tým splnil svůj jednoznačný cíl a dokráčel si v těžké supině k postupu z prvního místa, což byl asi tak trochu nadplán. Jak tedy jinak než známkou jedna by člověk mohl účinkování české reprezentace hodnotit? Snad nám sedne stejně dobře ta papírově těžší skupina samotného Eura ve Francii.

LUDĚK ZELENKA: Jedničku. Jednak se podařil hlavní cíl, postup na Euro do Francie, navíc z prvního místa a druhak Vrba vhodně zakomponoval do základní sestavy hráče z české ligy a oni svěřené role zvládli. Po Islandu tam bylo trochu zakolísání, ale i z téhle situace Vrba a s ním i celý tým u mě vybruslil.

PAVEL HOFTYCH: Jednoznačná jednička! Vyhrát skupinu a použít při tom tolik nováčků a hráčů z české ligy?? Tak to je opravdu skvělá práce, takže palec nahoru!

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Dal bych dvojku. Podařilo se dotáhnout kvalifikaci k postupu na EURO 2016. Na druhou stranu herně mě národní mužstvo ve většině případů nenadchlo. Zápasy s Lotyšskem, na Islandu či s Tureckem byly velkým varováním. Navíc los našemu týmu přisoudil na závěrečném turnaji těžkou skupinu.

LUDĚK MÁDL: Dvojku. Jaro bylo mizerné. Doma jen trapná remíza s Lotyšskem, prohraný přátelský duel na Slovensku, facka na Islandu. Na podzim se podařilo rozjíždějící se katastrofu v domácím duelu s Kazachstánem zastavit obratem skóre ve druhém poločase, v Lotyšsku pak na výhru stačil také jen jeden kvalitní poločas. V součtu s výsledkově fenomenálním podzimem 2014 to v danou chvíli stačilo na jistý postup. A to je největší plus podzimu, společně s nezapomenutelnou výhrou v Nizozemsku. Excelentní výkon v Amsterdamu dal zapomenout i na nemastné neslané vystoupení doma proti Turecku (0:2), jen napůl můžeme být spokojeni s říjnovými přátelskými zápasy. Dva faktory - konkrétně výhra v Nizozemsku a především postup na Euro z první příčky ve skupině - zdvihají známku z 3 na 2.

Jaké šance dáváte národnímu týmu na Euru 2016?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Navážu na předchozí odpověď. Věřím totiž, že se nám hraje lépe proti papírově silnějším soupeřům, kde nemusíme, ale můžeme. V případě úspěšně zvládnuté skupiny nám pak mohou tzv. narůst křídla. I tentokrát by měl být tým z velké části složený z hladových hráčů české ligy s velkými ambicemi ukázat se na mezi národní scéně. Vidím v tom určitou paralelu s ME v Anglii v roce 96 a pokud při nás bude stát potřebné štěstí, můžeme se dostat opět velice daleko.

LUDĚK ZELENKA: Těžký los, který mi připomíná los kvalifikace. Jasný favorit a zbylé tři týmy jsou na stejné úrovni. Postoupit může každý, bude záležet na tom, jak na tom mužstvo aktuálně bude, kdo z tahounů bude zraněný a jakou budeme mít kliku. Ale Pavel Vrba pro mě je trenér klikař.

PAVEL HOFTYCH: Naše skupina patří mezi nejtěžší, ale taky může být velmi vyrovnaná. Všechny týmy mají kvalitu a v kvalifikaci bylo také největším favoritem Holandsko a postup zvládli jiní. Hlavně je super, že jsme tam a přeju hodně štěstí.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Jak už jsem předeslal, osud se s českým týmem moc nemazlil. Španělé obhajují prvenství a stále mají vynikající individuality ve špičkových klubech. A také Turecko s Chorvatskem disponují lepším hráčským materiálem. Něco se dá kompenzovat týmovou prací a taktikou, ale domnívám se, že postup do Francie bude pro naši reprezentaci současně maximem.

LUDĚK MÁDL: Český tým má dvě tváře, tu nádhernou a veleúspěšnou z podzimu 2014 + z Nizozemska, ale také tu druhou, méně přesvědčivou z ostatních zmíněných duelů. Jak se tedy české mužstvo "vyspí" zrovna před zápasy na Euru 2016, těžko říct. Španělé jsou výrazným favoritem skupiny, nicméně kupříkladu Slováci je v kvalifikaci porazit dokázali. Chorvatský trenér bude mít k dispozici určitě větší individuality než Pavel Vrba, záleží na momentálním klimatu uvnitř balkánského týmu. Turci měli s Čechy v kvalifikaci vyrovnanou bilanci, kdyby se však z obou duelů sečetla herní kvalita a třeba počet šancí, měli by navrch.Věřím, že tři body ve skupině na Euru Češi získají, na postup asi budou zapotřebí 4, k tomu, že je český tým nastřádá, jsem spíš skeptický.

Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech v tomto roce?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Jednoznačně nejlépe z celého hodnocení musí vyjít Sparta. Jako jediná postoupila, neprohrála a obstála jak výsledkově, tak herně ve všech utkáních skupinové fáze Evropské ligy. Pokud by ji navíc rozhodčí neokradl o vítězství v Tripolisu, skončila by první ve skupině. Liberec velice pozitivně překvapil, udělal hodně nečekaných bodů do českého koeficientu, ale k postupu měl přece jen trošku daleko. Nejhůře z trojlístku českých zástupců vychází Plzeň a to co do výsledku, tak i herního projevu. Plzeň je v tomto ohledu velkým zklamáním.

LUDĚK ZELENKA: Určitě je to super sezóna. Sice Plzni tentokrát nevyšla Liga mistrů, ale tři týmy v EL je pecka, navíc všichni reálně mysleli na postup. Sparta to zvládla, měla velmi schůdnou skupinu. Plzeň ne, řekl bych že to trochu podcenila a pak už do vlaku nezvládla naskočit a Liberec v těžké skupině uhrál asi maximum co šlo, tam i přes nepostup vládne spokojenost.

PAVEL HOFTYCH: Sparta - gratulace k postupu! Liberec - výborná hra a mnoho pozitiv a zkušeností pro tým, postup z těžké skupiny by byl bonus, Plzeň - letošek se nepovedl, ale stabilní úroveň nastartovanou před pár lety si udržuje pořád, Jablonec - škoda, že v domácím prostředí nezopakoval odvážnou hru z Amsterdamu a navíc neproměnil penaltu...

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Udělil bych dvojku. Sparta a Liberec to zvládli skvěle, Plzeň propadla a Mladá Boleslav měla asi i trochu smůly. Suma sumárum to byl nadmíru úspěšný podzim. Věřím, že sparťané na jaře ještě nějaký ten bodík získají.

LUDĚK MÁDL: Tři týmy v základní části Evropské ligy, to je velmi dobrá bilance. Velká škoda, že nevyšel ani jeden útok na Ligu mistrů, dokonce ani na play off. Přitom Sparta vedla nad CSKA doma v odvetě 2:0, ale ještě "dokázala" vynikající vývoj prohospodařit, což přisuzuji tomu, že trenér Ščasný zápas prokoučoval, když právě za stavu 2:0 nepřeskupil řady do defenzivnějšjí formace. Katastrofou pak byla ztráta Plzně, která si do odvety z Tel Avivu vezla dokonce vítězství. Sparta se pak prosadila alespoň v Evropské lize, kdy se silným Schalke dokázala dvakrát remizovat, což se cení. A zbývající slabší soupeře ve skupině přehrála. Plzeň doplatila na těžký los (Villarreal) a vynikající aktuální formu Rapidu Vídeň - jakoby se v zápasech s ním dívala do zrcadla na svoji vlastní hru před několika lety. Bohužel už ji nedokáže zopakovat, zjistila, že omlazení základní sestavy už bude nezbytné. A Slovan Liberec si užíval nečekaného velkého dobrodružství, které udělalo jméno jak novopečeným reprezentantům Pavelkovi se Šuralem, tak především trenéru Trpišovskému. Škoda, že Mladá Boleslav "stihla" z pohárů vypadnout mnohem dřív, než v lize našla svoji herní tvář.

Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

PAVLÍNA ŠČASNÁ-NOVÁKOVÁ: Davidu Lafatovi. Je to fenomén a jeho střelecký instinkt je opravdu vyjímečný. Opět vyhrál korunu Krále střelců, dopomohl reprezentaci přímo se kvalifikovat na Euro a pro český koeficient toho svými góly v Evropské lize za letošní rok udělal víc než kterýkoliv jiný hráč.

LUDĚK ZELENKA: Jasně. Petr Čech Přestup do Arsenalu byl správná volba. Je to česká ikona, největší hvězda v top klubu. Pravý vzor pro všechny malé fotbalisty.

PAVEL HOFTYCH: Petr Čech za jeho cestu mezi legendy nejenom Premier League.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Hlasoval jsem pro Milana Škodu. Prokazoval stabilní formu, na jaře do poslední chvíle bojoval o korunu pro krále střelců Synot ligy a na podzim rovněž patřil k nejlepším zakončovatelům. Pro Slavii se stal de facto nepostradatelným, i proto nakonec prodloužil smlouvu. Navíc vydatně pomohl národnímu mužstvu k postupu na mistrovství Evropy. Hlavně v zápase s Kazachstánem byl doslova zachráncem na poslední chvíli.

LUDĚK MÁDL: Svůj hlas jsem dal Jiřímu Skalákovi. Jeho individuální schopnosti naprosto překračovaly standard tuzemské soutěže. Soupeře přehrával nejen v lize, ale třeba i v mezistátním utkání v Nizozemsku. Rychlostní dispozice umí propojit s technikou, je to typický tahový hráč se smyslem pro kombinaci z jednoho doteku, ale také s úspěšným zakončením, navíc kreativně a efektivně zahrává i standardní situace.

Autor: David Křížka

Komentáře (188)

Přidat komentář
martin1

Pěkná 2. Postup je skvělý, ale také tam byly i nepodařené zápasy - hlavně v 1. části roku.

Reagovat
kylo ren

naprostá spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi vubec podobnej fotrovi a navic ses strasnej emo typek

Reagovat
C-M@ster

Úroveň kylo rena podle mě vystihuje úroveň celýho dílu.

Reagovat
smazaný uživatel

jako mne se to libilo.. ale ja sem hroznej SW fanatik, takze mi stacilo videt par starejch charakteru a sylset par starejch zvuku a byl sem spokojenej.. ale jinak je to spis remake, nez novej dil.. dyt ten dej je uplne stejnej jako ep IV.. nezbejva nez doufat, ze ty dalsi uz budou vo necem jinym.. on prej Abrams chtel jeste rok odklad prave kvuli scenari, ale nejak to neproslo..

Reagovat
db18

Z Rena taky nejsem vůbec nadšený, ale zatím nemá ukončený výcvik, tak to snad zachrání v další epizodě... jinak mne štval ještě proslov Huxe... největší koule z těch "špatných" nakonec má Phasma...

No, devátá epizoda snad ještě ani nemá scénář dokončený, takže kdo ví, jak to skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

no to me spis srala ta Phasma.. divna postava.. proslov a Hux obecne se mi libil hodne, predpokladam, ze pude po Renovi a zabije ho nebo Reno zabije jeho

Reagovat
db18

Mne přišlo, že se snaží mluvit nějak rázně, ale spíš u toho byl strašně ukvičený...

A navíc mi to zase přijde jako kopie https://www.youtube.com/watch?v=FZcG5UOY224 (což je taky kopií...)

Reagovat
Ferguson6

Kopia... Len preto, ze Hitler mal ako prvy natocene take prejavy su vsetky po nom kopie? Urcite takych bolo v staroveku alebo stredoveku dost

Reagovat
db18
Reagovat
Ferguson6

No fotku prihovoru rimskeho cisara pred nastupenymi legiami ti nezoženiem, sorry

Reagovat
db18

Prostě mne sere ta zdvižená ruka na konci

Reagovat
Ferguson6

Aj to je rímsky pozdrav, od nich to Hitler odkukal a myslim, ze First order to nejako inak dvihal

Reagovat
db18

A já píšu, že to je všechno kopie Hitlera, který je originál? Prostě se to používá jako hnusné klišé... Jako kdyby záporák nemohl fungovat bez toho...

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam tyhle proslovy pred armadama rad.. i ve starech SW to bylo a kdyu se k tomu prida ta prisna hudba, tak to vytvari skvelou vec

Reagovat
Rarášek

Náhodu ta rozvaha Rena mezi temnou a světlou stranou byla skvěle udělaná. Čekal jsem mnohem větší propadák.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
kylo ren

mě se to libilo, sice trošku okopčena čtyřka, ale i tak, dustojný pokračování hvězdných valek, po mě je to po 3, 5 dilu nejlepší epizoda

Reagovat
smazaný uživatel

trosku? voni postavej vetsi zbran - nakej Hvezdovrah nebo co a zase se nepoucej a znici je nakejch sest nebo kolik stihacek jeste jednoduseji nez tu prvni hvezdu smrti

Reagovat
db18

...on to v češtině je vážně Hvězdovrah?

Reagovat
smazaný uživatel

neco takovyho tam bylo v titulcich, uz nevim presne

Reagovat
Ferguson6

To znie ako meno pre rozpravkoveho zloducha

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

nićitel hviezd

Reagovat
Rarášek

Hvězda smrti

Reagovat
fabec1222

Spíš bych řekl, že každej čekal od nového záporáka kopii Vadera, nabouchaného terminátora, který dokáže mávnutím ruky zničit planetu, a dostali lidského slabocha, s labilní psychikou, který se snaží Vaderovi vyrovnat, ale začíná mu být jasné, že tak mocný nikdy nebude

Reagovat
kylo ren

vsak pockej az ho snooker vycvici

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je sám o sobě slabá verze předchůdce. Kde se vůbec vzal? A proč má takové psí jméno?

Reagovat
kylo ren

to bude asi v pristich epizodach kde se tam vzal

Reagovat
smazaný uživatel

To pevně doufám. Protože ta VII byla tak zběsile rychlá, že nebyl čas vůbec na žádné vysvětlení. Impérium prohrálo, ale je tam jaksi znova a Republika vyhrála, ale jaksi furt bojuje partyzánským způsobem schovaná v jeskyních.

Reagovat
Ferguson6

VII dala len asi milion otazok, na ktore si aspon 2 roky pockame. Alr to je podla mna dobre, pebo su to same zaujimave otazky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle se mělo pořešit už v titulcích, nebo nejpozději v ději. Ale prd.

Reagovat
Ferguson6

A Republika nebojovala v jaskyniach, ved mali normalne mesta a vseto, flotilu... A vsetko to znicili. Akurat asi ta republika nebola dost sipna a nemala armadu, ked proti First order nijako viditelne nebojovala.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se od VI nikam neposunuli. Před bitvou o Endor měli základnu někde v jeskyních v džungli, po bitvě o Endor měli základnu někde v jeskyních v džungli. Coruscant tam ani nezmínili, nějaký senát nic, flotila nic. Vždyť to i říkal ten šašek - "Zničíme Republiku jednou provždy." Jak chceš zničit obří republiku s tisícovkou soustav tím, že zničíš jednu základnu? To jde leda tak u povstalců. Vypadalo to, jako kdyby se děj vrátil zpátky do IV. A bez vysvětlení.

Reagovat
Ferguson6

Oni zničili Senát a republika eśte nebola celkom obnovená, aj ked je divne, ze za 30 rokov to nedokazali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, vždyť to píšu. Nikam se neposunuli. Ten scénář zkrátka nestál za moc. Měli zfilmovat Thrawnovu trilogii a bylo by to lepší.

Reagovat
Ferguson6

Praveze je super, ze nechali vsetky tie fan fiction mimo a nikdy sa nestali. Keby sli po nich, akirat by vsetci breceli, ze to nie je presne a podobne. Navyse by z toho Disney nic nemalo a z filmov by boli mensie zisky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zato teďka se musíjou vypořádat s kritikou, že je scénář děravý a zmatený.

Reagovat
db18

Tak děravý scénář se povedl i Jacksonovi, který jel podle knižní předlohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tam to tolik nevadilo. SW mají problém v té zmatenosti. Po plátně pobíhali ploché postavy, které předstíraly hluboké pocity a navazovaly přátelství na život a na smrt s lidma, které neznaly. Ta dvojice měla v ruce dost možná nejstřeženější tajemství galaxie a kecala o něm kde s kým. Han jim okamžitě věřil a neměl důvod, oni věřili mu a to si doteď mysleli, že je jenom legenda. A na základě toho se rozhodli riskovat život, pro věc, o které před pár dny neměli ani tušení. Film si nenašel čas na sblížení postav a ani na sblížení s postavami. A to je špatně. Chybí mi tam pár minut těchhle záběrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...tak prý měli jednu obrovskou armádu, protože víc údajně nebylo potřeba, tak je možné, že to bylo rozmístěné v té jedné soustavě

+ pak "resistance" což byla soukromá armáda Leiy

...jako zdroj k tomu se ale uvádí tahle knížka: http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_The_Force_Awakens:_The_Visual_Dictionary (nevím, jestli jí Ferguson má, nebo ne...)

Taky souhlasím s tím, že se to mělo víc objasnit v těch titulkách na začátku.

Reagovat
Ferguson6

Toto mam len pre Epizodu I

Reagovat
db18

Reagovat
C-M@ster

Snooker je ten přerostlej Glum?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale byl to jenom hologram.. podle me to bude takovej zaporackej Yoda a nakonec bude mensi nez clovek

Reagovat
Ferguson6

Má mať 2 metre

Reagovat
smazaný uživatel

aha... skoda

Reagovat
db18

...to by vážně mohl být nějaký Muun

Reagovat
smazaný uživatel

no trosku tak vypada..

Reagovat
Ferguson6

Nevyzera, ze by mal vysoku a uzku hlavu,ak mu z nej niekto polovicu neodsekol

Reagovat
db18

Tak on pořádně vidět nebyl, ale podle http://i3.ytimg.com/vi/k4APSIrxfmo/mqdefault.jpg by to tak vypadat mohlo navíc má deformovanou hlavu...

Ale teď mi napadlo, že by to spíš mohl být Pau'an (správce přístavu na Utapau, nebo třeba Inkvizitor z Rebels...)

http://img.lum.dolimg.com/v1/images/databank_pauan_01_169_7fbc02c1.jpeg?region=444%2C30%2C1116%2C629&width=768 (ti dva v pozadí by mu byli docela podobní)

Reagovat
fabec1222

A taky si myslím, že je to autorský záměr, ne chyba Adama Drivera, který sice neni fantastický herec, je to takový nadprůměr, ale s postavou uměl pracovat dobře

Reagovat
smazaný uživatel

nemel sundavat tu helmu. to ty doby to bylo v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Ja hlavne nechapu jak ho ta rei(ta je ale strasne bozi ) mohla bez vycviku v pohode vyridit... Ja ale verim, ze ten duch nebo co to bylo ho jeste poradne vylepsi, navis zabiti sola ho jeste vic privede k temnote, tudiz vice sily. A to jmeno jeho jmeno je taky cool, za me vyborny dil

Reagovat
kylo ren

vyridila ho protoze ho tezce zranil zvejkal a navic je to zatim jenom ucednik kterej teprv objevuje svoji silu

Reagovat
smazaný uživatel

Aha to uz si nejak nevybavuju to zraneni, v tom pripade to jakztakz smysl dava...

Reagovat
smazaný uživatel

no ze mu Rei delala problemy bych jeste pochopil (asi o midichloriany mit nouzi nebude), ale spis byla pekna sracka, ze mu delal chvilku problemy i ten negr, to sem nepochopil

Reagovat
Ferguson6

Tak je to vycvičený vojak,ktorý trénoval aj s ručnými zbraňami. A či už bojuješ so svetelným mečom alebo obyčajným, to je jedno. A stale, Kylo bol dosť vážne zranený.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mohl pouzit silu a v pohode ho znehybnit, neni to jedi aby tomu mohl odolat

Reagovat
Ferguson6

No vyzeralo to, ze silu pouzival na to, aby nevykrvacal z toho Chewieho zranenia a sustredit sa mu asi vtedy nebolo zrovna lahke.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne sem doufal, ze to nerozchodi a von to nejak zazracne prezil ale asi se nedalo cekat, ze by tam hral jenom takovou chvilku no

Reagovat
Ferguson6

Černoch?

Reagovat
smazaný uživatel

jo.. jako byl obcas vtipnej, ale jinak me hrozne sere. takovej moula

Reagovat
Ferguson6

Po tom ako dostal cez chrbát z neho asi bude vozíčkar, alebo doatane robotické twlo ako Grievous

Reagovat
kylo ren

Reagovat
db18

Reagovat
C-M@ster

Mávne rukou a černýho odzbrojí... a on se tam s ním matlal dobrou chvíli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Snoke nebol duch, veď to bol len telefonat cez ten SW hologramovy Skype

Reagovat
kylo ren

presne jako sidious v 5,6 epizode nikdo nevedel kdo to je a vyjasnilo se to az v 1,2,3

Reagovat
Ferguson6

Tak uz sa tesim na epizody X, XI a XII Ale bude zaujimave vidiet ho nazivo a co vlastne dokaze. Ta teoria s Darth Plagueisom sa mi nepozdava.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

aha, koukam nejsem sam, komu to tak pripada

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych opravdu byl zvědav, co by se dělo v médiích, kdyby se Baník nějakým zázrakem zachránil

Reagovat
Puskas

A hlavně co by se dělo v Ostravě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muzou hodnotit Banik jako zklamani ? to od nej nekdo neco cekal ?

Reagovat
pingla

Cekali,ze nedopadne az takhle

Reagovat
rufus

Někdo od Baníku možná čekal víc než 4 body..

Reagovat
kylo ren

ted jeste neco uhrat na euru

Reagovat
smazaný uživatel

jinak k clanku: nevite na cem jede ten Radotinsky? hlavne tou posledni odpovedi to zabil chapu, ze je slavista, ale taky sportovni komentator a mel by se krotit a aspon se zkouset tvarit nestranne.. bohuzel pro nas, ale ma na Nove a O2 neotresitelnou pozici a vse jiste, takze se nemusi bat ohrozeni a muze si rikat jaky nesmysly ho napadnou

Reagovat
Harakan

Měl prostě dobrej rok. Na tom, že ho pár lidí zařadí do top 3, není nic šokujícího.

Reagovat
Spalovač šancí

Je to stejna blbost jako lonske Lafatovo vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to souhlasim..

Reagovat
Uwe háže buly

Doteďka mi je záhadou, jak se tenhle člověk může komentováním živit.. To i ten Vlášek je frajer proti němu.

Reagovat
db18

Radotínský...

Reagovat
rufus

Nejen, že se ten blbec nedá poslouchat při komentování, tak se ani vůbec nedá číst, co píše..

Reagovat
db18

Zajímavý byl také jeho souhrn 5 nejvýznamnějších sportovních událostí a měl tam "Spuštění O2TV"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Díky za dobrou anketu...

1. Trochu mě překvapuje, že nikdo mezi zklamání neřadí Teplice. Pro mě to teda zklamání určitě je.

2. Titul bude mezi Plzní a Spartou, první sestupující je Baník a jako druhého bych taky tipoval Jihlavu, protože tam asi dojde k oslabení kádru.

3. Pokud se bavíme o roce 2015, tak bych české reprezentaci jedničku určitě nedal. Nejdůležitější body v kvalifikaci uhrála už v roce 2014 a letos měla (včetně přátelských zápasů) bilanci 4-1-4. Takže bych dal dvojku nebo spíš 2-.

4. Myslím, že budou rádi za postup ze skupiny.

5. Žádný z českých klubů se nedostal mezi fotbalovou smetánku do LM a dokonce ani do 4. předkola, což považuju za zásadní neúspěch. Určitou kompenzací byly tři týmy v základních skupinách EL, přičemž Sparta postupem splnila očekávání, Liberec sympaticky bojoval o postup až do posledního zápasu a Plzeň vyloženě zklamala.

6. Nevím a je mi to jedno... Fotbalistkou roku bych zvolil Petru Divišovou (nejlepší hráčka Slavie v Lize mistryň).

Reagovat
rufus

Teplice nikoho nezajímají, tak ani nejsou zklamáním..

Reagovat
aurelio

Ja teda neviem, na môj vkus je tam v ankete dosť odpovedí typu: "neviem, netipujem, ..." To tie osobnosti nemajú vlastný názor? Človek by čakal, že keď už súhlasia s odpovedaním na pár otázok, tak si dajú pozor na to, aby aj niečo povedali.

Reagovat
smazaný uživatel

to je proste klasika u nas.. bojej se rict svuj nazor, aby se nahodou nekoho nedotkli.. kdyz sleduju diskuze expertu v zahranici (nejenom fotbal, ale i jine sporty), tak se neboji rict svuj nazor nebo tip na vysledek

Reagovat
off-olda

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Udělil bych dvojku. Sparta a Liberec to zvládli skvěle, Plzeň propadla a Mladá Boleslav měla asi i trochu smůly. Suma sumárum to byl nadmíru úspěšný podzim. Věřím, že sparťané na jaře ještě nějaký ten bodík získají. Boleslav?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gryphonheart

Boleslav vypadla dost nešťastně.. Jablonec na to neměl, a asi ani nebyl favoritem, ale Boleslav měla jít přes nory dál. Na podzim hráli jinak perfektně, mohli jsme mít 4 týmy v EL..

Reagovat
ondrasch77

Opak je pravdou, MB vypadla s týmem, který byl letos horší než když ho Jablonec vyřadil před dvěma lety. A Jablonec na to měl, kdyby dal Greguš penaltu, tak jsme postoupili...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc se proboha do fotbalu sere nejaka zenska?

Reagovat
monty25

Protože je to nejlepší česká fotbalistka v historii.

Reagovat
božský John

Reagovat
Liquid

1 - překvapení Zlín, zklamání Jablonec

2 - mistr Plzeň, sestup na 98,54 % Olomouc a Ostrava

3 - známka pro repre 4, moc nechybělo a luxusní náskok se prohospodařil, herně to také nebylo ono, od 5 to zachránila jen výhra v Holandsku

4 - uhrají maximálně bod, patříme mezi nejslabší účastníky Eura

5 - od Sparty splněná povinnost v EL, v LM neúspěch, tak za 3

Plzeň propadla v LM a v podstatě i v EL takže za 5

Liberec se snažil, měl zase hodně kliky, ale nepostoupil po právu, tak za 3

6 - fotbalista roku Skalák, konstantní výkonnost, a má kvalitnější přímáky než vyhajpovanej Petr Čech

7 - a doplním i tradiční "červenou kartu" - tu bych dal eurofotbalu za cenzuru vtipných příspěvků, a celkově sestupnější tendenci, bulvárnost a neustále opakování články s výlevy Petra Čecha, který stále věří nebo komentuje to čemu věří, a někdy dokonce komentuje i komentář k tomu, čemu věří a zde je to headline

Reagovat
smazaný uživatel

7)

zbytek ovsem sracky

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ta 4 pro repre..

Reagovat
Liquid

hodnotí se rok 2015 https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Republic_national_football_team mrkni na ty výsledky, bilance 4-1-4 a to 2x upocená výhra v Lotyšsku a doma s Kazachama

Reagovat
Spalovač šancí

Skalak ma sice lepsi primaky nez Cech, ale absolutne je neschopnej, co se tyka reflexu na brankove care

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych te tu jeste necet, myslel bych si, ze asi ironie. Ty mas ale krajne subjektivni komenty furt.A pak si dovolis obvinit nekoho z bulvarnosti. Damy a panove, jste svedky kurevskeho paradoxu.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje úroveň jde taky konstantně dolů

Reagovat
Znalec

chtěl jsi říct lineárně, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

exponenciálně

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
rufus

Dát červenou kartu, v tomhle případě BAN tobě, a bude klid..

Reagovat
božský John

Bejval jsi lepsi

Reagovat
lampas

Překvapení je Zlín, titul nakonec snad udělá Sparta. Reprezentaci bych dal za letošek dvojku, na euru bude záležet jestli porazíme Turky nebo ne. Docela věřím že postup nakonec urvou. V Evropě letos perfektně hraje Sparta, naopak Plzen se totálně ztrapnila. Slovan předvedl v Evropě výkon na 150% a nebýt šikany od UEFY (což se týká i Sparty), mohli jsme v klidu postoupit

Reagovat
Kepy_FCB

Co popřát lize: konec peltova klubu

Co popřát čes.fotbalu. konec Pelty ,Berbra a Damkové a uzdravení Srníčka

Co popřát repre: bránu bez Helminena

Co popřát Euru: aby bylo naposled s 24 účastníky

Co popřát Baníku: konec Š********

Reagovat
smazaný uživatel

Co popřát Euru: co nejmene mrtvych pri jistych teror. utocich..

Reagovat
Znalec

je fakt že u eura by bylo lepší než mít 24 účastníků, tak udělat 32.... líp se pak skládá pavouk play off

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

A kam pak jako budu chodit na fotbal, kdyz Jablonec zanikne?

Reagovat
Kepy_FCB

Liberec!!!

Reagovat
Gryphonheart

Těžký tipovat, hodně bude záležet i na tom, koho kluby bojující o titul i o sestup ještě přivedou nebo kdo jim odejde.. repre spíš horší dvojka, herně to nebylo nic moc a jak už tady někdo psal, zlom přišel až trochu šťastně v tom zápase s Kazachstánem. Výsledkově, ale už ne tolik herně..

Reagovat
john334

Co to je za idiota ten Mádl?

Reagovat
smazaný uživatel

sportovni redaktor z aktualne.cz... hraje si na velkyho "fanouska" Arsenalu

Reagovat
Kepy_FCB

Kotkův nabíječ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Psal pro Sport a prý dostal od Řepky pěstí.

Reagovat
Azazelo RD

Takový skoro indiánský jméno.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
božský John

Madl jak byl driv dobrej, tak tedka strasne zbulvarnel. Skoda

Jinak diky montymu za rozebrani otazek i z jeho strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
monty25

Není zač.

Reagovat
Coutinho10

tak to taky trochu zkusim zhodnotit z fanouškovskýho pohledu

1. Určitě mě překvapila naše venkovní bilance, kde sme byli 2. nejlepší tým podzimu a nejvíc asi zklamal Jablonec a Montyho Teplice.

2. Těžko tipovat, kdo to urve.....doufam, že Plzeň, ale jak už někdo zmínil, tak ty klíčový zápasy má venku, zatímco rudý je maj doma a tam většinou vyhravaj.....takže kdybych si měl vsadit, tak asi rudoši.......spadne Baník a asi i Jihlava, pokud odejde Mešanovič (což vypada jako tutovka).

3. Repre asi 2.....postup na Euro s předstihem je fajn, ale i tak tam bylo několik zápasů, který moc přesvědčivý nebyly.

4. V postup ze skupiny moc nevěřim, ale třeba nám ta těžká skupina sedne a s trochou štěstí postoupíme...přeci jenom jdou dál i některý týmy z 3. místa, takže ta šance je větší než obvykle.

5. Tak na LM je potřeba přidat něco navíc, takže 3 týmy ve skupině EL je velkej úspěch. Plzeň měla těžkou skupinu, takže tam se dalo čekat, že to bude mít s postupem složitý a to se potvrdilo.....Liberec bojoval a zaslouží si pochválit a rudý měli easy skupinu, takže postup byl povinnost....max. bych vyzvednul jejich remízu z Gelsenkirchenu.

6. Tady souhlas s Radotínským...neni potřeba nic dodávat

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen nemela tezkou skupinu. Podle papirovejch predpokladu mela dat s prehledem druhy misto, ale absolutne to nezvladli.

Reagovat
Coutinho10

Mě teda lehká nepřišla a hlavně Rapid mě dost zaujal už v předkole LM, kde odehrál dost dobrý zápasy a obecně rakouskej fotbal de hodně nahoru, takže tady si spíš myslim, že to většina lidí podcenila včetně Plzně.

Reagovat
naheCZ

Nesouhlasím, už jen podle těch zápasů bylo vidět, že ho Plzeň mohla v klidu porazit

Reagovat
Coutinho10

pri trose stesti a max. vykonu mozna jo, ale rozhodne to neni tak snadnej souper, jak si nejenom tady vsichni odbornici mysleli.

u nich dala rychlej gol, takze mela dobre nakroceno, ale pak se ukazala sila Rapidu a doma musim rict, ze hrala Plzen dobre....tam ta sance byla o dost vetsi a za stavu 1:1 sem veril, ale Rapid hral chytre a Plzen potrestal

Reagovat
fantomas

Český fotbal v roce 2015 a na fotce radující se Jiráček

Reagovat
smazaný uživatel

s Barošem

Reagovat
cetto

A zdravým Pilařem

Reagovat
smazaný uživatel

prostě pravěk

Reagovat
fantomas

A ten v pozadí vypadá trochu jak Šmicer.

Reagovat
Uwe háže buly

No, dalo mi to zabrat, přemýšlet, kde se tam ten kripl vzal a on je to rozhodčí

Reagovat
GarethBaleCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný kdo se tam raduje je Baroš. Jiráček je tak možná zrovna škrcen..

Reagovat
db18

Ve starých dresech.

Reagovat
smazaný uživatel

Srníček svůj boj prohrál

Odpočívej v pokoji Pavle.

http://www.eurofutbol.pl/news/869847-Zmarl-byly-reprezentant-Czech/

Reagovat
cetto

Hodnotit nejlepšího fotbalistu je těžké. Myslím si, že každému je jasný, že nejlepší je Rosa - bohužel toho moc nenahrál. Zase jsme u té definice Fotbalisty roku. Je to někdo s nejlepšími schopnostmi? Nebo s nejlepší formou? Nebo s nejvíce odehranými zápasy? Těžko soudit. Já bych dal 1. Rosický, 2. Sivok, 3. Čech, 4. Dočkal, 5. Suchý..

Reagovat
božský John

Srnicek zemrel

Reagovat
smazaný uživatel

Paní Ščasná Nováková fakt má nasráno v té hlavě

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik chyb sem v článku ještě neviděl.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Expreska by nestačila

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

UFC ceka

Reagovat
Posledni Kovboj

no, zatim to vypada, ze tam ma fakt nakroceno, a nebude tam delat komparz (viz. bohuzel Pesta)

Reagovat
Blasphemer

To má za Pearl Harbor.

Reagovat
Posledni Kovboj

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Posledni Kovboj

privstal sis? Ja se priznam ze jsem do noci musel makat, takze jsem to videl az ted. Neskutecna podivana. Rusak asi o 4 tridy nebezpecnejsi nez Japonec, ale to jak mu pokazdy utek a nakonec ho este zmlatil, ta neskutecna vule a zelezna fyza, to je obdivuhodny. Fakt se tesim, kde bude za dva roky, pokud se nezrani, tak podle me bude valcovat lhw v UFC.

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem od sedmi v praci, ale nevidel sem to..ted bude nejak to finale ne ? nemas nakej link na to ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak ve finale dostal slusnyho vypinaka

Reagovat
Posledni Kovboj

Bohuzel no, udelal chybu jako prase, takhle tam naskocit s rukama dole. Ale do toho takedownu byl lepsi a ten borec moc nevedel co s nim. Pouci se, nebude delat ty kopy takhle z niceho, bude drzet pracky nahore a bude nesmrtelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

jj sel tam pekne debilni hlavou dopredu.. kolik mu vubec je? on je docela mladej co?

Reagovat
Posledni Kovboj

Jj, jemu je prave 22 nebo 23, ma celou karieru pred sebou jeste. Skoda prohry, ale ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení Zlín, i když to zas takové překvapení není. A zklamání Limberský, i když ten vlastně taky nijak nepřekvapil.

Reagovat
chavi.27

Koho tipujete mistrem? ... Bud spartu, nebo plzen... To jsou odpovedi panecku

Reagovat
smazaný uživatel

Podle té fotky to vypadá, že ALS dostal už i Jiráček a bojovník pořád reprezentuje.

Reagovat
smazaný uživatel

český futbal nič nedosiahol a ani nedosiahne

Reagovat
Posledni Kovboj

a mame to

Reagovat
Blasphemer

Kolik sis vydělal za léto?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zdravim do Kosic

Reagovat
eder

A co česká kopaná?

Reagovat
Rišan

Co je to za blba ten z Košic? Většina Slováků tu je zcela rozumná. Jinak k lize není třeba moc spekulovat. Kdo bude mistrem není moc důležité. Víc jde o to, abychom něco dokázali v pohárech a tam (kromě podivného úpadku Plzně) to nevypadá špatně. Už teď se rýsuje pětka pro ně - SPA, PLZ, MB, LIB, SLÁ. Na LM bych však moc nemyslel. Pozornost se teď bude obracet spíš k repre. Nebudu nic tipovat, jen mi vadí, že Chorvatsko je tu stavěno na roveň pitomých Turků, kterých se snad nezbavíme. Doufám, že jim to sakra aspoň na ME zase neprodáme! Chorvati mají výborné individuality, jde však o to, aby makali naplno a podařilo se z nich sestavit opravdový turnajový teamwork - pak by mohli i překvapit. U našich beru za úspěch každý bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele