Prosincová Premier League v kostce

06.01.2016, 09:38
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Prosinec v Premier League zvládl nejlépe Arsenal, který vyhrál čtyři z pěti utkání a posunul se do čela tabulky. V jeho blízkosti zůstává i Leicester, jenž získal pouze o dva body méně. Na desítce se zastavil i Tottenham, Watford, Stoke a překvapivě Bournemouth. Naopak úplně bez bodu zůstal v prosinci Sunderland. Druhým nejhorším celkem byl dvoubodový Manchester United.

Už od začátku letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže vám Eurofotbal přináší novou rubriku s názvem Premier League v kostce, která má za úkol shrnout v pokud možno stravitelné formě uplynulý víkend. Jako bonus k pravidelným článkům po každém kole je už obligátní součástí anglického fotbalového zpravodajství a publicistiky i měsíční kostka.

Chybět v ní samozřejmě nemůže ideální sestava měsíce, kterou rozeberu ještě o něco podrobněji než po jednotlivých víkendech. Už potřetí za sebou si nominaci vysloužil nezastavitelný Odion Ighalo, třetí nominaci si připsal i Riyad Mahrez Podruhé je v sestavě měsíce Romelu Lukaku, Mesut Özil a Christian Fuchs.

Další kategorie - Piedestal měsíce prosince - nabídne naopak stručněji než po jednotlivých týdnech pohled do toho úplně nejzajímavějšího. Gól a zákrok měsíce doplní zklamání měsíce a také - již lehce odkrytý - hráč a manažer měsíce.

Hlavní součástí měsíčních kostek bývá podrobnější náhled do nejprobíranějších problematik, které předchozích jednatřicet dní definovaly. Prostor dostane analýza krize Chelsea, která po vyhazovu Josého Mourinha utichá, ke slovu se dostane i zlá situace Manchesteru United a Louise van Gaala, který byl právě v prosinci rovněž jednou nohou bez práce. Nakonec se zmíním i o změně v systému Bournemouthu, nejpříjemnějšího překvapení minulého měsíce.

Hiddink zvedá Chelsea, přežije Van Gaal?

José Mourinho bez pochyby patří k nejúspěšnějším manažerům fotbalové historie. Dokázal to ostatně i minulou sezónu, kdy poměrně suverénně vyhrál s Chelsea titul a ligový pohár. Jenže sezóna obhajoby se pro Blues proměnila v noční můru. I přes katastrofální výsledky, lámání negativních rekordů a umístění na hranici sestupových příček měl Mourinho obdivuhodnou podporu ochozů Stamford Bridge. Podporu, kterou ještě nikdy žádný manažer tak velkého klubu a s tak špatnými výsledky v Premier League neměl.

Vaz mu zlomilo až prohlášení po porážce s Leicesterem, kdy se veřejně opřel do svých hráčů. Pak bylo takřka jasné, že jedna strana musí z kola ven. No a deset kvalitních hráčů bez angažmá zkrátka mimo letní přestupové období nikde neběhá. Jenže i přes nevoli fanoušků zkrátka zlepšení přišlo. A to takřka okamžitě. Z posledních čtyř utkání pod asistentem Hollandem a dočasným manažerem Guusem Hiddinkem získala Chelsea osm bodů - víc v tomto "pomourinhovském" období uhrály jen tři celky.

Ještě horším výsledkovým obdobím však v prosinci procházel Manchester United. Ten pod tvrdohlavým Louisem van Gaalem získal naopak druhý nejmenší počet bodů z celé Premier League (dva body z patnácti možných) a navíc ostudně vypadl z Ligy mistrů. Trvalá nevole fanoušků zaviněná nevzhlednou hrou a neschopností dávat góly vygradovala na nové maximum, manažer navíc dost možná ztratil i důvěru vedení.

To o šokující domácí porážce s Norwichem totiž údajně dalo Van Gaalovi ultimátum (ať už herní či výsledkové) - a zlepšení se mělo ukázat v následujících dvou zápasech se Stoke a Chelsea. Výsledek? Nula na kontě vstřelených branek a jediný získaný bod. Tehdy už si dokázal představit nový rok s "Bludným Holanďanem" jen málokdo. Jenže ouha, Van Gaal zůstal, porazil Swansea a získal zpátky (minimálně sobě rozhodně) ztracené sebevědomí.

Jenže přízeň fanoušků Van Gaal stále nemá, po optimistických prohlášeních na přelomu roku se naopak opět zdiskreditoval a je otázkou, jak na jeho (i mimo)fotbalové představení budou reagovat ti povolaní, kteří by měli mít největší zájem na dobré tváři a úspěších klubu. Jediné, co by čtyřiašedesátiletému kouči mohlo zachránit krk, je nějaká šílená vítězná série, jež by navrátila tým do bojů o titul.

V opačném případě tak již otázkou není, zda, nýbrž kdy a za koho by k výměně na trenérském postu mělo dojít. Kdyby se United podařilo zlákat Pepa Guardiolu, dávalo by smysl vyčkat na něj do léta a nechat Van Gaala dotrénovat alespoň sezónu.

Kdyby se ale vedení Rudých ďáblů chtělo vydat cestou kontroverzní jistoty, José Mourinho je k mání okamžitě. A přestože jej fanoušci Manchesteru United zrovna nemusí, jeho úspěchy mluví za vše. Vždyť od příchodu do Porta na ligový titul nikdy nečekal déle než rok a nikdy neskončil mimo stupně vítězů. Z dvanácti dotrénovaných sezón uspěl na domácí scéně osmkrát, osmkrát také došel minimálně do semifinále Ligy mistrů a sedmkrát vyhrál domácí pohár. Tenhle chlapík má zkrátka na trofeje čich...

Začíná nová, opatrnější éra Bournemouthu?

Oba výše zmíněné celky procházející určitým stádiem krize shodou okolností porazil absolutní nováček Premier League Bournemouth. Zatímco na Stamford Bridge Cherries zvítězili s velkou porcí štěstí, doma proti Manchesteru United už předvedli kompletní výkon, jehož součástí byla neutuchající bojovnost a vysoká míra sebeobětování. Právě tohle je cesta, kterou se musí největší outsider letošní sezóny dát, chce-li se účastnit elitní soutěže i za rok.

Samozřejmě je nutné podotknout, že označení největšího outsidera si vysloužili před sezónou a nyní (přinejmenším zásluhou Aston Villy) už k jasným kandidátům na sestup nepatří. Do určité míry je to však jejich pozitivním přístupem k fotbalu. Do určité míry však právě kvůli němu stále tkaničkami olizují sestupové vody.

Obrovským problémem Bournemouthu totiž byla defenzivní fáze, konkrétně jeho hráčům dělalo výrazné potíže vyrovnat se s technicky vyspělým fotbalistou, jenž si to namířil vstříc brance. Častým jevem v defenzivě Cherries bylo v těchto situacích ustupování do vlastního vápna, kde se posléze jeho hráči chovali zmateně a těžkopádně. Výsledkem je celkem 33 gólů inkasovaných zevnitř šestnáctky (víc dostal jenom Sunderland - 37).

A tak manažer Eddie Howe systém Bournemouthu lehce pozměnil. Z Andyho Surmana udělal ryzí defenzivní štít, který se do ofenzivy příliš nepouští, naopak za balón se s výjimkou jednoho útočníka stahují ve většině případů všichni. Ve sprintu, s neutuchajícím entuziasmem a úsilím přiživit pohádku nejmenšího celku historie Premier League; leč jednoho z nejsympatičtějších, který mimo jiné naběhal nejvíc kilometrů ze všech elitních týmů.

Vraťme se ale závěrem k oné změně systému. Bournemouth postoupil do Premier League jakýmsi "berserkr fotbalem", který okamžitě praktikovali i začátkem srpna. Výsledkem tak byl například zápas na hřišti Manchesteru City, v němž sice měli územní převahu (53,2%; vyšší procento držení míče měla letos na Etihad Stadium jenom Sevilla), ale prohráli po hloupých chybách jasně 1:5. Průměrně letos drželi Cherries míč 52,6 procent času.

To se ale v posledních týdnech změnilo. V první řadě se do středu obrany posunul místo Distina obratnější Simon Francis a na pravý kraj ďábel Adam Smith. K tomu ale Howe nastolil opatrnější řád, a tak Bournemouth v zápasech s Chelsea, Man Utd, WBA, Crystal Palace, Arsenalem a Leicesterem držel míč v průměru méně než 48% procent - a to je do statistiky započítán i zápas s West Bromwichem (62% držení míče), v němž Cherries hráli skoro hodinu přesilovku. A výsledek? Průměrný počet 2,14 inkasovaných branek na zápas nahradili pouhými čtyřmi obdrženými z šesti zápasů.

Tento opatrnější systém však neubírá Bournemouthu na kvalitách, kvůli nimž si ho řady fotbalových fanoušků oblíbily. Cherries stále podnikají četné výpady, avšak v menším počtu hráčů a o poznání (a to především) organizovaněji. Zkrátka tak, aby jeho běhaví fotbalisté stihli svou pozornost upřít i na to, co je pro malé týmy (a nováčky především) v Premier League podstatné. Pečlivou defenzivu.

Prosincový piedestal

O všech kategoriích se píše v "týdenních" kostkách, popř. výše/níže v tomto článku, zde tedy jen heslovitě.

Hráč měsíce: Odion Ighalo

Manažer měsíce: Eddie Howe

Gól měsíce: Cuco Martina (Southampton 4:0 Arsenal; 26. prosinec 2015)

Zákrok měsíce: Hugo Lloris (West Bromwich 1:1 Tottenham; 5. prosinec 2015)

Zklamání měsíce: Louis van Gaal

Sestava měsíce

https://s23.postimg.org/53v2g09aj/sestava_mesice_prosince.jpg

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.


Wayne Hennessey: Důležitou postavou Crystal Palace byl vedle Yannicka Bolasieho především brankář. Wayne Hennessey na sklonku roku 2015 nabral parádní formu, vychytal pro Eagles tři čistá konta a především proti Southamptonu zachytal báječně. Hennessey byl ostatně v ideální sestavě 16. kola. Celkem propustil za svá záda z 18 střel jen dvě, přičemž několik z jeho zákroků mělo světové parametry.

Adam Smith: Bournemouth doteď neposkládal optimální obrannou čtyřku, přesto si Eddie Howe může mnout ruce, že z pravého kraje obrany přesunul na stopera Simona Francise, aby lajnu mohl pilovat Adam Smith. Drobný bek nastupuje pravidelně v základu od začátku prosince a vedle vítězného gólu na půdě WBA má velkou zásluhu i na dvou čistých kontech. Jeho největší přednosti spočívají ve výpadech do ofenzivy, díky velké rychlosti však perfektně zvládá i obrannou činnost.

Scott Dann: Měsíc načal perfektně, výtečným výkonem a gólem proti Evertonu. Stoper Scott Dann je jednou z mála jistot Crystal Palace v letošní sezóně. Eagles v prosinci ani jednou neprohráli a inkasovali jenom dvakrát, což není náhoda. Hlavní hvězdou je sice gólman Hennessey, ale vysoký střední bek, který si libuje ve skákání do střel, mu zdatně sekunduje.

Ashley Williams: Swansea a především jejímu kapitánovi Ashleymu Williamsovi naopak vyšel především závěr prosince, tedy nabitý vánoční program. Průměr jednoho obdrženého gólu na zápas vyčerpali Swans v prvních dvou utkáních; proti West Hamu, WBA a Crystal Palace už defenziva Velšanů ani jednou neinkasovala. Snědý zadák působí v centru obrany jako magnet, jenž veškeré nebezpečí vzápětí hasí. Williams byl i v ideální sestavě 19. kola.

Christian Fuchs: Úvod do angažmá mu příliš nevyšel, teď ale patří Christian Fuchs k největší oporám Leicesteru v cestě za šokujícím umístěním. V sestavě měsíce je ostatně podruhé v řadě. Devízy levého obránce spočívají především v defenzivní činnosti, kde Foxes tlačí bota. Cennost Fuchse je také ve vyrovnanosti výkonů, rakouský zadák podává nadprůměrné výkony neustále a jen občas vylétne. Směrem vzhůru. Tak jako v utkání proti Manchesteru City nebo Chelsea - právě v 16. kole byl také nominován do nejlepší sestavy.

Riyad Mahrez: Alžířan ovládl Premier League. Před sezónou něco nemyslitelného, avšak v letošním ročníku je všechno naruby. Riyad Mahrez září nepřetržitě od začátku srpna, vždyť v sestavě měsíce je už potřetí. V úvodu prosince však naprosto explodoval. Proti Swansea a Chelsea dal čtyři z pěti gólu Leicesteru, ten poslední navíc vytvořil asistencí - ne nadarmo byl dvakrát vyhlášen Hráčem kola (15. a 16.). Řídil i výhru v Evertonu, když proměnil dvě penalty. Právě jeho povánoční úpadek však do velké míry způsobil, že Foxes už třikrát za sebou neskórovali (dvakrát v prosinci). Přesto je pro statistický server WhoScored.com nejlepším hráčem prosince s průměrnou známkou 8.18.

Mesut Özil: Suverénně nejtvořivější fotbalista letošní sezóny, Mesut Özil si připsal už 16 asistencí, přičemž pět z nich v prosinci. Nejlepší výkon odvedl až na konci měsíce, kdy gólem, asistencí a dalšími osmi klíčovými pasy zničil Bournemouth a vysloužil si titul Hráč 19. kola. Do ideální sestavy se dostal i v 17. kole po utkání s Manchesterem City, kdy nahrál na dvě branky. Po jedné gólové nahrávce si pak připsal i v zápasech s Aston Villou a Sunderlandem. Za celý prosinec poslal své spoluhráče do 22 šancí a zopakoval účast ze sestavy měsíce října.

Dele Alli: Největším otazníkem sestavy Tottenhamu byl před sezónou střed zálohy. Po několika týdnech do něj však ve velkém stylu vlétl devatenáctiletý Dele Alli, jednoznačně největší překvapení dosavadního ročníku. Anglický středopolař má sebevědomí na rozdávání, dává góly, nahrává a svoji kompletností co do ofenzivy připomíná Franka Lamparda. Nejlepší zápas prosince si užil s Norwichem, kdy nahrál na jeden gól a měl prsty ve všem nebezpečném. Také se dostal do ideální sestavy 18. kola. Střelecky se prosadil proti WBA a Southamptonu.

Marko Arnautović: Rakouský záložník se v prosinci do ideální sestavy týdne dostal dvakrát - v 15. a 19. kole. Jeho výkony proti Manchesteru City a Evertonu byly excelentní, dal v nich tři góly, další nachystal kolegovi Shaqirimu a navíc vybojoval vítěznou penaltu. Marko Arnautović byl výtečný i v utkání s Manchesterem United, kdy kromě gólu nezapomněl ani na zadní vrátka a jen potvrdil, že jeho hra nemá žádnou výraznou slabinu.

Romelu Lukaku: V listopadu byl nejlepší ze všech, v prosinci se Romelu Lukaku bude muset spokojit s "pouhou" nominací do sestavy měsíce. Pět zápasů a stejný počet gólů - belgický forvard je nezastavitelný a je škoda, že je jeho potenciál utápěn v nevyrovnaném týmu Evertonu, jenž dlouhodobě nepotvrzuje svoji papírovou kvalitu. Ne tak Lukaku, jenž dal gól Crystal Palace, Norwichi, Leicesteru i Stoke City. Potters pokořil dokonce dvakrát a vysloužil si nominaci do sestavy 19. kola. Všech pět branek však stačilo Toffees pouze na dva body.

Hráč měsíce Odion Ighalo: Özil hrál v prosinci skvěle, Mahrez báječně, ale Ighalo fantasticky. Navázal tak na říjen a listopad, kdy byl v sestavě měsíce rovněž. Nigerijský útočník skóroval ve všech pěti zápasech uplynulého měsíce; gólem porazil Norwich, Sunderland, Liverpool dokonce dvěma - a kromě nominace do sestavy 15., 16. a 17. kola si v tom posledním vysloužil i označení nejlepšího hráče týdne. Ighalův brankový příspěvek nicméně nestačil na Chelsea a Tottenham, z tohoto londýnského dvojzápasu si Hornets odnesli dohromady jen bod.


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (294)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkné jinak ten nový manažer Red Devils.. to bude ještě kopec srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Bournemouth 10/15, Utd 2/15 a výkonama zaslouženě.asi je něco špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to vlastne so Speronim? Ten tam nadobro skončil?

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem četl tak Speroni měl furt nějaké zdravotní potíže, takže chytal/á Hennessey, kterej chytnul formu.. takže je možné, ho tím sesadil z postu jedničky

Reagovat
salami

Speroni už je hlavně i docela starej, McCarthy navíc ukázal, že na to taky má, podle mě pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Chvála pre ustyho, nechápem ako to všetko stíhaš PS: máš za to aj nejaké príplatky?

Reagovat
Usty

Jenom stravenky

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Ale jenom 60korunové, aby tě nerozmazlovali, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

príjemná nostalgia, keď som kedysi dávno dostal 60-korunový od mamy a vyšiel mi za to presne kebab...

Reagovat
j_mrazik

Kolikaeurové stravenky máte teď?

Reagovat
smazaný uživatel

No v Bratislave podla mna 60 eurove a vyjde za to stale ten jeden kebab.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
tomasinho

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hyrax

Reagovat
patas92

Reagovat
Svatej

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Mada

Reagovat
Mariano13

a aký je problém veď "meníme menu, nie cenu" bolo heslo pri vstupe do eurozóny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
Mastný Chobot

od 1.8€ snáď až po 4€

Reagovat
Ingimir

sú aj päť eurové

Reagovat
alcantara

Na to neexistuje nejaký limit, nie?

Reagovat
Mastný Chobot

tak ja som napísal len v takom rozsahu, čo som videl na vlastné oči, menej ani viac, ako som napísal, som nevidel a neviem, či to niekto/niečo nejako upravuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Upravuje to Zákonník práce. Hodnota gastráča musí tvoriť minimálne 75% z hodnoty stravného pri pracovnej ceste v trvaní od 5-12 hodín, čo je momentálne 4,20€ tuším (nie som si istý, lebo minulý rok som žiadnu zmenu nezaznamenal)

Reagovat
kiwwi

vsak tie mensie su pre tych co maju skratene uvazky

Reagovat
smazaný uživatel

Majú vôbec zamestnanci na skrátený úväzok nárok na stravný lístok?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale až po odpracovaní viac ako štyroch hodín za deň, nie? A to mu potom patrí nárok na klasický stravný lístok v hodnote, ktorý dostane aj zamestnanec na plný úväzok.

Neviem o tom, že by mal nárok na stravný lístok v hodnote ja neviem dajme tomu 2€ za to, že odpracoval max 4 hod. denne.

Reagovat
alcantara

Zavisi tiez od zamestnavatela, co vsetko je ochotny preplatit

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
j_mrazik

Tam to závisí jenom na zaměstnavateli + státu, kolik z toho uzná daňově.

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

kamo,ja som v Bratidslave videl uz viackrat platit ludi s 1 eurovymi gastracmi,myslim si,ze zacina to od 1 eura vyssie...max som videl 4 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja 3,60 €

Reagovat
Bennhy

od 3,2 do 4,2 cca

Reagovat
Mastný Chobot

určite sú aj menšie ako 3.2€, o dosť menšie

Reagovat
alcantara

Aj eurovy uz som videl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Východe?

Reagovat
alcantara

Dobrý nick

V Pezinku

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
alcantara

Ok, mal ho kamoš od zamestnávateľa z BA, ale v PK ho použil

Reagovat
Mastný Chobot

určite u Mustafu na kebabe

Reagovat
alcantara

Je to mozne.

Reagovat
j_mrazik

Za €1 se nají tak maximálně v PI, ne?

Reagovat
alcantara

Tak oni mali stravovanie poriesene inak ako obvykle. Myslim, ze to bol bonus k nejakemu hotovostnemu prispevku, ci nieco take...

Reagovat
vladis271

a v Košiciach. To sú jediné dve miesta na Slovensku kde sa naješ za Euro.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol určite gastráč za pitný režim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, já nedávno dostával třicetikorunový (50 + 30)

Reagovat
smazaný uživatel

Od mamy?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaměstnavatele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

já dostávám stále, no na oběd už to nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zas s týmto nemám problém. Chodím do vývarovne, kde stojí obed 3€. A jedlo je tiež výborné

Reagovat
Mastný Chobot

nič nemá na Venzu v Mlynskej. 1,5 eura a naješ sa jak pán s polievkou, hlavným jedlom aj šalátom.

Reagovat
smazaný uživatel

1,5€? A v BA?.... odpadol som

Reagovat
smazaný uživatel

pre studentov iba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

naozaj

Reagovat
smazaný uživatel

Veď v poriadku. Ale to si nejako zamlčal potom som už teda neodpadol

Reagovat
Mastný Chobot

to som rád, nechcel by som ťa mať na svedomí

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak až otevřou pobočku v Brně Krpoli, tak to třeba vyzkouším

Reagovat
Mastný Chobot

chodíš v Brne na VŠ?

Reagovat
smazaný uživatel

teď zrovna ne, nějak mě to po Bc. přestalo bavit, tak jsem toho nechal

Reagovat
Mastný Chobot

chodil si na Masarykovu na info?

Reagovat
smazaný uživatel

VUT > Masaryčka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče informatiky, tak bez diskuze. V hokeji už je to horší no

Reagovat
smazaný uživatel

V "čemkoliv jiným"...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas těžko srovnávat... VUT je technická škola a v podstatě jediné, co se protíná s MU je informatika a ekonomika. Informatika je lepší na VUT, ale ekonomka je zas úplný vtip na VUT

Reagovat
smazaný uživatel

VUT, MU jsem zkoušel po Bc.

Reagovat
smazaný uživatel

To tě FIT tak zruinoval na Bc?

Reagovat
smazaný uživatel

to zase ne, chtěl jsem zkusit i něco jinýho

Reagovat
kvasha16

zacal si sa zivit tvorbou vyhladavacich systemov pre rozne internetove portaly?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo přestalo bavit říkáš :)

Reagovat
smazaný uživatel

Sousedi

Reagovat
smazaný uživatel

to je neskutocna menzicka, v prahe su uplne stoky oproti tej aj co sa tyka priestorov, vyberu ci kvality jedla

Reagovat
smazaný uživatel

Pecka :-). Skvělý report stejně jako vždy.

Reagovat
D.Drogba

Chyba v článku: Arnautovič hrál fantasticky proti Man City a proti STOKE, což asi nebude pravda

Reagovat
Wat

Reagovat
Wat

Usty, u Arnautoviče máš asi chybu, když tam píšeš, že podal excelentní výkony proti ManCity a STOKE.

Ale jinak samozřejmě perfektní práce. Ta útočná dvojka jsou fakt neskutečný děla.

Reagovat
Usty

Reagovat
j_mrazik

Ten Özil je prostě ďábel. Jenom se bojím, abychom na něj moc nespoléhali. Poslední dobou to kolem vápna vypadá tak, že se automaticky hledá on, aby něco vymyslel. To se soupeřům relativně dobře brání. Teď s návratem Ramseyho se ta celková souhra trochu zlepšila, protože i on se snaží dopředu, ale zase netrefuje zařízení nebo selhává v té konečné fázi.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no.. bejt Wilshere a Rosický zdraví, tak máme s tímhle triem takovej tah na branku, že titul je náš na 100%

Reagovat
Wat

Mně Ramsey přijde strašně nevybouřenej, pořád by jen zakončoval, jak kdyby se mu v okolí brány zatemnělo. Chtělo by to hrát víc s hlavou nahoře a s rozvahou, tak jako před zraněním.

Reagovat
J0EL

Vytaca ma poslednu dobu s tymto kvalitne.

Reagovat
Counter

Hraje obstojně, zakončení mu vyčítat nejde, konečně taky někdo, kdo se o to aspoň pokouší.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Wat

Ale musí se o to pokoušet za každou cenu, když se jeho spoluhráči nacházejí ve výhodnějších pozicích?

Reagovat
Counter

Nepamatuju, kdy se tohle stalo naposledy. Jestli myslíš jeho miss proti Newcastlu, tak v té dané pozici mu rozhodnutí střílet prostě vyčítat nešlo, bylo to 100% tutovka. Jde mu vyčítat jen to, že zakončení zbabral.

Reagovat
Mastný Chobot

presne tak, ak nás to nestojí body, tak to Aaronovi nechcem vyčítať, lebo ak získa sebavedomie a bude tie šance premieňať, tak je schopný byť najgólovejším hráčom tímu, ako sme už videli 2 roky dozadu. Nie je to sebecký hráč, ale ak cíti šancu na gól, tak do toho ide a to skôr oceňujem než by som mu to mal za zlé.

Reagovat
Wat

To nemyslím, však po takový akci měl utíkat k rohovýmu praporku a slavit. Ale měl tam moment, kdy to dostal pod sebe, proti němu dva hráči a stejně se snažil to procpat přes přední tyčku, to se mi moc nelíbilo, no.

Reagovat
PP

a co City? Tam měl dvakrát nahrát a místo toho soloval jak pitomec. A nakonec jsme se po ultraparádě Toureho strachovali o výsledek.

Reagovat
Counter

Hm, to si teď nějak nevybavuju.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kucka

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišty

aaron už má věk i zkušenosti na to, aby se přestal ve vápně chovat jak splašená kobyla, ta často pro mě zoufalá řešení šancí neuvěřitelně srážejí celkový obraz jeho hry...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
Azza

Hennessey

Reagovat
smazaný uživatel

A Enemies.

Tupacove rymy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja radsi Hennessy

Reagovat
vladis271
Reagovat
Harakan

Perfektní souhrn z PL Usty. Díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Yago Pikachu posilou Vasco da Gama

Reagovat
r.mrazik

koukam,ze se nejak mnozi zpravy ohledne toho andersona z lazia...prej jeho agent jednal uz s MU...

jinak klasika..Bale,Aube,Ramos (!!! ), Vardy...

Reagovat
Busby babes

Wesley nic? Co Gaitan???

Reagovat
kiwwi

a Garay!!!

Reagovat
r.mrazik

nic...vubec nic...

tuhle roli zastoupil prave Ramos...a Bale

Reagovat
kiwwi

AC Milan lead the race to sign Fellaini but are aware of Roma, Inter and Juventus' interest - player wants to leave for Euros game time [Gazzetta dello Sport]

ty vole, oni sa onho este biju

Reagovat
r.mrazik

sakra sakra...at uz je pryc

Reagovat
Busby babes

to musi klapnout.

Reagovat
niflheim

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Wat

A nakonec zůstane.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mimi_united

Dele Alli po sezóne k nám?

Reagovat
kiwwi

a naco by nam bol mimi?

Reagovat
mimi_united

Taký hráč ako on sa vždy oplatí

Reagovat
vladis271

mima, nie.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by chodil do horšího?

Reagovat
kiwwi

este ste ho ani nepredali a ty uz uvazujes o spatnom odkupeni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zabudni...dalsie miliony libier si splachnite inde, u vas by bolo Alliho skoda.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nema na to zatial a ani ho nepotrebujeme

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to a byl by momentálně u vás nejlepší střelec. OK.

Reagovat
Mastný Chobot

jedine, že by nebol

Reagovat
Busby babes

nema.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje myslienkove pohyby su velka zahada

Reagovat
Ritchie

ajťák

Reagovat
smazaný uživatel

myslím v lize, ostatní soutěže jsou neporovnatelné

Reagovat
smazaný uživatel

Nigerijský útočník skóroval ve všech pěti zápasech uplynulého měsíce; gólem porazil Norwich, Watford, Liverpool dokonce dvěma.

Ighalo zandal nějaký výherní vlastňák nebo jsem jen negramotný a neumím to přečíst správně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš pochopit. Proti Tottenhamu a Chelsea fíka dal, ale že by je tím porazil se říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale pořád dal Ighalo góla Watfordu, že jo

Reagovat
kiwwi

Newcastle ponukol 19m libier za Lacazetta? Po tom hype by som cakal ze po nom pojdu vacsie kluby

Reagovat
Pospovič

však tu v létě padaly částky 50m Euro

Reagovat
smazaný uživatel

Však taky teď hraje totální houby, měl se střelit hned v létě

Reagovat
kiwwi

tak fanusikom Chelsea nevadi, ze Hazard hra tusku este dlhsie a predavaju ho za 100m

Reagovat
r.mrazik

na hazarda nejak slinta Zizou ne?

Reagovat
Busby babes

prej ho vymeni za Bejla.

Reagovat
j_mrazik

To by mohlo být zajímavý pro všechny strany.

Reagovat
kvasha16

okrem nas

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne,Bale by si zase PL vodil.

Reagovat
Manik...

Bale by v Anglii byl platnej

Reagovat
Miguel19

Když přidá těch 100 mega.

Reagovat
Svatej

Tyvole a to ho máme jako střelit za 10?

Reagovat
tomasinho

Čím si to vysvětluješ?

Reagovat
k0udy

Philippe Coutinho a Dejan Lovren nejsou jedinými hráči Liverpoolu, kteří si ze včerejšího souboje se Stoke City odnesli svalová zranění. Problémy se stehenním svalem má rovněž obránce Kolo Touré a manažer Jürgen Klopp už připustil, že by se v lednu mohl poohlédnout po posile do středu obrany, vedle Lovrena a Tourého jsou totiž na marodce i další stopeři Martin Škrtel a Mamadou Sakho.

Momentálně nemáme ani jednoho zdravého stopera, tak to chci vidět co Jurgen vymyslí

Reagovat
johnik

Stoperská dvojice Lucas - Can to jistí

Reagovat
fff

Recently heard from various sources that Lyon would listen to offers for Lacazette, but asking price well above £30 million, Tor-Kristian Karlsen

Reagovat
J0EL

Ma ho niekto nasledovaneho aj tuto sezonu? Nejak sa zasekol, nie?

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

--Test Ingnore Listu--

-Fuchs je Rakušan

-"v cestě na šokujícím umístěním"

-"nabytý vánoční program"

Reagovat
fantomas

--Test charakteru--

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazíš experiment, s tvojí reakcí si to určitě rozklikne

Reagovat
smazaný uživatel

to je nahoda, ze to tak resi jenom fanousci tottenhamu?

Reagovat
smazaný uživatel

mozno su len jedini kto to cita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spis ne.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zkoušíš?

xoxooo06.01.2016 11:32

Wat06.01.2016 10:06

D.Drogba06.01.2016 10:00

Reagovat
smazaný uživatel

no, zatimco oni na chybu slusne upozorni, ty a ten druhej delate sceny, jako kdybyste meli problem spis sami se sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust, pls, říkej mu owny.

Reagovat
smazaný uživatel

vubec se nedivim, ze vas dva konkretne tu nikdo nema rad.

Reagovat
Svatej

owny apson umí bejt vtipnej, občas, ale zbytek je k nevydržení

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ty seš nudnej 24/7, tak třeba to jednou taky někdo ocení.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Svatej

Jasně, jasně..

Reagovat
fantomas

Tak to oni očividně mají, stará známá věc.

Reagovat
Counter

Jde hlavně o to, že tady na to přímo existuje formulář - sám to dobře ví a stejně si neodpustí napsat to do diskuze a ještě takovýmhle způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

V prosinci se hralo celkem dost velmi zabavnejch zapasu, kdy se na to dalo i divat, bavilo to a padaly goly....Konecne se ty mismase trochu sehraly a hrace ty spoluprace v zapesech bavi, a to i v tech mensich, predtim min zajimavych tymech...Stoke, Leicester uz sice ke konci dojizdel, ale i taky furt slusny....i ten Watford...A jinak standard Arsenal, City zajimavy a pekny vykony..

Uz to neni takova bramboracka jak ty prvni mesice a sem rad, ze to sledovali i fanousci ostatnich lig a videli jak se to zvedlo a nektery zapasy byly fakt bombasticky...Za me Everton...to je fakt uzasny sledovat ten tym, bavi me vic jak AFC a to jedem na titul..A cely je to zajimavy ta liga letos i co se tyce bodovych rozestupu ...I tim je to dobre rozehrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Everton opakovaně ale opakovaně nedotahává zápasy na 3b a je úplně jinde, než kde mohl bejt

Reagovat
smazaný uživatel

Grujic apparently has failed his medical. Hearing it's a hamstring injury.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Mimalu

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Busby babes

nechapu jak nekdo nemuze projit prohlidkou. Owen ma za sebnou nejmin 4, Hargreaves taky...

Reagovat
kiwwi

a nie je to len vtip?

Reagovat
Busby babes

to nevim, je to liverpool, tak je mi to fuk.

Reagovat
vladis271

podľa mňa je. Teda dúfam.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je.

Reagovat
Busby babes

tak uz podepsal.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Jazdec

Reagovat
Wat

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Usty to psal ožralej nebo co, že tam má tolik chyb?

Reagovat
r.mrazik

prave naopak...zrovna vysadil

Reagovat
smazaný uživatel

Vicodin?

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobrá robota

Reagovat
PhilipS

Chybí mi tam Monreal, kterej hraje celou sezónu naprosto skvěle...

Reagovat
Counter

Elneny prý potvrzený dneska nebo zítra

Reagovat
PhilipS

zahraje na DM?

Reagovat
Mastný Chobot

bude musieť

Reagovat
Counter

Všechno, co jsem o něm zatím postřehl (moc ne) nasvědčuje tomu, že je to spíš druhý Ramsey než druhý Coquelin. Takže kdoví Ale Wenger ho určitě (snad) přivádí s tím, že dokáže nahradit právě Flaminiho jako parťák k Aaronovi a v hráčích se plete jen málokdy, takže já tomu věřím.

Reagovat
SunFells

Jj. V Basileji víc létá dopředu, ale dle jejich fanoušků je to tím, že tam maj babráky, tak musí Songovatět. A nevypadá být jako Wengerův typ na toho ofenzivnějšího ve středové dvojici, podobně jak Arteta.

Reagovat
fantomas

Určitě se tam s nim počítá, za Egypt zase sedává poměrně hluboko ve 4-4-2, takže ne že by byl zvyklej jenom doplňovat útoky jako v Basileji. Oproti Coquelinovi podle všeho přinese lepší přihrávku, jinak by to měl bejt podobně energickej štít, takže žádná extra změna.

Reagovat
Counter

Na Coquelinovu obranu - letos už mu šla i ta rozehrávka, až jsem někdy koukal.

Reagovat
fantomas

Na jeho poměry jo, ale ideálního standardu Arsenalu to stále nedosahuje.

Reagovat
Wat

Paráda.

Reagovat
Mimalu

já zas Enzo Ferrariho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

je to Enzo Ferrari

Enzo Ferrari zemřel 1988.

Mesut se narodil 1988.

Náhoda?

Reagovat
PhilipS

Nemyslím si

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je tak vtipné? měl sem tu samou reakci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prevtelil sa :D len ta jeho kara( Arsenal,Real) mi nejako nepasuje....

Reagovat
mistr129

dřív řídil a konstruoval auta, teď hru arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skandal,predsa Enzo Ferrari,nesedelo mi to stale nejako :

Reagovat
kiwwi

BREAKING: Jan Kirchhoff has arrived in the North East this lunchtime for a medical with Sunderland.

Reagovat
Error

Údajně za £1m, v létě mu končí smlouva. Ale kdoví jak na tom je, když prakticky vůbec nehraje. Navíc IP hráč.

Reagovat
Pospovič

Sunderlandu by pomoci mohl, navíc za takovou malou částku

Reagovat
fff

1. Zrejme pride Ilori spat z hostovania v AV, v principe oni ho tam nechcu, nic tam neodohral a tak. Nam sa hodi.

2. Neviem odkial to ma EF ale o zraneni Kola môj Twitter nic nevie zatial.

3. Celkom si teraz ludia prdel, ci Allen strielal alebo to bola genialna asistencia

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
nani92

fffeho twitter

Reagovat
fff

Kolo hamstring nema, takze sa mozte smiat aj ďalej

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

1, nie je aj on zraneny? to ze je IP vieme, myslim teraz

2, napríklad klopp povedal ze nemame ani jedneho zdravého stopera....

Reagovat
smazaný uživatel

inak s tymi stopermi to vyzera aj do buducnosti zle. Sakho a Lovren su IP, Skrtel starne a ako jednotku by som ho nerad videl. Kludne by som chcel vidiet novu stopersku dvojicu a dvaja z trojice Skrtel, Sakho, Lovren von + Toure odide po konci zmluvy.. Sice to nie je najpalcivejsi problem, ale rad by som mal zdravu a zohratu stopersku dvojicu .

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Klopp pojde po Matipovi. A potom podla formy jeden z trojice Sakho,Skrtel,Lovren (asi Lovren) von. A ako 4. moze byt Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

to hadam nie

Reagovat
vladis271

Liverpool Football Club are delighted to announce the signing of Serbian midfielder Marko Grujic.

Reagovat
fenixLFC

takze grujic ofiko, ale vracia sa do belehradu

Reagovat
vladis271

vlastne hej. .

Reagovat
Whitemedia

džízis

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím jej

Reagovat
GeneralGoat

http://i.imgur.com/cK0ErIS.gif Tohle už tu vlastně bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo ale baví dodnes :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

S přehledem Özil

Reagovat
Feind

kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kvasha16

nejaky syran

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
FUnk

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tak som si pozrel druhu sériu Fargo, a ok kvalita obrovská, bavil som sa tak ako pri prvej sérii, akurát mi prišlo že finále bolo v 9. časti a tá posledná bola akosi zbytočná.

Reagovat
Kaze

V prvni serii byl vetsi humor, ale dvojka mela mozna zajimavejsi postavy a konflikt.

Reagovat
smazaný uživatel

Mala to rozložené na viac postáv by som povedal :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež je to podľa skutočnej udalosti?

Alebo je to nejaké voľné pokračovanie prvej série?

Alebo je to úplne nový príbeh?

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Je podľa skutočnosti, a je to prepojené s prvou sériou aj keď len trochu. V prvej sérii bol niekde spomenutý masaker v Sioux Falls, no a o tom to je

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte aj jednou postavou.

Reagovat
smazaný uživatel

dvěma ne? ten hlavní policajt a jeho malá dcera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
j_mrazik

Nemusíš vidět první sérii, aby sis mohl pustit tu druhou. Jinak ta první série mě bavila možná víc. Na té druhé mi vadil ten konečný dojezd, zbytek byl výbornej taky. Možná to mi ten celkový dojem trochu zkazilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvú sériu som videl. Preto som chcel vedieť, ako je to s tou druhou, keďže prvá skončila tak, že sa ten prípad vyriešil. S jednotkou som bol veľmi spokojný, tak teda hor sa na dvoječku

Reagovat
vodka

skutečná událost podle ní není ani film, ani první série, to je takový vtípek coenů...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, hľadal som si to ale nikde to nebolo presne uvedené. Odkiaĺ to máš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
joshua

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele