Eredivisie - souhrn 21. kola

31.01.2016, 18:45
Názory a komentáře
Roda se rozešla s Ajaxem smírně, načež amsterodamský klub zůstává o bod za PSV Eindhoven, který vyhrál nad De Graafschapem. Groningen uspěl ve Zwolle, výtečnou lednovou formu potvrdil Alkmaar...

FC Twente - FC Utrecht 3:1

31.01.2016 16:45

Góly: 4. Bruno Uvini, 8. Zakaria El Azzouzi, 35. Felipe Gutiérrez - 85. Ruud Boymans

Fotbalisté Twente na začátku nového roku ukazují, že se nacházejí v lepší formě než v podzimní části a nyní podruhé za sebou v domácím prostředí porazili celek z horních pater Eredivisie. Proti Utrechtu sice měli méně než 40% držení míče, ovšem díky skvělému začátku a vysoké produktivitě nakonec zvítězili 3:1. V tabulce poskočili na patnácté místo s devatenácti body. Utrecht prohrál podruhé v řadě, s dvaatřiceti body je prozatím sedmý.

Domácí výběr vstoupil do utkání velmi aktivně a hned byl odměněn dvěma brankami v úvodní desetiminutovce. Nejprve se ve 4. minutě prosadil Bruno Uvini, který si po rohovém kopu Ziyecha z levé strany naběhl do předbrankového prostoru a ve skluzu dopravil míč do horní poloviny branky, gólman Ruiter byl naprosto bezmocný. Domácí výběr zvýšil svůj náskok o čtyři minuty později, když druhý gól tohoto střetnutí vsítil Zakaria El Azzouzi.

Ten po závaru na hranici pokutového území využil nádherné kolmice od Ziyecha na levou stranu a poté v zakončení zachoval chladnou hlavou, brankáře Ruitera přehodil parádním dloubákem a míč nakonec skončil u vzdálenější tyče. Marocký rodák Ziyech mohl dovršit svůj další povedený výkon vstřelenou brankou po čtvrthodině hry. Po vhodném výběru místa vypálil z dvanácti metrů a až Ruiter famózním zákrokem odvrátil míč na rohový kop.

Twente se dočkalo třetího gólu deset minut před přestávkou a soupeře definitivně poslalo na kolena. Po dlouhém nákopu Hölschera sklepl jeden z bránících hráčů míč ke zcela volnému Felipemu Gutiérrezovi a ten ho zblízka z pěti metrů napálil přímo pod břevno. Enschede v dalších minutách kontrolovalo průběh hry a soupeře do ničeho nepouštělo ani po změně stran. Hosté v podstatě snížili ze své jediné vážnější akce v 85. minutě.

Po kombinaci na jeden dotek uvolnil Barazite přesně načasovanou kolmicí za defenzívu soupeře rozběhnutého Ruuda Boymanse a ten se nemýlil, balón poslal po zemi k levé tyčce. Na více se favorizovaní hosté již nezmohli. Na Utrecht čeká v příštím kole mnohem náročnější zkouška, v domácím prostředí totiž přivítá vedoucí PSV. Twente bude bojovat o další body na půdě Heerenveenu.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - SC Heerenveen 0:1

31.01.2016 14:30

Góly: 48. Arbër Zeneli

Vyrovnaný souboj o Frísko nakonec lépe zvládl hostující Heerenveen, který získal tři body díky jedinému zásahu Arbera Zeneliho. Cambuur byl v tomhle duelu mírným outsiderem, přesto neodehrál vyloženě špatnou partii. Každopádně si přece připsal už svou čtvrtou porážku v řadě, zatímco hosté naopak svou třetí výhru za sebou.

Klubu z Leeuwardenu se začínají vzdalovat bezpečné příčky, svěřenci Henka de Jonga se i nadále dost trápí a na patnácté Twente v tuhle chvíli ztrácejí už šest bodů. Heerenveen naopak po mizerném vstupu do sezóny pod Foppem de Haanem vzkvétá. Na uplynulý týden, v němž porazil venku Feyenoordu a uspěl také v tomhle derby, si určitě nemůže stěžovat.

První poločas byl z obou stran dost vyrovnaný, vlna jakéhosi mírného tlaku se přesouvala z jedné strany na druhou. Asi největší možnost na skórování promarnili domácí a konkrétně Vloet, nový hráč Cambuuru na hostování z PSV. Nedokázal však potrestat zaváhání obránce Otigby a z vápna zakončoval hodně nepřesně.

Těsně po přestávce udeřil poprvé a naposledy Heerenveen. Zeneli dostal na hranici šestnáctky možná až příliš prostoru, seběhl s blíže do středu a vypálil svou levačkou. Míč po jeho střele krásně zaplul do šibenice. O pár chvil později to mohlo být o dvě branky, ale sraženou střelu Andriuškevičiusem vyrazil reflexivně gólman Nienhuis do bezpečí.

Domácí byli ve druhém poločase o něco důraznější, ovšem ani tahle skutečnost jim ve finále k úspěchu a nějakému bodovému zisku nepomohla. Dvacet minut před koncem se do dobré střelecké pozice dostal van de Streek, nicméně po sklepnutí míče od Narsingha pálil těsně mimo. Jinak de Haanův tým těsně vedení bez problémů udržel.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 0:2

31.01.2016 14:30

Góly: 41. Kevin Jansen, 59. Gianni Zuiverloon

Hráči Feyenoordu stále více prohlubují svou krizi a jejich situaci rozhodně není růžová. Po skvělé podzimní části nyní nedokázali bodovat již v pěti zápasech v řadě za sebou, po nedávné domácí porážce s Heerenveenem nestačili v dohrávce 21. kola na Den Haag, kterému na vlastním stánku De Kuip podlehli 0:2. V tabulce se sice zatím udrželi na třetí pozici, ovšem mají už jen bodový náskok na čtvrté Heracles.

Naopak Den Haag dokázal letos i podruhé porazit velkého favorita nizozemské nejvyšší soutěže a do tabulky si připsal nesmírně cenné tři body, v tuto chvíli je na dvanáctém místě se šestadvaceti body. Pro domácí výběr mohlo být zle už ve 3. minutě, kdy se nepovedeného odkopu dopustil kapitán Kuijt a byl blízko ke vstřelení vlastní branky. Nicméně brankář Vermeer ukázal dobrý reflex a dokázal míč zkrotit v rukavicích.

Po necelé půl hodině hry se podařilo Feyenoordu rozvlnit síť, nicméně po přihrávce El Ahmadiho a následném skvostném dloubáku Kuijta se zakončující Basaçikoglu ocitl v ofsajdu a branka tak nemohla být uznána. Den Haag se dostal do vedení z ničeho nic necelých pět minut před přestávkou. Po přetaženém pasu Gianniho Zuiverloona na zadní tyč vracel Havenaar míč hlavou před branku a do volného prostoru si naběhl Kevin Jansen, který taktéž hlavou zakončil přesně k pravé tyči.

Domácí byli blízko vyrovnání v předposlední minutě prvního poločasu, kdy hlavičkoval zcela osamocený van der Heijden, jenže prostor tří tyčí o několik decimetrů minul. Hosté rozhodli o svém vítězství po necelé hodině hry. Po kolmici Bakkera prolétl nabíhající Zuiverloon defenzívou soupeře jako nůž máslem a poté v zakončení zachoval chladnou hlavu, z dvanácti metrů poslal míč k pravé tyči nad padajícího gólmana Vermeera.

Feyenoord se ve zbývajícím průběhu snažil soupeře zatlačit na jeho polovině, jenže mu nefungovala rozehrávka a hostující branku ohrozil pouze jednou. V 74. minutě po dobrém přistrčení od Kuijta střílel před Hansenem osamocený Vilhena, ale ve stoprocentní možnosti selhal a branku Den Haagu trestuhodně přestřelil. Feyenoord v příštím kole zavítá na půdu silného Ajaxu, Den Haag přivítá konkurenční Rodu.

Více informací k zápasu

Roda JC - AFC Ajax 2:2

31.01.2016 12:30

Góly: 35. Rydell Poepon, 90+2. Fred Ngombo - 27. Arkadiusz Milik, 29. Anwar El Ghazi

Hráči Ajaxu zaváhali v nejvyšší soutěži podruhé za sebou a tentokráte i přesto, že už po půl hodině hry vedli 2:0. Nicméně s nováčkem soutěže z Rody se nakonec rozešli smírně po výsledku 2:2 a po delší době klesli v Eredivisii na druhé místo o bod za vedoucí PSV. Domácí celek vybojoval alespoň bod v samém závěru zápasu, když se trefil střídající Fred Ngohbo. Kerkrade bodovalo potřetí v řadě a zůstává na třináctém místě se třiadvaceti body.

Hosté hráli od samého začátku velmi aktivně a soupeři téměř nepůjčovali balón, navíc několika propagačními střelami prověřili brankáře van Leera. V podstatě první nebezpečnější situace nedělního zápasu skončila gólem. Ve 27. minutě rozehrál rohový kop z pravé strany Gudelj a na hranici brankového území se uvolnil Arkadiusz Milik, který hlavou rozvlnil síť kolem brankáře van Leera. Neuběhly ani tři minuty a hosté vedli o dva góly.

Po chybě domácí defenzívy ve středu hřiště převzal míč Anwar El Ghazi, kolem tří protihráčů si navedl míč na pravou stranu a poté z dvaceti metrů vypálil. Jeho přízemní pokus křížem zapadl ke vzdálenější tyčce, gólman van Leer se po míči natahoval marně. Nicméně houževnatý domácí výběr to nevzdal a ještě deset minut před přestávkou snížil, navíc o pár minut později mohl dokonce vyrovnat.

O úvodní branku Rody se postaral v 35. minutě Rydell Poepon. Na levé straně to skvěle udělal Peterson a poslal kroucený pas na hranici brankového území. Tam Poepon v souboji přetlačil Riedewalda a jemnou tečí zamířil nad brankáře Cillessena. O sedm minut později po odraženém míči pálil z hranice pokutového území opět Poepon a mířil přímo k levé tyčce, tam ale na poslední chvíli vykopl balón z brankové čáry obránce Sinkgraven.

Po změně stran už tolik nebezpečných akcí k vidění nebylo a hosté bránili hubený náskok, což se jim nakonec vymstilo. Nejprve v 84. minutě sice ještě přežili skvělou možnost Poepona, který po parádním centru z levého křídla netrefil míč ideálně a ve stoprocentní šanci ho poslal o kousek vedle, ovšem ve druhé nastavené minutě již vyrovnal Ngohbo. Po rohovém kopu Buijse z levé strany se dostal k hlavičce právě teprve dvacetiletý záložník a po dvaceti minutách hry strávených na hřišti pokořil Cillessena, ten vytahoval míč až za brankovou čarou.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AZ Alkmaar 0:3

30.01.2016 20:45

Góly: 1. Markus Henriksen, 15. Alireza Jahanbakhsh, 72. Levi García

Fotbalisté Alkmaaru pokračují ve skvělých výkonech v novém roce a už počtvrté za sebou dokázali zvítězit, v tabulce se vyhoupli na osmé místo s jednatřiceti body a začínají atakovat pohárové příčky. Nyní překvapili nováčka z Nijmegenu, který v minulých čtyřech zápasech získal deset bodů a po dlouhé době si připsal snadnou porážku, svému soupeři podlehl doma 0:3. NEC se i tak prozatím drží na páté pozici se čtyřiatřiceti body.

Hosté vstoupili do zápasu naprosto skvěle a hned z prvního útoku po necelé minutě se dostali do vedení. AZ přešlo do rychlého brejku po levém křídle a po skvěle načasované přihrávce před branku propálil nabíhající Markus Henriksen z hranice brankového území bezmocného gólmana Jonese. O pět minut později vystřelil z dobré pozice Dabney dos Santos, jeho ráně scházela větší přesnost a Jones tentokráte ukryl balón v rukavicích.

Z následného rychlého brejku mohl vyrovnat Rayhi, ale dostal se do příliš ostrého úhlu a pálil jen do boční sítě. Alkmaar podruhé udeřil přesně po odehrané čtvrthodině a výrazně odrazil nápor soupeře. Po nádherné kolmici za obranu převzal míč Henriksen a místo střely volil zpětnou přihrávku na penaltový puntík. Tato volba se mu nakonec vyplatila, nabíhající Alireza Jahanbakhsh totiž bez větších potíží rozvlnil síť.

Ihned na to se o další střelecký pokus postaral Dabney, jenže z hranice šestnáctky zamířil vysoko nad horní tyčku. Následně se do samostatného úniku dostával Janssen, Jones si ale připsal dobrý zákrok a jeho pokus zneškodnil. Až do konce prvního poločasu hosté kontrolovali průběh hry a k vážnému ohrožení ani jedné branky nedošlo. Ihned po změně stran se pokusil zahrozit Vlaar, gólman Jones neměl s tímto pokusem větší problémy.

Strážce Nijmegenu si v následujících minutách připsal snadné zákroky po střelách Janssena a Souzy, nicméně dvacet minut před koncem inkasoval potřetí a osud NEC v tomto duelu byl zpečetěn. Na levé straně to výborně udělal Haps, který se důrazně zbavil protihráče a poté adresoval nahrávku na hranici brankového území. Tam míč tečoval střídající Levi Garcia a bez větších problémů rozvlnil síť po pouhých třech minutách strávených na hřišti.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Groningen 1:3

30.01.2016 19:45

Góly: 56. Thomas Lam - 17. Alexander Sørloth, 62. Michael de Leeuw, 77. Danny Hoesen

Poprvé po sedmi zápasech se Groningen dočkal vítězství, přiblížil se bojům o evropské poháry a odsunul svého soupeře v tabulce právě za sebe. Proti Zwolle byl hlavně ve druhé půli přece jenom lepším týmem a zaslouženě si odvezl tři body. Po hodině hry byl ještě stav vyrovnaný, pak však hosté dokázali dvakrát udeřit.

Domácí přitom do utkání vstoupili aktivně a mohli se radovat z brzkého vedení, které by zajisté notně oslabilo psychiku jeho soupeře. Obránce Marcellis měl každopádně smůlu v koncovce a orazítkoval po rohovém kopu pouze tyčku. Na druhé straně se snažil prosadit Tibbling, nicméně jeho pokus zlikvidoval gólman van der Hart.

V 17. minutě poslal Groningen do vedení Sörloth, čerstvá posila z Norska, která vstřelila už druhý gól během zatím čtyř odehraných zápasů. Ten šel do souboje s van der Hartem dostatečně důrazně, vysoký míč poslal hlavou za jeho záda a zároveň svého soupeře zboural jako domeček z karet.

Protože hostující brankář Padt svoje spoluhráče několika dobrými zákroky podržel a naopak chvilku před obrátkou mířil těsně mimo hostující Linssen, na další branku jsme si museli počkat až do druhého poločasu. K vyrovnání došlo v 56. minutě, kdy Brama poslal přesný centr na hlavu Lama, a na jeho pokus již nedokázal Padt zareagovat.

Groningen však ztracené vedení získal na svou stranu zpátky o šest minut později, po rychlém protiútoku vedeném po pravé straně se pohodlně prosadil de Leeuw. Ve zbytku zápasu si pak hosté těsný náskok hlídali, soupeře přehrávali a třetím gólem pečetil výhru Hoesen, který u bližší tyčky zužitkoval přihrávku Idrissiho.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 4:2

30.01.2016 19:45

Góly: 17. Luuk de Jong, 31. Davy Pröpper, 44. Luciano Narsingh, 85. Gastón Pereiro - 68. Ted van de Pavert, 80. Bart Straalman

PSV Eindhoven s De Graafschapem se v úvodním vzájemném utkání na podzim postarali o nádherný duel hned s devíti vstřelenými brankami a i jejich druhé vystoupení rozhodně muselo více jak 32000 fanoušků hodně bavit. Domácí potvrdili úlohu jasných favoritů a nakonec zvítězili 4:2, v tabulce se po dlouhé době dostali do čela Eredivisie s padesáti body. Nováček soutěže je stále poslední s jedenácti body a na přímou záchranu ztrácí bodů sedm.

Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce se začaly dít věci od 13. minuty. Po výborném centru Luciana Narsingha z pravého křídla se u vzdálenější tyče dostal do zakončení Hendrix, ovšem jeho dobrou ránu zastavilo břevno. O dvě minuty později po ukázkové nahrávce Narsingha pálil zblízka nabíhající Arias a jeho tvrdou ránu odvrátil brankář Jurjus fantastickým zákrokem na rohový kop. I po jeho zahrání se zrodila velká možnost.

K hlavičkovému pokusu se totiž dostal Bruma a velmi těsně zamířil vedle pravé tyče. Nicméně z následné akce se Eindhoven dostal zaslouženě do vedení. Opět v tom měl prsty Narsingh, který po přímočaré akci uvolnil v pokutovém území Luuka de Jonga. Jeho první střelu sice Jurjus dokázal vyrazit, jenže proti následné dorážce neměl šanci. Přesně v polovině prvního poločasu mohli domácí svůj náskok zvýšit.

K zakončení z deseti metrů se opět dostal de Jong a jeho pokus ke vzdálenější tyči znovu brilantně odvrátil Jurjus, který si poradil i s následnou dorážkou Ariase. O pár minut později vypálil z hranice šestnáctky Narsingh a strážce De Graafschapu i tentokráte předvedl exkluzivní zákrok, nicméně ve 31. minutě inkasoval podruhé. Skvěle to udělal Davy Pröpper, který nezištně vystřelil z osmnácti metrů a parádně se trefil po zemi ke vzdálenější tyčce.

PSV mělo obrovskou možnost zvýšit svůj náskok o šest minut později. Robin Pröpper totiž fauloval ve vlastní šestnáctce de Jonga a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Jürgen Locadia, jeho přízemní střelu dalším neuvěřitelným zákrokem vyrazil Jurjus do strany. Za dvě minuty nepropálil de Jong z úhlu skvělého Jurjuse, nicméně PSV se dočkalo třetí trefy v předposlední minutě první půle.

Parádně to udělal Narsingh, který po technické finese zmátl dva protihráče a krásnou ranou zamířil přímo do pravého horního rohu - 3:0. Po změně stran domácí nadále tlačili, zhruba po hodině hry neproměnil dvě dobré možnosti střídající Gastón Pereiro. Hosté se vrátili do hry o body ve druhé polovině druhého dějství.

Nejprve v 68. minutě po načasované kolmici za obranu vypálil ze čtyř metrů ke vzdálenější tyči Ted van de Pavert a trefil se opravdu náramně, poté De Graafschap vsítil kontaktní branku deset minut před koncem K odraženému míči se dostal Bart Straalman a vypálil z více jak pětadvaceti metrů, jeho naprosto ukázková rána zapadla přímo do vzdálenějšího levého rohu. Nicméně poslední slovo přeci jen měli domácí v 85. minutě. Po další skvělé přihrávce Narsingha obešel Pereiro na pravé straně Jurjuse a bez problémů zakončil k bližší tyči.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SBV Excelsior 0:0

30.01.2016 18:30

Góly: -

Fotbalisté Arnhemu nedokázali potvrdit úlohu velkého favorita v domácím prostředí proti zachraňujícímu se Excelsioru a rozešli se s ním smírně po bezbrankovém výsledku. Vitesse tak nezvítězilo potřetí v řadě, v tabulce je se třiatřiceti body stále na šesté pozici. SBV naopak poprvé po pěti prohraných duelech v řadě bodovalo, nicméně jeho čekání na tříbodový zisk v Eredivisii se protáhlo na devět duelů. V tabulce je patnácté s osmnácti body.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a v celém průběhu měli herně navrch, jenže gólově se prosadit nedokázali. Už v 5. minutě vypálil z přímého volného kopu z dvaceti metrů van der Werff a jeho dobrá rána je těsně minula bližší horní roh. Do další možnosti se domácí dostali v polovině úvodního dějství. Po přetaženém pasu Kazaišviliho na zadní tyč se z voleje opřel do míče Brown a brankář Kurto vyrazil míč reflexivním zákrokem nad svou branku.

Krátce po odehrané půlhodině předvedl Arnhem krásnou kombinaci na jeden dotek a nakonec zhruba z deseti metrů zakončoval po zemi Ibarra, jeho střela minula levou tyč jen o několik decimetrů. Největší šance úvodního dějství byla k vidění v první nastavené minutě a opět se o ní postaralo Vitesse. Po nádherném uvolnění Ota a následné přihrávce zakončoval před poloprázdnou brankou nabíhající Solanke, jenže ve skluzu trestuhodně netrefil prostor tří tyčí.

Trápení domácího celku pokračovalo i po změně stran, v rozmezí tří minut spálil dvě obrovské možnosti Ibarra. Ten nejprve ve 49. minutě unikl středem hřiště až do šestnáctky soupeře a poté nebezpečně zakončil, jeho technická střela skončila zhruba o půl metru nad horní tyčkou. O dvě minuty později si stejný hráč nezištnou kličkou posunul míč blíže do středu a z hranice pokutového území pouze orazítkoval břevno.

Hosté mohli udeřit z ničeho nic po rychlém brejku v 63. minutě. Po chybě Yeiniho se totiž dostal k míči hostující van Weert a stanul tváří tvář proti brankáři Roomovi, avšak z hranice brankového území ho propálit nedokázal. Poslední větší příležitost tohoto duelu se zrodila zhruba pět minut před koncem. Po rohovém kopu z pravé strany tečoval míč Diks a málem si dal vlastní branku, nicméně gólman Room brilantním tygřím skokem zastavil míč přesně na brankové čáře a svému celku zachránil alespoň bod.

Více informací k zápasu

Willem II - Heracles Almelo 0:0

29.01.2016 20:00

Góly: -

V páteční předehrávce se diváci nakonec žádné branky nedočkali a Tilburg s Heracles se rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Oba dva celky tak podruhé za sebou vybojovaly v ligovém střetnutí bod, hosté navíc hráli dvakrát po sobě 0:0. Willem se v tabulce prozatím udržel na čtrnáctém místě s dvaceti body, hosté z Almela se osamostatnili na čtvrté pozici s pětatřiceti body, ovšem po víkendových duelech mohou o nějaké to místo klesnout.

Do utkání lépe vstoupili hosté. Už po dvaačtyřiceti sekundách prověřil pozornost gólmana Lamproua Bel Hassani, v 5. minutě nevyzrál na domácího brankáře ani český útočník Jaroslav Navrátil. Domácí se poté snažili tvořit hru, nicméně defenzíva Heracles jim nic nedovolila. Nejaktivnější muž na hřišti Bel Hassani se znovu předvedl ve 26. minutě, kdy Lamprou brilantně odvrátil jeho střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop.

Zhruba pět minut před přestávkou pálil Bel Hassani ke vzdálenější tyči a brankář Tilburgu si tentokráte připsal jistý zákrok. Domácí se poprvé ozvali až ke konci úvodního dějství. Nejprve mířil příliš vysoko unikající Andersen, následně se v dobré pozici ocitl Falkenburg a jeho pokusu scházela přesnost i razance. V úvodní desetiminutovce po změně stran se hrálo z obou stran opatrně, hosty mohl poslat do vedení Bel Hassani po necelé hodině hry.

Třiadvacetiletý marocký rodák se dostal s míčem až před hranici pokutového území a poté tvrdě vypálil, jeho dobrou střelu zastavilo až břevno. Brankář Heracles Castro byl poprvé v pohotovosti v 61. minutě, kdy si připsal dobrý zásah proti ráně Oja. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a útočná aktivita Almela slábla, ani jeden z brankářů až do závěrečného hvizdu nemuseli řešit jedinou vážnější situaci.

Poslední střelecký pokus byl k vidění v samém závěru utkání, když Haemhouts zamířil zhruba metr nad horní tyčku. Jaroslav Navrátil nastoupil poprvé v novém roce v základní sestavě a rozhodně nezklamal, i když ke vstřelené brance měl tentokráte hodně daleko. Tilburg v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Excelsioru a čeká ho důležitý souboj o záchranu, Heracles přivítá na domácí půdě silné Zwolle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven21155155:2450
2.AFC Ajax21154249:1349
3.Feyenoord Rotterdam21113740:2836
4.Heracles Almelo21105629:2635
5.NEC Nijmegen21104726:2234
6.SBV Vitesse2196638:1933
7.FC Utrecht2195734:3032
8.AZ Alkmaar2194834:3131
9.FC Groningen2187626:2831
10.PEC Zwolle2185835:3229
11.SC Heerenveen2185833:3929
12.ADO Den Haag2168730:3126
13.Roda JC2158818:3323
14.Willem II2148926:3020
15.FC Twente21541227:4819
16.SBV Excelsior21461121:3718
17.Cambuur Leeuwarden21271224:5113
18.BV De Graafschap21321623:4611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Stiksxx

Zatím paráda. Ten první gól? Přechod z obrany do útoku přesně podle čítanky. Bruma - Pröpper - Hendrix - Pröpper - Locadia - de Jong na dvakrát.

Ale co to má ten Graafschap za golmana? Ten chytá jaxvině!

Locadia nedal penaltu..Kop to naprd a navíc golmán vystihl směr. Hlavně jsem si říkal. Kopni to pořádně, protože brankář jim chytá parádně. A nebylo to nic platné.. Je mi ho llíto. Dneska hraje luxusně. Má dvě asistence a gol by si zasloužil. Už ho nedal dlouho.

Reagovat
Stiksxx

* Pröpper - Narsingh - de Jong na dvakrát.

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis a ja trpim jak svina, kdyz nam chyta Rochet, moc to nevypada, ze by vubec nekdy dokazal navazat na vykony Estebana resp. Romera a su mnohem radsi, kdyz je v kase Coutinho, kterej mu puvodne prisel jen kryt zada

Reagovat
Stiksxx

Ty voe.. dostat doma dva góly od posledního týmu to je na I Cocu podle mě byl nasranej, protože hned zmizel do šaten.

Tohle prostě nejde. To bránění musíme zlepšit. Takhle se titul nevyhrává.

Docela mě i Cocu zklamal ve střídání. Místo Locadii mohl sundat de Jonga, který stejně toho už moc nepředvedl ve druhé půli. Locadia by šel na hrot a možná by si dal góla. Hlavně je to potřeba vyzkoušet na LM proti Atleticu. Protože de Jong je vykartovanej. A kdy jindy si to vyzkoušet než za stavu jaký byl 3:0 proti takovýmu soupeři.

A Zoet by měl zůstávat na tréninku dýl a zkoušet si odkopy z voleje. Dvakrát jsem přestal kvůli tomu dejchat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vy porad hrajete tak, ze date vic golu nez souper, proto se u spielu s vama bavim vic nez u Ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak zwolle

Reagovat
smazaný uživatel

Cekal sem vic, ale to hlavne od NEC, kteri si za celej spiel nevytvorili prakticky nic, vubec jim nevychazel prechod do utoku, Santos byl uplne odrizlej, v prvni pulce to zkouseli pres kraje, kudy by cesta asi casem vedla, ale pak to chteli cpat stredem a to jim nevyslo, tam kraloval Rienstra, vyhraval souboje, rozdaval to kolem sebe stejne jako Henrik, kterej rozhodl zapas (1+1). Prekvapenim urcite Haps, kterej jinak miva spiely, kde je na ranu, ale dnes solidni vykon. Tank potrebuje dostat vic minut, nejlepe celej zapas, dosSantos sice dneska udelal akci na prvniho fika, ale dalsich 4-5 totalne zazdil

Nasral me rozhodci, kterej tomu nechal volnej prubeh a ctyri hraci nedohrali, aniz by vubec vytah nejakou kartu. Jinak vynikajici kulisa na Goffertu a palec pro domaci, ze zpivali az do konce dlouho rozhodnytuho spielu

Reagovat
Stiksxx

Tak ja bych taky s NEC cekal víc dramatický zápas,ale jdete pekne nahoru,tak to bude asi tím,ze jste je takhle prehrali.

U nás taky oaradni kulisa. Od začátku do konce. Kdyz Graafschap snížil na 3:2 tak začali jeste víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Stred maji slabej, taky sem nepochopil, proc nehraje v zakladu Ritzmaier, pustil ho tam sice uz v prvni pulce, ale za stavu 0:2, kdy byli zrali na dalsi 2-3 fiky, kdyby sme je promenili. Nehral nijak zazracne, ale byl ten jeden z mala lepsich, zbytek byl na rucnik

Reagovat
Stiksxx

Joo u Ritzmaiera byla skoda ze u nás nedostal poradnou příležitost,protože z těch moznosti co mel,nevypadal zle. Ale je teda jasne,ze momentálně by u nás na základ nemel a je lepší kdyz si ho vzal s sebou Farber.Ani teda v minule sezoně by se do zakladu nedostal. Ty by jsi ho bral do AZ?

Reagovat
smazaný uživatel

No takhle, premyslim nad nim, ale nevim, jestli on je AM nebo si ho blbe pamatuju. Pokud je, pak me lepsi nahrada z ligy za Markuse ani nenapada, on se porad jevi jako nevybrousenej diamant a u nas by dostal prostor se ukazat, jestli v nem skutecne neco je. Navic u vas pro neho asi ani po teto sezone nebude misto v zakladu, nez aby sel na treti hostovacku, tak by bylo pro vsecky strany nejlepsi ho prodat do AZ. Netusim, kolik byste si rekli, ale jemu musela cena spadnout a odhaduju max. 3 mega, coz je u nas strop. Trochu me odrazuje jeho neproduktivita, ale neni moc z ceho soudit, u vas vzdy jen naskakoval na konci spielu a ted v NEC, kdyz hraje, tak na CM s dosti defenzivnimi ukoly. Tak ci tak nevim, jestli by dokazal nahradit i Markusovi goly

Reagovat
Stiksxx

Hmmmmm..to já taky nedokážu posoudit,jestli by ho dokázal nahradit. Golove asi ne. Ale je jeste dost mladej a vy umíte vyborne vytáhnout hráče. U nás asi šanci nedostane a zajímalo by mě jak by zahral v takovém tymu jako u vás. Ja bych ho klidne prodal. 3mega je fakt strop. Na transferu ma cenu 1,5..Jinak to je AM. Ale u nás hrál myslim klasického CM.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave, on je papirove AM, ale kdy tam hral naposled? Zajimal by me duvod, proc se mu hleda misto vic v hloubi pole. Kazdopadne at prijde kdokoliv, jen at nespolihaj na to, ze to v pristi sezone potahne Haye, bo ten chlapec na to zatim nema

Reagovat
Stiksxx

No podle Transferu hrál 15 zápasů z 19 jako AM.

Ještě by připadal v úvahu? Bel Hassani z Heraclesu. A ještě o kom vím od nás. Tak by mohl být Rai Vloet. Ten má taky docela potenciál.

Ale víš kdo se mi nejvíc líbil? Thorsby! když hrál Heerenveen proti Feyenoordu. To byl šikovnej kluk. Podržel balon a měl tah na bránu když byl Heerenveen pod tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

no podle Tm...alespon co se Ered tyce tak tam maj spoustu blbosti, nevim jestli tohle je zrovna spolehlivej zdroj. Thorsby je hroznej plasan, ale agilni a vypusti dusi v kazdym souboji, takovych je taky zapotrebi Ja jen doufam, ze se ted Markus neprodal za 8 micu do Neapole proto, aby se prodal v lete jinam za 10 a ty 2 mega a neco k tomu se zainvestovaly do kvalitni nahrady

Reagovat
Stiksxx

Ale 8 by bylo taky příjemných. Nejhorší pak je, když se takový hráč špatně zraní a už o něj poklesne zájem. Jako podobně u nás s Pietersem. Už málem byl v Newcastle za 5. pak se zlomil zánártní kůstku a za rok šel do Stoke za 3 nebo kolik.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je riziko, ktery se vzdycky zvazuje, ale su rad, ze ted vyhrala sportovni stranka nad ekonomickou, najednou je EL hratelna i pres ligu a s prodejem se pocka az na leto

Reagovat
Stiksxx

Jo což je to dobře. Ale Thorsbyho bych chtěl sledovat. Je mu teprve 19.

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite, s vekem se vyklidni a pak bude skvelej

Reagovat
smazaný uživatel

btw vedeni se skutecne pripravuje na to, ze Janssena v lete neudrzi a pry se chystame podepsat Santose, to by mohla byt dustojna nahrada

Reagovat
Hector17

Ještěže jsem to neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

jak môžeme s Rodou remizovať? ako vážne titul patrí tento rok asi zas do PSV ... je na čase sa rozlúčiť s De Boerom

Reagovat
Stiksxx

To a samy jako my s Haagem, Excelsiorem, Tillburgem. Jako tyhle týmy jsou složitý. Každopádně nejde psát ze titul jde za nami. Jeste se bude hrát spousta zápasu. Rozdíl neni žádnej. A my hrajeme ještě ve třech soutezich. Každopádně si myslím ze vám odchod de Boera pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

strašne zlé nákupy robí, Schoneho nechce predať, že bude hrávať teď len sedí a cena mu ide dole, mohli sme mať pár M za neho, Viergever, van der Hoorn, Boer, Younes úplne zbytočný hráči, 12 M len tak vyletelo von oknom, Dijks úplne čajoý radšej nech Boillesen hráva, Tete na to ešte nemá, Van Rhin mohol kľude hrávať, Sanogo načo prišiel, keď ho drevený Milik nepustí hrať ... a ten systém čo hráme je katastrofa, jedine Klassen a Veltman niečo hrajú, Cillasen top, Fisher sa nie a nie chytiť ... Bazoer a Riedewald asi po sezóne odídu, náhrada je aká taká van de Beek

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokazu uplne posoudit, bo vas vidim jen parkrat za sezonu, ale nejvic zarazejici je, ze ten tym je ocividne v kreci, ale Frank na to nijak nereaguje, nepromicha sestavu a porad sverepe veri jen svym vyvolenym, coz vas bude stat imho letos titul.

Reagovat
Stiksxx

Cítím to také tak. Ta hostovačka Sanoga uplně mimo se zdá. Ta hra už také není tak dominantní jak bývala. Chybí vám tam také nějaká osobnost bych řekl. Feyenoord má Kuyta. My máme Guaradada a vy max Klaassena. Heitingu jste radši ani nezkusili. Ale to ještě musí Klaassen tvořit hru, přihrávat na góly nebo je ještě sám dávat. Dost hodně práce na jednoho hráče ve 23 letech. Schöneho je fakt obrovská škoda. Ten kdyby hrál, tak část břemene toho týmu vezme na sebe.

Těch obchodů jste letos moc neudělali, pořád je tam ta vidina hrát jen s odchovancema. Je to krásná představa, trochu jsem si přál, abychom šli také tou cestou, ale už jsem poznal, že to v dnešní konkurenci prostě nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax Ne ze by se to nedalo cekat, zrovna v Kerkrade

Reagovat
Stiksxx

Me to nepřekvapuje.

Reagovat
AjaxFans

Co k tomu dodat.Mozna, ze jen o titul se hraje jinak

Reagovat
smazaný uživatel

tak Feye se rozhodlo procamrat naskok hned, nenechavaji si to az na posledni kola

Reagovat
Stiksxx

Feyenoord? Tak tohle jsem opravdu nečekal..Ne ze bych byl rad,ale tohle je konec Giovaniho..davam vedeni jeste tak dvě kola casu.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyz se ted divam na sestavu, tak Gio par zmen udelal, ale stejne k nicemu, oni sou v tezkym utlumu

Reagovat
Stiksxx

No ale změny nic moc...Dal bych přednost na hrotu Ananasovi a vyhodil bych Eliu. Ten podle mě hraje hrozně v křeči.

Vejinovič na lávce. Přitom s Heerenveenem byl nejlepší. Nevim proč sedí Toornstra a proč se zbavili Immerse.

Reagovat
smazaný uživatel

To nene, Eliu si podle me Dirk zpracoval a ja nestacim cumet, jak se po navratu do ered zmenil, on je najednou tymovej, vraci se, podstupuje souboje, jeho role je ted uplne jina, ale misto v zakladu ma imho po pravu. Bez Kramera sou v hajzlu, ale souhlasim, kdyz uz vybirat mezi Bilalem a Ananasem, pak teda toho druhyho kvuli jeho obcasnym zableskum geniality. Misto Vejinovice bych dal na lavku Ahmadiho, ale chapu, ze i tu zalohu chtel Gio okyslicit, zvlast kdyz maj na lavce hrace jako je Gustafson a Tornstra. No a toho Immerse se zbavili asi prave z pretlaku hracu pouzitelnych do zalohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Den Haag

Reagovat
smazaný uživatel

Twente

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Mám dvojnásobnou radost. Mám radost, že rezerva válí. a ruku v ruce s tím, mám radost, že se poprvé trefíl Beto da Silva! A že by byla trojnásobná v podobě van Ginkela?

Reagovat
Stiksxx

23:32 Marco van Ginkel oficiálně v PSV. Velice zajímavá posila. Pravděpodobně by nepřišel, kdyby se Guardado nezranil. Rozsah jeho zranění se ukáže údajně zítra. Doufám, že se Marcovi u nás bude dařit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele