Bayern posouvá Bundesligu vpřed!

25.01.2016, 17:44
Názory a komentáře
Osmibodový náskok na Borussii Dortmund, šestnáct bodů na třetí Herthu BSC. Dominance Bayernu Mnichov v letošní sezóně, zdá se, nijak nevybočuje z rámce těch předchozích. Způsobuje náskok Bavorů nudnost a nevyrovnanost Bundesligy? Nad dramatičností nejvyšší německé soutěže a vlivu Bayernu Mnichov na obraz Bundesligy se zlehka zamýšlí komentátor Eurosportu Radoslav Vagaský.

Jsem přesvědčen, že Bayern nekraluje lize proto, že by byla Bundesliga slabá, Mnichovští si svoji suverénnost budovali dlouhá léta a co je důležité, neustále na ni pracují. Kdo chce být každoročně zařazen mezi největší favority na zisk ušatého poháru Ligy mistrů, ten musí dominovat a dosahovat úrovně gigantů ze Španělska - FC Barcelony a Realu Madrid. Nemůže být sporu, že v posledních letech se to pravidelně daří pouze Bayernu. Ostatně, mezi toto trio, coby vítěze Ligy mistrů z posledních pěti let, se vklínila pouze Chelsea, a jaké to bylo překvapení, když v roce 2012 ve finále zdolala právě Bayern. Kdyby se některý klub v Anglii nebo Itálii dostal na úroveň těchto tří týmů, zajisté by své lize rovněž vládl.

Vláda Bayernu v Německu z posledních sezón stojí na třech zdravých pilířích. Za prvé, poctivá a kvalitní práce managementu, která postavila klubu pevné a diverzifikované ekonomické základy. Za druhé, mentalita, sebevědomí a jistota, které organizace nabyla s úspěchy i mimo zelený trávník, a které se nejviditelněji projevují na hřišti, když z hráčů již během předzápasové rozcvičky sálá: "My jsme Bayern, my dnes zvítězíme." A nakonec, ať už na styl jeho práce lze mít jakýkoliv názor, Pep Guardiola. Katalánský trenér je ztělesněním neustálého posunu vpřed. Nikdy se neuspokojí se stavem a taktikou, a to ani v případe, že mu přinesly úspěch. Po svém nástupu do funkce trenéra Bayernu (ne)překvapil, když po historicky úspěšné sezóně 2012/13 změnil herní styl ke svému obrazu a Bavoři začali kontrolovat průběh hry s balónem u nohy. V dalším ročníku španělský stratég změnil základní taktické rozestavení a bundesligové manšafty měly opět kopec práce s vymýšlením schémat, které by Guardiolou implementované novinky odzbrojily. V obou sezónách se jim to povedlo až v době, kdy měl Bayern titul v kapse a do jisté míry i ztráta koncentrace přispěla ke zhoršení formy a výsledků Mnichovanů.

V současné sezóně Bayern opět ukazuje nové prvky. Je mnohem přímočařejší než v předchozích dvou letech. Umně střídají, i opakovaně, během jednoho zápasu různá rozestavení, která mají z ostatních ročníků vepsána pod kůži, a k plusu mu jsou i dvě nová neokoukaná křídla, Brazilec Douglas Costa a Francouz Kingsley Coman. Zdá se, že zavedené novinky opět slaví úspěch a Bavoři si jdou v klidu pro další Maisterschale. Jenže pohled na posledních pět výsledků s německými soupeři až tak přesvědčivý není (2:1 Hamburg, 1:0 Hannover, 1:0 Darmstadt, 2:0 Ingolstadt, 1:3 Mönchengladbach). Německé kluby jsou nuceny se na novoty mistra co nejrychleji adaptovat. Znamenají těsné výsledky z posledních zápasů proti celkům z nižších pater ligy, že se jim to povedlo podstatně dříve, než v předchozích sezónách? Následující týdny ukážou, zda na to, co Bundeslize chybí, tedy dramatický boj o titul, nakonec přece jen nedojde.

Tak jak mistrovské sezóny Borussie Dortmund z let 2011 a 2012 donutily Bayern k tvrdší práci, tak jsem přesvědčen, že jejich současná dominance nutí ostatní mužstva ke zlepšování se a současně k tomu poskytuje návod. Nechť je stále více se prosazujících bundesligových celků v Evropě toho důkazem.

Chci v Bundeslize silný Bayern. Jen silný Bayern nutí ostatní mužstva ke zlepšování. Jen se silným Bayernem je Bundesliga jako celek kvalitnější. Věřím, že nejbližší napínavý boj o titul nebude důsledkem poklesu Bayernu, ale výsledkem kvalitní práce v jiném německém klubu. Borussia Dortmund má k tomu opět nakročeno a velice dobrou práci postavenou na zdravých a dlouhodobých základech odvádějí v posledním období v mnoha dalších klubech. Ve víkendovém kole se odehrálo sedm zápasů, v nichž proti sobě soupeřily mužstva z horní a dolní poloviny tabulky. Jenom v jediném případě se z výhry těšil tým z horní části. Tato mužstva pomalu začínají trápit i Bayern. Užívejme si velikou vyrovnanost pořád se zlepšující Bundesligy.

Autor: Radoslav Vagaský / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (278)

Přidat komentář
Kincl

Za vším je tvrdá a dlouhá práce :) Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy se má Bayernu vrátit Benatia?

Reagovat
db18

Už trénuje a mělo by to být v dohledné době, na tm.de mají uvedené datum 4.2. nikde jinde konkrétní nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky..takze při absenci Boatenga teď asi bude hrát častěji, co?

Reagovat
PavlíčeQ

Hlavně začal trénovat i Bernat

Reagovat
db18

A Rafinha

Reagovat
king23

Je to tak, Bayern vládne v lize, protože je na úrovni Barcelony a Realu, kteří taky vládnou ve své lize. A troufnu si říct, že v nejbližších letech bude z "velké trojky" utvořena "velká čtyřka" s tím, že se přidá PSG. Anglie s Itálií se zatím nechytaj, ale v době kdy v lize mistrů zářili United, tak taky vyhrávali skoro každý rok domácí ligu, takže ta dominance se prostě projeví všude.

Reagovat
Mr.Mike

PSG nevěřím..spíš City pod Pepem

Reagovat
Afrokrecek

Počkej si na Bayern pod Carlem. Toho se celkem bojím

Reagovat
technecium

Carlo možná v Evropě. V domácí lize tak dominantní nebude, protože neumí rotovat.

Reagovat
PP

tam to bude zajímavé, jak skloubí v jednom týmu požadavky na PL vs na poháry..Ale zrovna on s rozpočtem City na to mít bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím s názorom. TOP svetová 3 je niekde inde ako zbytok a prejavuje sa to ako v Lige Majstrov tak hlavne v ich ligových súťažiach, aj preto všetká česť Atleticu či Dortmundu za prácu v posledných rokoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Real a Barcelona vládnou? No,poslední sezóny se do toho přimíchalo zase Atletico,což je jen dobře. Liga jen o jednom,dvou týmech je nuda...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Paní Merkelová zvažuje otevřít v Mnichově,Düssledorfu a Norimberku akademie určené speciálně pro uprchlické děti. Nechce se mi tomu věřit. Paní Merkelová je prostě na svém místě a on je ta,která dloihodobě stojí za rozvojem Bundesligy.

Reagovat
Thorrin

Bayernu nedokáže nikdo dlouhodobě konkurovat jak sportovně, tak hlavně finančně. Nemyslím si, že je někdo v nejbližší době sesadí a jestli jo, tak půjde o jednu životní sezónu, kterou už dané mužstvo pravděpodobně nezopakuje (viz. Wolfsburg, Stuttgart).

Reagovat
smazaný uživatel

1. Barcelona. Real, Bayern

2. Atletico Madrid, Juventus

3. Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle jsou strašně zbytečný sračky. Koukni se do tabulky - Real je pod Atletama a ti jsou na roveň s Barcou. Juventus není nejlepší ani u sebe doma. Arsenal včera úplně vybouchl. Naopak ti tam chybí ultrahegemon Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa nikdy nenaucis citat medzi riadkami.

Reagovat
Afrokrecek

On má pravdu, ty ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa toho, ako si vysvetluješ to čo napísal hore

Reagovat
smazaný uživatel

Ten článek má jednu ohromnou vadu. Silný Bayern ano, ale tenhle Bayern je o tolik před ostatníma prostě proto, že vykastroval svého jediného opravdového soupeře. Přes klausuli jim vyrval největší naději do budoucnosti a úplně zadarmo jim odvedl nejlepšího hráče. Jestli takové posouvání měl autor na mysli, tak potěš koště.

Reagovat
Afrokrecek

Naprostý souhlas, Bayern udělal z Bundesligy něco, na co nemá smysl ani koukat

Reagovat
smazaný uživatel

To isté sa dá povedať aj o Barcelone a jej hegemónii v ŠPA.

Reagovat
eder

To asi těžko. Barceloně zdatně sekunduje Real a v posledních sezónách i Atlético. Bayernu nikdo s výjimkou dvou sezón Kloppovy Borussie.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa dá povedať aj o Bundeslige. Bayernu zdatne sekunduje BVB a namiesto Altética si dosaď Wolfsburg či Bayer.

Reagovat
Afrokrecek

Reagovat
eder

Děláš si legraci? Se podívej na konečné tabulky posledních čtyř sezón: Ve Španělsku se na prvním místě vystřídali tři kluby a konečné bodové rozdíly jsou dva nebo tři body, výjimečně více. V Německu je to pouze Bayern s náskokem bambilion bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

Dělám si takú istú legraci ako si deláš aj ty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se koukni na posledních 7 sezon a ve španělsku máš úplně stejný výsledek a v německu to bylo mnohem zajímavější

Reagovat
smazaný uživatel

ale no ...

Reagovat
Afrokrecek

taky ses tak divil?

Reagovat
Lorcan

to snad autor toho příspěvku ani nemohl myslet vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas bayern získal 2 top hráče z BVB. Nepamatuji si posledni transfer z realu do barcy.......opačným směrem to byl kdysy dávno Figo a taky to dostával na stadionu pekně sežrat...Tak že nesrovnávej bayern a bundesligu s barcou a španělskou ligou ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Keď ťa zaujíma len titul tak to asi pre teba zmysel vážne nemá. Ale o tom úžasný nemecký futbal absolútne nie je, práve naopak.

Reagovat
eder

Přesně tak, ten článek jsou slaboduché kecy. Řetěz je právě tak silný, jako je silný jeho nejslabší článek. Nikdo není dlouhodobě zvědavý na ligu o jednom nebo o dvou top klubech, a pak dlouho nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je to u teba dlhodobo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, přestanu na to koukat a začnu sledovat třeba Norskou ligu. Tam se střídá často, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

A Bayern určite môže aj za uprchlíkov v Nemecku!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby po Mariovi,Lewanduli nešáhl Bayern,tak by šli stejně jinam. Bayern nechtěl posílit konkurenci v LM,navíc hráči prověření BL. Nutno dodat,že hodně kvalitní. Gotze se snad po příchodu Ancelottiho zase zvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to...obaja by odišli inam. Dortmund nie je európska špička, aby tam najlepší hráči Európy zostávali dlhodobo. Veľké kluby ako Bayern, Real, Barca sa tvorili desiatky rokov a vytvorili to čím sú dnes. Dlhodobo im konkurovať im znamená niekoľkoročnú tvrdú a koncepčnú prácu, alebo to je možné časovo skrátiť príchodom šejka.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je škoda. BvB je sympatický klub,pěkný stadión,super fans... zasloužili by si,aby bojovali s Bayernem o titul. Ale BvB v současné době prostě nemůže dávat takové pálky hráčům,jako velkokluby...a ještě dlouho to nebude v jejich silách....

Reagovat
smazaný uživatel

ale oni šli do bayernu, protože to byl ten opravdu top5 klub. oba hledali motivaci a chtěli udělat krok vpřed a to jim bayern umožnil. oba by stejně odešli a pro ligu je dobře že v ní zůstali

Reagovat
Rudnevs

Ja myslím ze Bayern je fajn tím ale nikto predsa nechce aby víťazili stále tý istý.

Reagovat
eder

"Vláda Bayernu v Německu z posledních sezón stojí na třech zdravých pilířích. Za prvé, poctivá a kvalitní práce managementu, která postavila klubu pevné a diverzifikované ekonomické základy."

A co na to Uli Hoeneß?

Reagovat
Melda

Asi tak.

Reagovat
Afrokrecek

Užívejme si velikou vyrovnanost pořád se zlepšující Bundesligy.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Afrokrecek

"vyrovnanost".. mužeš koukat jen na ty slabší týmy po Bayernem, ale na vyrovnané boje o titul vůbec..

Reagovat
Uwe háže buly

Pořád nechápu o čem točíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vkuse o titule Vyrovnanosť ligy nie je o boji o titul chápeš? Vyrovnanosť ligy netvorí 1 klub ale väčšina a v tomto prípade je to 17 klubov. Tak sa zamysli už.

Reagovat
Rudnevs

Absolutne súhlasím s dory99. Všetci tu kvákate len o tom že liga je rozhodnutá ešte pred jej začiatkom, keď ide len o to tak poďte k nám na Kicktipp a uvidíte že BL je absolutne skvelá liga, ktorá často prináša nečakané výsledky zápasov, keby bola liga jednoznačná tak všetci na Kicktippe máme plný počet bodov. 2.BL je tiež parádna liga napr. Sankt Pauli hralo minulý rok o záchranu a tento rok o postup, Fortuna naopak. Alebo minulý rok HSV v 1. Lige sa sotva zachránil a teraz držali krok s Bayernom. Hertha minulý rok 14. , tento rok tretia.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný kto v tomto celom nemeckom profesionálnom futbale vyniká je Bayern. A nenávidím, keď z toho ostatní robia to, že celý nemecký futbal je o ničom lebo je len o Bayerne a jeho dominancii, lebo je to nezmysel a môže to napísať len totálny neznalec nemeckého futbalu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně kolik z těch 'hardcore fans' Arsenalů, Barcelon a Juventusů koukají i na nižší soutěže? nedají dohromady ani všechny týmy co hrajou ve druhé lize. zatímco německý fotbal je fascinující jako celek a dá se mrknout i na zápas třetí fotbalové ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze champ je tu celkem oblibeny

Reagovat
smazaný uživatel

Champ je hlavne veľmi kvalitná a navštevovaná súťaž, ale koľkokrát napíšem pod PL otázku ohľadom nižších súťaži a reakcia žiadna, alebo len málokedy. Za to pod BL komentujeme o nižších súťažiach prakticky každý víkend, nielen komentujeme, ale aj sledujeme zápasy.

Reagovat
fenixLFC

mas smolu ze ti co ju sledovali najviac uz neprispievaju....kedysi tak ako vy riesite nizsie sutaze to bolo aj u nas ibaze ako hefy chazy hrubas tusim skoncili, tak to slo do haja

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda, nižšie súťaže majú svoje čaro...hlavne v Nemecku a Anglicku, kde aj vysoká návštevnosť a slušná kvalita.

Reagovat
OnderCZ

Champ je holomajzna. Oblíbená je tak možná pro fanoušky PL a pro Skaláka, pro kterého je to pátá nejlepší soutěž v Evropě. Já na té lize nevidím vůbec nic dobrého.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se ale nikdo nebavil o kvalite te ligy

Reagovat
Rudnevs

Nemecka 2.Liga je skvelá!

Reagovat
OnderCZ

Přesně tak, souhlasím se všemi, kdo pravidelně Bundesligu sledují a komentují zde na eurofotbalu. Já těm komentářům tolik nedám, ale od letošní sezony zase sleduju pravidelně, občas stihnu i 2. BL a fakt mě to baví. A ten Kicktipp, já jsem se přidal až od třetího kola, začátek jsem nestihl, ale o té vyrovnanosti svědčí i to, že teď bojuji o proniknutí do TOP 10 a to hraji bez bonusových bodů, aspoň vím, že se musím víc snažit. Je to samozřejmě jen sranda, ale za kicktipp jsem rád, protože i na něm je vidět, že občas všichni tipují něco úplně jasně a on ten zápas dopadne naopak. Bundesliga má úžasnou atmosféru, asi nejlepší ze všech evropských lig a ještě bych rád vyzdvihl jednu věc, kterou mohou ostatní ligy závidět.

V BL málokdy vidíte takové ty trapné simulace, abych to vysvětlil, třeba například v tomto kole v zápase Hoffenheim - Leverkusen, jak šel sám na bránu myslím Volland a proti němu vyběhl Leno daleko za vápno a oba se lehce střetli, takže mohlo hodně bolet. Po letech sledování PD, stát se tahle situace tam, tak okamžitě útočník padne na zem s neskutečně bolavou grimasou, okolo se seběhne hlouček hráčů, kteří okamžitě začnou dorážet na rozhodčího a člověk si říká, jestli to je normální. A nemluvě o tom, kdyby se tohle stalo v El Clásicu. Vrátím se k zápasu v BL, tam se prostě zakopl míč, oba hráči, kteří se souboje zúčastnili se během pár desítek sekund z trávníku zvedli, podali si ruce a hrálo se dál. Bez nějakých velkých emocí. A tohle já hrozně oceňuji.

A dalo by se takhle mluvit o spoustě dalších věcí. Kdo má Bundesligu rád, cestu si k ní najde. A litovat nebude.

Reagovat
Rudnevs

vyborny prispevok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne napísané

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Rudnevs

OT: Už to vyšlo trochu dávnejšie ale pre tých čo nevideli

http://www.nurfussball.com/2015/12/adidas-16-17-bundesliga-ball.html

Reagovat
smazaný uživatel

co se tyka micu tak adolf dasler nema konkurenci. ty mice od nike vypadaj jak spidermanum urban fotball kit. ale kopacky no nevim ale treba ty x15 to je humus jak pro flinstoneovi...

Reagovat
smazaný uživatel

jeste bych zapomnel na ty ace to je taky designovej humac.

https://i.ytimg.com/vi/i81MdSx8Jl0/maxresdefault.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice hezký, že díky dominanci Bayernu se ostatní týmy (alespoň po taktické stránce) zlepšují, takže místo pětigolových přídělů teď od Bavorů dostávají jen 2-3 goly a 2x za sezonu je i někdo porazí, ale díky té dominanci taky nejlepší hráči ostatních týmů odchází právě do Bayernu, nebo do zahraničí, protože je nebaví dělat věčně druhé housle...takže se akorát tak změní skore Bayernu s jakým tu ligu vyhraje....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Přesně tak. Ale je jasné, že ne každému to voní.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravá rivalita je jedna věc. Nicméně, mimo právě zmiňovaný Dortmund prohání v jízdě za titulem kdo? Vždyť vyjma minulé sezóny, je to přetahovaná mezi dvěma tábory. A že by to nějak valně přispělo k úspěchům německých týmů v Evropě? To je taky dobrý bluf. Pozice Bayernu je na dlouhá léta v Německu neotřesitelná, a to ve všech směrech. Nedá se to srovnávat např. se zlatými časy BIG4, tyhle týmy se vzájejmně posouvaly, v Evropě patřily mezi to nejlepší. Každopádně, furt lepří než Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je ešte jeden, väčšina ľudí vníma ligu len v tom, kto bojuje resp. získava titul. Chyba...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím. Ve Francii má Saint Germain náskok přes 20 bodů, sestupují pouze dva týmy, to mě třeba moc nepříjde jako atraktivní. Ale věřím, že v Německu je to jiné, to jo, ta kvalita hráčů je předsi jen někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase pred rokom ich naháňal Lyon celkom statočne, aj keď nakoniec o 8 bodov PSG vyhralo. Ale je to o tých finančných rozdieloch, ktoré sa snažia v PL zmierňovať systémom rozdelenia financií z TV práv. Ale tiež chodia z PL do LM furt tie isté tímy, uvidíme čo Leicester tento rok no.

Reagovat
Rudnevs

Leicesteru drzim palce a verim ze vyhraju PL. V tej Francuzskej lige to podla mna vobec nie je zabava ale toto si mozno hovoria aj fanusikovia L1 o BL.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to bývalo ve španělsku? Byl to souboj Barcy s Realem, kterým občas někdo sekundoval a teď? Pár týmů se dotáhlo na tuhle dvojici a kde je teď najednou španěslký fotbal... EL vládne a v LM se taky neztratí. Nikdo neřiká že se tohle nestane za pár let v německu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern > Real

Reagovat
Shevchenko

Neprospělo by Bundeslize rozšíření na 20 týmů?

Reagovat
eder

Ano a přesunutí Bayernu do KHL.

Reagovat
db18

Jelikož se pár let zpátky řešilo, jak ubrat nějaké zápasy, tak ne.

Reagovat
Shevchenko

Proč ubírat?

Reagovat
Rudnevs

Asi aj hej. V 2. BL je vela klubov co by si zasluzili hrat tu 1.ligu.

Reagovat
Shevchenko

No právě, navíc hodně z nich má finanční problémy. Pamatuju si, že Köln málem zkrachoval, naštěstí postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

V Nemecku často krát zachraňujú kluby fanúšikovia svojou vernosťou, Kolín mal v 2.BL priemernú návštevnosť cez 46 000. Dynamo Drážďany v 3.lige minulú sezónu cez 22 a túto dokonca cez 27 zatiaľ. Určite to je významná finančná pomoc klubom v dobe, kedy majú ekonomické problémy. Hovorili o tom aj ľudia z vedenia Dynama, že bez takej návštevnosti by to bolo omnoho ťažšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Príde mi to ako ideál, mesačná zimná prestávka je výborná a potrebná.....aj tak sa hrajú aktuálne 3 alebo 4 vložené kolá počas týždňov, kedy je nižšia návštevnosť.

Reagovat
Rudnevs

Ja som to myslel tak že by sa mi pacilo tých 20 klubov, ale ako tak pozerám to asi nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Musela by sa skrátiť zimná prestávka a hrať viac kôl počas týždňa, čo je výrazne proti fanúšikom, na ktorých sa v Nemecku berie ohľad ako snáď nikde inde. Ale pár ľudí z nemeckého futbalu už o tom písalo, v zmysle, že nie je iná cesta ako konkurovať PL a zvyšovať príjmy z TV práv, ako hrať aj počas Vianoc a podobne. Ale to bola myšlienka pár ľudí.

Reagovat
Uwe háže buly

Zbytečný.. ta současná podoba je právě výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný blog Rado, absolútny súhlas. Presne podobné myšlienky prechádzajú rozumom často aj mne. Vyrovnanosť BL nie je o nič nižšia ako tá ospevovaná vyrovnanosť PL, 1 klub o vyrovnanosti či nevyrovnanosti ligy rozhodovať nemôže a ani nerozhoduje. Každopádne, aj ten jeden vyčnievajúci (Bayern) je výsledkom hlavne veľkého finančného rozdielu medzi ním a väčšinou ostatných klubov...a napriek tomu mu dokážu ostatné kluby zatápať čoraz viac a viac.

Pozrime sa na nemecký futbal ako celok a na vyrovnanosť 2.Bundesligy a to čo sa tam dialo v poslednom kole minulej sezóny, a podobný boj o záchranu sme sledovali aj v BL. S tým sa nemôže pochváliť žiadna iná top futbalová krajina Európy a myslím, že ani pár rokov môcť nebude.

Reagovat
mikelinos

ten jeden tým by o vyrovnanosti ligy nerozhodoval, kdyby se pohyboval na opačném pólu tabulky, takhle říct, že je BL vyrovnaná, když Bayern vede o 8 bodů a třetí Herta ztrácí na Borussi taky 8 bodů je nesmysl, navíc to srovnání s PL

Reagovat
Rudnevs

Je to vyrovaná liga pre tých čo tie zápasy aj pozerajú a nie pre tých čo sa raz za mesiac kuknú na tabuľku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumieš tomu? Buď sa bavme o boji o titul, alebo o vyrovnanosti ligy. Keď sa bavíme o vyrovnanosti ligy tak prosím riešme 18 klubov, nie 1. Riešme boj o miestenky do LM, boj o miestenky do EL, boj o záchranu. To, že boj o titul je najatraktívnejší a najzaujímavejší, je vec iná, ale to ako čo ľudia vnímajú nemá vplyv na debatu o vyrovnanosti ligy. Pre mňa je PL a BL čo sa týka vyrovnanosti na podobnej úrovni, pričom pre PL hraje plus práve tá širšia špička v boji o titul.

Reagovat
Mönchengladbach

Dory, dory, nezradil ty jsi nám náhodou Gladbášek?

Reagovat
Rudnevs

tiez som si vsimol

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Hyrax

Taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. Gladbach patrí k mojim obľúbeným nemeckým klubom, tých je ale viacero a časom sa to samozrejme vyvíja, ale v liste na EF dávam prednosť tým, ku ktorým mám najbližší vzťah. AJ tak ich tam mám dosť

Reagovat
Mönchengladbach

U mě jsi jidáš99!

Reagovat
smazaný uživatel

List klubov na EF je to najmenej podstatné v našom živote, aspoň v mojom.

Reagovat
Mönchengladbach

Jestli začneš zpochybňovat dokonce důležitost seznamu oblíbených klubů, ptám se: k čemu tady na tom světě potom jsme?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Spominam na moju debatu s HSV1887

Reagovat
Mönchengladbach

To mi něco připomíná...

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Rudnevs

celkom som sa pobavil, inak ako HSV1887 chodi sem este?

Reagovat
Mönchengladbach

Vůbec netuším, hele.

Reagovat
Mönchengladbach

Poslední přihlášení má 13.12.2015, možná ho znechutilo, že tou dobou nebyl po letech Hamburg jasným kandidátem sestupu, a sekl s tím.

Reagovat
Rudnevs

Väčšinou keď sa HSV darilo tak on tu bol každý deň a keď nie, obajvil sa tu raz do polroka.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Ja si to menim velmi pravidelne. Inak ty fakt máš tak rád Barcelonu?

Reagovat
Rudnevs

Ja mam moju problematiku z oblubenymi vyriesenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona je taká detská láska, proste niečo vybudované v mladom veku, kedy som mal doma k dispozícií 3 TV kanály a teletext a to bolo všetko. Mal som možnosť sledovať len LM a našu ligu. Veľmi zaujímavé je, že ako malý som moc nevnímal rivalitu medzi Realom a Barcelonou, práve naopak, mal som rád oba kluby a mal som aj dres Beckhama z Realu a bol som za neho naozaj rád. Aj tak človek, ktorý to vníma len zvonku a v živote sa v tom prostredí nepohybuje, to nemôže prežívať na 100%. Preto číslo 1 u mňa je Tatran, s ktorým som v priamom kontakte od mladého veku. Je to jediný klub, ktorému naozaj fandím. Potom sú obľúbené kluby - Barcelona a Dortmund. Ostatnú sú také, ktoré má niečím špecifickým zaujali a inklinujem k ním a takých je samozrejme viacero a vlastne v každej lige sa niečo nájde, v Nemecku ich mám ale najviac, list na EF by určite nestačil preto to neriešim, snažím sa tam mať tie aktuálne aby keď niekto niečo potrebuje, tak vie, že ma môže kontaktovať a vieme si niečo hodnotné odovzdať, myslím, že to je pochopiteľné... a ako som písal, s nimi sa to vyvíja a nemusí to byť celoživotná záležitosť ako je to pri Tatrane či Barcelone

Reagovat
Rudnevs

No ja som futbal predtým kukal iba na MS, ME alebo LM, až do roku 2012 bola pre mňa prvá Formula 1. Potom som začal pozerať BL, a neuveritelne ma to chytilo, najprv som mal rád Werder,potom Schalke a potom prisiel zápas BVB 1:4 HSV, kde som si tak strašne obľúbil HSV aj Rudnevsa. Samozrejme chcel som si pozrieť viac s minulosti a v tom mi pomohol Youtube, kde pozrel Bundesliga Klassiker 2003-2011, celý kanál GroundhopingPh2010 ( parádny kanál o štadionoch ). Čo sa týka SVK ligy tak mňa to nikdy nezaujalo, minule som si kúpil lístky na šláger Slovan - Trenčín a myslel som že to bude zaujímavý futbal a to bola taká nuda a stav 0:0 po polčase som išiel domov pozerať Stuttgart - Schalke a dobre som urobil.

Čo sa týka obľúbených tak to máš celkom pekne podelené, len tá Barcelona mi tam proste nepasovala tak už si mi to objasnil. Ja som dospel k takému štádiu že mám rád v podstate všetky tímy BL aj 2.BL, naradšej mám pochopiteľne HSV ale pri tych ostatnych timoch ani neviem komu fandím, sympatický sú mi snáď všetci

Reagovat
smazaný uživatel

Pekný príbeh s tým zápasom našej ligy a po polčase na Bundesligu

Ja viem, že keby som mal možnosť od malička sledovať BL, tak tá Barcelona by možno ani nebola. Ale na keby sa nežije ani nehraje takže je to tak ako to je. Tiež mám rád mnoho nemeckých klubov od BL až po Regionalligy, dokonca občas sledujem ako sa darí Lokomotíve Lipsko v Oberlige (5.liga).

Reagovat
Rudnevs

To bolo teraz nedavno pred pol rokom tie zapasy Slovan : Trencin a Stuttgart : Schalke.

Ja čo sa tyka Regionalligy tak obcas pozriem tabulku, mozno by to bolo zaujimave pozeranie ale nemame na TV take kanaly kde to vysielaju. Inak sledujes este Barcelonu a prispievas pod PD?

Reagovat
smazaný uživatel

Minulé sezóny som sledoval takmer každý zápas Barcelony. Odkedy ale skončila liga na Sport TV tak už nevidím všetky zápasy, keď dáva Dajto tak pozriem, keď hrajú neskôr večer tak pozriem na nete. Navyše už 2 či 3 sezóny nie je na Sport TV ani španielský pohár, túto sezónu ho dokonca u nás nevysiela nikto, čo je šialené. Ale keď mám možnosť sledovať BL a hraje vtedy Barcelona tak dávam už často prednosť BL, kedy ako, teraz cez víkend som sledoval Hoffe-Leverkusen ale prepol som na Barcu lebo v Malage to sú furt dramatické a vyrovnané zápasy. Takže podľa situácie. Ale proste pre mňa je už viac Bundesliga ako Barcelona.

Čo sa týka prispievania pod PD, tiež už málokedy. Odrádzajú má večné hádky medzi fans Realu a Barcy.

Reagovat
Rudnevs

Aha, ok, diki za objasnenie Ja mám v tomto jasno, BL je pre mňa najlepšia liga, navyse o tyzden zacina 2.BL. Čo sa týka prispievania tak áno tie hádky sú blbé a navyše väčšinou tam je okolo 500 komentárov, ja tam občas skočím ale vždy kváknem takú sprostosť .

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to mam dost podobne. Ja jsem Slavii, Slavii fandim od detstvi, je to klub na jehoz zapasy chodim, bezprostredne jsem s nim prozil LM, dva tituly atd. a budu ji fandit vzdycky, at tam bude hrat kdokoliv nebo budou v tabulce prvni nebo posledni. A i kdybych pul roku nevidel zapas, tak furt budu slavista. U zahranicnich klubu je to jine, tam sleduju ty, co me bavi a jsou mi sympaticky - a predevsim je to o lidech. Miloval jsem Liverpool v case Stevieho, Smicra a Barose, no dneska jsou mi uplne fuk. Miloval jsem Real Madrid se Zidanem, Figem, Ronaldem, Raulem, Casillasem, dneska je mi do nich prd. Naopak mam rad Dortmund, ptz hrajou uzasny fotbal a jsou tam samy sympaticky hraci, ale stejne tak sympaticky je mi skoro kazdy klub z bundesligy. A az bude LM, tak budu drzet palce Bayernu, protoze ten klub mam taky hrozne rad, jakkoliv me ted serou tim co hrajou. Takze takovyto, ze clovek z Pelhrimova zacne fandit Arsenalu a proto nenavidi Tottenham a podobne, mi vzdycky prislo hrozne smesny. Nikdy ten vztah k tomu klubu tisice kilometru od tebe nemuze bejt takovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Je aj škoda, že si to mnoho dnešných fanúšikov nevie uvedomiť.

Reagovat
Rudnevs

Aj keď patrím do kategórie tych čo kritizujete, davam .

Reagovat
Rudnevs

Tak už som si znovu pridal nejaké kluby do listu obľúbených Aj ked viem ze budete kritizovat RB ale to este prehodnotim, ci to nevymenim za Austriu alebo Rapid.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandi si komu chceš, tyjo.

Reagovat
Rudnevs

Asi bola hlúposť kvôli takej somarine dávať komentár .

Reagovat
smazaný uživatel

Já si jenom myslim, že každej si může fandit komu chce. A vzhledem k tomu, že těžko si na dálku můžeš udělat nějaký extra vztah k dresům, stadionu atd., tak hlavní budou vždycky hráči. A když se ti tvůj oblíbený tým komplet změní, tak proč bys nemohl začít fandit někomu jinému?

Reagovat
Rudnevs

Vzťah k dresom si človek urobiť môže, proste buď sa dres páči alebo nepáči. Klubové farby to isté, stadion to iste, hymna tiež. Ale inak suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi měl jako hlavní tým na ef Gladbach?

Reagovat
Rudnevs

Myslim ze ho mal ako vedlajsi

Reagovat
Mönchengladbach

Já si to nemyslím.

Reagovat
Rudnevs

Ja som to myslel tak že herne ten boj o titul je zaujimavejsi ved kolko krat Bayern tuto sezonu vyhral len o gol ktory padol haluzackym sposobom. Mohlo by to byt zaujimave keby Bayern nemal tolko štastia.

Reagovat
cologneFC

Vyrovnana bundesliga je, ale boj o titul je maximalne nezaujimavy. Vlastne 90% zapasov Bayernu je nezaujimavych. A nie prave boje o titul by mali byt najvacsim tahakom?

Reagovat
Rudnevs

Fúha zaujimavý názor navyše od človeka ktorý Bundesligu pozerá. Myslim že je to jeden z uhlov pohľadu.

Reagovat
Rudnevs

Ozaj, ty si jeden z najväčších fans Kolína na ef. Poď pod Hectora, rozvíja sa tam zaujimavá debata o vašich stredopoliaroch.

Reagovat
smazaný uživatel

Boje o titul sú najväčším ťahákom, práve preto je každý v prdeli z Premier League. Lebo ľudia vnímajú hlavne titul a to sa ukazuje aj v týchto diskusiách a kydaní na BL. Je snáď jasné, že nám takáto dominancia Bayernu nerobí radosť, to ale neznamená, že nebudeme vyzdvihovať to, prečo je BL fantastická. S dominanciou Bayernu my na EF neurobíme nič, ale s tým, že vysvetlím ostatným ako to v skutočnosti je s BL už áno. A vravím, dôležité je rozlišovať pri pojmoch boj o titul a vyrovnanosť ligy.

Reagovat
Rudnevs

Vyššie som pisal že Bayern herne nie je vôbec taká hitparáda ako v tabuľke, a myslim že odchodom Pepíka bude BL mať aj riadny boj o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý je v prdeli z Premier League protože je tam jasný boj o titul, ale už nedodaj, že devadesat procent těch zápasů je nepozeratelných a kvalitativně na úrovni příbram slovácko. Dominance Bayernu je samozřejmě nuda, ale je to taky jedina věc, co BL schází k tomu, aby byla uplně top. Od druhého do sedmého mista neni jasné nic, Hertha minulý rok v hajzlu, pár let zpátky ve druhé lize, letos bojujou o poháry, Gladbach nejdriv vypadal ze to bude propadak sezony, a ted uz jsou zase nahore. Loni Dortmund strasidelnej podzim a naslednej vzestup, letos jednoznacne nejhezci fotbal v Evrope. A az prijde do Bayernu Ancelotti, kterej je poharovej a domaci souteze mu nejdou, tak klidne muzou bojovat o titul ctyri pet tymu a bude to uz uplna bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde vubec o kvalitu fotbalu, ale o velikost jmen a renomé klubů a hráčů a v neposlední řadě to všechno samozřejmě ovlivňuje marketing, reklama a celkově prostě prachy, takže pokud člověk nefandí vyloženě nějakému týmu z té ligy, tak ho tahle liga prostě nijak zvlášť nezaujme.. V Anglii máš 5 klubů, který se co do počtu fanoušků řadí mezi 10 největších na světě a minimálně další dva, co jsou v druhé desítce. I když ten fotbal letos není nijak extra pěknej, vlastně skoro vůbec tak ti lidi se na to koukat budou. I blbej zápas United: Chelsea, 5. s 14., dvou týmů, který hrají letos strašně a na ten fotbal se nedá koukat bude sledovat celej svět, protože je to pořád Chelsea a United, pořád je to Rooney, Hazard, Fábregas i když všichni tři hrají strašidelně. A když bude Gladbach a Hertha předvádět krásnej fotbal a budou si to rozdávat o druhý místo, tak to pořád nikoho nebude zajímat (mimo fanoušků BL), protože pořád je to jen Gladbach a Hertha (třeba kdybych v FMku nehrál rád BL, tak vlastně ani nevím, co je tam za hráče a to bych řekl, že se o fotbal zajímám o něco víc, než jen průměrnej fanoušek). Když už jsme u té Herthy, tak je to podobně pohádkovej příběh jako Leicester- týmy, co byly loni krok od sestupu ted bojují o špičku, ale o Hertě není nikde slyšet (minimálně ne tolik jako o Lesteru), protože ať už se bude snažit sebevíc, Bayern dát nemůže, to v PL má Lester pořád šanci tu ligu vyhrát. A i kdyby ta špice v budoucnu byla vyrovnanější, ta jak říkáš, tak nevěřím tomu, že by popularita ligy nějak zvlášť vzrostla, dokud ty kluby nebudou mít dost peněz, trofeje a hvězdný hráče, na který se lidi budou dívat i když budou hrát ho*no.

Reagovat
OnderCZ

Tak ono je to potom celkově stejně o lidech. Teď to vůbec není myšleno na tebe ten příspěvek, já jen aby sis to nebral osobně, myslím to obecně. Většina lidí prostě se spokojí s tím, co jim naservírují média a jsou unešení z jakéhokoliv zápasu z PL, sám to vidím, např. když přijdu do naší vesnické hospody. Ten marketing prostě dělá hodně. A i kdyby si lidem tloukl do hlavy, že ten zápas v BL bude tisíckrát zajímavější než nějaký obyčejný zápas v PL, tak stejně prostě radši ti řeknou že budou radši koukat např. na zápas Tottenham vs. Everton, než na např. známé Nordderby Werder - Hamburg. Tak to prostě je. A na druhou stranu se dva-tři roky v evropských soutěžích začíná ukazovat, že ta PL zase takové terno není, příští rok to dokonce pro PL vypadá, že klesne za SA. Tak jsem zvědavý, jestli týmy z PL začnou myslet také na sportovní koncepci, než jen na to, kolik rozhodí peněz do všech ostatních lig.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobré názory ľudia, som rád, že to niektorí vieme zhodnotiť reálne. Hlavne si vážim názor fanúšika United huntera, to sa nevidí každý deň.

Reagovat
Rudnevs

Však to je na tom blbé že tam nejde o futbal ale o mená. No ja keby som si mal vybrať či sa mám pozerať na Rooneyho, Hazarda a Fabregasa alebo na Nordtveita, Raffaela a Stindla tak jasné že si vyberiem to druhé. Leicester sa mi páči, je to fajn tím a chcem aby vyhrali. Nemam rad ked pride šejk a zaplati, ale Salzburg ani Lipsko mi nevadia a viete prečo - Lebo nakupujú zodpovedne a neminú každé transfer obdobie 150 mega aj keď Mateschitz na to má.

Čo sa týka porovnania líg : ten kto chce sledovať ligu s nádhernými štadionmi, hlučnými ale zväčša priatelskými fanúškmi a krásnym futbalom tak prosím zapnite si ES2 a kukajte Bundesligu

Ten kto chce vidiet futbal v ktorom sa točia stovky milionov, velke mena a ligu v ktorej za nieco stoji mozno polovica, drsný a niekedy nie velmi pohladny futbal tak si zapnite PL. Uznavam za PL nesledujem, tak som asi trepol nejaku blbost, majte preto so mnou pochpoenie

Reagovat
Rudnevs

A este jedna vec - Nie je umenie nakúpiť za 100 milionov ako to robia popredne kluby v PL ( az na Arsenal ktory si za to zasluzi ). Ale trebars Heidel ( Mainz ) nakupuje perfektne, v dalsom prispevku hodim link na clanok od stasa ktory by si mali precitat Manchester City a spol. tak sa totiz nakupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas se na to podívej trošku realisticky- ty kluby ty prachy k dispozici maj, tak proč je nevyužít. Ono je sice hezký kupovat za levno mladý neznámý hráče, začleňovat do týmu talenty z akademie, mladý odchovance atd. a je možné získat i nějaký úspěch, ale dlouhodobě se držet na špici a být konkurenceschopný v lize, nebo dokonce v Evropě, to prostě nejde. Obzvlášť, když konkurenti těch 100 milionů taky mají a jsou ochotní je investovat do kádru. A teď nemluvím jen o velkých klubech z Anglie, ale i o Realu, Barce, PSG a koneckonců i Bayernu. A není to jen o tom, jakou politiku ten klub má nebo chce mít, ty kluby jsou k tomu do jisté míry nuceny i spoustou dalších okolností. I když ti hráči stojí strašné peníze, tak na reklamě, dresech, sponzorech, které přilákají ten klub nakonec ještě vydělá. A taky je třeba si uvědomit, že samotný přístup hráčů se změnil- ono je sice hezké mít nějakou koncepci a budovat z mladých talentů a odchovanců kádr, který třeba za pár let bude na skvělé úrovni, ale není v silách klubu ty hráče udržet. Kariéra fotbalisty neni zrovna dlouhá a čekat třeba 5 let na to, že z bandy tvých náctiletých talentovaných spoluhráčů vyrostou možná hvězdy a možná něco vyhraješ, to se prostě nechce nikomu riskovat, když přijde City s nabídkou 4x takového platu a každoročním bojem o titul. Když už zmiňuješ Arsenal, tak ten je krásným příkladem toho co popisuju- Fabregas, Nasri, van Persie, Clichy atd.-..prakticky každej rok jim odešel klíčovej hráč do některýho z bohatších klubů a nikdo se jim divit nemůže, každej z nich si vydělal o dost víc a každej z nich získal taky trofeje. A taky si nejsem jistý, jestli si Arsenal zaslouží protože jejich přestupová politika byla spíš důsledkem stavby novýho stadionu, do kterýho museli rvát finanční prostředky, než koncepce. Mimochodem to, že nemohli utrácet jako konkurence a prováděli jen takové sympatické přestupy jaké popisuješ taky vedlo k tomu, že trávili skoro dekádu na čtvrté příčce....naopak teď když jsou na tom finančně líp a utratili za Sanchéze a Özila cca 100 mega vyhráli dvě trofeje a patří k největším adeptům na titul. Prostě peníze vládnou a kdo chce být úspěšný, tak se tomu bude muset podřídit.

Reagovat
Rudnevs

No však o to ide že oni by tie peniaze k dispozicii mat nemali, je jasne ze ked ich maju tak ich vyuziju. Ja som chcel len povedat ze nie je umenie nakupovat za 100 mega ale za 5. Ja neodsudzujem nikoho kto to tak robi, aj ked si myslim ze dementi z PL niekedy toho hráča aj tri krat preplatia.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane treba uznať, že si tie obrovské peniaze kluby PL a PL ako taká vybojovali sami svojou šikovnosťou a dlhodobou prácou a taktiež je veľmi dobrý systém rozdelenia peňazí z TV práv, kedy je snaha o minimalizovanie finančných rozdielov medzi klubmi, čo má samozrejme vplyv na väčšiu vyrovnanosť ligy. Škoda, že už kluby s tými peniazmi nevedia moc hospodáriť.

Reagovat
Rudnevs

Niektore si to sice vybojovali ale trebars do PSG alebo ManCity prisiel sejk... S ostatným suhlasim Hospodarit nevedia ved ManCity bolo schopne za Messiho vysolit 300 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak včera bol s Ivanom z Darmstadtu rozhovor v Denníku Šport, čítal si? Dá sa to prečítať aj na webe - tu si daj stiahnuť pondelkové vydanie v PDF forme, je to zdarma: http://sport.aktuality.sk/dennik-sport/

Reagovat
smazaný uživatel

na strane 10 to je

Reagovat
Rudnevs

Wow Škoda že sa tam nedostáva, myslím že je lepší ako Kempe a Sailer.

Reagovat
Rudnevs

Vtipný bol odstavec kde Ivana vysvetloval o Sailerovej brade . A myslim že proti GE by mohol byť aspoň na lavičke a potom do hry miesto Rauscha .

Reagovat
smazaný uživatel

Čítal si aj o Richardovi Hašovi v tom odstavci, ktorý trénuje v Darmstadte dorastencov? V klube je od roku 2001 to je slušná doba.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozerám na transfermarkte, že do roku 2007 tam ešte hrával a potom išiel ešte hrať do nejakého menšieho klubu v Darmstadte, ale už asi trénoval mládež popri tom.

Reagovat
Rudnevs

Ano, ano... Čítal, ten možno ešte zažil aj Labaddiu teda určite. A ten menší klub je myslím že 1.FCA Darmstadt . Inak diki za článok, pekné čítanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni zač, v tomto mám Denník Šport rád, že sa venuje našim hráčom v zahraničí, aj tým o ktorých moc nie je počuť a nepatria k reprezentantom. Jediné noviny, ktoré si pravidelne kupujem.

Reagovat
smazaný uživatel

" ligu v ktorej za nieco stoji mozno polovica" tohle je ta nejvetsi blbost

Reagovat
Rudnevs

Ok uznavam, to bola celkom somarina.

Reagovat
smazaný uživatel

To je, protože letos za něco stojí možná tak 3-4 kluby.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je holt o lidech, co od toho požadují. Já bych si zápas ManU nepustil, protože to je neskutečný humus. Nedávno jsem si řekl, že dám šanci La Lize, a v zápase Realu po chvíli dve vymyslene penalty, v zapasu Barci dalsi - takze jsem to zase vypnul. Proc jim tak tlaci karu, kdyz jsou stejne nejlepsi? Takze pro me je Bundesliga best - liga, kde zapas Kolina se Stuttgartem je nadhernej zapas ve vysokem tempu s plno sancemi.

Reagovat
Rudnevs

Pre mna je BL tiez jednoznacne najlepsia Dokoca az tak ze sa tomu niektory cuduju - napr. Top 10 stadionov alebo vehementne ziadanie o clanok o prestupe Schopfa

Reagovat
fenixLFC

ono sice tie zapasy velkych timov tahaju najviac ale to najma kvôli tomu ze to ma vela fanusikov ktori vsade mozu do seba sit a podpichovat sa inak kazdy kto tu ligu sleduje vie ze najlepsie zapasy su medzi tymi mensimi timami. Ja sa strasne rad pozriem okrem lvierpoolu na taky soton, leicester tuto sezonu lebo hraju pekne, crystal palace....ked hraju timy zo spodu tabulky tak sa vacsinou caka nuda a pritom to nakoniec su najlepsie zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

óliver torres prý do bvb.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde o tom čítaš prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

Znám jen jméno a vím, že je z atlética madrid, víc ne. Co je zač?

Reagovat
bayern987

Nevím vůbec.

Reagovat
Rudnevs

Ja nepoznam ani to

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Měl jsem ho ve FIFĚ v Realu. Má potenciál

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad se to povede

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu neverím, podľa mňa je jeho cenovka pre BVB nereálna. Atletico ho nemá dôvod predávať, je to veľký talent, navyše teraz budú mať ten BAN, čo odchody z klubu ešte viac sťažuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím. max. hosťovačka.

Reagovat
bayern987

Na tm sem něco četl...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro nejlepsi ligu na svete

Reagovat
Uwe háže buly

SL

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pospovič

To si děla Besikats prdel s tou nabídkou na Badstubera ne?

Reagovat
Rudnevs

Uz sme to preberali a Holger nikam nejde!

Reagovat
Spalovač šancí

Myslím, že Bayern je málo dominantní. Měl by si vzít příkladu z PSG nebo Olympiakosu. To by zvedlo BL ještě víc

Reagovat
Mönchengladbach

Mohl by mi někdo vysvětlit, proč BL nemá z televizních práv ani zdaleka tolik jako PL? Že jinde po světě není tak žádaná?

Danke.

Reagovat
Pospovič

PL je bohužel mediálně jidne, co mě překvapuje víc je rozdíl mezi Bundesligou a Serii A

Reagovat
Rudnevs

Bohuzial nie je. Väčšina ludi chce vidiet velke mena hracov a klubov

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ta stejná písnička, Bayern, Bayern a Bayern

Chceme změnu, třeba BVB, BVB a BVB atd.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tak Transfernarkt už přestupu Torrese do BVB dává 53%. Začíná to vypadat zajímavě

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak tomu neverím, že by ho Atlético pustilo, navyše keď majú ban.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz tomu trochu začínám věřit. Malliho už v zimě nezískáme. Mainz ho nechce pustit v rozehrané sezóně..takže je třeba se dívat jinde a podle TM ty zprávy už jsou dost konkrétní. Tak uvidíme..

Reagovat
sokar

lenže on je v Atléticu len na hosťovaní, a v AC mu končí túto sezónu zmluva, a vyzerá to tak, že s ním v Miláne neplánujú predĺžiť. A kedže v Madride nebudú môcť (zrejme) v lete zapisovať nových hráčov tak jedine trvalý prestup už teraz do konca januára, lenže asi ani z tejto strany nie je záujem

Reagovat
smazaný uživatel

Čo? On je kmeňovým hráčom Atletica a má tam zmluvu do 2018. S Milánom nemá vôbec nič spoločné.

Reagovat
sokar
Reagovat
Rudnevs

Ale toto je Manuel Torres

Reagovat
sokar

jaaaj, som myslel že o Fernandovi sa bavíte :D každopádne jedného z nich by sa mali zbaviť, dvaja Torresovia v jednom klube spôsobuju len zmetok

Reagovat
smazaný uživatel

BVB hľadá posilu, to by Fernando nespĺňal

Reagovat
Rudnevs

Ja by som ho v BL celkom uvítal, a asi lepší ako Ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

a je to Óliver, nie Manuel

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme že Óliver Torres, pomýlil som si krstné meno, aj keď v podstate aj Manuel Toress existuje - hraval za rezervu Schalke a teraz je myslim v KSC

Reagovat
smazaný uživatel

Jedná sa o Olivera Torresa, 21 ročný ofenzívny záložník Atletica.

Reagovat
Rudnevs

Skôr by som povedal že hosťovaniu a nie prestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či by to bola najlepšia voľba. Pod 20 miliónov ho určite nepustia a je to hráč, ktorý je zvyknutý na španielsku ligu a štýl futbalu, zrejme by mu trvalo dosť dlho aklimatizovanie sa v Nemecku. Navyše nie je príliš produktívny, čo je do štýlu hry BVB dosť veľké mínus, v tom by bol perfektný ten Jarmolenko

Reagovat
Rudnevs

Ja by som bol najradsej keby ste nikoho nekupovali takto sedi na lavicke Castro, potom by sedeli dvaja + je tam Pulisic, Leitner, Passlack, v lete Kuba.

Reagovat
smazaný uživatel

Castro hrá viac ako dosť, odohral už 24 zápasov.

Leitner nie je voľba do ofenzívy.

Passlack s Pulisicom ešte nemôžu byť náhrada za niekoho zo základu, môžu pomaly začať dostávať minúty na ihrisku, ale nikoho z MARC adekvátne nenahradia...

Reagovat
slovaňáák

A který z dvojice Hofmann Januzaj byl adekvátní náhrada? Ty minuty, co odehráli oni dva, bych raději dal mladým nadějím, které máme. Nemyslím si, že potřeba někoho přivádět za jakoukoliv cenu, jen aby někdo příšel.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Gotze tiež raz musel začať dostávať šancu aby z neho vyrástla opora a hviezda. Tréneri ich vidia takže beriem to tak, že vedia na čo majú. Počkám si kľudne na to, kto príde a špekulácie moc neriešim už.

Reagovat
Rudnevs

To sa môže riešiť v lete keď vás budú chcieť "ošklbať" o najlepších hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem se tak dočetl, tak by se s ním eventuálně počítalo jako náhrada za Ilkaye a co jsem tak viděl nějaké videa, tak mi svým stylem příjde dost podobný. Hrával v Portu, takže ne jen v PD a to, že je mu ten španělský styl fotbalu blízký bych spíše bral jako plus, protože ten náš fotbal pod TT je tomu celkem podobný

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, že bol na hosťovaní v Porte, ale tú portugalskú ligu beriem ako veľmi podobnú PD, proste len že zatiaľ má skúsenosť len s južanským futbalom...

Neviem, či by bol schopný nahradiť Ilkaya, predsa len sa pohybuje trochu vyššie a v defenzíve by mal medzery, ale tak uvidíme, ja som si istý, že vedenie vie, čo robí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Živkovič nejak utíchol, on by bol zaujímavý typ do nemeckého futbalu.

Reagovat
Rudnevs

Živkoviča chce Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý hráč. Ale pokud hraje AM či pozici pod hrotem tak tam jsou k dispozici Gonzalo a Shinji + Leitner či Pulišič. Navíc jestli má smlouvu s Atlétama do 2018 tak pod 20 mega se nepude, Nezapomeňme na jeho aklimatizaci. Ono přejít ze Španělska do Německa je prostě rozdíl. Pokud by to byla hostovačka a třeba s možností vykoupení za 18 mega tak bych do toho šel.

Ale myslím si, že i tak ofenzívu máme dobrou.

Reagovat
Rudnevs

Si na EF ani nie polroka a už máš treti nick a obľúbené tímy BVB - Bayern - BVB .

Reagovat
db18

ten s Bayernem asi nebude jeho.

Reagovat
Rudnevs

Myslim ze hej, totiž už na ef nieje ani jeden z tych uctov, asi som ho urazil... To mi nieco pripomina

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dám Bayern do oblíbených týmů, až odejde španělská ekipa.

Reagovat
Rudnevs

Ja sa bojim že polovica Španielov čo Pepek nakúpil tam ostane.

Reagovat
Rudnevs

Videli ste expresku o Toornstrovi do Hoffe? To by bola skvely prestup.

Reagovat
Rudnevs

OT: Podľa SportBildu sa Müller-Wohlfart vracia do Bayernu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

pekne sa tu fanúšikovia BL tľapkajú po pleciach

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesligova sekce je sekci, kde se resi fotbal. Nemecky fotbal. Nikoliv hejty typu tenhle a tenhle uzivatel je blbej a tenhle ne, nebo jestli Messi forevr a Ronaldo je parchant nebo naopak. Tady se resi jenom ten fotbal. Takze chapu, ze je to nuda :)

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
sokar

ked si v španielskej sekcii odfiltruješ Messi vs. Ronaldo a Barca vs Real, a v anglickej si odfiltruješ všetci proti Chelsea, hate na ropákov, atd. tak dostaneš toto čo máš v sekcii o Bundeslige. Čiže čim viac má daná liga fanúšikov, tým viac sa v tych sekciach vyvoláva flame a žabomyšie hádky. Pokial sa viac spopularizuje BL čaká to aj vás.

Podstatou môjho príspevku je, že tak ako sa v anglickej sekcii tľapkajú po pleciach, lebo je tam vyrovnaný boj o titul (čítaj že nikto ho nechce a nedokážu vyhrať ani nad outsidermi), tak si v španielskej lige namýšľajú že je práve ich liga je najlepšia lebo momentálne dominujú v medzinárodných pohároch, presne tak isto sa vy tu vyťahujete prečo je práve ta vaša liga najlepšia, pretože je tu "vyrovnanosť" a namýšľate si že dominancia Bayernu až tak neškodí.

Podľa mňa škodí a to dosť škodí, pretože v hlbšom ponímaní na verejnosti je to bayern vs. všetci ostatný (darmo ich budete presviedčať, aj ked sú vaše argumenty akokoľvek pravdivé), tak ten rovnaký bayern stráca motiváciu sa posúvať ďalej a zlepšovať sa na finálnu fázu sezóny a preto mu v semifinále LM chýba ten zápal do hry.

ale darmo sa budeme naťahovať, každý si nájde svoj kúsok pravdy aby s tým mohol argumentovať, takže peace neukameňujte ma za môj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Však já s tebou souhlasím, taky bych byl radši, kdyby Bayern v únoru neměl jasné, že vyhraje ligu. (A věřím, že tomu tak v příštích letech nebude). Jen si prostě myslím, že anglická liga je jeden velký hype - španělské týmy kvalitu mají, to dokazují jejich výsledky v evropských pohárech. Ale u Anglie je to jen o tom, že Arsenalu nebo ManU fandí každý ocas, to samé platí pro Chelsea po příchodu prachů a Čecha. A jak ty říkáš, když si odfiltruješ, ale mě osobně by třeba nebavilo hledat mezi tisíci příspěvky těch padesát, které jsou k věci

Reagovat
sokar

ja práveže nevidím španielsku až tak ružovo áno popredné kluby majú kvalitu, hlavne Real, Barca a najnovšie už aj Atletico, ale potom je tam priepasť, a polovica klubov balansuje nad krachom ked musia svoje najvecsie hviezdičky predávať aby bolo za čo nabudúci rok hrať. To je strašná cesta a na veky to tak nevydrží.

Anglicku považujem rovnako za bublinu, skvelým marketingom nafúknutú no kvalitou nepodloženú, obrovské príjmy z reklám spôsobuju neskutočné preplácanie obyčajných priemerákov, lenže to je rovnako cesta do záhuby, tá špirála se nebude točiť do nekonečna, raz sa to zastaví a myslím že tam padnú tvrdo na hubu... BL má dobre našliapnuté, lenže si myslím že marketingovým nárastom by šiel dobrý business plán bokom a postupne by sa prešlo na cestu drahých preplácaných hráčov, ako už niekto spomínal, penazí je dosť a pokial potrebuješ posilniť a posunuť sa vyššie tak musíš aj adekvatne investovať...

Reagovat
Rudnevs

Lenže pokial si odfitltrujeme tie komenty čo si vravel tak v tych sekciach nebudu ziadne komantare.

Reagovat
sokar

nemyslím si, aj teraz nájdeš zopár vlákien kde je pekná debata, a keby sa to stále nezvrtlo na to jedno (osočovanie na základe klubovej príslušnosti) tak by sa to dalo aj tam udržať, ale ako som už spomenul vyššie, pokial príde medializácia BL aspon sčasti ako má anglicko, prídu nový "fans" a debata skončí rovnako aj tu. Stačí aby sa rozbehlo zopár trollov a už sa to bude sypať ako lavína, vid španielsku sekciu, kde starší užívatelia čoraz menej prispievajú a dostávajú priestor stále nový a nový "messihoniči" "penaldovia" a podobný, potom to tak vyzerá že polku diskusie len preroluješ aby si našiel niečo podstatné. Ale aj tak ma to tam baví

Reagovat
Rudnevs

Zaujimavy nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné je to, že EF najväčších trollov a idiotov nefiltruje. Všade sa dá dobre podiskutovať a získať cenné informácie, ale prechádzať stovky väčšinou zbytočných komentárov pod PL...tak to je strata času a úprimne mi je tých ľudí ľúto, čo to každodenne absolvujú niekoľkokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je obecně nešvar internetových diskuzí, kdy lidé jsou si schopni o sobě říct i ty nejodpornější věci a ještě se přitom cítí jako borci.

Reagovat
fenixLFC

preco luto? pre mna to je uz neico ako FB, proste urcita komunita kde vacsinu uzivatelov poznam. mnoho veci co zdanlivo nemaju vyznam tak proste nejak tvoria ten kolorit tej sekcie, vzajomne vztahy...to nie je len sekcia o futbale (a tym nemyslim ze sa tam riesi fakt vsetko od filmov cez pocitace politiku historiu atd) ale v urcitom zmysle proste spolok alebo ako to nazvat

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, pokiaľ by sa tam fakt riešili v tých stovkách a tisíckach komentárov hlavne hodnotné veci, tak OK beriem. Ale občas to tam navštívim a tretina komentárov sú smajlíky, ďalšia tretina blbosti, hádky bez nejakej hodnoty....tie tretiny strieľam, pomer je možno menší a možno väčší. Úprimne, nemáš z toho občas podobný pocit?

Reagovat
smazaný uživatel

mně na PL diskuzi nevadí kecání mimo téma. provokace vůči rivalitě jsou tam důmyslnější než v PD sekci a kolikrát se i opravdu zasměju. vadí mě, že zdejší komentáře a pohledy na věc jsou dost povrchní a pevný jasný názory tam nemá asi nikdo. většina lidí se tam pro něco nadchne. a o reálným fotbale si nepokecáš. +- když řekneš něco s čím nesouhlasí dav, obhajuj to před všema...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

Dnes večer je tu nejako mŕtvo

Reagovat
Jan Horáček

S názorem v tomto článku nesouhlasím. Výborné hospodářské výsledky (obrat, zisk, nulové dluhy) jistě ocení ekonomové, ale fotbalový divák ? K čemu je zápas, když na Bayern přijede např. Eintracht Frankfurt, který nepostaví své klíčové hráče, aby je šetřil na ze svého pohledu důležitější zápasy ? Kvůli velké převaze Bayernu tento zápas prostě předem odepíše a soustředí se na zápasy, kde má větší šanci na bodový zisk. Takový případ již nastal.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna s Eintrachtom Frankfurt to bol zlý príklad, postavili najsilnejšiu zostavu a veľmi bojovným výkonom vydreli remízu 0:0. Ale inak .

Reagovat
Jan Horáček

Já vím, tuto sezónu zahrál doma Eintracht proti Bayernu výborně. Myslel jsem tento zápas :

http://www.eurofotbal.cz/clanky/slava-nazdar-vyletu-mame-bura-uz-jsme-tu-246160/

Reagovat
Rudnevs

To bol vtedy skvelý Eintracht, ešte so Schweglerom, Rodem a Jungom.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol jeden prípad, o viacerých z posledných rokov neviem. Vždy každý postaví proti Bayernu to najlepšie, často aj na úkor zdravia.....toto ti trošku nevyšlo podľa mňa. Nemáš si to ako obhájiť, každý sa práve na Bayern najviac hecuje a pripravuje, aj keď je dosť malá pravdepodobnosť, že im vezme body.

Reagovat
Rudnevs

Ale svojim spôsobom mal Vehov ťah logiku. Či?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom sa dá polemizovať...v každom zápase sa dá uspieť, ale len vtedy pokiaľ to nevzdáš už pred zápasom

Reagovat
Rudnevs

Lenže šanca uspieť v takom zápase je minimálna. Na druhú stranu, lopta je guľatá.

Reagovat
stas87

Pekne spisane,Rado. Tento nazor ja osobne mam uz rok ci rok a pol.Aj na zraze sme sa o tejto teme bavili,ak si spominas.

Dneska je uz prilis neskoro na to,aby Bayernu vyrastla podobna konkurencia a dlhodobo to nebolo len o Bayerne.Borussia je klubom,co dokaze ciastocne konkurovat ale nema dostatocne velke rezervy na to,aby si hracov udrzala,skratka nema ten status Bayernu.A to sa nikdy nezmeni...bohuzial.Vlci ci Gladbach casom odpadnu,s nimi je to ako na hojdacke.Takze vlastne jediny klub,co hra konstantne dobre ale je bez ambicii,je ten farmaceuticky.

Reagovat
smazaný uživatel

příští rok to bude podle mě více, než jen "částečně"

Reagovat
smazaný uživatel

Odchodem Pepa si také myslím, že Bayern v lize už nebude takový dominant. Teda doufám v to

Reagovat
stas87

Za predpokladu,ze Ancelotti ostane verny tomu,ze nebude chciet rotovat.To si ale Sammer ci sam Uli postrazi a k tomu nedojde.Problem pre ostatne nemecke kluby okrem Bayernu je prestiz ci znacka kklubov.Nenahovarajme si,ze ta kvalita pojde aj v buducnu urzat.Proste to tak nebude,ved uz teraz moze prist ponuka od Sunderlandu na Matipa za 12 mega a hrac ci klub sa branit nebudu)len priklad).Hraci hraju dneska len cca 10-12 rokov,kym si zarabaju a to este nesmeju byt IP,cize ta snaha maximalne vytrieskat behom kariery bude stupat.Samozrejme zalezi hrac od hraca,z kaych pomerov je a kedy u kazdeho zacne prevazovat financne hladisko nad sportovym.Dobre je,ze odchody smerom von z BL u lepsich timov budu maximalne smerom do PL pretoze ostatne ligy v europe nemozu konkurovat BL co sa tyka celkovej financej stability BL.Mam namysli kluby ako Valencia,Sevilla ci AC.Tieto kluby nie su vyrazne dalej ako Bayer ci BVB aby tam ti hraci chceli ist.Ked sa ale ozve prave priemerny tim z Anglicka a ponukne o 30-40 % na plate,tak tie odchody budu.Ale to som docela odbocil od tvojho prispevku.

Reagovat
smazaný uživatel

Odbočil, ale to nevadí, protože tohle je všechno pravda a souhlasím s tím.

Ono se to vlastně děje všechno už teď - není třeba mluvit o tom, že se to bude dít v budoucnu. Já právě tak nějak doufám, že právě hráči od nás už snad nemají potřebu chodit do PL. Jestli jo, tak jedině, že chtějí zkusit něco nového (nová zkušenost), ale že by chtěli udělat v profesní kariéře krok vpřed a proto chodili z BVB do PL, to už snad ani ne. To spíše Barca, Real nebo právě Bayern

Reagovat
stas87

A ja ja odbocim..aka je v Nemecku najlepsi banka a u akej si je dobre zalozit ucet?

Reagovat
smazaný uživatel

heh.. to nevím. Můžu ti jen říct, jakou banku mají mojí známi nebo příbuzní - jinak jsem je nezkoumal nějak podrobněji

Reagovat
Rudnevs

+ Schalke

Reagovat
stas87

Schalke je len prestupna stanica,rovnako ako Gladbach.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Další spekulace - prý chceme mladého (19 let) DM z Osasuny jménem Mikel Merino za zhruba 4 mega.

To je hrozné - každý den jsou nové spekulace. Co je ale divné je, že všech těch z posledních dnů opravdu něco bylo, ale vždycky z toho nějak sešlo. Budeme si muset asi fakt počkat na něco oficiálního

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ve finále, uplně nutně nikoho nepotřebujeme. Vždyt můžou na křídlech dostávat čuchnout mladíci. Druhé místo už nám stejně nikdo nesebere.

Reagovat
smazaný uživatel

To říkám už dlouho.. měl bych radost, kdyby Pulisic s Passlackem dostávali více prostoru, ostatně se mi zdá, že hlavně Pulisic svých příležitosti se ukázat zatím fakt využil dobře a vidí to i TT. Sám však říkal, že by to pro klub a ani pro ně nebylo dobré, kdyby na nich už byl nějaký tlak a kdyby v tak mladém věku už museli nahrazovat hráče, co odešli.

Každopádně, kdyby někdo přišel, taky bych se nezlobil. Je to skoro win-win situace

Reagovat
Rudnevs

Navyse prinajhorsom tam moze hrat Auba.

Reagovat
smazaný uživatel

Aubu nechat na hrotu.

Reagovat
slovaňáák

Zrovna ve středu hřiště nás bota zrovna netlačí...

Reagovat
slovaňáák
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super článok, parádne čítanie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele