Očima Claudia Ranieriho: Tohle není žádný sen

18.04.2016, 16:52
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Anglická Premier League se nezadržitelně blíží ke konci a favoritem na její letošní opanování je stále Leicester City. Svěřenci Claudia Ranieriho i přes dramatickou víkendovou remízu 2:2 s West Hamem zůstávají s přehledem na čele tabulky a právě italský manažer se nedávno pro web The Player’s Tribune rozepsal o strhující pouti svého týmu za nebývalým úspěchem.

Vzpomínám si na své první setkání s klubovým předsedou, když jsem v létě k Leicesteru City nastoupil. Posadili jsme se a on mi pověděl: "Claudio, tenhle ročník je pro náš klub velmi důležitý. Je naprosto klíčové, abychom se udrželi v Premier League. Musíme se zachránit." Odpověděl jsem, že rozumím a že budeme tvrdě trénovat, abychom toho dosáhli. Čtyřicet bodů, tak zněl náš cíl. To bylo to číslo, které jsme potřebovali k udržení v první lize, abychom našim fanouškům dopřáli i další sezonu v Premier League. Tehdy by mě ani ve snu nenapadlo, že si v dubnu otevřu noviny a uvidím Leicester City na čele tabulky. Loni byl náš klub v té samé době na jejím dně... Neuvěřitelné.

Je mi čtyřiašedesát, takže se už spíše držím v ústraní. S manželkou jsme svoji čtyřicet let a v době volna jsem nejraději po jejím boku. Buď se spolu jdeme projít k jezeru u našeho domu, anebo (když máme chuť na větší dobrodružství) si pustíme film. Ale poslední dobou jsem ani já neunikl ohromnému vzruchu z celého světa, nejde jej ignorovat. Doslechl jsem se, že dokonce máme nové příznivce i v Americe.

Takové z vás vítám v našem klubu, jsme rádi, že vás máme. Chci, abyste byli z našeho fotbalu nadšení a měli mé hráče rádi, protože jejich příběh je zkrátka neuvěřitelný. Možná už jste o nich slyšeli. Jsou to fotbalisté, kteří byli považováni za příliš malé nebo pomalé, aby hráli za větší kluby. N‘Golo Kanté. Jamie Vardy. Wes Morgan. Danny Drinkwater. Riyad Mahrez. Když jsem dorazil na náš první trénink, hned jsem viděl kvalitu těchto hráčů. Věděl jsem, jak můžou být dobří.

No dobře, věděl jsem akorát to, že máme šanci na udržení v Premier League.

Začněme třeba u Kantého. Běhal od samého začátku tak naplno, až jsem si říkal, že musí mít někde v šortkách schovaný pytlík baterek. Za celý trénink se ani nezastavil. Musel jsem mu povědět: "N’Golo, poslyš, zpomal trochu. Neběhej za úplně každým míčem, jasné?" Odpověděl: "Dobře, trenére, rozumím." Deset sekund nato na něj kouknu a už zase běhal všude... Nakonec jsem mu pověděl, že s takovou jednou pošle centr dopředu a sám si na něj i doběhne, aby jej zakončil.

Kanté je neuvěřitelný, ale není naším jediným klíčovým hráčem. V této úchvatné sezoně musím podobných tahounů vyjmenovat celou řadu. Například Jamieho Vardyho. To není fotbalista, ale špičkový kůň. Potřebuje mít na hřišti volnost. Řekl jsem mu, že to nechávám na něm: "Můžeš se pohybovat, kdekoli se ti zamane, ale po ztrátě míče nám musíš pomoci. Nic víc po tobě nechci. Když začneš napadat rozehrávku soupeře, všichni ostatní tě v tom podpoří."

Ještě před naším prvním ligovým zápasem sezony jsem hráčům pověděl, aby hráli za své spoluhráče. Jsme malý tým, a tak musíme bojovat celým svým srdcem, celou duší. Nezáleží mi na tom, kdo je náš soupeř. Chci jen to, abychom nechali na hřišti všechno. Pokud bude protivník i tak lepší, tak mu pogratulujeme, ale předně musí ukázat, že je doopravdy lepší.

Od prvního dne panovala v Leicesteru fantastická atmosféra, počínaje předsedou, přes hráče, klubové zaměstnance, až po fanoušky. Cítil jsem se tady hned výtečně, jako by skrz King Power Stadium proudila pozitivní energie.

Myslíte, že naši příznivci fandí, jen když držíme míč? Ani náhodou. Když jsme pod tlakem, fanoušci vycítí, že jsme v potížích, a skandují až do ochraptění. Znají všechna fotbalová úskalí a vědí, kdy si hráči procházejí těžší chvilkou. Jsme si spolu vážně velmi blízcí.

Začátek sezony se nám vydařil. Ale znovu připomínám, že tehdejším cílem bylo zachránit klub před sestupem. V prvních devíti kolech jsme sice vyhrávali, ale zároveň inkasovali hodně branek. Často jsme na vítězství potřebovali nastřílet dva nebo tři góly, což mi dělalo starosti. Před každým zápasem jsem hráče povzbuzoval, ať konečně udrží čisté konto. A pořád nic. Vyzkoušel jsem všechny možné způsoby motivace... až na jeden.

Před zápasem s Crystal Palace jsem hráče navnadil: "Když udržíte čisté konto, pozvu vás na pizzu." A hned to šlo: hráči udrželi nulu a vyhrálo se 1:0. Dodržel jsem tedy svůj slib a vzal hráče do Peter Pizzeria na Leicester City Square. Ale přichystal jsem si pro ně menší překvapení a řekl jim: "V životě si musíte všechno odpracovat, a to platí i pro pizzu. Uděláme si ji sami." A tak jsme šli do kuchyně a pořádně si s těstem zaházeli. Nutno dodat, že ta pizza byla vážně dobrá, dal jsem si tehdy pořádně do nosu. Co k tomu říct? Jsem z Itálie, zbožňuju pizzu a těstoviny.

Od té doby sbíráme jedno čisté konto za druhým. Máme jich už po naší pizze celý tucet a věřím, že to není žádná náhoda. Jsme malý klub, který ukazuje celému světu, co všechno lze dokázat skrze týmového ducha a odhodlání. Šestadvacet hráčů. Šestadvacet myslí. Ale jen jedno srdce.

Ještě před několika lety byla řada mých hráčů v nižších ligových soutěžích. Vardy pracoval v továrně, Kanté hrál třetí francouzskou ligu, Mahrez dokonce čtvrtou. A teď bojujeme o titul. Fanoušci Leicesteru, které potkávám na ulici, mi říkají, že jsou jako ve snu. Odpovídám jim, ať sní i za nás. My totiž nesníme, prostě jen tvrdě dřeme.

Bez ohledu na to, co se ještě v závěru sezony stane, věřím, že náš příběh osloví fotbalové fanoušky po celém světě. A dodá také naději všem mladým fotbalistům, kteří už si někdy vyslechli, že nejsou dostatečně dobří. Mohou si teď říct: "Jak se dostat na vrchol? Když to dokáže Vardy nebo Kanté, možná to svedu taky." Co je k tomu zapotřebí? Slavné jméno? Ne. Lukrativní kontrakt? Ani to ne. Potřebujete jen otevřenou mysl a srdce, sil na rozdávání a volnost pohybu.

Kdoví, možná si na konci sezony dopřejeme hned dvě pizza párty...

Původní článek v plném rozsahu a s bohatou fotodokumentací najdete na webu The Player’s Tribune.

Autor: Martin Kantor / theplayerstribune.com

Komentáře (596)

Přidat komentář
Al Capone

Snad to dotáhnou do konce, nejde jim nepřát.

Reagovat
smazaný uživatel

jj stejne jako Floride v NHL

Reagovat
Al Capone

Tak tam je to kvůli Jardovi, ale to co předvádí Leicester je něco úžasného když poráží všechny giganty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak giganta Chelsea poráží kde kdo

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

taky jim přeju kvůli Jardovi.. ale mají sympaticej tým..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Murtago

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

lepsi aby to vyhrali oni,nez slepice...to je fakt

Reagovat
Svatej

kdokoliv jinej, hlavně ne oni

Reagovat
Harakan

Reagovat
Lacko_Boh

ale Pochemu to ide priať tiež. Vlastne aj koncepčne su Spurs sympaticky. Len je to proste Tottenham, oni maju patent na to byť nesympaticky sami o sebe U nich by aj Dalailama chytil auru čuráka.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

Reagovat
m0rientes9

Fuj, ty hnusný odporný čurák nechutný. Ty sa radšej modli, aby ste skončili aspoň do toho 4.miesta a hrali vôbec LM. Nenávidím z celého anglicka najviac Man Utd, ale za tieto kecy radšej to 4.miesto doprajem im ako vám.

Reagovat
Mastný Chobot

hnusný odporný čurák nechutný celý Laco, jak keby si ho poznal

Reagovat
m0rientes9

Chvalabohu nie. Ale bodaj by sa mu popálila huba za to, čo napísal a Arsenal si hrával svoje európske zápasy v ďalšej sezóne vo štvrtky.

Reagovat
Lacko_Boh

poznáme sa (ale iba z videnia, cez Igora). S ocinom chodím na ryby, neskutočný rybár, neskutočný, najlepšie zápästie v kraji. Nepoznám nikoho kto hodí 23m+ tak elegatne ako starý Igor, alebo ako ho s chlapmi voláme "Hnusný Odporný Čurak Nechutný Fuj". A furt nás to to stáre hovado nechce naučiť Ale nie,sranda,s Igorom chce ísť každý na ryby lebo má kapor friendly pyžmo, to sa potom chytá samo Vždy po rybačke potom zajdeme na pivko do Sopkovej, to človeku dobre padne a to je Igorov revír. Je tam ako doma. Vždy sem až do zaverečnej lebo všetci počúvame jeho rozprávanie o tom ako v Anglicku učil Bach Mozarta hrať na klavír, ako sa potrápili inzinieri SpaceX s GPS a na konci MUSI dať historku o tom ako prstoval anglickú královnú na dovolenke na Kavíčch horách. jeho dokážem počúvať celé hodiny aj keď som tie storky už toľko krát počul. Igor je fajn chlap a verím že m0rientes9 je tiež. To su ľudia ktorým ja hovorím králi, praví chlapi.

Reagovat
Lacko_Boh

*pižmo

Reagovat
m0rientes9

toto by som nevymyslel ani po užití kombinácie THC + LSD palec hore za talent a fantáziu

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
icka

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dalajláma už čůrák dávno je. Marxista, který se nechal platit od CIA...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krc

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
C-M@ster

To víš, zatrpklý fanda Arsenalu, co do každé sezóny jde s vidinou titulu se musí koukat, jak jim ho teď vyfoukne buď největší rival, nebo snad nejnepravděpodobnější kandidát.

A mezitím oni svedou svůj každosezónní souboj o 4. flek, který nakonec s odřenýma ušima uhájí.

Reagovat
SunFells

Honzovy přeludy.

Reagovat
C-M@ster

Tak MU podle mě před vás nepůjde, Eržo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Co se ti nezdá?

Reagovat
cristiano.K.

ok, tak to je od tebe hezké, že to přeješ slepicím.

Reagovat
SunFells

Pochemu fandím a před námi budou tak či tak, ať si ta liga aspoň teda zachová trochu tvář.

Reagovat
cristiano.K.

tohle nemůže fanoušek Arsenalu napsat.

Reagovat
SunFells

lol

Reagovat
cristiano.K.

velkej lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Usty

Reagovat
hefy

''Nejde jim nepřát.''

Reagovat
Ligter

Už mi to taky začíná srát.

Reagovat
Al Capone

Tak já se tomu nevidím když spoustu anglických gigantů včetně United si takový tým maže na chleba

Reagovat
Ligter

Ale jo, jen to člověk nemusí nutně už vidět v každé diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko víc bych to přál třeba Tottenhamu za fotbal, který předvádí a ikdyž by to nebyla taková senzace myslím, že by to bylo zaslouženější

Reagovat
smazaný uživatel

V čem jako zaslouženější? Titul je zásluha za zisk bodů ve 38 zápasech a pokud potom budou mít víc, proč by to bylo méně zasloužené?

Reagovat
Abstinence

"...za fotbal, který předvádí..."

Reagovat
Abstinence

Lukinho27. Eurofotbal. Očima Claudia Ranieriho: Tohle není žádný sen. [online]. 18.4.2016 [cit. 2016-04-19]. Dostupné z: http://www.eurofotbal.cz/clanky/ocima-claudia-ranieriho-tohle-neni-zadny-sen-326515/?forum=1#forum

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je zásluha za zisk bodů ve 38 zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

tady se zapomíná, že tottenham hraje nejlepší fotbal na jaře, ale na podzim ho hrál s přehledem Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj EF family, prosím o minutu Vašeho času a vyplňte mi dotazník o 5 otázkách. Je to hlavně pro sázkaře.

http://www.survio.com/survey/d/W5A2I5C2Y1L2B1D7G

Díky

Reagovat
Mastný Chobot

v poslednej otázke chýba možnosť desiatky #studentlife

Reagovat
C-M@ster

Já bych spíš ocenil, kdyby v sázkovkách šlo vsadit na více přesných výsledků jednoho zápasu s tím, že by se snížil kurz.

Že by možnost 1:0 a 2:1 měly obě kurz 5 a ty bys mohl vsadit, že se stane jedno z toho s kurzem 2,5.

Reagovat
Murtago

Žádám do ankety přidat aspoň možnost "Ne, předběhne jej někdo jiný"

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Milan.B

to si fandis teda....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

redaktoři se tím snaží odfiltrovat trolly, aby byla anketa trochu relevantnější. jenže nedotahli to, že tím odfiltrujou jenom pravé trolly, anketu aj tak znehodnotí trollící gunneři a kohouti

Reagovat
Counter

Ale snaha byla!

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ako vycistim zaschnutu krv z kozenych topanok (otlacili ma)? Neviete niekto prosim? Info. z googlu ma neuspokojuje...

Reagovat
Murtago

však krev je uvnitř a nohu máš uvnitř. Co tě štve?

Reagovat
smazaný uživatel

Presiakla tak, ze flak je vidiet na povrchu z vonka....

Reagovat
vladis271

aha, tak presiakla

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Mastný Chobot

wtf, to ako sú hrubé? 0.5cm? či si vykrvácal 2 litre? ... určite si dokopal nejakých cigošov

Reagovat
smazaný uživatel

0,5 az 0,7. Haha. Tak otlacili ma, ja som citil len mierne rezanie a po vyzuti som bol neprijemne prekvapeny .

Reagovat
Lacko_Boh

mozno si v nich mal maleho suareza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

A zasadna info.: ta skrvna je na casti topanky tam, kde je achillovka a nie na podrazke dpc .

Reagovat
Kang & Kodos

To byl přijímací rituál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mu snad i koupim nový

Reagovat
REPLIKATOR

humus

Reagovat
r.mrazik

tak to byla kuze max z veverky a normalne je vyhod

Reagovat
papanegra

Zeptej se mámy

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz nema cas...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Mastný Chobot

to poznám, hlavne keď 2 eurá na desiatu náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Zlate casy na strednej .

Reagovat
Mastný Chobot

*chcem

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

Nie som Dani Alves .

Reagovat
vladis271

skús nabudúce použiť bejzbalku, nezašpiníš si kanady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale dřevěnou, kovová se ztratí

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Harakan

Reagovat
CubONE

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jeste aby se tu nejaky dalsi Slovak zeptal, jak si zasit rypak, a mame tu pribeh.

Reagovat
Milan.B

neskutocny pribeh!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Kyselinou

Reagovat
Azazelo RD

Kup si nový boty a tyhle vyhoď, když ti ještě roste noha, chlapečku.

Reagovat
Blasphemer

Já zas nemůžu dostat svíčkovou z černýho trika. Ale jako dobrá byla.

Reagovat
Kang & Kodos

A už jsi zkusil Árijec?

Reagovat
Blasphemer

Ten je jenom pro cikány.

Reagovat
Kang & Kodos

Já si v tom vypral černý tanga, a teď jsou bělejší, než demonstrace DSSS.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
smazaný uživatel

Pobavili ste ma, ale ziadna rada, tak dik .

Reagovat
smazaný uživatel

a co si čekal na eurofotbalu ale po přečtení komentárů sem se nasmál jako už dlouho ne

Reagovat
Lacko_Boh

kámo začni pozerať office

Reagovat
smazaný uživatel

Pisal som tu zo zufalstva, takze som sa aspon zabavil...

Reagovat
SunFells

Žlučové mýdlo. Potřeš to tím, pět minut necháš působit a pak normálně vypereš.

Reagovat
SunFells

Jestli se teda kožené topánky perou ...snad ani ne

Reagovat
Blasphemer

Savo. Ale je možný že se skvranama zmizí i ty boty.

Reagovat
C-M@ster

Lžička kuchyňské soli pokapaná citrónkou...

Reagovat
13

to určitě To je jak když se v přátelích Rosovi srazily ty kalhoty a Joey mu radil telefonicky at si tam dá pudr..

Reagovat
C-M@ster

Fakt ne, zkus to.

Reagovat
kilobyte

Dej je pochcat Dovalilovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

to je taková sračka, až se mi to líbí

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

kurva, jaxe vubec k takovejm vecem dostavas? ty musis mit but more casu, nebo dpc nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Krev se nejlíp vyčistí studenou vodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Skusal som a nepomaha...

Reagovat
smazaný uživatel

obarvi si topánky na červeno...

Reagovat
protiproudu

Normálně to vymej pod vodou, jinak to nepůjde a pak to natři třeba tímhle olejem http://farnam.cz/produkty/pouziti/pece-o-kozene-vyrobky/pure-neatsfoot-oil/

Je to vyživovač kůže, bude po tom jako nová, změkne to a budeš mít po problému.

Reagovat
protiproudu

Flek ti tam asi zůstane, to se z kůže špatně dostává, ale 100% to bude vypadat líp. Hlavně časem zesvětlá. Na youtube je dost videí jak takový olej nebo jiné přípravky použít.

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem pekne za radu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tu už nani poznamenal, bez Vardyho by mohol byť aj Swansea problém, no a ak bude trest dlhší...Ísť za titulom s Okazakim a Ulloom, to by nemuselo dopadnúť dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

To by som dal na hrot radšej Mahreza.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno musíš komentovat, i když o tom víš hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

*nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Som si nebol istý tým číslom

Reagovat
Lacko_Boh

veru,zajo je číslo kujon to je

Reagovat
Mastný Chobot

92 ako počet jeho sexuálnych partneriek do 24.11.2010

Reagovat
Mastný Chobot

* a partnerov

Reagovat
Lacko_Boh

možno

Reagovat
nani92

dávaš mi ponuku na 93?

Reagovat
Lacko_Boh

6 rokov suchoty?

Reagovat
nani92

Objavením eurofotbalu skončil sexuálny život..

Reagovat
Lacko_Boh

honkanie na palcoch

Reagovat
nani92
Reagovat
Mastný Chobot

5 a pol roka nič, Zayo? Rap ťa zmenil

Reagovat
nani92

objavil som duchovno a začal objímať stromy

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
smazaný uživatel

Strašnej sympaťák a nádherný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Stařec ví, jak na to

Reagovat
PISTOLERO

Vyborny clanek snad to dotahnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Zase skončí druhý

Reagovat
bobis21

čeká je docela těžký los, ale doufám že to udrží

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Svatej

Já už uplne vidim, že jim to v tom posledním kole nějak zkazíme, to by fakt genialnie zakončilo tuhle sezonu

Reagovat
vitasrp

Myslím, že k tomu bychom museli podat nějaký dobrý výkon, což nejspíš nehrozí. A ten mač ať klidně prohrajeme, stejně si myslím, že jestli bude Leicester bojovat se Spurs, tak si i fandové na Stamfordu budou přát, ať ten zápas lišky vyhrajou.

Reagovat
Svatej

Hrozně mě bude postoj fandů ( a vlastně i samotných našich hráčů ) při takový situaci zajímat. Já bych se vůbec nestyděl za to, že budu přát soupeři jen proto, aby to celkově nevyhráli oni.

Reagovat
Placebo

Tottenham to buď mít dnes strašně těžký. Bude rád za bod.

Reagovat
smazaný uživatel

nebude rád

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to tu tak před týdnem, obvykle býváš víc pozadu.

Reagovat
r.mrazik

a kdybys vedel,jak me to trapi!!

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý video..

Reagovat
Busby babes

pobavilo i tentokrat

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že práve pri historickom ťažení Tottenhamu musí byť súperom práve sympatický Leicester. V každom inom prípade by som veľmi fandil, aby získali titul. Aj nám by možno viac ľudí fandilo nie len z komunity EF, ak by sme súťažili napr so City alebo Arsenalom. Tak je náš úspech v tieni toho Foxes.

Celkom sledujem FB fan stránky jednotlivých klubov a je priam neuveriteľne, aký nárast počtu sledovateľov nastal na FB Leicestru. Toľko naplaveniny z celého sveta. Pred rokom ani netušili, na akej pozícii sa klub nachádzal.

Reagovat
r.mrazik

bych rekl,ze by vam fandilo vic lidi i ted,jenze je tu problem v lidech,ktery tady pisou ve jmenu slepic...to je pak tezky prat tomu tymu,kdyz ti ho zkazi...

Reagovat
smazaný uživatel

r.mrazik18.04.2016 18:05#

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď v každom fan klube máš rôznych ľudí, niektorí provokujú viac, niektorí menej. Preto veľa ľudí tu fandí radšej Leicestru už len z princípu, aby to nevyhral napr. Tottenham, lebo by museli na pár mesiacov odstrániť EF zo záložiek.

Ľudia radšej doprajú takému klubu, outsiderovi, ako keby to mal vyhrať klub, ktorý tu má viac či menej početný fanklub. Preto píšem, že práve Leicester je naším súperom, lebo ak by súťažil s Liverpoolom napríklad, tak by som mu veľmi fandil.

Ale niektorí jedinci sú tu extrémisti, tí fandia tomu, kto je na prvom mieste. Taký Hokaido by chcel oslavovať titul každý rok.

Reagovat
r.mrazik

Tak já můžu mluvit jen osobně...mě třeba nevadil dřív Liverpool,než mi ho zkusil vladis

A slepice jsem měl za Harryho rád s přál jim a asi bych s tím vydržel,kdyby....proste leicester klobouk dolů,ale třeba mě nijak neberou

Ale jinak máš pravdu,outsiderům se tak nějak přeje klasicky

Reagovat
Hachim Mastour

Podľa mňa by sa malo fandiť svojmu obľúbenému klubu.Až keď Arsenal stratil šancu na titul, tak som to začal priať Lestru.Tu sa vždy ukáže, kto je pravý fanúšik a kto plastic.

Reagovat
fenixLFC

hokaido fandil leicesteru minimalne od zaciatku sezony, nie az ked boli najvacsim aspirantom na titul, neviem ako vlani

Reagovat
Svatej

Nejhorší fanouškovskej tábor

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

toto snad nikdy nevymyzne... v kazdom tabore su chuji a ty si najvacsi z vasho a zrovna ty tu pises taketo bludy. ach jaj

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase vy o ten titul podle mě můžete bojovat i v příštích sezónách, u Leicesteru tomu moc nevěřím (a rád bych se mýlil)... Poche u vás odvádí kvalitní práci, nejde vám v současné době nepřát lepší výsledky (fanoušci na EF jsou mi fakt jedno, to není vypovídající hodnota) Když si tak říkám, zase tady bude West Ham co získá úplně zadarmo vlastní stadion, to bude taky zajímavý... Everton nový vlastnící... aby jsme tady místo nové TOP 6 neměli TOP 8 nebo 10

Reagovat
Svatej

Kdo by to řekl, že jim lidi začnou přát, když jejich týmy už nemají šanci zvítězit, viď.

Reagovat
smazaný uživatel

A ku ktorej vete z môjho komentu je mierená táto reakcia? Lebo nikde som nenapísal, že tomu nechápem alebo čo. Som napísal, že by som im aj ja fandil, ak by v hre o titul nebol Tottenham. Ide o to, že my nebojujeme pravidelne o titul v 34. kole, preto mi príde aj náš úspech celkom v tieni toho z Leicestru. Škoda, že nastala takáto situácia v jednej sezóne.

Reagovat
Svatej

Na tu druhou část tvýho komentáře to bylo. Je přece naprosto logický, že lidé budou přát více Lestru než vám, je to omnoho krásnější příběh.

Druhá strana je, že vy máte ve svých fanouškovských řadách snad procentuálně největší procento ko*otů, se kterýma opravdu nejde vést konverzace, což je při každodenním navštěvování týhle diskuze docela problém, jelikož je to s váma k nevydržení už teď.

A než začneš s tím, že je to takhle všude, tak tě klidně rovnou zastavím. Je nad nebe jasný, že bandu triglodytů vrhajících špatnej stín na svůj klub má každej fanouškovskej tábor, ale to, že se mi nepodařilo za ty dlouhá léta, co fotbal sleduju, vést alespoň jednu, byť i minutovou, smysluplnou konverzaci s fandou Spurs, pro mě přestává být záhada. Ty můžeš bejt samozřejmě normální, dokonce i takovej Sandro může bejt v realu fajn týpek, ale tady se to chvílema nedá ustát, proto ty antipatie, tým máte jinak fakt sympatickej

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš svoj názor. Ja sa zase nechcem púšťať do hodnotenia táborov fans kvôli pár jedincom, bolo by to celkom nefér k tým, ktorý tu vôbec neprispievajú. Na druhej strane má Tottenham oveľa menšie fanušikovské zastúpenie na EF ako ostatné popredné kluby z PL. Preto je aj šanca k vedeniu normálne diskusie prirodzene nižšia. Ale ja s tým problém nemám.

Reagovat
Svatej

Reagovat
risk je zisk

Jak naplaveniny? To, ze to preji klubu, ktery na to nemel a dali jim jen priposrany lajk na jejich fb strance z nich prece nedela srdcove fans. Ano jsou ted popularni, ale tohle se stava vsude a je to prirozena vec. A tech prikladu je spousta, kdy se lide hrnou davem a zacinaji se o neco/nekoho zajimat. To je lidska prirozenost, nic vic...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, a nie je to teda tá naplavenina? Jak prišli, tak odídu.

Reagovat
risk je zisk

Tak odejdou, ale ted jsou v mode a lide se bavi, maji o cem mluvit, maji komu prat atp. Vazne na tom nevidim nic zleho

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to neberiem ako niečo zlé, len to považujem za zaujímavé. Preto som to spomenul v mojom komente. A to, že pred rokom nevedeli o Leicestri skoro nič, je pravda. Ľudská prirodzenosť ako si napísal.

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

lenze tak sa rekrutuju novi fanusikovia. ten klub ich zaujal svojim futbalom, pribehom atd. tak ho zacali sledovat. rovnako ako minule nadavali fans sotonu ze odrazu su vsetci ti co im priali ked boli hore prec. pochopitelne. ked hra nejaky tim pekny alebo zaujimavy futbal tak ho zacnu ludia pozerat. tak sa dostavali ludia k realu United atd.+tam mali aj tie trofeje.lenze zostali tam dlhsie a z ,,naplaveniny'' sa zmenili na fanusikov a o tom to je

Reagovat
uff

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Dominator

Je to skoda, dajak tak to vnimam aj ja

Leicesteru ale drzim palce, hoci ich fanusikom nie som. Sympaticki su mi mozno tym, ze si ich spajam s tou dobou, ked hrali PL aj Coventry, Derby, Leeds (...nostalgia )

Reagovat
spider_8

Sorry, ale historické tažení, když se nejspíš ani nevyškrábete na 80 bodů?

V každé jiné sezoně byste s takovým počtem bodů ještě museli tvrdě bojovat o Ligu mistrů, to jenom letos máte ještě šanci bojovat o titul.

Reagovat
Counter

To zas ne, takové body na LM stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Harakan

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Telegraph dost odpadní článek. Jenom kritika, i věcí, které ani nešly udělat o moc líp.

Jestli jsi z Wenger out tábora, kritiku na něj chápu,, ale takový článek nemá v Telegraphu co dělat.

Reagovat
fantomas

Tohle nemá bejt kritika od Telegraphu, ale od anonymního hráče.

Reagovat
Mastný Chobot

Alexis

Reagovat
Lacko_Boh

vždy som prial Leicester odjakživa

Reagovat
Counter

Hm, měl bych si zjistit, kdo je trénoval před Pearsonem... #Vialli

Reagovat
kiwwi

fandim uz od Ranieriho by bola bezna fraza keby sa Leicester usadil na dlhu dobu na spici

Reagovat
Counter

To právě musí být něco extrémně retro, ať vynikne, jaký jsi hipster. I ten Pearson je málo.

Reagovat
papos182

Fandim od dob, kdy za ne valel Emile Heskey!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea U19

Reagovat
Svatej

jak hráli ?

Reagovat
Gunnersaurus

This was his sen, but now it is realita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vrana17

Super počtení, letos to přeju Leicesteru. V létě je budu sledovat co se tam bude dít.

Reagovat
oli9

snad to dotahnou

Reagovat
smazaný uživatel

"Arsenal cancel Emirates Cup"

koniec jednej éry.

Reagovat
Trand

Reagovat
Lacko_Boh

tour sa nedá vyhnúť,finančne to je úplne inde Rakusko bolo pre hračov asi najlepšie.

Reagovat
Trand

No ale vždyť normálně jsme měli tour a Emirates Cup k tomu. Kde jinde je možný vidět, že Sanogo dá 4 góly účastníkovi čtvrtfinále LM než na Emirates Cupu?

Reagovat
Lacko_Boh

ale skrátenú tour,nie?

A Sanogo v buducej sezone joj teším sa

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe výjimečně jenom letos kvůli úpravě trávníku.

Reagovat
Lacko_Boh

aha, som domudroval nevadi, stale som ten čo napisal basen o jagielkovi

Reagovat
Wat

Pro všechny tyhle případy měli nechat Highbury!

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Beči

Ačkoliv jsem fanoušek Liverpoolu, tak Leicesteru se ten titul ani nepřát nedá. Ranieri je skvělý trenér a doufám, že ještě všem dokáže, že pro úspěch nejsou potřeba velká jména, tučná konta ani miliardářský majitel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase z nich netreba robiť chudobný klub z predmestia. Vlastní ich miliardár, ktorému patrí King Power. Samozrejme, platovo a prestupovými sumami sa nevyrovnajú špičke, ale ich hráči tam tiež neberú drobné. Ich úspech je daný skôr vynikajúcim scautingom a dobre poskladaným tímom. Ranieriho ako trénera by si nemohol dovoliť len tak hocijaký klub ani pred jeho tohto sezónnym úspechom. Stále to bol tréner s dobrým renomé a úspechmi.

Reagovat
Beči

Samozřejmě, taky neříkám že jsou chudým nebo předměstským klubem. A zřejmě každý klub vlastní někdo bohatý, ovšem je rozdíl v tom, jakým způsobem a jaké částky do klubů vkládají. Leicester je pro mě zkrátka případ toho, že i menší klub se dokáže vzepřít ligovým gigantům.

Reagovat
Talker

Tak oproti možnostem té velké pětky a vás je to fakt chudý bratříček. Jasně, nejsou na tom tak, že by museli neustále prodávat (díky TV právům), ale stále mají oproti vám poloviční rozpočet. A vy máte poloviční rozpočet oproti MU.

Reagovat
cristiano.K.

skvělej článek, díky za překlad

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

stejne im to vsetci praju preto, lebo nemaju ziadnych rivalov a fanusikov (okrem tych v Leicestri a vrabejku) a kazdy to radsej dopraje im ako niekomu inemu

konieckoncov padne to vhod aj timom ktore tu sezonu posrali, pretoze sa nemusia hanbit same

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Jen kvůli tomu to fakt není.

A hanbit by se právě měli všichni ti velcí hráči o to víc.

Reagovat
smazaný uživatel

"Tottenham look to be closing in on a deal to use Wembley Stadium as their home ground for at least one season, as ongoing negotiations with the Football Association are appearing to be progressing relatively smoothly."

Paráda, 90 000 ľudí na NLD

Reagovat
fenixLFC

bude to znizene pravdepodobne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Come on you Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Ranierimu sa nedá nepriať strašný sympaťák aj keď robili rozhovor s ním po prehratom zápase z Arsenalom stále sa usmieval a vtipkoval s novinárom čo mu otázky dával. Prajem im to majú bojovného ducha srdce a odhodlanie urobiť niečo veľké tak dúfam že sa im to podarí. Teraz je potrebné poraziť Swansea ( aj keď bez Vardyho) a už budú naozaj blizučko. TAK DO TOHO!

Reagovat
Usty

Krásnej článek, dokážu si představit, že kdyby tohle byla Ranieriho řeč na závěrečných oslavách titulu, byl bych jako hráč dojatej k slzám

Jenom si nemůžu odpustit - co dělá v názorech a komentářích?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Counter

A kam to zařadit?

Reagovat
Usty

To nevím Ale názory a komentáře jsou vždycky názory a komentáře redaktorů...

Reagovat
Counter

No a tady je to komentář Ranieriho, přeložený redaktorem do češtiny

(já právě vůbec nevěděl, máme tu prostě málo kategorií!)

Reagovat
Usty

Takže zařazení Claudia mezi redaktory EF byla nejsnazší možnost

Reagovat
Counter

Tak to je jen tvoje omezená škatulka, že komentáře se musí vztahovat čistě na redakci Prostě je to komentář, tak spadne do rubriky komentářů a basta.

Reagovat
Usty

Žádný a basta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

OT: Chelseaaaaa

Je to tam, další generace mládežnických mistrů...(která nedostane šanci, chtělo by se dodat).

Bylo potřeba i trochu štěstí při šancích PSG, jak jinak, ale takové to blokování střel vším možným už je pro Chelsea typické ve všech kategoriích. Po oslavách se mohou hlásit v Áčku, někdo tu ligu dohrát musí.

Reagovat
Mimalu

ve Vitesse budou mít radost

Reagovat
Error

Ani ne. Aina a Colkett nemají nové smlouvy, takže radost bude mít ten, kdo je získá natrvalo.

Reagovat
Mimalu

Hádám že jsme to odehráli ve více než 2 lidech

Reagovat
Lacko_Boh

Nikto si neuvedomuje odvratenu stranu toho co by sa stalo ak by sme to vyhrali( ) Kopec skrachovaných futbalistov sa vykašle na školy a zamestnania a pojde hrať futbal s nádejou že zopakujú Vardyho úspech. Dominik, hovorim aj o tebe, doštuduj to prosím ťa.

Reagovat
Mastný Chobot

moju kariéru zničili drogy, alkohol, ženy a lacná nutella

Reagovat
kiwwi

nutella

Reagovat
icka

Reagovat
vladis271

alebo jednoduchšie. Nemal si talent.

Reagovat
Mastný Chobot

keby ma videl Wenger hrať, tak povie, že kto ma nemá rád, nemá rád futbal

Reagovat
fenixLFC

nutella nici karieru, ronaldo alebo adriano by vedeli rozpravat

Reagovat
Mastný Chobot

neviem, či pri Ronaldovi myslíš rovnakú nutellu ako ja

Reagovat
Mastný Chobot

jáj, ty myslíš asi brazílskeho... potom áno

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

len vdaka nutelle mal shot power 99

Reagovat
Error

Wilshere další zápas za U21, držák

Reagovat
smazaný uživatel

Za Manchester nebo ještě za Arsenal?

Reagovat
Tuxedo

Emirates Cup se letos konat nebude - Arsenal ma po trofeji v buducej sezone

Reagovat
Talker

Tak Chelsea regulerne má nejlepší akademii v Evropě.

2Evropske tituly za sebou + 4 roky staré finale, 5x finále da youth cupu a z toho tuším 4 vítězství. Fakt doufám, ze Conte nebude prizdisrac jak Mourinho...

Reagovat
fantomas

Oliver Kay to napsal pěkně: Exciting times ahead for Vitesse Arnhem

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse z toho stejně nic zázračného nevytěží..

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně stejný napsal Mimalu nahoře, nějakej typan v preview, když se zase řešila naše mládež, a napadlo to dalších X lidí, kterým jenom nestálo za to to napsat... už chápem proboha

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
Error

Ono s Vitesse to taky může být všelijaké, obzvlášť co se nedávno vrátil Pantič s dost peprným vyjádřením. Nathan nebo Izzy Brown si taky herní vytížení nemohou zrovna pochvalovat a otázka zní, jak se Chelsea postaví k partnerství s klubem, který si upřednostňuje vlastní hráče. Což je na jednu stranu logické, na stranu druhou Chelsea jde o něco trochu jiného, a to minuty pro její mladíky.

Reagovat
Mimalu

Když to nebude Vitesse, tak to bude někdo jiný. Pořád jde v zásadě o to, že jsme z těch generací které prošly akademii, jsme nedokázali udělat dodnes byť jen jediného hráče na úrovni alespoň střídajícího hráče, což je dost smutné....

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
iamek

Docela neuveritelne, ze uz nekdo nehraje za acko.

Reagovat
smazaný uživatel

No, prý bude... Prostě kdo na to má, ten bude hrát. Už teď ti mladíci Baba, Kenedy i Traoré ukazují, že prostě ty starce kvalitativně nenahradí na delší dobu, zatím.

Jako třeba Conteho někdo z nich fakt zaujme a dostane šanci, ale silně pochybuju..

Reagovat
pepinho2

Akorát ti nejsou z akademie, no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsou to mladíci a jediné specimeny na základě kterých se dá udělat nějaký úsudek, když už se probojovali do základu.

Reagovat
Talker

Traore je u nás od 2011 tuším... Ale baba a kenedy je fail no

Reagovat
Mimalu

Traore myslím tak dlouho u nás není

Reagovat
Talker

In August 2010, it was reported that Traoré had joined the Chelsea Academy from French club Auxerre in August 2010, rejecting Manchester United in the process.[3][4][5]

Reagovat
Mimalu

However, in January 2011, Traoré had still to sign for the club,[6] and in January 2012 the club confirmed that Traoré was not and had never been a Chelsea player, but had appeared once for the club's youth team in a friendly as part of a six-week trial earlier in the season.

Reagovat
Miguel19

Je

Reagovat
Mimalu

Do klubu přišel ažkoncem října 2013, aspoň podle wiki

Reagovat
Talker

Ano. Nemel viza aby podepsal smlouvu. Ale v klubu byl od 2010

Reagovat
Mimalu

on byl u nás a 3 roky nehrál byť jen jeden juniorský soutěžní zápas? To je trochu smutné a nesmyslné

Reagovat
icemike

Protože nesměl, koneckonců se to vyšetřovalo a hrozil nám Ban

Reagovat
Mimalu

No to je mi jasné že když neměl vízum, tak zákonitě nemohl hrát. Ale připadá mi nepochopitelné, proč se to nevyřešilo nějak jinak, třeba tím že by zůstal ve Francii. Tak to je to o to větší škoda, mohl být ještě mnohem dál kdyby neztratil prakticky jedny z nejdůležitějších roků kariery "jen" na treninku

Reagovat
Talker

Respektive ne víza, ale neměl pracovní povolení.

Navíc je otázka, jak by si polepšil ve Francii - očividně máme jednu z nejlepších, pravděpodobně nejlepší akademii v téhle dekádě v Evropě. Málokde by našel větší konkurenci, než v týmu, který 2x vyhrál obdobu LM a navíc ještě jednou skončil ve finále v posledních 4 letech a skončil z posledních 7 pokusů 6x ve finále FAYC, kde 4x vyhrála (a 5. možnost je letos).

Ve své kategorii trénoval a hrál s nejlepšími v Evropě. Jo, sice nehrál U-18 zápasy, ale furt měl vedle sebe brutální konkurenci - Solanke a Abraham byli nejlepšími střelci v juniorské soutěži loni, Boga a Musonda obrovští ofenzivní talenti.

Reagovat
Mimalu

Tak jasně že když už nic, tak pro trénink byla Chelsea jedna z nejlepších destinací, kde mohl působit. Jenže pořád je to jen trénink a mít po tři roky vrchol určitého soupeření v modelovém tréninkovém zápase mi přijde jako strašně dlouhá doba. Pak se sice můžeme bavit o konkurenci, ale udržet si po tak dlouhou dobu myšlení s tím, že můžu být klidně nejlepší na světě, ale stejně z toho nic nebude, to moc lidí nedokáže, možná že Bertrand ano, možná že na tom mohl být o chlup lépe.

Reagovat
vitasrp

Z těch tří se mi právě teda Kenedy hrozně moc líbí, to je podle mě kluk, který už mohl hrát pár zápasů v řadě v základu, když nám o nic nejde. Traore taky není špatnej a docela mě zaujal, paradoxně ten nejstarší a nejdražší z nich působí dojmem naprostýho tragéda.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbili, když nastupovali ve druhém poločase za ty tragédy, protože do toho dali všechno a bylo to fakt vidět(většinou byli i produktivní). Ale když už jsou v tom základu, tak nic moc. Možná je to taktikou, možná je to jenom nezkušeností, ale pochybuju, že se takhle stanou novými "Pogby" pod Contem. Jedině Zouma má teda asi už jasný základ v budoucnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Nahradit Oscara nebo Pedra, kteří mají 1 dobrý zápas na 10 podprůměrných by dokázali i mnozí odsud..

Letošního Hazarda to samé, Ivanoviče taky, Cahilla taky, Matiče a Mikela taky...

Reagovat
Svatej

naprostá šílenost, to je fakt něco skvělýho

Mě by bohatě stačilo k tomu, co máme, přihodit Musondu nebo Bogu a dozadu Christensena s Dasilvou, krásně a vcelku kvalitně by se zaplnilo to, co potřebujeme.

Reagovat
Talker

Ja doufám, ze pristi rok to bude v zakladu RLC nebo Traore a ten další druhy z těch dvou, Christensen nebo Musonda.

Jeden ročně je proste maximum, ve které muzem doufat

Reagovat
Miguel19

Loftus to bude mít pod Contem kurva těžké..

Reagovat
Svatej

Mluví se o Hazardovi a dalších jako o hráčích na odstřel, ale nějak se tu zapomíná na Loftuse, kterej je s tou jeho neběhavostí už vyloženě trapnej. Pomaličku polehoučku začínám bejt víc nakloněnej k Palmerovi namísto jeho, když vidim, jak si Ruben toho herního času vážil..

Reagovat
icemike

Tak když mu ti idoti už teď dali plat,jaký nemá spousta hráčů v celé PL, tak se přestal snažit, má zarobene

Reagovat
Talker

To si nemyslím, on když se prosadí a bude v základu, tak může jít s platem ještě na dvojnásobek. Navíc pokud jsou jedinou jeho motivací prachy, tak by z něj stejně nic nebylo.

Reagovat
Talker

Tak pokud by se hrálo na 2 útočníky a se středovou trojicí, tak by se pro něj hledalo místo horko těžko, případně kvůli tomu, aby byly prachy na posily, které bude chtít Conte. Nezaregistroval jsem zprávy, že by ho chtěl odstřelit kvůli pracovitosti samotné.

Reagovat
Mimalu

přání fajn, ale že by se jeden z dvojice RLC, Traore prosadil hned v příští sezóně do základu, tomu nevěřím, když jim vyjde letní příprava, tak možná varianta na střídání

Reagovat
Talker

OK, základ je přehnaný. Pokud bude jeden z nich na pozici 12.-14. hráče (první náhradník na svůj post), tak to bude stále fajn - s šancí propracovat se do základu ala Zouma. I když ten měl trochu štěstí na to, že jsme se dostali do takových sraček.

Reagovat
I am Mancunian
Reagovat
Dawon

bozi

Reagovat
r3

Reagovat
Usty

jojo

Reagovat
Svatej

Reagovat
Usty

LVG a José neskuteční

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

LVG

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

connor mcgregor

Reagovat
Error

Dokonalé.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Busby babes

ten Jose.

Reagovat
Trand

Reagovat
fajdax

Reagovat
CHONG

Mou dokonalý

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to je a kde to stáhnu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Wow

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

u Moua jsem málem umřel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
TopinB

José zní arabsky Ale jinak skvělé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Výbornej článek, Ranieri je sympaťák, takovej správnej dědula.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej rozbor spornejch situací ze zápasu Foxes na MNF.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli odejde Enrique tak by mohl přijít Claudio a když ne on tak Mourihno....

Reagovat
Cobra

Reagovat
patas92

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

no co by ne.... Mourihno se naučil v Barce trénovat, tak ted by jí to mohl splatit....

Reagovat
Talker

Já jsem pro. Tituly pro Real a Atletico za nějaké 3-4 roky pravidelně

Reagovat
bloodonor

Zmrd,jiní hráli poháry, a oni jen ligu, příští sezóna sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Given vychytá Sunderland

Reagovat
Wat

?

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na expresku, že bude chytat on další zápasy :)

Reagovat
smazaný uživatel

It's given

Reagovat
Mariano13

Chcel by som nejaké vyjadrenie Cambiassa teraz

Reagovat
fff

Firmino is averaging a goal/assist every 107 minutes this season- better than Ozil (113), De Bruyne (116), Mahrez (118) and Payet (131).

Reagovat
Jazdec

Firmino > Depay

Reagovat
minoLFC

to je snáď jasne každemu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

nic proti Sturridgovi

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

no, len si spomen, ako zacinal v LFC... ja som to v nom citil

Reagovat
fff

Clovek ked si spomenie ... ze BR podmienil svoj suhlas s jeho prichodom tym, ze mu LFC kupi Bentekeho ...

Reagovat
smazaný uživatel

to som ani nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

"To není fotbalista, ale špičkový kůň." to má bejt kompliment?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jamie Vardy, for example. This is not a footballer. This is a fantastic horse.

Jako taky jsem to úplně nepobral Asi jako že je to nějaký plnokrevník, který si zaslouží maximální volnost...

Teď jsem si vybavil, že o "little horse", který potřebuje mlíčko, zase kdysi mluvil Mou, manažeři v PL na to asi mají nějakou úchylku

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kowe

pro Bentekeho by byl

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni píšete,žeby to měl být Tottenham,nebo raděj Arsenal před United atd...Všude se točí nenormálny sumy na přestup,v zimním 130 milionů a v letním klidně i 300 milionů...Nehorázny platy hráčů,jako třeba Balotelli,Falcao....přitom je žádný klub nechce....Dát dohromady tým s chlapců,kteří hrály 3 nebo 4 ligu,dokonce Vardy pracoval ve fabrice,tak to je něco...Vemte si Lewandovski a jeho přestup do Borussie z Lech Poznan za 4,75 milionu eur...Ted má hodnotu víc než 70 milionu...Gonzalo Higuaín s River Plate do Realu Madrid za 12 milionu eur...Cristano Ronaldo ze Sportingu do Man utd za 17,5 milionu...a je jich mnohem víc...vše je o skautingu....naco přetahovaná mezi kluby,pokud máte skauting jako Porto,nebo Atlético Madrid?...Ty dva kluby kdyby poskládaly 11 prodaných hráču na soupisku,tak jsou to mega týmy...nej v Europě....fotbal je krásný,když není o penězích...hrajou tam hráči,kteří ho milují - jako mi amatéři -

Reagovat
Lacko_Boh

prispevok podľa môjho gusta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Euphael

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
CubONE

Reagovat
Dominator

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Kdo jsou ti "všichni"? Tottenhamu to tu přejou snad jen fanoušci Spurs a dolar

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem to obrazně...

Reagovat
Counter

(skoro) všichni to přejou Leicesteru ;-)

Reagovat
SunFells

Já jim to přeju, zaslouží si to o mnoho víc než tito, u kterých pohádku živí i rozhodčí.

Reagovat
Counter

booooooooo

Reagovat
SunFells

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Erik, mám tě rád

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Diego2

Reagovat
fantomas

Reagovat
C-M@ster

bůhů

Reagovat
masly008

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen proto

Reagovat
smazaný uživatel

hefy

Reagovat
Counter

Ten to psal beztak na drogách...

A že bys aspoň ocenil překlad požadovaného článku, to tě ani nenapadne

Reagovat
smazaný uživatel

to je tohle? už jsem na to zapomněl, tak díky

Reagovat
Counter

Reagovat
hefy

Už dlouho jsem nepil, natož měl drogy. :(

Reagovat
kvasha16

preco ten smutny smajl, ved to sa da rychlo napravit nie?

Reagovat
hefy

Tojo, ale blíží se zkouškový, takže čas je extrémně cennej, na to abych ho prolil nebo profetoval.

Reagovat
Swarley

tak taky Wigan dlouho nic nevyhrál

Reagovat
hefy

Jen počkej.. za pár dnů budem slavit titul.

Reagovat
Counter

kam to ten život vedeš...

Reagovat
hefy

Už jsem starej kluk, no. :(

Reagovat
hefy

Reagovat
fantomas

Já jim to teda přeju víc než Leicesteru. Ale hodně k tomu přispívá i postava Vardyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tome, díky

Reagovat
fantomas

Nemáš za co, Honzo :-*

Reagovat
Usty

Co to je tady za bratříčkování tvl...

Reagovat
fantomas

Honza je prostě príma kluk, nevim, co děláš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Najděte si pokoj...

Reagovat
Swarley

...v duších.

Reagovat
smazaný uživatel

s Janou Kirchner na pokoj , hmm

Reagovat
Swarley

jsem pro každou špatnost

Reagovat
Usty

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Zark

hipster na druhou no

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
Counter

Ok, tak ještě zhrzení fanoušci Arsenalu

Reagovat
Zaschrona

Ja, i kdyz pokud to nakonec fakt dotahne Leicester, tak i to bude moc pekny vysledek tehle sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nijak zhazovat ostatní kluby Premier League...ale co se tíče hrát fotbal srdcem a ne kvůly penězům,tak práve Lester si to zaslouží nejvíc...a na to by měl koukat ředitel Barcelony pán Bartomeu...pořád brečí,že se nechtějí dostat finančně do červených čísel,ale přitom myslí jen na ty 3 blázny v útoku a je ochoten kvůli penězům i přejmenovat stadion,pokud to bude chtít nejvěčší investor...přitom v obraně hoří jak dýmka míru...Skončil Puyol a žádnej motor tam už není...Pique se od něho má co učit...Podle mě je Puyol stoperská legenda - přitom Barcu nemusím - která se dá nahradit velice těžko....

Reagovat
tony223

Co teprv takový Real, který na tom založil svoji klubovou koncepci.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych jim to přál, ale bohužel, Tottenham si to asi zaslouží víc, hraje nádherný fotbal. Leicester většinou hraje na 1:0 a beton.

Reagovat
C-M@ster

To akorát v posledních zápasech.

Předtím tak nehráli, ale s vidinou blízkého konce přehodnotili taktiku. Možná i z důvodu, že širší kádr není tak kvalitní a moc hráčů netočí a už zkrátka nemají tolik sil lítat nahoru-dolů, nevím.

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúži si to ten, kto bude mať po 38. kole najviac bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Šestadvacet hráčů. Šestadvacet myslí. Ale jen jedno srdce. 

Reagovat
kvasha16

Reagovat
icemike

V.některých klubech je to podobné, akorát s mozkem

Reagovat
Azazelo RD

Někdy bys tam nenašel mozek ani jeden.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
fenixLFC

tak to uz levy prehnal, zarabat predajom organov....

Reagovat
fenixLFC

hm, iny clanok....okej, som za este vacsieho debila nez zvycajne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

V klidu, zatím si toho nikdo nevšiml

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jazdec

Reagovat
icemike

Reagovat
leroy

dúfam, že im nezoberieme body. predpokladam ale, že to tak bude. ak aj kvôli tomu prídu o titul, bude to príhodna bodka za tragédiou pod LVG.

Reagovat
smazaný uživatel

Ci uz ten titul nakoniec dame alebo nie, MOTY musi byt jednoznacne a bez akejkolvek diskusie Poche. O parnik pred ktorymkolvek manazerom tuto sezonu. Aj pred Claudiom, aj ked aj on ma velmi pozitivne prekvapil....

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MOTY - Ranieri

GOTY - Lloris

DOTY - Toby

MOTY - Dembélé

AOTY - Vardy

SOTY - Kane

COOTY - DANIEL LEVY

/fabec approves

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapomněl YPOTY - Alli

Reagovat
Zark

KKTY - olis, oliver, kiwwi

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
bbbauch

Reagovat
vladis271

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

De Gea. Toby ok, Kante misto Dembeleho, Vardy, Kane. ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo no. Furt si to ale nějak takhle maluju

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Swarley

přesně naopak, ať už ten titul dá nebo ne, tak MOTY musí být Claudio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
Talker

Poche bude mit šanci za rok. Ranieri si to za rok nezopakuje.

Reagovat
fff

Reagovat
fff

O tomto snad ani nemoze byt debata.

Reagovat
Counter

To neznáš srandra.

Reagovat
smazaný uživatel

O tomto snad ani nemoze byt ->debata<-.

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

ja o týchto veciach nediskutujem, ja oznamujem

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ať to dostanou oba

Reagovat
fff

Preco, ked si to Ranieri zasluzi viac?

Reagovat
jk

Ranieri dostal sehraný tým po Pearsonovi. Dokázal s ním hrát parádní výsledky. Ale Poch ten shluk hráčů perfektně doplnil a nasměroval. Imho odvedl víc práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Poche na to měl dva roky. A minulý rok byl 5., Foxes 14. Tady se prostě není moc o čem hádat.

Reagovat
masly008

Reagovat
Harakan

Reagovat
oddy

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
pingla

Reagovat
kiwwi

wau

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

to niekto dokaze byt az tak mimo?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Magic player

Reagovat
vodka

deluded spurs fan?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Mastný Chobot

wow

Reagovat
smazaný uživatel

WTF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

ok

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Svatej

dopíči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Swarley

ale prd, Raniery tam dotáhl Lestr, to je prostě pořád ještě něco jiného, ale nijak to určitě neshazuje to, co dokázal Poche...to si zaslouží taky obrovský obdiv...

Reagovat
Swarley

*Ranieri

Reagovat
Azazelo RD

HCHKRDTN. Měls to správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

považuješ Suprs za slabší tým než Lestr?

Reagovat
smazaný uživatel

prave naopak. sme lepsi nez lester a je to zasluha pocheho.

poche>ranieri any day any time a ak dame titul tak fakt nie je o com no, smial som sa hlavne na tom

Reagovat
Lacko_Boh

dame kavu?

Reagovat
smazaný uživatel

som na baby... skus chobota

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Ty jsi vážně blázen...

Reagovat
smazaný uživatel

wanker knows

Reagovat
j_mrazik

Zkusím ti to vysvětlit, i když to možná bude házení perel sviním. Ranieri měl tým, na který bylo extrémně nízký očekávání, v podstatě sestup. Předpoklad 18. místo, realita 1. místo. Poche trénuje tým, který se pohybuje kolem toho 5. místa a teď je druhý. Ano, udělal tam spoustu práce, vytáhl zajímavý hráče a hrajete dobrej fotbal, ale v porovnání s Ranieriho zázrakem je to prostě málo.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Harakan

Reagovat
Kenneth

Jednoho po druhem si vas tu trolluje.

Reagovat
r.mrazik

tak zrovna u tyhle slepice by to bylo hodne prekvapivy,kdyby to tak zamyslel

Reagovat
Cobra

Jako vy si vážně myslíte, že to myslí vážně?

Reagovat
r.mrazik

jako jestli jen provokuje nebo to je kreten? nejspis oboje dohromady a bavit se,ktera cast prevazuje,je dost zbytecny...

Reagovat
Counter

Samozřejmě.

Reagovat
PP

tady není o čem.. on to vážně opravdu myslí narozdíl od občasného Janka..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

teda ja som ovela viac impressed so sucasneho tottenhamu a z prace pocheho ako z ranieriho lesteru a nikto ma nepresvedci o tom ze poche nie je tento rok suverenne najlepsi manazer v PL, ale ano ked sa na to pozries takto tak Ranieri si to tiez zasluzi co som koniec koncov naznacil uz hore

Reagovat
Harakan

Claudio jednoznačně. Leicester měl horší výchozí pozici a i tým jako celek má prostě horší než Spurs. Není o čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna MOTY je jasný Ranieri.

Reagovat
Svatej

lol, on vytáhne nejslabší tým an titul a nechytá se na Pocheho

Reagovat
Lacko_Boh

Inak Janko uplne novy človek ked sa Spurs darí všetky čakry šlapú jak hodinky

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně bych jim to přál, ale jako fanda Spurs nemůžu, dokud máme šanci na titul i my. Ale pokud ho vyhrají, tak bude ve správných rukách...

Reagovat
Hachim Mastour

Toto je správny prístup.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Ital, ale na jejich poměry neskutečný dříč, stratég, výborný trenér a hlavně člověk. Moc mu to přeju, ale i hráčům!

Reagovat
Stiksxx

Fantazie!

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok zase poslední, vypadnutí ze základní skupiny LM takřka nevyhnutelné, ale snad en titul dokopou. Každopádně ve Španělsku by se jim to nikdy nepodařilo, v Anglii to jde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele