Leicester City - nejúžasnější příběh fotbalové historie

19.05.2016, 10:05
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Neuvěřitelná pohádka z Leicesteru dokončena! Bezpochyby největší příběh v historii fotbalu a pravděpodobně také v celém sportu. Mahrez, Vardy, Kante, Ranieri, ale především jeden velký sen. Několik dnes už legendárních mužů a jedno srdce - to je Leicester City.

"Ono to splaskne"

Leicester měl sice působivý vstup do soutěže, ale nikdo ho nebral příliš vážně. Nebyl by to první ani poslední malý klub, který měl podobně povedený start a nakonec mu došel dech. Všeobecně se říkalo, že to splaskne. Pomohlo jim brzké vypadnutí z obou domácích pohárů, které jim ušetřilo síly, ale to byla pouze jedna z mála výhod, kterou se mohly Lišky pyšnit.

O doposud nejlepším týmu Leicesteru vyprávěl klubový historik John Hutchinson. "Řekl bych, že doteď byl naším nejlepším týmem ten z ročníku 1962/63. Pět kol před koncem jsme byli lídry tabulky, finalisty FA Cupu a papírovými favority na zisk double. Nakonec jsme nevyhráli ani jedno z toho," varoval během sezóny Hutchinson před nepříjemným vystřízlivěním.

Martin O'Neil, který momentálně vede irskou reprezentaci a dříve byl hlavním koučem Leicesteru, přirovnal tento tým k legendárnímu Nottinghamu Forest manažera Briana Clougha: "Já bych tento tým srovnal s týmem, za který jsem sám hrál. Nottingham se roku 1977 sotva zachránil, pak podepsali pár skvělých hráčů a nakopli se. Lidé říkávali: Ono to splaskne, ono to splaskne, ale potom nastal okamžik, kdy už bylo jasné, že se tak nestane," vzpomíná O'Neil.

Jenže bublina nesplaskla. Leicester to dotáhl až do konce. Je to neuvěřitelné, protože zatímco Vánoce 2014 strávil na posledním místě, tak o rok později se už vyhříval na čele tabulky. Podobných statistik bych zde mohl vyjmenovat spoustu, ale už jen samotný fakt, že před rokem těsně utekl sestupu a letos získal titul, je naprosto neuvěřitelný. Před sezónou byl kurz na vítězství Leicesteru 5000/1, pokud jste tedy vsadili jedno euro, tak by vaše výhra činila 5000 eur.

Jamie Carragher začal o titulu reálně přemýšlet v momentě, kdy Vardy překonal rekord v počtu vstřelených gólů v řadě (celkem se trefil v 11 zápasech v řadě). Vardy tento rekord navíc překonal symbolicky proti Manchesteru United, kde jeho bývalý držitel Ruud van Nistelrooy několik let působil. "Je to neuvěřitelné. Nemyslím si, že bych to mohl někdy zopakovat. Celý týden jsem se snažil si to nepřipouštět a jen se koncentrovat na zápas," řekl po překonání rekordu Vardy.

V tento moment sice Carragher neočekával, že by Leicester dokázal vyhrát titul, ale byl to první moment, ve kterém o tom začal uvažovat. Já osobně jsem o tom ani v tomto okamžiku vůbec nepřemýšlel. Nedokázal jsem si připustit, že by podobně bláznivý příběh mohl dotáhnout až do konce. Vlastně ještě teď tomu nevěřím.

Změna herního stylu a lišák Ranieri

Těžko vybrat pouze jedno jméno, které stojí za úspěchem Leicesteru, protože se jednalo o vyloženě týmový úspěch. Jedním z klíčových mužů byl ovšem trenér Claudio Ranieri. Ze začátku mu nikdo nevěřil, ale týmu postupně dodal defenzivní stabilitu a v pozdějších fázích sezóny dokázal skromnými prohlášeními z hráčů setřást tlak a snížit očekávání médií, která se neustále stupňovala.

Do klubu však přinesl jasné poselství: "Ještě před naším prvním ligovým zápasem sezóny jsem hráčům řekl, aby hráli za své spoluhráče. Jsme malý tým, a tak musíme bojovat celým svým srdcem a celou svou duší. Nezáleží mi na tom, kdo je náš soupeř. Chci jen to, abychom nechali na hřišti všechno. Pokud bude protivník i tak lepší, tak mu pogratulujeme, ale předně musí ukázat, že je doopravdy lepší," vzpomíná Ranieri.

V úvodu svého angažmá toho italský kouč příliš neměnil a stavěl na ofenzivním stylu svého předchůdce Pearsona. Tým však dostával příliš mnoho gólů, což se Ranieri postupně snažil měnit a zlepšit defenzivní stabilitu svého týmu. Vtipně tedy navrhl, že hráčům za čisté konto koupí pizzu. Fungovalo to! První čisté konto udrželi v desátém kole proti Crystal Palace.

Claudio hráče opravdu pozval na pizzu, ale připravil si pro ně menší překvapení: "Řekl jsem jim, že si v životě musí všechno odpracovat a to platí i pro pizzu. Zašli jsme si tedy do kuchyně, zaházeli si s těstem a udělali si ji sami. Nutno dodat, že ta pizza byla vážně dobrá, dal jsem si tehdy pořádně do nosu. Co k tomu říct? Jsem z Itálie, zbožňuju pizzu a těstoviny."

"Od té doby sbíráme jedno čisté konto za druhým. Věřím, že to není náhoda. Bez ohledu na to, jak sezóna dopadne, věřím, že náš příběh osloví fotbalové fanoušky po celém světě. A také dodá nadějí všem mladým fotbalistům, kteří si už někdy vyslechli, že nejsou dostatečně dobří. Mohou si říct: 'Jak se dostanu na vrchol? Když to dokáže Kante nebo Vardy, možná to svedu taky.' Co je k tomu zapotřebí? Slavné jméno? Ne. Lukrativní kontrakt. Ani to ne. Potřebujete jen otevřenou mysl a srdce, sil na rozdávání a nekonečnou touhu," motivoval mladé fotbalisty v průběhu sezóny Ranieri.

Od výše zmíněného zápasu s Crystal Palace se začal měnit také herní styl Leicesteru. Sezónu rozděluji na dvě poloviny. Před Vánoci a po Vánocích. V první polovině sezóny hrál Leicester naprosto otevřeně. Byla to reklama na fotbal. Diváky bavily především technické finesy Mahreze a Vardyho góly. Lišky spoustu gólů vstřelily, ale zároveň také velké množství inkasovaly. 17 odehraných kol, 37 vstřelených a 24 obdržených gólů mluví samo za sebe.

Zatímco před Vánoci hráli Ranieriho svěřenci ofenzivně, tak po Vánocích se jakoby celý klub otočil vzhůru nohama mávnutím kouzelného proutku. Začali bránit v hlubším bloku a především začal Ranieri vyžadovat více defenzivní práce od obou křídel. Nejen od Albrightona, ale také od Mahreze. Podrobně herní styl rozeberu ke konci článku.

V následujících 19 zápasech vstřelili 27 gólů, ale na druhou stranu dostali pouhopouhých 10. Ranieri tedy vsadil na defenzivnější styl hry, ze kterého přecházel do smrtících protiútoků. Změna to byla úspěšná. Už jenom samotný rozdíl v počtu čistých kont, 3 před změnou a 12 po ní, je ohromný.

Rozdíl Leicesteru v prvních 17 a posledních 19 kolech letošní sezóny.

Ranieri musel změnit hru krajních beků. Na pravé straně obrany se natrvalo usadil Danny Simpson, ale mnohem důležitější byla změna na levém beku. Tam dříve nastupoval ofenzivní Jeffrey Schlupp, dostával šance v úvodu sezóny, ale postupně Ranieri začal preferovat Christiana Fuchse, který je takticky vyspělejší a netlačí se bezhlavě do útoku. O lecčem vypovídá srovnání doteků ve vápně soupeře beků Tottenhamu Walkera a Rose (68) a Fuchse se Simpsonem (14). Zatímco beci Spurs zaujímali při útočení pozice v ofenzivních prostorech hřiště, tak Fuchs a Simpson při přechodu do útoku jen málokdy překročili půlící čáru.

Fuchsův defenzivní přínos dokazují také individuální statistiky. Zatímco Fuchs si připsal průměrně 6 odkopů za zápas, tak Schlup pouze 2,17. Zachycených přihrávek měl Fuchs průměrně 3,12 za zápas a Schlup 1,97. Fuchsovy lepší statistiky krásně dokládají jeho význam pro celou defenzívu Leicesteru.

Jak jsem zmínil výše, aby to vše fungovalo perfektně, musel více bránit také Mahrez. To, že je Mahrez fantastickým fotbalistou, jsem zmínil už dříve ve speciálním článku o jeho kariéře i herním stylu. Už jen to, že získal cenu pro nejlepšího hráče Premier League, mluví za sebe a jeho 119 úspěšných individuálních soubojů v porovnání s Alexisem (89), Hazardem (75) nebo De Bruynem (29) mluví za vše. Jenže tentokrát se zaměřím na jeho často opomínaný defenzivní přínos.

Ze začátku Riyad příliš disciplinovaný nebyl, takže i přesto, že měl fantastické ofenzivní statistiky, tak byl po prohře 2:5 s Arsenalem na celý zápas proti Norwichi posazen na lavičku náhradníků. Na lavičce začal také následující utkání se Southamptonem, ve kterém nastoupil na začátku druhého poločasu a dvěma asistencemi získal pro Lišky cenný bod. Tyto dva starty na lavičce mu každopádně ukázaly, že to Ranieri s poctivým bráněním myslí vážně a přizpůsobit se budou muset všichni. I hvězdný Mahrez. Nakonec mu to nečinilo větší potíže a ukázal, že mu není cizí ani bránění. A ve srovnání s ostatními čistě ofenzivními hráči nemá při defenzivní práci konkurenci.

Defenzivní statistiky Mahreze, De Bruyneho, Payeta a Ozila. Statistiky jsou zprůměrovány na 90 minut, aby měli všichni hráči stejnou startovní pozici. Sezóna EPL 2015/16.

Klíčovým mužem pro defenzívu je však francouzský "duracell" Kante. Právě na jeho nevyčerpatelném fyzickém fondu stála defenzivní hra Leicesteru. "Kante běhal od samého začátku tak naplno, až jsem si říkal, že musí mít někde v šortkách schovaný pytlík baterek. Za celý trénink se ani nezastavil. Musel jsem mu povědět: N'Golo, poslyš, zpomal trochu. Neběhej za úplně každým míčem, jasné? Odpověděl: Dobře, trenére, rozumím. Deset sekund nato na něj kouknu a už zase běhal všude... Nakonec jsem mu pověděl, že s takovou jednou pošle centr dopředu a sám si na něj i doběhne, aby jej zakončil," popisuje Ranieri.

To, nakolik byl Kante stěžejní postavou obranné fáze hry, opět dokládají čísla. Není náhoda, že od Vánoc dostal Leicester v deseti zápasech pouze jednou více než jeden gól. Poté, když Kante chyběl proti West Bromu, okamžitě Lišky dostaly dva góly. Hned v dalším zápase byl Kante fit a od té chvíle udržel Leicester pětkrát čisté konto.

Jeho individuální statistiky jsou naprosto zničující, neuvěřitelné. Celkem si připsal 115 úspěšných obranných zákroků a 148 zachycených přihrávek. Pro srovnání, nejlepší defenzivní záložník minulé sezóny Nemanja Matič letos zaznamenal 59 obranných zákroků a 61 zachycených přihrávek. Letos byl největším konkurentem Eric Dier z Tottenhamu, ale ani ten se mu nepřiblížil. Jeho 59 úspěšných obranných zákroků a 78 zachycených přihrávek vypadá ve srovnání s Kanteho čísly pouze průměrně. Maličký francouzský štírek naprosto zničil všechny své soupeře. Velkého uznání se mu dostalo od samotného Sira Alexe Fergusona: "Kante si zaslouží být hráčem sezóny."

Claudio Ranieri se během celé sezóny staral o to, aby jeho ovečky mohly pracovat v maximálním klidu. "Tlak? Jaký tlak? Tlak na nás byl, když jsme neměli jistou záchranu. Teď můžeme pouze tvrdě makat každý zápas a snít."

Stejným způsobem naočkoval také své svěřence, kteří v průběhu celé sezóny opakovali stále stejnou frázi, že na titul nemyslí. Vtipná byla situace po remíze s Manchesterem United, po které dostal Simpson otázku, zda bude sledovat pondělní utkání Tottenhamu proti Chelsea. Začaly mu cukat koutky a jenom se podíval na kapitána Morgana, který se usmál a poté Simpson řekl, že se dívat budou. Byl to moment, kdy už se nedalo nic skrývat.

Ranieri s touto možností však počítal už dříve. Do smlouvy si totiž nechal dát klauzuli, že za vítězství v lize dostane bonus 5 milionů liber. Mimo jiné za každou příčku nad osmnáctým místem dostane 100 tisíc liber, což celkem dělá dalších 1,7 milionu. "Nevím, jestli podobné věci mají ve smlouvě i hráči. Ale jestli ne, tak to byla jejich chyba. Já jsem s možností vyhrát ligu počítal," řekl sebevědomě Ranieri.

Působivá mentální síla

Pohádka Leicesteru je neuvěřitelná, ale rozhodně to nebyla nějak jednoduchá cesta. Během celého ročníku si připsal několik důležitých vítězství. K těm klíčovým řadím obrat z 0:2 na 3:2 v úvodu sezóny proti Aston Ville. Remízu 2:2 se Southamptonem poté, co o poločase prohrával 0:2. A výhru 2:1 nad Chelsea a podepsání konečného ortelu nad Mourinhem.

Za velice důležité považuji také vítězství 3:1 na hřišti Manchesteru City, který byl hlavním favoritem na zisk titulu. Po tomto zápase jsem začal uvažovat o tom, že by to opravdu mohli dokázat. Stále jsem tomu nevěřil, ale tohle byl první okamžik, kdy jsem si začal pohrávat s myšlenkou, že je to možné. "Je to šílené. Šílená Premier League. Je to dobrý výsledek, hráči předvedli výborný výkon. Nikdy jsme se nebáli, chtěli jsme tu vyhrát," reagoval na výsledek utkání Ranieri.

Dalším určujícím zápasem byl souboj s Arsenalem. Stejně jako proti City to byl přímý souboj o titul. Leicester v zápase vedl, ale v 54. minutě byl sporně vyloučený pravý bek Leicesteru Simpson a Arsenal nejdříve v 70. minutě srovnal, aby poté v šesté minutě nastavení rozhodl Welbeck o vítězství Gunners. V tu chvíli jsem se reálně bál, že Lišky takový moment položí.

Reakce Leicesteru? Z následujících sedmi zápasů šest vyhrál a šestkrát udržel čisté konto. Byl to přesný scénář zápasu, kdy se láme titul. Pro Arsenal to byl ten zlomový moment, jenže Leicester ukázal srdce šampionů. Ač to zní jako klišé, tak je to tak. Podobnou touhu měl v posledních letech pouze Manchester United pod Sirem Alexem Fergusonem.

Specifický herní styl

Leicester preferuje naprosto jiný styl než všechny ostatní kluby. Zatímco se drtivá většina týmů snaží především držet míč a soupeři ho příliš nepůjčit, tak Leicester se vydal opačným směrem - míč ve většině zápasu doslova nepotřebuje a s radostí ho přenechá soupeři.

Vše začíná už u brankáře. Stejně jako u týmů vedených Pepem Guardiolou, tak i v Leicesteru brankář symbolizuje herní styl týmu. Schmeichel využívá krátké přihrávky naprosto minimálně a naopak se soustředí na dlouhé míče do prostoru. To neznamená, že proto, že má Schmeichel špatnou kopací techniku, tak míče pouze nakopává. Naopak jeho přesné dlouhé míče jsou důležitým aspektem Ranieriho taktiky.

Srovnání kopací techniky Schmeichela s Llorisem, de Geou a Čechem. Sezóna EPL 2015/16.

V tabulce můžete vidět diametrálně rozdílné statistiky Schmeichela a ostatních brankářů. Kasper poslal do poslední třetiny hřiště celkem 482 přihrávek, pro porovnání Lloris pouze 161. To, že Schmeichel zahrál třikrát více dlouhých míčů, než jeho tottenhamský kolega, svědčí o naprosto rozdílných herních stylech. Lloris na rozdíl od Schmeichela preferuje krátké přihrávky pro postupný útok. Naopak 93% Schmeichelových přihrávek bylo dlouhých. Vidět to můžeme přímo v tabulce, kde svítí průměrná délka přihrávek 55 metrů. Z tohoto důvodu má také takto nízkou úspěšnost přihrávek.

Co mě ovšem zarazilo, byl počet vytvořených šancí. Schmeichel jich vytvořil neuvěřitelných pět! To je na brankáře naprosto bláznivé číslo. Znamená to, že přímo po jeho výkopu se hráč dostal do gólové šance a nikdo jiný se mezitím nedotkl míče. Byla to čistá trasa Schmeichel-zakončovatel. Z tohohle pohledu je Schmeichelova hra nohama velice podceňovaná, přestože je to jeden z velice důležitých aspektů hry Leicesteru a právě u něj akce začínají. Mimochodem Peter Schmeichel vyhrál s Manchesterem United svůj první titul v Premier League 2. 5. 1993 ve věku 29 let. Kasperovi je také 29 a svůj titul získal rovněž 2. května.

"Když jsem zkraje mého působení promlouval k hráčům, uvědomil jsem si, že se obávají italských taktických přístupů. Nevypadali, že jsou o mně přesvědčeni, ale já byl na jejich straně. Velmi obdivuji ty, kdo budují nové taktické systémy, ale já jsem vždy měl za to, že nejdůležitější je, aby kouč budoval tým kolem charakteristických znaků vlastních hráčů. Takže jsem klukům řekl, že jim věřím a že budu o taktice mluvit jen minimálně," prozradil Ranieri.

Taktika Leicesteru je sice jednoduchá, ale jak řekl Johan Cruyff: "Fotbal je jednoduchá hra, ale hrát ho jednoduše je jedna z nejtěžších věcí na světě." Ranieri tedy své hráče nechtěl zatěžovat příliš obsáhlou taktikou, což splnil, ale v jeho hře byly prvky, kterými se hráči řídili celou sezónu. Rozdíl byl v tom, že nepřipravoval pro každý zápas speciální taktický plán, ale nastavil jeden herní styl, který praktikovali pořád dokola a nic dalšího jim nepřidával.

Zatímco v zápasech měli hráči volnost pouze při útočení, tak při společných obědech byl Ranieri benevolentnější: "Občas sedíme u stolu a já se děsím, kolik toho spořádají. Nikdy jsem neviděl tak vyhladovělé hráče. Zpočátku jsem byl překvapený, ale naučil jsem se to brát s úsměvem. Pokud takhle tvrdě makají, mohou si jíst, co chtějí," překvapuje Ranieri.

Nejdůležitější ze všeho byl moment, kdy italský stratég své hráče plně přesvědčil o tom, že hra bez míče je jejich herním stylem a že běhání bez míče může být také zábava. Velice podobný styl aplikuje také Diego Simeone v Atletiku Madrid, jehož hráči si užívají běhání bez míče.

Všeobecně se říká, že běhat bez míče je mnohem náročnější než s míčem a vezme vám to více sil. Především po psychické stránce. Získáváte pocit, že soupeř má nad vámi kontrolu. Ranieri však hráčům vštěpil do hlav, že míč většinu zápasu nepotřebují a celou sezónu od toho neuhnul. Nezáleželo, jestli nastoupili proti Manchesteru City nebo Aston Ville, vždy se prezentovali stejně. Aktivní presink, zatažená obrana, míč přenechaný soupeři a koncentrace na smrtící protiútoky. Na obrázku níže můžete vidět názornou ukázku přihrávek Leicesteru proti Manchesteru City a Aston Ville. I proti zoufale posledním Villans měli držení míče pouhých 46%. Soupeř nebyl důležitý, vždy hráli stejným stylem.

Přihrávky Leicesteru v poslední třetině hřiště proti Manchesteru City (levá strana) a Aston Ville (pravá strana).

Průměrně drželi míč ve 42% zápasu, pouze dva týmy Premier League držely míč na svých kopačkách méně času než Leicester. Zároveň však potřebovali nejméně (27) přihrávek na vstřelení gólu. Hráči průměrně naběhali 110 km za zápas, což je řadí až na 9. místo, ale šlo především o intenzitu napadání.

Leicester měl dvě tváře. Při té první zběsile napadal, vše v obrovském tempu. Při druhé fázi se tým stáhl do hlubokého bloku a přenechal soupeři míč. Identická taktika, kterou praktikuje také Simeoneho Atlético Madrid. Ranieri hráčům zároveň dopřál každý týden minimálně (!) dva dny naprostého volna, což fyzickému mančaftu evidentně svědčilo. Pro srovnání ještě přidávám přihrávky Arsenalu a Manchesteru City proti Leicesteru v poslední třetině hřiště. Naprostý opak Leicesteru.

Přihrávky v poslední třetině hřiště Arsenalu (levá strana) a Manchesteru City (pravá strana) proti Leicesteru City.

Přechod do útoku často řeší dlouhým pasem od Schmeichela, případně od Kanteho nebo Drinkwatera. Paradoxem je, že nakopávání dlouhých míčů bývá často nudné, protože se do útoku postaví například Andy Caroll nebo Peter Crouch, kteří svádějí nespočet hlavičkových soubojů. Lišky sice také preferují dlouhé nakopávané míče, ale ty v ideálním případě nechodí do osobních soubojů, ale do prostoru, čímž využijí Vardyho rychlost.

Jednoduché zakládání útoků dlouhým míče do prostoru pro Vardyho.

V grafice můžete vidět názorný příklad, jak podobná situace většinou vypadá. Pokud není k dispozici Vardy, tak má Leicester velký problém. Jejich individuálně nejlepším hráčem je sice Mahrez, ale pro netradiční herní styl, který praktikuje, je Vardyho přítomnost životně důležitá.

Neméně důležitý je Vardy také při presinku, kterým spolu s Okazakim dokáže strhnout celé mužstvo. "Můžeš se pohybovat, kde se ti zamane, ale po ztrátě míče nám musíš pomoct. Nic víc po tobě nechci. Začneš napadat rozehrávku soupeře a ostatní tě budou následovat," popisuje Ranieri jednoduché pokyny pro Vardyho. Jeho přínos při napadání je obrovský. Už jenom 29 obranných zákroků v porovnání s Aguerem (11) a Lukakem (7) mluví samo za sebe.

Vyjma dlouhých pasů za obranu pro Vardyho aplikoval Ranieri ještě jeden zajímavý prvek. Těžiště hry je často na levé straně hřiště, i když nejlepší hráč Mahrez hraje na pravé. Kromě toho, že si Mahrez čas od času sbíhá do středu hřiště, tak v určitých případech zůstává přilepený na postranní čáře a čeká na přenesení míče z levé strany.

Není náhoda, že nejvíce vytvořených šancí (61) z týmu má Albrighton (levé křídlo), zatímco Mahrez má "pouze" 56. Často to tedy vypadalo tak, že hráči kombinovali na levé straně a poté nejčastěji Albrighton přenesl míč na druhou stranu hřiště, kde už čekal připravený Mahrez.

Podobné pasy byly nacvičené, takže Mahrez začínal náběh úplně od lajny, nebo se během akce nečekaně odpoutal od beka uprostřed hřiště a zběhl si více k lajně, kam už Albrighton adresoval přesný míč. Dokonalým příkladem je gól proti WBA, při kterém Albrighton našel křižným pasem Mahreze, jenž patičkou sklepl na Kinga a ten se v dobré pozici nemýlil.

Proti Chelsea dal Mahrez z podobné akce gól přímo. Albrighton přesunul míč na pravé křídlo, kde si Mahrez pohrál s Azpillicuetou a umístěnou střelou překonal Courtoise. Podobné schéma Leicester využíval pravidelně a díky herní inteligenci Mahreze a přesným pasům Albrightona mu to pravidelně vycházelo, i když z toho nebyl vždy přímo Mahrezův gól, ale jednalo se pouze o předfinální přihrávky. Názorné akce proti Chelsea i West Bromwichi můžete vidět na videu níže.



Nic není nemožné

Úžasný příběh Leicesteru nám ukázal, že je možné úplně všechno. Pro nás snílky je to další obrovské povzbuzení. Tohle není o Mahrezovi, Vardym, Kantem ani Ranierim. Je to o několika mužích, kteří v letošní sezóně dokázali "nemožné". Několik neúnavných mužů a jedno srdce. Jeden velký sen, kterému nikdo nevěřil.

Výhra v lize znamená mnohem víc než "jen" trofej pro vítěze Premier League. Je to naprostý důkaz, že nic, ale absolutně nic není nemožné. Lišky ukázaly především neuvěřitelného fotbalového ducha a srdce. Musely makat tvrději než jejich soupeři, protože neměly takovou individuální kvalitu, ale taková je daň za úspěch. Až se vám někdo bude snažit namluvit, že je něco nemožné, tak se jenom usmějte a ukažte na vítěze Premier League 2015/16.

Když Leicester dokázal vyhrát Premier League, proč bychom něco velkého nemohli dokázat i my? Děkuji celému Leicesteru. Nejenom za úžasnou sezónu, kterou jsem žil s ním, i když jsem ani zdaleka nevěřil, že to může dotáhnout takhle daleko, ale především za to, že mi znovu potvrdil, že když se tvrdě a bez přestání maká, tak nic není nemožné. Ještě jednou děkuji, za naději.


Více podobných netradičních analýz, případně kratších názorů na nejžhavější témata najdete na mé Facebookové stránce.

Autor: články čtenářů / Lukáš Práža

Komentáře (1034)

Přidat komentář
fantomas

Těch pět šancí na zápas vytvořených Schmeichelem musí bejt blbě přeložených, to neni možný.

Reagovat
fantomas

Jestli ono to spíš nebude pět na sezonu

Reagovat
PJ

Že by De Gea za celou sezónu neměl jedinej výkop, ze kterýho byla šance? Lloris a Čech jen jeden, za 38 zápasů? To se mi zdá ještě míň pravděpodobný, než těch Schmeichelovo pět za zápas

Reagovat
fantomas

No, podle WhoScored má Schmeichel 0,1 na zápas a nejlepší Özil 4,2 na zápas.

Reagovat
fantomas

Já bych řek, že ani ten VdV přes svou super kopací techniku třeba neměl moc vytvořených šancí. A v Man Utd letos netvořil šance skoro nikdo, natož brankář.

Reagovat
Busby babes

zas brankar mel nejcasteji mic.

Reagovat
db18
Reagovat
PJ

Hmm, fakt je to tak. Pak jde asi o to, co považujou za šanci. U nás v pralese bych řek, že skoro v každym zápase je k vidění výkop gólmana, ze kterýho je šance

Reagovat
vitasrp

Nejsem si úplně jistý, ale tuším, že oni jako vytvořenou šanci zkrátka berou takovou přihrávku, po který následuje zakončení.

Reagovat
db18

Asi z toho musí být hned střela na bránu, podle toho, jak málo jich je...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máte ještě dobrej prales, u nás leda tak šance soupeře, když gólman nedokopne ani na půlku

Reagovat
PJ

tak těch šancí soupeře je z toho samozřejmě ještě víc, než našich šancí

Reagovat
Usty

5 jich vytvořil za celou sezónu, no

Reagovat
10

ne asi tyvoe...

Reagovat
Busby babes

no i kdyz...

This remains my favourite stat of the season; Passes into final third: 1st, Fabregas 523, 2nd Schmeichel 510.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
niflheim

Reagovat
fff

Reagovat
icka

Reagovat
B3n

Tohle je jako fakt ? To je až neuvěřitelný

Reagovat
Busby babes

tak oni fakt meli kolikrat akci zalozenou rovnou Schmeichelem vykopem do prostoru pro Vardyho... Nekolikrat dali gol, kdyz byl Vardy jedinej hrac Leicesteru na pulce soupere. proste kick and rush.

Reagovat
B3n

Jo, to vím, celkem jsem na ně, asi jako každej tady, koukal. Ale ty čísla jsou prostě

Reagovat
B3n

od koho ta statistika je ?

Reagovat
B3n

Ok, nebylo to tak těžký najít

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

celkově je tahle statistika velkým překvapením. čekal jsem daleko větší čísla.

Reagovat
Messi14

premier league jsem sice nesledoval, ale hadam, ze pri te taktice co praktikujou -> blok, nakop na vardyho, sance - ze to mozny je

Reagovat
cepinzcegamy

už jsem to psal, ale musím znova. Není to rozhodně největší příběh v historii fotbalu, a už vůbec ne sportu jako celku. Přeju jim to, asi jako všichni, ale to je jak v Blesku takovýhle věty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom rozhoduje kto? Pre dost ludi to najväcsi pribeh moze byt kludne..

Reagovat
Mastný Chobot

tak cepinzcegamy má naštudovanú a prežitú celú históriu športu aj s okolnosťami, inak by to s takou istotou netvrdil predsa

Reagovat
cepinzcegamy

člověk nemusí mít nastudovanou (a prožitou k tomu???) historii sportu, aby věděl, že takový věty jsou kravina. Stačí mít nastudovaných (a ani nemusí mít prožitý) pár věcí, který jsou očividně ještě neuvěřitelnější. Dokonce stačí mít i jednu.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak daj.

Reagovat
celeb

vitazstva Grecka/Danska! na ME

Reagovat
inferno08

Řecku/Dánsku stačilo uhrát 6 zápasů, Leicester titul dostal tušim ve 35. kole...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Puskas

Dějiny fotbalu, potažmo sportu jsou prošpikovány příběhy, proti nimž je tady toto obyčejná vesnická selanka. Ale je zbytečné to řešit, autor se nechal vyloženě unést, ale proč z toho dělat vědu a z celého článku řešit jednu větu a zbytek opominout...

Reagovat
smazaný uživatel

No ved mne to je celkom jedno, mne vadia extremy jak na jednej, tak na druhej strane...ale tych velkych pribehov vo futbalovej historii az tolko nebude, ktore by presahovali tento uspech, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

vo futble mi napadaju Dansko a Grecko ME, Kaiserslautern...urcite ich je aj viac este, ale netrufal by som si povedať, ktory z nich je ten najuzasnejsi

Reagovat
cervo

Nottingham Forest

Reagovat
Mastný Chobot

ono je to hlavne dosť subjektívne asi... keby chlapec s jednou nohou a autizmom prežil týranie rodičmi, prostitúciu a výbuch filipínskej sopky na to, aby sa stal majstrom sveta v pingpongu, tak to mňa asi nechytí za srdce viac ako, keď Leicester otočil zápas s Aston Villou

Reagovat
Darren Fletcher

no povedz, ktore su pre teba viac

Reagovat
Puskas

Rozhodně ne ta, kdy outsider vyhraje ligovou soutěž, to bylo i u nás (Hradec, Vítkovice).

Reagovat
Mastný Chobot

ach jo, to je ale úplné ignorovanie všetkých okolností... už len porovnávať českú ligu s anglickou a nejakú Spartu alebo prednými tímami PL

Reagovat
Puskas

Ten rozdíl např. mezi Hradcem a tehdejší skvělou Duklou, ČH Bratislava aj. byl té obrovský. Ale opakuji - svět sportu má řadu obrovských senzací, kterým se ligový titul nemůže rovnat. Nechtěj je ale vypisovat, pokud to nevíš sám, tak je stejně nepřijmeš.

Reagovat
Mastný Chobot

A kým ich nevieš exaktne a presne ohodnotiť (čo nevie nikto), tak je tá debata o ničom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

"svět sportu má řadu obrovských senzací, kterým se ligový titul nemůže rovnat" - ale ved prave o to ide, ze vyhrali ligovy titul, ze to neni len nejaka poharova haluz, ale ze si udrzali vykonnost 38 zapasov, preto si to tak cenime

Reagovat
Darren Fletcher

nechce sa ti vypisovat. ale my ich chceme pocut. vsetci z nas poznaju obrovske senzacie, ale zaujima ma, co davas vyssie ako toto. americky zazrak na lade? phelpsove ci boltove rekordy? jamajskych bobistov? pri ziadnom z tychto by nebol pred podujatim kurz 1:5000

Reagovat
Puskas

Dobrá, jeden Ti napíšu, je jich sice víc, ale jeden za všechny - příběh Busby babies končící triumfem v PMEZ. Příběh pro mne není jen o tom, že outsider vyhraje soutěž, musí to být něco víc. Toto je něco zcela výjimečného, má to i mimofotbalový přesah, dodnes to každý zná, kdežto na Leicester bude za pár let řada lidí spíše vydolovávat z paměti. Ligu po postupu do nejvyšší soutěže vyhrálo více týmů, tento je čerstvý, proto tak fascinuje - a právem, protože to je pecka.

Reagovat
Darren Fletcher

jasne, busby babes je emotivna zalezitost, krasna a nezabudnutelna. takymto sposobom je to vacsi pribeh, ak vezmes do uvahy vsetky tieto rozmery

ale leicester je najvacsi pribeh co sa tyka cisto sportoveho hladiska a pravdepodobnosti uspechu

Reagovat
Puskas

Počkej pár let a pak to zopakuj, teď můžeš být ovlivněn až příliš dojmy. Takoví Dáni na Euru 92, kteří sem tam sjeli z dovolených, to bylo třeba pro mne více. Nebo naši na ME, kde porazili mistry a vicemistry světa a zakončil to Tonda dloubákem aj.

Reagovat
Zaschrona

Byl vetsi nez rozdil mezi Leicesterem a vsemi temi giganty, ktere v PL jsou? Byl mezi Hradcem a Duklou financni rozdil az petinasobny a mezi Hradcem a dalsimi 5 kluby az trojnasobny? Zachranil se snad Hradec v predchozi sezone naprosto neskutecnym zpusobem? Nevim, proc je furt potreba neco shazovat. Oboji to jsou obrovske senzace, je pak uz na kazdem, kdo povazuje tu ci onu za vetsi ci mensi.

Reagovat
Puskas

Omyl, já to neshazuji, možná jsem užil nevhodný výraz, ale jde mi to, že tohle prostě není nejúžasnější příběh.

Reagovat
vodka

a i kdyby byl, tak je blbost to psát tímto stylem, který nepřipouští jinou možnost.

Reagovat
Counter

I tohle může být nejúžasnější příběh, jen zkrátka ne pro každého :-)

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Hokaido

Sparta>Tottenham

Reagovat
frankiefcb

mě napadá i ten Blackburn na začátku 90. let.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
r.mrazik

tohle uz znovu neee

Reagovat
frankiefcb

co?

Reagovat
kiwwi

uz to tu bolo rozoberane X krat...Blacburn si vtedy proste kupil titul

Reagovat
frankiefcb

to jsem nevěděl. Díky za info. Nějaký zdroj k tomu?

Reagovat
Hokaido

Blbost...

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
REPLIKATOR

Tak který příběhy jsou větší?

Reagovat
smazaný uživatel

Melbournská krvavá lázeň třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Dánové ma ME 92 i vzhledem k okolnostem a nehoráznému podceňování byli více. A ve sportu jich je mnohem, mnohem více. A hlavně tohle je sport, příběhy jsou v literatuře.

Reagovat
fff

Tak ME su kratkodoby turnaj, rovnako ako Grecko napr.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mezinárodní a to je víc.

Reagovat
C-M@ster

Jasně, ale to ME můžeš s trochou nadsázky srovnat s únikem Leicesteru z pásma sestupu loni v PL. Krátkodobě občas outsideři chytnou formu, nicméně udržet si ji 9 měsíců je rozdíl.

Reagovat
checitto

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Manik...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

Reagovat
C-M@ster

A co tedy je?

Reagovat
cepinzcegamy

Nottingham forest, jak už bylo psáno, takže aby se Leicester aspoň vyrovnal, tak teď musí vyhrát LM a za rok ji obhájit. Pak to bude nastejno.

Team Hoyt když se budeme bavit o sportu jako takovým, třeba. Ale nikomu neberu touhu po bombastických titulcích. Ale pokud někdo napíše "BEZPOCHYBY největší v historii blablabla", tak to už kua musí bejt skutečně nezpochybnitelný, což tady není

Reagovat
C-M@ster

Jasně, ale každej ti může argumentovat, že v době Nottinghamu neměly přední kluby bezednej pytel s penězma z ropy, za kterej si mohly koupit na koho ukázaly.

Těžko se mi srovnávají ty dvě události, když tu první znám jen z filmu.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Manik...

To vůbec nemůžeš srovnávat. Tenkrát nebyl fotbal takový byznys, slavné kluby neměly o xx milionů víc, tudíž mezi kluby nebyl takový rozdíl jako je teď. V současné době by to byl majstrštyk úplně nesrovnatelně větší než Nottighamem

Reagovat
Mindas

Lake Placid 1980, Steven Bradbury, Jesse Owens, jamajsky bob. Tech fantastickych pribehu je.

Reagovat
smazaný uživatel

plus éra Kaučuku Opava v české lize

Reagovat
vladis271

o každom sa dá debatovať. Lake Placid 1980 nie, bol to krátky turnaj. A Jesse Owens bol senzáciou skôr pre jebnutých rasistov a náckov. Dnes už veda vie, že černoch má od prírody väčšie šance pri atletických behových disciplinách. Teda ak sa bavíme o špurte, či maratóne.

Reagovat
icemike

Ok, Zátopek

Reagovat
inferno08

nj, ale zase tehdá černoši nedostali povolení od bavlnobaronů..

Reagovat
Mindas

Samozrejme, ze Lake Placid ano. V te dobe bylo SSSR temer neporazitelne a naopak USA tym nazdarku. Tady fakt nejde o nejakou delku turnaje. A Owens neni senzace ani tak sportovni, spis cely ten jeho pribeh v kontextu Berlina je fascinujici a v historii sportu ho nejaky Leicester tezko prekona. O Foxes se bude bavit maximalne jeste tak sezonu, pak to upadne do pozadi stejne jako Forrest nebo Villa v PMEZ. O Owensovi nebo Lake Placid se bude mluvit minimalne kazde OH.

Reagovat
stas87

Lake Placid 1980 nie, bol to krátky turnaj.

To maju hrat ten turnaj dva mesiace? Ty si asi neuvedomujes,kto proti sebe vtedy nastupil.ZSSR naprosta svetova spicka,proti nim hraci,co mali do profikov kurva daleko.O ziadnej suhre medzi nimi nemohla byt rec atd.Dodnes je to medzi odbornikmi co pamatuju slavne zapasy TOP,to pribeh Leicesteru casom zapadne.

Reagovat
Tomasso24

o ziadnej suhre medzi nimi nemohla byt ani rec

Reagovat
stas87

Oprotib ZSSR?Isto nie.

Reagovat
Tomasso24

takze ked sa spolu pripravovali pol roka, odohrali 60 zapasov, tak nemali ziadnu suhru

Reagovat
stas87

A kolko zapasov spolu odohrali hraci CSKA z ktorych sa prevazne skladala zostava sovietov?600 dokopy?

Reagovat
vodka

to je celkem jedno, 60 zápasů je fakt na sehraní dost...

Reagovat
Puskas

Reagovat
Kovi81

Ja by som to prirovnal k tomu, jak keby dneska nastupilo acko Kanady proti tomu, co ma USA teraz na MS a USA vyhralo, to si myslim, ze pre +- porovnanie rozlozenia sil by bolo odpovedajuce.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

?? ma pravdu

Reagovat
TopinB

Jak píše Talker, je to jeden zápas, ne 9 měsíců

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bych pprad urcite vic veril usa, ze to nejak uhaluzi nez leicesteru, ze vyhraje celorocni soutez

Reagovat
Talker

Jenže to je jeden zápas. Pár vyloučení, trochu štěstí pro amíky a trocha smůly pro Kanadu, špatná forma pár klíčových hráčů a může z toho být zázrak.

To už spíš kdyby play off vyhrálo Toronto příští rok, pak by se to dalo srovnávat.

Reagovat
Zaschrona

Autor pise o fotbalove historii.

Reagovat
Mindas

"...a už vůbec ne sportu jako celku..."

Reagovat
Puskas

a zmiňuje i sportovní jako takovou

Reagovat
Robochelsea

Na to, že vyhrajú titul bol kurz 5000. Je to najvyšší kurz, aký kedy vyšiel v dejinách legalneho stávkovania. To je jediný ako tak objektívny faktor, podľa ktorého sa to dá posúdiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jediný komu už Lester a Ranieri lezou krkem?

Reagovat
10

Hollywood hadr, hlavně to pořádně vydojit a vygradovat až do úplný extrému..."bezpochyby největší příběh v historii fotbalu a pravděpodobně také v celém sportu"

Reagovat
Switchback

Reagovat
kylo ren

v lete do kin trestna lavice 2

Reagovat
Counter

Dneska je holt něco nejúžasnějšího každý týden.

Reagovat
10

to máš pravdu, dneska asi to podání údálostí musí být takhle vyexponovaný, aby to lidi probudilo z letargie a aspoň trošku zajímalo...resp. si to minimálně ty tvůrci myslí

Reagovat
smazaný uživatel

Blbe je, ze su v tej letargii. Kedysi tacilo aby v telke hral nejaky znamy klub a vsetci sa z toho isli p**rat. Dnes sa blizi Euro a nikto nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Euro kde hraje půlka Evropy, nemá předem takový náboj. Doufám, že se tam bude hrát výbornej fotbal a ono si ten zájem získá.

Reagovat
Puskas

bezpochyby

Reagovat
smazaný uživatel

tady jde spíš o uvědomění faktu, že Leicester už nemusí vyhrát v budoucnu žádnou větší trofej... proto se to asi tolik opakuje, těží z momentálního historického úspěchu... a já jim to přeji, porazili jedny z nejbohatších fotbalových týmů světa v dlouhodobé soutěži, tak ať se na to nezapomene (jako se nezapomene na včerejší zlatý hattrick andaluských)

Reagovat
vodka

Ono třeba Nottingham Forest pod Cloughem dal dokonce postup z druhe ligy a sezonu na to uz vyhral ligovy pohar i ligu...

Reagovat
Puskas

a pak tuším hned PMEZ, nebo až později?

Reagovat
10

2x za sebou hned následující sezony

Reagovat
Puskas

to vím, jen jsem nevěděl, jestli hned poté, chytal jim Shilton, pokud se nepletu

Reagovat
cervo

nepletes

Reagovat
Puskas

a vzadu Woodcock?

Reagovat
Hokaido

omg

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

hned a dvakrát po sobě

Reagovat
kiwwi

lenze vtedy neboli taketo rozdiely medzi top timami a tymi underdogmi...toto je podla mna viac

nepoznam teda historiu inych timov, ale vela uzasnejsich pribehov ako toto podla mna nie je...

Reagovat
vodka

no, mě celkově štvou ty přehnaně silné formulace v článku (ta vypíchnutá hned ze začátku je asi nejhorší), který je jinak celkem ok.

Reagovat
smazaný uživatel

proto je nejbezpečnější vždy před tím dávat "jeden z nejúžasnějších/nejlepších", za tím už se jde bezpečně schovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Manik...

Reagovat
bobis21

Brian Clough i s Derby šel z druhé ligy hned na 4. místo (ligu vyhrál až o dva roky později)

Reagovat
vladis271

Veď sa aj hovorí, že tohtoročný titul Lestru je najväčší šok od Clougha a jeho príbehu s Forest. V Anglicku určite a ostatných veciach sa môže len debatovať. Čo je naj úspech je relatívne a nikdy sa na tom nezhodneme rovnako ako na tom kto bol/ je najlepší futbalista histórie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně, ale v moderní historii(1990 a výš) fotbalu to asi dost možná nejúžasnější příběh bude, nebo aspoň nepamatuju "šílenější".

Reagovat
10

já nevím, třeba Řecko na EURU? vítězství Porta v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Porto bolo necakane a krasne, ale predsa len, to bol tim top futbalsitov a top trenera, aj ked ich velmi nikto nepoznal, ale zeby to bol väcsi pribeh ako Lestr, to nee asi

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba Mahrez za 2 roky po neuvěřitelný sezoně posadí v Barce Messiho, Huth hrál za Chelsea a tak se to nafoukne. Vardy bude nej střelec eura, kterej dá 5 gólů ve skupině a Anglie stejně nepostoupí. Kante po přestupu do Realu a nechá vzpomenout na Makeleleho až si bude balit kufry směr Chelsea. Gray za rok přestoupí za 80mega k City. Morgan bude konečně ten stoper, kterýho United hledali.

a Ranieri... v podstatě trénoval půl Evropy a z jeho neúspěchů se teď vlastně staly úspěchy..

Pak se nebude na Leicester nahlížet jako na uplnýho outsidera, ale na tým kterej jen potvrdil neuvěřitelnej hráčskej materiál. Svět je relativní...

Reagovat
Zaschrona

Bude se na to nahlizet porad stejne, na zacatku sezony mel Leicester bojovat az do konce o zachranu, oni misto toho vyhrali titul, to jim nikdo uz nevezme...

Reagovat
Darren Fletcher

vyhrat poharovu sutaz je specificke a v mnohom jednoduchsie ako ligu. a zvlast ligu nabusenu miliardarskymi timami, kde nepreskocis jeden alebo dva z nich, ale rovno styri pat... a to z pozicie ni z druhej vlny, ale z totalneho outsidera

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Právě když je tam těch nabušených více vzájemně si na trhu více konkurují a je větší šance, že je někdo přeskočí.

Reagovat
smazaný uživatel

to mi připomnělo Johna Nashe

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TopinB

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

No, mě právě napadli taky jenom tito, ale třeba na takové Severní Irsko je teď kurz 500, že vyhraje ME. Na Leicester byl 5000. Zbytek už rozepsali nademnou.

Reagovat
smazaný uživatel

A Řecko hádám bylo mnohem větším favoritem na vítězství, než Irsko.

Reagovat
Darren Fletcher

jop

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že kdyby vyhrál Arsenal, budete z toho žít dalších několik let.

Jen ať je to furt víc a houšť. Po právu si to zaslouží a další sezóna je za dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže pro Arsenal to bude další titul do jejich bohaté sbírky, pro Leicester to může být ojedinělý historický triumf, na který budou vzpomínat několik desetiletí... někteří si to možná doopravdy neuvědomují, ale tohle je ve fotbale rarita, která se neopakuje...

Reagovat
smazaný uživatel

pridavam sa

Reagovat
lada.sp

mě už to sere cca od ledna

Reagovat
REPLIKATOR

No jo fanoušek Arsenalu, se pak nedivím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Manik...

Co čekat od fandy Arsenalu. Vy budete brečet vždycky . Hodně tě se*e, že i Leser už je lepší než Arsenal co???

Reagovat
Switchback

Nadpis

Reagovat
Pony Slaystation

Hezky sepsané, i když se tu už několik věcí opakuje, tak hlavně herní styl a přidané statistiky jsou paráda. Skvělý rozbor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn že má týpek v názvu stránky official, aby se to odlišilo od případných neoficiálních fanpage

Reagovat
vodka

Reagovat
niflheim

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Usty

Reagovat
Busby babes

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Nééé

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
ZB 07

Reagovat
MySch017

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Pigeon

Dobře rozebraný článek, statisticky přehledný, výborné informace. Jen se mi moc nelíbí slohově, a tedy se mi špatně četl. Nicméně nic extra podstatného

Reagovat
smazaný uživatel

hezký článek

Reagovat
smazaný uživatel

"Lišky ukázaly především neuvěřitelného fotbalového ducha a srdce. Musely makat tvrději než jejich soupeři, protože neměly takovou individuální kvalitu, ale taková je daň za úspěch."

Imho je tohle blbost. To, že musíš makat, abys dosáhl úspěchu, to přece není daň za úspěch. Nehledě na to, že se daně platí z něčeho platí až v momentě, kdy něco máš.

Reagovat
Puskas

No, když liška honí zajíce, tak aby ho chytla, musí platit daň, že se zadýchá

Reagovat
smazaný uživatel

Chápeš, daň za úspěch imho je, když by jim teď odešla půlka kádru. Nebo kdyby se Vardy a spol. tak rozchlastali, že by vůbec nenastoupili do letní přípravy Ale to, že museli makat, aby získali titul, není daň za úspěch. Daň za úspěch je nějaká negativní věc, která nastane ve spojení s úspěchem. Když budeš chtít mít svaly a začneš cvičit, tak to, že chodíš cvičit, není daň za úspěch, že pak budeš svalnatej.

Reagovat
pobody's nerfect

Myslím že ms v 54. Bylo srovnatelne překvapení jako titul lišek, jasne že je rozdíl mezi klubovou sezónou a repre turnajem ale i tak

Reagovat
Mastný Chobot

Tento príbeh nebude nikdy otravný, už len kvôli postave Ranieriho. Neskutočný sympaťák.

Reagovat
r.mrazik

a nebo to mas jak s pisnickou,kterou poslouchas porad a jednoho dne te zacne neskutecne srat

Reagovat
Mastný Chobot

tak to je potom Leicester soundtrack z Pána Prsteňov

Reagovat
r.mrazik

ja bych rekl treba spis Pulp Fiction....ale je fakt,ze vy mladsi mate jiny materialy

Reagovat
Lacko_Boh

Dominiiiiik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
Busby babes

tak ji proste prestanes poslouchat.. stejne, ze se tu vzdycky ty lidi tak rozcilujou. beztak to nectou a jdou jen do diskuze.

Reagovat
r.mrazik

tak tyhle clanky jsou prima...prepis CTK casto vynechavam,to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně se k ní zase jednou vrátíš..

Reagovat
r.mrazik

jojo...po case jo...ale kdyz je neceho hodne,tak to zacne byt otravny...takze bych asi pochopil,kdyz by nekdo z Leicesteru blil...

Reagovat
Busby babes

ja to moc nechapu... kdyz me to nezajima, tak to nectu... a je klid. delaj jak dkyby tohle bylo jedine misto, kde si muzou neco precist o fotbale.

Reagovat
r.mrazik

si ale vem,ze zrovna Leicester se pere vsude...

Reagovat
Busby babes

sekce Synot liga... .

Reagovat
r.mrazik

ok

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Pigeon

kvalitní písničky a hudba nejdou přeposlouchat

Reagovat
r.mrazik

a to vis ze jo

Reagovat
kiwwi

a ked si ju chces uplne zhnusit, tak si ju skus nastavit ako budik

Reagovat
Lacko_Boh

ale sa pri nej kurvit s laskou zivota a potom si ju pustit po rozchode

Reagovat
r.mrazik

hahaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Manik...

Reagovat
Emmett Brown

už je to otravné

Reagovat
smazaný uživatel

To akoze Schmeichel vytvoril v sezone 5 sanci? to je viac nez Mata ne

Reagovat
fff

Niflos daj nejaky rumorus suhrn, potrebujem zlepsit naladu.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Usty

Lukáš Práža je takovej Marek Eben fotbalovýho světa. Dodneška mi dluží 200 korun...

Reagovat
Puskas

Eben taky? Takže dohromady 400...

Reagovat
Usty
Reagovat
C-M@ster

wtf?

Reagovat
Usty

Kam až je netvor schopen zajít?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A taky mlatí svoji ženu?

Reagovat
minoLFC

to je stránka zemanovcov?

Reagovat
C-M@ster

Vůbec netuším

Reagovat
Usty

Rezavou tyčí trestá kdekoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejúžasnější příběh fotbalové historie ...

Reagovat
Switchback

Reagovat
Pigeon

Klapzubova jedenáctka

Reagovat
smazaný uživatel

Ale až po Ivánku, kamaráde.

Reagovat
fff

I have a dream, ze raz v PL sekcii zakazeme navstevnikov zo spanielskej sekcie .

Reagovat
smazaný uživatel

I have taky svoje sny, ale proč bys to dělal?

Reagovat
fff

Pretoze si tu na 99% otravny a lezies mi na nervy .

Reagovat
smazaný uživatel

to se stává. Každý nemůže žít ve tvém růžovoučkém světě, který začíná v Doveru a končí za Newcastelem.

Reagovat
fff

Uz aby sa moj sen naplnil .

Reagovat
smazaný uživatel

*dream

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole nevadi mi zasazovani anglických slovíček do ceskych vet, ale tohle je hrozne.

Reagovat
Mastný Chobot

to je skôr zasadzovanie M. Luthera Kinga do slovenských viet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba časem budete mít i vy svého cikánského Luthera Kinga :)

Reagovat
smazaný uživatel

Už mají, Rytmuse

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

To byla letošní obhajoba titulu Barcy v LM

Reagovat
cokoliv

Reagovat
Lacko_Boh

daj uzasnejsi,miesto toho vysmechu. Potom sa necuduj ze aj taky skurveny slušak ako fff ta vyfakuje

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
icka

Reagovat
Milan.B

Kaiserslautern v 98???? prisli z druhej ligy a hned boli majster

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

hm, na to bych úplně zapomněl

Reagovat
Kovi81

Reagovat
cristiano.K.

Kuka

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Spalovač šancí

Po pravdě řečeno, tentokrát článek nic moc. Zbytečně zvletné fráze, nafukování textu opakováním z předchozích článků.

...

Přitom ta část se statistikami a herním stylem je hodně zajímavá. Klidně stačilo postavit článek na nich a jít více hloubky. Jaká je prognóza pro příští sezonu? Bude se hrát stejným stylem? A půjde to vůbec, když bude LM a Ranieri dával teď hráčům 2 dny volna?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Cetl jsi taky tu cast prispevku o zbytecne vzletnych frazich?

Reagovat
fantomas

Ano

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
PBLead

Reagovat
icka

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
jenage

Reagovat
miky10

Reagovat
icka

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Reagovat
C-M@ster

Tak když člověk četl předešlé články, tak už z toho může být přesycený, ale asi by byla chyba ty věty vynechat.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych spíš řekl, že ty články předtím byly trošku navíc..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

však furt pořád dokola. Ranieri nejlepší trenér, Leicester snový titul, Vardy hráč sezony, Mahrez hráč sezony. Ranieri je oblíbenec, ten tu bude ještě 5x.

Tyhle články mám daleko radši.. co se věnují statistikám a předváděné hře. a souhlasím, že šlo na pilu tlačit daleko víc!

PS: už se těším na podcasty..

Reagovat
fantomas

Tak z čeho tenhle článek předevšim vychází (a vysloveně kopíruje citace), to sou http://www.eurofotbal.cz/clanky/pohled-do-ranieriho-kuchyne-mene-taktiky-vice-jidla-319838/ a http://www.eurofotbal.cz/clanky/ocima-claudia-ranieriho-tohle-neni-zadny-sen-326515/ , a to teda podle mě zbytečný články nebyly.

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

ne nebyly. ale nemyslím tyhle..

Reagovat
Counter

Ha, jeden z nich byl můj, palec hore

Reagovat
fantomas

A jednou sem si přihřál polívčičku no

Reagovat
Counter

Každopádně kdyby EF za něco stál, tak by se tyhle odkazy hodily do článku právě k těm "vypůjčeným" citacím a bylo by to hned veselejší.

Reagovat
fantomas

Tak už za něco stojí...

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Ale pořád tam nic nevidím!

Reagovat
fantomas

Jo aha, já to pochopil jinak a dal to do souvisejících.

No tohle už by mělo bejt o autorově etiketě v první řadě

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten článek je trochu Daníčkův styl.

Reagovat
Emmett Brown

"Po pravdě řečeno, tentokrát článek nic moc. Zbytečně zvletné fráze, nafukování textu opakováním z předchozích článků."

to je presne jeho štýl

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec si to nepochopil, přesně to "nafukování textu a zvletné fráze" používá on ve svých článcích.

Reagovat
Emmett Brown

Však ja s tebou súhlasím asi chyba v preklade

Reagovat
fantomas

Zajímavý, že to neexistující slůvko "zvletné" se tu podařilo zkopírovat už asi čtyřem lidem.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Práža má ještě na čem pracovat, to jo, ale mně se ty jeho články celkově docela líbí. Je třeba velkej rozdíl mezi ním a fantomasem. Práža podle mě víc rozumí fotbalu, úkolům hráčů atd., ale neumí tomu dát tu nejlepší psanou formu, kdežto fantomas to má naopak a píše krásný texty opravdu nabušený informacema.

Reagovat
kiwwi

Práža je niečo medzi vitasrpom a fantomasom

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Jako na první pohled to tak asi vypadá, ale oba zmínění jsou v tom, co dělají, prozatím lepší.

Reagovat
kiwwi

vsak prave tak som to myslel...ma prvky aj od jedneho aj od druheho, ale oni to svoje robia zatial lepsie...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Z mého pohledu by bylo mnohem jednodušší psát tu taktickou část, ale u Leicesteru to byl výjimečný případ, že jsem se pustil i do těch omáček, které mě popravdě ani moc nebavily, jenom jsem cítil, že by to tady mělo být, protože se na tenhle úspěch bude vzpomínat ještě za několik let, tak aby byly všechny informace uceleně u sebe :)

Reagovat
Spalovač šancí

Tak ještě dodělat ty odpovědi na moje otázky. Klidně tady v diskuzi. Myslím, že je to dost zajímavé.

Reagovat
Darren Fletcher

100. pre Leicester

Reagovat
bobis21

v sekci Názory a komentáře je článek, ve kterém někdo vyjádřil svůj názor a polovina diskutujících se z toho může pos... K čemu asi taková sekce je?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, aby autor článku vyjádřil článkem svůj názor a pak ho v diskusi vyjádřili čtenáři?

Reagovat
Puskas

Reagovat
kiwwi

to samozrejme mozu, ale nie tak, ze kritizuju ten nazor v clanku

Reagovat
smazaný uživatel

Když týpek v článku napíše "nejúžasnější příběh v historii fotbalu", tak tim vyjádří svůj názor. A když pak někdo do diskuse napíše "no to nevim, podle mě je nejúžasnější příběh v historii fotbalu něco jinýho", tak je to kritika názoru článku? Podle mě teda nikdo nepíše "autor je debil, jak může napsat takovou hovadinu, idiot?".

Reagovat
bobis21

tak hned druhý koment je o tom, že to je článek jak v Blesku, což podle mě není nesouhlas s názorem, ale právě to, že psal subjektivně

Reagovat
smazaný uživatel

No, a co je na vyjádření názoru, že je to článek jak v Blesku špatného? Já si myslim že pokud neni diskuse tvořená příspěvky ala "autor článku je starý kokot", ale týká se výhradně toho, o čem se píše, tak je to ok a není co na tom kritizovat.

Reagovat
kiwwi

a hlavne nikto sem pomaly ani ziaden iny nenapisal, len dobehli s komentom ze tento to urcite nie je alebo sa tomu len vysmiali alebo napisali kyslu sracku jak krabicka s citrodekom jak Bianconero a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu fakt nevidím jediný komentář, který by urážel autora. Takové příspěvky do diskuse opravdu nepatří. Od Bianconera to samozřejmě byl sarkasmus, ale nic to nemění na tom, že tím jen vyjádřil, že se mu zdá článek v takovém zbytečně oslavném a nadšeneckém stylu.

Reagovat
bobis21

nikdo taky neříkal, že autora někdo urážel, s tím jsi přišel až ty

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si přišel s ním že "autor článku vyjádřil názor a půlka lidí se z toho může..." Tak by mě zajímalo, co tak hrozného tady ti komentátoři napsali, co ti tak vadí.

Reagovat
bobis21

já taky nikde nepsal, že takové komenty nesmí psát ... když někdo nesouhlasí s názorem, je to OK (k tomu diskuze jsou), ale že někdo nepochopí, že názor je subjektivní, to je fakt mimo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, a kdo tu nepochopil, že názor je subjektivní? Já jsem možná opravdu blbej, ale pokud člověk A řekne Leicester je nejúžasnější sportovní příběh a člověk B řekne Kdepak, nejúžasnější příběh to není, tak oba dva řekli svůj subjektivní názor a kdo z nich to nepochopil? Mi sem dyžtak dej citaci, já fakt nevim.

Reagovat
bobis21

"to je jak v Blesku takovýhle věty" ... to je prostě podle mě narážka na to, že by to nemělo být psané subjektivně. Nebo jak jinak to mám chápat?

Reagovat
cepinzcegamy

je to narážka na to, že v Blesku by mě to nepřekvapilo, protože na takovým základě funguje, ale na EF bych čekal trochu soudnosti. Kdyby autor napsal "jeden z největších příběhů", tak to podepíšu, ale autor záměrně napíše, že nic lepšího nikdy nebylo. To prostě beru jako cílený přestřelení faktu v touze po senzaci. Nicméně pokud to tak skutečně cítí, tak to dokážu respektovat (ale stejně nesouhlasim)

Reagovat
bobis21

souhlasit samozřejmě nemusíš, ale v sekci názory a komentáře tohle prostě očekávat musíš. Kdyby se článek tvářil jako nějaká 100% objektivní analýza fotbalové historie, tak bych samozřejmě taky nadával. Ale tady je napsané že jde o názor ještě než článek začne ...

Reagovat
cepinzcegamy

tak to je taky pravda no. Uznávám a jdu se nasvačit

Reagovat
bobis21

čas oběda, dík za připomenutí

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to nebylo s cílem nějakého bulváru. Naopak jsem silně proti podobným věcem a zásadne se jim vyhýbám. Pro mě to je největší úspěch v historii fotbalu, což je samozřejmě subjektivní a nemusí s tím každý souhlasit. Od toho jsou diskuze, aby se každý vyjádřil. Mimochodem jsem fanoušek Manchesteru United, ale je to pro mě víc než třeba vítězství v LM 99, protože to byl jen jeden zápas. Co se týče Busby babes, tak takhle daleko jsem úplně zacházet nechtěl, protože se hrál úplně jiný druh fotbalu a celkově konkurence byla úplně jiná :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že je to jak v Blesku znamená, že to je psané bulvární formou, toužící po senzaci. Se subjektivitou to nemá nic společného.

Reagovat
kiwwi

je ich tu viac takych, citaj lepsie

Reagovat
Manik...

Reagovat
pobody's nerfect

Článek je v pořádku když už tak nastává otázka, k cemu je vlastně diskuse?

Reagovat
smazaný uživatel

i v sekci Názory a komentáře existuje možnost diskuse. A jestli autorovi dělá problém (nevěřím v to), aby o jeho názoru někdo polemizoval, tak sem nemá dávat článek, se kterým jde vždy s kůží na trh.

Reagovat
smazaný uživatel

to bude asi tim,ze 3/4 svuj nazor ani nemaji a jenom hazi smajliky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Přesně před čtyřmi roky v suchém triku https://pbs.twimg.com/media/CizyG08WsAAPWgS.jpg:large Při zpětném pohledu na sestavu a lavičku je to pořád dost neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

V suchém triku. Jasně. Vyrovnávací gól v 88.minutě, výhra na penalty. Čoveče nechtěl bych s tebou a tvým suchým trikem chodit na futsal.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik cukru, že by se i plechovka Coca Coly mohla ze samé žárlivosti vypustit, zkroutit do smrtelné křeče a zrecyklovat se. Úžasný počin fotbalové historie (a pravděpodobně v celém sportu)? Zcela určitě. Nejúžasnější? Zcela určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že do Coca Coly už nějak pátek dávaj místo cukru glukozo-fruktózovej sirup, tak by zůstala v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom nevím, ale díky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pak si stačí v mém příspěvku pojem cukru pojmem sladidlo a význam zůstává stejný. Každopádně díky za faktické připomenutí.

Reagovat
smazaný uživatel

*nahradit

Reagovat
smazaný uživatel

No zcela urcite ne, ale pre teba, ze jo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi, pro toho vedle tebe. Pro 20letého člověka, který nic jiného nezná, pokud se alespoň okrajově nezajímá o historii sportu, to nejspíš nejúžasnější počin bude, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ou ou, niekto je este velmi mudry. Taka klasika uz u teba, ty proste diskutovať nevies, u teba to zaicna a konci pri tvojej arogantnosti, zabudol som.

Reagovat
fff

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

klasik

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
icka

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

A co je teda nejúžasnější počin v historii sportu, potažmo fotbalu, pro tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hocičo, co nema nieco spolocne s Anglickom..

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguji souhrně. Jsem arogantní a jsem na to hrdý. Jestli s tím má někdo problém, je to jeho problém a mě absolutně nezajímá. Díky.

Někteří tu dělají z fotbalu pupek světa. Co další sporty? Hokej? Basketbal? Baseball? Tenis? Box? Rugby? Americký fotbal? Někteří by si tu měli sundat ty klapky, které jim brání v rozhledu.

Namátkou, z hlavy, hledat vám nic nebudu, snad to zvládne každý počítačově gramotný sám. Když tak jsou k dispozici knihovny.

Fotbal, obrat Liverpoolu ve finále Ligy mistrů 2005 s AC Milan.

Fotbal, Řecko, Euro 2004.

Fotbal, Dánsko, Euro 1992.

Fotbal, vítězství Kamerunu (jejich první MS v historii) nad Argentinou (s božským Maradonou) 1:0.

Box, Douglas sundal KO Tysona, 1990.

Basekatbal - tam jich bylo taky nespočet, jako vítězné sézónní série Bulls, letos Warriors, nadvláda Celtics na přelomu 50. a 60. let (11 titulů za 13 let), nebo! Wilt Chamberlain! 100 bodů v 1 utkání, ještě před zavedením tříbodových hodů. Fenomenální úspěch!

Baseball - fantastické počiny všech nadhazovačů, kteří kdy odházeli perfect game! Něco kolem 20 borců. Randy Johnson to dokázal v takřka 41 letech.

Hokej, Nagano, zlatý český triumf.

Hokej, NHL zbytečné jmenovat, to by vydalo na deset knih, to ovšem i u MLB nebo NBA.

Hokej, Team USA, Lake Placid 1980. - Tohle, onen "Miracle on Ice", je pro mě ten nejúžasnější sportovní počin sportovních dějin 20. a 21. století. Datově dřívější věci jsem nikdy "nestudoval", to se omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

Byt arogantny nie je zle, ale byt arogantny kokot je horsie..

Reagovat
smazaný uživatel

Na mínění druhých mi opravdu moc nesejde. To ať si o mě myslí, že jsem největší arogantní kokot v galaxii, je mi to úplně putna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to porad neres, ty hovne.

Reagovat
Svatej

Nechci ti do toho kecat zbytečně dlouho, ale většinou právě lidi, kteří mají potřebu dokola opakovat, že jim je všechno fuk, právě naopak všechno hrotí nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses kokot

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byt arogantny nie je zle?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
Manik...

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

+ MJ23, poslední hod ve finále NBA 1998. Jenomže MJ byl sám o sobě fenomén celé doby, s Muhammadem Alim největší sportovec v historii profesionálního sportu.

Reagovat
Zaschrona

Curry ma na to MJ prekonat.

Reagovat
Mada

ani náhodou

Reagovat
Zaschrona

Jen musi soucasnou uroven jeste o trochu vylepsit a drzet ji tak 7-8 let.

Reagovat
Mada

ok, to už by stačilo...

Reagovat
Ragazzo d'oro

To snad ne

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kovi81

tak to ani omylem, vem si, ze mu je 28 a ma dobre tak 3-4 sezony, uplne super dve. LeBron je absolutne nekde jinde, co se kariery tyce, jediny skraloup sou u nej ty prohrane finale, ale LeBron je proste fenomen momentalni doby, ktery to prebral po te Kobeho ere v 00's.

Reagovat
Zaschrona

LeBron touhle dobou mel taky jen jeden titul a rozhodne nezvalcoval hned nekolik rekordu NBA. LeBron si naprosto monstrozne uskodil tim, ze si sel vyhrat tituly do Miami. A ten skraloup prohranych finale je docela zasadni. Jestli to letos Curry dotahne k titulu, tak v podstate uz ted se argumenty Curry vs LeBron zacnou preklapet na stranu Stepha.

Reagovat
icemike

LeBron je basketbalová superstar od prvního dne v NBA, Curry má první extra sezónu, po ktere jsem ochotný ho stavět na úroveň Duranta, Paula nebo mladsiho Parkera. Top class úrovně MJ jsou zatím jen Kobe a Lebron

Reagovat
Kovi81

tak presne

Reagovat
Zaschrona

Davat Kobeho s LeBronem na uroven MJ je neuveitelna hloupost

Reagovat
SunFells

Kobe tam nemá co dělat.

Reagovat
icemike

Bohužel, ikdyž s tím nesouhlasím, tak MJ a Kobe mají hodne společného. Ta kariéra je podobná, herní projev jakbysmet. A schopnosti lastgameshot jsou taky stejně. MJ byl unikátní a zaslouženě dostal cenu sportovce století. Ale on ve své době neměl konkurenci. proto ta jedinečnost. Neříkám, že je Kobe lepší (od mala jsem fanda MJ), ale jejich kariery jsou na stejném levému. I jejich občasné solovani

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale Kobe je o uroven niz nez LeBron, naprosto jednoznacne. To same LeBron.

Reagovat
SunFells

Ty zpochybníš i to, že je LeBron na stejném levelu s LeBronem prosímtě

Reagovat
Zaschrona

Myslim Jordan, pisu LeBron, ani si to po sobe neprectu. Dneska mam den.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Celý GS je vlastně jako Leicester a Cury je Vardy. Papírové tam nemají co dělat, a tak jsou všichni z toho na větvi. Basketbal je hlavně o atleticnosti a to je hlavní důvod, proč se MJ tak odlišoval tehdy. Zápalem a skvelou fyziologii. Tak jako Kobe a následně King James. ...víš kdo je Curry? Takový Allen Iverson pro mladé

Reagovat
Zaschrona

To je neskutecna urazka Curryho...

Reagovat
Lacko_Boh

Curry ma slabučky odieň na to stat sa druhy MJ ale rozmyslam ze uz by som si mohol pozriet NBA ked je to skuskove..

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

to je absolutní blbost

Reagovat
Kovi81

tak to vubec, podivej se na cisla za celou karieru, tam ho proste LeBron valcuje. A jak rekl icemike, LeBron byl superstar okamzite, Curry se k extratride pridal az v loni v 27, uz jen proto nemuze nikdy jeho kariera byt povazovana za stejne uspesnou jako LeBronova, nedejboze MJ.

Reagovat
Zaschrona

Taky Curry mel nehorazny problemy se zranenimi, respektive mel kadr, kde balon v rukou mu furt bral Monta a nemel trenery, ktere ho nechaji hrat svoji hru, kterou on naprosto neuveritelne od prichodu do NBA zlepsil. LeBron byl skvely od prvniho zapasu. Ale je irelevantni, jestli hrac byl famozni od prvniho okamziku nebo ne. Velmi zasadni jsou prsteny nebo co hrac dosahne s tymem. V tomhle Curry LeBrona v podstate uz predehnal. Sezonu, kdy by hraci jako RW predvadeli to, co predvadeli a hrac vyhraje MVP u vsech, kteri muzou hlasovat, to je uplne neuveritelny. Jen ted Curry musi soucasny level basketbalu predvadet jeste nekolik let a vyhravat, jinak samozrejme prevazi na stranu LeBrona jeho karierni cisla...

Reagovat
Kovi81

No jasne, ale proste pro me je Curry takova one season star (ber to hodne v uvozovkach) oproti LeBronovi, ktery ma fenomenalni celou karieru. Jako Curryho bych dal na uroven treba Duranta nebo tak, to je proste stejne jako v hokeji. Mas Sida a Alexe a pak zbytek. V basketu to je LeBron a pak zbytek. Proste tvare svoji generace, stejne jako byl treba MJ tvar generace v 90kach, nebo Mario s Gretzkym v NHL, apod.

Reagovat
Kovi81

A i tak si vem, ze Sid ma jeden pohar (ale zas je v triple gold clubu a dost mozna vyhraje i svetovy pohar) a Ovie dokonce zadny. Individualne jsou ti hraci, jeste o stupinek vys, nez dalsi superstars. Stejne jako LeBron.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, a proč je pro tebe obrat Liverpoolu (jakkoliv to bylo parádní) více, než vítězství outsidera ve dlouhodobé soutěži?

Reagovat
Lacko_Boh

toho Douglasa nemozes mysliet vazne....

tie turnaje su super ale ako chaloši pisali vyssie, liga je viac ako turnaj

Fakt porovnavas situaciu Bulls v NBA so situaciou Lestru v PL ??

Baseball to netusim

Nagano bolo popiči ale kurva, hokej hra dohromady 6 krajin, aj ked ste neboli favoriti aj tak sa to neda porovnavat s Lestrom

len tak mimochdom Dukla Trenčín 3x otočila seriu z 0:3 na 4:3,vraj na svete neni taky klub

to je proste sen ako tu slovičkarite,berete vsetko doslova ,obite z komara somara a ste ochotny pisat slohy len aby ste to zdiskreditovali uspech Lestru. JASNE ZE TO JE RELATIVNE!

Reagovat
Mastný Chobot

pekne arogantné od teba, teda, Lacuš

Reagovat
Lacko_Boh

? som sa prave snazil milo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

ale za mna je naujzasnejsi uspech bud toto https://www.youtube.com/watch?v=GeUmJMfHvyA alebo Floydova kariera

Reagovat
Mastný Chobot

si toho ešte nevidel moc...

https://www.youtube.com/watch?v=4qkFf5h6rTg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Já se jen přu o to, že Leicester City neudělal nejúžasnější příběh sportovní historie, jak naznačil autor článku.

Reagovat
Mastný Chobot

a podopieraš to klukmi z Nagana

Reagovat
Lacko_Boh

hoši z Nagana a zase se chlubí

Reagovat
smazaný uživatel

Nechlubím. Jsem fanoušek Kanady.

Reagovat
Lacko_Boh

to nebolo na teba, citovačka Rytmusa, Dominik vie,.Taký pl inside joke.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Tak jestli tu posloucháte Rytmuse, tak jsem úplně out a můžu tuhle diskusi skončit. V této sociální skupině se nechytám.

Reagovat
Lacko_Boh

Rytmus sa nepočúva on sa žije prečo mam pocit ze ty si taky ten typek co si da košelu aj na opekacku a nikdy nezabudne pripomenut ze uz 5 rokov nema televizor. A na zenach ocenujes v prvom rade intelekt a sirku bokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Televizi sleduju kupodivu celkem pravidelně, miluju trika a tepláky, cítím se v nich nejlépe, byť košile hodně můžu, a co se týče žen? No, nemám rád blbky, a že jich dnes a denně potkávám kupu. Žena musí mít víc než hezkou tvářičku a co nejhlubší výstřih.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze mel laco pravdu

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
Recoba Inter

Autoři článků chtějí dnes senzace za každou cenu a je jim jedno, že by to tak doopravdy nemuselo být. Divím se, že si na tohle zareagoval.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty si mal dat priklad, ktory by niecim prevysoval Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

Bavili jsme se o sportovním úspěchu. Ani jeden z nich pro mě není méně než Leicester.

Reagovat
Lacko_Boh

zabudol si jamajskych bobistov a vitaztvo Petra Kučeru na Agassim

Reagovat
Mastný Chobot

a Vierka Berkyová v tretej Superstar, tej tiež nikto neveril

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
fff

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě

Reagovat
Lacko_Boh

prepač to bolo cez

Reagovat
kiwwi

*Karola Kuceru

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Svatej

Reagovat
vladis271

ty vole, to tu budeme pliesť košíkovú a americký kriket? To už môžeme aj vodné pólo, či šípky.

Reagovat
cristiano.K.

cokoliv turnajového je zkrátka mnohem méně než ty vypisuješ.

Tady jde hlavně o to,že opravdu dnešní sport je tak vyrovnaný, že tohle je něco abnormálního. To vítězství není žádný luck, navíc vítězství o 10 bodů. Tohle je prostě triumf, o kterém může říct 20 letý kluk i 80 letý děda,že nic úžasnějšího neviděl/nezažil.

Reagovat
smazaný uživatel

Neshodneme se.

Reagovat
cristiano.K.

s tím jsem tak nějak počítal,když už jsem to psal

Když to zkusím po Italsku. Ze Serie B ti poustoupí tým. Celou sezonu v Seria A vypadá na padáka, má ztrátu 10 kol před koncem třeba 12 bodů, ten se zachrání dvě kola před koncem ligy. Do další sezony mírně posílí, čeká se od něj maximálně záchrana. A ten tým sympatků ti vyhraje ligu o deset bodů před Juventusem.

Neříkám, že to musí být pro všechny nejúžasnější, ale proč to tolika lidem nadzvedlo mandle? Mě to přijde pochopitelný.

Klidně bych jsem dal anketu komu ten příběh přijde nejúžasnější. Věřím, že naprosté většině ano, je mi jasný,že budeš argumentovat sortou lidí, kteří téměř nic nezažili.

Poprvé jsem se rozbrecel po prohraném euru 1996. Zažil jsem Nagano, obrat Liverpoolu, ale opravdu vítězství lišek je úžasnější, pokud se snažím být objektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já to Leicesteru přeju, to mě tu asi někteří chápou špatně. Kvůli Ranierimu jsem jim to hodně přál. Ale nepovažuji to za nejúžasnější sportovní příběh historie.

Jinak ta modelová situace je pro mě úsměvná. V Itálii pro mě na klubové scéně existuje jeden jediný tým a tým sympaťáků by na tom nic nezměnil, snad jedině že by do jeho řad odešel Marchisio, jinak by mě absolutně nic nezvyklalo. Vítězství není důležité, je to jediné, na čem záleží. Takže asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

*nezviklalo (debile )

Reagovat
cristiano.K.

ježiš nebuď jak pařez tak se tam prostě klidně může objevit tým,který v seria A ještě nehrál. Bude tam chytat Buffona syn (nevím,jestli má syna), nejlepším střelcem se stane řidič hovnocucu a na všechny jeho goly mu bude nahrávat kopie Del Piera. Lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ti kluci sejdou v reprezentačním azurovém dresu, budu jim rád fandit, mimo Juve ale ne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Hokaido

To snad nemyslíš vážně.

Srovnávat jeden zápas nebo dokonce individuální výkony z jednoho zápasu s trumfem Foxes v celý sezoně, v lize s miliardářskými kluby...

Reagovat
TopinB

Reagovat
Manik...

Ve fotbale všechno jenom poháry... To je směšný

Box . Tyson se blbě vyspal dostal ránu a už je to světový kdo ví co

S basketem souhlasím, ale to je spíš tak nastejno

Nagano? To myslíš vážně?!

Prostě si jen vymýšlíš

Reagovat
Trand

Tak který je lepší? Fotbal ve svojí historii nabídl spoustu úžasných příběhů, třeba Řecko 2004 nebo Porto v LM. Ale podle mě je tohle možná ten nejlepší. Prostě v týhle době, kdy PL do letošní sezóny vyhrálo jen 5 týmů to dokázal Leicester, který byl většinu minulé sezóny na sestup a zachraňoval se až na poslední chvíli, tým který dotáhl před sezonou podceňovaného a často hodně kritizovaného manažera, tým který soupeřil s kluby, co mají několikrát větší rozpočet. Já nevím, trumfnul by to možná tak tým, který by vyhrál rovnou v sezoně po postupu do PL. Nic moc lepšího mě nenapadá.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pa3ce

Reagovat
vladis271

V Anglicku je ten úspech Forest viac.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fantomas

Přesně, Řecko a Porto sou v podstatě oboje "turnaje", kde víceméně stačí jen načasovat formu nebo mít štěstí v pár kritických zápasech. Vyhrát ligu o 38 týmech je o něčem uplně jinym. Ale i mezi ligovými šampiony se určitě napříč historií najdou schopní konkurenti Leicesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zjistil, že 18 týmů v PL ještě neznám Chápu, stane se

Reagovat
Manik...

Reagovat
fantomas

* 20 týmech a 38 zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

No LM je dlouhodobá soutěž, žádný turnaj, kde stačí jen načasovat formu

Reagovat
fantomas

S ligou se to absolutně nedá srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

mnohem míň se to dá srovnávat s krátkodobým turnajem, jak jsi to udělal ty

Reagovat
fantomas

No prostě pořád platí, že vyhrát ligu se nedá žádnou haluzí. Vyhrát LM haluzí se rozhodně dá (viz di Matteova Chelsea, však i tam v podstatě stačí hrát jen jaro a párkrát za měsíc), v lize musíš na nějaký úrovni hrát celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemas pravdu, ani nahodou...LM a jej vyradzovacia cast je porovnatelna s kratkodobym turnajom..

Reagovat
Zaschrona

Nastesti UEFA tu nahodnou vyrazovaci cast z velke vetsiny zrusi.

Reagovat
kvasha16

co to? nieco mi uniklo?

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt trva cely rok jako liga

Reagovat
Manik...

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj, najlajhsie je takyto nazor opriet konkretnymi prikladmi. Lebo inak nemoze platit nic ine ako ze zelanie je otcom myslienky.

Reagovat
patas92

CO NABÍZÍM:

- budeš součástí také ostatních plánů které chystáme ( začátkem roku 2017 si spousta lidí sedna na zadek)

- budeš součástí týmu, který změní celou nejenom československou scénu fotbalových novinářů a expertů, ale také světovou

...

To jsou ambice

Reagovat
Pigeon

to je ten dnešní trend. Každý chce být strašně úspěšný, měnit svět

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
patas92

Jestli umíš anglicky, Práža tě vezme

Reagovat
r.mrazik

a neni to malo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reklama kolem Anglické ligy je to co dělá z jednoho z největších překvapení v historii fotbalu to největší. Jinak příběhy se píšou v literatuře ne ve sportu. Ve fotbalu bude vždy více mezinárodní výsledek jak liga, proto se bude více vzpomínat na Uruguay proti Brazílii v 50, nadopovaný skopčáky v 54, neskutečné Italské vzedmutí v 82, senzační výhry outsiderů na ME 76, 92, 04. Nemluvím o Jižní Americe kde pokaždé kdy něco vyhrál někdo jiný než Brazílie, Argentina, Uruguay to byl takovej druhej Leicester. Evropské klubové soutěže těch senzací měli taky dost. A ostatní ligy taky, jako Hellas 85, nedávno Wolfsburg který předtím historicky nic nebyl, ve Španělsku Baskové na začátku 80. let. V samotný Anglii Ipswich v 62, Forest v 78, Leeds v 92 taky nikdo nečekal, způsob jakým vyhrál Arsenal v 89 se ani zopakovat nedá, v přímým souboji muset vyhrát v posledním kole o dva góly na půdě jasnýho favorita a dokázat to gólem skoro v poslední vteřině. Kdybych bral 10 nejlepších lig vzhledem ke svý době byl by tam i ten Hradec a mnoho dalších.

A to je jen fotbal.

A

Reagovat
Busby babes

tak ono jde o to, ze zadnej s tebou jmenovanych tymu nebyl v tech sezonach tipovan na sestup, ne?

Reagovat
Pigeon

a nebyly tak markantně rozevřené finanční nůžky bych řekl

Reagovat
Busby babes

to je druha vec. i kdyz on Liecester teda taky neni chudej klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohokrát vyhráli různé ligy nováčci a ti určitě na sestup někým tipovaní byli. Ty finanční nůžky beru. Ale Leicester nejsou žádní chudáci. Bral bych to kdyby to byli nějací domácí druhořadí chlapci ale zase jde hlavně o partu cizinců. Rozhodně si na ně za deset let nevzpomenu více než na Montpellier. Ale autor článku přestřelil jen v jedné věci, že to vztahuje na celý sport. Kdyby jsme si vzali všechny olympiády, MS, ME, Světový poháry, mezinárodní turnaje v různých sportech tak Leicester není vyjímečný. Ale je to jeden z vyjímečných úkazů to ano.

Reagovat
Busby babes

v poho, ja se ani mco nechci do nejake polemiky poustet. Je to subjektivni, autor to vidi takhle, ty jinak. Oba pro to mate sve duvody...

Reagovat
Puskas

Nebo naše příspěvky do hry - MS 1962, ME 1976. Slovan 1969 v PVP...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v com su tieto vysledky vynimocne, okrem toho, ze to boli nasi a cas tomu vtlacil pecat patosu?

Reagovat
Puskas

např. 1962 - naprostý outsider, skupina proti neskutečně našlapanému Španělsku a Brazílii, pak Maďaři, ti byli nesmírně silní.

1969 - to snad ani nemusím rozebírat, když klub z Východu vyhraje evr. pohár a ve finále zdolá Barcu

1976 - přešli jsme přes dva nej týmy té doby a jedny z nej historie, opět jako naprostý outsider a ta tečka...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm. Mne to vzdy pekne znie, ked to takto niekto napise, aj nad tym chvilu premyslam. Potom si ale zapnem nejake ilustracne zabery z tych turnajov, vidim obrancov a brankara a mam hned o dilemu menej.

Reagovat
Puskas

Nicméně v dané době to byly nej týmy a hráli v nich nej hráči a právě v té době se s nimi ti naši měřili. Musíš se na to dívat optikou té doby. Až si někdo pustí záběry dnešního fotbalu za 50 let, též bude mít o dilema míň.

Reagovat
Swarley

normálně bych přidal nějaký komentář, který to všechno urovná a tuhle rozhádanou diskuzi krásně spojí zase dohromady, ale dneska se mi nechce, takže si to představte a začněte se podle toho taky chovat, díky

Reagovat
Lacko_Boh

najužasnejši komentar eurofotbalovej historie

Reagovat
Swarley

..no, už si přesně nevzpomínám, ale byl to jeden z nejkrutějších a nejvtipnějších sarkasmů, co kdy svět slyšel...

Reagovat
Busby babes

to vis ze jo, Arnolde...

Reagovat
oddy

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ak nie vobec celej internetovej historie

Reagovat
tomasinho

A co mám c´říkat já o chtění, celý fotbal bych nejradši nakopal do prdele. A Morena odpálil na měsíc.

Reagovat
Swarley

což je taky zajímavý příběh, co si budeme povídat

Reagovat
Zaschrona

Spis bys nam, dedo, misto tehle kecu mohl neco rict k tomu nejuzasnejsimu pribehu, jak to s tim vlastne je.

Reagovat
Swarley

tak třetího dne vstal z mrtvých, si o tom něco přečti, ti tady nebudu předávat své cenné vzpomínky

Reagovat
vodka

*jsem vstal z mrtvých

Reagovat
Lacko_Boh

heh,ty das taky komentar aj ked nechces si jak Otecko,proste nevies dat zle

Reagovat
Lacko_Boh

to malo ist Swarleymu,samozrejme

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Lacko_Boh

o čo ide?

Reagovat
Talker

Ranieri s touto možností však počítal už dříve. Do smlouvy si totiž nechal dát klauzuli, že za vítězství v lize dostane bonus 5 milionů liber. Mimo jiné za každou příčku nad osmnáctým místem dostane 100 tisíc liber, což celkem dělá dalších 1,7 milionu. "Nevím, jestli podobné věci mají ve smlouvě i hráči. Ale jestli ne, tak to byla jejich chyba. Já jsem s možností vyhrát ligu počítal," řekl sebevědomě Ranieri.

Chyba Ranieriho. Měl si říct o 50 mega za titul, myslím, že by mu to do té smlouvy dali tak jako tak.

Reagovat
Whitemedia

Super, ale už stačilo

Reagovat
Mastný Chobot

Southampton's Ronald Koeman to snub Everton manager job and wait for Arsenal next summer

hm hm

Reagovat
Trand

Jenže pak Arsene podepíše další smlouvu.

Reagovat
Manik...

Reagovat
vladis271

Reagovat
Mastný Chobot

prečo sa smejkáš?

Reagovat
smazaný uživatel

článek jsem nečetl, odradil mně od něj nestupidnější titulek novinářské historie....

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy rok idu na duplu.

Reagovat
Mastný Chobot

http://www.arsenal.com/news/news-archive/20160517/goal-of-the-season-vote-now

Alexisov away gól na Leicestri bol pre mňa jeden z najlepších a ten sa tam ani nedostal, škoda. Takto to je medzi Flaminim a Chambersom (strelci jak baklažánové vínko )

Reagovat
Mastný Chobot

ten Chambersov je super proste, jeden z dôvodov, prečo si myslím, že z neho bude kvalitný hráč, keď sa zbaví mladíckej poplašenosti. Predstava, že by takýto skill ukázal nejaký iný náš stopér alebo Jenkinson je scifi.

Reagovat
Hachim Mastour

chambers

Reagovat
Counter

Vole, Jenks dal naprosto úchvatný gól před pár lety v přípravě. Akorát to nikdo neocení, protože byl vlastní.

Reagovat
Counter
Reagovat
Trand

Já nevím, za mě asi Giroud ( ) proti Liverpoolu, ale zatím to vypadá na Elnenyho.

Reagovat
Mastný Chobot

https://youtu.be/7YsZuWTFFGA?t=482 to, ako si elegantne obhodil najlepšieho záložníka ligy je najviac proste

Reagovat
Counter

Já bych asi nejraději volil pro ten Mesutkův doma s United, tzn. ten druhý, jen chviličku po prvním. To byla skvostná kombinace, kdy jsme je rozebrali na šroubky a ještě to s náma v sezoně vypadalo nadějně Vůbec všechny tři z toho zápasu byly parádní...

https://www.youtube.com/watch?v=Xt_uMCrPvEY - tak nějak to pro mě charakterizuje Wengerův Arsenal, kdy jsme to v podstatě přihráli do brány.

Tady z toho výběru asi Flamini - dvěma fíky rozhodnout NLD na WHL, a ještě takovým překrásným způsobem, to si zaslouží ocenění.

Reagovat
Counter

Ale jak může tak drtivě vyhrávat Elneny, to nepochopím

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že mu to nahrál, úplně vidím, jak by to dopadlo, kdyby se to pokusil zakončit sám

Reagovat
Recoba Inter

"Velmi obdivuji ty, kdo budují nové taktické systémy, ale já jsem vždy měl za to, že nejdůležitější je, aby kouč budoval tým kolem charakteristických znaků vlastních hráčů. Takže jsem klukům řekl, že jim věřím a že budu o taktice mluvit jen minimálně" ... tohle co řekl Ranieri, nás přesně shazovalo během následujicích 3-4 let, co jsme vyhráli Ligu Mistrů. Měli jsme kádr na hraní úplně jiného fotbalu, než o který jsme se snažili. Do dneška to nechápu a ty výsledky nevýsledky tím byly do veliké míry ovlivněny. to mi nikdo nevymluví. Do dneška na to dojíždíme. Zajímavé, že Ranieri je jedním z těch "post-Joseovských" trenérů, kteří nás zrovna 2x nepozvedli...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdebilnejsi nadpis co tu kdy byl..

Reagovat
smazaný uživatel

Nuz nie si na aeronete.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ja s tim?

Reagovat
smazaný uživatel

No ze je logicke, ze tebe nebudu az tak smakovat nadpisy.

Reagovat
smazaný uživatel

A co mam ja spolecnyho s aeronetem?

Reagovat
stas87

Argument s peniazmi neberiem.Leicester ma menej prostriedkov ako Arsenal,Manchester,City ci cukotka,to pravda je.Ale Leicester ma na dnesnu dobu velmi dobre zazemie,lekarov a vsetky tie ostatne veci.Co mali cechoslovaci v 76?Ci zazrak z Bernu?Nottingham?+- rovnake podmienky a ziadny full service ako dnes.

Reagovat
kiwwi

musis si uvedomit, ze to ze maju peniaze neznamena, ze si za tie peniaze nakupili top hracov ktori im ten titul vyhrali...oni pobrali len hracov ktorych inde odmietli, ale stale to boli jaks taks kvalitni hraci, ktori ich mali zachranit

uvedom si, ze vtedy nemal ziaden tim takyto full servis o akom pises, takze to neobstoji

Reagovat
Svatej

Reagovat
scholes18

Som strasne zvedavy na Leicester v LM...

Reagovat
Whitemedia

Skončí ve skupině a bude po bublině

Reagovat
stas87

https://www.stream.cz/varime-s-mirou/10010061-gothajburger

Toto uz niekto videl?Dneska uz moze byt na nete uplne kazda chujovina. A taky chlap este vyda knihu..

Reagovat
smazaný uživatel

je to parodie btw

Reagovat
stas87

tak to beriem spät,mne to poslal kamarat,slusny fail odo mna.

Reagovat
smazaný uživatel

Laciná parodie na parodii samu o sobě, i když nechtěnou.

Reagovat
vodka

ale přiznám se, že když sem viděl první díl toho luxusu na talíři, tak sem si jistý nebyl...

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole pozeram na to asi 30 sekund a je snad jasne, ze ide o srandu a parodiu

Reagovat
kiwwi

to je ten nemecky zmysel pre humor vies

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
stas87

Reagovat
icka

Reagovat
stas87

Co Lada Hruska?Tiez sranda?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo ti podozrive, ze davaj kuchari maju mimo kuchynu aj vlastny serial ?

Reagovat
stas87

Tak ja na ten stream okrem kancelaria blanik neepozeram,nikdy. A na taketo veci nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved na konci bola reklama/uputavka...

Reagovat
stas87

Ja to do konca ani nedopozeral,vypol som to potom,ako ten typek povedal ze ideme varit a strcil do mikrovlnky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

heh je fakt zabavne sledovat tie reakcie na pre nas takto predvidatelnu sezonu..a pritom ani nematu sajnu o tych NAOZAJ zaujimavych, krasnych a sokujucich sportovych pribehov.. takych, o akych sa vam ani nesniva.. ale nemozeme vam o nich povedat, je to tajne a vase hlavicky by to aj tak nepochopili. hlupacikovia, je toho tak vela o com vy este neviete..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mimalu

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tam nahoře vypsal srovnatelných momentů dost.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to som si vsimol az neskor, nechcelo sa mi to uz potom dalej citat, ale sak len sranda aj tak

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ospravedlňujem sa Páni, ale mám takový dotaz: Má někdo z vás zkušenost s letní brigádou ve Francii/Španělsku/Itálii?

Reagovat
Posledni Kovboj

krles mel dobrou brigosku v Brazilii, ale uz sem nechodi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny príbeh. Veľmi sympatický tím

Reagovat
smazaný uživatel

Vardy před Kanem

Reagovat
Afrokrecek

Kanem za Vardym

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně i Aguero před Kanem

Reagovat
Afrokrecek

zvládneš občas něco?

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, zvládám nezvládat

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Welbeck pred Sturridgom. To vyzera ako seriozny rebricek

Reagovat
kiwwi

mozno by nevadilo si aj precitat vysvetlenie pod obrazkom

Reagovat
smazaný uživatel

Ktore myslis teraz? Ved ani jedno rozumne nevysvetluje tu absurditu.

Reagovat
kiwwi

nemyslim si, ze je to nejaka absurdita...Welbz aj napriek tomu, ze toho odohral malo strelil velmi dolezite goly Scored four goals in the league this season - all of them crucial

a velmi dobre vypomahal celemu timu aj pri braneni...proste je o jednu priecku vyssie - na com az tak nezalezi - a ty uz tu places a oznacujes to jak za absurdity...typicke fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Ach hned musim plakat. Tak ranking sa vola best attackers. Proste dal Studge viac golov, dal aj crucial goly. Este keby to bol nejaky overall ranking, tak sa sice pousmejem, ale budem to brat ako rozdielny vkus na dobreho utocnika. Ale ked je to hodnotenie za tuto sezonu, tak je to nezmysel, ktory nema oporu v nicom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aby som nebol obvineny z klubizmu. To, ze je v tom rankingu pred Arnautovicom, je taky nezmysel, ze dalej v tom ani nema zmysel listovat.

Reagovat
kiwwi

jezis tak nelistuj a daj pokoj preboha

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč.

Reagovat
Maresma

A Sturridge nedal důležitý góly, nebo jak? Jako mě je nějakej žebříček celkem fuk, ale je to blbost.

Reagovat
Busby babes

tak ma skoro dvakrat lepsi conversion rate.

Reagovat
Afrokrecek

Ty vole počkejte až přijde historik valloire.. ten vás hodně rychle vyvede z omylu a titul Leicesteru zařadí až někam na 148. místo.

Reagovat
Lacko_Boh

Ja už viem o čo tu ide Nagano...ale hej, bolo to velke

Reagovat
j_mrazik

To nebolo velké, to bylo úplně "po piči".

Reagovat
Mastný Chobot

OT: je tu niekto, kto by mi vedel normálnymi slovami vypísať rozdiely medzi (de)centralizáciou a (de)koncentráciou právomocí a pôsobností v správnom práve?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to nahodou vertikalne a horizontalne delenie ŠS? Ze decentralizacia je delegovanie pravomoci na nizsie jednotky (kraj, obec atd.) a dekoncentracia v ramci statnej spravi, t.j medzi jednotlivymi organmi statu? To znamena, ze nejaka posobnost je prenesena na iny "nizsi" urad, ale stale spadajuci do ŠS a nie samospravy. Alebo jednoduchsie decentralizacia ma prenasat pravomoci, aby to bolo spravodlivejsie voci samosprave a dekoncentracia je len rozdelenie uloh, tak aby to bolo efektivnejsie v ramci ŠS, aby si ŠS ulahcila.

Ale to je to, ako to vnimam ja, moze to byt hlupost.

Reagovat
smazaný uživatel

*spravy

Reagovat
Mastný Chobot

vychádzam z tohto;

http://postimg.org/image/74d7k59oh/

http://postimg.org/image/3pzob8s75/

viem, že raz už som ten rozdiel chápal, ale teraz to ani za boha neviem rozlúštiť

Reagovat
smazaný uživatel

No ved je tam vlastne to iste. Decentralizaciou davas kompetencie samosprave a ta je v tych oblastiach nezavisla na state. Dekoncentraciou delegujes iste pravomoci na miestne organy, ktore su stale podriadene statnej sprave a nie samosprave. Dekoncetracia je skor rozdelenie administrativy na nizsie jednotky, bez toho, aby stat prisiel o kompetencie v tych danych oblastiach.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Decentralizaciou das starostovi komepetenciu vo vybere nejakej dane ako len chce. Dekoncentraciou das na starosti vyber dani nejakemu uradu ale podla tvojich (statnych) rozhodnuti. Ci?

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem, či to na týchto konkrétnych prípadoch tak funguje, ale ako príklad to asi vyvohuje

Reagovat
smazaný uživatel

A to musite pri predaji popcornu vediet takto veci?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

to je len narazaka na srandra.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Mastný Chobot

si sa zabudol prelogovať, sandro

Reagovat
Lacko_Boh

jaky nedotklivy impozantne, vskutku impozantne. Si ty ale interestantna osoba Dominik.

Reagovat
Mastný Chobot

interestantna, ty kokot?! INTERESTANTNA??

Reagovat
Lacko_Boh

porozmyslaj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

wtf... vyhovuje

Reagovat
Mastný Chobot

že si budem niekedy robiť poznámky z ef diskusie, to som nečakal...

Reagovat
Infernoqt

četl to někdo? https://www.sport.cz/fotbal/synot-liga/clanek/778531-o2tv-rozsiruje-fotbalovou-nabidku-prida-prenos-z-ceske-ligy-i-messiho-ronalda-ci-pogbu.html#hp-sez

...zajímala by mě tato část ,,V současné době jsou podepsány televize Manchester United TV, Arsenal TV, Barca TV a Juventus TV." Tzn. že poběží zápasy Manchesteru United na o2?

Reagovat
Mimalu

jo, ale ze záznamu

Reagovat
stas87

Len zaznamy,nie?A to by ma nebavilo vobec pozerat,ta ponuka je zalostna.

Reagovat
niflheim

Ještě pár článku a začnu je hatovat

Reagovat
vladis271

hokejová diskusia plíz?

Reagovat
smazaný uživatel

američani byli rychlejší od začátku svižnější a Mathews je novej Gretzky, mladý kluci si přihrávali jak Barcelona a naše legendy inviduálně tápali a byli staří a pomalí, takže zaslouženě amíci, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Najuzasnejsi pribeh fotbalove historie je Rangers zo 4.ligy do 1. za 4 roky

Reagovat
Trand

Spíš Rangers z 1. ligy do 4. za 1 rok.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
vladis271

Reagovat
Masi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Vies preco na Emirates nedostanes pohar caju?

Lebo vsetky pohare zostali na Highbury.

Reagovat
smazaný uživatel

ally vracia uder

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
niflheim

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
13

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Manik...

Reagovat
Trand

To jsi trochu zaspal dobu, ale chápu to, když sleduješ ty nižší ligy teď, tak nemáš takovej přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
#33CCCC

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

dneska má člověk jistotu jen daně a smart, to první už Rangers doběhlo

Reagovat
cristiano.K.

smart

Reagovat
ZB 07

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
raduinho

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
13

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Pinturicchio

PL takový příběh potřebovala, když se v pořadí top lig propadla až na třetí místo za PD a Serii A. Bude víc diváků, bude víc peněz z TV práv, bude dobře.

Reagovat
Mateo16

Tak tiez si myslim mozno ten titul Leicesteru bol naplanovany aby na tom reklama mohla zarobit

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, že je to placená reklama, stejně jako zázračný titul City v posledním kole proti QPR.

Reagovat
smazaný uživatel

To ani nie je mozne.

Reagovat
Furia Ceca

Co ty tady děláš?! Okamžitě zpátky pod Serii A! Prej máme zájem o Erikssena z Tottenhamu, potřebujeme znát tvůj názor.

Reagovat
Pinturicchio

Ozil > Eriksen

Reagovat
Furia Ceca

James Rodriguez > Özil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
kiwwi

don't feed the troll

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mindas

*za PD a BL

Reagovat
Kovi81

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

prý za Serii A

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Musim uznat, že jsi to sepsal elegantně tak, aby sis do tý ligy lehounce kopnul a zároveň ji pochválil

Reagovat
TopinB
Reagovat
Recoba Inter

Ale jo

Reagovat
Manik...

Serii A

Přestaňte si už sr*t do huby, to je strašný tohle číst

Reagovat
kiwwi

posadnutost redditu Mourinhom je neskutocna

thread: You wake up tomorrow and realize that you are the new manager of Manchester United, what's the first thing you?

comment: Resign and let Jose Mourinho take the position.

Reagovat
Mastný Chobot

kde sa tu dá vysmiať českým hokejistom?

Reagovat
Nikikrew

nafukanci

Reagovat
vladis271

pepíci trápni, zasa vypadli.

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

To jsou zase vrcholy trapnosti toto

Reagovat
Mastný Chobot

však ja len odpovedám na dotaz toho týpka, čo sa tu niečo podobné pýtal predvčerom

Reagovat
vladis271

na čo naňho reaguješ? Veď evidentne nezvláda. Skúsené mužstvo vie kedy má vypadnúť. Načo sa tam serkať, ked sme vedeli, že na to nemáme?

Reagovat
niflheim

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
13

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Puskas

Zdeno@ciger.sk

Reagovat
smazaný uživatel

hmm Ale Zdeno uz nejaky ten den necita maily.

Reagovat
Mastný Chobot

ma to presmerovalo na mysmeichporazili@popredlzeni.sk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

aspoň, že my sme túto sezónu vo vyraďovacej fáze bez prehry

Reagovat
Trand

Reagovat
Cobra

Reagovat
bobis21

prohra na nájezdy ve čtvrtfinále vs. ztrapnění se už ve skupinách ... vážně si myslíš že se máš čemu smát jo?

Reagovat
Mastný Chobot

ja narážam na to, že sa tu smiali z našich hokejistov, neprežívaj to tak, bobis

Reagovat
Puskas

To tak neber, štenkrování k fandění patří.

Reagovat
kiwwi

ono je to v konecnom dosledku jedno...pocitaju sa len medaily a nemal by sa nikto nikomu smiat

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ma, prehre Ceska na najazdoch

Reagovat
Busby babes

vsak ma pravdu, vypadli jsme s tymem, kterej porazili i Madari. Strasna ostuda.

Reagovat
13

Měli na to dva pokusy.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
F.Torres

Reagovat
bbbauch

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
miky10

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Manik...

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
cristiano.K.

aj tak si myslím, že ho Demitra,Šatan,Handzuš,Bartečko viděl.

Reagovat
fenixLFC

vsade

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už si mysleli, že sú majstri sveta hráči aj fanúšikovia ale zabudli, že playoff je dačo iné ako skupina. Ale aby ich vyradil tím mladíkov, ktorý sme aj my porazili čo sme mali hrozný tím a trénera čo dostali od Bielorusov 4 góly za 15 minút

Reagovat
B3n

Rozdíl je v tom, že nám se 1, 2 zápasy nepovedly. Vám se povedlo 1/2 zápasu.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ArsenalReport/status/733301702816858112

čo hovoríme, Gooneri? taká zelená je väčšinou nechutná, ale tento sa mi páči, ak by vyšiel

Reagovat
Lacko_Boh

je fajn

Reagovat
smazaný uživatel

nice

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Manik...

Nejsem Gunner, ale hodně dobré

Reagovat
Neuro

možná to není největší příběh kolektivního sportu v dějinách, ale přece jenom... vyhrát PL s takovým rozdílem před kluby napumpovanýma prachama se žoldákama jen díky týmovému duchu.. hezká věc, teď se zase můžou fanoušci hádat jestli to vyhraje City nebo Chelski

Reagovat
smazaný uživatel

ta dokurvená ovcomrdí liga potřebovala hrdinu od dob Leedsu

Reagovat
smazaný uživatel

Spomenulo to už viacero kolegov nado mnou, ja len zopakujem - Leicester dosiahol úžasnú vec a ich výkon nemá v posledných desaťročiach anglickej ligy obdobu, neskutočne im to prajem. No prosím vás, týmito senzačnými nadpismi a primitívnymi vyjadreniami robíte zo seba akurát neserióznych pisálkov.

Reagovat
nani92

tak ako tvoj nick robí z teba neseriozného diskutéra..

Reagovat
Mastný Chobot

hm

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by to chtělo článek o úžasném Pochettinovi, který získal se Spurs 70 bodů a v posledních kolech pustil před sebe marný Arsenal v posledním kole, kdy stačilo získat 1 bod proti už sestupujícímu Newcastlu... Legendary season - o 4 body víc jak LVG a Pellegrini

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Cobra

Tak ale furt jsme skončily před United, City, Liverpoolem a Chelsea Musíš ten pohár vidět polo plný

Reagovat
TopinB

Ale vy žádný pohár nemáte....

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda pohár neviděl ani nepamatuju.

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Práža

Reagovat
El Fáňos

hezky článek, akorát teda sporná věta: "že když se tvrdě a bez přestání maká, tak nic není nemožné" i z tohoto článku vyplívá, že naopak hráči měli úlevy ve stravě, 2 dny netrénovali, dělali si pizzu, nebyli zatěžovaný taktikou. trochu zbytečná otřepaná fráze, která se do článku nehodí, jež je jinak velmi pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Super clanku o tomto zazraku neni nikdy dost a jinak nikdy me neprestane udivovat kolik lidi dokaze odsoudit clanek na zaklade jedne vety a to dulezite, to o cem ten clanek vlastne je (mahrezova obranna cinnost, teziste hry u albrightona, kante, vardyho nabehy, atd.), odignorovat...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.tottenhamhotspur.com/news/dele-wins-match-of-the-day-goal-of-the-season-160516/

Nevím, jestli to tu bylo během toho, co jsem nezvládál, ani žádné expresky jsem nepostřehl, každopádně je to zase jednou zasloužený vítěz po loňské twitterové blamáži.

https://twitter.com/JHRWWE/status/602615533649960960/photo/1

Reagovat
fenixLFC

dikes, nevedel som kto to vyhral, aj ked to bolo celkom predvidatelne

Reagovat
M0rb1D4S

Ale daleko lepší je ten jeho připnutý tweet

https://twitter.com/JHRWWE/status/731888831641849858

Reagovat
fantomas

Eyewitness reveals that David Ginola is in a coma and that Olivier Giroud might have saved his life

Arsenalská stopa

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fantomas

Byl s nim na golfu, když se to stalo.

Reagovat
fantomas

Lol, tak on to byl Olivier Girault, házenkář

Reagovat
kiwwi

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi pako

Reagovat
fantomas

Já?

Reagovat
Mastný Chobot

ešte si to aj preložil do angličtiny, aby to vyzeralo vierohodne

Reagovat
fantomas

Takovou práci sem si s tim dal, a oni mě stejně odhalí

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
fff

Reagovat
Ligter

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

mne to na girouda hned vobec nesedelo

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Hrozný fakt, jak dopadl ten Blackpool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

asi ani nevim, proc jsem ten smail dal pred trema hodinama

Reagovat
fantomas

Miluju tyhle vožraly na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Brno?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nepiju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Pitomioricihio ci jak to ma a Bianceroo vzdy to byli pitomci :D

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného už nelze zopakovat...já na místě Ranieriho, beru "scoring" a úspěch a pakuji se zase o dům dál...nehledě na to, že nejspíš pár hráčů mužstvo opustí

Reagovat
kiwwi

Louis van Gaal is set to be offered a director of football position at Manchester United in a move that would enable Jose Mourinho to take over a managerial role in 2017-18, according to The Sun.

The pair have previous experience working together during their time at Barcelona in the late 1990s, while United vice chairman Ed Woodward remains determined to use the Dutchman's vast experience to the club's advantage.

Meanwhile, Mourinho has reportedly turned down offers from opposing clubs in order to take over the reins at Old Trafford after being sacked by Chelsea for the second time in December.

sice je to len The Sun ale pisal som o tom uz pred zimou, ze by to mohla byt zaujimava moznost. On podla mna vie ohandlovat to ako by mal klub fungovat a ako by mala byt prepojena akademia s ackom a podobne veci. V tomto je podla mna ten spravny clovek

Reagovat
Busby babes

jedine ceho bych se bal je souboj tech dvou. oba egomaniaci... Ale zas Mou je zvyklej pracovat se sportovnim reditelem... kazdopadne zajimava moznost.

Reagovat
smazaný uživatel

a keby nie, tak LVG vyhodí

Reagovat
Busby babes

http://www.skysports.com/football/news/11667/10288692/manchester-united-rule-out-claims-louis-van-gaal-set-to-be-director-of-football

no a je to. Klub to prave dementoval. zajimavy, kdyz se psalo, ze ho vyhodime, tak tak rychlou reakci nemeli.

Reagovat
kiwwi

jj uz to citam...to je v pici fakt

Reagovat
Busby babes

ja bych fakt pockal na pristi tyden, tam bude jasno. do ty doby at se rozhodlo jakkoliv, tak to klub nepotvrdi ani nepusti ven jinak.

Reagovat
kiwwi

bojim sa ze o tyzden bude rovnaka situacia, nic sa nebude diat

Reagovat
smazaný uživatel

lebo bude rovnaka situacia aj o dva tyzdne, aj o tri, aj o mesiac..Gaal ostava, uz to treba pochopit a zmierit sa s tym i na dalsiu sezonu, zbytocne si tu robite nadeje takymito fake spravami..

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Busby babes

i to je moznost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

prdel hoven, musí jít

Reagovat
smazaný uživatel

Budem rád, ale nejak už tomu prestávam veriť..

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa aj tak nechce verit, ze futbal nic lepsie nezazil...

Reagovat
Darren Fletcher

pridu k nam griezmann a varane?

Reagovat
fff

Samozrejme.

Reagovat
Darren Fletcher

výborne

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vladis271

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Manik...

Reagovat
Busby babes

nene, dneska jede Varane, Pogba a Rodriguez. Griezmann bude mit sichtu zitra.

Reagovat
Swarley

Reagovat
cristiano.K.

určitě, když Griezmann vidí kolik toho MU vyhrálo, tak bude chtít napodobit kariéru DDG

Reagovat
madridcan

Australskeho korculiara niekto spomenul?

Reagovat
Mastný Chobot

ten Xhaka je posadnutý instagramom popiči by bolo, keby nakoniec do Arsenalu neprišiel. To by bol troll storočia.

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka is at London Colney now finalising his transfer to Arsenal. Fee said to be £35mil approx.

Reagovat
Mastný Chobot

to jo no, to si akurát vymyslel nejaký dilino na twitteri

Reagovat
db18

V Londýně je na prohlídce, ale suma ještě podle všeho dohodnutá není. Ve středu to mělo být ještě jen 27 mil. € ale Gladbach chce 40-50 mil. €

...teď záleží na tom, jestli to Arsene taky podá.

Reagovat
smazaný uživatel

nedal bych to ani za prase.. 25max a to bych musel být ještě těžce pod vlivem a euforií

Reagovat
Counter

Podle posledních informací jsme klasicky nabídli tak o 50 % míň, než Gladbach očekával Ale už s tím natuty počítám, jen si ještě užijeme chvilku tahanic.

Reagovat
db18

...a pak se vztekáte, když si s toho dělám prdel a ještě k tomu to nakonec je pravda.

Reagovat
Counter

Reagovat
cristiano.K.

*z

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že se diskuse zase rozdělila na skupinu podporovatelů PL a na zbytek. Docela standartně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemas pravdu, rozdelila se na 3 casti. Jedni souhlasi s tim, ze pribeh Foxes je nejuzasnejsi v dejinach sportu, druzi nesouhlasi a pak je tu treti skupina, ktere se zastavila michacka, tak sli z nudy psat sracky na EF.

Reagovat
bbbauch

Tak zavolej sefa, at ti ji zase opravi...

Reagovat
fantomas

To zní, jak kdybys nestranně přihlížel zpovzdálí. Přitom ses sám musel vyjádřit. Docela standarDně.

Reagovat
smazaný uživatel

jeho kognitívne názory tu nikoho nezaujímajú

Reagovat
teenz

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Manik...

Reagovat
icka

Reagovat
vladis271

S musíš cítiť ako doma.

Reagovat
Mada

Reagovat
TopinB

co takhle o tom vypracovat statistiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve španělský sekci se to taky vždycky rozdělí na 2 skupiny. Co každá zastává, všichni víme.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Posledni Kovboj

napis nekomu dopis

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď je to klub s vtedy asi trochu iným zázemím, ale Kaiserslautern v 97/98 ako nováčik by sa tomuto príbehu mohol aspoň priblížiť, nie? Napriek tomu tento počin Leicestru je určite niečo extra, čo sa často nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně napadl ještě Montpellier 11-12. Sezonu předtím skončili 14. (stejně jako Leicester) a sezonu na to vyhráli titul. A to bojovali s miliardářským PSG, který tu sezonu utratilo přes 100 mega euro (Montpellier jen 2(!!) mega) nebo s Marseille/Lyonem, který tu sezonu hráli čtvrtfinále/osmifinále LM. Tenhle úspěch mi přijde s letošním Leicesterem ten nejsrovnatelnější.

A už jen samotný fakt, že si tady na ten Montpellier při vzpomínání na největší fotbalový úspěchy historie nikdo nevzpomněl (přitom je událost stará 4 roky) dost naznačuje to, kam se po uplynutí nějaký doby až opadne ten PL narativ, v těch historických úspěších zařadí Leicester.

Reagovat
kiwwi

PL je asi tak 1000x sledovanejsia ako nejaka ligue 1...to ani nemozes porovnavat

nehovoriac o tom, ze v PL je trochu ina zabehnuta konkurencia ako PSG (ktore sa len rozbiehalo) a Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

nj, ale PSG tehdy vedl Ancelotti, což všechno vysvětluje

Na Leicester se stopro jen tak nezapomene, jeho příběh obletěl celý svět, zatímco Montpellier hrubě řečeno nikoho nezajímal.

Reagovat
Hokaido

Taky mě překvapilo, že na to nikdo nepoukázal. Ale na Foxes se nikdy takhle nezapomene, protože divácká základna a popularita PL je úplně někde jinde. Navíc Montpelier byl takovej blesk z čistýho nebe, kdežto Leicester už byl fakt silně v podvědomí široký fotbalový veřejnosti díky „great escape“, Ranierim, Cambiassem, letním stmelováku v Asii...

Ještě je tam jedna spojitost, oba týmy dokázaly vyhrát s dřevákem v základu-Giroudem a Okazakim.

Reagovat
Svatej

ten montepiler není špatnej, ale jak říká kiwwi no, ta konkurence to vcelku válcuje

Reagovat
Free_player

Náhodou třeba takový Portsmouth má taky úžasný příběh .... z 1. ligy postupně propadat až do 4. je taky dech beroucí

Reagovat
fff

Coutinho/Firmino/Can will be back next season along with the likes of Milner, Origi, Lovren, Clyne, Flanagan, Ings & Gomez. (James Pearce) Plus Sturridge, Henderson a Lallana zrejme. A asi aj Mignolet, hoci Karius podla mna urcite prichadza na post jednotky.

Ostatni bud prec alebo to maju nahnute.

Takze Bogdan, Ilori, Skrtel, Toure, Smith, Moreno, Randal, Allen, Lucas, Rossiter, Teixeira, Ibe, Sinclair, Benteke, Balotelli. Z toho ti mladsi ako Ibe ci Ward mozno hostovacka. A vraj aj u Markovica sa uvazuje o predaji, to by som bol celkom sklamany, sancu by som mu dal.

V prichodoch nic nove. Spomina sa Karius za 4,7m libier, Chilwell za 3m libier, Zielinski, Gotze. Plus toho Dahouda stale sledujeme a vzhladom na chuja Sakha z pravdepodobny odchod Kolecka a Skrtela sme sledovali Jonathana Taha z Leverkusenu.

Reagovat
stas87

O Topraka sa casom zacne zaujimat BVB a ten prestup je podla mna realny. Bayer uz vyplatil 15-18 mega za Vollanda, styri mega za Baumgartlingera, takze je jasne, ze ich jeden odchod este caka. Nepredpokladam, ze by pustili v jednom okne Topraka aj Taha. A co sa tyka Dahouda.. ten svoju kvalitu bude musiet este potvrdit, na vasom mieste by som ho nebral.

Reagovat
minoLFC

Poznáte toho Kariusa? Potrebujeme svetového golmana a o ňom som pravdupovediac nejak nepočul nieto ako o megatalentovi, ktorý by mal byť svetovým golmanom.

K tomu Matipovi, ktorý snáď dokáže že si ten plat zaslúži by mal prísť ešte Top stoper a naľavo bek, lebo Morena tam už nechcem vidieť. Stred sa už asi posilňovať nebude ak ku Grujičovi príde aj Zielinski.

A Goetze bez LM? Niekde prebehla správa, že ho Bayern ponúkol Chelsea.

Reagovat
tomasinho

Grujič hostovat a střeďák klidně může přijít.

Reagovat
tomasinho

Vzhledem k Sakhovi bych Kolečkovi dal rok smlouvu ještě. Stopery bych si představoval: Posila, Lovren, Matip, Toure (po návratu Sakho) + Gomez

Co se týče brankářů, tak rok určitě nechat dvojku Karius-Mignolet, Warda nechat hostovat, ideálně v PL, aby ukázal, jestli na to má. A az rok případně prodej Mignoleta.

Vzhledem k tomu, že nebudou poháry, tak aspoň z dvojice Ibe/Ojo hostovat. Markovičovi bych dal šanci v přípravě a vidělo by se.

Hostovat i Grujič, nemyslím si, že by na to měl ještě, Markovič šel přes Portugalsku a byl marný, Grujič přímo ze Srbska, nevěřím mu.

Reagovat
tomasinho

*aspoň jeden

Reagovat
Kowe

Tak on Klopp asi bude taky pracovat s Grujicem trochu líp než uměl Rodgers s Markovičem

Reagovat
tomasinho

Jo, to věřím, ale stejně, mrknul bych na něj v přípravě a poslal ho hostovat. Přeci jenom před ním budou minimálně 4 záložníci.

Reagovat
Kowe

Před Flanaganem dostával přednost i Randall a má to jistý jo?

Reagovat
tomasinho

Tak byl po dlouhém zranění, zahraje obě strany. Nedivil bych se, kdyby třeba jako trojka na LB a dvojka až trojka na RB zůstal jako local boy.

Reagovat
Kowe

to já souhlasim, jen se směju nad tím, že ho Pearce dal mezi všechny opory a přitom daleko lepší hráči tam nejsou

Reagovat
Zaschrona

Kdyz byl posledne poradne zdravej, tak byl na MS v Brazilii, takze jmeno ma.

Reagovat
Kowe

je fakt že může být vzorem pro mladíky

Reagovat
fff

Dostaval prednost je podla mna velmi silne oznacenie ich situacie . Flanno navyse nemal za sebou ani prirpavi, po takom zraneni ma od riadnej kondicky tiez daleko. Ako podla mna je Flanno uplne priemerny hrac, no jednak uz dokazal u nas, ze svoje si vie odohrat a jednak je podla mna Randall uplne o nicom podpriemerny hrac, ktory na PL nema ani nahodou.

Reagovat
Kowe

no dostával, Flanno byl zdravej, měl za sebou pár zápasů a stejně hrál Randall. Klopp se nechoval stylem, že by viděl jak na to Flanagan má a nechával ho hrávat, spíš je měl na stejné úrovni, což nevypadá na to, že byl měl jistou budoucnost.

Reagovat
vladis271

Flano mal hrať v stredu a možno by sme teraz mali istú LM.

Reagovat
tomasinho

Jo a doplnil bych Allana. Ten stále nesplňuje podmínky pro pracovní podmínky v UK, takže půjde hostovat někde. Na toho se do budoucna dost těším teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa has the potential to be the world's most famous club by 2026, says new Chinese owner Tony Xia.

SIlny matros, ale drzim prsty. Chlapik vyzera ako schopny biznismen. Oxford, Harvard, miliony na uctoch v 42 rokoch a k tomu fanusik Villy. Asi im svita na lepsie casy.

Reagovat
vodka
Reagovat
r.mrazik

on ma jeste smlouvu na delsi dobu ne?

Reagovat
M0rb1D4S

Tak podle Di Marzia se zajímáme o Moratu, podle HLN je další alternativa Lukaku a třetí na seznamu je Higuaín.

Reagovat
icemike

Lukaka nebrat, Higuain je starý, Moratu bereme

Reagovat
I am Mancunian

https://twitter.com/ManUtd/status/733613698644738048

wazzinko nam to vsetkym este ukazal

Reagovat
Busby babes

tohle je naprosto bozi. Bloody hell.

Reagovat
r.mrazik

ten je dobrej fakt uz jen do traileru

Reagovat
Ligter

801. pro skutečně velké příběhy fotbalové historie - titul Manchesteru United v nadcházející sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

fuj, nechutná predstava ako upršaný pondelok v práci s herpesom na papuli a začínajúcou nádchou.

Reagovat
Ligter

jsem zvrácený

Reagovat
Busby babes

tutovka. kurz 1:1.

Reagovat
kvasha16

kurz 1:1 na vysledok vasich zapasov 1:1 teda sedi

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Zaschrona

http://www.skysports.com/football/news/11095/10288179/football-league-proposals-for-new-league-three-and-20-team-league-structure-explained

Jaky mate na tyhle navrhovane zmeny v FL nazor? Mne se to celkem zamlouva, jen bych ale misto League 2 a 3 udelal League 2 North a South - povazuju docela za silenost, ze si maji kluby takhle nizko jezdit na zapasy pres celou Britanii, navic rozdily mezi kluby tam moc velke nejsou. Ale asi to stejne neprojde, majitelum se tohle libit nebude.

Reagovat
stas87

Chelsea ma ake plany s Djilobodjim?

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že žiadne!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze u nich v klube aj zabudli, ze niekto taky je ich hrač

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by to tak bolo

Reagovat
Whitemedia

Bude chodit po hostováních, dokud mu neskončí smlouva.. prostě jako Marin.

Reagovat
stas87

Este sa ujistim,Werder na neho opciu vobec nemal,ze?

Reagovat
Whitemedia

bohužel ne..

Reagovat
Whitemedia

ale 17.02. se říkalo, že by Werder chtěl udržet Djilobodjiho

Reagovat
B3n

Nemohli si ho ale dovolit zaplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nechápu.. proč ty hráče neprodají?

Reagovat
smazaný uživatel

čakajú než sa nekde aspoň trochu uchytia aby z nich mali následne aspoň ten minimálny zisk

Reagovat
smazaný uživatel

na co čekaj u Kalasa?

Reagovat
B3n

Zdá se Ti, že naplnil potenciál ?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct co v něm vlastně je

Reagovat
B3n

Tak já ho taky nepovažuju za nějakýho super talenta. Něco v něm je, to jo. Navíc u obránců se to může projevit později, se zkušenostma. Ale myslel jsem to hlavně tak, že pro Chelsea je určitě výhodnější si počkat, jestli zazáří někde a vytřískat z něj víc, nebo prosazení se v áčku, než ho střelit teď za míň.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevim. kdyby ho lajzli před 3 rokama za 2-3mega mohli udělat nejlíp. takhle to bude zoušet tak dlouho, dokud mu nevyprší smlouva. ale pro něj možná nakonec dobře. aspoň toho vyzkouší víc.. každá zkušenost dobrá.

Reagovat
B3n

A k čemu by Chelsea byli 2-3 mega ? Mrkl jsem teď na transfermarkt, příjde mi to teda jako blbost, ale píšou tam, že přišel z Olímku za 4,5 mega v librách.

Zkus se na to podívat z pohledu klubu. On ten potenciál hodnoty nějakých 10+ mega liber má, ne že ne. A po pravdě, i kdyby nakonec odešel zdarma po vypršení smlouvy (což stejně není úplně zdarma, pokud se nepletu), tak to Chelsea bolet nebude. Ale nezkusit na něm vydělat, nebo ho začlenit, to by bolelo víc, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

jako ano. ale vem si, že oni takhle mají 30+ hráčů a to už je pěkná pálka. 30*5 cca.. Jde mi konkrétně o toho Kalase, že je zhruba jasné, že s ním to žádné terno nebude. 10+ mega je v jeho případě utopie. já ani pořádně nevím jak hraje, ale pokud by to bylo nějak hvězdný, nepochybuju, že už by tu byl vyhajpovanej dost.

Reagovat
B3n

Tak není to žádná hitparáda asi, taky ho úplně nesleduju, ale dívej. Letos byl jeden z pěti obránců (s tím, že se hrálo na 4), co vykopali postup do PL. Pokud tam třeba příští sezonu zůstane a bude v podobné pozici, jeho hodnota je takřka okamžitě třeba dvojnásobná. Což už nám dělá, plácnu třeba 7 mega. I víc klidně. Prostě prodat ho teď, za ty 2-3 mega, cos´ říkal Ty je nesmysl. To už je fakt možná pro Chelsea lepší to zkusit vyždímat do poslední chvíle i s tím rizikem, že nakonec odejde jako volnej hráč. A neřekl bych, že 10 mega za mladýho, ale zároveň už i celkem zkušenýho, univerzálního obránce se slušným CV a potenciálem je utopie.

Jasně, Chelsea těch hráčů má hodně. Ale taky hlavně jsou tam hráči, co maj potenciál být 20-30 milionový, a nebo taky "opačnej konec", kdy si tady všichni dělaj srandu z Djilobodjiho, ale Werder přiznal, že by si ho rádi nechali, ale nemůžou si ho dovolit koupit. Jedině na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

já ti rozumím. máš asi pravdu

Reagovat
icemike

Podle mě se čeká na Conteho

Reagovat
Talker

Čeká se pravděpodobně na slušnou nabídku. Bud se rovnou prodá nebo pošle ještě na rok do Německa a prodá se pak.

Reagovat
r.mrazik

Tielemans do Atletika? hodne dobry nakup

Reagovat
smazaný uživatel

Lejčestr

Reagovat
Honza Matoušek

Je to Leisestr, když už

Reagovat
Maresma

Není.

Reagovat
Honza Matoušek

Očividně se moc nevyznáš.

Reagovat
Maresma

Určitě.

Reagovat
Honza Matoušek

Klasický argumenty neznalce.

Reagovat
Maresma

Si zjisti, jak se to čte a pak něco piš, znalče.

Reagovat
Honza Matoušek

Kdybys něco věděl o angličtině, tak se tady vůbec nebudeme bavit.

Reagovat
Maresma

O angličtině toho očividně nevíš moc ty.

Reagovat
Mastný Chobot

keby ste si radšej jeden druhému napísali, ako to je správne podľa vás namiesto urážok, tak táto debata mohla skončiť po 2 príspevkoch

Reagovat
Maresma

Určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

*Leikester

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Counter
Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

stále mi trhá uši, když to slyšim

Reagovat
tweek

*Lajkástr

Reagovat
B3n

Líčestr

Reagovat
vladis271

//www.facebook.com/PROFUTBAL.sk/videos/10154166620352930/

To by tá naša civilizácia rýchlo zanikla ak by nás reprezentoval ten na konci videa. By to bolo horšie a rýchlejšie ako keď Cortéz išiel na dovolenku do Južnej Amerike.

Reagovat
smazaný uživatel

"//www.facebook..."

seriously? to neumíš kopírovat nebo sem hážeš nějaké samba složky ty kkt?

Reagovat
vladis271

som to zle skopíroval, ale odkaz funguje aj tak, nebuc piča Jano.

Reagovat
Posledni Kovboj

dobry

Reagovat
vladis271

Race vonku v slučnej kvalitke. Idem si spraviť kakavko.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Triple Nine teda pecka, zatím moc nechápu to hodnocení.

Reagovat
minoLFC

a čo je na tom pecka?

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou jsem teda neviděl moc podobných filmů s dobrou kvalitou. Máš plno marvelovek, komedií po ho***. Ale přijde, že podobných kriminálek je čím dál méně. Možná by to mohlo být víc akční, jak se zdálo z traileru.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky Anthonyho Martiala v jeho první sezoně u United: 17 golů +11 asistencí...bral bych ještě pár takových waste of money.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze splnil očekávání za ty peníze.

Reagovat
EXoRcIsT

nikto necakal ze sa az tak predvedie skor sa to cakalo od Depaya

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
13

Byl hodnocený předem jako špatný nákup a že za ty peníze nestojí. Ukázal, že za ně stál - > splnil očekávání, která do něj tou sumou byla vložena.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Svatej

za 50 mega by jakákkoliv jiná statistika působila vcelku směšně.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba, nejuzasnejsim pribehem fotbalove historie je letosni zachrana pribrami v prvni lize, plzensky cinknuty tituly, ozrali rozhodci a usvedceni kriminalnici v cele ligy radoby vyspele stredoevropske zeme

Reagovat
smazaný uživatel

a Tvrdík jako trenér, který dostal Slavie do EL

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Zark

italský trenér naučí hrát kopyta jakžtakž organizovaně a ono to stačí k titulu hh, super říběh

Reagovat
Zark

spíš by to chtělo článek, proč je tak superhvězdná liga nabitá penězmi v kontrastu s takovou sračkakvalitou. tam by titul vyhrála i třeba taková sevilla nebo celta, jen stači být cyhtrý viz lester a ranieri.

Reagovat
13

Tahle sezona byla dost specifická, příští sezonu bude Leicester možná rád za top 10.

Reagovat
Spasitel

Niekomu stačí to niekto musí obchodovať so zápasmi

Reagovat
Manik...

Hm, ale Juve by tu nevyhrálo

Reagovat
smazaný uživatel

Everton want £65m for Lukaku, but #Chelsea are attempting to get a price for a double deal that would also involve John Stones.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Didier Drogba

1000. pro Leicester

Reagovat
madridcan

Aku ma teraz poziciu Ranieri? Ak by Leicester dalsiu sezonu trebars vypadol, tak ho podrzia? Pri niecom takom sa kludne dava aj dozivotny kontrakt.

Reagovat
vanGomm

Až skončí v příštím ročníku Leicester do 3.místa pak bude jasně,že ten letošní úspěch nebyla náhoda.Do té doby to za náhodu a shodu okolnosí považuji.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

lol

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele