Ligue 1 - souhrn 26. kola

21.02.2020, 20:59, aktualizováno 23.02.2020, 23:09
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain zvládlo přestřelku s Bordeaux a upevnilo si pozici na čele tabulky. Naopak zaváhala průběžně druhá Marseille, která nestačila na Nantes. Stade Rennes si poradilo s Nîmes a tři body získalo rovněž Lille. Monaco tentokrát pouze remizovalo v Dijonu. Lyon vyhrál v Metách a přibližuje se pohárovým příčkám...

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 4:3

23.02.2020 21:00

Góly: 25. Edinson Cavani, 45+1. Marquinhos, 63. Marquinhos, 69. Kylian Mbappé - 18. Ui-jo Hwang, 45+5. Pablo, 83. Rubén Pardo

I když domácí byli před tímto zápasem pasováni do role jasného favorita, na povinné vítězství se dost nadřeli. Před týdnem inkasovali čtyři branky od Amiensu, ani teď se přitom v defenzívě nijak výrazně nezlepšili a od Bordeaux obdrželi dohromady tři góly. PSG alespoň výsledkově napravilo svůj nezdar v Lize mistrů z půdy dortmundské Borussie.

Vzpruhu svěřenci trenéra Thomase Tuchela po nepovedeném vystoupení v Německu, kde předvedli překvapivě dosti bojácný výkon, rozhodně potřebovali. V základní sestavě Pařížanů se objevil také Neymar, ačkoli vyslovil na adresu klubových funkcionářů nedávno kritická slova ohledně jeho návratu na trávníky, a šanci dostal od začátku i Edinson Cavani.

Bordeaux nemělo v Parku princů co ztratit, ba naopak se francouzského giganta vůbec nezaleklo a v útoku předvedlo sympatický, odvážný výkon. Zároveň potvrdilo, že ne náhodou v uplynulých týdnech vydolovalo pětizápasovou sérii bez porážky. Ta nakonec v hlavním městě skončila, ze své představení v hlavním městě se ovšem nemusí absolutně stydět.

Les Girondins byli v úvodních minutách o něco aktivnějším týmem, třeba už v 17. minutě vyslal jedovatou pumelici z dálky Kalu, nicméně gólman Sergio Rico, jenž tentokráte dostal přednost před jedničkou Navasem, vytáhl míč nad břevno. Následně museli domácí řešit jednu nepříjemnou záležitost, kvůli zranění totiž musel odstoupit ze hry Thiago Silva.

A po jeho střídání pak hosté poprvé udeřili. Bašič vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do brankového území, kam si naběhl Hwang, a ten nikým nehlídaný pohotově skóroval. PSG ovšem záhy srovnalo. Zároveň se o historický zápis postaral Cavani, který po přesném centru Di Maríy zaznamenal hlavou svou jubilejní 200. branku v dresu Les Rouge et Bleu.

Útočný fotbal se produkoval i v dalších okamžicích, Mbappé nejprve z vyložené pozice zamířil kousek vedle tyče, v nastavení první půle se již ovšem trefil Marquinhos, jenž zužitkoval pas ze standardní situace od Di Maríy. Ještě se však FCGdB do přestávky podařilo srovnat, to když Sergio Rico doslova nabídl přesný zásah dotírajícímu Pablovi.

Svou minelu pařížský muž v rukavicích částečně napravil v 57. minutě, vytáhl totiž perfektní zákrok vůči hlavičce Pabla. V 63. minutě se podruhé na střelecké listině ocitl Marquinhos. Mbappé odcentroval na Cavaniho a jeho hlavičku nakonec Brazilec ještě svou tečí protáhl za brankovou čáru poté, co se mezi třemi tyčemi podařilo zasáhnout brankáři Costilovi.

V 69. minutě PSG přidalo ještě čtvrtý gól. Mbappé prostrčil balón na rozeběhnutého Cavaniho, ten ho mladému Francouzovi nesobecky vrátil zpátky, a zakončení do poloprázdné brány si pak svou cestu za úspěchem našlo. Mužstvo trenéra Paula Sousy stačilo už jen skóre kosmeticky upravit, v 83. minutě vyslal úchvatnou střelu pod břevno Rubén Pardo.

Pohledné utkání dostalo svou černou kaňku ve druhé minutě nastavení. A prsty v tom měl Neymar, který se, možná lehce frustrován, že nezaznamenal jedinou trefu či asistenci, nechal zbytečně vyloučit po dvou žlutých kartách. Přitom nebylo co řešit, červenou kartu dostal od sudího Delajoda po právu poté, co na středu hřiště zezadu kopl nevybíravě do Adliho.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Nîmes Olympique 2:1

23.02.2020 17:00

Góly: 7. M'Baye Niang, 89. M'Baye Niang - 1. Nolan Roux

Stade Rennes dokázalo skóre otočit a na třetí příčce nadále drží jednobodový náskok před Lille. Ztráta na Marseille činí osm bodů. Naopak další zaváhání Nimes znamená pokles na barážovou pozici.

Nerozhodný stav platil na ukazateli skóre pouhých čtyřiatřicet sekund. Pak si Renaud Ripart vyměnil ve vápně balon s Rouxem a na jeho ránu pod břevno Edouard Mendy nedosáhnul - 0:1. Následně se na druhé straně hrací plochy dostal na hranici vápna do zakončení Romain Del Castillo. Bohužel pro domácí však nepropálil protihráče před sebou.

Tým Juliena Stéphana to mrzelo pouze do 7. minuty. Poté využil chybného obranného zákroku M'Baye Niang a jeho volej z nějakých osmi metrů přinesl nečekané, ale o to vítanější vyrovnání - 1:1. Tempo z úvodu utkání bohužel nevydrželo a na další zajímavou příležitost se muselo čekat až do čtyřiatřicáté minuty.

Hamari Traoré pálil nebezpečně a Paul Bernardoni měl co dělat, aby tenhle pokus kryl. Gólman ve službách Krokodýlů se činil i tři minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství, když parádně zkazil druhou radost Niangovi. Senegalský internacionál však v tomto duelu ještě neřekl poslední slovo.

Jenže si na něj musel počkat skoro celou druhou pětačtyřicetiminutovku. Také její úvod se nesl ve znamení výborného zákroku hostující brankářské jedničky, na které se svou hlavičkou ztroskotal Romain Del Castillo. Důležitý moment se odehrál v 53. minutě, když Anthony Briancon vyfasoval za tvrdý, hloupý faul na Eduarda Camavingu od rozhodčí Stéphanie Frappart rovnou červenou kartu.

Faulovaný fotbalista se po hodině hry dostal ke střele z dobrého prostoru, ale ke škodě většiny příznivců a příznivkyň v Roazhon Parku minul. V jednasedmdesáté minutě Bernardoniho pozlobil Raphinha. Díky dalšímu vynikajícímu zákroku trval na ukazateli remízový stav.

Následně se znovu připomněl M'Baye Niang. Jeho pokus však postrádal větší přesnost. Účastník MS 2018 v Rusku se prosadit až v minutě devětaosmdesáté, když po Traorého centru zůstal na malém vápně zcela osamocen. S jeho hlavičkou nemohl jinak výborný gólman Nimes při nejlepší vůli nic dělat - 2:1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Reims 1:1

23.02.2020 15:00

Góly: 73. Denis Bouanga - 90+3. Boulaye Dia (pen.)

Les Verts neprožívají nejlepší sezonu. Na pohárové umístění můžou s velkou pravděpodobností zapomenout. O devátou výhru připravil tým Claudea Puela svou proměněnou penaltou ve třetí minutě nastaveného času Boulaye Dia.

První velkou šanci si připsal ve 12. minutě Hassane Kamara. Bohužel pro hosty balon těsně minul Moulinovu svatyni. Následující minuty byly spíše bojem o střed hřiště. A když už se Remeš dostala blíže, jakékoli snahy o skórování zhatil nepřesný centr. Ve dvaačtyřicáté minutě si udělal prostor pozdější hrdina Dia a z hranice velkého čtverce svojí střelou na bližší tyč pořádně zaměstnal domácího gólmana.

Poločas zakončil svou nepřesnou ranou Moreto Cassamá. První událost, která ve druhém poločase přinesla trochu vzruchu na tribunách, byl souboj Francka Honorata a Axela Disasiho v pokutovém území Remeše. Rozhodčí Bastien však nechal k nelibosti domácích fanoušků a hráčů pokračovat ve hře.

V sedmapadesáté minutě se ke střele pravačkou zpoza šestnáctky odhodlal Ryad Boudebouz. Predrag Rajković si ale prostor u tyče pohlídal. Následně se připomněl Loïs Diony. Před týdnem proti Brestu skóroval, tentokrát jeho hlavička přesná nebyla. V 63. minutě už sudí přestal mít pochopení pro styl koučování Davida Guiona a udělil mu žlutou kartu.

V 73. minutě se k centru z pravé strany odhodlal Franck Honorat. A dobře udělal, protože se snesl na hlavu Denise Bouangy, na jehož koníček si sice brankář sáhnul, ale zabránit mu v cestě do sítě nedokázal - 1:0. Les rouges et blancs se v následujících minutách snažili o vyrovnání, jenže se dočkali až na úplný závěr.

Yann M'Vila v pokutovém území škobrtnul o paty pronikajícího Boulayeho Dii a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný zachoval pevné nervy a mířil do protipohybu muže v rukavicích - 1:1. Remeš se o příštím víkendu střetne s AS Monaco. ASSE budou o tříbodový zisk usilovat v derby proti Lyonu.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Amiens SC 0:0

22.02.2020 20:00

Góly: -

Branku sice obecenstvo na štrasburském stadionu nevidělo žádnou, ale zato rozdal sudí Delerue hned osm žlutých karet. Amiens za současné situace musí těšit každý bod, zatímco v případě domácího Racingu ukážou teprve další kola, nakolik velká byla tohle ztráta.

Za celých devadesát minut byly k vidění pouze čtyři střely na branku. Tři z nich patřily borcům, kteří nastupují pod vedením Thierryho Laureyho. Nepřekvapivě byli od začátku aktivnější, avšak nedařilo se jim naservírovat přesnou finální přihrávku. Až ve 33. minutě se osmělil Ludovic Ajorque. Régis Gurtner byl však na zemi včas a pohromě zabránil. V nastaveném čase úvodní pětačtyřicetiminutovky nejprve pobídl Juan Ferney Otero Fousseini Diabatému, který mířil jen do boční sítě. Pak ještě Ajorque připravil pozici pro Bellegarda, jehož ránu zblokoval Haitam Aleesami.

Pět minut po změně stran došlo na fatální nedorozumění mezi Majeedem Warisem a Ludovikem Ajorquem. Ve čtyřiapadesáté minutě se míč odrazil k Bellegardovi, jenže díky teči skončil mimo. Následně musel dobrou střelu Gaëla Kakuty krotit pozorný Matz Sels. Na opačném pólu to slaboučce zkusil Ibrahima Sissoko. Jeanricner Bellegarde byl nadále aktivní. Vstřelit branku se mu však nakonec nepodařilo. Obránci na obou stranách byli nadále velice soustředění a odhodlaní, neboť se pravidelně vrhali do střel hráčů soupeře.

V 84. minutě centroval Bongani Zungu tak nepřesně, že málem Selse dokonale zaskočil. V 88. minutě totálně selhal po přihrávce Mohameda Simakana vysoký Ajorque. V nastaveném čase ještě čaroval Gurtner, když výtečně vychytal pokus Alexandra Djikua, který mohl Strasbourgu přinést tříbodový zisk.

Třeba se ho Strasbourg dočká za týden proti MHSC. Amies přivítá doma Mety.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Montpellier HSC 1:0

22.02.2020 20:00

Góly: 68. Stéphane Bahoken

Fotbalisté Angers porazili na vlastním hřišti Montpellier 1:0. Přesto se nedá tvrdit, že by utkání na Stade Raymond Kopa představovalo nějakou fotbalovou nudu. Celkem bylo k vidění deset střel na branku. A že se ujala jediná, jest spíše dílem výborných zákroků gólmanů.

Gerónimo Rulli musel zasahovat už v 8. minutě. Za pět minut mohl při střele Romaina Thomase zůstat klidný, neboť šla mimo. Domácí byli nadále aktivnější a velkou šanci si na konto připsal Angelo Fulgini. Muž v rukavicích se znovu vyznamenal. O další příležitost se postaral Pierrick Capelle, když napálil břevno.

Baptiste Santamaría pak střílel zpoza šestnáctky a Gerónimo Rulli musel opět krýt. Téji Savanier zkusil štěstí ve čtyřiatřicáté minutě, jenže jeho střelu zblokovala obrana. Do konce úvodního dějství už žádná pozoruhodná šance k vidění nebyla, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu, což mělo platit až do 68. minuty.

Necelé dvě minutky po startu druhého dějství zakončoval nad Junior Sambia. Poté argentinského gólmana ve službách hostujícího celku zaměstnal marocký reprezentant Rachid Alioui. V osmapadesáté minutě stál v dobré pozici Andy Delort, jenže svým volejem znovu potvrdil, že forma, jíž se kdysi prezentoval v dresu Caen, jest stále v nedohlednu.

Následně hráči Montpellieru dvakrát mířili mimo tři tyče, čehož mohl využít Stéphane Bahoken. Kamerunský útočník přišel, viděl a dal gól. V obtížné pozici zády k bráně na přední tyči zakončil hlavou přesně za Rulliho záda Fulginiho centr - 1:0.

Do konce utkání předvedl nejpřesnější střelu Jordan Ferri. Ke škodě svěřenců Michela Der Zakariana byla natolik přesná, že putovala rovnou do středu svatyně.

Tým Stéphana Moulina si tedy připisuje důležité vítězství. K jistotě udržení mezi elitou by mělo stačit ve zbývajících dvanácti kolech uhrát sedm bodů. Třeba se podaří další získat za týden proti Brestu. La Paillade budou po šestadvaceti zápasech nejhůře devátí. Pohárové příčky však zůstávají na dosah. Nepochybně bude důležité zvládnout příští střetnutí proti Racingu Strasbourg.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 3:0

22.02.2020 20:00

Góly: 2. Loïc Rémy, 39. Loïc Rémy, 72. Renato Sanches

I díky brzkému gólu Galtierova výběru byl po závěrečném hvizdu duelu mezi Lille a Toulouse na ukazateli skóre k vidění tříbrankový rozdíl. Dvě branky přitom zaznamenal Loïc Rémy, který trefil tři body i proti Stade Rennes.

Než se stačili hosté pořádně rozkoukat, už prohrávali. Loïcovi Rémymu stačily necelé dvě minuty na to, aby převzal na hranici šestnáctky přihrávku od Jonathana Ikoného a po výborném zpracování pálil halfvolejem přesně pod břevno - 1:0.

Ikoné to záhy zkusil sám, jenže dost nepřesně. Podobně si počínal po rohovém kopu v osmadvacáté minutě José Fonte.
Ve 39. minutě hráči Lille udeřili podruhé. Domagoj Bradarić převzal na levé straně přihrávku, zaběhl s míčem do velkého vápna, aby naservíroval před bránu, kde uklízel znovu Loïc Rémy. Ukázková, jednoduchá akce přinesla dvoubrankové vedení - 2:0.

Vzhledem k formě Téfécé si v tento moment museli být hráči severofrancouzského celku už víceméně jistí, že v tomto duelu budou bodovat.

V 56. minutě se k balonu dostal Victor Osimhen. Jenže už byl dost z úhlu, takže jeho přízemní střelu Mauro Goicoechea kryl. Jen dvě minuty poté zabránil Rémymu výborným zákrokem v radosti z hattricku. Gólovou tečku za utkáním zařídil v 72. minutě Renato Sanches. Victor Osimhen využil váhavé rozehrávky muže v rukavicích a následně přiťukl mladému Portugalci, který z jedenácti metrů cílil z první přesně k levé tyči - 3:0.

Ten samý hráč se ke střele dostal za deset minut znovu, jenže nebyl zdaleka tak přesný. V závěru ještě po rychlém brejku Goicoechea zastavil slibný pokus Luize Araúja. Lille bude tedy po šestadvaceti kolech nejhůře čtvrté. O příštím víkendu zajíždí na Stade de la Beaujoire v Nantes. Toulouse, které v tuto chvíli ztrácí na první nesestupovou a nebarážovou příčku čtrnáct bodů, se pokusí vyzrát na Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Monaco 1:1

22.02.2020 20:00

Góly: 56. Mama Baldé - 79. Guillermo Maripán

Monaco nakonec bere z utkání s Dijonem alespoň bod. Postaral se o něj jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby nikoli Wissam Ben Yedder, nýbrž jeho spoluhráč Guillermo Maripán, který tak odpověděl na předchozí trefu Mamy Baldého. Pro knížecí klub rozhodně není pohárové umístění ztraceno. A stejně tak DFCO má stále dobrou naději na udržení mezi elitou.

Mounir Chouiar před týdnem zařídil dvěma brankami remízu s Bordeaux. Tentokrát však musel po střetu s Benoîtem Badiashilem už po čtyřech minutách ze hry. Místo něj přišel na hrací plochu Mama Baldé. V 10. minutě to zpoza vápna zkoušel nejlepší ligový střelec Ben Yedder. Rúnar Rúnarsson s tímto pokusem neměl problém, jelikož směřoval přímo na něj.

Deset minut poté se osmělil Júlio Tavares. Bohužel pro kapverdského útočníka i pro celý Dijon mířil těsně vedle levé tyče. V minutě osmadvacáté zakončoval z levé strany Islam Slimani. Islandský gólman však výborně zasáhl a vyrazil míč do bezpečí. Ve 40. minutě dostal Dijon příležitost zahrávat přímý kop z ideální vzdálenosti. Rána Frédérika Sammaritana byla sice tvrdá, ale zastavila se o dobře postavenou zeď.

Následně zkoušel štěstí Stephy Mavididi, ale Benjamin Lecomte byl proti. Už po změně stran, konkrétně v 55. minutě, Ben Yedder lehoučce postrčil rozběhnutému Slimanimu, který dokázal obejít brankáře, jenže pak byl už dost z úhlu na to, aby mohl zakončovat lépe než jenom do boční sítě. Tenhle nezdar se stal osudným, protože hned z protiútoku si Mama Baldé pohrál se dvěma obránci a přízemní střelou pod padajícím Lecomtem zařídil vedení pro domácí - 1:0.

Odpovědět se snažil střelou z větší vzdálenosti Adrien Silva. Nebylo divu, že se stala pro Rúnarssona snadnou kořistí. Hra byla nadále vyrovnaná, ale stačila jedna povedená rozehrávka standardní situace a všechno bylo jinak. Po Silvově rozehrávce hlavičkoval na zadní tyči číhající Slimani. Muž v rukavicích tenhle pokus vyrazil jenom před sebe, kam akorát doběhl chilský obránce Guillermo Maripán a to by bylo, aby takhle z bezprostřední blízkosti neproměnil - 1:1.

V 82. minutě pálil Tiemoué Bakayoko. Rúnarsson znovu jen vyrážel. Slimani však v té rychlosti neměl ideálně srovnaný krok, takže pravačkou cílil zase do boční sítě. Následně Jhonder Cádiz hlavičkoval zblízka nad. V nastaveném čase ještě dvakrát zahrozil Júlio Tavares. Nejprve jeho střelu z hranice vápna likvidoval Lecomte, a poté unikl ofsajdové pasti, ale k nelibosti Stéphana Jobarda o malinkatý kousek minul zařízení.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Nantes 1:3

22.02.2020 17:30

Góly: 39. Morgan Sanson - 34. Anthony Limbombe, 53. Abdoul Kader Bamba, 90+1. Álvaro González (vl.)

Ačkoli se Marseille do sestavy vrátil nejlepší střelec týmu Dimitri Payet, který před týdnem vynechal vítězný duel v Lille, proti Nantes před vlastními fanoušky překvapivě žádné body nevydolovala, a přišla tak o svou sérii čtrnácti utkání bez porážky v rámci Ligue 1. Její soupeř naopak předvedl jeden z nejpovedenějších výkonů za uplynulých několik týdnů.

Celkem pětkrát za sebou Kanárci získali v lize maximálně remízu, a i díky této šňůře nevalných výsledků se propadli v tabulce do dolní poloviny. I proto, že naopak Les Phocéens disponovali parádní formou, bylo Nantes pasováno na Stade Vélodrome do role outsidera. Ale překvapilo. A stalo se již čtvrtým celkem, který letos dokázal OM vstřelit hned tři góly.

Domácí trenér André Villas-Boas varoval své svěřence před tímto kláním na možné podcenění celé situace. Před týdnem sice uzmuli důležité tři body a vytvořili si na druhé příčce dostatečný náskok, avšak ten pořád není dostačující. A zřejmě teď mohli předvést lepší výkon. Jenže ani na pátý pokus se jim svého neoblíbeného protivníka nepodařilo skolit.

Hosté potvrdili, že na Marseille v minulých sezónách velmi dobře uměli, a porazili ji už potřetí od roku 2018. Byli to oni, kdo chtěl potvrdit, že vzájemná bilance s francouzským gigantem není žádným výsledkem náhody, a ve 34. minutě proměnili svou první větší šanci utkání, to když po úniku Bamby zužitkoval jeho centr na zadní tyčce volný Limbombe.

Marseille tenhle moment jako by malinko vyburcoval, do té doby totiž směrem dopředu sehrála obdobně mdlé představení, jako prakticky celé dvě třetiny zápasu v minulém kole. A o pět minut později se dočkala vyrovnání stavu. Skórovat se snažil už ve 36. minutě Rongier, snadno ho ovšem vychytal brankář Lafont. Ten nakonec kapituloval pár chvil na to.

Za vápnem se ocitl osamocený Sanson, jemuž balón přistrčil Kamara, a následná dobře umístěná technická střela z voleje skončila za brankovou čárou, byť si Lafont na merunu stačil sáhnout. Po obrátce se snažil poslat domácí do vedení Čaleta-Car, avšak jeho hlavičku po rohovém kopu zlikvidoval Lafont. Těsné poté naopak gólově udeřili Les Canaris.

Mužstvu kouče Christiana Gourcuffa zkrátka druhá půle vyšla efektivněji než jeho sokovi. V 53. minutě si připsal vítězný přesný zásah Bamba, jenž využil přihrávku Louzy a chytrým, skrytým pokusem překonal zkoprnělého gólmana Mandandu. A v nastavení si vsítil míč do vlastní sítě, za záda Mandandy, Álvaro González ve snaze zastavit dorážejícího Simona.

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Lyon 0:2

21.02.2020 20:45

Góly: 45+7. Moussa Dembélé (pen.), 90+3. Houssem Aouar

Olympique Lyon čeká ve středu osmifinále Ligy mistrů proti Juventusu, proto své ligové klání odehrál už v pátek večer na hřišti Met a byl úspěšný. Les Gones zvítězili 2:0, když je na konci prvního poločasu poslal do vedení Moussa Dembélé a v nastavení pojistil výsledek Houssem Aouar.

Mety bojují o záchranu, Lyon o účast v evropských pohárech. Hosté byli na Municipal Saint-Symphorien v roli favorita a tu začali naplňovat až v nastaveném čase první půle. Do té doby byl průběh utkání víceméně vyrovnaný, Mety rozhodně nebyly horším týmem, ale nakonec moment z nastavení rozhodl. Sudí Wattellier odpískal pokutový kop ve prospěch Lyonu za hraní rukou, ale Moussa Dembélé nechal vyniknout Oukidju. To však Mety nezachránilo, protože kvůli porušeným regulím se penalta opakovala a druhý pokus už Dembélé zužitkoval a poslal Lyon do vedení.

Domácí tým prohrával, ale vzhledem k vyrovnanosti ještě nebylo nic ztraceno. Mety ale v ofenzivě nenaplňovaly očekávání a obrana Lyonu vlastně nemusela řešit jediný zapeklitý moment. Zmar Met v koncovce nejlépe ilustruje počet střel na branku - za devadesát minut totiž nebyla žádná.

Lyon měl některé náznaky, ale ani v jeho podání to nebyla žádná hitparáda. Mohl si to však dovolit, neboť vedl a po 82. minutě navíc dohrával v početní převaze. Habib Diallo uviděl za úder protihráče přímo červenou kartu a jakékoliv naděje na bodový zisk vzaly za své. Ve čtvrté minutě nastavení pak upláchl domácí obraně Houssam Aouar a z brejku přidal definitivní pojistku na 2:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Brestois 2:2

21.02.2020 19:00

Góly: 23. Adam Ounas, 33. Kasper Dolberg - 45. Samuel Grandsir, 53. Dante (vl.)

Nice bylo v prvním poločase lepším týmem a zaslouženě se ujalo vedení. Jenže Brest ze své prakticky jediné šance nakonec dokázal v jeho závěru snížit pro něj negativní stav, následně po obrátce skóroval ještě jednou, a tak se mírnější favorit tohoto klání, jemuž stále chyběl důležitý článek ofenzivy Wylan Cyprien, musel spokojit s končenou remízou.

OGCN chtělo navázat na své vítězství z minulého kola na půdě Toulouse, a to proti protivníkovi, se kterým naposledy padlo v roce 2012. Stejně jako na podzim se však konal jen nerozhodný výsledek. Kdyby přitom svěřenci trenéra Patricka Vieiry udrželi pohodlné vedení, mohli se alespoň do sobotního večera posunout v průběžném pořadí na páté místo.

Jenže mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia na jihu Francie jasně ukázalo, že aktuálně není ve vůbec špatném rozpoložení, vždyť před tímto vzájemným soubojem v uplynulých šesti kolech prohrálo jen v Dijonu, přičemž naposledy skolilo Saint-Étienne. Ačkoli se pro něj situace nevyvíjela vůbec dobře, nesložilo své zbraně a vydolovalo nakonec velmi cenný bod.

Do první větší možnosti zápasu se propracovali Les Aiglons, a to zásluhou Danila Barbosy, který po rohovém kopu prověřil svou hlavičkou připravenost gólmana Larsonneura, ten se ale stačil natáhnout ke své tyči, míč vyrazil a ještě ho následně schoval do rukavic. Ve 23. minutě již Nice přece gólově udeřilo, jeho druhá slušnější příležitost již byla úspěšně zakončena.

Ganago uvolnil na levé straně Claudeho Mauriceho, ten adresoval balón od brankové čáry na Dolberga, po jehož zakončení ještě do sítě zacílil z blízkosti na zadní tyčce Ounas. Trvalo přitom jen dalších deset minut, než Larsonneur kapituloval podruhé. Tentokráte rychlou akci založil Ounas a po ní zpoza vápna zacílil přesně Dolberg, jenž vyslal střelu po zemi.

Až v závěru dějství prvního se celek z Bretaňského poloostrova začal více osmělovat. Ve 39. minutě ještě Grandsir neseřídil správně svá mířidla, ve 45. minutě už ovšem dorazil merunu za brankovou čáru poté, co brankář Benítez neudržel v náruči prvotní pumelici, vyslanou Courtem. Druhá půle pak nabídla pouze jeden přesný zásah, postaral se o něj Brest.

Nebo lépe řečeno, průběžné skóre se měnilo poté, co si domácí stálice defenzivy Dante připsala na své konto vlastence. Právě od něho se zakončení Grandsira z 53. minuty a po předchozí teči spoluhráče Danila Barbosy dostalo za záda Beníteze. Dante mohl v 76. minutě smáznout svůj nehezký zápis, avšak po kopu z rohu zamířil hlavou pouze mimo bránu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26212371:2465
2.Olympique Marseille26157436:2552
3.Stade Rennes26135831:2444
4.Lille OSC26134933:2743
5.AS Monaco26116942:4139
6.Racing Strasbourg261151032:2938
7.Olympique Lyon26107940:2637
8.Stade Reims26910724:2037
9.Montpellier HSC26107932:2937
10.OGC Nice26107938:3637
11.FC Nantes261141128:2837
12.Girondins Bordeaux2698938:3235
13.Stade Brestois26810834:3534
14.Angers SCO26961125:3333
15.AS Saint-Étienne26851328:4229
16.FC Metz266101024:3428
17.Dijon FCO26691125:3227
18.Nîmes Olympique26761326:3927
19.Amiens SC264101229:4722
20.Toulouse FC26341921:5413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
AjaxFans

Dolberg už 9 gólů

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Mety to chtěli uhrát na krásných 0:0, ale dva momenty a plany sli ke dnu. První kontroverzní moment byla penalta Corneta, kterou brankar kryl ale vyběhl asi dva metry z brány. Penalta se opakovala a Dembele brankáři nedal šanci. No a druhý moment přišel ve druhém poločase, kdy neudržel emoce na uzdě Diallo a střelec poloviny branek Met v této sezóně dostal červenou za úder do obličeje do Marcala. Lyon toho moc neukázal, bohužel. V obraně včera jistý Denayer a překvapivě i Marcal nic neposlal. No ale s tímhle jít na Juventus...

Reagovat
Zark

Lyon Juve bude paradni souboj dvou kryplu

Reagovat
Seydou Doumbia

I tak Ronaldo nám dá ve dvojzápase pět branek (3 z penalt)

Reagovat
Pharrell

No to bude.

Snad padne hodně gólů.

Reagovat
Zark

snad jo, ať je aspoň něco k vidění

Reagovat
smazaný uživatel

A nejsi krypl spíš ty?

Reagovat
Zark

ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

Co měl ten Marcal posílat? SMSky, dopisy, pasy?

Reagovat
Seydou Doumbia

Neposral

Reagovat
Israha

Slušný kumšt, prohrát (krom PSG) v lize jen s bídáky jako Reims, Amiens a Nantes. Žluťáci samozřejmě žumpa fotbal, to bylo jasné, ale AVB i hráči jim tím opatrným a ležérním přístupem v tomhle šli dost na ruku a nechali ten zápas na úrovni, která vyhovovala právě spíš Nantes. Strašně mi tam chyběly náběhy po křídlech + Payet zas měl jeden z těch svých mačů, kdy hraje v permanentní křeči. Mizérie, ten přístup jsem nepochopil. Když může Nantes nasypat trojku zoufalý Dijon, proč to nedokáže druhý nejlepší tým ligy? Proti těmhle žebrákům se ta pragmatická hra nevyplatí, ti se musejí přejet. No nic, jdeme dál, náskok pořád pěkný, příště snad už s Radonjićem a Sakaiem, takže s mnohem větší dynamikou.

Reagovat
DieryVonry

200x se rozsvítil za PSG klobouček Edisone!

Reagovat
Israha

Prohodit Dijon s Nimes a sestupující by už takhle mohli zůstat. Toulouse je škoda, tradiční to klub, ale už to několik let dělají hrozně a ten pád by je mohl probrat.

Reagovat
Pyroman

Snad spadnou Méty, z té trojky s Dijonem a Nimes hrajou nejhorší fotbal a kromě Dialla, který v létě odejde, ani nemají moc zajímavý hráče. Reálně bych se vůbec nedivil, kdyby 18. skončilo ASSE, baráž by byla hezká tečka za maximálně dosranou sezónou.

Reagovat
Israha

Metz taky únosná varianta. Vy budete ale ty problémy nejspíš mít, no...na rozdíl od těch kopáčských týmů okolo nejste otrkaní bojem o záchranu, kde tlačení silou a týmovostí funguje lépe, než spoléhání na ofenzivní genialitu dvou skleněnek vepředu. Ale případného neúspěchu v baráži bych se nebál.

Reagovat
Pyroman

Že by se sestoupilo si taky nemyslím, už jenom účast v baráži by ale byla šílená ostuda. Co tak koukám na los, tak ale docela pravděpodobná.

Reagovat
Israha

To by pak Zubizaretta mohl od vás zkusit přetáhnout Bouangu nebo Khazriho :D.

Reagovat
Pyroman

Bouanga by se vám hodil no, stejně jako většině týmů v lize. Pozici kreativního lenochoda už máte zabranou Payetem.

Reagovat
Israha

Tak pokud chcem hrát nějak důstojně ligu i LM, tak alternaci za Payeta potřeba je.

Reagovat
Hokaido

Jak chytá Rico? Viděl jsem včera nějaké momenty a katastrofa teda. Loni byl s přehledem nejhorší brankář v PL. Byla to včera výjimka nebo je pořád špatný?

Reagovat
verv

Rozehrávku měl tragickou, viz druhej gól plus ještě jednou namazal Bordeaux do šance, kterou pak obrana se štěstím odvrátila. Jinak celkově takovej nejistej výkon, ale měl tam jeden skvělej zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší náhradní gólman v lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele